DEMAGOGIE – NUMELE TAU ESTE BASESCU !

a.- Presedintele Basescu reproseaza Parlamentului ca nu se grabeste cu audierea ministrilor si cu discutarea propunerilor de Guvern si Program Guvernamental ale candidatului desemnat la functia de prim-ministru, domnul L.Croitoru.

Este pura demagogie din partea presedintelui sa reproseze asa ceva Parlamentului, cand el este cel care a produs, constient, aceasta tergiversare – mergand impotriva curentului majoritar din Parlament.

Daca ar fi dorit sa rezolve rapid criza guvernamentala, in urma votului de neincredere dat de Parlament guvernului Boc 2, presedintele avea o solutie simpla si sigura (in spiritul prevederilor Constitutiei) : sa accepte propunerea majoritatii parlamentare exprimata in sprijinul candidaturii domnului Johannis.

Presedintele a refuzat si a provocat astfel prelungirea crizei ! Asa incat reprosul sau adresat Parlamentului este necinstit !

Aceasta este ADEVARATA DEMAGOGIE.

b.- A doua aberatie pronuntata de Traian Basescu, asa-zisa “concesie” pe care ar fi facut-o, de a nu desemna premierul din partea partidului cu cei mai multi parlamentari (adica PDL) – este o afirmatie gratuita;  pentru ca nu este suficient ca un partid sa aiba cel mai mare grup parlamentar. Pentru a sustine un guvern este nevoie de majoritate parlamentara ! – 30% sau 40% nu inseamna majoritate.

Domnul Basescu nu este un analfabet. El intelege foarte bine aceste lucruri, dar o face pe “naivul” !

El stie foarte bine ca, spre exemplu, dupa alegerile din noiembrie 1996 – FDSN (PDSR) avea atunci cel mai puternic grup parlamentar si cu toate acestea a ramas in opozitie, CDR plus USD (5 partide ) constituind o majoritate de 60%.

Deasemeni, in decembrie 2004, cand PSD avea cel mai mare grup parlamentar (detinand si presedintia celor doua Camere) – presedintele Basescu a refuzat sa-i acorde formarea guvernului si, prin santaj ( apeland inclusiv la “solutia imorala” – cum a denumit-o dansul,  de atragere a grupului parlamerntar al PUR)  a format o majoritate fragila, prin asocierea la grupul Aliantei D.A.  (PNL + PD) a grupurilor UDMR si PUR.

Chiar a uitat Traian Basescu aceste momente in care a fost implicat direct ?

Bineinteles ca NU, dar dansul practica nu doar demagogia ci si bascalia!

Presedintele BASCALIE – acesta este unul din numele sale !

c.- Cum bine remarca agentia Amos News, domnul Basescu pozeaza in “omul anti-sistem” facandu-se ca uita ca, de fapt, este unul din demnitarii cei mai logevivi in functii de stat (secretar de stat, ministru, primar general al capitalei, presedinte, in total peste 15 ani) plus activitatea parlamentara.

Deci este omul care a facut tot timpul parte din sistem – deci “si din cel ticalosit” cum ii placea sa-l caracterizeze, si pe care il si reprezinta.

d.- Campania sa impotriva Parlamentului, ca si intretinerea unei permanente atmosfere incordate, conflictuale, intre institutiile publice si provocarea de scandaluri continuui – este caracteristica prezentei domnului Basescu  in viata noastra publica.

Prin aceasta el a adus un permanent prejudiciu functionarii statului si institutiilor sale, mai ales in ultimii cinci ani, cand a detinut functia de sef al statului.

Bilantul acestor cinci ani il descalifica pentru cursa electorala din 22 noiembrie 2009.

Realegerea sa ar fi o catastrofa pentru tara !

e.- Diversiunea pe care a conceput-o prin suprapunerea referendumului pentru amendarea Constitutiei ( prin modificarea structurii Parlamentului) cu alegerile prezidentiale – este conceputa ca o manevra pentru a deturna obiectul dezbaterii publice de la bilantul negativ al mandatului sau spre teme laterale, care lui i se par populare.

Atacul impotriva Parlamentului – principala institutie a democratiei – a fost dintotdeauna tema predilecta a tuturor despotilor, a adeptilor regimurilor dictatoriale.

Asta vrea sa fie si domnul Basescu.

35 Responses to “DEMAGOGIE – NUMELE TAU ESTE BASESCU !”

  1. danielbuca Says:

    “Domnul” Basescu face acest joc pentru ca noi, romanii, ii permitem.
    Asa cum s-a mai spus, multe i se pot reprosa, mai putin faptul ca ar fi un prost.
    “Domnul” Basescu s-a vazut anul acesta in situatia in care nu avea pe ce fundament sa isi construiasca o campanie si a ales ideea acestui referendum. Miscarea aceasta mi se pare de o nesimtire iesita din comun, in primul rand isi face campanie pe banii nostrii, in al doilea rand aduce in discutie o “problema” falsa cu argumente si mai false.

    In momentul de fata problema nu este ca Basescu isi bate joc de noi, asta a facut pana acum, asta va face si de acum incolo, problema este ca noi il lasam sa ne faca asta.
    Romanii inca nu au inteles raul provocat de acest Basescu si de toata camarila lui.

  2. stef36 Says:

    DOMNULE PRESEDINTE ILIESCU ! Ar fi o catastrofa pentru acest popor ca D-nul Basescu, sa primeasca un nou mandat de presedinte !Cred ca este necesar ca in fiece moment, sa fie ,,atacat” prin vorbe dure cu tot ce a facut rau in timpul mandatului sau ! Tot ce a gresit cu vorba si fapta ( si avem f. multe situatii ) sa i se spuna clar, raspicat, sa stie tot omul pentruce nu merita sa fie reales ! A ales o echipa pt. campania sa electorala, care sa minta, sa aduca injurii tuturor, orisice, numai sa invinga ! Nu este posibil ca afirmatii de genul <>
    si-l inving pe Geoana ! Ar fi trebuit imediat d-nul Geoana sa atace dur acest mod de exprimare !Nu are nimic comun delicatetea, bunul simt, cu un individ care jigneste tot ce atinge, numai sa invinga! Este posibil ca poporul roman sa fi uitat toate minciunile in timp, toate jignirile aduse unor oameni, sa i se aduca acuze privind cazul Haisam, casa din Mihaileanu, casa fiicei sale Ioana de milioane de euro, Elena, cu ,,succesurile ei ” la Europarlamentare, independenta” cu banii lui taticu, apoi cu carnetul de membra PD_L adus cu pompa, de greii partidului , Haideti, nu se poate sa nu fie invins cu propriile lui arme ! Nu cred ca in afara lacheilor sai, mai exista cineva dornic sa voteze acest om de nimic ! DOMNULE PRESEDINTE, daca tot se ,, vaita” ca se lupta cu DVS., aratatii forta de care dispuneti prin sprijinul oamenilor de buna credinta , invatatii pe cei din jurul DVS., cum poate fi invins acest individ ! Cu consideratie, stefi

  3. deceneu28 Says:

    Romania este inglodata in datorii si traieste doar din Banii de la FMI. Tara este insolvabila pe 50-100 ani.

