FORUMUL NATIONAL AL ECOLOGISTILOR

 

 

Ziua de astazi, 30 august, a fost consacrata participarii la  lucrarile Forumului National al Ecologistilor social-democrati, ale carui lucrari s-au desfasurat la Pitesti.

IMG_0143

 

Potrivit rezolutiei adoptate, Forumul va purta denumirea Forumul ecologistilor si al dezvoltarii durabile.

 

A fost o reuniune de substanta cu continut concret la care alaturi de factorii de conducere din PSD au participat specialisti din domeniile complexe al dezvoltarii durabile cu toate componentele sale : economic, ecologic, social si cultural.

 

Dialogurile purtate au fost importante ca mod de abordare a unor probleme fundamentale pentru dezvoltarea noastra viitoare.

Cu acest prilej am avansat ideea reunirii in cadrul Forumului a celor trei probleme esentiale : problema gospodaririi apelor, problema padurilor si cea a mediului

Cu aceasta vom completa si elementele de program prezentat la Forum, deoarece trebuie subliniata importanta momentului in care ne aflam, inaintea unor alegeri, cand se elaboreaza proiectele proprii de strategie, iar propunerile facute se vor regasi în programul de guvernare si în programul legislativ pe care PSD îl va sustine pentru viitoarea legislatura.

 

Dupa terminarea lucrarilor a avut loc o vizita la barajul de la Budeasa

 

IMG_0152   IMG_0159

 

si in zona lacului de acumulare.

IMG_0166  IMG_0170

 

 

Advertisements

23 Responses to “FORUMUL NATIONAL AL ECOLOGISTILOR”

 1. emigrantul Says:

  Citat Ion Iliescu:
  /”Cu acest prilej am avansat ideea reunirii in cadrul Forumului a celor trei probleme esentiale : problema gospodaririi apelor, problema padurilor si cea a mediului”/

  Ce progrese concrete s-au facut, in cele 6826 zile postrevolutionare, pentru imbunatatirea gospodaririi apelor, padurilor si mediului?
  Poate este vreun specialist, cititor al blogului acesta, care poate face o scurta prezentare pe puncte.

 2. leo Says:

