SCURTE APRECIERI

 

Dezbaterea din Senat asupra solicitării DNA privind urmărirea penală a senatorilor Ioan Codruţ Sereş şi Paul Păcuraru a fost, cred, instructivă şi substanţială, privind fondul problemei – respectarea legalităţii, funcţionarea independentă a justiţiei şi depolitizarea actului de cercetare şi de judecată, importanţa calităţii actelor de urmărire şi cercetare ca premisă a unei judecăţi obiective.

 

 

            Dincolo de avizul acordat de Senat solicitării DNA, importante sunt unele concluzii care s-au desprins, referitoare la nevoia completării şi corectării legislaţiei privind funcţionarea instituţiilor aparţinând puterii judecătoreşti şi relaţiile lor cu puterea legislativă şi cea executivă – măsuri care se vor putea concretiza, unele prin promovarea unor iniţiative legislative (privind, spre exemplu, Codul penal şi cel de procedură penală), altele, prin stabilirea unor posibile amendamente la Constituţie (care necesită o procedură mai elaborată).

 

 

*   *    *  *

 

1.- In legatura cu discutiile purtate in jurul unor detalii privind Revolutia Romana, cred ca va raspunde intrebarilor celor interesati prezentarea  pe blog a Stenogramei convorbirii cu membrii comisiei senatoriale pentru cercetarea evenimentelor din decembrie 1989 – publicata in volumul “Revolutia traita”, inclusa de asemenea si in volumul „Revolutia Romana”.

De aceea, nu mai raspund diferitelor intrebari, care revin la unele teme sau probleme deja abordate.

 

2.- Este interesanta formularea utilizata de leo   – sub titlul general „Corb la corb nu-şi scoate ochii!”:…”diversioniştii diversionesc, pedelacheii pedelachesc, cârcotaşii cârcotesc,ticăloşii ticăloşesc…!”

 

3.- Victor, constata, pe buna dreptate ca si sfinx667, că dreapta reacţionară este agresivă (lucru confirmat atât de istoria antebelică, precum şi în zilele noastre). În acelaşi timp, constată lipsa de curaj şi atitudinea defensivă a reprezentanţilor stângii democratice, îndemnând la o atitudine mai activă – de a nu ceda în faţa talibanilor.

 

4.- globetrotter58 abordează o problemă importantă a zilelor noastre – importanţa sportului ca fenomen social, menţionând atenţia acordată în Canada acestei probleme, mai ales în ce priveşte amenajarea de baze sportive (săli, bazine, terenuri) în şcoli.

 

5. Aceeaşi temă o abordează Victor, menţionând experienţa ţărilor scandinave, unde sportul constituie o filozofie naţională.

 

Educaţia fizică şi sportul, într-adevăr, în zilele noastre, trebuie să devină o problemă de interes naţional. Aceasta e valabilă nu doar în lumina rezultatelor de la ultima Olimpiadă şi nu doar în ce priveşte sportul de performanţă, ci, mai ales, trebuie pornit de la stadiul în care se află educaţia fizică şi sportul, ca fenomen de masă şi mai ales sportul şcolar şi universitar. Aceasta este o componentă şi o condiţie de asigurare a dezvoltării sănătoase a tinerilor şi populaţiei ţării, în general.

 

Din acest punct de vedere, se poate constata chiar o slăbire atât a dotării cu baze sportive – a şcolilor şi a localităţilor, cât şi a acţiunilor de promovare a sportului de masă – atât la oraşe cât şi la sate.

 

Educaţia fizică în şcoli cunoaşte un declin faţă de perioade anterioare.

Sportul de masă în oraşe avea, în trecut, un sprijin activ din partea sindicatelor şi cluburilor muncitoreşti.

Chiar şi la sate existau mai multe structuri organizate şi acţiuni iniţiate şi sprijinite de unităţile agricole (CAP şi IAS) sau de asociaţia sportivă locala “Recolta”.

 

 

Se impune o analiză de ansamblu a acestei probleme şi gândite măsuri diverse – legislative, organizatorice, financiare, lucrări de investiţii etc. Este o idee pe care am abordat-o cu colegul meu din Senat, domnul Nicolae Mărăşescu, care se gândeşte la o iniţiativă parlamentara atât privind o analiză punctuala cu un grup de specialişti, cu experienţă în acest domeniu, cât şi la o posibilă iniţiativă legislativă.

74 Responses to “SCURTE APRECIERI”

  1. Mihnea Georgescu Says:

    Domnule Preşedinte,

    Aveţi dreptate în ce priveşte atitudinea mai “agresivă” împotriva dreptei “reacţionare.” Dreapta este în esenţă “reacţionară,” fiind orientată spre trecut, spre Tradiţie.

    Totuşi, anumite atitudini şi comportamente agresive, de şmekeri de Bucureşti (nu mă înjosesc să dau exemple, persoana respectivă a murit pentru mine), aduc un mare deserviciu Ideii de stânga. A fi militant nu înseamnă a fi golan. Asumându-mi riscul de a fi considerat elitist, cred că o atitudine “intelectualistă” (cuvântul vă stârneşte amintiri…) este mai în duhul modernităţii. Sau chiar al… postmodernităţii.

    Să fie educaţia mea filosofică, să fie temperamentul meu mai analitic, să fie admiraţia sinceră ce i-o port mareluli om politic Adrian Năstase? Cert este că această coborâre a discursului politic la nivel de maidan este ceea ce încerc să evit! Poate nu întotdeauna cu succes, dar cu certitudine, cu perseverenţă!

    Numiţi-mă “lipsit de curaj” sau “defensiv” dar eu ştiu, că pe termen lung, nu cel care ţipă mai tare va câştiga, cei care dau dovadă, ca domnia voastră, de ECHILIBRU.

  2. Mihnea Georgescu Says:

    P.S. Poate am mai exagerat şi eu pe alocuri, dar eu nu vreau ca blogosfera să se transforme într-o “mahala virtuală”!

  3. emigrantul Says:

    SUNT OARE MAI SANATOSI, IN MEDIE, CEI CARE PRACTICA SPORT DECIT RESTUL LUMII? TRAIESC EI MAI MULT COMPARATIV CU CEILALTI?

    Nimeni nu a reusit sa dea pina in prezent un raspuns afirmativ la cele doua intrebari si nici o statistica nu demonstreaza fara dubii ca efectuarea exercitiilor sportive ar avea vreo influenta pozitiva asupra prelungirii vietii si trairii acesteia in conditii de sanatate sporite.

    Ca si matematica, literatura, desenul, muzica, etc. sportul este un domeniu unde anumite persoane exceleaza datorita structurii lor genetice. La scoala, prin obiectele studiate, fiecaruia ii este oferita posibilitate sa aleaga, in viata, o cariera functie de ramura activitatii la care se descurca cel mai bine. Educatia Fizica este si ea o materie ca toate celelalte.

    In ceea ce priveste sportul de performanta, este greu de crezut ca fortarea organismului pina la limite aduce ceva bun pentru performer.
    Diversele competitii am mai mult importanta politica, fiind simple modalitati prin care tarile lumii au sansa sa iasa in evidenta pentru a-si face cunoscut numele si a obtine unele avantaje.

    Parerea mea sincera: Lasati lumea in pace si nu o mai plictisiti atita cu educatia fizica. Ce este mult nu este bun.

    Sper ca in urmatorii zeci de ani, odata cu progresele facute in ingineria genetica, performantele sportive, matematice, muzicale etc., ale cuiva sa poata fi imbunatatite pina la limita maxim posibila, pentru oricine, prin simple induceri, de ex., ale unor modificari ADN, si cu asta sa se termine odata cu pisarea lumii la cap relativ la practicarea exercitiilor fizice.

    Cu alte cuvinte, nadajduiesc ca in viitor, printr-o simpla interventie medicala, fiecare sa aiba posibilitatea: sa alerge, sa se bata, sa inoate, sa se lupte, sa joace fotbal la fel ca sportivii celebrii de azi, sau mai bine.

    Daca maratonul este idealul cuiva, atunci i se modifica ADN-ul astfel incit sa poata alerga mult si repede iar dupa ceva timp, fara cine stie ce antrenament, ideal nici unul, competitorul nostru fabricat genetic va putea concura cu sanse la celebra cursa.
    Tot va exista un cistigator, unul care ajunge cu o secunda mai devreme insa la fiecare maraton campionul va fi mereu altul, singurii factori de departajare fiind elemente aleatoare: vint, suprafete alunecoase, pietre in drum, etc., care vor incetini pe unii mai mult decit pe altii.

  4. emigrantul Says:

    IN LEGATURA CU AFIRMATIILE LUI globetrotter58 SI Victor, REMARCATE DE ION ILIESCU, PRIVIND IMPORTANTA DATA SPORTULUI IN CANADA SI TARILE NORDICE

    Eu cred ca se vorbeste, ca de obicei, in necunostiinta de cauza, clasamentul final, al olimpiadei Beijing 2008, demonstreaza ca Romania s-a situat inaintea acestor asa zise tari sportiv deci importanta data exercitiilor fizice in statele respective nu prea are legatura cu performantele.

    Suedia si Finlanda sunt clar in urma Romaniei (a se vedea linkul), indiferent cum s-ar face ordonarea. Pot spune chiar ca s-au facut de ris. Canada si Norvegia au mai multe medalii pe total decit tara noastra si la clasamentul global s-ar situa inainte.
    Totusi, performantele Tarii Artarului la olimpiade trecute au fost mai slabe ca ale Romaniei deci reusita lor din anul 2008 poate fi doar un succes accidental.

    Clasamentul final pe medalii de aur (Beijing 2008)
    1. China
    2. S.U.A.
    3. Rusia

    17. România

    19. Canada

    22. Norvegia

    44. Finlanda

    56. Suedia
    http://jocurileolimpice2008.ro/emain/articolul/816105/JO-2008—Clasamentul-pe-medalii

  5. geomarz Says:

    @ Emigrantule
    Au fost facute mai multe studii asupra calitaii vietii si sport. Este o sinteza a acestora intr-un numar din Science et Vie. Concluzia este urmatoarea : sportul de performanta inalta (olimpicii, de exemplu), nu numai ca nu imbunatateste calitatea vietii, ci o si deterioreaza. Este vorba de o deteriorare fizica (solicitarea la maximum a aproape tuturor organelor) dar si comportamentala (tendinta la utilizare de droguri). Ca sa nu mai vorbim de anumite “sporturi” care sunt extrem de brutale : box (repetate contuzii cerebrale), haltere (suferinte articulare si de coloana vertebrala), ruigby (fracturi de coloana cevicala, contuzii cerebrale)…
    Sportul de performanta medie, insa, (campionii zonali), poate imbunatati si prelungi viata.
    Cu siguranta, sedentarismul altereaza toate functiile unui organism. Batranii cu minte intreaga si forma fizica buna, la 80-85 de ani, cu totii au avut o activitate fizica moderata, constanta, de lunga durata, neintrerupta la varsta senectutii.
    Este consacrat termenul de “succeseful aigging”.

  6. Maria Barbu Says:

    Domnule presedinte,

    agresivitatea celor care nu iubesc nici echilibrul si nici democratia devine cu fiecare zi mai cumplita. Din pacate pentru noi toti!

    http://mariabarbu.wordpress.com/2008/08/26/stop-infectiei-in-bloggosfera/

  7. globetrotter58 Says:

    @emigrantul
    ca de obicei incurci borcanele … una este sportul de performanta si alta cel pentru mentinerea sanatatii … daca NU te misti (o alergare, un mers pe bicicleta, patinaj, inot etc. nu numai ca-ti anchilozeaza oasele dar si MINTEA! (MENS SANA IN CORPORE SANO!)
    tu dai din gura acolo doar ca sa fii un “gica contra” si daca e vorba de medalii vezi castigatoarea de la maraton se antreneaza in SUA nu in Romania si cum pui tu problema ar fi cazul s-o treci la SUA nu la Romania …si atunci ar fi in urma Canadei HA!HA!
    poate nu stii dar aici in Canada multi oameni fac miscare fizica pentru a-si intretine sanatatea ceea ce este absolut FIRESC! nicidecum IESIT DIN COMUN asa cum ar fi vazut in Romania un individ care seara ar iesi sa alerge pe strazile orasului (asta pentru ca oamenii n-au fost educati corect in aceasta privinta in mintea majoritatii romanilor ca si a ta dealtfel SPORT=PERFORMANTA …)
    evident a face sport sau nu e optiunea fiecaruia dar o campanie pentru MISCARE FIZICA e o sansa data fiecaruia de a putea lua o decizie in acest sens mult mai in cunostiinta de cauza ..
    apoi daca compari Canada cu Romania la medalii nu uita ca ai de aface cu o Olimpiada de vara ori in Canada, Norvegia, Suedia, Finlanda majoritatea practica cu succes sporturi de iarna .. sa faci o comparatie acolo intre Romania si aceste tari n-ar fi deloc cinstit caci stii bine ce conditii naturale si ce baze sportive pentru sporturile de iarna sunt … asa ca per total sport (iarna + vara) Romania sta in urma Canadei, Finlandei Suediei ori Norvegiei ! pe oricare ciclu olimpic (olimpiada iarna + olimpiada vara)
    asta ca tot te ambitionezi sa arati ca albui negru si viceversa …

  8. globetrotter58 Says:

    @emigrantul
    vizavi de parerea ta “s-au facut de ras”
    vezi si aici e o mare diferenta intre cum vad majoritatea romanilor olimpiada (ca MUSAI sa castigi medalii altfel e rusine) si cum o vad majoritatea canadienilor si pentru aceasta citeste (cititi) mesajele oamenilor referitor la performante si atleti majoritatea le transmit ca ei sunt mandrii de ceea ce au facut si le respecta efortul de care au dat dovada in pregatirea pentru olimpiada (parca “IMPORTANT E SA PARTICIPI NU SA CASTIGI” spunea Coubertin)
    Doamne cata diferenta e intre modul cum privim noi si voi lumea …

  9. sfinx667 Says:

    @emigrantul,
    cu tot respectul, educatia fizica si sportul in general, au rolul lor deosebit de important in dezvoltarea armonioasa a organismului oricarui copil, tanar.
    Apoi, sportul practicat desigur nu anapoda si dupa ureche ci in medii favorizante si care sa asigure atat securitatea cat si mijloacele necesare bunei desfasurari a activitatii ce o presupune fiecare disciplina, sub supravegherea specialistilor si profesionistilor, pot fi bune alternative de petrecere a timpului liber pentru copii si tineri, dar si un eficient mod de estompare, atenuare a unor comportamente agresive, sunt copii hiperactivi, sunt copii cu un mare surplus de energie, cultivarea si dezvoltarea spiritului de competitie, sansa oricarui copil de a-si gasi o vocatie, etc, etc Orele de educatie fizica isi au rostul si rolul lor, ca nu se practica in cele mai bune conditii, ca nu toti dascalii se daruie profesiunii, ca nu mereu se gaseste acel ” limbaj comun ” care sa faciliteze comunicarea cu elevii/tinerii si sa duca la motivarea acestora si implicit la mobilizare, e adevarat, aici intervin alti factori, de natura materiala si financiara, de managementul resurselor umane, si multi, multi altii, insa, daca lucrurile ar intra pe fagas de normalitate, sau cat mai aproape de normalitate caci peste noapte nimic nu se poate schimba si nu fara implicarea si buna colaborare a tuturor factorilor de resort, atunci rezultatele ar fi vizibile si nici un efort nu ar mai fi considerat in zadar.
    Sincer va rog sa luati interventia mea ca o completare, si insist sa va ganditi de exemplu la copiii institutionalizati, care in mare majoritate provin din familii si medii neprielnice, in sensul ca sunt ” deprinsi ” de la varste fragede cu anumite modele de comportamente mai mult decat agresive, acesti copii au nevoie mai mult ca oricine de sport, din motive extrem de seriose, insa nu voi tine prelegeri, afirm numai ca rezultatele sunt vizibile in timp scurt si dau randament in varii situatii. Intre doua trei ore de stiinte exacte, o ora de sport e mai mult decat benefica, relaxarea sistemului nervos, pauzele necesare unei mai bune capacitati de concentrare a atentiei mai apoi, la copiii mai mici ca varsta un simplu joc gen ” ratele si vanatorii ” daca doriti un exemplu, dupa doua ore de matematica, ajuta mai mult decat pare la prima vedere la concentrarea atentiei pentru ora urmatoare.
    Nu trebuie sa minimalizam importanta educatiei fizice sau a sportului, daca ati avea idee cati asa numitii si cu prea mare usurinta etichetati de catre societate ” derbedei ” pot fi recuperati prin orientarea si atragerea lor spre activitati sportive, si vorbesc in cunostinta de cauza. Cum poate ati intuit lucrez cu copii si tineri, stiti ce frumos si usor ni i-am apropiat si i-am adunat de pe strazi jucand periodic fotbal cu ei ? Evident, glezna luxata, peripetii, evenimente mai putin placute, dar si multe turnee, concursuri, comunicare, deschidere si, nu uitam nici o clipa ca am avut si noi anii lor si am alergat si ne-am catarat in copacii ca si ei, dornici de miscare, actiune.
    Ii dau dreptate colegului geomarz, personal confirm, in afara orelor de servici, a treburilor casnice si a timpului alocat netului, blogosferei, nu lipsesc la meciuri, la tenis de masa, sau macar in parc cu baietelul meu si nu ma menajez stand pe bancuta, ci, ” ma implic “, si uite asa rezist eu si fac atatea lucruri intr-o singura zi, sunt mereu activa, cam asa, deci sportul are rolul lui la orice varsta, caci vorbind de educatie fizica, vorbim de acea ora necesara fiecaruia din noi si mai cu seama copiilor/tinerilor.
    Domnul Presedinte Ion Iliescu, vi se pare a fi un om sedentar ? E un atom, pe langa multi dintre noi, sunt gata sa pariez ca este la fel de rezistent la alergare ca oricare din noi si nu ma joc cu vorbele !
    Ei bine, la orele de educatie fizica se descopera multe talente pe care mai apoi le indrumam si orientam spre performanta, desigur, unde e cazul si descoperim vocatie,disponibilitate, potential.
    cu sinceritate,
    Sibilla

  10. sfinx667 Says:

    Domnule presedinte Ion Iliescu,
    va multumesc.
    Problema pe care o supuneti atentiei, propunerea domniei dumneavoastra de promovare a sportului de masa este salutara si binevenita, argumentele punctate de dumneavoastra sunt edificatoare. Asa cum am mai mentionat in alte interventii, in ultima perioada societatea se limiteaza la a eticheta generatiile mai tinere, insa prea putine alternative se ofera, prea putina implicare in ce priveste educarea, cultivarea unor comportamente prosociale, prea putina sau ineficienta comunicare cu acesti tineri, doar ca mici exemple. Fair play-ul, spiritul de competitie, regulile unui joc, regulile si spiritul de echipa, etc, toate sunt pana la urma modele de comportament prosocial si, regasite in practicarea unui sport, duc pana la urma , de ce nu, inclusiv la oferirea unei alternative de petrecere a timpului liber pentru tineri, de consumare a energiei in surplus, si, asa cum bine ati mentionat, la o dezvoltare armonioasa a organismului.
    E simplu sa observam grupuri de tineri stand , fara nici o ocupatie, pe la coltul strazii, in scara blocului sau in curtea scolii, racnind si scuipand seminte, sa-i etichetam, sa gasim vinovati pe oricine numai noi, societatea, nu, in loc sa ne implicam si sa incercam cate ceva. Poate ca e greu, nu si imposibil, zic ca merita incercat, mai ales cu sprijinul de care ati amintit ( investitii, masuri, materiale, finaciare, etc ).
    Propunerea dumneavoastra este salutara si merita atentia cuvenita, caci in timp nu foarte mult va rezolva mai multe probleme decat ne putem inchipui . Va felicit !
    stima si deosebita consideratie,
    Sibilla

  11. globetrotter58 Says:

    @emigrantul
    ideea cum Canada sta mai bine pe orice ciclu olimpic se refera la faptul ca rezultatele canadienilor au fost incununate cu medalii atat la olimpiadele de iarna cat si la cele de vara spre deosebire de sportivii romani care au castigat doar la olimpiadele de vara medalii (cu o singura exceptie Grenoble 1968 bronz la bob)

  12. emigrantul Says:

    Citat Geomarz:
    /”Cu siguranta, sedentarismul altereaza toate functiile unui organism.”/

    In cazul asta se pare ca eu sunt condamnat deoarece sedentarismul este unul din lucrurile care imi plac cel mai mult. Am urit intotdeauna sportul de orice fel si mereu exercitiile fizice m-au chinuit. Asa cum nu le place unora cartea si se tirasc prin scoala cu medii minime de trecere asa nu am putut suferi eu sportul. Nici macar la televizor nu urmaresc competitii. De exemplu, toata olimpiada de la Beijing 2008 am tinut televizorul inchis pentru ca, nu cumva, sa dau cu ochii de vreo transmisie directa sau in reluare din China.

  13. globetrotter58 Says:

    @sfinx667
    felicitari pentru modul in care privesti sportul ca pe o componenta educationala … si pentru ca te ocupi de copii am sa-ti dau aici un link care consider ca iti va fi de folos (de asemenea ar fi un punct de inspiratie si pentru cei care vor sa gaseasca legi si solutii)
    http://www.olympicschool.ca unde vei gasi un program educational folosit de 20 de ani in Canada privitor la olimpism si iti sugerez sa vezi pe pagina de inceput un link : Grand Prizes unde vei putea vedea rezultatele unui astfel de program in acele mesaje spuse de copii – personal cred ca aceste rezultate in plan educational valoreaza infinit mai mult decat toate cele 379 medalii castigate de canadieni la olimpiade.
    Deasemenea cred ca ACUM e un moment optim de a demara o actiune pentru atragerea tinerilor catre sport caci nu stiu daca cunosti dar in 2010 va avea loc in Singapore prima editie a olimpiadei pentru tineri (14-18 ani!) care evident are si o componenta educationala (vezi http://www.singapore2010.sg ) si o campanie de genul “dece sa astepti pana maine poti fi olimpic chiar azi !” ar fi bine venita zic eu.
    Deasemenea as aminti ca toate olimpiadele au in program si o olimpiada a artei si stau si va intreb cat din acest eveniment a fost prezentat de televiziunea romana? (in afara de rezultatele sportive iar in plan cultural de expozitia de la NY eu nu am citit nimic pe internet zilele acestea in presa romana poate gresesc …) si acesta a mai fost un moment pierdut in educarea natiunii.
    Si daca tot veni vorba de minusuri la capitolul educatie as mai sesiza daca imi este permis lipsa informatiilor referitoare la Jocurile Paralimpice! Nici pe site-ul Comitetului Olimpic Roman nu am gasit nimic (MARE RUSINE) e o monstra de primitivism educational modul in care sunt tratate persoanele cu handicap in societatea romaneasca – unde persoanele cu handicap sunt tratate discretional si sunt privite ca inferioare de restul societatii … oare cate ore de transmisie va efectua de pe 6 septembrie 2008 televiziunea romana de la Jocurile Paralimpice ? Cam ce ar putea raspunde domnul Sasu si Co. referitor la acest aspect ?..
    Multumesc si numai bine

  14. … dar nu cedez! « Mihnea Georgescu Says:

    […] Om şi pentru asta am intrat în politică, pentru asta apreciez sincer nişte oameni politici ca Ion Iliescu şi Adrian Năstase. Nu vreau să vă transmit vreo energie negativă, eu chiar sunt un optimist […]

  15. leo Says:

    @ emigrantul
    se vede… unde nu-i corpore sano, de unde mens…

  16. Victor Says:

    Emigrantul,

    Ti-au raspuns Sibilla si Globe si pentru mine. Sper ca acum poti face diferenta intre ceea ce am vrut noi sa spunem prin exemplul tarilor respective si ceea ce ai inteles tu.

  17. leo Says:

    tot pe scurte, într-un fel, „on toppic”: înţeleg că domnul Iliescu a înţeles sensurile din şi dintre rânduile mele şi… corbii mei; m-am liniştit, mă chiar speriasem că am devenit vreun geniu condamnat, ca toate geniile, a fi neînţeles…

  18. Victor Says:

    PS. Nu imi place cum privesc majoritatea romanilor competitiile sportive. Cu o incarcatura negativa iesita din comun si patima nefireasca. Chiar si sportivii de performanta sunt victime ale acestui mod de a privi competitia. Li se transmite, evident. Imi plac caracterele deschise, senine iar sportul ca si filozofie nationala ar putea avea un rol important si din acest punct de vedere , adica al formarii de CARACTERE.

    O completare despre performanta daca tot m-am intins:

    Sportul trebuie sa insemne un prilej de bucurie atat pentru cei ce-l practica cat si pentru spectatori. Atata timp cat transmitem energii negative nici sportivii de performanta nu vor da randament. Performanta inseamna munca, enorm de multa munca, poate ceva talent dar mai ales spirit de invingator. Aici este cheia performantei. Cu mentalitatea de carcotasi de obsedati de victorie cu felul unora de a fi prin care astazi in urma unui succes il ridica in slavi pe sportivul in cauza pentru ca maine in cazul unui esec sa-l porcaie in ultimul hal, nu se va obtine un rezultat durabil ci doar accidental vom realiza performanta.