  4. aviaxis Says:

    a – si daca parlamentarii sunt mai destepti decat Presedintele, si vor pace, de ce nu-i aproba propunerea? Asta ar demonstra ca Basescu e lipsit de bun-simt si ca ei sunt responsabili. Realitatea… o cunoastem insa cu totii :) . Pe de alta parte propunerea Presedintelui mi se pare mult mai buna avand in vedere CV-urile celor 2.

    b – conform Constitutiei Presedintele desemneaza Premierul! Si dansul a facut concesiunea aceasta relativ la propriile-i valori. Unde e demagogia?

    c – Cum bine remarca agentia Amos News, domnul Basescu pozeaza in “omul anti-sistem” – Este o afirmatie falsa… eu unul nu am observat asta!

    d – “Campania sa impotriva Parlamentului…” – Gresit! Tendentios! Insidios! – dansul doreste doar reducerea numarului de parlamentari si functionari in conformitate cu algoritmii Europeni, si implicit reducerea costurilor cu aparatul de stat! Cand a avut puterea a inceput cu Guvernul!

    Afirmatiile de mai jos se bazeaza pe ipoteze false!

    e – “Realegerea sa ar fi o catastrofa pentru tara!”

    Este o opinie politica pe care n-o impartasesc. Basescu e de departe cel mai bun presedinte pe care l-am avut pana acum si (poate din pacate) cel mai bun dintre cei cu sanse in 22 Noiembrie. Il respect pentru: Aderarea la UE, Condamnarea Comunismului, Cota Unica, Deschiderea Arhivelor CNSAS, Libertatea Presei si altele.

    • ezragsit Says:

      Faceţi aceaşi afirmaţie falsă pe care o susţine fără ostenire clica Băsescu, Videanu, Berceanu…

      Nu este adevărat că în Constituţie ar fi prevăzut că Preşedintele desemnează Premierul! Nu există aşaceva în Constituţie, decât în lectura fragmentară a oamenilor Clici_care_ne_îndatorează_la_FMI…

      Art. 103 din Constituţie afirmă:
      (1) În urma consultării partidului care are majoritatea absolută în Parlament ori, dacă nu există o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate în Parlament, Preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru.

      În urma, în limba română înseamnă CA URMARE A, DEDUS DIN, REZULTÂND DIN.

      Art. 80 din Constituţie afirmă:
      ARTICOLUL 80
      (1) Preşedintele României reprezintă statul român şi este garantul independenţei naţionale, al unităţii şi al integrităţii teritoriale a ţării.

      (2) Preşedintele României veghează la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice. În acest scop, Preşedintele exercită funcţia de mediere între puterile statului, precum şi între stat şi societate.

      Traian Băsescu a încălcat flagrant art. 103, desemnând un candidat care nu avea nici o legătură cu consultarea partidelor parlamentare, dacă legătura nu este cumva aceea că este opus oricăreia dintre propunerile partidelor.

      Traian Băsescu a încălcat flagrant art. 80, neîndeplinindu-şi rolul de mediator, dacă nu cumva mediator înseamnă să decizi de capul tău, opus tuturor părţilor între care ai fost pus să faci medierea.

      Şi-n plus, societatea românească n-a fost niciodată mai puţin unită, ca acum când dezbinarea răspândită de Traian Băsescu pătrunde peste tot.
      Societatea românească n-a fost niciodată mai puţin independentă, ca acum când Preşedinte şi Guvern stau la cheremul creditorilor de la FMI, obligând cetăţenii la şomaj, foamete, boală şi sărăcie, doar ca să satisfacă celor de la care s-au împrumutat peste măsură şi de care au ajuns să depindă întrutotul ca să-şi mai salveze spoiala de rămăşiţă de “Să trăiţi bine!”. Da, trai bun pe bani de împrumut, ajunşi la mai toţi parametrii la capătul rău al statisticilor…

  5. Ovidiu Says:

  6. anca Says:

    …“Viteazul priveşte pericolul, cutezătorul îl caută, nebunul nu-l vede.”
    parlamenatrii sunt la fel de ..uninominal alesi ca si presedintele tarii, si ei reprezinta cetatenii acestei tari.
    daca majoritatea acestor alesi (si nu 50,4%..) se hotaraste asupra unei persoane, de ce Presedintele tarii minimizeaza acest lucru si il refuza, prelungind astfel, intentionat, starea de provizorat?
    si in aceste conditii cum de mai poate, tot el, presedintele, invoca dorinta de stabilitate si ..criza economica? adica numai ceilalti sunt vinovati, oricine e vinovat, dar nu el!
    bun, vrea sa faca asa cum vrea el, iar nu cum ii solicita (democratic, de altfel, fie si numai prin numarul mai mare – asta e, democratia cere sa te supui majoritatii, nu?) majoritatea – vrea sa se convinga ca aceasta majoritate va trece testul votului sau al..timpului…foarte bine, dar atunci nu mai invoca “neseriozitatea” celorlalti in fata crizei – nu a fost alegerea lor prelungirea timpului de provizorat…

    anti-sistem se doreste a fi, deoarece de 5 ani acuza parlamentul, sub orice forma ar fi acesta ca este rau, si impotriva si dezbina si hraneste ura impotriva parlamentarilor care…care fac legile, nu? ca nu le fac cum trebuie? dar cine hotaraste “cum trebuie” asta? el? un singur om impotriva “celorlalti”? din nou? am mai avut odata Unul singur, Acela, Omul ce avea destinul impletit cu destinul tarii…sau am uitat asa repede? prefer hotararea luata de mai multi, uneia luata de un singur om…sansele de a se insela sunt, evident, mai mici. nu sunt nule, cu siguranta.
    dsigur, parerile sunt impartite, fiecare “masoara” cu propria sa scara de valori – da, mie mi se pare “deplasat”, de foarte multe ori prost-crescut, arogant si …prost. parerea mea. altora, li se pare …OK. parerea lor! faptul ca eu am o parere si altcineva alta parere nu inseamna ca parerea celuilalt va fi…falsa.
    o atare luare de pozitie nu face decat sa reduca spre zero sansele oricarei discutii=schimb de pareri, argumente etc etc.

