16 OCTOMBRIE 2008

I.- Institutul Revolutiei Romane din Decembrie a organizat cea de-a doua editie a colocviului stiintific international, cu participarea unor cercetatori din strainatate, consacrat temei “Accentuarea crizei de regim din tarile socialiste europene (1980 -1990)”.

Colocviul se desfasoara la Pitesti în perioada 15-17 octombrie a.c.

Neputand sa ma deplasez la Pitesti in aceste zile, am transmis in scris o comunicare ( EXPUNERE ), al carei text il prezint in Pagini (Media) si pe blog.

II.- Multumesc colegilor krudus, sfinx667 , stef36, leo , Mihnea Georgescu, pentru aprecierile in legatura cu Decizia Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie privind neinceperea urmaririi penale in ce ma priveste, legat de decesul celor patru victime ale actelor de violenta savarsite impotriva institutiilor statului in ziua de 13 iunie 1990.

Decizia este fireasca, pornind de la constatarea ca « nu sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunilor » pentru care s-a depus plangerea impotriva mea.

III.- Legat de decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie de condamnare a generalilor Chitac si Stanculescu, in legatura cu evenimentele din Timisoara, din perioada 17–20 decembrie 1989, nu doresc sa comentez hotararea cu caracter definitiv a Instantei Supreme de Justitie. Insa, personal, o consider nedreapta, cel putin in ceeace il priveste pe generalul Stanculescu – care nu avea, atunci si acolo, nicio putere de decizie si deci nu i se pot reprosa actele de reprimare din Timisoara. Iar in zilele urmatoare, a avut, precum se stie, un rol decisiv in ralierea armatei la revolta populara de inlaturare a lui Ceausescu si la instaurarea noii puteri provizorii.

25 Responses to “16 OCTOMBRIE 2008”

  1. sfinx667 Says:

    Domnule Preşedinte Ion Iliescu,
    Cu tot respectul şi preţuirea pe care vi-o port, doresc să comentez , în felul meu, adevărat, o decizie nedreaptă, mai mult, spun cu mâna pe inimă : în loc să ne ocupăm de stârpirea năpârcilor şi ieşirea din impasul în care ne aflăm, vezi tu Doamne, ce mari acte de ” bravură ”, cu care se fălesc exact golanii care încearcă din răsputeri a distrage atenţia populaţiei, a alegătorilor, de la bube care coc, şi probleme care ard în adevăr, cum ar fi :
    http://sfinx667.wordpress.com/2008/10/16/%E2%80%9D-ca-la-noi-la-nima-%E2%80%9D/
    Adică, la asemenea apariţii în presă, condamnându-l pe generalul Stănculescu, zgândărindu-l permanent pe Năstase, etichetând un Ion Iliescu şi văzându-ne în tot acest timp de mizeriile dosite pe te miri unde, ” să trăim bine ” …. halal guvernare de toată jena, halal spectacole oferite absolut gratuit prin lumea largă, cică promovează imaginea ţării, aşa zişii conducători Băsescu şi Tăriceanu …. Doamne, cum mai înduri asemenea haos !
    Ruşine să le fie pentru ” deciziile măreţe ”, ţara lui Papură vodă … ne pitim ” succesurile ” cătând cai verzi pe pereţi ca să ne justificăm incompetenţele unei guvernări cum n-a avut România never şi să sperăm să nici nu mai avem, căci nu ne merită, asemenea personaje de-şi zic dreguitori … cică ne reprezintă, pe cine Doamne iartă-mă ?
    Nu le doresc decât debarcare grabnică, demisiile de onoare nu e cazul , mă îndoiesc să ştie ce e onoarea … să vie înapoi când i-oi chema eu, adică NICIODATĂ, căci ne-am săturat. Singura guvernare în care am respirat, am făcut paşi înainte, a fost cea a PSD-ului, degeaba se oftică, mai bine să fi pus mâna pe carte şi plavais să ia notiţe, dar nu, că deh ” prostul dacă nu-i fudul…. ” … Ideea e că noi ne-am săturat, şi-i va costa, după cum merită ! A căştigat Caraşul, PD-ul voturi la mai sus subliniatele aspecte ? Cică nu avem bani de salarii, va să zică adio medicaţie un timp, dar … ” trăim bine ”, sigur că da, ei , nababii şi reţeaua de nimşaguri care se tot extinde, sau … se va sparge buba ??!!
    Domnule Preşedinte Ion Iliescu, am ajuns la vorbele bunicii mele ” mie mi-a dat Iliescu pensie că-i om bun şi-i pasă de noi, dar voi maichii veţi fi ai nimănui … ” ! A murit bunica mea şi iată, se împlinesc cele spuse, noi, ai cui om fi ? Cine să ne răspundă, ei se ocupă de … generalii care nu au nici o vină, să fie clar, nimeni nu cred că şi-ar fi dorit a fi în pielea lor , dar vai lume ce buni suntem în a poza în eroi după război, no las că Doamne, Doamne nu bate cu boata şi le-o veni la rându-le socoata !
    respecte şi deosebită consideraţie,
    Sibilla

  2. violet10 Says:

    Domnule Presedinte,
    Incep prin a-mi exprima satisfactia cu privire la decizia de neincepere a urmaririi penale a dvs.
    Din pacate, generalul Stanculescu va plati pentru evenimentele tulburi din decembrie ’89. Nu voi comenta – pentru ca nu ma simt in masura sa fac acest lucru- corectitudinea deciziei de ieri a justitiei, dar vreau sa fac cateva precizari.
    Ieri, generalul Stanculescu a dovedit o inalta tinuta morala, cum mai gasesti cu greu la autoritatile din ziua de azi. Conferinta de presa pe care domnia sa a convocat-o si pe care am urmarit-o integral, mi-a lasat un puternic gust amar. In contextul in care am retrait, psihic, acele zile de decembrie 1989, in care eram deja om adult, ascultandu-l pe general, am simtit un mare respect pentru taria sa de caracter, dar si mila . Stiu ca exact de asta n-avea el nevoie, dar mi-a fost mila ca nu a apucat sa mearga la restaurant, asa cum declarase ziaristilor, sa manance si sa bea ceva. Mi-a fost mila…Si mi-e mila si acum, cand scriu, desi nu vreau acest lucru.
    Nu vreau sa scriu prea mult, dar, voi mai spune ca nadejdea noastra e la PSD si la DVS. Poate ca astfel, guvernata de oameni de calitate, cu inalta pregatire profesionala, asa cum are acest partid, tara noastra va iesi din acest proces de manelizare in care se afla de cativa ani. Proces dorit, in mod evident, de cele mai inalte structuri din acest stat, caci altfel cum ar mai putea ei sa manipuleze masele, sa-i prosteasca pe fata si fara pic de rusine pe cei mai creduli, care sunt insa multi, din pacate?
    Ceea ce se intampla in ultimii patru ani , culminand cu incredibilul comportament din ultimele luni al celor care ne conduc, trebuie sa inceteze.
    Trebuie sa spun si ca sper ca PSD-ul a invatat din propriile greseli, caci ele ne-au dus, in fond, la situatia de a avea presedintele pe care il avem si nu numai.
    Inchei precizand ca va respect mult.

