ILIE GILBERT – LANSARE DE CARTE

            Vineri dupa-amiaza, Libraria Sadoveanu  a gazduit  lansarea volumelor Conviviologia” si “Lider Master Class”, doua carti semnate de profesorul, cercetatorul, sociologul, jurnalistul si omul de spirit brazilian de origine româna Ilie Gilbert.

@089

 

Ilie Gilbert este cetatean de onoare al statelor Texas si Nebraska si membru al Academiei Oamenilor de Stiinta din România.  .

 

           Conviviologia”, subintitulata  Stiinta conviviului” , pe care am prefatat-o, este o carte despre viata si comunicare umana în care se vehiculeaza idei interesante, profunde si convingatoare.

 
            Volumul reprezinta marturia unui carturar lucid despre stiinta intercomunicarii si interactiunii, despre stiinta de a crea armonia.

 

@084

 

 Conviviologia” este, pâna la urma, o modalitate de a iesi din izolare si suficienta, o solutie de a ne asculta si de a gândi împreuna marile teme ale contemporaneitatii.

 

Cineva spunea ca exista doua tipuri de singuratati: a celor care vorbesc si a celor care nu asculta. Profesorul Gilbert vrea sa sparga aceasta paradigma, propunând dialogul asumat, într-un conviviu al pluralitatii, consensul realizat prin nevoia de unitate în diversitate. Sa speram ca viitorul îi va da lui dreptate si nu zgomotului parca atotprezent. Sunt numai cateva aprecieri cuprinse in prefata volumului.

           Cea de a doua carte a profesorului. Gilbert, Lider Master Class”, subintitulata  Curajul de a gândi”, este prefatata de academicianul Razvan Theodorescu. In alocutiunea sa de la lansare, acesta a apreciat ca volumul reprezinta “o carte pentru viitor dedicata politicienilor care vor candida nu la alegerile actuale, ci la cele de peste patru ani”.

 

@092


            Ilie Gilbert a adresat multumiri celor prezenti la lansare, numindu-i “prietenii sai”, subliniind  totodata ca, “din punct de vedere al fapturii umane, pluralul voi nu exista decât din punct de vedere administrativ”.

24 Responses to “ILIE GILBERT – LANSARE DE CARTE”

 1. Maria Barbu Says:

  Domnule presedinte,

  ma bucur enorm ca incep sa apara si in peisajul romanesc aceste carti si idei despre lideri, domeniu atat de drag mie si atat de util societatii. Si eu cred, ca expert in leadership, ca in acest interval de patru ani, pana la urmatoarele alegeri, am putea formula noi directii de dezvoltare a leadership-ului politic si am putea configura noi modele de lideri, responsabili si implicati, astfel incat sfera politica romaneasca sa se innoiasca in esenta, determinand prefaceri pozitive in toata societatea.

 2. b.catalin Says:

  frumos , prea frumos :)

 3. leo Says:

  @ emigrantul
  Trebuie să apreciez că nici măcar nu te-ai deranjat să faci una din cestiile ăstea cărora îţi place tălică a le zice sondaje pe tema „E cineva atât de naiv încât să creadă că becaliotul cu pricina ar cunoaşte toate cuvintele incluse în Cuvântul înainte la blog citat mai sus?” Ca să nu mai vorbim de modul de „editare” a frazelor, de parcă s-a văzut pe lumea asta personaj în stare să-şi înlocuiască onomatopeele de la „oral” cu semne de punctuaţie la „scris”…
  O să intre întâiul cioban al ţării pe un blog fix tot atât cât o face întâiul mariner al ţării! Eventual dacă s-o găsi vreun întreprinzător cu iniţiativă să dăschidă un „centru cultural” d-ăla cu lăutari ce să aibă firmă, luminoasă musai, „Golden blog”…

 4. Mihnea Georgescu Says:

  Felicitări, domnule Preşedinte, pentru închiderea dosarului nedrept şi politic al “mineriadei” şi pentru neînceperea urmăririi penale în cazul dumneavoastră!

