BIG BROTHER

Asa cum spuneam si in emisiunea Gabrielei Vrânceanu – Firea, de la Antena 3 – dezbaterea provocata de declaratiile domnului Claudiu Săftoiu si de aparitia Legii 298 din noiembrie 2008 – reprezinta un moment important pentru a aduce clarificarile necesare.

Pe de-o parte, suntem obligati sa asiguram respectarea drepturilor fundamentale ale cetatenilor privind viata privata si secretul corespondentei – obligatii constitutionale. Pe de alta parte, Parlamentul a adoptat Legea 298/ noiembrie 2008 pentru a raspunde unor obligatii fata de Uniunea Europeana si anume aplicarea Directivei CE privind masuri de contracarare a actelor de terorism.

Este indreptatita temerea exprimata in media ca acestea sa nu creeze un nou cadru, legal de aceasta data, de abuzuri din partea structurilor informative, care ar readuce in societatea noastra practici din anii regimului totalitar.

De aceea, cred ca se impune o clarificare a problemelor de fond care rezulta din aceasta situatie noua. Este momentul pentru o dezbatere publica.

Am sustinut deasemenea propunerea fostului presedinte Emil Constantinescu pentru constituirea unei comisii parlamentare de audieri si discutii asupra acestor probleme, care sa se soldeze cu a initiativa legislativa menita sa reglementeze limitele atributiilor serviciilor speciale, inclusiv ale inregistrarii comunicatiilor electronice, precum si controlul parlamentar asupra institutiilor respective pentru a preintampina abuzurile posibile.

DESPRE ALIANTA

Am abordat in emisiune si o problema – amplu dezbatuta si in interventiile de pe blog – pozitia PSD in cadrul coalitiei guvernamentale.

Decizia politica de participare la guvernare a rezultat dupa analiza situatiei create dupa alegerile parlamentare si dupa refuzul Partidului Liberal de a negocia o posibila alianta.

Decizia nu a fost usoara; tinand seama de climatul raporturilor dintre cele doua partide cu cea mai mare reprezentare parlamentara – PSD si PD-L. De fapt, chestiunea cea mai problematica in aceasta ecuatie o reprezinta presedintele Basescu, cu trasaturile sale de caracter si tendintele binecunoscute. Totusi, PSD a decis sa-si asume acest risc si raspunderea rezultata din participarea la guvernare, in conditiile dificile ale acestui an.

Pe de-o parte, asumarea acestei raspunderi este si un act de constiinta privind nevoia de a lua parte la efortul necesar pentru a putea trece prin dificultatile acestei perioade.

Pe de alta parte, aceasta inseamna si asumarea unui risc legat tocmai de prezenta in aceasta ecuatie a factorului de care vorbeam – presedintele Basescu.

Este real ceea ce semnaleaza unii blogeri ca PSD risca sa-si piarda suportul unei parti din electorat. De aceea misiunea sa nu este usoara !

Ministrii si ceilalti reprezentanti ai PSD in administratia centrala si locala vor trebui sa dovedeasca si capacitate manageriala dar si profesionalism si inalta constiinta a raspunderii, ca si capacitatea de a comunica cu cetatenii, de a dovedi transparenta in explicarea problemelor, ca si a masurilor preconizate.

Este datoria organizatiilor PSD din teritoriu, a militantilor sai de a sustine activitatea constructiva a guvernului si a reprezentantilor PSD.

A sustine guvernul nu inseamna insa a nu manifesta spirit critic, tocmai pentru a ajuta guvernul sa nu greseasca.

Deasemeni, fiind intr-un an electoral – alegerile europarlamentare si cele prezidentiale – alianta la guvernare nu inseamna renuntarea la identitatea proprie, subordonarea sa aliatului si…mai ales, sefului statului.

Este clar ca PSD trebuie sa sustina proprii sai candidati atat pentru Parlamentul European cat si pentru Presedintia tarii.

