2 aprilie

“120 de ani de social-democratie in Romania” este tema emisiunii  “Sinteza zilei” la care voi participa in aceasta seara la Antena 3.

21 Responses to “2 aprilie”

  1. Gabriela Savitsky Says:

    Ne bucuram sa va revedem.

  2. Georgette Schwarz (@avrenim50) Says:

    Asteptam cu mare interes emisiunea!

  3. emigrantul Says:

    Ce a realizat guvernarea USL ca sa ia nota 8?

    Exista undeva o lista cu realizarile ce pot fi atribuite aliantei USL si lui Victor Ponta insusi? La sfirsitul lui Aprilie 2013, adica luna aceasta, se implineste un an de la caderea guvernului Ungureanu, data la care USL-ul a ajuns la putere iar actualul prim ministru si-a ocupat postul. Nu exista absolut nici o realizare, notabila sau cit de cit importanta, care poate fi atribuita USL-ului. Premierul apare zilnic la televizor declarind una si alta dar nepunind nimic serios in practica.

    Tara are de luni bune o serie de false prioritati: modificarea Constitutiei, regionalizarea, numirea sefului DNA si a procurorului general, etc.. La capitolul Mari Proiecte de Infrastructura se tot vorbeste de autostrazile: Comarnic – Brasov, Pitesti – Craiova, Iasi – Tirgu Mures fara sa se demareze nici o lucrare. Autostrazile Arad – Nadlac si Orastie – Sibiu trebuiau sa fie gata acum in Aprilie 2013. Stadiul lucrarilor arata ca mai este mult pina la finalizarea lor. La invatamint situatia clasei pregatitoare si a clasei a noua este incerta, provizorie, nu se stie cum arata viitorul lor. Metroul Drumul Taberei – Eroilor are dificultati, costuri prea mari, lucrari incetinite. Nu este clar cind se va termina. Oltchimul si CFR Marfa, la fel, nu se stie ce se va alege de ele.

    Cind cineva da nota opt unei guvernari inseamna ca din zece probleme, pe care aceasta si-a stabilit sa le resolve, a solutionat 80%. Acest procent nu se vede nefiind evident nici ce si-a propus guvernarea nici ce a realizat.

    Citat Ion Iliescu:
    Iliescu, întrebat ce notă ar da guvernării USL:

    “se poate da o notă satisfăcătoare, opt să zicem”, a spus Iliescu, într-o emisiune a postului Antena 3.
    (2 Apr. 2013, Mediafax)

  4. Theodora Says:

    Am urmarit emisiunea si m-am bucurat ca ati acceptat invitatia Antenei 3.

  5. Cios Adina Emilia Says:

    Am avut placerea sa urmaresc o emisiune de nota 10. Ati prezentat o lectie de istorie, cum foarte putini oameni politici ar fi facut. Aparitiile dumneavoastra televizate sunt o incantare pentru telespectatori, pacat ca sunt foarte rare. Sper sa va revedem cat mai curand.

  6. raduprajan Says:

    TRIUMVIRATUL GUVERNATORILOR: http://ascutirealupteideclasa.wordpress.com/2013/04/03/triumviratul-guvernatorilor/.

  7. Theodora Says:

    Daca Ministerul Justiţiei ramane la PSD, cea mai buna alegere pentru acesta functie este domnul profesor universitar Alexandru Athanasiu.

    Alexandru Athanasiu la Ministerul Justitiei – Este nevoie de echilibru – Mai multe atributii la Ministerul Justiţiei mai putine la CSM

  8. gabisky Says:

    Ati avut dreptate! Nu stiu cum ati facut dar ati avut dreptate.