  7. telkon Says:

    Domnule Iliescu,din nou cer scuze pentru ca ma folosesc de blog-ul dumneavoastra.
    In pagina domnului Basescu scrie,”Spune parerea ta”
    teoretic cu un click poate omul normal sa spuna ce vrea acolo,pana azi a si mers chestia sau ma rog,chestiunea.
    Azi in schimb doream si eu ca orice cetatean,nu normal,dar ca cetatean sa transmit cateva cuvinte,se pare ca nu se mai poate.
    Desigur cei din staff vor spune ca e o problema tehnica.
    Problema e de fapt ca nimeni nu mai crede asta.

    Oricum mesajul catre domnul presedinte Traian Basescu era urmatorul:

    Tati,eu te inteleg pe de o parte,e comod sa fi presedinte.
    Dar vezi ca pierzi,moral ar fi sa-ti dai demisia.
    Poti spune lumii:am incercat,nu am reusit,ma retrag.
    Cine crezi ca te condamna?
    Eu nu,si pot sa te asigur domnule presedinte,multi vor face asta.
    Sa stau sa privesc cum se scufunda corabia?
    Nu merita.
    Ai incercat,nu se arata,las-o balta.
    Daca poporul nu ma mai vrea lasa ca le arat eu lor ca eu ii vreau.
    Nu e o politica sanatoasa.
    Poate peste 15-20 de ani cuvintele dumneavoastra vor avea rasunet.
    Acum nu mai au,domnule Basescu.
    Ce e mai frumos?
    Sa stau si sa ma lupt cu toti.
    sau sa imi dau demisia onorabil si sa astept ca poporul sa ma judece?
    Pana la urma,decizia este in mainile dumneavoastra.
    Nu stiu care e omul care te sfatuieste,dar cred sincer ca il platesti degeaba.
    Sper ca nu e domnul Sever.
    Inteleg ca dansu este doar purtator de cuvant.
    Asa,si apropo,de ce ai nevoie domnule presedinte de un purtator de cuvant,daca doresti sa te adresezi natiunii?
    Crezi ca el poate sa ne explice ceva?
    Poate sa ne explice de ce marea majoritate a romaniilor dupa cinci ani de mandat traiesc mai prost decat inainte?
    Ma indoiesc.
    Eu nu cred ca sunteti un om rau.
    Cred in schimb ca sunteti rupt de realitatiile vietii si nu mai puteti vedea unde am fost si unde suntem acum.
    Ce imi puteti spune?
    Ca dumneavoastra va-ti luptat cu mafia si nu ati reusit?
    Da,poate,problema este ca nimeni nu va mai asculta.
    Eu zic sa incercati sa mai meditati la aceste vorbe si poate veti lua o decizie corecta.

    In rest toate bune,
    sa traiti bine domnule presedinte,
    ca si noi toti ceilalti.

    Cu stima,
    Zoli Konyar

  8. deceneu28 Says:

    “Basescu e de departe cel mai bun presedinte pe care l-am avut pana acum si (poate din pacate) cel mai bun dintre cei cu sanse in 22 Noiembrie. Il respect pentru: Aderarea la UE, Condamnarea Comunismului, Cota Unica, Deschiderea Arhivelor CNSAS, Libertatea Presei si altele.” (elucubratii scrise de “aviaxis”)

    Faptul ca s-a nimerit ca aderarea noastra la UE sa aiba loc in timpul lui Basescu nu ii aduce acestuia nici un merit. Romania a aderat singura? Nu, cu un val de inca cateva tari, toate odata, la gramada!

    Pe vremea comunismului Basescu ii scria felicitari prin ziare lui Ceausescu. Acum condamna comunismul. Demagogie pura!

    Libertatea presei s-a obtinut imediat dupa 22 Dec. 1989.

    In rest vaxuri de aviaxisuri!

  9. geotax Says:

    În seara asta am văzut un om care încearcă să se explice. Şi, dacă apelez un pic la memorie, pot conchide că asta a făcut mereu. De la o vreme, nu mai poţi oferi la serviciu o explicaţie rezonabilă pentru lipsa de performanţă. Şi asta, pentru că se poate şi mai rău. Există cineva, persoană importantă, nu dau nume, care a brevetat fericit statutul de inginer în metalurgie cu hobby-ul de ministru al finanţelor publice. Altfel spus, stagiul de “manageraş” la fabricile unui primar ce a brevetat schimbatul bordurilor anual, a devenit un curs de perfecţionare aplicată pentru viitorii ordonatori de credite. Zău aşa. În fine, premierul desemnat Croitoru mizează în continuare pentru un economist, cu grad de doctor în ştiinţe şi ingineria materialelor…

  10. George Serban Says:

    Domnule Presedinte, jigniti “demagogia”! Cand numele “demagogiei” va fi Basescu, demagocia va deveni “mizeria ticalosiei”.
    Ca cetatean al tarii al carei presedinte ati fost, fiind implicat in politica, fiindu-va coleg in Parlament, va urmaresc atent, de 20 de ani.
    Chiar si ca adversar v-am admirat calitatile. Una dintre ele a fost calmul.
    Cand am citit titlul acestei postarii pe blogul meu, am pufnit in ras. Apoi, mi-am amintit ca mie insumi, prietenii apropiati imi reproseaza tonul pe care l-am adoptat in aceasta disputa politica. Am citit ce ati scris si mi-am spus, usor amuzat: … “daca si Ion Iliescu are asemenea accente, inseamna ca reprosurile prietenilor mei sunt nedrepte”
    Stiti ce cred? Nu mai aveti nici o miza. Nu mai aspirati la nimic in politica. Reactia dumneavoastra are o singura cauza. Va pasa de tara asta … Si asta nu trece.

  11. Mihnea Georgescu Says:

    Felicitări pentru intervenţia în direct de la Realitatea, am ascultat-o la radio-ul din maşină pe o ploaie crâncenă peste Bucureşti. Păcat că plouă cu dezinformări şi diversiuni şi în media cu privire la Persoana dumneavoastră, când toată lumea ştie că sunteţi “sărac şi cinstit”.
    Mă refer la aberaţiile rostite de aşa-zisul preşedinte al României, cum că aţi avea legături cu Omar Haysam.
    Remarc şi reacţia de bun simţ a domnului Iosif BODA, care a confirmat caracterul dumneavoastră integru.
    A fost o intervenţie necesară, binevenită, o Voce a Normalităţii într-o cacofonie generală de acuze turbate.

  12. nae8888 Says:

    Ce e cu poza aia cu capul taiat, oare pentru a turna apa/w in spatiul gol ?
    Nu-l vrea pe KJ ca stie el pe cine are in spate, il vrea pe C pentru ca-l are in spate pe el (si pe toti liderii straini care nu mai pot de dragul lui).
    E cam ca gripa porcina, se scapa greu de el.

  13. cirlovacristian Says:

    @Ion Iliescu

    Cu parere de rau “va anunt” faptul ca majoritatea cetatenilor acestei tari nu au agreat si nu agreeaza nici “pa demnitari si nici pa presedinte” iar acest fapt se observa din “prezenta la vot”.
    La vot au fost prezenti ultrasii si fanaticii partidelor+pensionari si gura-casca,dar acest “grup” nu are cum sa insumeze peste 51% din “populatia cu drept de vot”-aceasta chestiune este la mintea gainii-si deci practic partidele au “lucrat-furat-combinat” la voturi in ideea ca cineva trebuie “legitimat”.
    Deci nici demnitarii si nici prezidentu’ nu sunt la locul lor.Acestia ocupa “niste” locuri la “circ(situatia actuala)” si nici macar nu au platit biletele si au pretentii de “mari” oameni(de fapt sunt niste analfabeti cu sindromul alzheimer si sunt “lipiti” intre “iei”).Cred ca ar fi mai indicat sa se faca un referendum in care ar trebui intrebat poporul daca este de acord cu institutionalizarea acestor…….intr-un centru special de circari-parlamentari si cu siguranta tot poporul o sa voteze in procent de 85-90% pentru institutionalizarea lor.

  14. Gabriela Savitsky Says:

    Cu ani în urmă, BeTeul declara că melodia lui preferată este “Nebunul cu ochii închişi” – Phoenix.
    Puteam doar să fim ceva mai intuitivi.

    Din nefericire, Domnule Preşedinte, există în om, în omul trăitor, o dorinţă irepresibilă de a fi condus. Sigur, este o diferenţă serioasă între dreapta conducere şi dictatură. Băsescu Traian a câştigat popularitate fiind vulgar, gâdilând cu mesajele sale visceralul popular. “Să-i tragem în ţepe”, iar acum cu acest comando: “De ce se tem nu scapă!” Cine? Noi vânăm oameni? Suntem cumva în pădurea ecuatorială? Omul acesta nu ştie în ce epocă se află. Sau ştie. Contravaloarea flotei comerciale române (cât o fi urât-o dacă visul lui a fost s-o vândă!!!) s-o fi regăsind şi ea printre vânzările anterioare din secolul acesta…
    Mă gândesc cum ar fi reacţionat “societatea servilă” dacă dumneavoastră – presupunând prin absurd că aţi fi fost capabil de asta – aţi fi “comis” 10% din nelegiuirile acestui căpiat.

  15. telkon Says:

    Daca as fi fost presedinte si as dorii un nou mandat atunci asta este piesa pe care as canta-o poporului roman:

  16. Victor Says:

    aviaxis-

    a-nu se pune problema desteptaciunii in discutia parlament-Basescu ci pe cea a Constitutiei si de ce nu, in final a bunului simt.
    In alta ordine de idei in alegerea premierilor nu CV-ul este determinant ci sustinerea politica. Ori conform Constitutiei nu tu esti chemat sa validezi prin vot guvernul ci alesii tai in forul legislativ. Iar ei, adica pedelistii sunt acolo in minoritate. Ai auzit banuiesc de faza cum ca in democratie decide majoritatea…

    b-demagogia consta in contradictia dintre ce afirma si ce face Basescu. Pe de o parte sustine ca doreste binele tarii si implicit un guvern solid -ceea ce nu este posibil fara sustinerea majoritatii parlamentare, pe de alta parte desemneaza un premier stiind precis ca acesta nu va trece prin votul din Parlament. Sau daca vrei demagogia consta in contradictia dintre afirmatia Basescului cum ca ar fi un om anti-sistem iar pe de alta parte din 1992 el este in permanenta in prima linie de decizie. Probabil ca in timpul luptei anti-sistem a vandut flota, a cumparat cateva casute fetitei, a schimbat “Pejeul” micutei europarlamentar pe un Range Rover tot in vremurile astea de lupta cu sistemul ticalosit si-a facut rost de o casuta pe Mihaileanu si asa mai departe.

    c- esti un observator…fin

    d- tot demagogie. Daca intr-adevar doresti reducerea cheltuielilor incepi cu inceputul asa cum fac multinationalele. Respectiv cu reducerea costurilor de intretinere. Daca ar fi intr-adevar ros de grija banilor nu s-ar gandi la economia stupida a 100-200 de salarii incluzand tot stafful parlamentarilor ci la adevarata economie care s-ar face prin mutarea de exemplu a sediului parlamentului de la Casa Poporului a carei intretinere chiar conteaza , mutare intr-un sediu mai modest. Dar ar putea sa inceapa cu administratia prezidentiala. De ce trebuie sa se lafaie el la Cotroceni cand trecem printr-o criza care provoaca atatea drame in tara? Nu ar putea sa se mute intr-un sediu mai decent si mai in ton cu vremurile prin care trecem?

    Cu guvernul sa nu mai imi amintesc cum a inceput… A concediat tot ce nu era relatie PD-L si a adus echipa de la Cluj a lacheului Boc…

    e- respecta-l , esti liber s-o faci. Dar tot asa altii sunt liberi sa nu-l mai doreasca si sa considere realegerea lui o catastrofa pentru tara. Si din partea celor care voteaza asta nu este o afirmatie “politica” ci constientizarea unei stari de fapt!

  17. Victor Says:

    Basescu a impanzit Romania cu poza sa cea de sperie copiii – si pe Quasimodo mi-l imaginez mai putin hidos, poza legata de indemnul de a participa la referendum si escrocheria consta in faptul ca isi face campanie electorala pe banii contribuabului. In spiritul demagogiei care il caracterizeaza ne spune ca a facut un gest frumos neprogramand referendumul cu ocazia votului pentru al doilea tur de scrutin…

  18. suntperfect Says:

    file:///D:/basescu_rege.jpg

    Nu m-am putut abtine !!!

  19. cirlovacristian Says:

    Eu cind ii aud “pastia” adica “pa aparatu’ da la presedentie si pa demnitari-chipurile alesi” ca vorbesc si cum vorbesc “iei” despre interesu’ national si “da” siguranta nationala parca imi vine sa regurgitez peste “iei”.
    Un exemplu destul de elocvent este faptul ca flota romaneasca a avut citeva tancuri petroliere,dar unele dintre aceste petroliere au avut “sansa” sa se intilneasca ba cu un vamporium rusesc in Bosfor,ba sa se “loveasca” de o mina din 44 “pa linga/sau in coasta bulgareasca”,ba sa dispara pe undeva pe linga cornul Africii,etc……si toate aceste intimplari au fost datorate “transporturilor speciale” sau mai exact “marfurilor speciale”-respectiv armament si munitie.
    Deci pierderea acestor “vaporase” a fost in spiritul si in INTERESUL NATIONAL ROMANESC,practic aceste pierderi au “condus(in timp)” la bunastarea ROMANIEI si deci pot fi asumate de catre poporul roman.
    Dar cind actualul president a “lucrat” ca sef la transporturile “da tezaur” tot interes national a fost dar cind a fost interceptat si a lucrat pentru altii-”vinzari documente”-si “pa persoana fizica”-incasari banuti nu se mai numeste interes national ci INTERES PROPRIU/familial si parca…SABOTAJ,NU?
    Iar acum cica vine “inca o panarama” sa ne invete ” necesitatea diversificarii surselor si RUTELOR de aprovizionare cu hidrocarburi prin promovarea unui coridor sudic pentru transportul de petrol, asigurandu-se astfel securitatea energetica, potrivit unui comunicat al Partidul Popular European-vis a vis de Nabucco.”

    Tot pe aceiasi tema si simplu de verificat:
    “batalioane” intregi de ofiteri si subofiteri din diferite compartimente din cadrul SRI au “lucrat” la vintu la FNI.Daca acesti oameni ar fi desfasurat activitate de/pentru “stringere de informatii” atunci s-ar fi numit ca au lucrat pentru interesul national si siguranta nationala.
    Dar acesti oameni,respectiv batalioanele de ofiteri si subofiteri,au incasat bani “pa persoanele fizice” ale lor,pentru “iei” si pentru “altii din tagma lor” care trebuiau retribuite pentru serviciile aduse lu’ vintu.
    Deci nici in acest caz nu se poate discuta decit despre interes personal.

    O alta chestiune,dar tot pe aceiasi tema:
    nicu sandulescu,ovidiu grecea,costica matroz oameni,adetu,eros,etc.. care au lucrat prin “sistem” unii pa la 215,fps,directori,corpu’ de control,etc……au praduit si au pus la pamint cu ajutorul UDeMeReului,mai exact cu erszebet veresztoy-sotia lu’attila veresztoy-cu alde stefan szilagy si probabil ca mai sunt si altii,pai panaramele astea au lucrat in cadrul interesului national?NU,”astia” au sabotat aceasta tara si deci au lucrat in destabilizarea sigurantei nationale.

    Si pentru ca tot a venit vorba de ungurime:
    Si presedintele si demnitarii(probabil ca nu toti dar peste 85%) cunosc faptul ca in Romania sunt “grupe” de unghiurasi organizati in “servicii paramilitare” care au conducerea la ….Budapesta si aceasta conducere vine din cind in cind in Romania in …INSPECTIE.
    Deci:udemereu nu “ieste” partid si are si “servicii paramilitare” si totul se desfasoara pe teritoriul ROMANIEI.Unde mai exista asa ceva,in care demnitarii si presedintele are cunostinta de asemenea situatie-eu ii banuiesc ca udemeristii au acord scris “da la astia”?
    Probabil ca si astia “lucreaza” la interesu’ si pentru siguranta nationala.
    Si ghici ce fac vadim-istii si bacali-stii?isi negociaza posturi si functii la PE cu mina pa sub fusta lu’ aia mica a lu’presedintele acestei tari.Si “iei” tot pentru Romania?

    Cam asa este ROMANIA REALA

  20. Sibilla Says:

    Cel mai tare-l enervează pe Băsescu, să-i spună oricine-n faţă :
    * Adevărul e Stăpânul nostru, nu noi stăpânim adevărul. *
    Şi-n cămaşă de forţă să fie, sfâşâie tot şi strigă ca apucatul : * Eu sunt adevărul *, ceea ce, numai normalitate NU se poate numi…
    Sibilla
    P.S. cu tot respectul, am avut aprobat, publicat un comentariu ieri, după câteva ore a dispărut… trebuie să iau la cunoştinţă ceva anume sau am supărat o vulpiţă care precum Băsescu supărat pe clasa politică, ori de câte ori se supără pe oricine nu-i dă dreptate intervine la o tanti anume?

  21. stef36 Says:

    DOMNULE PRESEDINTE ILIESCU ! Va felicit din toata inima, pentru faptul ca ati intervenit la postul TV Realitatea si ati lamurit pentru toti cei ce ascultau minciunile, justificarile d-lui Basescu in legatura cu HAYSSAM, fostul sau coleg de dialog ! Toata stima pt. d-nul IOSIF BOTA, care o fost corect in relatarea sa, privind persoana DVS., Este cazul ca toti cei ce doresc binele acestei TARII, sa ia atitudine impotriva minciunilor spuse de Traian Basescu, acest farsor mincinos cel ce a adus atata rau tarii, a gasit cel mai urit ,,slogan ” de campanie electorala Prin afise oribile, de marimi enorme, ameninta si acum PARLAMENTUL, acest forum ales de popor! Nu are ce spune decat sa dezbine, sa arunce cu noroi in toata clasa politica, fara sa se gandeasca ce face daca nu va mai fi ales ? Oare are taria morala sa-si ceara scuze acestui popor pentru tot raul facut ? penru toate smecheriile si furtisagurile sale ? DEMAGOGIA acestui om nu are limite ! MOBILIZATI TOT ACTIVUL PSD sa nu avem surpriza sa fie ales prin ,, smecheriile sale, prin frauda” tot acest om de nimic AR FI O CATASTROFA PT.TARA ACEST OM INCA 5 ANI ! cu stima , stefi

  22. theodora0303 Says:

    Domnule Presedinte,
    Este clar ca lui Basescu ii este foarte frica, simte ca pierde. Dar…… DE CE II ESTE FRICA, NU O SA SCAPE. O SA PIARDA ALEGERILE SI O SA RASPUNDA PENTRU TOT CE A FACUT.
    AR FI SUPERB DACA NU AR AJUNGE IN TURUL DOI!
    Va multmesc ca existati!
    Cu deosebit respect

  23. aviaxis Says:

    Vad ca am inceput sa va intrig… e bine, si v-as invita, daca vreti sa nu facem precum politicienii: i.e. sa atacam persoane si nu idei! Este o dovada de inteligenta putina!

    Desprind totusi cateva concluzii dintre cele citite pe blogul Domnului Iliescu (unul foarte tare de altfel):
    – Atunci cand cineva, politician sau nu, doreste sa faca un lucru bun, apar diverse voci, chiar majoritare as spune, care incep sa intrebe lucruri irelevate de genul: de ce acum si nu peste 100 de ani, de ce sa nu facem altceva mai important? de ce vrea ala sau alalalt sa faca asta dupa ce a facut exact invers acum 10 ani, asta e manjit n-are cum sa faca ceva constructiv… etc… etc…

    Din pacate mentalitate romaneasca ineficienta si neconstructiva! Parerea mea este ca trebuie sa va uitati mai putin la Voiculescu, Vantu’ si restul si sa incercam sa judecam mai mult cu capul nostru decat cu al lor.

    In ce priveste problema punctuala a parlamentului intrebarea e simpla: Ne-ar fi mai bine cu un Parlament de maxim 300? Daca da hai s-o facem ACUM, si sa vedem dup-aia cat de manjit era Basescu!

  24. alinbirta28 Says:

    Domnule Presedinte.sunt un tinar membru de partid de prin partile aradu-lui,va scriu cu mahnire despre cele constatate in actuala campanie a prezidentialelor.se vede o lipsa de interes din partea liderilor de partid care,dupa ce si-au castigat functiile mult ravnite, manifesta lipsa de interes fata de alegerea presedintelui se dau catorva persoane brelocuri si brichete spre a fi impartite,se pun cateva afise si ei cred ca asta se numeste campanie.nu se mai discuta cu oamenii,nu se mai pune accent pe acea masinarie de partid de pe vremea cind erati presedintele nostru si care a dat roade,in schimb PD-Listi au strins rindurile,merg din usa in usa si n-ar trebui sa mire pe nimeni daca Basescu va castiga.Ar fi intr-adevar o catasrofa sa ramina Basescu presedinte, dar daca se va intimpla o mare parte din vina o au vectorii de imagine si opinie ai partidului nostru.In calitate de presedinte de onoare,dar mai ales ca spirit al social-democratiei din Romania trebuie sa supravegheati si chiar sa va implicati in aceasta campanie de care mai mult ca niciodata depinde viitorul romaniei.P.S.sper sa aveti timp sa aruncati o privire si spre cele scrise de noi.

  25. SorinPLATON Says:

    Pai va ofer si eu o “monstra” de demagogie si politicianism basescian :) ..

    Critica politicianismului o fi tot o forma de politicianism :/ ?

    Cele bune (in rest),
    “unul dintre egali”

  26. aciprian Says:

    buna seara,

    am vazut o analiza atipica la adresa campaniilor si tehnicilor de manipulare folosite de basescu. e mult de citit pe blog si e greoi limbajul. vedeti http://www.ropresident2009.word press.com, un fel de proiect antimanipulare, care se leaga de toti candidatii la presedintie.

    eticheta de demagog este nimic fata de ce reiese din analiza de pe blogul asta. numai ca trebuie sa aveti rabdare sa puteti citi.

  27. ezragsit Says:

    Domn’le Preşedinte Băsescu,

    Am înţeles că vreţi un Parlament mai uşor de cumpărat şi mai uşor de manipulat…

    Am înţeles că vă plac jumătăţile de articole din Constituţie care vă convin şi că prea puţin vă pasă de restul…

    Am înţeles că aţi dori ca media să fie şi ea înjumătăţită, în canale admise şi canale prohibite…

    Am înţeles că atâta vreme cât luaţi împrumuturi în numele nostru, putem spera ca o parte, nu cea mai mare, să ajungă să acopere pensiile şi salariile noastre…

    Am înţeles că vă plac finanţiştii cu-n picior la FMI şi altul la BNR-ul care primeşte “cea mai mare parte” a banilor de la FMI pentru a-i cheltui pe “protecţia leului” (şi că probabil leul va termina prin a creşte nestingherit DUPĂ ce veţi fi consumat mai mulţi bani pentru a-l proteja decât a cheltuit România Socialistă pe întemeierea câtorve industrii mari şi construirea multor oraşe)…

    N-am înţeles însă cum vedeţi restituirea împrumuturilor făcute atât de deşănţat, mai ales că nu vorbiţi NICIODATĂ despre asta…

    N-am înţeles nici cum se vor plăti în viitor salariile şi pensiile, dacă în prezent economia românească nu mai este produce suficient pentru a fi în stare să o facă…

    Am priceput deja că “Să trăiţi bine!” era un sarcasm, gol de orice conţinut.

    Am citit elipticul dvs. mesaj şi am înţeles că de la Băsescu numai ce e mai rău:
    “De ce le e frică, nu scapă!”

    Ne este frică de pierdera locurilor de muncă şi ne asiguraţi: de ce vă e frică, nu veţi scăpa: SOMAJ!

    Ne este frică de acumularea creditelor şi de îndatorarea peste limite a ţării şi ne asiguraţi: de ce vă e frică, nu veţi scăpa: DATORII!

    Ne este frică de dispariţia averii ţării, de escamotarea banilor luaţi în numele nostru şi ne asiguraţi: de ce vă e frică, nu veţi scăpa: JAF!

    Ne este frică de pierderea salariilor şi pensiilor şi ne asiguraţi: de ce vă e frică, nu veţi scăpa: SĂRĂCIE!

    Ne este frică de lipsa medicamentelor şi de prăbuşirea spitalelor şi ne asiguraţi: de ce vă e frică, nu veţi scăpa: BOALĂ!

    Ne este frică de împuţinarea alimentelor şi lipsa banilor pentru a le cumpăra şi ne asiguraţi: de ce vă e frică, nu veţi scăpa: FOAMETE!

    Ne este frică de cearta cu vecinii şi cunoscuţii, de neînţelegerea între români şi ne asiguraţi: de ce vă e frică nu veţi scăpa: ÎNVRĂJBIRE!

    Ne este frică de prăbuşirea democraţiei, de distrugerea instituţiilor democratice şi ne asiguraţi: de ce vă e frică nu veţi scăpa: DICTATURĂ!

    Băsescu:
    “De ce vă e FRICĂ, NU VEŢI SCĂPA!”
    ŞOMAJ, DATORII, JAF, SĂRĂCIE, BOALĂ, FOAMETE, ÎNVRĂJBIRE, DICTATURĂ!

    “De ce vă e FRICĂ, NU VEŢI SCĂPA!”

    ŞOMAJ!

    DATORII!

    JAF!

    SĂRĂCIE!

    BOALĂ!

    FOAMETE!

    ÎNVRĂJBIRE!

    DICTATURĂ!