Acest lucru a fost valabil si pentru alte partide aflate in coalitii, in etapele precedente ; el este actual, in alte tari, spre exemplu : Germania, unde guverneaza tot o mare coalitie intre principalele partide (social-democrati si crestin-democrati).

22 Responses to “BIG BROTHER”

  1. Sibilla Says:

    Domnule Presedinte Ion Iliescu,

    Din nefericire, abuzul e lege de aur pentru ” onorat ” Cotroceniul … sa nu mai spun cum, numai respectul fata de domnia dumneavoastra ma tempereaza, recunosc …
    Cu alte cuvinte, pana acum ne violau intimitatea si ne-ncalcau drepturile cat de cat pe sustache, vorba romanului, iar acum, au ” cadrul legal ” sa se dezlantuie cu tot arsenalul … Ma cutremur cand ma gandesc ce le-o mai trece prim mintile bolnave, prevad si cenzura legiferata, jurnalism, blogosfera, etc., da cum sa se ” limiteze ” zmintitii la convorbirile telefonice si mailuri, i-auzi, pana si conversatiile de pe messenger, chipurile doar in anumite cazuri, ca ei au ho, in/la ceva , adio libertate si drepturi ” prostimii ” … oare ce amenzi si pedepse ne pasc ?
    Cine e interesat sa preintimpine abuzurile, noi, victimile, cetatenii, ei, cameleonii in nici un caz .. Pe zi ce trece constat cu tristete, dezamagire, mahnire profunda ca am avut gurita spurcata cand spusei ca Hitler a fost dulce copil pe langa zausul basescian … afurisite premonitiile mele, poate unde sistemul carasean e demult expert in tehnici de genul ” gura mica sau esti anihilat ” si eu, ca sa-i citez, ” o caut cu lumanarea “, daca pentru scrierile pe bloguri am fost rastignita de stapana protectiei, habar n-am cui, daramite pentru ce voi discuta pe mess, unde suntem cu toii mai slobozi in ” expresii ” … urmeaza sa ne gazeze ?
    Poate o sa para exagerare, dar e limpede ca jurnalistii, politicineii, de ce nu pana si bloggerii, vor fi monitorizati si urmariti la sange, nu-i asa ? Nimeni nu ne va mai putea garanta intimitatea convorbirilor, orice ar mai spune, abuzurile si-au … ” intrat in drepturi “, dar au tupeul si nesimtirea sa mai vehiculeze expresii de genul ” stat de drept “, ” democratie “, ” Constitutia garanteaza dreptul la exprimarea opiniei personale “, etc. Vai noua, ” prostime “, in cateva luni suntem la mana si-ndemana lor, muti, cu calusul bine indesat, adicatelea, suspecti de terorism, punem in pericol siguranta si securitatea nationala, atentam vezi Doamne la ” bunele moravuri ” si ” moralitatea ” institutiilor statului, autoritatilor, numai pentru ca avem nemernicia a cugeta, a gandi, cam asa ?
    Nu pozez in victima, dar, e strigator la cer, mori cu dreptatea-n mana, esti declarat nebun si pus la zid de … ” competentii ” , ” luptatorii anticoruptie ” ( ca ma umfla rasu-plansu ), ” democratii ” …. oare am voie sa mai zic ceva sau e timpul sa pun mainile pe piept sa-mi dau obstescul duh caci eu una nu admit nici sa tac, nici sa fiu carpa ticalosiilor ascunse sub sloganul bunelor intentii si-a eradicarii cica terorismului prin cenzura si dictatura ? Nu pot sa cred ca am apucat sa traiesc asemenea vremuri !!!
    Cum adica depisteaza ei teroristii pe mailuri si messenger ? Chestia cu ” ordin de la procuror ” e praf in ochi, adica se abtin cameleonii … chiar asa, de la ce se mai abtin ?
    Se pare ca directivele UE sunt instrumentul binevenit si interpretat la cheremul clientilor Golden Blitz ca sa ne amuteasca , repet, in cadru legal ! Vom lua lectii de la tineri sa putem comunica pe diverse cai, codificat si cat mai alambicat si, uite-asa invatam araba, de voie de nevoie , Doamne iarta-ma !
    Practicile regimului totalitar sunt deja folosite, si o spun eu, cea care le tot incasez, asa ca pe mine nu ma poate convinge nimeni de nimic altceva, doar pistolul nu l-au folosit inca … Stiu ca suna SF, uneori imi doresc sa fiu cum sunt ” dragalita “, n-as mai simti, nu ? Nebunii, traiesc in lumea lor, noi, murim incet dar sigur in … ” normalitate ” …
    stima si deosebita consideratie,
    Sibilla

  2. emigrantul Says:

    Asculta ilegal Traian Basescu telefoanele adversarilor politici?
    Credeti ca Traian Basescu a ascultat ilegal diverse convorbiri telefonice cum ar fi, de ex., cele intre Ion Iliescu si Mircea Geoana?
    Sondaj: http://sondaje.php0h.com/ascultareilegala.php

  3. emigrantul Says:

    Legea 298/Noi. 2008 trebuie declarata neconstitutionala

    Motivul l-a dat chiar presedintele Iliescu in citatul de mai jos.

    Citat Ion Iliescu:
    /”Pe de-o parte, suntem obligati sa asiguram respectarea drepturilor fundamentale ale cetatenilor privind viata privata si secretul corespondentei – obligatii constitutionale. Pe de alta parte, Parlamentul a adoptat Legea 298/ noiembrie 2008 pentru a raspunde unor obligatii fata de Uniunea Europeana si anume aplicarea Directivei CE privind masuri de contracarare a actelor de terorism. “/

  4. bursazvonurilorpolitice Says:

    Sa vedem cat de mult vor fi sustinuti in alegeri si de catre cine din PSD!

  5. George Serban Says:

    Aflu ca nici un reprezentant al PNL nu a participat la receptia organizata la Cotroceni de Traian Basescu cu prilejul Zilei Unirii.
    Sunt, in totalitate, de acord cu ei si ii felicit pentru aceasta atitudine.

    Intr-o tara normala cu o autoritate demna si onorabila, indiferent de pozitia politica, de inerente diferende aparute in lupta politica inaltele demnitati ale statului trebuie respectate indiferent de persoana care ocupa aceste demnitati.
    Cu o exceptie.
    In situatia in care un om asupra caruia planeaza, cu rechizitorii finalizate, vinovatia incalcarii legii penale iar acel om se ascunde, ud de sudoarea fricii, sub scaunul functiei pentru a nu da ochii cu justitia si se prevaleaza de o imunitate inventata, acel om decridibilizeaza demnitatea publica si o face neonorabila si nerespectabila. Pentru mine, functia ocupata de un astfel de om nu exista.
    Omul la care ma refer minte public cu nerusinare pentru a-si ascunde lasitatea si dezonoarea.
    Ipocrit si jalnic, omul la care ma refer, in seria spectacolelor de circ pe care le ofera, public, aproape zilnic, pleaca de la usa Ministerului Administratiei si Internelor fara sa onoreze (dezonoreze, as spune eu) ceremonia instalarii in functie a noului ministru PSD. Motivul invocat, prezenta unor oamni politici, baroni locali, care – culmea tupeului si nerusinarii – i-ar fi stirbit “dezonorabilitatea sa”. Oamenii aceia, indiferent ca se numesc Oprisan sau Mazare, indiferent de opinia mea in ceea ce ii priveste, sunt alesi prin vot direct, uninominal, la al doilea mandat. In logica lucrurilor functiile lor trebuie respectate. Deci Traian Basescu putea invoca, pentru plecarea sa, orice motiv, o diaree acuta, o criza de discopatie, o anxietate, mai putin motivul legat de prezenta acelor oameni acolo.
    In aceste conditii, folosind aceeasi unitate de masura, ma intreb cu ce demnitate si superioritate morala au fost prezenti la Cotroceni, colegii domnului Liviu Dragnea, in frunte cu Presedintele de Onoare al PSD – domnul Ion Iliescu?
    Hotararea liberalilor de a ignora invitatia unei institutii dezonorate de insusi titularul ei a fost demna si inteleapta.

  6. disica Says:

    Apreciez mult faptul ca PSD a trecut peste orgolii si a intrat la guvernare.
    Ce ne-ar folosi un partid care ar sta mereu deoparte, pana s-ar ivi situatia unei majoritati zdrobitoare?
    Sustin Legea 298, deoarece doar cei certati cu legea se tem de aplicarea ei.
    Oamenii de buna-credinta nu au de ce sa fie impotriva ei.

  7. Radu Alexandru Says:

    Despre 298 si Saftoiu eu mi-am exprimat opinia pe pagina personala pe 22.01.2009 si n-am de gand sa incarc postul de aici [cine vrea sa citeasca o poate face cine nu este liber sa nu o faca] – insa un lucru trebuie spus:

    nu vi se pare si dumneavoastra domnule Iliescu si tuturor celor de aici ca de la 1 ianuarie 2009 pana astazi numai intr-un scandal “o tinem” – ba despre una ba despre alta IN GENERAL DESPRE ORICE NUMAI DESPRE BUGET NU!

    Mie unuia mi s-a acrit. In loc sa se discute despre posibilitatea sau imposibilitatea Romaniei de a accesa finantare straina pentru proiecte de dezvoltare in acest an, in loc sa se preocupe cineva de situatia catastrofala din economie unde piata neagra a luat proportii abismale (conlucrand la pachet cu “organele” care chipurile ar trebui sa controleze insa in realitate doar incaseaza cotizatii), in loc sa se discute despre ceea ce este important cu adevarat noi de o luna auzim ba cum vrea Basescu sa schimbe constitutia, ba cum asculta el telefoanele altora, ba cum PSD cu PDL fac pe dracu in patru.

    Repet nu ma intereseaza. Din partea mea PSD si PDL n-au decat sa guverneze fericiti impreuna pana in 2012 desi sincer sunt sigur ca la anu’ dupa realegerea Carmaciului PSD zboara cu fulgi cu tot de la guvernare – adica exact cand trece criza. Oricum nici nu merita altceva.

  8. eficientaenerg Says:

    YES-is Pedros Naidin-12 ani deputat la Calarasi -pt. ca tatal Politicii si Administratiei natiunii romane erati Dvs.!
    1.Stim-din 1992 incoace-cine e la guvernare-pierde alegerile-in Romania mediu sau inca slab dezvoltata,fi-r-ar sa fie,in 18 ani de capitalism;
    2.Suntem acum-10 insi-10 pareri-10 ..voturi !
    Deci-este substantiala expunerea Dvs. si necesitatile politice-eu sunt independent din toamna lui 2004;Acum-se da mult cu ..Gura dupa imagine-si stil tov.Niciolae,contra coruptiei,venituri sau alocari bugetare-ca ,doar suntem,divizati-si “Sa ..moara vecinul,ca sa-i iau si capra-in 2009”.
    Fiecare categorie sociala trebuie cucerita-cu substanta si aplicabilitate-si nu povesti-ca Cioc,Foc,Soc…sau …Prostanacii si Smechereii din partid! Please -actionati!.Eu-cu Actiuni Energetice-www.SOSTerra.go.ro sau http://eficientaenerg.wordpress.com.

  9. Radu Alexandru Says:

    @disica – N-ai inteles nimic amice.

    Hai sa iti explic pe limba ta poate pricepi.

    Sa zicem ca peste 2-3 ani faci tu o afacere de succes cu un lant de shaormerii unde la o shaorma cumparata primesti un cd cu Gigi Salam-Parizer.

    Si scoti cu multi banuti din asta. Iar “in baza” legii care da drepturi pt “servicii” dar nu pune nici un control (apropo de legile alea blocate prin parlament de vreo 2 ani domu’ Iliescu) niste baieti de la SRI srl sau SIE srl se gandesc ei sa te inregistreze in timp ce iti inseli nevasta. Si dupa vin baietii si te storc de bani ca asa vor ei.

    Sa te vad atunci cum mai iesi cu inteligenta si ne explici noua ca vezi doamne doar aia certati cu legea trebuie sa se teama. Si nu zice ca vezi doamne nu iti inseli nevasta – daca nu e asta e altceva pt ca orice om are secrete care il pot pe romaneste face de ras. PUNCT.

    Prietene ma intreb cum reusesti sa cumperi o paine de la magazin fiind atat de naiv. Stai ca imi explic – tu faci parte din procentul ala de circa 5-10% din populatie care a fost la vot nu pt ca au primit un pantof inainte de vot si unul dupa ci pentru ca a crezut realmente aberatiile cu VA DAM ba de la PSD ba de la PDL ba de la PNL. O doamne…

  10. cirlovacristian Says:

    @disica

    dle @disica directiva CE si L298 nu face referire la “doar cei certati cu legea” si in plus nu in sensul “certati cu legea” pe romaneste.
    Aici nu este vorba de a avea ceva impotriva ei ci a se gasi o solutie prin care “unii” sa nu foloseasca alte informatii decit cele ce au caracter……distructiv la adresa umanitatii.

  11. emigrantul Says:

    Citat “disica”:
    “Sustin Legea 298, deoarece doar cei certati cu legea se tem de aplicarea ei.”

    Esti cam naiv!
    Pleci de la premiza ca cei care asculta convorbirile telefonice sunt oameni cinstiti, corecti cind in realitate lucrurile nu stau deloc asa. Un exemplu ar fi chiar Traian Basescu de a carui sinceritate se indoiesc peste 67% din romani (vezi linkul).
    http://www.sondaje.php0h.com/basescu.php
    Este Traian Basescu un om sincer?
    DA – 28.74 %
    NU – 67.58 %
    Alte raspunsuri – 3.68 %
    Numar voturi: 2011

  12. stegaru Says:

    Domnule Presedinte, aveti dreptate in tot ce afirmati dar din ce se vede membrii marcanti ai PSD incurca lucrurile si nu sunt clari in ce exprima.
    Nu sunt prezentate obiectivele PSD ca partid social democrat, nu am vazut reactii la anunturile facute de Boc privind reducerea personalului din administratie cu 20%. Doamna ministru de la invatamint sta si plinge, nu apare la TV sa spuna raspicat ca daca nu i se da 6% din PIB pentru ministerul sau isi da demisia.
    Daca partidul nu mai are oameni care sa se lupte pentru masurile social democrate atunci este foarte grav.
    Va spun ca daca se continua in acest fel PNL sta si se “ingrasa” cu procentele pe care PSD le pierde deja.
    Oare dul. Geoana vede ca devine penibil insistind in sustinerea neconditionata a masurilor propuse de aliatii sai “fideli – PD-L”.
    PSD tot promite ca vom vedea clar linia social democrata dar liderii se pierd in explicatii puerile.

  13. Radu Alexandru Says:

    @stegaru
    Cum sa nu fie oameni care se lupta pentru masuri social democrate. Dar se lupta Oprisan cu mult succes sa isi numeasca oamenii ca secretari de stat – bineinteles ca sa lupte pentru social-democratie doar nu pentru altceva!

    Nu acum serios – PSD a obtinut cateva chestiuni de interes pt electoratul sau dependent de stat – a nu se interpreta ca un lucru rau asta este doar o constatare – marirea pensiilor cu prioritate pt. cei cu pensii mici si ajutorul de somaj la 75% din media ultimelor 3 salarii plus marirea duratei sunt niste masuri de notat si intr-un fel de aplaudat desi eu unul sunt total impotriva acelui nivel al ajutorului de somaj si am sa explic si de ce:

    1th Eu am doar 23 de ani si sunt student dar am lucrat legal pentru o perioada destul de lunga la mai multe companii – apropo de mobilitatea fortei de munca – insa niciodata cand am schimbat jobul sau am renuntat pentru a avea mai mult timp de studii nu am mers sa cer ajutor de somaj.

    2nd Acum cand un sa spunem muncitor cu un salariu de 1000 lei/luna si contract legal daca intra in somaj ce credeti ca va face micutul anul asta? Pai odata ia 750 lei/luna de la stat si apoi se duce si mai lucreaza si la negru pe inca 750 lei/luna ca e criza nu? Ce inseamna asta – pe scurt cineva care dorea sa munceasca cinstit isi pierde acel loc de munca pentru un somer care cu siguranta NU VA DORI SA LUCREZE LEGAL PE 750 lei/luna NET PENTRU CA PIERDE SI CEILALTI 750 DATI POMANA DE LA STAT. Curat social-democratie.

  14. Sibilla Says:

    @disica,
    Cum se face oare ca cei ca mine care lupta impotriva celor ce incalca legea, sunt sanctionati pentru ” scrierile de pe blogul personal si prea multa transparenta in relatiile cu corpurile de control ” ? Cei certati cu legea ne carmuiesc, cica, hartuindu-ne moral, iar exprimarea opiniei personale si denuntul unor nereguli, se plateste scump, asadar ce anume nu va e-n clar ?
    Nu-mi arde de glume, suntem deja destule victime ale asa zisei monitorizari, sa va limpezesc : se aduna extrase ale articolelor de pe blog, apoi se intocmeste doasar de cauza, urmeaza sanctiunea si implicit diminuarea salariului, apoi, hartuirea continua si prin toate mijloacele, etichetarea, rastignirea, in acest timp, cei care orchestreaza totul, au gasit sursa de venituri pe langa lefuri, esti membru al comisiei de disciplina, ai tot interesul sa intrunesti comisia cat mai des si sa gasesti cat mai multi ” vinovati “, de regula din randul celor ce spun lucrurilor pe nume si denunta coruptia la nivel inalt. Astfel, se castiga inca o leafa … Vi se pare corect sa fiti pus pe tusa si-n imposibilitatea de-a folosi PC-ul din cauza unor atacuri ” intamplatoare ” dar repetate ? Lasati sa vorbeasca cei asultati si care resimt mai cumplit decat va puteti inchipui consecintele a ceea ce se ascunde de fapt in spatele” bunelor intentii “, infractorii sunt cei care se folosesc de aceasta lege si o folosesc impotriva noastra a celor incomozi, a celor ce mai avem inca tarie a refuza cenzura si impunerea dictaturii.
    Dumneavoastra stiti ca odata ce ai scos un sunet, pe tel mob, pe mess, pe mail, pe blog, la presa, oricate dovezi ai avea, tot nu ti le ia nici naiba-n seama caci sunt toti uniti, uniti prin ticalosii, chiar daca ai ajunge in punctul de-a obosi de-a dori sa renunti a te lupta cu sistemul ticalosit, nu ai posibilitatea nici macar de-a demisiona pentru ca ramai fara nici o sursa de venit, in caz de demisie nu beneficiezi de somaj, deci daca ai pornit la lupta continui, nu poti da inapoi, credeti ca e usor ? De ce vorbiti si concluzionati in necunostinta de cauza ?
    Atitudinea domnului Presedinte spune mai multe decat pare, ce-ar fi sa mai meditati ?
    Sibilla

  15. globetrotter58 Says:

    Legat de legea 298/2008 tin sa amintesc ca era in 1984 cand am citit intr-o revista de specialitate (militara) din Israel ca USA pusesera la punct sistemul de urmarire a tuturor convorbirilor telefonice de pe teritoriul statelor membre NATO (asa a fost daca va aduceti aminte cazul atacului terorist al lui Gaddafi de la localul din Berlin mesajul criminalului libian catre teroristi – convorbiea telefonica – a fost inregistrata prin acest sistem – ce a urmat se stie!). Sa nu uitam ca mai tot ce tine de comunicare inclusiv Internetul au fost la origine cercetari cu caracter militar … deci era absolut normal ca Romania intrata in NATO sa aiba un astfel de sistem … tehnologiile de azi atat de stocare cat si de prelucrare sunt evident net peste ce era cu mai bine de 20 de ani in urma ..
    acum ceea ce se impune este atat un cadru legal clar, dar mai cu seama profesionistii care sa respecte si sa apere libertatea individului … ori in Romania lipsita de respect fata de lege in care sa ne amintim ca la tot pasul apar informatii pe surse … si interceptari de convorbiri neautorizate etc. si avand in vedere criza actuala se vor scoate bani frumosi din vanzarea unor informatii cu caracter comercial intre firmele concurente spre exemplu … de asemenea se va folosi santajul (caci cu echipamentele din dotare asa cum poti sa asculti lafel poti clona spre exemplu telefonul unuia si transmite un mesaj care sa-l acuze pe respectivul apoi ajuns in fata justitiei numai in urma acceptarii santajului baietii vor declara la analiza probei ca e falsa si bine inteles ca vinovatul nu va fi gasit, daca nu accepta proba va ramane valabila … deci inca odata TEAMA nu e data de lege ci de CEI CARE vor avea acces la inregistrari (sa nu uitam ca marii grei ai Securitatii dupa 89 practic au privatizat-o si astfel discret ei stapanesc tara …)
    Cat priveste guvernarea ca de obicei tovarasii se vor afla intre ciocan (frumoasele promisiuni electorale demne de o scrisoare catre Mos Craciun) si nicovala (realitatea = criza atat economica dar mai cu seama de sistem a societatii romanesti a carei modernizare a existat doar pe hartie) .. eu zic ca-i bine asa desi ma indoiesc ca populatia va trage invatamintele corecte si probabil ca si pe viitor se va lasa fraierita de altii ori chiar de aceiasi ! (iata ca se dau de ceasul mortii ca sa faca un buget si prevad ca vor avea loc rectificari nenumarate pe masura ce criza va inainta asta datorita lipsei de profesionalism a celor alesi sa va guverneze)

  16. emigrantul Says:

    Nici unul din contracandidatii previzibili ai lui Traian Basescu nu are sanse in fata actualului presedinte

    Singurul ale carui procente pot creste semnificativ pe parcursul lui 2009 este Miron Cozma deoarece a revenit din puscarie nu de mult timp si foarte recent a anuntat ca isi face un partid muncitoresc. Probabil are intentia serioasa sa candideze la presedentia Romaniei. Totusi, nu cred ca va reusi sa-l depaseasca pe Traian Basescu.

    Alegeri Prezidentiale 2009
    Pe cine veti vota la urmatoarele alegeri prezidentiale?

    Pe nici unul din cei de mai jos – 24.22 %
    Adrian Nastase – 14.97 %
    Mircea Geoana – 2.21 %
    Sorin Oprescu – 13.28 %
    Gigi Becali – 2.21 %
    Miron Cozma – 1.82 %
    Traian Basescu – 35.03 %
    Corneliu Vadim Tudor – 6.25 %

    Numar voturi: 768
    Sursa: http://www.sondaje.php0h.com/prezidentiale3.php

    Citat Ion Iliescu:
    “alianta la guvernare nu inseamna renuntarea la identitatea proprie, subordonarea sa aliatului si…mai ales, sefului statului.
    Este clar ca PSD trebuie sa sustina proprii sai candidati atat pentru Parlamentul European cat si pentru Presedintia tarii.”

  17. SorinPLATON Says:

    “Etichetarii de produse expirate” contraataca…

    Pupincurism (de Grup) fara frontiere…

    1=

  18. daculliber Says:

    1)Corina Creţu m-a luminat cu acest subiect sensibil, motiv pentru care merită felicitările tuturor celor interesaţi.
    2)Personal sunt pentru înregistrări totale şi permanente pe toată durata vieţii, pentru că postmortem nu cred că mai funcţionează dispozitivele, în discuţiile cu sfinţii.
    3)Sunt pentru mărirea taxelor la telefonie şi pentru o taxă suplimentară pentru înregistrare, stocare şi pază.
    4)Fericită ţară. UE şi americanii nu ne cunosc încă subtilităţile noastre în comunicare: focuri pe culmi, clopote în dungă, porumbei voiajori, sticle cu mesaje, bătutul în calorifere, trasul cu ochiul, ca să nu mai vorbesc de codul verbal al lui Toma Caragiu.
    5)Mi-a plăcut strângerea de mână dintre dumneavoastră şi asimetric.

    Cu amiciţie dacică!

  19. disica Says:

    @sibilla, multumesc pentru raspunsul detaliat si pentru virulenta cu care m-ati pus la punct.
    Eu, ca simplu cetatean al acestei tari, mi-am permis sa-mi spun o opinie, dupa umila mea gandire, si atat.
    Oare acest loc nu e deschis oricarei persoane care vrea sa faca un comentariu la ceea ce scrie detinatorul acestui blog?
    Domnia sa raspunde oricarui comentariu cu respect pentru celalalt, asa cum o face tot timpul si a facut-o, si de aceea e asa de iubit de majoritatea cetatenilor ai acestei tari; fara patimi, fara jigniri, asa cum sade bine unui Om.

  20. Sibilla Says:

    @disica,
    Nu sunteti in situatia Oamenilor cinstiti ce lupta nu sed pe margini, ci, lupta, se implica si da, nu accepta cenzura si dictatura , asta spun, nicidecum altceva.
    Si da, sustin cu tarie ca infractorii, tradatorii, cameleonii, sunt cei ce vor sa detina controlul, sa monitorizeze absolut tot, pentru ca cine detine informatia, detine puterea.
    E nefiresc ca excesul de zel sau abuzurile sa ne priveze libertatea si sa intre cu bocancii in intimitatea fiecaruia din noi, pentru ca o vor face si noi, oamenii simpli vom fi primii care vom suporta repercursiunile, iar politicienii vor folosi informatii si inregistrari ca santaj.
    De acord, Domnul Presedinte Ion Iliescu este un politician autentic si da, iubit si respectat.
    E normalitate faptul ca dialogam intre noi prin bunavointa domniei sale pe blogul Echilibru.
    Nu am dorit sa va jignesc, ci, doar sa va impartasesc o alta opinie viz-aviz de sustinerea dumneavoastra a Legii aberante 298, atat. E bine sa cumpanim bine si sa gandim de doua ori, inainte sa servim tot ce ni se serveste, mai ales in ultimul timp, de-a valma. Haosul si anarhia ce domnesc in tara sunt strigatoare la cer, doar renuntand la dezbinare si implicandu-ne fie si prin atitudine, vom putea gasi un firicel de lumina sa razbim. Si-apoi, martirii Revolutiei nu si-au sacrificat vietile pentru ca o Lege 298 sa ne puna pumnul in gura, noua, cetatenilor tarii, caci infractorilor ma-ndoiesc, altul e scopul acestei Legi.
    respecte,
    Sibilla

  21. romicagavrila Says:

    Cred cu adevarat ca PSD va pierde mult din capital politic, din imagine, din personalitate, din sustinatori dar si din cei nehotarati care stau pe margine si nu stiu inca in ce parte sa se indrepte.
    Eu as merge spre stanga, dar psd vad ca sta pe loc… s-a terminat cumva benzina sau nea Traian va “amendeaza conducatorul” – faci ca noi si va fi bine!?
    BIG BROTHER – ce sa zic? Am luptat sa schimbam ceva si ne-am trezit ca e mai rau decat pe vremuri… Sa ne fie frica sa vorbim deschis? Sa ne fie frica sa spunem lucrurilor pe nume? Sa nu mai avem incredere nici in cei de langa noi?
    DAAA!!! Se pare ca asa ajungem.

  22. bciprianmp Says:

    Între rigorile unei lupte cu un duşman nevăzut, şi drepturile şi libertăţile fundamentale ale Omului eu aleg asta:

    Sunt teroristul numărul 1

Leave a comment