  9. emigrantul Says:

    Victor Ponta prim ministru = o greseala

    Victor Ponta este intr-o permanenta declaratie de presa si stare de aparitie televizata, aproape in fiecare zi putind fi vazut, la o emisiune TV, zicind vrute si nevrute, vorbind doar pentru ca ii place sa fie mereu in centrul atentiei. Este evident ca nu mai poseda timp sa se ocupe, in mod serios, si de altceva. Nu stiu cine conduce tara insa Ponta nu are vreme de asemenea activitate si in plus nu se pricepe, nestiind ce sa le ceara ministrilor si neavind nici o autoritate asupra a jumatate dintre ei. Nu exista presedinte sau prim ministru roman care sa fi inregistrat, din 1989 incoace, asa densitate de aparitii publice ca actualul premier, in fapt, un smecher politic cu CV dubios (doctorat copiat, master pretins absolvit la Universitatea din Catania, absentare o jumatate de an scolar, la liceu in 1990-1991, ca sa doarma prin gara in Franta si sa vinda cartofi prajiti). Individul acesta este o adevarata pedeapsa pentru romani cu vorbaria sa nematerializata in realizari concrete, altele decit accederea sa in postul de premier. Azi spune una, miine alta. Acum are o prioritate, peste putin timp isi schimba punctul de vedere. La modul cum merg lucrurile, nu ar fi exclus sa il avem in 2014 drept unic candidat eligibil in functia de presedinte cu Traian Basescu premier desemnat, ceilalti pretendenti la titlul suprem in stat fiind obligati sa stea mai mult prin tribunale cu dosare intocmite la DNA.

    Pina in decembrie 2012 Pona si aliatul sau Antonescu, seful PNL, aveau drept obiectiv declarat, si cam singurul vizibil, eliberarea Romaniei de sub dezastrul numit Traian Basescu, o intruchipare a raului absolut. Acum, Victor Ponta pare ca s-a aliat cu seful statului, slabind colaborarea cu liderul PNL ale carui ambitii de a deveni presedinte prin alegeri, sunt, trebuie sa recunosc, nerealiste. A disparut astfel singurul obiectiv serios al USL.

  10. Sibilla Says:

    În ultimele zile, conflictul dintre Ponta şi Antonescu a devenit mai acut ca niciodată. Zi de zi, oră de oră, cei doi copreşedinţi ai USL ies cu declaraţii agresive unul la adresa celuilalt. De-a dreptul amuzant este că fiecare atac se încheie cu asigurări că alianţa este indestructibilă, că nu se desface.
    Nu altfel a procedat „Domnul de Fier”, Valentin Rusu, care îşi urmează calea neabătut. După ce l-a târât pe primarul PSD al Reşiţei prin toate gropile, a ţinut să precizeze că alianţa USL este mai tare ca oricând. Tare ca fierul, iute ca oţelul!
    În aceste condiţii, întrebarea spectatorilor la fenomenul politic din România vine natural: oare când se va destrăma uniunea (USL), măcinată din interior de rugina frecuşurilor politice? Va rezista, spun unii, până a doua zi după ce Crin Antonescu va fi ales preşedinte. Cei mai mulţi, însă, sunt de părere că prezidenţiabilul Crin este gata ruginit, înainte să acceadă la funcţia pentru care se încălzeşte pe margine, ca o rezervă obosită înainte de a intra în teren. Că, în felul său, şi Crin Antonescu este un „Domn de Fier”. Bun de dat la fier vechi.
    Marea Britanie a avut-o pe „Doamna de Fier”, Margaret Thatcher. Pe la noi, sunt pline drumurile cu „Domni de Fier” ruginiţi.
    Ca să polemizezi, tre să și ai cu cine ! Cu pokemoni di jenu Vali Rusu și Jaro Marsalik, trompete pe feuda păstorită de Nașu Frunzăverde, ” polemica ” e pierdere de timp.
    BUTOANE și Jaro sunt niște sărmani, triști , frustrați… nici lor nu le e ușor să fie cum sunt. Bieți executanți, slugă la dârlugă, vorba bănățenilor.

    UPDATE : ” Liberalul ” Sorin Frunzăverde și-a trimis FINU la atac ?? ! Ținta – PSD !!…