  3. emigrantul Says:

    Despre oportunismul generalilor Victor Stanculescu si Mihai Chitac

    Considerati ca generalii Stanculescu si Chitac au fost niste OPORTUNISTI care s-au transformat brusc din reprimatori ai revolutiei in revolutionari de frunte?

    Sondaj: http://www.sondaje.php0h.com/stanculescuchitac.php

  4. Ovidiu Says:

    Citez:

    Generalul Victor Atanasie Stanculescu: “Cei ce au vrut arestarea mea, nu vor să se afle prea multe adevăruri, despre care n-o să se afle nici de la mine. O să se afle când o să dispar eu ca fiinţă. Eu ştiu ce-am făcut, ei ştiu din auzite. Rămân cu fruntea sus, nu mi-e frică nici mai departe”

  5. emigrantul Says:

    “Meritul generalului Stanculescu este acela ca a inteles esenta evenimentelor si s-a pus in slujba Revolutiei”

    Am cautat, pe situl lui Ion Iliescu, referiri ale sale cu privire la generalul Stanculescu, pentru a incerca sa-i fac un portret acestui comandant militar si a intelege mai bine modul cum era privit de persoanele din jur printre care si presedintele Iliescu.
    Toate citatele, mai jos mentionate, ma duc la o singura concluzie: “Victor Stanculescu a fost un oportunist care a sarit abil dintr-o barca in alta pe 22 Dec. 1989 pentru a-si salva pielea si functiile mari cu care era obisnuit. Faptul ca s-a pus in serviciul “revolutiei” dupa plecarea lui Nicolae Ceausescu, desi anterior fusese, pina in ultimul moment, in slujba ultimului conducator comunist al Romaniei, demonstreaza un caracter necinstit de om pe care nu se poate pune nici o baza, oricind putind trece in tabara adversa daca ea cistiga teren.

    Ion Iliescu ii este dator cumva generalului deoarece fara sprijinul sau poate ar fi intimpinat unele dificultati in preluarea conducerii statului. In toate mesajele sale privitoare la respectivul comandant, presedintele Iliescu ii recunoaste acestuia unele merite, caracterizindu-l drept un personaj pozitiv, asa cum zici, de regula, despre o persoana care desi nu merita nici o cinste, totusi, pentru ca ti-a facut personal cindva unele posibile servicii, nu o poti vorbi de rau.

    1) Citat Ion Iliescu, 16 Octombrie 2008, de pe blogul personal:
    /“Legat de decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie de condamnare a generalilor Chitac si Stanculescu, in legatura cu evenimentele din Timisoara, din perioada 17–20 decembrie 1989, nu doresc sa comentez hotararea cu caracter definitiv a Instantei Supreme de Justitie. Insa, personal, o consider nedreapta, cel putin in ceeace il priveste pe generalul Stanculescu – care nu avea, atunci si acolo, nicio putere de decizie si deci nu i se pot reprosa actele de reprimare din Timisoara. Iar in zilele urmatoare, a avut, precum se stie, un rol decisiv in ralierea armatei la revolta populara de inlaturare a lui Ceausescu si la instaurarea noii puteri provizorii.”/

    2) Citat Ion Iliescu, 16 August 2008, de pe blogul personal:
    /“Generalul Victor Stanculescu nu era in masura sa dea aprobari sau dispozitii civililor participanti la Revolutie. Meritul sau este acela ca a inteles esenta evenimentelor si s-a pus in slujba Revolutiei.”/

    3) Citat Ion Iliescu, 9 Februarie 2008, de pe blogul personal:
    /“„Numirea” lui Stanculescu de catre Nicolae Ceausescu nu era un fapt public si nu avea nici o valoare. Armata nu avea alta solutie si a procedat corect raliindu-se fortelor revolutionare si noilor structuri democratice .Deasemeni, generalul Stanculescu era atunci cel mai eficient lider militar”/

    4) Citat Ion Iliescu 9 Februarie 2008, de pe blogul personal:
    /“Nu l-am numit direct pe generalul Stanculescu in fruntea armatei, din prudenta. Nu cunosteam ce i se putea reprosa din prezenta sa la Timisoara. In plus, el nu avea experienta de comandant, si de actiuni pe probleme de logistica. De aceea l-am preferat pe generalul Militaru”/

    5) Citat Ion Iliescu 8 Februarie 2008, de pe blogul personal:
    /“Sprijinul armatei nu îl avea în vedere pe Iliescu, ca persoană (personal, nu aveam relaţii nici cu generalul Stănculescu, nici cu alţi comandanţi militari), ci ca reprezentant al forţelor revoluţionare care acţionau pentru a scoate ţara din criza în care o aruncase Ceauşescu şi a asigura trecerea ei spre democraţie”/

    6) Citat Ion Iliescu 5 Februarie 2008, de pe blogul personal:
    /“Nu am omis in toate scrierile mele despre revolutie intalnirea cu Victor Stanculescu si nu am subestimat rolul pe care generalul Stanculescu l-a avut in acele zile .”/

  6. emigrantul Says:

    Un articol interesant din ziarul Gandul. Printre altele se pomeneste si de presedintele Iliescu. Cine este interesat poate lectura textul atasat mai jos.

    Ca o intrebare legata de subiect as scrie urmatoarele:

    Apreciati ca va da rezultate politica lui Traian Basescu de intocmire a diverse dosare cu scopul trimiterii in judecata a numerosi oameni politici si afaceristi?

    Sondaj: http://www.sondaje.php0h.com/politicabasescu.php

    O ţară liberă
    de Cristian Tudor POPESCU | 17 OCTOMBRIE 2008 | Gandul

    „Cum să-l aresteze pe Piţurcă? Pe selecţionerul Naţionalei? Asta-i o porcărie, o tâmpenie! DNA e poliţia politică a lui Stalin! E Hitler! E Securitatea lu Ceauşescu! O spun ca o metaforă. Reţineţi ce v-am spus. Suntem o ţară liberă! O să fim de râsul omenirii! Nişte dobitoci! Cum să-l aresteze dobitocu ăla de procuror pe antrenorul Naţionalei? Cu zece poliţişti? Asta o să facă înconjurul lumii! E comandă politică! De la Băsescu, un om rău, care seamănă numai ură şi duşmănie! Ură şi duşmănie o să aibă!“

    Acestea au fost declaraţiile, mai mult sau mai puţin zbierate, ale lui Gimitică, personaj din specia broscoporcului, capabil să-şi umfle guşa până la de trei ori dimensiunea capului. Părea că numitul Piţurcă, luat cu sacul negru pe cap, stă spânzurat de picioare în pivniţele DNA şi tocmai i se smulg unghiile şi urechile cu cleştele înroşit în foc, ca să-l scoată din el pe Satana. „Aveţi grijă, aşa puteţi păţi şi voi!“ tună Gimitică, mirându-se că presa nu organizează cetăţenii pentru a lua DNA cu asalt.

    Între timp, numitul Piţurcă iese de la DNA, unde nu cred să fi stat o oră, ca de la frizer şi anunţă vag plictisit că pe Otopeni l-au invitat la instituţie doi inşi în civil, nu zece poliţişti cu mitraliere, că e învinuit în cazul valizei cu 1,7 milioane a lui Gigi Becali, că e un abuz şi că Serbia e o echipă tare. Stop-cadru.

    Doi foşti generali ai Armatei române sunt condamnaţi definitiv şi irevocabil la 15 ani de puşcărie pentru ce-au prestat în decembrie ’89 la Timişoara. Generalul Chiţac are, la întrebarea jurnaliştilor „Ce veţi face?“, înainte de a urca în maşina care-l duce la închisoare, o reacţie de general: „Voi face ce a spus legea“. Punct. Dl. Stănculescu, în schimb, organizează o conferinţă de presă, în care îşi plânge artistic de milă ca deţinut politic, victimă a presiunilor puterii asupra Justiţiei.

    De data aceasta nu mai face avionaşe de hârtie, ca la procesul Ceauşeştilor. Nu mai vinde Motorole cu de 10 ori preţul. Nici nu se mai pregăteşte să jurizeze ca septuagenar concursuri de miss cu studente îndată ce i s-a sinucis soţia. Acum dl. Stănculescu e general şi vrea să fie trimis de magistraţi în faţa plutonului de execuţie. Întrucât Justiţia nu-i face acest serviciu, aşa cum i l-a făcut lui Ceauşescu, dl. Stănculescu, nu n-aţi ghicit, nu se sinucide cu pistolul la tâmplă, ci se cere afară din puşcărie pe caz de boală, în vaietele consuferinde ale d-lui Ion Iliescu. Stop-cadru.

    Aceeaşi Justiţie română nu l-a găsit vinovat pe Ion Iliescu în legătură cu mineriada din iunie 1990. Apar articole furioase, Justiţia e făcută albie de porci, curva politicii, se cere recurs la tribunalul istoriei, apel la judecata lui Dumnezeu, vinovăţia lui Ion Iliescu fiind „mai presus de orice îndoială”. De multe ori, semnate de aceiaşi jurnalişti care cer, pe bună dreptate, ca în cazurile Năstase sau Mitrea Justiţia să fie lăsată să-şi spună cuvântul.
    În America, şi ultimul dealer de droguri cu amănuntul, şi ultimul portorican rezident ilegal pe teritoriul SUA, ştie să strige, când e luat de poliţie, „Ce faceţi? Asta e o ţară liberă!” Curând, toţi barbugiii, hoţii de maşini şi bătăuşii cu ziua din România vor învăţa să strige când sunt umflaţi: „E o lucrătură politică!” şi atunci vom şti că trăim într-o ţară cu adevărat liberă.”

  7. userdownload Says:

    voi chiar nu vedeti ca tot ceea ce faceti rau in jur modifica mediul inconjurator in rau ..voi nu stiti ca depindeti de mediul inconjurator?? Organismul uman este un sistem deschis care depinde de schimburile energetice cu mediul inconjurator – scrie in toate manualele de stiinta de pe planeta pamant si este baza supravietuirii ca si specie !!! tot ceea ce este in jurul nostru ne modeleaza calitatea vietii.. si personalitatea..si lasa amprente dramatice in codul nostru genetic indiferent de nivelul material !!! Nu mai traiti viata altora .. live your life !

  8. mariusmioc Says:

    Legat de Chiţac şi Stănculescu, condamnarea actuală îşi are obîrşia în dosarul Comisiei Guvernamentale de Anchetă din 1990. Istoria înfiinţării acestei comisii o puteţi citi aici

    Eu am văzut dosarul procesului Chiţac-Stănculescu, principalele probe de acolo erau exact cele strînse în 1990 de Comisia Guvernamentală.

    Au murit peste 1000 de oameni la revoluţie. Oare de ce pare atît de ciudat dacă pentru asta mai ajung cîţiva în puşcărie?

  9. Toader Paleologu - o mare dezamăgire « Mihnea Georgescu Says:

    […] mortuis nil nisi bonum – doar oare răposatul taică-său gândea româneşte când se lua de Ion Iliescu, care îl unsese ambasador la Paris, făcând pe “ambasadorul golanilor” pe acolo? […]

  10. Mihnea Georgescu Says:

    TOADER PALEOLOGU – O MARE DEZAMĂGIRE

    Tatăl său a fost un Nobil grec. Un ultim Don al politicii dâmboviţene, unul care a folosit politeţea şi ironia ca armă. Din păcate, acest unic fiu al său, produs la maturitate (45 de ani avea conu’ Alecu când l-a zămislit…), nu-şi moşteneşte tatăl din punctul de vedere al ironiei sau al Spiritului. Deşi a crescut auzindu-l pe Constantin Noica şi pe Conu’ Alecu stând la taifas despre Platon… este de o naivitate incredibilă! Este naiv şi superficial ca un occidental!

    A copilărit în Vechii Bucureşti, pe care vrea să-i recucerească acum pentru vechea aristocraţie… strada Paleologu, care îi poartă numele şi care constituia locul unde a copilărit, în vila strămoşilor… străbătea cândva această stradă curţile conacului boieresc al Paleologilor. Toader vrea să recupereze, deci, centrul vechi al Bucureştilor, candidând în colegiul delimitat de zona centrală a Sectorului 2. A copilărit în vecinătatea străzii Mântuleasa, nume care ni-l evocă pe Mircea Eliade…

    Dacă aş fi locuit acolo şi dacă Toader ar fi candidat din partea oricărui alt partid decât PDL, l-aş fi susţinut! Dar aşa… Să te cobori, de la înălţimea poziţiei tale nobile, la a asculta de ordinele unui matroz incult ca băsescu – mi se pare din cale-afară de degradant! Dacă era liberal, ca taică-său – l-aş fi susţinut! Dar aşa…

    Toader are origini nobile, nu este un Avramescu oarecare, născut la Mizil! Să te cobori într-atâta!

    Eu cred că un mare handicap al său îl constituie experienţa occidentală. Conu’ Alecu era mare pentru că gândea, suferea şi se exprima româneşte. Această beizadea însă – şi-a uitat şi limba! Aţi văzut cum vorbeşte, peltic, pe vârful buzelor, ca occidentalii…

    De mortuis nil nisi bonum – doar oare răposatul taică-său gândea româneşte când se lua de Ion Iliescu, care îl unsese ambasador la Paris, făcând pe “ambasadorul golanilor” pe acolo?