 5. leo Says:

  @ Mihnea
  Sufăr eu de amnezie de lacună de memorie zăuituca, sau NUP-ul ăsta s-a mai dat o dată? Probabil va trebui să şi credem că acelaşi lucru s-ar fi întâmplat tot acum dacă părintele PSD nu alegea să nu amaneteze un colegiu electoral, că nu cred să fie vreun naiv care să crează că ar fi avut vreo şansă la un skandenberg cu Bunicuţa pe o urnă de vot, indiferent care ar fi fost aia…

 6. Ion Iliescu: Anormal e ca a putut sa-i treaca prin cap cuiva ca presedintele are vreo vina in ceea ce s-a intamplat in iunie ‘90 « Ovidiu jur’ Ion Iliescu: “Aveam autoritate morală” Says:

  […] Mihnea Georgescu Says:  […]

 7. emigrantul Says:

  Mineriadele au fost niste actiuni legitime

  Inca din Ianuarie 1990 devenise clar pentru majoritatea populatiei ca Romania se va indrepta spre capitalism, un sistem care dispretuieste omul mediu si mai ales pe muncitori. Era si normal ca minerii sa-si apere locurile de munca actionind impotriva celor care doreau sa-i dea afara fara a le oferi nici o alternativa viabila.

 8. Mihnea Georgescu Says:

  Baciu Leo,

  Nu ştiu, dragă baciule, cred că s-a mai dat un NUP. Am impresia că sunt mai multe dosare… fiecare cu NUP-ul lui… tălică ai dreptate, Ion Iliescu ar fi câştigat în orice colegiu, chiar şi în Bucureşti, dar colegiul domniei sale este România…

 9. sfinx667 Says:

  @duşo Leo, eşti irepetabil …. :))
  Golden blog cu firme luminoase scatapieviciene şi ” succesuri ” garantate de …. vasul în derivă …
  Le urăm şi tai, tai, la plecare ?
  Zău că nu merită ! Să vie natrag când i-oi chema eu, adicătelea, never !
  Sibilla
  @ Mihnea,
  măi druje Mihnea, Oameni ca domnul Preşedinte se nasc la o mie de ani !
  E limpede că e mai viu şi mai vioi ca o sută de mii de terchea berchea rătăciţi prin politică, sau cine ştie ce miişti, taci şi ia notiţe , că ai de unde ;) :)
  Pe hăia lasă-i în plata Domnului, că vor pierii pe limba lor, oricum neştiuţi de nimeni, ca orice gândaci…
  Echilibrul, e Echilibru … şi e o onoare să-l avem, să ne îndrume !
  numai bine şi Zâmbetul Luminos al Preşedintelui să ne fie felinar, celor ce avem credinţă şi nădejde,
  Sibilla

 10. sfinx667 Says:

  Domnule Preşedinte Ion Iliescu,
  Vă mulţumim pentru impresiile împărtăşite nouă, mărturisindu-vă că Ilie Gilbert e încă un autor nu prea cunoscut nouă, dar, suntem dornici a studia şi a ne îmbogăţi cunoştinţele. Constat că Părintele Echilibrului e mesagerul ” ştiinţei ce creează armonia ”, mai frumoase moşteniri decât cele pe care ni le dăruiţi domnia dumneavoastră, nu vom mai avea parte, tocmai de aceea, vă preţuim şi stimăm, pentru că meritaţi !
  respecte şi deosebită consideraţie,
  Sibilla

 11. stef36 Says:

  DOMNULE PRESEDINTE ILIESCU,

  Sunt foarte bucuroasa pentru simplu fapt, ca a fost pronuntat NUP in
  situatia cu minerii! Domnia Voastra, nu ati facut rau acestui popor necajit,
  din contra, mereu ati fost si sunteti un om echilibrat, onest, cu grija fata de cei multi si oropsiti de soarta! Sunt contrariata de cei care isi permit sa scrie pe acest blog numai nedreptati, oare aceasta libertate de exprimare
  gresit inteleasa de unii, nu este o nedreptate sa jignesti mereu, Astazi, este
  pentru mine o zi grea si foarte trista, sotul meu zace fara sa-l pot ajuta!
  Ma gindesc dece oamenii buni sunt napastuiti de soarta, iar cei cu limba ascutita arunca numai venin? Daca in perioada aceia 1990 – pina in prezent, nu era un ION Iliescu, un mare om, pregatit politic, cu mult discernamint, calm si echilibrat ,<cred ca erau destule probleme pe scena politica unde nu cred ca am visat sa asist la jigniri si Legi absurde propuse si aprobate de cei in drept? Va doresc din suflet, sanatate, multa sanatate!Stima, si respect din partea unui om care a muncit mult, va respect, cu deosebita consideratie , familiei si Dvs.multa sanatate!
  STEF 36

 12. emigrantul Says:

  Nu-mi place minciuna!