  11. Eduard Rădulescu Says:

    Domnule Presedinte Iliescu, va scriu cu mare respect si admiratie aceasta mica solicitare din tot sufletul. Sunt membru PSD in organizatia Sector 4 din Noiembrie 2010 si mi-as dorii foarte mult sa pot asista si eu la deschiderea Congresului partidului de Vineri. Inteleg ca participa doar delegati si invitati, insa eu, ca simplu si tanar membru (23 ani), imi doresc doar sa asist la discursurile dvs. si ale Presedintelui Ponta si, desigur daca va vorbii, al domnului Nastase. Sper cu toata taria ca veti citii aceasta postare a mea si ma veti ajuta cu un sfat. Imi doresc nespus sa particip iar colegii din organizatie nu cred c-o pot face. Sunt nepotul lui Ion Radulescu daca va spune ceva numele. Va admir dintotdeauna si cred cu nestavilita convingere in PSD. Am fost simpatizant de copil, inainte sa inteleg pana si ce este politica, iar de cand am implinit varsta majoratului, votez si ma implic alaturi de familie in a convinge cat mai multa lume sa voteze cu noi, cu PSD. Mi-as dorii foarte tare sa va intalnesc personal la Congres si sa fiu alaturi de toti colegii care vor participa. Ar fi un sentiment de nedescris. Va multumesc si astept cu speranta un mesaj din partea dvs. Multa sanatate si sa va vedem mereu alaturi de noi!

  12. Ovidiu Says:

    D-le presedinte Ion Iliescu, la un interviu cu dumneavoastra pentru Romania Tv ati declarat: “Noi ne aşteptam la alt verdict, la condamnarea la viaţă. Să apuce să afle cum trăiesc oamenii simpli”
    ———————————
    Intrebarea mea este daca aceasta afirmatie citata de RTV, este adevarata.
    ———————————————–
    http://www.rtv.net/iliescu-vorbeste-despre-relatia-cu-ceausestii-nu-m-am-asteptat-la-condamnarea-lor-la-moarte_68315.html
    Cu respect.

  13. Marcus Says:

    Unde Esti Tu, Ceausescule?

    In cele ce urmeaza doresc sa-mi explic oarecum pozitia fata de cursul evenimentelor politice ce se desfasoara in aceste zile pe splai de Dambovita. Si asta deoarece cativa dintre preopinentii mei ma tin vinovat de faptul ca, vezi Doamne, nu prea inteleg eu ce mare om politic este Victor Ponta, deoarece si-a calcat orice fel de cuvant si orice fel de promisiune electorala, tradand speranta a milioane de romani si a batut palma facand o tovarasie de tot rahatul si rasul curcilor cu cel care pana mai ieri din porc nu-l scotea. Si iarasi, vezi Doamne, toata aceasta renuntare la statura de homo erectus, nici macar homo sapiens, Ponta a facut-o cu gandul la cele douazeci si cate milioane de romani om va mai fi, santajat fiind de Sultanat cu taierea fondurilor sau piedici la imprumuturi cu dobanzi mici. Caci din cate am vazut chiombu nu prea are cu ce sa-l santajeze.
    Sa fim intelesi, eu nu sunt nici antiusele, nici macar antiPonta. Antibasescu, da! Dar nu in asta consta supararea mea, ci in faptul ca dintre atatea milioane de romani nu se gasesc cativa cu coloana vertebrala si iubire de tara in ei care sa stie sa zica “Pe aici nu se trece!” atunci cand Sultanatul briuselez isi depaseste cu mult atributiunile, amestecandu-se fara perdea si nesimtit in treburile interne ale unei tari membre cu drepturi depline si egale cu ale celorlalte participante. In schimb avem parte de niste nevolnici politici care, pentru propriul lor interes, sunt gata la orice injosire sau vanzare de suveranitate natioanla doar ca sa le fie lor bine, aburindu-ne pe noi ca de fapt acesta a fost interesul national.
    Culmea ironiei face ca in istoria postbelica a tarii noastre singurul exemplu de barbat cu statura politica nationala, un exemplu care a umplut de mandrie inimile a milioane de romani si a impus respectul international, vine dinspre mult hulitul si preaimpuscatul Ceausescu.
    Aveam cinsprezece ani cand, plin de emotie, i-am urmarit discursul tinut in fata la peste doua sute de mii de romani, discurs prin care condamna invadarea Cehoslovaciei riscand prin aceasta o interventie militara a statelor participante la Tratatul de la Varsovia in tara noastra. Cred ca acel moment mai poate fi comparat,culmea, cu cel din decembrie 89 prin implicatiile de solidaritate a unei intregi natiuni in jurul unei idei.
    Pastrand proportiile stau si ma intreb, oare ce l-ar fi costat pe Ponta sa iasa in fata natiunii (si nu folosesc aiurea cuvinte mari) si sa ne spuna franc: “-uite, bai, frati romani, eu vreau sa ma tin de cuvant, dar sultanatul, datorita intelegerilor facute de chiombu’ cu el, ma santajeaza si-mi zice ca nu-mi mai da bani de salarii si pensii daca nu le tin sluga la Cotroceni, asa ca eu, ca om politic cu sange, coloana vertebrala si cuvant, mai bine imi dau demisia decat sa-mi bat joc de conationalii mei care au avut incredere in mine!
    Sunt convins ca o asemenea atitudine ar fi scos romanii in strada in semn de solidaritate, Sultanatul ar fi inteles ca privata publica mioritica s-a inchis si ca este cazul sa urineze in alta parte si nu in capetele romanilor, chiombu ar fi fost lasat de izbeliste, ni s-ar fi dat si imprumuturi ca doar nu ni le dau degeaba, ci platim dobanda la ele, nu ar fi fost absolut nicio criza politica, iar Ponta ar fi guvernat in continuare, dar pe un armasar alb, nicidecum in mocirla tradarii nationale si a obedientei slugarnice fata de Marea Finanta si Cercurile Oculte de Interese Economico-Financiare in aceasta parte a Europei.
    Ei ce ziceti, n-ar fi fost frumos, sa fim si noi din nou mandri ca suntem romani si sa uitam ca de cand cu revolutia am ajuns o marfa de troc pe taraba plina de scarna a asa-zisilor nostri politicieni?
    Eu zic ca DA!

  14. emigrantul Says:

    Caz posibil, in acord cu noua lege a referendumului propusa de USL:
    Daca numai 1% din cetatenii tarii, toti etnici romani, voteaza DA si ceilalti romani raspund NU, absenteaza sau isi anuleaza votul, tara se regionalizeaza! (incredibil dar adevarat)

    Demonstratie:

    – 88.5% din cetatenii tarii sunt etnici romani
    – Prag prezenta minima de validare propus de USL = 30%
    – Prag minim de voturi valabil exprimate propus de USL = 25%

    In conditiile cind oamenii primesc pe buletinele de vot intrebarea:
    “Sunteti de acord cu regionalizarea Romaniei (DA, NU)?” este evident ca sunt necesare doar 12.5%+1 raspunsuri DA pentru ca impartirea tarii in suprajudete sa se poata efectua.

    100% total cetateni – 88.5% etnici romani = 11.5% alte etnii

    11.5% alte etnii (DA) + 1% romani (DA) + 1 roman (DA) = 12.5%+1 = REGIONALIZARE APROBATA cu 12.5% romani (NU) + 5% romani (Voturi Invalide) + 70% romani (Absenti) !

    Demonstratia expusa prezinta un caz extrem insa teoretic posibil.
    Totusi, prin marirea numarului de etnici romani care stampileaza DA, de la 1% la citeva procente, se poate ajunge la situatii perfect realizabile practic cum ar fi spre exemplu regionalizarea cu voturi DA venite din partea a 5% cetateni, toti maghiari, si 7.5% cetateni etnici romani.

    Sa se imparta Romania in suprajudete cu acceptul a doar 7.5% romani este un abuz.

    Exemplele prezentate arata ca scaderea pragului electoral de prezenta la 30% si al celui pentru voturi valabil exprimate la 25% conduce la situatii urite cind o minoritate din romani, un procent nesemnificativ, poate adopta hotariri care nu sunt sustinute de imensa majoritate a etnicilor romani.

    Citate (Gandul, 16.04.2013):
    1) “USL doreşte reducerea pragului de prezenţă pentru validarea unui referendum de la 50% la 30%, depunând în acest sens un proiect legislativ la Senat.”
    2) “Toate referendumurile au un singur prag, se respectă în continuare votul politic şi se scade doar pragul pentru cei care eventual boicotau referendumul pentru că boicotul nu este o formă de exprimare. 30% participare, minim 25% dintre cei cu drept de vot să decidă. Vom da punctul de vedere pozitiv al Guvernului”. a spus Ponta.

  15. Theodora Says:

    Daca Parlamentul este organul reprezentativ suprem al poporului roman atunci “dictatura parlamentara” de care se teme Elena Basescu – EBA, sotia lui Sida, ineamna o dictatura a poporului prin reprezentantii sai, alesi in mod democratic prin vot.
    Elena Basescu nu vrea “dictatura parlamentara” – Dictatura lui Basesecu era mai buna?

    Elena Basescu nu vrea “dictatura parlamentara” – Dictatura lui Basesecu era mai buna?

  16. Filip Tanase Says:

    Onorând pe cei necinstiţi sunt dezonoraţi oamenii cinstiţi. (Caius Gracchus)
    Exemple : Adrian Nastase, Catalin Voicu, etc, etc

  17. ieseanul61 Says:

    Distinse Domnule Presedinte !

    Sunt un iesean, nu tocmai tanar, pe care viata l-a impins departe de plaiurile natale. Revin insa, ori de cate ori am ocazia, in orasul copilariei si tineretii mele, intotdeauna coplesit de emotii si amintiri.
    Din nefericire constat ca istorica capitala a Moldovei este nu modernizata ci distrusa incet-incet de o hoarda de barbari pentru care istoria, cultura, traditiile, sentimentele mai multor generatii nu inseamna nimic. Nici legea nu pare sa fie importanta. Nici pozitia elitei intelectuale a Iasului, uneori risipita in cele patru zari.
    Cuvintele mele nu pot descrie exact gravitatea situatiei. Mai relevante sunt datele de la aceasta adresa web:

    http://impotriva.blogspot.ro/

    Va rog din suflet , avand in vedere autoritatea, cultura ,patriotismul Dumneavoastra, precum si buna cunoasterea a ceea ce a insemnat Iasul in istoria nationala, sa interveniti pentru stoparea acestui genocid (care se doreste continuat prin distrugerea parcului din fata Teatrului National, a unei parti din Parcul Copou, a defrisarilor si in alte zone).

    Cu stima,
    SilvianRucsandescu

  18. studenta Says:

    Am o problema!
    Am implinit luna trecuta 70 de ani!.Am pensia (pentru limita de varsta si vechime integrala) cumulata cu salariul in cuantum de 38500.Asta inseamna ca la varsta aceasta nu traiesc din “mila’ statului ci dimpotriva imi platesc lunar toate taxele si impozitele catre stat! Asa ca nu am nicio datorie la nimic.
    Am copii la casele lor,cu studii superioare si cand pot, ii mai ajut si pe ei
    Mentionez ca nu am fost bolnava niciodata, datorita faptului ca nu am facut excese de nicin fel.
    Am o gospodarie mare si sunt unic proprietar
    Am vrut ca pe venitul pe care il am, sa imi renovez casa,de aceea am dorit sa fac un imprumut la banca, de doua ori cat venitul meu,insa stupoare nicio banca nu imi ofera nici macar un leu pentruca “luna trecuta am implinit 70 de ani!” Le-am propus sa girez cu proprietatea ,dar tot pe acelasi considerent nu imi ofera nicio banca nimic desi teoretic ,nu vad niciun risc
    Singurul motiv pe care il invoca bancile la care am fost, sunt cei 70 de ani impliniti luna trecuta!
    Nu inteleg de ce la 70 de ani ,sunt considerata un rebut, atata timp cat eu muncesc poate mai mult decat un tanar!!!
    Banuiesc ca nu sunt singura pensionara care se confrunta cu aceasta problema, de aceea as dori sa va rog ca daca va sta in putinta, sa va implicati in aceasta problema ,deoarece atata vreme cat sunteti o persoana activa sunt sigura ca ma intelegeti .
    Asa cum varsta de pensionare tinde sa creasca, mi se pare logic si normal sa creasca si nivelul de creditare in anumite conditii,care nu implica niciun risc pentru banca.
    Imi doresc sa vad cat de curand, ca exista si in tara noastra banci care nu ne mai considera rebuturi,chiar daca ai o anumita varsta
    Ce spuneti??? Multumesc

  19. mediatorbucuresti Says:

    La multi ani de ziua muncii !

  20. dlnimeni Says:

    Domnule Iliescu, va doresc Paste Luminos si Fericit!

  21. Cios Adina Emilia Says:

    Sfintele sarbatori sa va aduca liniste sufleteasca, multa sanatate si fericire alaturi de cei dragi. HRISTOS A INVIAT!

Leave a comment