  11. reformacj Says:

    D-le presedinte, hotararea sentintei definitive si executorii trebuie sa specifice punctual si foarte clar ce face obiectul condamnarii( ex: ca la ucis pe Dancu Dioniziu de exemplu, fara sa fac referire neaparat la cineva) nu asa cum argumenteaza domnii acestia, ce fac parte din aceasta categorie socio profesionala, lipsita de griji banesti si responsabilitati, in urma actului muncii lor. Frumoasa democratie!

  12. Procesul Chiţac-Stănculescu şi mercenariatul jurnalistic | AlterMedia Romnia Says:

    […] atta vreme doar datorită sprijinului politic pe care Stănculescu l-a avut (şi ncă l are) din partea fostului preşedinte Ion Iliescu. Deşi exista o propunere de ncepere a […]

  13. Ovidiu Says:

    Un video TARE!

    http://stirea.wordpress.com/

  14. sfinx667 Says:

    Tare-aş fi dorit eu să văd toţi lupii moralişti de pe aci, măcar o zi în pielea, situaţia gen. Stănculescu de ex. , atunci. în toiul evenimentelor, nu acum când se treziră toţi eroi după …
    @ emigrantul,
    Adevărul e că Srbija e o echipă pe cinste ! ;) :)
    În opinia mea, acest Cristian Tudor Popescu, care geme şi schelăie că le ştie el pe toate cele, e un laş şi un frustrat, am voie să spun căci ” trăim într-o ţară liberă ! ” şi apropo, cine îi opreşte pe toţi ironicii, flegmaticii grăitori ce se erijează în ” formatori de opinie ” să emigreze în America ? Cale bătută !
    Rămână-n ţară cei care se simt acasă şi vor să se implice pentru ca acest ACASĂ să devină cum ne-o dorim , dară ducă-se şi facă analizele lui peşte pe Wall Street , numa să nu-l uite pe-acilea pe băse şi scatapievici … AMIN !
    Sibilla

  15. emigrantul Says:

    Gigi Becali este legionar. Am confirmarea de la persoana care ii administreaza blogul si care la rindul ei se declara legionara

    Cer organelor statului sa se sesizeze cu privire la propaganda de extrema dreapta, fascisto/legionara, ce se desfasoara neintrerupt pe situl omului de afaceri George Becali.
    Un exemplu concludent este constituit de urmatoarea serie de mesaje in care userul “Butonista Sefa”, omul care gestioneaza forumul, se declara legionara fanatica. Asemenea mesaje curg neincetat pe blogul lui Becali.
    ===============================================
    1) “George Becali s-a născut la data de 25 iunie 1958, în satul Zagna (judeţul Brăila) într-o familie de origine aromână, care a fost deportată în Bărăgan, de autorităţile comuniste, datorită asocierii cu fasciştii din Garda de Fier înainte de cel de-al doilea război mondial.”
    mesaj scris de vasilache pe 18 Octombrie 2008

    2) Ce aud? Gigi Becali fiu de legionari?
    mesaj scris de rochi II pe 18 Octombrie 2008

    3) BUTONISTA SEFA : DA !…..si eu sunt de trei ori mai legionara decat rudele domnului George Becali …..si nu imi este rusine de acest lucru asa cum nu-mi este rusine de faptul ca am urat, urasc si am sa urasc comunismul si comunistii ….atentie, nu urasc stanga si oamenii de stanga : URASC COMUNISMUL SI COMUNISTII ! Structural sunt un om care traiesc cu zambetul pe buze dar atunci cand sunt nevoita sa intru in contact cu aceste scursuri umane unicul meu neuron genereaza instinctual ura bolnava si violenta ! NU URASC SECURISTII, NU URASC TURNATORII, NU URASC HOTII SAU TALHARII…..CER PEDEPSIREA LOR, DAR NU SUNT CAPABILA SA-I URASC, LASATI-MA INSA SA URASC COMUNISMUL SI COMUNISTII !
    mesaj scris de Butonista Sefa pe 18 Octombrie 2008 ca raspuns la mesajul lui rochi II


    ===============================================

    Infractori feroce au luat in brate doctrine de tip legionar pentru a-si justifica furturile si escrocheriile motivind ca doar oamenii bogati pot face politica si ei sunt singurii care pot asigura bunastarea unei natii. In realitate nu sunt altceva decit viermii care te paraziteaza avind grije sa-ti zica mereu: “Lasa ca asa este bine sa te mincam noi, asa se procedeaza in toata lumea civilizata, asta este viitorul, nu comunismul tau imputit”.

  16. instalatorul Says:

    Domnule Iliescu, m-am gindit sa realizez o suita de interviuri cu principalii oameni politici posesori de bloguri. Doresc sa incep aceasta activitate cu dumneavoastra, dumneavoastra fiind poate cel mai de seama om politic de dupa 1989 si in orice caz cel mai experimentat. Nu doresc sa pun nici o intrebare tendentioasa, in situatia in care vor exista intrebari care ar putea fi astfel interpretate va rog pur si simplu sa le ignorati pur si simplu. Voi publica aceste interviuri pe blogul meu numai cu acceptul expres al persoanelor intervievate, scopul a ceea ce fac fiind aflarea unor opinii si nu sporul de rating. De aceea, odata cu raspunsurile, va voi ruga sa-mi dati ori sa nu-mi dati acceptul dumneavoastra de a publica interviurile pe blogul personal. Intrucit nu doresc sa ma substitui media, este posibil ca intrebarile sa fie altfel formulate decit in cazul celor provenite de la persoane din media. O parte dintre intrebari vor fi comune pentru mai multi oameni politici. Va rog sa primiti intrebarile.
    1. Domnule presedinte, odata cu pronuntarea hotaririlor justitiei de condamnare a domnilor Chitac si Stanculescu si de achitare a dumneavoastra cred ca putem vorbi despre incheierea perioadei istorice generate de evenimentele din 1989. Este cunoscut faptul ca istoria o scriu invingatorii. Privind retrospectiv toata aceasta perioada de dupa 1989, ne puteti spune cine credeti ca sunt invingatorii acestei perioade si cine sunt invinsii ei?
    2. Domnule Iliescu, ati fost sef de stat mai mult de jumatate din anii de dupa 1989, precum si sef de partid. Care au fost cele mai grele probleme cu care v-ati confruntat? Cind si care au fost cele mai mari presiuni exercitate asupra dumneavoastra ca detinator al functiilor respective, cine le-a exercitat si din ce motive?
    3. Omeneste vorbind, va place cum arata Romania astazi? Ca va place astazi la Romania? Ce nu va place?
    4. Ati iesit din sfera executiva si ati obtinut, nu fara lupta, pozitia de lider spiritual al PSD, daca nu chiar al stingii romanesti. Considerati ca si celelalte partide importante au lideri spirituali, in sensul unor intelepti ai partidelor? Care ar fi acele persoane?
    5. Simtiti ca o parte dintre fruntasii pesedisti se opun autoritatii dumneavoastra spirituale? Daca da, atunci care credeti ca ar fi motivele?
    6. Modul in care s-au facut averile in Romania este notoriu. Sunteti de acord cu ideea ca, urmare a acestei precedente, toti romanii au dreptul moral de a se imbogati prin aceleasi mijloace? Sunteti de acord ca romanii au dreptul moral de a le lua acestora averile prin orice metode? Sunteti de acord cu teza unui ideolog, care se afirma ca fiind de stinga, ca trebuie sa se produca impacarea intre cei care au facut averi asa cum le-au facut si cei ramasi saraci?
    7. Probabil ca nu apreciati per global prezidentiatul dlui Basescu. Credeti insa ca dl Basescu a facut si ceva bun ca presedinte?
    8. Considerati ca Romania a avut ori are coerenta in politica de inzestrare a armatei? Cum vedeti dumneavoastra aceasta politica?
    9. Privind urmatoarea succesiune de evenimente guvernamentale, in doar citeva zile: defectiunea dlui Adomnitei in chestiunea salariilor, declaratia neoficiala a premierului, pe un platou de televiziune, echivalenta cu aceea ca are prosti in guvernul facut chiar de el, compromiterea unei sedinte de guvern de dl Vosganian si dna Campeanu, care au venit nepregatiti, scandalul cu presedintele provocat, se pare, de faptul ca dl ministru David nu stia in ce constau dotarile suplimentare ale Loganurilor achizitionate pentru politie, trecerea legii cresterii salariilor profesorilor de curtea constitutionala – considerati ca demisia guvernului in urma acestei succesiuni de evenimente ar fi fost un gest firesc, de onoare, ori credeti ca acest gen de intimplari mai degraba fac parte fireasca din viata guvernamentala normala si ca nu trebuie sa li se acorde importanta?
    10. Printre altele, legea electorala incalca dreptul constitutional al oricarui roman de a fi ales, prin introducerea candidaturii censitale, conditionata de depunerea unei garantii banesti, ceea ce inseamna discriminarea dreptului de a candida, deci si de a fi ales, in functie de starea materiala a cetatenilor. Odata precedentul creat, acest prag ar putea fi crescut in viitor, astfel incit in 2-3 legislaturi ne-am putea trezi ca vor putea candida, deci vor putea fi alesi, numai miliardarii in euro. Totodata, legea nu se da la o parte de la o frauda, sfeterisind dobanzile cuvenite celor care, conform legii, isi constituie garantiile respective ca depozite. De ce PSD nu s-a opus in parlament introducerii principiului candidaturii censitale?
    11. Decizia judecatoreasca privind candidatura dlui Oprescu face ca doua referinte electorale sa fie egale in fata legii: numarul de electori din listele electorale si numarul (diferit) de alectori din anuarul statistic. Care credeti ca sunt implicatiile acestei egalitati legale de numere diferite?
    12. Mai toate partidele importante au oameni valorosi care nu sunt promovati. Care credeti ca vor fi consecintele externalizarii candidaturilor parlamentare in locul promovarii oamenilor de valoare din partide?
    13 (sper ca nu si cu ghinion): Ce credeti ca se va intimpla in PSD daca, urmare a rezultatului viitoarelor alegeri, presedintele va desemna un premier din acest partid, dar nu pe dl Geoana?
    14. (In gluma): Credeti ca promisiunea de a asfalta Calea Lactee, de a transforma Inelul lui Saturn intr-o autostrada suspendata si amenajarea unui sediu de campanie intr-un cort pe strada ori intr-un sant ar putea asigura sanse programatice reale unui contracandidat al dlui Oprescu?
    14. (Pe jumatate in gluma): Domnule presedinte, mai toti oamenii politici au bloguri, asa incit Romania poate forma un guvern de bloggeri. Ati putea alcatui lista unui guvern de bloggeri format exclusiv din corespondentii dumneavoastra de pe blog?
    15. (Pe jumatate in gluma): in ultimii ani, propaganda de stinga a ajuns la formule foarte subtile: astfel, actiunile placute ( a bea un sprit ori a minca o friptura impreuna) sunt denumite socializari, in timp ce cresterile majore de preturi au fost denumite in Romania liberalizari. Sunteti de acord cu o astfel de propaganda?

    Va multumesc pentru amabilitatea dumneavoastra macar de a citi intrebarile. Pe alocuri, am cazut si eu in pacatul jurnalistilor de a pune intrebari mai lungi decit posibilele raspunsuri. Sper sa gasiti intrebarile interesante, astfel incit sa pot veni si cu alte seturi de intrebari in viitor.

  17. Ovidiu Says:

    Stimate Presedinte Ion Iliescu, interesant ca Gelu Voican Voiculescu a zis ca intr-adevar Generalul Victor Atanasie Stanculescu putea dadea lovitura de stat, mai zicea ca Stanculescu avea puterea in mina si a predat-o.

  18. sfinx667 Says:

    @Stimate Ovidiu,
    interesant de insistent eşti mătăluţă, scormoneşti , scormoneşti …. la comandă, măcar eşti plătit cât să-ţi cumperi Istoria românilor ?
    Fără supărare, dar în afară de revoluţia din decembrie 1989, alt capitol al istoriei frâmântate a ţării te mai incită astfel ?
    Pe mine mă foarte interesează de pildă haosul din jurul meu, cei care terfelesc la nivel înalt orice încercare de reformă, mă foarte interesează cum s-a reuşit în 4 ani să fim mirul Europei, mă interesează ca toţi cameleonii din PD-L şi PNL care ” au pus umărul ” la dărămarea şi ultimei brume de democraţie să plătească şi să dea socoteală pentru ” succesurile ” binecunoscute , mă interesează ca un scatapievici să fie teleportat cât mai departe de ICR, etc. , etc.
    Dacă eşti atât de ” pasionat ” de istorie, poate-ţi găseşti timp pentru alte investigaţii, cum ar fi : de ce şi cum au murit Nicolae Iorga, de ex în loc să şezi la pândă, ca un huhurez, doar, doar scapă cineva ceva ” folositor ” diavolilor ce te-ndeamnă şi te-mping la circul acesta de doi bani. Ce faci tu concret pentru ţara asta ? Tineret mândria ţării,ai sădit un pom, ai plămădit un om, ai construit ceva sau eşti doar un bun executant, te complaci în a fi marioneta … cui ?
    Consideri că eşti în măsură să tragi la răspundere, pentru că tu nu vrei să te informezi ci scurmi precum găinile din ogradă, ai fost tu în situaţii de genul celor pe care se observă că le condamni cu uşurinţă ? Rea voinţă sau neştiinţă ? Citeşti sau te mulţumeşti cu copy paste pe orice subiect te amuză sau te învolvureză într-u firicirea altora ? Sesize ideea, da ? Care-i mulţumirea ta sufletească din toată afacerea …. pentru că se simte, duhneşte interesul cameleonilor din umbră care nu doresc decât discreditarea şi denigrarea celui mai eficient om politic, cel mai de temut dascăl, Echilibrul …
    Cea mai tristă perioadă istorică e aceasta, pentru că iată, ne confruntăm cu lipsa de motivaţie a tinerei generaţie, de a ieşi din ghiveciul de iluzii, minciuni, făţărnicii … găndesc alţii pentru mâine, şi ne limităm să acceptăm ce ne spun ” experţii ” în diversiuni , zău puteţi şi meritaţi mai mult !
    Sunt tare pe fază să văd ce altă temă de casă mai primeşti de la stăpâni şi cum te achiţi de datorii, cu actuala, vorba unui clasic în viaţă, ai tot dat cu stângu-n dreptu şi … dijiaba …
    Sibilla
    ” Adesea vorba cea mai rea cuprinde învăţătura cea mai bună. ” ( Nicolae Iorga ) …. nu are cum să te mulţumească sau să te înalţe în ochii tăi, faptul că te laşi folosit !

  19. rhorvath Says:

    BASESCU SI CEAUSESCU Băsescu spune că România va semna cu Siria un acord privind lupta împotriva terorismului ?
 GLUMA SECOLULUI

    REGIMUL BASESCU, UMBRELA PENTRU TERORISTII ISLAMICI
Scandalul ICR este o farsa fara precedent. Sa pus pe piciore un scenariu care creiaza impresia unei dezbateri democratice.Senatul intervine pentru a da validitate nemultumirii majoritatii intelectualitatii fata de clanul Patapievici.Dar toata vanjzoleala este mentinuta la suprafata, pentru a nu pune in pericol un sistem abuziv si corupt. Cand valurile devin mai periculoase pentru vasul prezidential, “serviciile” intevin in forta pantru a linistii apele. Linstea este atat de adanca ,incat nimeni nu indraznesre, nici macar in soapta, sa atinga problemele reale a scandalului ICR. Media este pentru moment tinuta in frau, dar adevarul nu va putea ascuns multa vreme Dar cand scandalul expozitiei ICR,de la New York intra in atentia editorialului de la statiunea tv AL-JAZEERA si incepe sa faca deliciul mediei arabe, un urias scandal international, se intrevede la orizont. Conspiratia tacerii incearca sa acopere urmatoarele;
Expozitia “Freedom for Lazy people’” nu a fost o expozitie romaneasca ci una araba.Autorul delirului antisemit se numeste OMAR MARWAN AMBAKI, nascut in Bagdad., Este cetatean irakian si are legaturi cu cercurile iraniene. (Artistii romani au fost numai decorul si diversiunea) Ca raspuns si revansa pentru caricatirile despre Mohamed dint-un ziar danez,care au pus pe foc intreaga lume araba, Teheranul a organizat o uriasa competitie de cartoonuri antisemite.Aceste cartoonuri nu numai neaga holocaustul ci instiga la un nou genocid impotriva poporului evreu. (1100 participanti, 67 tari, premiu1 de 24000$ a fost acordat unui artist din Romania)
Blasfemiile cele mai oribile, au fost prezentate intr-o expozitie intens mediatizata de propaganda islamica .Nu mica a fost surpriza mea cand am observat in albumul comemorativ, lucrari aproape similare,atat ca subiect cat si stilistica cu lucrarile din expozitia din NewYork. Concluzia uluitoare este ca ideologia plina de ura a unor mullahi a fost tranferata de la Teheran la New York via Bucuresti. Scandalul I CR abia acum incepe.
Expozitia islamica care a avut loc la ICR ,New York este o bomba propagandistica care aluat autoritatile prin surprindere.Ele incep sa puna cartile inpreuna si raspunsul va fi pe masura.Prima victima colaterala
este regimul de la Bucuresti care a devenit constient sau nu partenerul teroristilor.
ROBERT HORVATH New York

  20. Ovidiu Says:

    Stimate Presedinte Ion Iliescu, am citit un articol interesant in legatura cu Generalul Victor Atanasie Stanculescu.

    Citat:
    La 18 ani de la împuşcarea lui Nicolae Ceauşescu, democraţia din România vrea să încheie definitiv conturile cu acel ciudat decembrie 1989. Au fost găsiţi ţapii ispăşitori pentru morţii de la Timişoara şi pentru masacrul de la Inter: doi generali în rezervă ajunşi la venerabila vârstă de 80 de ani. În rest, n-au existat terorişti, nici mercenari, nici agenturi străine. Armata nu a tras, securitatea s-a comportat cum trebuie, iar foştii nomenclaturişti îşi pot vedea liniştiţi de afacerile deschise în capitalism.

    Arestarea generalilor Mihai Chiţac şi Victor Stănculescu vrea să rezolve o dilemă, pe care de fapt mai rău o adânceşte. Istoria lui decembrie 1989 nu se va putea preda niciodată cu o listă aşa scurtă de oameni responsabili pentru dramele de atunci. Pentru că, în condiţiile actuale, ceea ce a fost un eveniment de cotitură în istoria modernă a României, ar putea rămâne în manualele viitorului doar ca “Marele deranj”. Adică momentul de răscruce în care românii au ajuns la vorba lui Caragiale: “Să se revizuiască, primesc. Dar să nu se schimbe nimic…”

    Bogdan Pitaru
    ——————————–

    Am citit si declaratia domnului Gelu Voican Voiculescu.

    Eu cred ca acest proces a fost o razbunare, s-a cautat cu lumanarea doar victime. Istoria va fi scrisa de istorici nu de revolutionari, justitia a facut nedreptate cu Stanculescu.

    Nu exista nici un document oficial de stat care atesta ca Stanculescu a dat ordin la Timisoara, sau ca Stanculescu a primit ordin de la Ceausescu sa se traga, nu vorbesc de martori sau audio-video.

    Generalul Stanculescu a fost trimis de Milea la Timisoara, ca sa-i deie niste amanunte de ce se intampla cu adevarat in uzine pentru ca Milea nu avea informatii – fiecare uzina din Timisoara avea o sectie care se ocupa de probleme militare, telefonie, aparatura speciala, transmisiuni, si asa mai departe, fiecare comisie avea un grup de cativa ofiteri care faceau receptia finala, si cativa muncitori care participa din punct de vedere tehnic.
    Asta a fost misiunea Generalului Stanculescu.

    Stimate Presedinte Ion Iliescu, va multumesc ca v-ati dat cu parerea despre Stanculescu, doar dumneavoastra cunoasteti ce s-a intamplat cu adevarat, ii multumesc si domnului Gelu Voican Voiculescu.
    Anticipat.