  Mă uit la topurile astea făcute de Capital şi de ziarul Adevărul al lui Patriciu. Revista Capital mă situează pe locul întâi, iar în topul făcut de Adevărul sunt pe locul 7. Nu locul în clasament mă deranjează, ci minciuna, faptul că mi se evaluează greşit averea.

  În Top 300 Capital, averea mea e estimată la 2,5 miliarde euro şi sunt pe primul loc, iar în Top 500, proprietăţile mele valorează doar 700-750 milioane şi ajung pe locul 7. Păi cum să fie posibilă şi reală o diferenţă atât de mare? Adică am de trei ori şi jumătate mai puţini bani? Păi numai firmele mele, fără pământuri şi restul averii, valorează 700 de milioane de euro. I-am întrebat deja, la televiziune, pe cei de la Adevărul dacă ştiu ei mai bine decât mine ce avere am.

  Mi-am făcut publică averea anul trecut, când am candidat pentru Parlamentul European. Am de două-trei ori mai mulţi bani decât Patriciu. Eu ştiu că acela care plăteşte, dă tonul, dar nici chiar aşa. Păi oamenii care au făcut topul pentru Adevărul, mă refer în primul rând la Adriana Halpert, sunt cei care îl făceau în anii trecuţi pentru Capital. Când a greşit la evaluare, în anii când lucra pentru elveţienii de la Capital sau acum, când lucrează pentru Patriciu, la Adevărul?

  Dacă nu le place că Becali a făcut avere, să fie sănătoşi. Să muncească, să mă întreacă, dar să nu mintă. Nu-mi plac minciuna şi manipularea!
  Sursa: http://www.georgebecali.ro/blog/?p=70

  Nici mie nu-mi place ca infractori obraznici au ajuns sa-si bata joc de Poporul Roman. Sper sa traiesc ziua cind comunismul va reveni la putere. Ma declar, inca de pe acum, voluntar in orice pluton de executie care va avea sarcina lichidarii tuturor indivizilor de tipul celui din care am dat citatul.

 13. krudus Says:

  In primul rand doresc sa imi cer scuze fata de victimele colaterale ale acelor mineriade.In general cand mor oameni este bine sa fim respectosi macar fata de membrii familiilor acestora, crestini ca si noi.

  Acest dosar era in mod clar si fara dubiu un dosar politic.Singurul dosar politic din Romania.

  Culmea este ca beneficiarul acestui dosar a fost intocmit unicului ROMAN care ne-a salvat in timpul Revolutiei, si apoi ne-a aparat interesele fara sa ne ceara spaga,case,terenuri sau orice altceva la schimb.
  Ne-a cerut doar decenta, echilibru si respect reciproc.Iar noi cu ce l-am rasplatit?!…..cu dosare penale si jigniri nemeritate vreme de 18 ani.

  ION ILIESCU este omul providential, parerea mea.Este omul care si-a sacrificat multi ani din viata strict in interesul poporului sau.Singurul sau scop a fost ca Romania sa o duca mai bine, ca romanii sa traiasca decent si neimplicati in conflicte care ne-ar fi adus prejudicii tuturor.Domnia sa, chiar a fost Presedintele tuturor romanilor !

  Am posibilitatea astazi in anul 2008 sa fac comparatie si cu alti politicieni ce a insemnat pt. noi dl. Ion Iliescu.

  Emil Constantinescu declara in urma cu cativa ani ca Romania face trafic ilegal cu S____.Dl. Tariceanu declara mai ieri ca dl. Basescu i-a spus in CSAT nu stiu ce despre interesele altei tari(nu am curaj nici macar sa ii scriu numele).
  Acum repet, pot face comparatie intre ce inseamna un OM POLITIC ADEVARAT si diletanti oportunisti si materialisti notorii.