  Domnule Preşedinte,
  Întrebarea de mai sus a unui… specialist evident în altceva decât în problematica gospodăririi în general, şi în particular a apelor, pădurilor şi mediului, a avut, în ceea ce mă priveşte, un efect de genul „unde dai şi unde crapă”, coagulând, oareşcum, o idee ce-mi dădea târcoale de ceva vreme, dar într-o formă prea difuză pentru a se concretiza într-un gând.
  Poate că astfel de preocupări precum cele care au făcut în ultima perioadă obiectul unor întâlniri precum cea de la Piteşti (unde un OM, care evident nu avea ce căuta prin gaşca de interese a partidului la purtător ce se visează partid-stat, care a plecat de mult timp din gaşca cu pricina şi, iată, a putut sfinţi locul şi fără a ceda şantajelor tipice prin care se tot racolează primari între alegerile ce au loc la patru ani într-o ţară în care doctrinele sunt ceva aşa… indefinit, despre care toţi au auzit dar nimeni nu a văzut printre meandrele concretului…), ori obiectul unor analize aprofundate şi structurate pe domenii precum cele iniţiate şi coordonate de cel alături de care conduceţi în fapt (umplând formele lipsite de conţinut ale altor funcţii din cadrul organelor de conducere ale partidului) demersurile PSD spre conturarea unei oferte electorale (evident, despre dl.Adrian Năstase fac vorbire) vor mai fi existat fără ca, graţie lipsei de informare, eu să ştiu de ele.
  Poate că despre astfel de demersuri se face vorbire şi prin alte medii fără ca, din nou, graţie lipsei de informare, eu să ştiu de ele.
  Dacă ele nu au existat, dar există, să fie asta efectul răgazului pe care „prietenii”, mai degrabă interni decât externi partidului, vi l-au dat celor doi, răgaz de care veţi fi profitat, potenţat şi de efectul de „priză directă” cu agenda cetăţeanului pe care vi-l asigură cele două – INDISCUTABIL – cele mai active şi remarcabile forumuri de idei din blogosferă ale căror gazde sunteţi, veţi fi profitat, spuneam, pentru a aborda mai aşezat, departe de lumea dezlănţuită, problemele care chiar contează? Şi, mai ales, pentru a sesiza că, fie şi din greşeală, intervenţia de mai sus pune degetul pe o problemă extrem de reală, gravă şi importantă – lipsa gândirii pe termen lung, strategic, în perspectivă, a problemelor ce ţin de contextul general al unei dezvoltări durabile, nu privite la nivelul orizontului pervertit de galeria de mină a ciclului electoral?
  Dacă ele au existat şi există, ori nu au existat dar există (dacă nici nu au existat, nici nu există, se cheamă că sunt un visător nu doar prin prisma orelor la care scriu aceste rânduri, ore care nu se fac în întregime vinovate pentru eventuala incoerenţă ori dificulatea în exprimare, asta ţinând mai degrabă de prea puţina conturare a unor idei, ce, vă spuneam, exact la acest mod indefinit îmi dau târcoale de ceva vreme), totuşi, aşa cum l-am întrebat (se pare retoric, din moment ce întrebarea a rămăs fără răspuns) şi pe dl.A.N., ce forme aveţi în vedere pentru exteriorizarea acestor preocupări ale dvs şi ale dânsului?
  Noi, oamenii cu vieţi personale prea puţin circumscrişi la ceea ce înseamnă viaţă de partid ori manifestări gen congres, forum, şamd, mai mult sau mai puţin preocupaţi a ne informa din varii surse, cum am putea ştii dacă şi ce anume ar aduce nou aceste preocupări pe care, o repet, eu, o persoană ce mizează mai mult pe o intuiţie… de-a dreptul feminină, decât pe ceea ce vede (care simţ al văzului lesne cade pradă manipulărilor de tot felul), le simt la modul despre care vă vorbeam, indefinit, dar… atât. Or, gândiţi-vă, sunt alţii care nici pe intuiţie, nici pe văz nu mizează, ei trăind sub imperiul lui „am auzit că”, imperiu în care fac carieră inepţii gen „iarna nu-i ca vara” iar de… succesuri se bucură scandalurile şi can-can-urile, nu munca de concepţie, de construcţie, a cărei rezultate se văd fie în timp, fie abia atunci când românul constată, ajuns la mintea de pe urmă a românului, „ce bine era pe vremea când…”
  De-acum, timpul se gărbeşte, alegerile-s aici, şi, turmentat de aripi şi aripioare care, în loc să zboare, se-ncurcă izbindu-se reciproc între ele, ameţit de ţinte false ce sunt iar şi iar aruncate pe piaţa numită „agenda românului” fără ca pe mine, românul, să mă întrebe cineva în care cot mă doare de uninominale, imunităţi, cine-a fost mai întâi, oul informator sau găina cu epoleţi de l-a ouat, şi alte asemenea, vorba unui clasic în viaţă, prafuri de nouri, vă întreb, cu ocazia asta îi întreb şi pe alţii care poate au astfel de preocupări dar fără ca, mă repet, graţie lipsei de informare, eu să ştiu de ele, fraţilor aveţi au ba ceva a-mi spune şi nu aud/văd/intuiesc eu, cetăţeanul turmentat?
  că numai mâine nu-i poimâine şi va trebui să cimilesc ce-i mai chibzuit să fac: să mă duc, vorba ceea, pe lângă gard, pe lângă drum, ca tot cetăţeanul turmentat, spre o cabină de vot în care să iau bolentinu de vot la ţintă, să văz cin’ s-o nemeri, ori să rămân în faţa tembelizorului, d-a dreapta cu paharul de pelin al vieţii şi să vă măsor pe toţi după patul procustian al lui „’raţi ai dracu cu melcii voştri!”, vorba unui… senator… de tranziţie?

 3. emigrantul Says:

  Cine doriti sa fie viitorul prim-ministru al Romaniei?

  Sondaj Online: http://sondaje.php0h.com/primministru08.php

 4. Mihnea Georgescu Says:

  Domnule Preşedinte,

  Frumoase imagini, iconice aş spune, o imagine a unui PSD renăscut “din ape,” caracterizat printr-o unitate de nedespărţit în jurul adevăratelor valori ale social-democraţiei şi, bineînţeles, în jurul dumneavoastră!

  Felicitări!

 5. hydrotechnicus Says:

  Imagini calde, calme cu note de liniste si incredere spre ceva mai bun. Acest popor, satul pana la refuz de certuri interminabile “pe ciolanul puterii” intrevede o raza de speranta, adusa de dvs. in limpezime undei cristaline. Primii 4 barbati ai statului lupta pentru ecologizarea unei Romanii ce merita mai mult. Eforturile “jurnalistilor” de a isca scandal cu orice pret – au esuat!! De aici si informatie mai putina despre continutul interventiilor. Pentru ca…imi pasa, as dori mai multe detalii. Daca se poate, multumesc anticipat.

 6. Maria Barbu Says:

  Domnule Presedinte,

  ma bucur ca reusiti sa canalizati energiile partidului spre dezbateri serioase, pe probleme fundamentale. Avem nevoie de un mediu mai curat, fara indoiala! Si ma refer si la mediul fizic, dar si la mediul politic ori moral!
  Va doresc mult succes in tot ce faceti!