  28. ezragsit Says:

    Domn’le Preşedinte Băsescu,
    Am înţeles că vreţi un Parlament mai uşor de cumpărat şi mai uşor de manipulat…
    Am înţeles că vă plac jumătăţile de articole din Constituţie care vă convin şi că prea puţin vă pasă de restul…
    Am înţeles că aţi dori ca media să fie şi ea înjumătăţită, în canale admise şi canale prohibite…
    Am înţeles că atâta vreme cât luaţi împrumuturi în numele nostru, putem spera ca o parte, nu cea mai mare, să ajungă să acopere pensiile şi salariile noastre…
    Am înţeles că vă plac finanţiştii cu-n picior la FMI şi altul la BNR-ul care primeşte “cea mai mare parte” a banilor de la FMI pentru a-i cheltui pe “protecţia leului” (şi că probabil leul va termina prin a creşte nestingherit DUPĂ ce veţi fi consumat mai mulţi bani pentru a-l proteja decât a cheltuit România Socialistă pe întemeierea câtorve industrii mari şi construirea multor oraşe)…
    N-am înţeles însă cum vedeţi restituirea împrumuturilor făcute atât de deşănţat, mai ales că nu vorbiţi NICIODATĂ despre asta…
    N-am înţeles nici cum se vor plăti în viitor salariile şi pensiile, dacă în prezent economia românească nu mai este produce suficient pentru a fi în stare să o facă…
    Am priceput deja că “Să trăiţi bine!” era un sarcasm, gol de orice conţinut.
    Am citit elipticul dvs. mesaj şi am înţeles că de la Băsescu numai ce e mai rău:
    “De ce le e frică, nu scapă!”
    Ne este frică de pierdera locurilor de muncă şi ne asiguraţi: de ce vă e frică, nu veţi scăpa: SOMAJ!
    Ne este frică de acumularea creditelor şi de îndatorarea peste limite a ţării şi ne asiguraţi: de ce vă e frică, nu veţi scăpa: DATORII!
    Ne este frică de dispariţia averii ţării, de escamotarea banilor luaţi în numele nostru şi ne asiguraţi: de ce vă e frică, nu veţi scăpa: JAF!
    Ne este frică de pierderea salariilor şi pensiilor şi ne asiguraţi: de ce vă e frică, nu veţi scăpa: SĂRĂCIE!
    Ne este frică de lipsa medicamentelor şi de prăbuşirea spitalelor şi ne asiguraţi: de ce vă e frică, nu veţi scăpa: BOALĂ!
    Ne este frică de împuţinarea alimentelor şi lipsa banilor pentru a le cumpăra şi ne asiguraţi: de ce vă e frică, nu veţi scăpa: FOAMETE!
    Ne este frică de cearta cu vecinii şi cunoscuţii, de neînţelegerea între români şi ne asiguraţi: de ce vă e frică nu veţi scăpa: ÎNVRĂJBIRE!
    Ne este frică de prăbuşirea democraţiei, de distrugerea instituţiilor democratice şi ne asiguraţi: de ce vă e frică nu veţi scăpa: DICTATURĂ!
    Băsescu:
    “De ce vă e FRICĂ, NU VEŢI SCĂPA!”
    ŞOMAJ, DATORII, JAF, SĂRĂCIE, BOALĂ, FOAMETE, ÎNVRĂJBIRE, DICTATURĂ!
    “De ce vă e FRICĂ, NU VEŢI SCĂPA!”
    ŞOMAJ!
    DATORII!
    JAF!
    SĂRĂCIE!
    BOALĂ!
    FOAMETE!
    ÎNVRĂJBIRE!
    DICTATURĂ!

  29. constructorulcj Says:

    “Preşedintele Traian Băsescu pregăteşte o mutare de şah în cazul în care Guvernul Croitoru nu trece de plenul Parlamentului în 4 noiembrie.

    Dacă Lucian Croitoru nu va putea să treacă viitorul Guvern prin “furcile caudine” ale Parla-mentului, preşedintele Traian Băsescu este pregătit să desemneze o altă persoană care să poată convinge majoritatea PSD-PNL-UDMR. Noul premier desemnat nu va fi nici Emil Boc, nici Mihai Tănăsescu, nici Alexandra Gătej.

    Viitorul premier va fi, conform surselor ZIUA de CLUJ, nimeni altul decât un alt clujean respectabil şi respectat, liderul “Grupului de la Cluj”, Ioan Rus.

    Acesta este curtat intens de către Traian Băsescu pentru a accepta formarea Guvernului, oferindu-i-se inclusiv garanţia continuării mandatului în următorii doi ani în cazul în care, pe 6 decembrie, actualul preşedinte va obţine un nou mandat la Cotroceni. “Puntea de legătură” dintre actualul preşedinte şi Ioan Rus este Vasile Blaga, omul care controlează majoritatea organizaţiilor PDL din ţară şi unul dintre prietenii apropiaţi ai lui Ioan Rus. Liderul “Grupului de la Cluj” a fost ministru al Administraţiei şi Internelor în perioada decembrie 2000 – iunie 2003, fiind apoi numit, până în vara anului 2004, vicepremier în Cabinetul Năstase. Rus a fost dintre cei care a negociat cu UE unul dintre cele mai dificile capitole: Justiţie şi Afaceri Interne.

    Ca ministru al Internelor, Rus a avut cel mai important rol în eliminarea vizelor de călătorie în UE şi a fost unul dintre principalii susţinători ai demarării proiectului Autostrăzii Transilvania. S-a retras din “politica mare” în 2008. Doar doi dintre miniştrii propuşi de premierul desemnat Lucian Croitoru au primit aviz favorabil din partea comisiilor de specialitate ale Parlamentului: cel al Dezvoltării Regionale şi Turismului, Vasile Blaga (34 de voturi pentru şi 28 împotrivă), şi cel al Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu (32 de voturi pentru şi 10 împotrivă). Restul de 12 nominalizări pentru Guvernul Croitoru au primit aviz negativ din partea comisiilor parlamentare:

    Ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea (25 de voturi împotrivă, 15 pentru); Ministrul Administraţiei şi Internelor, Emeric Florin Şaghi (40 împotrivă, 26 pentru); Ministrul Economiei şi Comerţului, Adriean Videanu (36 împotrivă, 29 pentru); Ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sporturilor, Daniel Funeriu (21 împotrivă, 15 pentru); Ministrul Transporturilor şi Comunicaţiilor, Radu Berceanu (42 împotrivă, 35 pentru); Ministerul Justiţiei, Cătălin Predoiu (36 împotrivă, 26 pentru); Ministrul Sănătăţii, Cristian Vlădescu (15 împotrivă, 11 pentru); Ministrul Mediului, Sulfina Barbu (21 împotrivă, 15 pentru); Ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Mihai Şeitan (28 împotrivă, 18 pentru); Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Stănişoară (20 împotrivă, 13 pentru); Ministrul Agriculturii, Adrian Rădulescu (43 împotrivă, 26 pentru); Ministrul Culturii, Cultelor şi Patrimoniului, Theodor Paleologu (23 împotrivă, 20 pentru).

    Conform celor petrecute în Comisii, există mari şanse ca Guvernul Croitoru să cadă în plen. Se pregăteşte Ioan Rus?
    Z.C.”
    Mare atentie d-le presedinte ca astia sunt disperati si trebuie tratati ca atare.D-na Corina Cretu a fost ieri la cluj.Ar face bine sa ia legatura cu adevaratii psd-isti nu cu oportunistii din organizatie gen “primarita” din chinteni care este labila sa nu spun tradatoare.

  30. ezragsit Says:

    What kind of a country do we have?

    La ştiri se prezintă un accident în SUA. Un şofer a greşit o manevră şi a produs un accident într-un centru stradal de vaccinare antigripă.

    Da, la ora la care România începe să-şi propună să inceapă să facă primele demersuri pentru a face rost de un milion de doze de vaccin antigripal, de pe o piaţă a cărei întreagă producţie a fost deja arvunită din vară, în SUA oamenii sunt vaccinaţi aşa cum ar cumpăra un hot-dog, pe stradă, fără să coboare măcar din maşină.

    Da, la ora la care Ucraina decide să închidă toate şcolile şi ia măsuri drastice de limitare a circulaţie, şeful centrului de boli infecţioase, cel care ne avertizează de luni de zile, ne spune să ne punem speranţa “în Dumnezeu”, pentru că în altceva oricum nu avem în ce!

    Da, la ora la care noua gripă a scăpat de sub control şi începe să circule liber în ţară, România nu are doze de vaccin antigripal nici măcar pentru cadrele medicale care se presupune că vor îngriji bolnavii. Asta în timp ce în SUA oamenii sunt vaccinaţi fără să mai coboare din maşină, în drum spre serviciu sau şcoală…

    Da, încă o dată, România în loc de fapte a comis doar planuri: dacă la magazinul de la care vă cumpăraţi mâncarea se vor îmbolnăvi vânzătorii “biroul lor se închide, vor fi trimişi acasă şi-şi vor face serviciul de acolo, prin Internet, pe laptop”. Asta nu-i o glumă, este Marele_Plan_De_Acţiune_Pus_Din_Timp_La_Punct_De_Autorităţile_Române!

    Preşedintele Băsescu ştie că în nici un caz n-o să fie votat Croitoru, dar îl numeşte ca să-l mai lase un timp pe Boc în funcţie şi ca să consume primul cartuş din cele două pe care trebuie să le tragă pentru ca să dizolve Parlamentul…

    În replică, Parlamentul, care în nici un caz n-o să-l voteze pe Croitoru, tergiversează votarea, pentru a nu-i lăsa timp lui Băsescu să lase ţara şi fără Parlament, după ce a lăsat-o deja fără guvern reprezentativ…

    Teodor Stolojan ne anunţă cât se poate de calm că foarte curând o să trebuiască să nu mai fie plătite integral salariile şi pensiile “pentru un timp”, iar reacţia este “ce-o să-i facă Boc pentru că a spus asta”…

    Realitatea este că restituirea datoriilor ar trebui să înceapă cu restituirea salariilor şi pensiilor plătite deja anul acesta, întrucât TOŢI banii folosiţi pentru ei veneau DEJA din împrumuturi…

    Realitatea este că “cea mai mare parte a banilor împrumutaţi [din toate părţile]” au fost daţi pe mâna “finanţiştilor”, care i-au făcut praf până la ultimul cent. Praf, pulbere, nimic altceva… Miliarde de euro. Foarte multe miliarde de euro. Suficienţi pentru a produce inclusiv tot vaccinul antigripal de care avem nevoie…

    What kind of a country do we have? În ce hal de ţară ne-am născut şi trăim? Sau, mai bine, în ce hal ai adus domnule Băsescu ţara care a avut încredere să te numească reprezentantul şi mediatorul ei. Ah, şi să-ţi dea şi un salariu, “neruşinat de mare” pentru hăhăielile pe care le produci?

    În loc de industrie şi agricultură pentru vindecarea economică a ţării, în loc de vaccin pentru gripa nou apărută, în loc de stabilitate şi unire, Traian Băsescu ne oferă doar un costisitor sondaj de opinie, pompos prezentat drept “planul Băsescu pentru România”, la fel de inutil ca şi tot ce a comis acest om în cei cinci ani în care a ocupat locul Preşedintelui…

  31. Maria Barbu Says:

    TRADARE NATIONALA=BASESCU

    HOTIE=BASESCU

    ABJECTIE=BASESCU

    CRIMA NATIONALA=BASESCU

  32. ezragsit Says:

    Desemnarea lui Croitoru, ca şi o eventuală altă desemnare care să nu ţină cont de voinţa majorităţii, pot fi paşi într-o manipulare, efectuată prin denaturarea art.103 din Constituţie, având scopul final de-a permite lui Traian Băsescu să dizolve Parlamentul.

    Dizolvarea Parlamentului nu este posibilă în ultimele şase luni de mandat.

    Dar dizolvarea Parlamentului nu este posibilă nici în cazul unei situaţii de urgenţă!

    Reglementarea definirii şi a mecanismului de instituire a stării de urgenţă revine în întregime Parlamentului.

    Rămâne întrebarea dacă starea economică, sanitară şi socială dezastruoasă (nu se pot plăti salariile şi pensiile decât luând integral sumele necesare prin împrumuturi; starea de urgenţă medicală, în condiţiile în care Guvernul a făcut “economii”, lăsând în săptămânile fatale în care gripa nouă a scăpat de sub control ţara fără vaccinul absolut necesar; situaţia socială dramatică) justifică sau nu instituirea unei stări de urgenţă, care să se menţină până ţara ajunge iar capabilă să asigure veniturile şi bună-starea populaţiei, iar creditele contractate în acest an sunt în mod semnificativ restituite!

    Evident, Preşedintele poate respinge orice lege votată de Parlament.
    De două ori!

  33. ionita ion Says:

    Modelul comunist de atitudine demagogică şi nerespectarea bunului simţ nu a dispărut în România şi cu atât mai puţin în rândul cadrelor de conducere ale MAI. După prezentarea la televizor a unei ştiri referitoare la legea salarizării şi implicit la obligativitatea luării celor zece zile concediu fără plată (cu toată încălcarea flagrantă a dreptului la muncă şi a drepturilor omului) cadre de conducere din structura Ministerului Administraţiei şi Internelor, la ordinul verbal al domnului ministru Vasile Blaga au sugestionat, ca pe perioada aşa-zisului concediu fără plată cadrele ,,să aibă simţirea” şi să vină la serviciu, de parcă domnul ministru sau mai ştiu eu a cui dracului a fost ideea asta tâmpită ar binevoi să le ofere masa de prânz şi bani pe transport lucrătorilor. Adică, îmi tai şi din salariu şi tot eu, să fiu acela care vine şi cu bani de acasă şi să vin şi la muncă patriotică, pentru că aşa doreşte nu ştiu ce tâmpit. Chestia asta este ca aceea: şi f…t şi cu banii luaţi. Nemernicii ăştia de şmecheri chiar ne cred proşti din cale afară! Nu le-o fi ruşine, să vină cu asemena idei comuniste? Dacă după atâţia ani de ,,falsă democraţie” se mai ridică astfel de probleme este clar ca bună ziua, că poporul român îşi merită soarta şi nu ne trebuie în continuare decât tot o dictatură băsesciană. Ruşine!

Leave a comment