  NUP-ul a fost solutia ideala.Oalta varianta nici nu cred ca ar fi fost acceptata de romani, cu exceptia poate a celor din acele asociatii ………….

  Domnul Presedinte, suntem alaturi de dumneavoastra la orice ora din zi si din noapte !Ani de zile v-am lasat singur impotriva tuturor dar a sosit timpul (stiu ca este indecent de tarziu) sa fim sinceri si deschisi, si sa va recunoastem meritele deosebite .

  Va rog sa fiti sanatos si sa aveti putere de munca pt. a putea sa sustineti interesele Romaniei la fel de bine ca si pana acum !

  p.s-Precizez ca nu sunt membru de partid si nici nu am fost vreodata.

 14. geomarz Says:

  @ Emigrantule
  //Nici mie nu-mi place ca infractori obraznici au ajuns sa-si bata joc de Poporul Roman. Sper sa traiesc ziua cind comunismul va reveni la putere. Ma declar, inca de pe acum, voluntar in orice pluton de executie care va avea sarcina lichidarii tuturor indivizilor de tipul celui din care am dat citatul.//

  Mi-a placut prima parte a formularii… radeam in fata calculatorului…fara nimeni langa mine…
  Treaba cu pultonul de executie, o iau ca o metafora sau, mai degraba, o hiperbola…
  Sper din tot sufletul ca, daca se va ajunge la ce ai ziz matale, acesti indivizi sa fie internati la Balaceanca si pusi sa-si castige mancarea cu mainile lor. Nu muncesc, nu maninaca, nu se imbraca, n-au adapost…
  Sa nu se mai creeze premizele pentru vendeta neintrerupta…

 15. emigrantul Says:

  Citat Geomarz:
  /”Treaba cu plutonul de executie, o iau ca o metafora sau, mai degraba, o hiperbola… Sper din tot sufletul ca, daca se va ajunge la ce ai ziz matale, acesti indivizi sa fie internati la Balaceanca si pusi sa-si castige mancarea cu mainile lor. Nu muncesc, nu maninaca, nu se imbraca, n-au adapost…
  Sa nu se mai creeze premizele pentru vendeta neintrerupta…”/

  Nu sunt de acord cu internarea infractorilor de tipul lui Becali, Patriciu, Vintu, s.a.m.d.., in centre de munca fortata. Nu s-ar rezolva nimic. Mai devreme sau mai tirziu ar fi recuperati de vreo coalitie capitalista “democratica” condusa de Statele Unite si repusi la conducerea Romaniei.
  Raul trebuie taiat de la radacina. Toata aceasta clasa de imbogatiti, care s-a format dupa 1989, trebuie lichidata repede pentru ca nimeni sa nu-i mai poata salva.
  Prioritatea numarul unu a oricarui guvern comunist ce va ajunge in fruntea tarii (printr-o revolutie sau impus cumva din exterior, nu exista posibilitatea alegerii sale democratice) este sa impuste pe toti componentii marelui partid capitalist parazit ce conduce tara.

  Romania se prezinta, in momentul actual, ca un organism a carui functionare este puternic afectata de microbi periculosi. Insanatosirea nu poate avea loc decit daca microorganismele daunatoare sunt omorite.
  A interna intr-un centru de munca pe toti capitalistii romani este ca si cum ai stringe microbii din corpul unui bolnav si i-ai pune undeva intr-o capsula asezata tot in corpul suferindului. Vor scapa cu prima ocazie si vor produce infectii mai mari.
  Cu microbii nu se discuta. Atunci cind ai posibilitatea sa-i lichidezi trebuie sa o faci cit mai repede. Orice aminare te va costa scump.

 16. Ovidiu Says:

  Votati

  http://answers.polldaddy.com/poll/998953/

 17. leo Says:

  Mă şi întrebam cum de s-a nimerit aşa avatar verde la unul de se declară roşu! Între timp m-am lămurit: ezistă o esplicaţie… ete că poţi fi ambidextru şi-n materie de extremism!
  Mare-i grădina Ta… Şi, spre deosebire de grădina lui Ion, ete că-n a lui Doamne-Doamne păsărelele nu mai zboară din pom în pom, ci se bulucesc împrejurul unor personajii desprinse din vorba ceea „fiecare cu păsărica lui, doar excepţiile beneficiind de stoluri-stoluri” …

 18. Mihnea Georgescu Says:

  Dragă Emigrantul,

  Intenţiile tale sunt generoase şi binevenite, dar trebuie să evităm martirizarea bişniţarilor care ne conduc. Ei nu trebuie transformaţi în martiri prin ucidere, ci umiliţi sistematic prin degradare continuă…

  Şi apoi, nu crezi că ei ar suferi mai mult în puşcărie decât cu un banal glonţ în ceafă?

 19. SorinPLATON Says:

  Mai jos va prezint in varianta proprie de ce condamnarea generalilor Stanculescu si Chitac reprezinta raul mai mare?!…
  http://sorinplaton.wordpress.com/2008/10/16/un-act-de-imbecilitate/

  Lumea vorbeste despre principii doar pentru linistirea propriei constiinte… dar oare rechinii si alti pradatori (inclusiv umani) au constiinta incarcata, sau indeplinesc un act de normalitate a legilor firii?…
  http://sorinplaton.wordpress.com/2008/10/16/lumea-prezentului-pentru-unii-muma-pentru-altii-ciuma/

  Cu stima,
  1=

 20. sfinx667 Says:

  Că bine ziceţi, de ce să crape …. să plătească nababii şi cameleonii, de ce să scape ieftin ?
  Sibilla

 21. geomarz Says:

  @Emigrant-ule
  iti mai amintesti gluma cu Ivan Ivanovici care,mergand beat pe langa calea ferata a fost smotocit de o locomotiva care facea “UUUUU…” ?
  Ajuns acasa, a fost oblojit de nevasta bagat in pat ….
  Intre timp, ceainicul a incepurt sa fiarba si se auzea “IIIII…”
  Ivan se repede, ia toporul si distruge ceainicul.
  – Ce-ai avut, Ivane, cu ceainicul ? Se sumete nevasta.
  – Astia trebuie starpiti de mici… zice cu convingere Ivan…

  Asa si matale, trebuie starpiti de mici…
  Eu zic sa nu ne ceram de pa acuma.
  Om vedea la momentul potrivit. ;-)

 22. anca Says:

  pentru a ne pastra nota optimista (?) si glumeata…..

  Sa ne reintoarcem la cartea lansata de Ilie Gilbert, la care a luat cuvantul si domnul profesor Razvan Theodorescu.

  (mi-a povestit cineva, nu am fost de fata!)

  Dl. Razvan Theodorescu a vorbit despre carte, a laudat-o, asa cum se potriveste acestei ocazii, a spus ca este o carte care trebuie citita de studenti, de politicieni, de viitorii politicieni…de cei care vor candida nu numai la alegerile actuale, ci la cele de peste patru ani…..

  la care domnul Gilbert ar fi spus: “O citesc, n-o citesc…dar macar sa o cumpere!”….

  sa va mai spun ca dl.Gilbert este roman, desigur, traieste in Brazilia, cu adevarat, dar are si o mica, dar mica…origine iudaica?

  si pentru ca maine e deja sambata, a inceput sa ploua si e tare frig afara, pot sa va mai spun un banc gasit recent pe net, pentru a va “insenina” un pic ziua?? Intrebare: stiti ce este un perpetuum mobile? Raspuns: Este un scotian care alearga dupa un evreu care ii datoreaza 10 Centi.

  o seara placuta.

 23. Mihnea Georgescu Says:

  Dragă Anca,

  Foarte amuzant!!! :)

  Hai să vă spun şi eu un banc cu evrei. În Tel Aviv, un evreu zăreşte pe şosea o bancnotă de 100 de şekeli şi se aruncă să o ia de pe jos. O maşină care venea cu viteză îl ucide pe loc. Venit să constate decesul, medicul legist notează: “Mort din cauze naturale…” :)

 24. Ilie Gilbert? Domnul Ilie Gilbert, vreau sa spun. | Romanian Managers Says:

  […] imaginilor o gasiti aici Share and […]

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: