AGENDA


1.- Astazi, 25 octombrie am luat parte la ceremonia de la Parcul Carol dedicata marcarii celei de a 65-a aniversari a Zilei Armatei, la Bucuresti. Din pacate, prezenta principalelor oficialitati ale statului a fost limitata, probabil ca efect al inceperii campaniei electorale.

DSCF6860.thumb

2.– Am primit un apel telefonic de la scriitorul Petru Popescu, devenit cetatean american inainte de 1989. Se afla la Huedin, etapa dintr-un turneu pe care il intreprinde in tara pentru lansarea ultimei sale aparitii – romanul “SUPLEANTUL“.

http://www.petrupopescu.com

O povestire autobiografica, din anul 1973, pe cand era tanar gazetar si scriitor,  inclus in grupul de ziaristi care l-au insotit pe Nicolae Ceausescu in unele tari din America Latina. Ar fi trebuit sa viziteze si  Chile, dar tocmai atunci a avut loc lovitura de stat militara condusa de Augusto Pinochet, soldata si cu asasinarea presedintelui Salvador Allende. Petru Popescu povesteste si despre idila care s-a infiripat intre el si fiica presedintelui (de atunci) Zoe.

Scrisa cu talent, povestirea dezvaluie atmosfera incordata de atunci, din tara, cat si din anturajul presedintelui si al consoartei sale. Este un tablou veridic si interesant al procesului de degradare pe care il cunostea societatea romaneasca si care a dus, in decembrie 1989 la explozia sociala si la revolta populara, soldata cu alungarea dictatorului si infaptuirea Revolutiei Romane.

12 Responses to “AGENDA”

  1. Ovidiu Says:

  2. deceneu28 Says:

    D-LE PREŞEDINTE ION ILIESCU,
    Cu declaraţia hăhăială de azi … acest Băsescu, NU e deloc sigur pe el, e panicat, e iritat, nervos, precipitat, labil…. sincer,… S-A ALES nicidecum NU a fost ales, asta e dovadă de IPOCRIZIE ! Corupţia, hoţia, nepotismul, PLĂTEASCĂ, TOATE MIZERIILE, TOATE MINCIUNILE, TOATE NELEGIUIRILE. Din moment ce acest Croitoru, a decis în caliatea sa de lache, FAMIGLIA, ŞI-A HOIT, căci… e limpede, PÂNĂ ACI.
    Presupunind ca poporul roman … CARE VIZEAZA MODIFICAREA CONSTITUTIEI,
    Băsescu SE TEME de ION ILIESCU, ca orice cioflingar.
    Nu mă miră, dar e mai mult decât grav … acest Băsescu, opiniile, vocile, românilor , pe stradă, bloguri, în media… NU îi pasă! Halal, NU ne merită ! Şi, da, pare să nu conştientizeze !!!! Asta e cel mai grav cu respecte şi stimă, Sibilla.
    Basescu ne cheama la referendum, unde sa raspundem la intrebarea de mai sus, … Cum cine? Dictatorul, zăusul… Ale naibii bombardamente PLANIFICATE, ba-n AN, ba Iliescu… D-le Preşedinte Ion Iliescu,… Felicit prezenţa Domniei Dumneavoastră la această Conferinţă ! Cu tot respectul şi consideraţia, vă rog să-mi permiteţi… !!! Păi el NU a bătut NICIODATĂ PE NIMENI ! A furat, a fraudat alegeri, S-A ALES nicidecum.
    Modernizare ??? Vedem zilnic maşinile de lux, vilele, terenurile, hoţiile, abuzurile şi traficul de influenţă, ticăloşiile… NU-i dorim vreun atac cerebral… ALOR SĂI, MAFIA PD-L !
    Ş-arătând, precum prin nouri mândrul soare se arată,
    Străbătând prin umbra deasă de lungi secoli adunată?
    E voiosul fapt de ziuă mult dorită, mult visată,
    Tot poporul: rudă, frate, soră, mamă şi părinte,
    Ca la domni, cu pâini şi sare, vor ieşi vouă-nainte.
    Căci din voi fieştecare poartă-n frunte o cunună
    Şi de gloria de astăzi, şi de gloria străbună!
    Sa ma explic: Jos Băsescu ! Jos Mafia Portocalie ! NU ÎI VREM ! NE-AM SĂTURAT ! … TOATE MIZERIILE, TOATE MINCIUNILE … D-le Preşedinte, CORECT !
    Aţi spus ŞI pentru noi, TOT ! Aşa este ! … A pus-o deasupra intereselor poporului, ceea ce, în Istoria României
    Stimă şi deosebită consideraţie Preşedintelui de suflet AL TUTUROR ROMÂNILOR, ION ILIESCU