  21. rhorvath Says:

    BASESCU LA GUANTANAMO
    Siria a fost plasata de catre noi americanii la inceputul razboiului impotriva terorismului, pe celebra “Axa a Raului”,care mai cuprindea Coreea de Nord si Iranul.Pe plan militar Damascul e mana in mana cu Moscova.In zona porturilor siriene de la Mediterana, unde sunt ancorate nave militare rusesti au fost amplasate rachetelor S-300PMU-2 si Iskender.
Vizita lui Basescu vine vine la trei ani si jumatate de la asasinarea in Beirut a premierului libanez Rafik Hariri, atentat care ar fi fost organizat de catre serviciile siriene.Syria has also provided training, weapons, safe haven, and logistical support to both leftist and Islamist Palestinian hard-liners. Syria allows several regional terrorist organizations—such as Hamas, Palestinian Islamic Jihad, and Popular Front for the Liberation of Palestine-General Command—to have external headquarters in Damascus, according to the State Department.Syria does have weapons of mass destruction. and the ballistic missiles to deliver them, according to U.S.defense and intelligence reports. Syria has an active chemical weapons program, including significant reserves of the deadly nerve agent sarin. Its research programs are trying to develop even more toxic nerve agents. It also has a biological weapons program, United States had accused Syria of letting militants supporting the Iraqi insurgency to easily pass through its border. Pentru comunitarea romana americana cei care sponsorizeaza terorismul sunt teroristi. BASESCU LA GUANTANAMO Robert Horvath New York

  22. SorinPLATON Says:

    Prin promulgarea legii cresterii cu 50% a salariilor profesorilor, Traian Basescu si o mare parte din clasa politica complice produc un act (condamnabil penal) de tradare si de subminare a intereselor economiei nationale. Trebuiesc luate toate masurile ce se impun, iar Parchetul trebuie sa se autosesizeze!

    Basescu ne tine in suspensori…asta…in suspans

    Cu stima,

    Dr.SorinPLATON
    pres.exec.Asoc.Cafeneaua Politica

  23. rhorvath Says:

    URIASA ACTIUNE DE SPALARE A BANILOR LA ICR NEW YORK
    ( 1.000.000$ FURATI DIN BUGETUL ICR IN TREI ANI )
    U.S. Treasury – Office of Terrorism and Financial Intelligence (TFI) The goal is to disrupt and dismantle money laundering organizations and prosecute money launderers to the fullest extent of the law. ICR NEW YORK IS A CRIMINAL ENTERPRISE ACTING IN U.S.
    Fragment de articol  DIN NEW YORK MAGAZIN
    Dupa cum vedeti din acest ultim rand, aceasta expozitie este suportata din banii publici,din banii din taxe ale romanilor.Pentru a inchiria un spatiu la o galerie, in acest cartier de elita, timp de o luna de zile, costa in jur de 40.000$. Trebue mentionat ca toate expozitiile si evenimentele culturale ,de la venirea directoarei Corina Suteu sunt facute la galerii,teatre si cinematografe particulre.Este o operatiune de peste un milion de dolari.Faptul ca ICR, New York are o superba galerie de arta si o sala de spectacole face ca lucrurilr sa fie extrem de suspecte.( Mentionez ca  nici odata inainte de directoratul Patapievici ,nu sa facut vreo actiune culturala in afara perimetrului ICR, pentru a nu se arunca banii pe fereastra ) Desvaluind aceste lucruri este evident ca trebue deschisa imediat o ancheta si gangul PATAPIEVICI bagat in puscarie. AM ATENTIONAT FBI SI TFI DESPRE ACEASTA ACTIUNE DE “SPALARE A BANILOR ” Robert HORVATH

  24. rhorvath Says:

    MORMINTE LA BUCURESTI, MENORE LA NEW YORK

    DESECRAREA MENOREI CONTINUA LA NEW YORK. LA O LUNA DE LA INCiDEREA EXPOZITIEI ANTISEMITE. PRIN GEAMUL GALERIEI ROMANIA, AL ICR-ULUI SE VEDE O MENORA URIASA (CAT PERETELE) PE CARE ESTE MANJIT CU ROSUL SANGERIU REPUGNANTUL FUCK.. PROBABIL CA ESTE UN CADOU PENTRU ANTI DEFAMATION LEAGUE CARE ARE SEDIUL IN COLT CU ICR. FA PTUL CA ACEASTA EXPOZITIE A FOST ARABA ,ROMANII FIND DECORUL SI DIVERSUNEA ,VA IESI LA IVEALA DATORITA DESECRARII CIMITIRULUI EVREIESC DIN BUCURESTI. SOCUL ITERNATIONAL VA SPARGE CENZURA. SI ADEVARUL VA IESI LA SUPRAFATA. BASESCU A FOST INPINS SPRE BALCON.

  25. rhorvath Says:

    MORMINTE LA BUCURESTI, MENORE LA NEW YORK                                                                        (O unitate  a serviciului american descinde in miez de noapte la ICR New York)
     
    In timp ce Reuters anunta lumea civilizata :” In data de 22 octombrie 2008 a avut loc cel mai mare atac din lume (dupa cel de al doilea Razboi Mondial) asupra unui cimitir evreiesc. Persoane necunoscute au vandalizat peste 130 morminte din Cimitirul Evreiesc din capitala Romaniei”,purtatorul de cuvant al Politiei Captalei, Christian Ciocan declara :”In prezent, la nivelul Sectiei 16 a fost declansata o ancheta pentru profanare de morminte, iar primele cercetari nu contureaza un act antisemit”. In timp ce principalele statiI TV din lume preiau imagini sfasietoare de la” Procesiunea durerii”, care a avut loc la cimitirul din Soseaua  Giurgiului,  Pro Tv relateaza profesional :”Potrivit unor surse apropiate anchetatorilor, suspectii sunt copii. Politistii au reusit sa stea de vorba cu o parte dintre ei, iar varianta care se contureaza este cea a unui exemplu clasic de vandalism facut din teribilism. In timp ce Ambasadorii Frantei si al Statelor Unite prezinta oficial ingrijorarea guvernelor respestive surse de la Politie ne linistesc spunand ca” nu sau găsit urme sau înscrisuri cu caracter antisemnit”
    Acest tip de nesimtire abjecta face ca un cunoscut jurnalist dambovitan sa comenteze:Ideea de a zvârli actul de barbarie făptuit în Cimitirul Evreiesc în cârca unor copii inconştienţi pare să facă parte din vechiul scenariu antisemit, unde criminalii noştri sunt consideraţi de obicei mai buni decât criminalii altora.In timp ce scriu aceste randuri pe ecranul televizorului  american vad imagini cutremuratoare in care celebra actita Maia Morgenstern printre mormintele profanate cu lacrimi in ochi spune:”Toate mormintele devastate sunt ale mele,Acuz aici indiferenta si superficialitatea care vor sa transforme inacceptabilul in acceptabil” Reporterul preia ideia spunind “Cum poti ramane insensibil cand stii ca acele pietre amintesc de niste suflete traitoare pe aceste pamanturi care au suferit si s-au bucurat ca oricare alta fiinta.El incheie reportajul cu o voce usor ironica spunand:Deocamdata, singura certitudine ce vine din parte aanchetatorilor este aceea ca la fata locului nu s-au gasit urme sau mesaje care sa arate ca ar fi vorba despre un act de antisemitism. Despre cele intamplate la Bucurest,reluarea oricarui comentariu este de prisos. Nu acelasi lucru se poate spune despre ce se intampla la New York unde prestigioasa revista Metropolitan comenteaza in cei mai tari termani posibili “Imaginati pe un perete urias o menora pe care este manjit cu un rosu amestecat probabil cu sange cuvantul Fuck. Aceasta lucrare  intitulata “Desecrarea menorei” este piesa centrala a unei expozitii de arta antisemita si poate fi vazuta la o galerie de arta cu adresa 200 east 38 Street. Daca acesta oroare este acceptata in centrul centrului lumii pe 3 Avenue,colt cu cladirea Natiunilor Unite intr -un oras cu trei milioane de evrei, ce ne asteapta maine? Acest articol se refera la expozitia de acum celebra “Freedom for lazy people”care a dus la scandalul monstru de la ICR New York.Pentru a vizualiza grandoarea  nenorociriI sponsorizate de Patapievici aici la New York cititorul trebue sa cunoasca faptul ca Galeria Romana cuprinde doua largi incaperi in care un perete da in strada. Cu alte cuvinte intreaga expozitie poate fi vazuta din strada si toata omenirea (Este vorba de un cartier diplomatic, plin de turisti care vin sa vada ONU)poate sa fie consternata de ura de rasa promovata de regimul de la Bucuresti. Trecatorul nu poate scapa de la vedere si din vedere o alta menora, pe care este imprimata amenitator o cruce iar pe fiecare brat al obiectului sacru, este scrijelit semnul $ al dolarului. El poate fi consternat vazind un evreu religios impreunanduse cu un fel de elefant, un rabin care se bucura ca are tatuat pe brat semnul SS, Iar prea veneratii patriarhi ai bibliei Moise sI David dupa ce au facul un schimb simbolic (un falus contra stelei lui David) se pregatesc de un sex strasnic. Toate acestea si multe alte opere de arta pot face deliciul oricarui antisemit de pe acest glob inclusiv pe presedintele sirian de curand vizitat. Pentru ca sclipiciurile licuricilor arabi bucura ochiul si chiar buzele presedintelui Traian Basescu,in ultimul timp, sunt convins ca se va lauda chiar antisemitului sef Mah-mud Ahmadinejad de deschiderea si promovarea unei expozitiei dure anti-israeliene. Adevarul este ca trebue sa ai un curaj nebun sau chiar sa fi intradevar nebun, sa deschizi prima expozitie majora antisemita, de la sfarsitul nazismului incoace, chiar aici in metropola marelui licuric tradat. Pentru orice politician desecrarea unor menore ar insemna o reala sinucidere ,dar se pare ca nu va avea nici o repercusine pentru presedinte, in cazul lui putem spera la mai mult. Este greu sa estimez surpriza diplomatilor care trec prin fata galeriei, dar pot estima surpriza autoritatilor americane cand au aflat ca expozitia ICR, ESTE O EXPOZITIE ARABA A CETATIANULUI MARVAN AMBAKI UNDE ROMANII AU FOST DECORUL SI DIVERSIUNEA. Ancheta americana a expozitiei Al Queda a luat sfarsit saptamana trecuta si fapte cu intradevar surprinzatoare for fi facute cunoscute mediei internationale. Cenzura despre expozitia araba este totala, dar presiunea internationala legata de profanarea cimitirului de la Bucuresti va sparge valul tacerii.Scandalul urias care se intrevede la orizont va clatina din temelii regimul Basescu si va alunga clanul de rasputini de la putere. Asa cum dupa revolutie nu sa gasit nici un terorist, nici acum nu se va gasi nici un vinovat. Cei care lau tradat pe Ceasescu pregatesc debarcarea lui Basescu. Dovada cea mai elocventa este soarta expozitiei extremiste de New York. De si sa anuntat inchiderea expozitiei acum doua luni si jumatate ,de si a creiat un scandal fara precedent,aceasta expozitie a urii fara limite, a ramas deschisa. In afara ca poneiul roz cu zvastica la fund care lipseste, nimeni nu sa atins cu un fir de par, de ea .Faptul ca
    sediul celei mai puternice organizatii evreiesti din lume Anti-Defation League este in coltul strazii face ca lucrurile sa fie clare. Expozitia trebue sa ramana deschisa pana se creiaza un scandal care sa duca la ca la caderea lui Basescu.
    . . In articolul trimis spre publicare celei mai curajoase publicatii de opinie  New York Magazin,ocazionata de prima descinderea politiei, am facut o prognoza politica. Daca presedintele nu se distanteaza de grupul, opus interesului national Patapievici,Tismaneanu,” va trebi sa plece impreuna cu ei”. Acum cu ocazia unei noi descinderi a fortelor de ordine mentin aceasta opiniei,mentionand ca toate datele interne si internationale converg in aceasta directie De curand a fost trimis acasa diplomatul pisat pe el, Cristian Neagoe organizatorul expozitiei antisemite. Dupa lumpen, directoarea ICR Corina Suteu va pleca si ea, cu catuse grele la maini pentru deturnare de fonduri publice.(Un milion de dolari in trei ani de zile.Gasiti amanunte despre aceasta “spalare de bani” in articolul “Dupa expozitia nazista una comunista”,New York Magazin) .Semne de suturi in fund sunt si pentru rasputinul Patapievici, de si situatia lui este mai putin clara, el trebuind sa aleaga intre puscarie si casa de nebuni. Pentru ca un presedinte extrem de periculos pentru imaginea si interesle tarii incearca sa mentina in perpetuitate o expozitie a urii,impotrva oricarei norme de umanitate, aici la New York am apelat ,din nou la fortele de ordine. Simbolismul acestui gest este prea evident pentru a mai fi comentat, La 7 Noieembrie, dupa miezul noptii, o unitate especializata in˙˙Hate Crime,a descins la Galeria ICR, pentru a lua probe. (Sper sa fie ultimile). A fost o actiune profesionala extrem de rapida, care a durat doar cateva minute. Sa intrebuintat o tehnologie speciala .Pentru un timp extrem de scurt ,la o lumina ca de zi sa fotografiat si filmat din exteriorul cladirii prin geamul galeriei. Trebue sa mentionez ca un automobil cu numar de inregistrare oficial a fost parcata pana in zorii zilei in fata cladirii oficiale,care gazduieste galeria.
    Menore la New York,Morminte la Bucresti
    Cu alte cuvinte purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei poate anunta mediei locale si internationale ca profanatorul de morminte si de obiecte sfinte afost identificat la New York,el este un fost ofiter de marina numit,Traian Basescu.

         

Leave a comment