  19. leo Says:

    şi chiar la subiect, nu foarte pe scurt: mergeţi prin grădinile Bucureştilor; observaţi câte sunt prevăzute cu locuri de… recreere speciale pentru câini; şi în câte se află terenuri amenajate pentru copii – miniterenuri de fotbal, baschet, ping-pong, tenis, şah, şamd; dacă nu găsiţi niciunul, nu disperaţi: nici eu n-am găsit; dacă găsiţi, înduraţi-vă şi îndrumaţi-mă şi pe mine, să văz cu ochii mei minunea; odată trecută vârsta leagănului şi a toboganului, copilul ţi-e condamnat să fie alergat de gardieni dacă bate mingea pe iarbă; maidanele copilăriei noastre s-au dus, devenind proprietate privată, printre blocuri nici maşinile nu mai încap, că locuri de parcare prinzi pe apucatelea, în afară de terenurile pentru fiţoşi şi la pungă groşi, neam să găseşti ceva; ş-atunci ce să-i mai spui copilului să facă drept alternativă la alienarea în faţa calculatorului prin jocuri cu… allienşi şi varii comandouri? desigur, dacă eşti atât de inconştient încât să fii genul de părinte ce îşi uită copilul în faţa unui computer; eu mi-i mai amăgesc cu o raită cu bicicletele prin Herăstrău, pe unde mai văd destui puşti pe role, dar… cam puţin, şi de altele nu-i loc;
    aşa că să nu ne mirăm că vom ajunge o naţie având drept sport naţional… fuga de răspundere şi cei mai celebri campioni pe… aruncătorii de pisici moarte în grădina altora.
    în loc de PS: felicitări, globetrotter, pentru fericita asociere a numelui… presupun că asta o fi diferenţa dintre a vedea lumea… la pas şi a o vedea… „emigrând” din fotoliu… chiar mulţam pentru noutăţi şi scoaterea în evidenţă a unor… amănunte lesne trecute cu vederea de tembeliziunile româneşti veşnic în goană după senzaţional şi… tembelizare a unui popor care, săracu, de un’ să ştie diferenţa dintre cultură şi kitch, dacă locul unui tudor vornicu ori virgil tatomir ori, de ce nu, mile cărpenişan, e luat de diaconeşti, dumitreşti, turceşti şi alte zburătoare, locul lui iosiv sava e luat de emisiuni gen „folclorul contraatacă”, locul daciadelor e luat de… nimic, locul pionierilor e luat de… nimic şi, în genere, locul valorilor e luat de… vip-uri…

  20. Victor Says:

    PPS. Nici eu nu cedez “elitistule” din mahalaua Constantei in fata unora ca tine care compromit notiunea de social-democratie! Numeste-ma, nu o mai da dupa plopi dupa cum iti este caracterul. Sau garsoniera ta din Militari ti-a insuflat brusc un ascendent intelectual asupra mea? Am sa-ti dau replica cuvenita curand, dar acum sunt intr-o perioada in care nu prea am timp.

    Presedintele te-a categorisit nu de mult la exclusivist. Domnia Sa este bland. O prietena te-a categorisit drept cameleon. Tot bland. Iti spun pe bune :

    Ai devenit clovnul blogosferei ii faci de ras atat pe Presedintele Iliescu cat si pe Adrian Nastase declamand asa zisa ta admiratie pentru ei, motiv pentru care toti cei de dreapta rad de viitorul PSD. Nu odata persoane de bun simt precum Anca Chiser si chiar Presedintele insusi ti-au atras atentia ca sari calul. O buna perioada chiar si eu am crezut ca esti entuziast si asta ar fi motivul nesimtirilor pe care le promovezi prin blogul tau tip OTV unde vin bloggerii de drepata sa scuipe. Ce-i drept vin multi de unde rezulta ca le face placere. Sa scuipe. Dar faptul ca te alaturi fara sa ti-o ceara nimeni unor nume precum Ion Iliescu si Adrian Nastase si nu in ultimul rand, faptul ca pe undeva pozezi in noul val al social-democratiei ma face sa nu las lucrurile asa. Pentru ca, inca odata, tu compromiti ideea de social-democratie. Revin, promit.

  21. Mihnea Georgescu Says:

    Iată, domnule Preşedinte, adevărata faţă a celui care mă atacă! Aţi încălzit un şarpe la sân!

  22. Mihnea Georgescu Says:

    @ Victor Babiciu

    Îmi înfrâng greaţa firească pe care mi-o inspiri şi îţi răspund, pentru că eşti un golan care dăunează imaginii Preşedintelui Ion Iliescu.

    Nu ştiu de unde ai ajuns la concluzia hilară că aş poseda o “garsonieră” în Cartierul bucurştean Militari. Locuiesc într-adevăr în zona Piaţa Veteranilor, într-un apartament mare, de lux aş putea spune, de 4 camere cu teresă imensă. Un apartament prin vânzarea căruia aş putea achiziţiona o vilă. Mai am şi alte proprietăţi imobiliare destul de valoroase, nu este cazul acum să dau declaraţii de avere.

    Nu am pretins niciodată că sunt un om sărac, ar fi fost o ipocrizie. O ipocrizie ca aceea de care dai tu dovadă când faci apologia săracilor.

    Te-ai folosit de la bun început de numele “mari” ale blogosferei ca să te afirmi. Te-am răbdat, la început, deoarece am crezut că eşti sincer. Te-ai sinucis cu gesturi de opereta, ca să revii în forţă să ne dai lecţii la toţi. Corina Creţu, Sybilla, Leo, în fine, eu, nimeni nu a scăpat de injuriile tale.

    În definitiv, cine eşti dumneata, Victor Babiciu?

    Nu că m-ar interesa, pentru mine ai murit definitiv, îţi răspund doar ca să îl previn pe Domnul Preşedinte şi pe bloggerii de stânga cinstiţi cu privire la tine.

    Nu eşti membru PSD. Nu o dată ai criticat Partidul, făcând, chipurile, pe avocatul Domnului Preşedinte. Persoanele ca tine aduc un mare deserviciu ideii de stânga în România. Pretinzi că eşti apolitic, dar cauţi să produci o schismă între Ion Iliescu şi Adrian Năstase şi Mircea Geoană.

    Mă faci pe mine laş, dar tu nu îţi arăţi chipul pe blog (de unde alt paranoic ca Emigrantul crede că am fi aceaşi persoană – ce aberaţie!), nu te-ai înscris în PSD, deşi pretinzi că eşti de stânga.

    Tu, care eşti un nimeni, îţi permiţi să-l tragi de urechi pe Adrian Năstase, pe blogul domniei sale, că “s-ar fi depărtat de Ion Iliescu.” Pretinzi că ai legături în lumea bună, dar acum ştim cu toţii că astea sunt o minciună.

    Eu cred că ori eşti inconştient, paranoic şi atunci mai ai o scuză, ori ai un plan diabolic de dezbinare a stângii şi de fapt lucrezi la ordinele lui băsescu.

    Domnule Preşedinte,

    Eu am încredere în dvs., vă rog să lămuriţi situaţia, că atmosfera pe blogul dvs. riscă să devină irespirabilă din pricina lui Babiciu, acest individ fără scrupule, care se leagă de Oamenii de Bine!

    Nu e bine că îl toleraţi pe acest individ să ne umple de injurii pe noi membrii PSD dar şi oamenii cinstiţi de stânga. Eu înţeleg că îl lăsaţi să arunce cu mizerii ca să vă lămuriţi de fapt cine este… dar şi-a luat-o în cap şi face pe judecătorul în blogosferă.

    Eu nu am nimic personal cu el, omul a murit pentru mine, dar e păcat că distruge unitatea stângii care s-a realizat în jurul dvs. şi monopolizează el toate discuţii ca şi cum ar fi stăpân pe blogul dvs.!

    Ba, în nesimţirea lui, dă şi răspunsuri în locul dvs.!

    Aşa nu se mai poate, trebuie să faceţi ceva!

  23. emigrantul Says:

    Pentru Globetrotter58, (Mihnea, Victor, Sfinx667, Leo)

    Va multumesc pentru caldele aprecieri si atentia deosebita ce o acordati lecturarii comentariilor mele.
    In ceea ce priveste sportul, daca voi il practicati, probabil asta va ajuta la mentinerea unei forme fizice deosebite si atit. Relativ la sanatatea mentala, nici unul nu a reusit sa demonstreze ca o detine, ba dimpotriva, unele din comentariile voastre sunt razna rau de tot. La cerere voi posta si exemple.
    In rest, mai documentati-va si pe urma scrieti. Dupa ce ai zis o prostie nici cu 100 pagini de explicatii nu reusesti sa o mai dregi. La voi, gogomaniile curg girla dupa care urmeaza lungi justificari, unde va scapa alte aiureli, si tot asa din timpenie in timpenie ati umplut blogul prezent cu balast.

  24. sfinx667 Says:

    @globetrotter58,
    va multumesc, pentru .. . tot :)
    Iata cateva indemnuri pentru noi toti, ca parinti dascali, formatori, etc, spicuite din ” Managementul timpului liber pentru copii/tineri institutionalizati si nu numai ” , autor Elvira Alexandrescu :
    – jocul, umorul, sportul si atitudinea pozitiva sunt cheia cu care universul copiilor este deschis;
    – constanta, echilibrul emotional, disponibilitatea pentru nevoile copiilor/tinerilor, vor deveni model;
    – copiii/tinerii sunt marii consumatori ai energiei adultilor cu care intra in contact;
    – in prezenta copiilor/tinerilor sa incercam a fi mereu dinamici si optimisti;
    – un om informat este un om bine inarmat ;
    Cer scuze, am citat din memorie, tocmai pentru ca vreau sa subliniez ca din nou domnul Presedinte Ion Iliescu s-a dovedit a cunoaste, iar faptul ca domnia sa este preocupat si se implica, ne obliga la randu-ne sa nu stam impasibili, ci sa-i urmam exemplul.
    E foarte adevarat, se impune reinfiintarea acelor baze sportive la care face referire domnul Presedinte, dotarea lor corespunzatoare, si, asa cum foarte bine a punctat si Leo, amenajarea locurilor de joaca pentru copii, neaparat prevazute cu miniterenuri de fotbal, volei, baschet, tenis de masa, etc . Stim foarte bine cati tati ar juca macar o data pe saptamana un fotbal cu tinerii, s-ar mai goli terasele si barurile, din nefericire, putinele terenuri existente, se inchiriaza pe bani prea multi pentru buzunarele copiilor … sali de sport , nu prea , una peste alta, ma repet, propunerea domnului Presedinte este una geniala as spune.
    respecte,
    Sibilla

  25. Bibliotecaru Says:

    @ Ion Iliescu
    În legătură cu votul din Senat asupra solicitării DNA privind urmărirea penală a senatorilor Ioan Codruţ Sereş şi Paul Păcuraru, mi-am expus o părere detaliată care ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru Senatul României şi clasa politică în general:
    bibliotecarul.blogspot.com/2008/08/minim-cnd-ne-este-convenabil.html

    După cum probabil veţi afla şi din comentariul de acolo, consider că acest gest al Senatului de a da un vot către altă chestiune decât i s-a cerut, este incalificabil. Cum se paote justifica o afirmaţie de tipul “este dosar politic dar votez da pentru a se putea apăra”?

    Nenea Iancu ar fi spus
    Când am asmuţit băieţii de l-a umflat, striga cât putea: „Protestez în numele Constituţiei! Asta e violare de domiciliu!” — Zic: „Curat violare de domiciliu! da’ umflaţi-l!” Şi l-au umflat

    Eu consider o aroganţă fără margini a tuturor celor care au ieşit în faţa camerelor de luat vederi pentru a transmite poporului mesajul “ar trebui să votez nu, dar votez da”. Mi se pare că am mai spus pe acest blog de câteva ori, nu există justificare logică şi morală pentru încălcarea conştiinţei.

  26. globetrotter58 Says:

    @emigrantul
    din pacate lipsa bunului simt nu se drege prin sport …
    aici iti dau dreptate

  27. sfinx667 Says:

    @emigrantul,
    cu tot respectul , inca, si cu inca disponibilitate si deschidere spre dialog, vorbesc in cunostinta de cauza, numai despre teme, subiecte pe care le stapanesc si cu care am avut, am tangenta, unde nu cunosc, nu ma sfiesc sa pun intrebari, va invit respectuos sa va temperati pornirile.
    Putem discuta civilizat, mai ales ca fiecare din cei mentionati de catre dumneavoastra, avem dreptate si ne-am argumentat opiniile, mai mult unii dintre noi avem si experienta si rezultate suntem informati , deci suntem indreptatiti a expune idei. Tot atat de indreptatit sunteti si dumneavoastra sa ne combateti, cu argumente, si sa ne limitam la discutii fie ele si in contradictoriu, dar posibil constructive .
    In speranta ca nu sunteti un om ranchiunos, si ca divergentele anterioare vis a vis de eronatele date pe care le-ati obtinut urmare a sondajelor nevalidate, deci fara valoare, nu vor fi o piedica in calea unui , repet posibil dialog constructiv, va asteptam cu contraargumente pertinente si logice.
    Sibilla

  28. globetrotter58 Says:

    @emigrantul
    zici ca nu exista dovada ca sportul ajuta la cresterea capacitatii mintale, te inseli amarnic cand eram in scoala dupa orele de antrenament invatam mai repede eram relaxat si puteam sa ma concentrez mai bine …
    dar tu un sedentar convins afla ca lipsa de luciditate ce se reflecta in mesajele tale se datoreaza si lipsei de miscare (cum stai cu colesterolul cred ca si ala te impiedica sa judeci mai usor …. si e de preferat sa-l dai jos prin miscare nu luind medicamente cu pumnul !) e un sfat doar

  29. globetrotter58 Says:

    @sfinx667
    cu placere
    @leo
    multumesc pentru aprecieri

  30. Ovidiu Says:

    Stimate presedinte Ion Iliescu, dumneavoastra ati scris ca nu mai raspundeti in ceea ce priveste Revolutia Romana.

    Si daca am o intrebare unde nu se gasesste raspuns (legat si de dumneavoastra). Atunci ce sa fac? sa nu intreb ?

    Stimate Ion Iliescu, eu va intreb ca nu stiu, nu ca vreau sa va jignesc.
    Dumneavoastra ati fost primul presedinte democrat, si cred ca avem dreptul sa punem intrebari si sa ne exprimam parerile.

    Aceasta afirmare ca “numai raspund” ma jigneste.

    Cu stima,
    Ovidiu.

  31. emigrantul Says:

    Citat GlobeTrotter58
    /”@emigrantul
    zici ca nu exista dovada ca sportul ajuta la cresterea capacitatii mintale, te inseli amarnic cand eram in scoala dupa orele de antrenament invatam mai repede eram relaxat si puteam sa ma concentrez mai bine …/

    Invata-te sa-ti sustii afirmatiile cu dovezi. Vreau sa vad niste articole, studii etc. care demonstreaza fara dubii ca sportul te face mai destept.

    De unde stiu eu ca nu minti in legatura cu influenta pozitiva a antrenamantelor asupra capacitatii tale mentale sau simplu ca nu actiona un efect placebo dupa orele de educatie fizica prin care te autosugestionai in legatura cu cresterea puterii de gindire cind in realitate nu se intimpla asa.

    Cel mai probabil te autosugestionai pentru ca eu nu detectez mari urme de inteligenta la tine. Incearca sa te antrenezi serios inaintea conceperii fiecarui comentariu, eventual scriind la sfirsitul textului: “Mesaj compus dupa antrenament”. In felul asta putem face o statistica prin compararea textelor elaborate de tine cu si fara exercitii fizice in prealabil. Vom fi capabili astfel sa probam, la modul concret, daca intr-adevar faci afirmatii mai inteligente dupa efort fizic sau nu.

  32. Presedinte al Boborului Says:

    Permiteti sa vin in apararea dlui Mihnea Georgescu.

    Eu cred ca la mijloc intervine invidia datorita sucesului optinut de dl Mihnea dialoga cu dreapta detasat, chiar si simpatizat, suces pe care subiti dusmani, care pâna mai ieri il lauda pentru suces azi il ponegresc inclusiv pe blogul dlui Iliescu pentru al compromite.

    Dl Mihnea este singurul sutinator infocat al dlui Iliescu care nu a pus bâta minereasca pe noii , insa, ceei care il ponegresc pe dl Mihnea cer pe blogul personal punerea la zid a dreptei, aici aplica aceiasi ura ancestrala, ceea ce la dl Mihnea nu se poate gasi.

    In asemena conditi ma intreb, cine il compromite pe dl Iliescu si cine îi face un serviciu, eu cred ca dl Mihnea Georgescu merita aprecierile noastre ci nu ponegrirea.

  33. Ion Iliescu Says:

    @ ion iliescu

    Stimati colegi de blogosfera,

    Cu tot respectul va reamintesc: deviza blogului meu este ECHILIBRU. Constat ca,in ultima perioada,pe acest blog se poarta dialoguri interpersonale cu tente de incrancenare, jigniri si invective. Nu sunt adeptul acestui stil de comportament nici in lumea reala, cu atat mai mult in spatiul virtual. Sunt mult prea multe teme de dezbatere ca sa merite irosit spatiul si timpul in lupte sterile. Va invit asadar la reconciliere!

  34. Mihnea Georgescu Says:

    Domnule Preşedinte,

    Salut acest apel la calm şi ECHILIBRU!

  35. globetrotter58 Says:

    @emigrantul
    tu si priin scoala ai trecut precum gasca prin apa si n-ai priceput nimic …
    sportul nu te face mai destept in sensul ca tine loc de invatat ci iti creaza un echilibru al organismului care este favorabil desfasurarii unei activitati intelectuale …
    iar pentru asta sunt si tratate medicale care-ti stau la dispozitie de esti interesat (cauta pe internet si gasesti foarte multe doar sa vrei sa dai un searcjh …) dar ma indoiesc de acest lucru in cazul tau
    PS in general oamenii care nu pot sa-si argumenteze afirmatiile se rezuma la a arunca cu invective (“minti”, “…sanatatea mentala, nici unul nu a reusit sa demonstreze ca o detine, ba dimpotriva, unele din comentariile voastre sunt razna rau de tot.” etc) ori asta denota o educatie precara soldata cu un nivel intelectual minimal
    eu te-as sfatui sa consulti un psiholog care ar fi in masura sa-ti spuna cum sa-ti temperezi pornirile dusmanoase si sa-ti recapeti luciditatea rationamentului …

  36. emigrantul Says:

    Citat Ion Iliescu:
    /”Constat ca,in ultima perioada,pe acest blog se poarta dialoguri interpersonale cu tente de incrancenare, jigniri si invective. …. Sunt mult prea multe teme de dezbatere ca sa merite irosit spatiul si timpul in lupte sterile.”/

    Domnule Presedinte,

    Aveti perfecta dreptate. Blogul s-a transformat, in ultimul timp, intr-un fel de mahala. Sunt atitea lucruri importante de discutat si noi userii pierdem vremea injurindu-ne reciproc.
    De exemplu, am putea dezbate subiectul modificarii Constitutiei. Din sondajul pe care l-am efectuat, se pare ca oamenii ar fi de acord cu schimbarea legii fundamentale a tarii.
    ================================================
    Despre Modificarea Constitutiei

    Considerati ca s-ar impune modificarea Constitutiei Romaniei pentru a asigura stabilitatea si functionarea corecta a institutiilor statului?

    Categoric DA – 54.82 %
    DA cu unele precizari – 19.80 %
    Categoric NU – 20.30 %
    Sunt indecis – 2.03 %
    Alte raspunsuri – 3.05 %
    Numar voturi: 197
    http://www.sondaje.php0h.com/constitutie.php
    ================================================

  37. anca Says:

    Domnule Presedinte, aveti dreptate – trebuie facut ceva pentru ca sportul romanesc sa recapete importanta (nu spun mai mare sau mai mica, nu compar cu anii din urma 10, 20 sau 40..ce a fost a fost, asta e!)
    Problema e de acum incolo: cum se vor dezvolta tinerii, fizic si psihic, cine va mai face sport de performanta.
    fara pasiune si daruire si mai ales fara bani – multi – in baze sportive populare (nu de lux, cu tarife innaccesibile!), fara o politica de sport, de educatie fizica a populatiei, situatia se va deteriora continuu iar acest lucru se va vedea din timp in timp, la olimpiade, la campionate mondiale, europene, etc etc sau chiar in statisticile medicale.
    cati bani se “invart” in lumea fotbalului? milioane de euro. cati se duc spre handbal, sau baschet, sau inot, sa nu mai spun de gimnastica?
    nu pot sa cred ca daca li s-ar cere, multi oameni de afaceri romani nu ar contribui, de drag, la sustinerea unei ramuri sportive, a unor echipe sau tineri sportivi – dar sa aiba garantia ca banii vor ajunge chiar la acestia, nu se vor “pierde” pe parcurs…

    am avut intr-o vreme un concurs sportiv intre capitalele Europei desfasurat sub egida “sportul pentru toti”- poate am putea sa initiem un concurs national intre diferite orase din tara noastra, intre diferite judete (pentru a “prinde” in acest fel si satele si comunele)?
    initiativa si vointa sa fie, ca bani se vor gasi (sper eu)

    in ce priveste agresivitatea tot mai crescuta din lumea bloggurilor – aici la Dv sunt numai cateva “varfuri”, incercari mai “timide” – (avand in vedere si calitatea superioara de inteligenta a celor implicati in aceste mini-dispute), dar daca veti privi ansamblul acestei lumi virtuale veti observa o “maree” neagra, de violenta si cuvinte urate, care se arunca dintr-o parte in alta….care tot creste, pe masura ce se apropie alegerile….ce gasesc si eu, la mine (la mine!!!) pe blog, unde nu e nici o “miza” pe masa….

  38. Cezar Pesclevei Says:

    Căline, te vrei din nou Prim-Ministru?

    Călin Popescu Tăriceanu a prins bine gustul puterii aidoma unui patruped căruia i se oferă ciolanul proaspăt descotorosit de stăpân şi apoi îl ţine strâns, încearcarea cuiva de a-l deposeda fiind întâmpinată cu hârâitul mânios şi colţii lacomi pregătiţi pentru a se înfinge în carnea duşmanului.
    Dorind să nu mai plece din curtea Palatului Victoria, C.P. Tăriceanu a dat deja start-ul campaniei electorale ce va începe oficial în luna octombrie a.c. Se pare că se visează Prim-Ministru şi în următorii ani. Problema se va lega de opţiunea sau opţiunile viitorului Preşedinte. L-a apucat hărnicia în prag de alegeri parlamentare că doar nu degeaba a patinat ţanţoş şi sigur pe LCD-ul laptopului meu, la ştiri, de câteva ori alături de viitorul potenţial Preşedinte al României – Sorin Oprescu, inspectând cu mult zel şi implicare câteva lucrări publice din Capitală aflate în plină desfăşurare. Asemeni, a muştruluit câţiva responsabili de construcţia sau reconstrucţia caselor afectate de inundaţiile recente, responsabili care i-au transmis semnale legate de imposibilitatea refacerii caselor afectate de inundaţii, sugerândule chiar demisia în cazul în care nu se văd în stare să le termine până la 1 decembrie. Se pare că a poruncit şi stimabilului Vozganian de la Finanţe să mărească cu 20 % pensiile începând cu data de 1 noiembrie a.c., chit că mărirea va veni cu două luni decât era programat, pentru a prinde alegerile parlamentare cu un obiectiv al Guvernului deja atins, pentru a-şi fonda reuşita campaniei pe un segment important al populaţiei: pensionarii. Sunt curios dacă va obţine un procent favorabil.

  39. Victor Says:

    Domnule Presedinte,

    Cu siguranta actuala Constitutie a creat unele probleme in ultimii 4 ani. Nu a fost conceputa pentru situatii limita precum cea in care ne gasim in zilele noastre situatie in care din pricina razboiului fratricid dintre Basescu si Tariceanu, insitutiile statului sunt aproape paralizate, relatia de colaborare intre acestea nefunctionand.

    Imi amintesc ca in ultima vreme, Curtea Constitutionala a fost nevoita sa dea decizii conroversate de tipul “una alba, una neagra”, “una pe fata, una pe dos” desi in mod evident aveam de a face cu aceeasi situatie, aceeasi speta.

    Cam asta s-a intamplat si in cazul deciziilor luate pe rand in Camera Deputatilor si mai apoi in Senat.

    Parlamentarii nu judeca dosarele celor pentru care DNA a cerut aprobarea inceperii urmaririi penale. Ca atare ei nu emit judecati asupra acuzatiilor. Ei voteaza politic pentru ca legea le CERE acest lucru. Cu toate acestea, dupa votul din Camera Deputatilor si cel din Senat putem spune cu certitudine ” pentru unii muma pentru altii ciuma”. Nu vreau sa-i explic pe parlamentari dar gasesc absolut normal sa se exprime diferit. Vorbim de un vot politic iar politica tine cont si de votanti! Sa ne gandim ca la fel ca in cazul Curtii Constitutionale, dupa primul vot, cel din Camera, s-a pus o presiune imensa pe Parlament ceea ce i-a facut pe senatori sa voteze diferit.

    Ne aflam intr-o situatie identica precum cea in care s-a gasit Curtea Constitutionala atunci cand l-a obligat pe Basescu sa admita numirea lui Cioroianu dar i-a permis sa refuze semnarea actului de numire al Noricai Nicolae.

    Insa una-i una si alta este alta. Una este sa constati ceea ce am inteles de ceva timp, si anume ca se mai pot aduce unele imbunatatiri si la Constituie si alta este sa te grabesti sa faci modificari-oare ce modificari ? in prag de alegeri.

    Geoana joaca cartea popularitatii cu aceasta tentativa in sensul ca se gandeste ca initiativa ii va aduce puncte. Toate bune si frumoase insa Geona da dovada ca se grabeste ca fat mare la maritat. Pe el il intereseaza ce castiga acum fara sa se mai gandeasca la viitor si mai ales fara sa stie ce va aduce acest viitor. Nu putem sa modificam Constitutia de fiecare data cand apar situatii imprevizibile. Fiind imprevizibile cine le poate anticipa?

    PS. Trebuie totusi sa recunoasteti ca Mihnea este gretos. :))

  40. Victor Says:

    PS. Este posbil ca romanii sa-si doreasca modificarea Constitutiei. Ei saracii ar modifica orice numai sa fie mai bine. Fiind rau, de cand cu guvernarea asta de dreapta care a stricat tot ce s-a realizat in mandatul Iliescu-Nastase, romanii ar schimba si imnul si steagul, orice numai sa fie bine. Unii chiar cred ca le va fi mai bine mai ales cand politicienii ipocriti le alimenteaza aceste idei nastrusnice.

  41. mariusmanea Says:

    Buna ziua. Am citit o gramada de aprecieri in privinta sportului. Poate ca nu am devenit sportiv de performanta dar am incercat sa fac sport.
    Mai intai sa explic: datorita ca am fost un copil bolnavicios si inainte de 89 si dupa atrebuit sa fac sport. M-am indragostit de artele martiale de cativa ani chiar le practic ( arte martiale traditionale ) si stiu ce este in sufletul unui sportiv, ce sacrificii si ce regim de viata trebuie sa ai pentru a realiza ceva ci nu neaprat in sport ci in orice domeniu.
    In 89 viata era de asemenea maniera facuta incat totul era centralizat, planificat dupa un organism central, statistic, economic, tehnologic eram insa in urma tarilor civilizate. Eu intai am facut inotul si pe vremea aia existau la dinamo centre si hotel bucuresti care avea piscina. Dupa aia m-am apucat de arte martiale intai judo iar apoi de karate traditional si stiti ce viziune aveau fostele regimuri despre asta.
    Dupa care am practicat si tenisul paralel cu artele martiale si inotul care erau o pasiune. La tenis alte probleme de echipament, nutritie, antrenori buni. Am practicat tenisul 10 ani deci de la 8 ani pana la 17 18 ani.
    In Romania problema este ca nu gandim sau nu vrem sa facem asta.
    La noi primeaza ca in Orient relatiile, mica intelegere, banul dat pe ascuns pentru a promova pe anumiti oameni, nu competitia corecta. Infrastructura noastra este bazata pe fundamente inapoiate de 20 poate 30 de ani. Morfologia, bio mecanica, nutritia, fiziologia, bio terapeutica ca domenii de practica si cercetare la nivel teoretic vezi ANEFSUL sau cercetarea Institute de Nutritie, boli sportive etc care nu mai exista vezi experimentele imobiliare de la noi toate aceste lucruri conduc in timp la un anume mod de a intelege progresul si de a aplica progresul.
    Acest lucru noi nu putem sa il facem daca ne pleaca oameni valorosi din diferite motive si daca nu investim in infrastructura la greu.
    Stiti cati manageri capabili are tara asta sa faca un proiect cum l-au facut chinezii, candaienii, americanii? Numeri pe degetele de la o mana.
    Apoi investitia in infrastructura a fost facut un pas de guvernul Nastase prin crearea de sali de sport care pot sa joace rolul de centre de concentrare. Ne mai trebuie insa mult, modificare etalonului de selectie, revenirea unor oameni plecati know howul respectiv, legiferarea unor acte cam de maniera japonezilor sa obligi sa se faca ore de exercitii fizice in scoli, universitati, locuri de munca, readucerea a ceea ce a fost bun in comunism acele intreceri sportive universitare ca nici Ceausescu nu era prost cat era el de cizmar stia de ce le face , obligarea unor companii care investesc in Romania sa plateasca catre un fond sportiv, sau invers diminuarea unor impozite daca se contribuiela actiuni sportive, fundatii etc.
    Am destule idei, nu dar cine ma asculta pe mine.
    Apropo de tot felul de comentarii de pe blog, readuc in amintire deviza latinilor men sana in corpore sano. Domnul Iliescu are dreptate luptele inutile de pe blog sunt total neconstructive.

  42. Presedinte al Boborului Says:

    Stimate domnule Ion Iliescu

    permiteti va rog o glumita,

    pai, eu cred ca am facut reconcilierea… Eu “legionarul” recunosc meritele dvs si calibru de mare politician, asta impune respect fata de dvs si din partea celor mai aprigi “dusmani”.

    Probleme de actualitate sunt multe, iar daca nu sunt se inventeaza ca asa este intr-o democratie functionala. Eu personal nu vad situatia din România atât de neagra, criza pe care o tranversam nu pare afecta atât de grav România ba dimpotriva se pare ai fi benefica, este in logica lucrurilor (economicului) sa fie asa.

    Basescu s-a dat pe brazda, Tariceanu mareste pensile cu 20%, acum, opozitia are tot dreptul riposta ,acuza guvernul ca da pomeni electorale, dar si asta tot din santatea demcoratiei face parte, pai sa fim corecti, care partid (poate taranisti mei) sa fie in fruntea bucatelor si sa nu arunce in preajma alegerilor o roaba de nisp si prin ulitele mahalalelor ( trimitere la Groapa E-B). Acum ca si in viata reala, unul cu malaiul altul cu frisca … Si PSD a dat pomeni, mititei si bere si tot a pierdut alegerile…, acesta este farmecul. Acum sa vorbim si serios, eu personal vad o singura problema care necesita rezolvare urgenta si anume:

    Sa se rezolve dosarele coruptilor si sa se termine cu acuzele (presa) inainte a da verdict justitia. Sa se termine cu campania electorala continua, pe care presa o alimenteaza la comanda celor care platesc,fie partide, fie politiceni. In România absolut totul este politizat, asta ne omoara, vin ai nostri la putere strica ce au facut predecesori, schimba pâna si femeia de servici, vin ailanti procedeaza la fel. Cred ca deja suntem un stat de drept mai mult s-au mai putin functional, ne putem permite o descentralizare, politicul sa fie limitat la treburile sale, nu implicat in tot felul de nimicuri, daca curge apa la baie, ce temeratura livreaza Centrala Termica , s,a,m,d.

    Observ ca nici dupa 18 ani nu ne-am lecuit de patima politica , tot pe principiul cine nu este cu noii este impotriva noastra se merge, de aceasta plaga trebuie sa ne descotorosim, noii ceei care am comis aceste greseli in 1990 si pentru care am si platit, cred ca ne putem aduce un important aport in eradicarea acestei plagi. Mai cred ca daca nu se comitea prostia cu suspendarea lui Basescu poate ca nu se ajungea din nou la starea de spirit din 1990, societatea parea stabilizata, partidele in frunte cu PSD au destabilizat societatea. Este foarte adevarat, Basescu a comis grave erori dupa preluarea puteri, amanunt care nu trebuie omis si care a condus la iritarea justificata a partidelor inclusiv PSD , nici eu nu la-si fi iertat cu usurinta,insa, observam ca s-a dat pe brazda, a invatat lectia, speram sa nu o mai repete dupa 30 Noiembrie , ca atunci si-a dat foc la valiza, orce bâlbât va candida contra lui are toate sansele câstiga.

    Dupa 30 Noiembrie trebuie intra in normalitate, sa inceteze campania elctorala continua, practica de care inca nu ne-am descotorosit, la acest consens trebuie sa ajunga partidele, sa gaseasca si modalitatea sanctiona incalcarea acestui consens. Aceasta interminabila campanie electorala ne macina. Mai cred ca se impune si o reformare radicala a presei, avem inca o presa aservit-iresponsabila. Sa luam exemplu Antena 3, timp de 4 ani de zile la diabolizat excesiv pe Basescu, orce miscare o taxa si ixterizat, o tine cap de afis cu lunile, nu cred ca asemena formula este optima, dupa care ne vaietam ca suntem dezbinati, incapabili de echilibru. Eu nu am mai citit in presa româneasca de ani buni un comentariu politic serios, nu am mai vazut la TV o dezbatere de tinuta.

    Am remarcat in stenograma discutia dvs cu Comisia, Gabrielescu, pe fond ideologic, foarte interesanta, cred ca spre aceste aspecte trebuie ca presa sa-si concentreze atentia, ar avea mai mult de câstigat partidele dar si electoratul care nu voteaza pe principi ideolgice ci asa cum stim cu totii la plesneala, pai, cum sa nu fie asa daca avem o astfel de presa iresponsabila.. Eu mai cred ca acest electorat s-a maturizat, se poate discuta cu el barbateste ci nu copilareste ca si pâna acum

    Cu stima

  43. Mihnea Georgescu Says:

    Domnule Preşedinte,

    Nici eu nu sunt de acord cu modificarea Constituţiei în sensul de a reduce sau chiar de a elimina imunitatea parlamentarilor. Mi se pare firesc ca aceşti oameni să se bucure de anumite privilegii, pe care nu le au oamenii “obişnuiţi,” datorită greutăţii funcţiei lor şi a responsabilităţii pe care ea o incumbă. Parlamentarii nu pot fi judecaţi ca şi ceilalţi oameni, ei trebuie să se bucure de imunitate.

    Sunt de acord că este o manevră electorală din partea lui Mircea Geoană. Totuşi, eu nu pot să concep că ar exista disensiuni la vârful conducerii PSD. Eu sunt un simplu membru PSD, vorbesc ca membru, nu de pe margine. Eu sunt convins că înţelepciunea va prevala.

    Şi încă un lucru – românii nu ştiu să-şi respecte conducătorii! Este un fapt dovedit de Istorie. Nu dau exemple că nu vreau să rănesc sensibilitatea nimănui. De aceea suntem conduşi de cine suntem conduşi, adică de unul cu care ai putea să stai lejer la masă la Cocoşul Roşu (un celebru restaurant din Cartierul Militari), şi nu de un Nobil ca Adrian Năstase.

    Şi când apare unul care apreciază frumosul în Om, este etichetat drept lingău. De aici şi atmosfera agresivă din bloggosferă.

    Lumea ar vrea să îi aibă la mână pe politicieni, să îi târâie în noroiul Justiţiei pentru te miri ce cauze închipuite – de asta se urmăreşte eliminarea imunităţii… Într-o astfel de clasă politică, lipsită de demnitatea firească a funcţiei, nici nu aş vrea să intru.

    Concluzia: Eu sunt împotriva modificării Constituţiei, în sensul eliminării imunităţii parlamentarilor. Eu susţin imunitatea completă a parlamentarilor.

  44. leo Says:

    @ anca
    Părerea mea, bazată pe atâta intuiţie feminină câtă poate zace într-un purtător de cromozom şchiop, e că eşti prea citită să nu cunoşti deviza ticăloşiilor apatrizi şi apartizi de pretutindeni „cine nu e cu noi, e împotriva noastră”. Care deviză intră mai abitir în rol atunci când fiara se simte cu spatele la zid, cam aşa cum se simte haita pedelachee acum, privind la valul care vine, vine, calcă totul în picioare. Fac referire, evident, la valul de sictir cu care tot mai mulţi le tratează „oferta”, cei care nu sunt circumscrişi „înaltelor” idealuri de gaşcă ale celor fără doctrină, fără crez, reuniţi în spatele mascotei pe care şi-au tras-o tocmai dintr-o nuvelă a unuia, Eliade, „La ţigănci”… calificabile oareşcum, nu spun cum, după ce baţi cu palma în podele la umbra încreţitelor fuste…
    Apăi spune tălică, dacă se reped la tot ce mişcă prin blogosferă de nu-i de partea lor, dacă i-a-mpins necuratul să-şi rişte colţii (e drept, ieşiţi cam zdreliţi după „plăcerea” contactului cu aşa chiele de împeliţat) şi cu mine, unul care până la Oprescu n-a votat picior de pesedel decât o dată – ş-atunci fix când s-a pârlit pentru prima oară (fără a se-nvăţa minte) poporul ăsta cu gustul schimbării de dragul schimbării, care cel mai aproape de pesede a trecut pe drumul de la metro la secţia de poliţie spre a-şi ridica paşaportul, cum ai vrea să scapi tălică după ce te-ai nimerit prin grădiniţa duşmanului public nr.1 (şi, din păcate, privit fiind aşa chiar prin anumite birouri purtând sigla cu trei trandafiri…), evident, dumnealui Adrian Năstase, ori a celui care-i face să urle noaptea la lună de ciudă că n-au cu ce să-l atace, trebuind s-o ţină una şi bună cu aceeaşi placă dogită de pe vremea legendei cucuvelei ăleia de, cică, ar fi cântat prin Cotroceni, evident, dumnealui Ion Iliescu?!
    Ş-apoi, să nu uităm o caracteristică a hienelor: îs laşe! Decât să se rişte a se apropia prea mult de cine-i poate plezni peste bot, preferă să atace ceea ce lor le pare a fi… prada mai lesnicioasă. Şi ei ştiu că la dumnealui ANeul garda pretoriană-i zdravănă şi, oricât de mare-i tentaţia, numai exemplarele mai de soi s-avântă. Aici, în grădina lui Ion, vorba cântecului, unde o atitudine consecventă de-o viaţă politică a consacrat „consensul” drept cuvânt de ordine, domnul Iliescu impune o anumită reţinere celor cu apucături de gen, şi tot mai sunt refulări. D-apăi acolo unde, mizând pe sensibilitatea feminină, jigodiile dau năvală, simţind că-i rost de „afirmare” în cadrul haitei?
    Ş-atunci să te ţii cavalcade „vitejeşti” pe bloguri gen Anca Alexandrescu, Maria Barbu, Corina Creţu, Gabriela Savitzky, dar şi pe la Sibilla, tălică ori alte „ţinte” în care haita a mirosit că nu-i rost de… lipeală…
    Ghinionul lor ştii care-i? Că nu toţi avem răbdarea de a sta la consens cu specia „măi, animalule”, şi se mai găsesc şi baci slobozi la botă ce mi ţi-i potcovesc pe jivinele de se dau la… oiţele noastre… Asta, desigur, păstrând… echilibrul: o pălitură în dreapta, una în stânga, una în dreapta, una în stânga… ;)

  45. mmcl3 Says:

    buna ziua.sa-mi fie iertata interventia dar nu mai stiu cui sa ma mai adresez.vedeti dumneavoastra, zilele trecute am auzit la tv ca se maresc pensiile…adevarat..dar niciodata nu se ia in calcul o anumita categorie a pensionarilor..din care fac si eu parte.am servit in marina militara romana ca maistru militar clasa a IIIa acum catva timp in urma, dar nu am ajuns sa am (asa cum prevede legea) cei 10 ani si o zi in campul munciipt a putea benefici de o pensie de drept.sunt pensionar cu gradul I de invaliditate cu insotitor de mai bine de 24 de ani.(amputatie mana dreapta si piciorul drept in urma unui accident).am facut nenumarate memorii si sunt trimis de la ana la caiafa..de la bucuresti la constanta si apoi la neamt(unde am dominiciul acum) si din nou la constanta si inapoi la neamt…oare eu a carei tari cetatean sunt? din cadrul carui minister am iesit la pensie de mie nu mi s-a marit “pensia” de ani buni?….si tot de atata timp am acelasi venit de 398 de lei! este oare posibil sa nu fiu cetatean al romaniei de eu nu beneficiez de marirea pensiei?.
    peste toto unde am facut memorii am primit un raspuns evaziv, neclar..aceleasi stereotipuri ca si pe timpul comunismului….sper sa-mi raspundeti macar dumeavoastra
    imi cer scuze pt interventie dar sunt de-a dreptul debusolat.mai e putin si fiica mea ajunge din nou in iasi la faculate la medicina dentara, iar eu nu stiu daca-mi voi mai putea permite sa o sustin financiar acolo si anul acesta…
    nu cer pomana ci doar o expliatie si dorinta ca drepturile mele de cetatean al romaniei(ce inca sper ca sunt!) sa fie exercitate!
    va multumesc,

  46. emigrantul Says:

    Citat Presedinte al Boborului:
    /”Si PSD a dat pomeni, mititei si bere si tot a pierdut alegerile…,”/

    Lasa ca si altii, in alte tari, tot asa dau pomeni si, ce coincidenta, pierd alegerile. Ia citeste textul de la adresa urmatoare si studiaza fotografiile.

    http://www.geocities.com/casamede2005/HotDogHTM.htm

    Pina la urma candidatul din imagini a pierdut.
    Interesant este faptul ca sunt si romani “implicati” in pomana respectiva: unul care fara voia lui a fost fotografiat si altul (eu) care fara voia mea l-am pozat.

  47. Victor Says:

    Pres Bobor,

    Nu partidele in frunte cu PSD au destabilizat societatea ci Alianta DA in frunte cu presedintele Basescu. Dupa ce aliatii s-au inteles sa faca jumi-juma profitul,fiecare a vrut sa traga mai mult de partea sa in detrimentul celuilalt.

    De aici a inceput un nesfarsit sir de scandaluri in care fiecare din cei doi poli ai puterii au implicat tot ce puteau implica ajungand pana la a implica si societatea in scandalul lor. Sa nu uitam ca ceea ce se intampla intre Basescu si Tariceanu nu este din vina societatii, nu intereseaza societatea catusi de putin, dar cei doi, dintr-un orgoliu stupid si marunt au sacrificat tot inclusiv societatea doar pentru a castiga acest razboi.

    Basescu si Tariceanu au divizat societatea intr-un moment in care trebuia sa ne concentram pe accesarea fondurilor UE, sa ne gandim la agricultura si nu sa pierdem vremea cu fincalsteinii, andronicii si saftoii lor. A spune ca PSD este de vina pentru gandirea marunta a fostilor-viitori asociati este mai mult decat deplasat. Bine ca nu afirmi ca de vina este presedintele Norvegiei! Ce treaba a avut pesedeul cu neintelegerile dintre palate?

    Suspendarea lui Basescu a fost un act responsabil fie si numai pentru avertismentul pe care acesta l-a primit. Sa ne amintim de incalcarile repetate ale Constitutiei de indemnul sau la ura a populatiei impotriva Parlamentului, institutie ce sta la baza democratiei si apoi sa ne dam cu parerea.

    Acum voi dati vina pe PSD pentru o stare de tensiune, pentru un razboi permanent intre cele doua palate, razboi care ocupa timp, resurse, energii si care nu intereseaza pe nimeni decat pe cei implicati din dorinta hapsana a acestora de a pune mana pe resurse?

    Ce treaba are pesedeul cu razboiul intre frati? Ca astora nu le mai ajung averile este de vina pesedeul? Ca au incalcat toate promisiunile electorale, este de vina pesedeul? Ca Basescu nu si respecta statutul neintelegand ce rol are presedintele in primul rand de mediator nu de provocator, este de vina pesedeul? Ca guvernul Tariceanu a avut realizari exact zero in patru ani este tot din vina pesedeului?

    Dar nu cumva si disparitia Elodiei o pui tot in carca pesedeului?

    Sa fim seriosi, am si eu niste colti impotriva actiunile tampe ale lui Mircea Geoana din ultimii 4 ani, dar omul este “out of business” el este doar o unealta o carpa pe care astazi o foloseste Basescu, maine Tariceanu si asa mai departe. PSD cu Geoana la conducere nu ar fi putut provoca nimic. Dar sa mai si destabilizeze societatea… El , Geoana si oamenii lui nu au fost i stare sa profite politic de pe urma acestui scandal care i-a afectat pe toti dar sa mai te gandesti ca ar fi capabil sa destabilizeze societatea. Ah, sigur, ar fi si el capabil de asa ceva precum Basescu si Tariceanu daca ar ajunge si el presedinte sau premier daca i s-ar da putere. Altfel banuiesc ca este o gluma sa-l suspectezi de atata forta incat sa destabilizeze societatea. Este ca si cum l-ai suspecta pe tovarasul tau Mihnea ca poate destabiliza blogosfera. :))

    Ca sunt multi oameni simpli care nu inteleg si care au considerat ca Basescu este cavalerul dreptatii nu ma mira. Este rezultatul luptei murdare declansate de dreapta retograda inca din 1990!

  48. geomarz Says:

    @ EMigrantule
    Nici eu nu m-am uitat la Olimpiada. Singura de care-mi aduc aminte este cea de al Tokyo.
    A nu face nici un fel de miscare este o mare performanta. Mmersul pe jos cam 20 de minute pe zi, datul cu aspiratorul facutul pietei … Toate astea sunt miscare suficienta. Alergatul dupa tamvai…, dara nu dupa femei…
    Cat mapriveste, si eu ma cam gasesc in tabara sedentarilor. Nu excesiv, ca nu-mi pot permite.

  49. geomarz Says:

    @globetrotter58 :
    Colesterolul este o molecula STRICT necesara existentei mamiferelor. Omul fiind mamifer, nu poate exista fara colesterol.
    Organismul si-l ia din alimente dar il si produce. S-au desris vreo partu feluri de colesterol. Rolul fiecarei fractiuini continua sa fie studiat, inca.

  50. sfinx667 Says:

    @Dragi cavaleri traci,
    observ, tot citindu-va si luand notite, ca un respectabil domn, mmcl3, adreseaza o intrebare, fireasca de altfel .
    Rogu-va pe voi, caci pe mine recunosc ma zvacnesc niste furii destinate actualei conduceri a amaratei noastre tarisoare, si ma concentrez pe descantece dacice sa le stampar din minciunile si sloganele spurcate, din hotiile si diversiunile la care `mnealor se dedau cu nerusinare … explicati omului, cum minte de frumos tovarasul Harley Davidson, cum umbla el dibaci la punctul de pensie cu doua luni inainte de alegeri, incercand golaneste sa prosteasca pensionarii, sa pozeze in ” darnicia intruchipata “, cum de fapt aceasta marire a pensiilor era de asteptat la inceputul anului nu acum, si cat de destoinic s-a pus el pe treaba, taman acum… ce ti-e si cu fatarnicia si cameleonismul liberalilor hastia… sila mi-e Doamne de ei !
    Are dreptate domnul in cauza, oare Elencu tati ar putea sa supravietuiasca o luna din pensia dumnealui la cate programari la saloanele de cosmetica are intr-o singura luna ? Va asigur ca nu vorbeste invidia, io-s frumusica de la mama natura, fara ” succesuri ” siliconate … stie asa zisul presedinte al tarii ca oamenii batrani nici macar cu ce sa-si procure medicatia nu au, sau stie si nu considera a fi o prioritate ?
    Halal conducere a tarii, unde s-a mai pomenit in lumea asta, ca femeile insarcinate si copiii sa nu mai beneficieze de medicamente gratuite si compensate ? Vai si amar de guvernarea lor de panarama si mai au tupeul sa scheune prapaditii. Cu tot respectul pentru fiecare din domniile voastre, dar, e strigatoare la cer mizeria de viata in care se zbat cetatenii tarii din pricina incompetentei acestor imbuibati, carora le pleznesc sacourile, grija lor de bietii pensionari …
    respecte tuturor si nadajduiesc sa limpezim impreuna nelamuririle pensionarilor mintiti in ultimul hal de nemernicii ce le vaneaza doar voturile,
    Sibilla

  51. globetrotter58 Says:

    @geomaz
    de unde ai tras concluzia din cele spuse de mine ca trebuie sa ai colesterol ZERO ?!?! ( E IMPOSIBIL ASA CEVA )
    tot ce am spus e ca trebuie sa fii in limitele normale si asta nu doar cu colesterolul …
    cat ceea ce ai spus tu e bine venit pentru cei care nu stiu caci au de unde invata ceva in plus si nu strica …

  52. Gabriela Savitsky Says:

    Victor, Mihnea,

    chiar mă întrebam când vi se face un pic de ruşine…
    Măcar din respect pentru gazda acestui blog.
    Întâmplarea a făcut să vă cunosc pe amândoi. Nu sunteţi cu mult diferiţi unul de celălalt. Atât că Victor e ceva mai matur. Doi tineri care manifestă aceiaşi preocupare pentru politică şi social, inteligenţi, instruiţi, care au văzut că în politica noastră, calea spre succes este garantată celor buni de gură. Să ştiţi că nu trebuie să aveţi în faţă modelele recente. Ca să ai succes, primul pas este să crezi. Să crezi cu atâta forţă încât să poţi schimba lucrurile, prin credinţa ta.
    Mihnea a hiperbolizat imaginea, trăsăturile celor doi lideri pe care-i frecventează. Victor este exaltatul numai al unuia dintre ei. Soluţia este să faceţi voi înşivă ceva concret, în locul pe care-l sfinţiţi cu prezenţa voastră şi nu să-l lăudaţi până la sufocare pe domnul Ion Iliescu. Nu de laude are dumnealui nevoie. Nu mai are nevoie de laudele noastre. Are nevoie să simtă seriozitatea, implicarea, credinţa noastră. Ori voi, noi toţi, în loc să reuşim să facem împreună ceva, căutăm să ne cocoţăm cât mai sus pe … nimic. Întâlniţi-vă, certaţi-vă şi faceţi ceva împreună. Dacă aşa arată viitorul politicii, mă înfior.

  53. SorinPLATON Says:

    Un “potpuriu” a situatiei roz-bon bon cu accente kaki ce strabate naturelu locuitorilor acestor “vesnice plaiuri ale

    vanatorii Mioritzei” in Anno Domine 29.08.08…

    Cu ca-LUGAR-ul prin “Gradina Maicii Domnului”

    Al Capone resurection

    Sa fim totusi rezon mai oameni buni, mai

    Scuze ca ofer doar link. Sunt adeptul economiei si reciclarii…asa ca sa nu facem excese de “maculatura”, chiar daca si

    numai virtuala… :)

    Cu stima,

    1=

  54. Victor Says:

    Domnule Presedinte,

    Va scriu pentru ca sunteti icon-ul social-democratiei din Romania si pentru ca cei care conduc acum partidul pe care l-ati creat par a dori distrugerea acestuia. O tara intreaga rade de actuala conducere executiva a PSD, Geoana o tine din erori in erori de cand a fost pus presedinte de o gasca de sforari si cu toate astea ridicolul este impins la paroxism. Acum ne trezim ca Geona are sanse sa primeasca nominalizarea din partea partidului pentru functia de Premier?

    Nu stiu daca PSD va ajunge in aceasta pozitie adica de a-si impune Premierul, de aceea, in primul rand, gasesc ridicole anunturile facute astazi, atat de Geona cat si de Tariceanu sau Stolojan, anunturi prin care acestia transmit partidelor din care fac parte ca isi doresc nominalizarea.

    Cum isi imagineaza Geona ca ar putea conduce executivul??? Prin toate actiunile sale, Geoana a dovedit ca este o gluma a politicii romanesti. Am vazut cu totii ce inseamna un Premier tip carpa si ma refer aici la Tariceanu care a distrus toate realizarile lui Nastase, acum chiar ne pregatim sa intram pe un drum fara iesire? Pentru ca daca este sa fie Premier unul din cei trei pentru urmatorii 4 ani este foarte clar ca vom ajunge in colaps economic asa cum s-a intamplat in perioada guvernarii de dreapta 1996-2000. Inca nu s-a intamplat pentru ca Nastase pusese economia pe un trend ascendent si pentru ca am beneficiat de investitii consecinta a aderarii la NATO si UE. Dar cat credeti ca o sa mai dureze inertia asta?

    Ce fac tinerii din PSD? O tin din lasitate in lasitate? Vad ca unul dintre ei a venit pe blogul acesta ca sa va ceara dumneavoastra socoteala pentru oferta de guvernare a PSD intrebandu-va direct : “cu ce bani?” Lasand la o parte nesimtirea de a va cere socoteala in acest mod josnic profitand ca un nesimtit de toleranta dumneavoastra, nu inteleg de ce va adreseaza dumneavoastra intrebarea si nu face acest lucru in partid? Banuiesc ca exista formule pentru a te adresa conducerii executive a partidului si a primi raspunsul solicitat. Astia sunt viitorul PSD? Niste lasi care scriu pe blogul dumneavoastra certandu-va pentru tampeniile pe care le spun altii in fata carora le este frica sa ia pozitie? Pentru ca daca raspunsul este “da” eu nu votez o gasca de maimutoi obraznici.

  55. Victor Says:

    Domnule Presedinte,

    In sprijinul afirmatiilor mele imi permit sa postez si parerea domnului Profesor Borgovan:

    “Victor!

    Crede-ma ca si de asta data m-ai nimerit la tema. Azi noapte am vrut sa-ti sugerez aceasta tema si azi o vad postata. Am urmarit zilele trecute cateva raspunsuri ale lui Viorel Hrebenciuc date intrebarilor lui Ciutacu iar cand s-a referit la dl. M.Geoana a cautat sa “dreaga busuiocul” aratand niste calitati pe care eu,crede-ma, nu le-am remarcat.

    Problema nu este conflictul Iliescu-Geoana ci un aspect mult mai profund pe care”muritorii de rand” nu-l vad sau se fac ca nu-l vad. Cum a ajuns dl.Geoana presedintele acestui partid mare? Prin aranjamente de culise!! Cum a fost (sau s-a incercat) indepartat dl.Iliescu de la conducerea acestui partid? Prin lovituri miselesti si frauda morala!! Cine a fost dl.Geoana pana in 2oo4(repectiv mai 2oo5) ? Un diplomat de cariera,cu succese in activitate,un bun ministru de externe iar cu masele un slab comunicator!!

    Cine a fost dl.Iliescu pana in 2004(respectiv mai 2005)-politician de cariera, 11 ani Presedintele Romaniei in cea mai framantata perioada a Romaniei,cu conflicte de tot soiul, apoi presedintele fondator al celui mai mare si puternic partid din tara, un presedinte care a luptat pentru afirmarea pe plan extern a Romaniei,primirea in NATO si pregatirea intrarii in UE.

    Un presedinte cu viziune larga si cu un discurs la public deosebit,un personaj extrem de charismatic ,cinstit si un socialist convins! Se ridica dl.Geoana la inaltimea asteptarilor membrilor PSD si al populatiei tarii? Nu,deoarece discursul domniei-sale este fals,de cabinet,artificial si fara rezonanta la public si populatie. Are o slaba charisma si este perceput ca unul ce “da in strachini” ,gafeaza si vorba-i pleaca inaintea gandului!! Greseste dl.Iliescu in acest mod. Nu!

    Pe langa cele spuse comparativ mai sus ar mai fi si faptul ca dl.Geoana este un aparent socialist. Este prea “sclivisit” si imprudent in declaratii. Se conduce dupa impresii si nu dupa ratiune. Rezulta ca-si da cu stangu-n dreptul si nu-si consulta consilierii (daca-i are!). Pacat ,zic pacat ca un astfel de politician,altfel bun profesionist in domeniul sau,nu este constient ca nu se ridica la nivelul unui competitor pentru Tr. Basescu.

    Orice comparatie intre dl.Iliescu si Dl.Geoana este disproportionata si numai in favoarea primului.Cum am mai spus si cu alte dati, nici dl.Ion Iliescu nu-i Fat Frumos fara prihana, dar ca politician si sef de partid este fara discutie o personalitate ce este in istoria contemporana a Romaniei. O seara frumoasa Victor si dragoste pentru Andrei! Cu drag,IonBorgo.”

  56. emigrantul Says:

    1) Citat Globetrotter58:
    /”@emigrantul…cum stai cu colesterolul cred ca si ala te impiedica sa judeci mai usor …. si e de preferat sa-l dai jos prin miscare nu luind medicamente cu pumnul !”/

    2) Citat Globetrotter58:
    /”@geomaz
    de unde ai tras concluzia din cele spuse de mine ca trebuie sa ai colesterol ZERO ?!?! ( E IMPOSIBIL ASA CEVA )
    tot ce am spus e ca trebuie sa fii in limitele normale”/

    Din primul citat, eu inteleg ca trebuie sa elimin colesterolul acela pina nu mai ramine deloc in organism, lucru care se poate face prin sport.
    Globetrotter58, trebuie sa fii mai explicit in ceea ce scrii.

  57. radualexandrupsd3 Says:

    Legat de necesitatea fireasca a fiecarui individ de a face miscare fizica si sport am fost surprins de anumite comentarii legate de acest subiect .
    In primul rand a practica un anumit sport ca si individ nu presupune in mod direct participarea la olimpiada .
    La fel a citi o carte nu te face membru al academiei iar dupa cateva randuri scrise nu ai un loc in istoria literaturii romane .
    Totusi a mai citi cate o carte , a mai debita cateva randuri si a face cat de cat miscare aduc un surplus de calitate vietii.
    Legat de initiativa d-lui Nicolae Marasescu privind realizarea unui program national pentru educatie fizica si sport aceasta se refera atat la sportul de performanta cat si la cel de mase .
    Chiar daca la aceasta olimpiada de vara ne-am clasat pe locul 17 a fost totusi una dintre cele mai slabe performante din istoria participarilor noastre la aceasta competitie .
    Aceste rezultate slabe au la baza lipsa unei strategii coerente privind sportul de performanta .
    In ceea ce priveste sportul de mase in ultimul raport al Ministerului Sanatatii privind starea de sanatate a natiunii se mentioneaza ca doar 2% din populatie face un minim de miscare fizica .
    Alaturi de regimul alimentar neadecvat si consumul de bauturi alcolice lipsa miscarii fizice reprezinta cauza starii de sanatate dezastruoase a romanilor .
    Aceasta stare de fapt are o explicatie mai complexa legata de cultura noastra precum si de unele rele obiceiuri devenite traditii .
    Nu intamplator multe state au demarat programe nationale privind sportul de mase . Aceste proiecte de cheltuieli bugetare desi in prima faza duc la o presiune pe buget , in faza imediat urmatoare duc la o scadere a cheltuielilor de asistenta medicala . Acest mod de a privi este strict pragmatic insa implicatiile pozitive sunt mult mai profunde .
    In acest context initiativa d-lui Nicolae Marasescu raspunde unei necesitati reale si poate constitui startul unei strategii mai ample privind rolul sportului in societate.

  58. leo Says:

    @ Gavroş
    A ştiut dumnealui, elegantul danddy, cui duce trandafiri albi în salonul VIP al unui anume spital!
    Chapeau! ASTA se cheamă admirator…

  59. Gabriela Savitsky Says:

    leo,

    mulţumesc.

  60. globetrotter58 Says:

    @emigrantul
    OK era o forma de exprimare pe care o auzeam la oamenii de rand cand discutau de aceasta problema si nu m-am gandit sa fac apel la o exprimare medicala ….
    in alta ordine de idei vad ca sunt multe probleme aduse in discutie si ca sa o iau poate un pic ironic l-as intreba pe domnul Iliescu daca nu ar fi bine (ca tot se ocupa parlamentul de legalizarea a tot felul de zile libere …sa legalizeze o zi …. lucratoare (nu a muncii – ca aceea se lasa cu mici si bere si cu alcoolul in nas nu mai munceste nimeni) de preferat a 3-a DUMINICA de iunie ca tot e o zi lunga … in care tot romanul sa munceasca, numita “PASTELE CAILOR” … si asa ar sti si domnul mmcl3 concret cand va primi pensia ce o merita , si cetateanul X cand va fi gata autostrada ori parcul, mariusmanea cand va fi (re)data in functiune sala de sport, etc … simplu “LA PASTELE CAILOR!…” daca nu anul asta poate la anul, peste doi, trei,…
    dar cu siguranta “LA PASTELE CAILOR!” si astfel romanii vor avea certitudinea ca problemele lor se vor rezolva si nu se vor mai certa unii cu altii pentru te miri ce consumandu-si energiile … DOMNILOR/DOAMNELOR E NEVOIE DE MUNCA (macar) … LA PASTELE CAILOR!
    va multumesc

  61. geomarz Says:

    @ globetrotter58
    Citez:
    DOMNILOR/DOAMNELOR E NEVOIE DE MUNCA (macar) …

    Sa inteleg de aici ca domniia ta crede ca noi, cei mai multi stam cu burta la soare si asteptam, vorba cantecului:
    “Pica para malaiata
    In gura lu’ Natafleata …” ????

  62. emigrantul Says:

    Referitor la comentariile despre munca facute de Geomarz si GlobeTrotter58

    In general, cei care vorbesc de munca in stilul lui GlobeTrotter58 sunt de obicei niste puturosi notorii care insa nu se uita in oglinda. Omul lucreaza daca vede ca are rezultate. Cum cistigurile in lumea capitalista nu sunt proportionale cu activitatea depusa, ba dimpotriva, statistic vorbind cei care trag din greu sunt saraci, indemnurile la munca nu pot fi considerate decit simple aiureli.

  63. globetrotter58 Says:

    @geomarz
    revin dupa o scurta pauza
    cand ma uit la mesajele tale am senzatia ca te-ai molipsit de la emigrantul in ceea ce priveste simplitatea de analiza a unui text (sa fie un virus care se propaga de la om la om prin intermediul internetului ? :)) …)
    da eram ironic … si iata de ce
    am fost / sunt un adversar al muncii fara cap (in care aportul de inteligenta e infim) eu mai degraba nu consider asa ceva munca ci pierdere de timp si resurse – efort inutil … cam asta a caracterizat Romania sub sloganul “cincinalul in 4 ani si jumatate …” ceva de genul repede , de mantuiala si PROST care a distrus tara … majoritatea romanilor sunt inca produsul acelei epoci iar ineficienta economica e clara …
    sa mai adaug la asta acea “tipuitura” ingrozitoare a anului ’90 “NOI muncim NU GANDIM!…” si ai RETETA PERFECTA pentru ce a insemnat DEZASTRUL ROMANIEI …
    ori asa un mod de a muncii mai bine s-ar vedea materializat la PASTELE CAILOR …
    de aceea iti spun si tie munceste mai mult cu mintea daca vrei sa ai un castig mai mare atat calitativ si implicit cantitativ (la bani) in tot ceea ce faci
    sper ca ai priceput de data asta …

  64. emigrantul Says:

    Citat globetrotter58
    /”de aceea iti spun si tie munceste mai mult cu mintea daca vrei sa ai un castig mai mare”/

    Ia toarna pe blog niste exemple de munca cu mintea care ti-au adus mari cistiguri banesti. Astept un raspuns clar, concret si concis.

  65. emigrantul Says:

    Citat Globetrotter58:
    /”am fost / sunt un adversar al muncii fara cap (in care aportul de inteligenta e infim) eu mai degraba nu consider asa ceva munca ci pierdere de timp si resurse – efort inutil … cam asta a caracterizat Romania sub sloganul “cincinalul in 4 ani si jumatate …” ceva de genul repede , de mantuiala si PROST care a distrus tara … majoritatea romanilor sunt inca produsul acelei epoci iar ineficienta economica e clara”/

    Pai ia da-ne tu niste lectii de eficienta si munca cu cap. Invata-ne ce sa facem pentru a fi mai spornici.

  66. geomarz Says:

    @Globtrotter
    “De aceea iti spun si tie munceste mai mult cu mintea daca vrei sa ai un castig mai mare atat calitativ si implicit cantitativ (la bani) in tot ceea ce faci.
    Sper ca ai priceput de data asta”

    Daca as da importanta celor scrise mai sus, le-as considera o jignire intentionata.
    Numai ca in aceasta lume virtuala nu prea are importnata vorba acra a unuia sau agresivitatea verbala a altuia si, chiar mai mult, vorbele indecente aruncate, as, nu stiu cum sa spun, ca vecinul Luta Niia soacre-si Coana lu’ Niia, ca numai astia se injurau cu voce mare sa-i auda tot satul.

    Dar, trecand peste asta, intreb cam retoric : tot ce facem noi are expresie cantitaiva in bani !!!
    Nu este posibil sa fi foarte bun in ceea ce faci,dar sa nu stii sa faci bani ?!
    Spuneti-mi si mie, cu cat se cumpara o teorema originala care-ti poarta numele ?!
    La fel, o idee filozofica originala care ar permite unificarea intregii conceptii a materiei si energiei !!!!
    Sau viata si sanatatea unui om !!!!
    Sau o poezie de sensibilitatea si expresivitate neobisnuite ??!

    Eu am convingerea ferma ca aceste activitati NU pot fi nici vandute si nici cumparate.

    Sa va spun un secret, NUMAI CINE NU MUNCESTE poate sa NU GANDEASCA !!!!

  67. Presedintele Iliescu are jandarm pe blog. Jandarm sef! « Victor Reloaded Says:

    […] cand a intrat jandarmul in actiune saracul Mihnea Georgescu cu care ma aflam in plina polemica nu mai scoate un cuvant. A mai incercat el o lauda dar acum pare sa fii renuntat. Nu mai zic de […]

  68. globetrotter58 Says:

    @geomarz si @emigrantu
    Am sa va raspund amandoura:
    Incep cu tine geomarz:
    Ca si in sport unde principalul adversar esti tu insuti incercand mereu sa-ti depasesti recordurile asa si-n munca trebuie sa perseverezi sa te autodepasesti si cum factorul inteligenta este din ce in ce mai mare in tot ceea ce se face in lumea de azi e firesc sa-i dai intietate (de aceea mi-am permis sa-ti dau acel sfat valabil pentru oricine pe lumea asta) … acum ca tu te-ai simtit jignit nu o pun decat pe seama subconstientului tau care ti-a facut o evaluare (caci asa cum ai spus nici eu nu pot sa caracterizez pe cineva pe care nu-l cunosc)
    Philippa Davies spunea : “oamenii inteligenti si care au incredere in ei fac cele mai multe greseli …” pare curios nu? … dar daca stai bine si te gandesti este perfect adevarat caci acestia sunt oamenii care incearca mai mult si nu se lasa pana nu reusesc. In acest sens am sa-ti redau cuvintele lui Edison care find intrebat de cele circa 2000 de incercari esuate in cautarea solutiei pentru becul electric a raspuns “Nu sunt esecuri ci am aflat 2000 de moduri in care NU SE POATE CREA UN BEC …” cam asta e diferenta dintre un geniu si un om simplu cel dintai stie sa invete f. multe si din greseli (ceea ce conteaza enorm).
    Deasemenea gandestete ce ar fi insemnat daca Einstein dupa ce a emis teoria relativitatii ar fi spus “gata baieti eu v-am aratat ce grozav sunt hai sa va vad si pe voi acum .. ” ,evident find un om intelligent a vrut mai mult …
    Cand te intrebi de oamenii care descopera teoreme etc. tu uiti un lucru f. important si anume legea copyright-ului .. ei castiga de pe urma drepturilor de autor pentru ca sunt alti oameni inteligenti care pun in aplicare teoriile lor … apoi sa nu uitam diferitele premii precum Premiul Nobel a carui valoare este in jur de 1 milion de euro ceea ce nu-i putin … deci cei care au mari realizari-idei castiga si bani pe langa prestigiu.
    Da, munca are o componenta sa-i spunem intelectuala si una de efort fizic … in cazul componentei ce tine de intelect e mai importanta latura calitativa decat cantitativa a acesteia … si acum sa va dau un exemplu la amandoi ca sa intelegeti la ce ma refeream.
    Duminica mergand in parc am vazut o camioneta … soferul a incercat sa treaca peste un sant si a ramas intepenit pe colina de pamant de linga sant. Rotile din spate in sant (nu atingeau pamantul) cele din fata pe partea exterioara a dambului de pamant.
    Prima incercare … ambreiat la maxim .. rezultat evident ZERO … (deci gandit prost rezulta consum benzina inutil ..)
    Incercarea a doua … coborat trei baieti cat usa si incercat ridicat camion in paralel cu incercarea soferului. Rezultat ZERO (gandit acceptabil … caci daca ar fi fost vreo 15-20 de insi ar fi scos camioneta dar cu ce efort!)
    Incercarea a treia … pe care personal as fi facut-o din prima … au cautat in jur in parc si au gasit niste scanduri de lemn le-au fixat sub roti si … AU REUSIT (consum minim, efort minim DOAR UN PIC MAI MULT APORT DE INTELIGENTA !!!)
    Acum exemplu patru … vazut pe site-ul Antenei3 niste romani se chinuie sa suie pe o platforma a unei camionete o masina mica, latimea platformei mai mica decat cea a masinii si se chinuie si se chinuie cu incapatanare ba mai le sar si altii in ajutor … inloc sa cugete nitel mai bine si sa-si dea seama ca ce vor ei e imposibil … asta intra la capitolul NOI MUNCIM NU GANDIM …
    Evident sunt si situatii mai complexe in care nu intrevezi de la bun inceput ca faci un lucru gresit (pentru ca nu ai vrut sau n-ai stiut sa te gandesti mai bine) ca de exemplu in cazul in care construiesti un mare lac de acumulare pentru o hidrocentrala … produci energie de care ai nevoie dar cu ce costuri? Distrugi un ecosistem si o comunitate iar pierderile in timp sunt cu mult mai mari decat castigurile cu energia … deci INEFICIENT, GANDIT PROST.
    Sper ca v-ati lamurit acum.
    l

  69. globetrotter58 Says:

    si un exemplu de castigat bani cu un efort fizic minim …
    BURSA … si imi amintesc de un raspuns dat de un evreu a carui profesie sa spunem asa era jocul la bursa …
    “VOI (cei care muncesc) stiti sa castigati banii, EU stiu sa-i fac …”
    cine se pricepe mai bine castiga mai bine EVIDENT!

  70. O precizare « Victor Reloaded Says:

    […] au disparut si comentariile facute acolo. Nu ati pierdut nimic. In ceea ce ma priveste consider conflictul […]

  71. geomarz Says:

    globetrotter58

    Dumneata ai discutat problema cu ganditul.
    Exemplele date arata ca respectivii au gandit si au rezolvat pana la urma problemele. Deci, revin la ce am spus : nu se poate munci fara sa se gandeasca.
    Nu este obligatoriu ca toata lumea sa gandeasca ca mine sau ca dumneata !!!! Asta ese o alta problema.

    Cat despre valoarea de cumparare a unei teorme n-am aflat decat ca se da Premiul Nobel, ceea ce stiiam. Criteriile de acordare sunt de discutat. Din ce am vazut eu in ultimii , sa zicem 30 de ani, unul dintre criteriul de baza este cel politic.
    Justific. Premiatii pentru structura ADN, englo-saxoni, au fofosit cercetarile unei frantuzoaice care a fsot prima care a stabilit existenta spiralei textului genetic…
    Descopritorul real al insulinei (Paulescu) trecut sub tacere in fata unui alt anglo-sxon…
    Numai astea imi vin acu’ in mite.

    Pe de alta parte valorile pe care le-am adus in discutie sunt denumite economisti “valori intangibile” tocmai prin faptul ca nu pot fii masurate si apreciate printr-un standard monetar.

    Asta vreau sa fie precis inteles.
    Nu orice valoare umana poate fi transformata si nici nu trebuie, intr-o suma de bani.
    Banii pot cumpara numai marfuri tangibile. Si atat. Banii nu pot fi un criteriu etic. Nu esti mai destept daca ai bani, numai cava mai sigur material, poate.
    Castigatul banilor (si a posesiunilor materiale) nu poate fi transformat intr-un scop in sine.

    Daca nu, va invit sa mincati hartiile (sau metalul) cu pricina, sa va imbracati cu ele si sa va adapostiti de uragane si tzunami in spatele lor.

    In istoria lumii se povesteste despre o eruptie vulcanica care a atins locuitorii unei insule ducand la saptamani intregi de nori de cenusa. Rezultatul: plantele au fost distruse, animalele au murit de foame si, apoi au murit si toti locuitorii in acelasi conditii mizere indiferent de bogatia lor formala anterioara.

  72. globetrotter58 Says:

    @geomarz
    i eu nu am negat asta ca trebuie sa gandesti ci am spus ca TREBUIE SA INCERCI SA GANDESTI MAI BINE!
    sansa de a castiga bani o are fiecare depinde de cum se descurca sa-si gaseasca sustinatori pentru proiectele lor dar majoritatea dintre ei gasesc o solutie eu m-am axat sa scot in evidenta aceasta latura a reusitei caci SE POATE! De LOOSERI e plina lumea.
    Banii f. multi pot cumpara orice exceptie viata (sanatatea in cazuri limita) dar cu bani spre exemplu faci LOBBY si stabilesti legi favorabile care sa iti aduca alti bani … asta nu inseamna ca BANII trebuie sa fie singurul scop in viata unui om dar NICI UN OM nu poate TRAI FARA BANI! lafel cum nu poti trai nici fara aer …

  73. geomarz Says:

    @globtrotter
    //De LOOSERI e plina lumea//

    Defineste termenul de “looser”.
    Poate ar fi bine sa vezi (sau sa revezi) filmul “Am vazut tigani fericiti”

    //TREBUIE SA INCERCI SA GANDESTI MAI BINE!//
    Cu aceasta afirmati nu am nimic. Numai ca nu era asa formularea din textele anterioare. Iar calitatea “ganditului” este o problema proprie…

    Iata o intamplare reala.
    O vara de la tara s-a dus sa vanda prune la oras. Prunele erau dulci, numai ca nu se putea face gem usor din ele caci aveau o hiba. Nu conteaza care. Prunele nu s-au vandut si s-a intors cu ele acasa.
    Concluzia ei, a fost (ATENTIE):
    – Doamnele sunt PROASTE !
    In traducere. Doamnele sunt proaste pentru ca nu stiu (sau nu folosesc) tehnica pe care o stiu eu.
    Care se poate interpreta mai departe..
    Doamnele sunt proaste pentru ca nu gandesc ca mine….

    Cam intr-acolo ma duce gandul la formularea domniei tale de mai sus…

    //NICI UN OM nu poate TRAI FARA BANI//

    Imi pare extrem de rau, dar aici va contrazic.
    Extrem de multi oameni au trait fara bani in ultimii 2 milioane de ani.
    Multi oameni traiesc si acum fara bani aiurea (Polinezi, jungla Amazonului, Zone din Africa, India…), dar si aici (numai ca domniia voastra nu stie de ei).

    Formularea mai apropiata de realitate ar fi urmatoarea:
    Nici un om nu poate trai ca mine (dupa criteriile ocidentale) fara bani.

    Cele vreo 200 000 000 de indivizi care traiesc acum, la nivel mondial, cu 1$ pe zi considerati ca traiesc de pe urma banilor sau prin bani !!!!!????

  74. geomarz Says:

    @Globtotter
    Iata incaun exemplu de “recuoastere” a paternitatii unei idei… :-)

    //Rutherfordiu este elementul chimic cu numărul atomic 104. Acest metal este folosit la crearea motoarelor avioanelor. Prima oara rutherfordiul s-a obtinut la Dubna si a fost denumit INITIA Kurceatoviu,in cinstea savantului rus Igor Kurceatov(1903-1960).
    ULTERIOR s-a obtinut si la universitatea Berkeley alti doi izotopi prin bombardarea atomilor de Cf cu ioni de C.
    AMERCANII au propus numele de rutherfordium in cinstea fiziceanului englez Ernest Rutherford//

Leave a comment