  3. Sibilla Says:

    D-le Preşedinte,
    “Asa este. Noi suntem urmasii lui Traian, ai lui Traian Basescu”, a declarat Udrea, dupa ce ce artistul Gheorghe Turda a interpretat piesa “Noi suntem romani” in fata a aproximativ 300 de persoane.
    http://www.ziare.com/

    Această Cocoş , nu-i cităvă… da cel pe care-l conduce… Mareee Grădina lui Dumnezeu, maaareeee…
    Să-i împrumute cineva… blondei Lentzi o carte, două, nouă de istorie, să ia meditaţii, că bani are, i-or fi rămas de la perdelele alea…
    Sincer, aşa incultură, să ne ferească Tatăl din Cer, râd şi preşcolarii care ştiu cine a fost, Traian, asta, nici cum se numeşte nu mai ştie, halal ministeresă fostă a turismului… mda, * modelele * lui Băsescovici, penibila!
    Şi cu asta la braţ, cu incultura, defilează Băsescu-n campania electorală, vai steaua lui, sărmanul…
    Sibilla

  4. theodora0303 Says:

    Domnule Presedinte,
    Eu sunt foarte nemultumita de comportamentul si reactia liderilor politici PSD-PC si PNL, de lipsa de reactie sau reactia tarzie si fara vlaga a acestora cu privire la comportamentu lui Basescu.
    Parerea mea este ca noi toti, il lasam sa isi faca jocul si chiar mai rau participam activ la jocul lui.
    Am scris cateva randuri despre asta, dar deoarece stiu ca nu aveti timp sa cititi parereile mele o sa scriu eu aici ce mi se pare mai important.

    Schimbati regulile jocului!


    Este usor de observat ca dl Basescu deschide subiecte si teme de discutie care ii convin, care “il pun in valoare”, care il fac sa fie in fiecare zi in centru atentiei si sa apara in ochii opiniei publice ca un justitiar, aparator al dreptatii si al interesului poporului, etc.
    Aceste teme si subiecte propuse de dansul nu sunt nici pe departe adevaratele probleme ale tarii, dar asta nu conteaza.
    Dl Basescu ne tine mintea “ocupata”, isi aroga rolul de izbavitor al poporului iar cei care nu sunt de partea lui sunt prezentati ca “cei rai”.
    Dl Basescu arunca spre dezbatere publica , o tema de discutie, o nada. Ce se intampla dupa asta?
    Noi toti, societatea civila, televiziunile, presa scrisa, politicienii din PSD-PC si PNL ne lasam prinsi in acest joc
    Incep comentari interminabile pro si contra referitoare la tema propusa cu darnice de dl presedinte.
    In acest fel dl Basescu este in continu in centrul atentiei. Adevaratele probleme ale tarii nu mai sunt discutate, dl presedinte nu mai este nevoit sa dea explicatii cu privire la diverse chestiuni care il deranjeaza.
    Parerea mea este ca nu asa trebuie procedat.
    La fiecare tema aruncata in discutie publica de dl presedinte, trebui raspuns cu O ADEVARATA PROBLEMA A TARII, pe care toti politicienii non PDL ar trebui sa o dezbata.
    Basescu trebuie sa dea explicatii zilnic, nu sa ne propuna el teme de asa zis interes national.
    Dumneavoastra ce credeti?
    CU DEOSEBIT RESPECT

  5. stef36 Says:

    DOMNULE PRESEDINTE ILIESCU ! Nu pot sa cred ceiace vad, un nimeni, asa cum este Traian Basescu, un incult, un om al tavernelor cu chefuri in fiecare port unde oprea, cu figura vesnic drogata de bautura, este oatre posibil sa fim condusi de un om de nimic ? Acest ,,individ ” nu are nimic sfant, nici mama, nici prieteni , are numai interese viclene de a prosti acest popor cu vorbe incalcite, asa cum este tot comportamentul sau ! A DEZBINAT TOATE CATEGORIILE SOCIALE, nu are rusine, minte in fiecare zi cu totul altceva Este oare posibil sa fim inselati din nou ? Prin frauda si ,, furt ” va castiga din nou ? Nu, nu ppot se cred ca noi nu putem face nimic ! TREBUIE SA EXISTE AC DE COJOCUL LUI DE MINCINOS ! A BATJOCORIT TOT POPORUL, (acum se intoarce ,spasit la popor cersind,, respect” Oare nu ii este rusine ? A uitat toate jignirile aduse unor ziariste oneste care isi faceau datoria si meseria ? A uitat cat a umilit armata, justitia, muncitorii profesorii ? de pensionari numai zic ,, cita mizerie in rasul sau parsiv ) Doamne, daca astazi se zice ca este o zi sfanta, atunci APARANE DOAMNE DE SATANA, CARE SE NUMESTE BASESCU ! Acest individ, are un scop, sa minta pt clientela sa politica, pt. fetele sale numite in posturi prin frauda si minciuna !Sa va ajute Dumnezeu sa fiti sanatos, DVS., SI FAMILIA DVS stefi

  6. cllod Says:

    Buna ziua, fac un mini sondaj despre cine va fi presedinte AICI: http://cllodvl.wordpress.com/2009/10/26/pe-cine-ar-trebui-sa-votam-ca-presedinte/

  7. Mihnea Georgescu Says:

    Şi mie îmi plac istorisirile de epocă gen Serghei Mizil, Mădălin Voicu, Jean Maurer…

  8. Mihnea Georgescu Says:

    TRĂDAŢI ÎN DRAGOSTE. BOC PUNE BICIUL PE EI

    Aflat în eterna provincie românească, cel mai mic Prim Ministru al României şi-a cumpărat un bici de 15 lei, ca să îl pună pe politicienii parlamentari corupţi şi moguli şi apoi să ne ia la rând pe noi, societatea civilă. Eu ştiam că este dragoste cu năbădăi la Cotroceni, pentru că suntem, vorba Elenei Udrea, “urmaşi ai lui Traian”, dar nici chiar aşa…

    Dacă tot este vorba să ne refulăm puseurile sadice, aş recomanda nişte Fascii… Suntem urmaşii Romei, nu?

  9. deceneu28 Says:

    D-le Preşedinte,

    TREBUIE SA EXISTE AC DE COJOCUL LUI DE MINCINOS ! A BATJOCORIT TOT POPORU, dupa ce ce artistul Gheorghe Turda a interpretat piesa “Noi suntem romani” in fata a aproximativ 300 de persoane. TRAIAN BASESCU! Acest ,,individ ” nu are nimic sfant, nici mama, nici prieteni , are numai interese viclene de a prosti acest popor cu vorbe incalcite care şi-a cumpărat un bici de 15 lei, ca să îl pună pe politicienii parlamentari corupţi şi moguli şi apoi să ne ia la rând pe noi, societatea civilă. TREBUIE SA EXISTE AC DE COJOCUL LUI DE MINCINOS ! A BATJOCORIT TOT POPORUL, (acum se intoarce ,spasit la popor cersind,, respect” Oare nu ii este rusine ? Ceausescu sa ne ierti ,ca-n decembrie-am fost beti!
    Eu ştiam că este dragoste cu năbădăi la Cotroceni, pentru că suntem, vorba Elenei Udrea, “urmaşi ai lui Traian”, dar nici chiar aşa.
    CITAT:
    Sculati voi oropsiti ai sortii
    Voi haretisti cu acte, sus !
    Sa mergem toti la T. Basescu
    Sa spunem tot ce-avem de spus.
    Sfarsiti odata voi cu ARACIS-ul !
    Doar Harvard-ul noi il tintim
    Pe Bocea mult iubitul si stimatul
    Din zori si pana-n noapte il slavim
    Hai la pleasca cea mare !
    Leu cu leu sa adunam
    Si diplome sute…
    Cu sarg sa fabricam.
    Sculati voi haretisti integri
    Voi universitari rasati
    Sa alegram cu toti la U.E.
    Sa spunem clar cat suntem noi de indignati.
    Speranta noastra e Partidul !
    Doar el ne poate valida !
    Iar diplomele mult ravnite
    Prin comunism le vom avea !?
    Hai la pleasca cea mare !
    Leu cu leu sa adunam
    Si diplome sute…
    Cu sarg sa fabricam.
    APARANE DOAMNE DE SATANA, CARE SE NUMESTE BASESCU !
    Acest individ, are un scop, sa minta pt clientela sa politica, pt. fetele sale numite in posturi prin frauda si minciuna !Sa va ajute Dumnezeu sa fiti sanatos, D-le Ion Iliescu, DVS., SI FAMILIA DVS.

  10. stef36 Says:

    Nu inteleg ce va supara in spusele mele ? Sunt un om care am muncit de mic copil, am iubit dreptatea, dar ceiace se intampla acum depaseste orice urma de bun simt din partea ,lacheilor
    PD-L si in mod deosebit, a d-lui Basescu ! Ar trebui zilnic sa i se aduca aminte toate lucrurile murdare, acest individ, este departe de a fi cel mai odios dintre nemernici ! Se contrazice, minte, jigneste, oare va doriti un astfel de om inca 5 ani ? Sa fereasca cel de sus acest necaz ! Nu poate fi rau mai mare !Eu sunt in varsta, dar copiii mei, ? nepotii mei ? pentruce, au murit tinerii? pentruce am sperat in bine ? pentru ei, cei tineri nu au nici-un viitor atata timp cit EBBA ajunge cu ,,SUCCESURI” in PARLAMENTUL EUROPEAN ,,independenta” lui taticu cu carnetul scris si inmanat de marea impostoare RITZII ? SA AVETI PARTE DE CEIACE DORITI SA AVETI ! Nu va cunosc si nici nu doresc sa am aceasta onoare ! Pentru DOMNUL PRESEDINTE ILIESCU, toata stima si consideratia, nu cred ca exista un politician mai onest si echilibrat ca acest mare OM ! IL RESPECT si regret ca nu poate ajuta mai mult pentru aceasta mare batalie = inlaturarea tiranului = sa mearga sa traiasca din ceiace a adunat el si familia lui in tot acest timp ! MIRCEA BASESCU cel ce stapaneste ,,mosia sa din Constanta ” fetele si nepoata sa doamne cit este de cumplit numai cand ma gandesc cit a batjocorit acest popor !
    DOMNULA ILIESCU, cu scuzele mele, va rog sa ma intelegeti, nu sunt un om patimas, dar ma intriga modul in care se comporta candidatii la Presedentie, parca nimeni nu are curajul sa-i arunce in fata lui Basescu tot ce a facut !( el a fost cel mai mare comunist, turnator, se stie cine lucra la AVERSA cunoaste toate aceste lucruri ) Cu consideratie pentru felul DVS., DE A FI ONEST, mereu alaturi de oameni = ECHILIBRU =
    acest echilibru a caracterizat intreaga DVS., viata Cu stima, stefi,

  11. stef36 Says:

    Am fost revoltata de D-nul ,,deceneu28 ” dar se pare ca nu este singurul,mai sunt si altii care il sustin pe omul ,, NEGRU ” cel ce doreste inca =5 ani = la PALATUL COTROCENI sa scoata tara din criza ! Dar ce a facut perioada in care vorbea numai cu <<tiganca imputita STEFi

  12. SorinPLATON Says:

    Tot o “agenda”..
    Ce nu stie fraierul de platitor de taxe roman este ca “fermierii” ce au protestat ieri sunt de fapt majoritatea ciobani miliardari. Ei nu protestau pentru vreun drept de protectie sociala, cat pentru un interes oneros ingust egotic. Iar presedintele Basescu a facut “ce trebuia” in bunul sau obicei: “a luat de la saraci (bugetul national) si a dat la bogati (asazisilor fermieri)” .. http://sorinplaton.wordpress.com/2009/10/29/un-act-de-tradare-nationala/

    Cele bune,
    “unul dintre egali”

Leave a comment