 7. Gabriela Savitsky Says:

  Domnule Preşedinte,

  felicitări pentru Proiectul de Dezvoltare Durabilă a României, pentru tenacitate şi pentru că sunteţi mereu cu un pas în faţă în raport cu politicienii pe care-i avem şi pe care-i şi merităm.
  Oamenii serioşi, profesioniştii sunt cei care vor schimba faţa realului.

  leo,

  e un proiect mai vechi. Unde s-au trasat – după o chibzuită cercetare şi analiză – direcţiile de dezvoltare. Adică ce trebuie să facem să nu rămânem fără apă, cu solurile secătuite, deşertificaţi (cum se-ntâmplă acum în Câmpia Română), în calea viiturilor.
  În timp ce domnul preşedinte căuta să închege o mişcare şi să dea un temei programatic ameliorării stării naturii, alţii se ocupau exact cu … viceversa. Adică: tăiau pădurile, scoteau pietrişurile din albie, cultivau sălbatec exploatând terenurile, poluau apele, să facă banul. Cred că diferenţa în asta constă. În a trăi cu capul în pungă, cu ochii înroşiţi de lăcomie sau a trăi vizionar, cu ochii la ce va să vină.

 8. Elena Udrea vrea votul meu! « Mihnea Georgescu Says:

  […] mare dilemă a la Maestrul Pleşu! Să o virez ca Neulander în ‘91 sau să rămân fidel Maestrului Iliescu? Grea dilemă! De o parte, jigniri şi înjurături din partea “coledzilor,” de […]

 9. Victor Says:

  Gabi Savitsky,

  Ai dreptate sa-l lauzi pe Presedinte! ASTA inseamna admirator!

  PS. Imi scot palaria!

 10. Gabriela Savitsky Says:

  victor,

  dacă ai fost ironic, cumva, să ştii că am zâmbit şi eu.
  P.S. Nu porţi pălărie şi nici nu ţi-ar sta bine.

 11. emigrantul Says:

  Cel mai activ user de pe blogul lui Ion Iliescu este un personaj care ii uraste pe romani, pentru ca altfel nu vad de ce le alatura epitetul “jegosi”, in timp ce Ana Pauker si Teohari Georgescu (bunicul respectivului individ) apar ca personalitati pozitive, nedreptatite de romanii cei jegosi.

  Citat Mihnea Georgescu:
  /”Ce dilemă pe capul meu! Camarazii de stânga mă înjură şi mă denunţă ca “deviaţionist” mic-burghez, menşevic în toată regula, ce mai! Am soarta Anei Pauker şi lui Teohari Georgescu, din cauza unor jegoşi de români!”/
  Sursa:
  http://mihneageorgescu.wordpress.com/2008/09/01/elena-udrea-vrea-votul-meu/

 12. bearish Says:

  PSD ar putea schimba ceva, dar … Este scandalos ce se intampla in Buzau unde persoane ca d-l Marian Ghiveciu sunt propuse drept candidati la functia de deputat. Alegatorii de aici il cunosc foarte bine pe acest domn si cu siguranta il va sanctiona la vot. Astfel, intr-o zona cu multi simpatizanti PSD, exista riscul de a pierde un loc de parlamentar. Presa locala abunda de articole care dezvaluie adevarul despre acest domn Ghiveciu. O simpla cautare pe Google poate lamuri pe oricine cu privire la afacerile oneroase ale sale precum si la impactul pe care acestea il au fata de cetatenii judetului.

 13. Victor Says:

  Gabi,

  :)) Putin. Un dracusor mic m-a indemnat eu nu am nici o vina.

 14. Victor Says:

  Emigrantul,

  Tu nu vezi ca omul se cearta cu peretii? Lasa-l ca-i trece. E baiat mare. Asa este la nervi mai iti scapa si de-astea…

 15. Gabriela Savitsky Says:

  Victor,

  voiam să spun (mai demult) că acest spaţiu – ca şi altele virtuale, dealtfel – trebuie să rămână spaţii ale dialogului civilizat, cu argumente. Dacă vrem să-njurăm pe cineva, o putem face la telefon sau pe mess. Ştii, vorba reclamei, “mai m-am gândit”… Domnul Preşedinte scrie în aşa fel încât nu ai ce să comentezi. Textele dumnealui sunt concluzive. Te pun în faţa adevărului, ca pe viţel la poarta nouă. Decât dacă iei un firicel şi îl depeni în altă direcţie. Sigur, eşti liber să-l admiri cât vrei şi să-ţi declami admiraţia, nu te opresc eu. Dar de aici şi până a intra în dispute de mahala … e distanţă.

 16. Petrisor Socol Says:

  Sunt bune aceste forumuri insa ar trebui implicate si autoritatile deoarece acestea elibereaza avize, autorizatii pentru institutiile poluatoare. Multumesc. In ceea ce priveste “dezvoltarea durabila”, mai inta ar trebui sa ne explicati ce inseamna EXACT dezvoltarea durabila, ce implica aceasta si cum ar trebui sa participam cu totii la aceasta dezvoltare. Multumesc

 17. Victor Says:

  Gabi,

  “Domnul Preşedinte SCRIE IN ASA FEL INCAT NU AI CE SA COMENTEZI.”

  Gasesc afirmatia ta logica si argumentata drept pentru care abia acum realizez ca nu este cazul sa mai comentam aici.

  Sa ramanem la a scrie pe blogurile noastre despre Sibilla de exemplu pentru ca ea saraca nu se supara daca facem public ce vorbim cu ea pe mess, la telefon sau intre patru ochi fara sa ii cerem permisiunea. Ea nu este atat de concluziva si nici nu poate muta vitelul intr-un salon VIP cand vine la poarta noua. Asa este, hai sa fim noi smecheri si altii fraieri. Hai sa picam noi in picioare folosindu-ne de altii. In fond asta este politica aia care te infioara nu-i asa? Parca incep sa simt si eu un fior. Chiar doua.

  PS. Inteleg ca am liber la admiratie si mai mult chiar si la declamat admiratie pentru Presedinte. Multumesc, acum m-am linistit.

 18. Daimon-ul scrisului « Mihnea Georgescu Says:

  […] Mi-aş dori ca acest blog să devină “cu conţinut intelectual” mai ridicat. Cred în Ion Iliescu şi în Adrian […]

 19. vitorialipan Says:

  stimata doamna, cu prenume de sfant ortodox, nu am crezut ca vom ajunge in 2008, sa ne mandrim cu faptul ca suntem romani jegosi.
  pe de alta parte cum nu ma numar printre vitei, ma abtin de la alte comentarii si va las sa va bucurati de poarta noua.

 20. vitorialipan Says:

  @ gab. sav.
  intre timp m-am mai gandit. cred ca aveti dreptate. cum nu mai suntem in epoca baltagului, am sa recurg lsi eu la indemnul dumneavoastra si in consecinta vreau telefoanele (si id-urile de mess) ale lui geoana, basescu, avaramescu si, pentru orice eventualitate, dati-mi-le si pe ale dumneavoastra.

 21. emigrantul Says:

  Citat:
  /”Domnul Preşedinte scrie în aşa fel încât nu ai ce să comentezi.”/

  Uite ca eu mi-am permis sa comentez chiar comunicatul CFSN citit la televizor de Ion Iliescu pe 22 Dec. 1989.

  Aprecierile mele le gasiti aici:
  https://ioniliescu.wordpress.com/media/comunicat-catre-tara-al-cfsn-22-dec1989

 22. Mihnea Georgescu Says:

  AVRAMESCU CEL DEBIL / NU MAI MERGE LA MIZIL!

  Felicitări, domnule Adrian NĂSTASE, tocmai aţi scăpat de “seriosul” contracandidat Cătălin AVRAMESCU, care îşi exprimase dorinţa să candideze la Mizil.

  Nu cred că vă temeaţi de “AVRAMESCU cel debil”, dar, oricum, campania electorală începe sub auspicii bune pentru dvs. Păi îndrăzneşte cineva în Ţara asta să candideze împotriva lui Adrian NĂSTASE? Mă întreb ce om de paie vor pune la înaintare pedeliştii de la Mizil?

  Zice domnul AVRAMESCU că l-au apucat greţurile pentru susţinerea lui Vadim de către PDL, dar eu cred că de frică faţă dvs. nu mai candidează! Halal! Aşa să păţească toţi duşmanii dvs., în frunte cu BĂSESCU!

 23. emigrantul Says:

  DUPA MAI BINE DE 18 ANI DE LA REVOLUTIE, CUNOSCUTUL JURNALIST CRISTIAN TUDOR POPESCU AJUNGE LA O CONCLUZIE FOARTE INTERESANTA (a se vedea citatul)

  Citat din Ziarul Gandul:

  /”Votez cu Ceauşescu
  de Cristian Tudor POPESCU | 03 SEPTEMBRIE 2008
  ….
  Oricum, dacă mă întreabă cineva cu cine votez, o să spun, după atâţia ani, că votez cu Nicolae Ceauşescu. … pentru că a avut nişte convingeri pe care şi le-a apărat până la capăt.”?

  Sursa:
  http://www.gandul.info/puterea-gandului/votez-cu-ceausescu.html?4237;3120006

  CTP nu pare sa fie totusi original in optiunea sa deoarece doua sondaje, efectuate de mine pe internet, plaseaza clar fosti presedinti postdecembristi ai Romaniei sub Nicolae Ceausescu ca eficienta si peste la capitolul ineficienta (a se vedea adresele 1 si 2):

  1) http://www.sondaje.php0h.com/conducator.php
  2) http://www.sondaje.php0h.com/leaderineficient.php

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: