BLOGUL CORINEI CRETU

 

PARLAMENTUL EUROPEI. UN NOU INCEPUT

Constat cu placere revenirea „in forta” a Corinei Cretu in blogosfera. Consider ca prezenta in spatiul virtual a europarlamentarilor devine din ce in ce mai mult o necesitate. Astfel, comunicarea in timp real, cu obiectivitate si profesionalism  cu „romanii nostri” ne conecteaza „in direct” la problematica Parlamentului European si..ii conecteaza la realitatile romanesti. Atunci cand „blogerita” are si condei si  spirit de introspectie merita aprecieri! Foarte buna postarea de astazi privind revalorizarea rolului femeii în politică şi în viaţa publică. Bine ai revenit Corina in blogosfera!.

21 Responses to “BLOGUL CORINEI CRETU”

  1. comentatorul Says:

    Pentru ca tot a venit vorba de Uniunea Europeana imi permit sa adresez, cititorilor sitului lui ION ILIESCU, urmatoarea intrebare:

    “Credeti ca s-a imbunatatit nivelul de trai al romanilor dupa integrarea tarii in Uniunea Europeana?”
    Daca doriti puteti raspunde la sondajul de aici:
    http://www.sondaje.php0h.com/eu.php

  2. Bibliotecaru Says:

    Domnule Ion Iliescu, poate ar trebui să încurajaţi şi alţi membrii ai partidului să devină activi pe blogosferă. Poate că ar trebui să insistaţi şi asupra doamnei Rodica Nassar care şi-a închis blogul şi a domnului Cristian Diaconescu care, de asemenea, şi-a închis blogul, fără nici un motiv vizibil.
    http://giconet.blogspot.com/

  3. corina cretu blog | boioglu.ro Says:

    […] ne da stiri din blogosfera. e si normal sa o vedem la el prima data pt ca… stiti voi. da, corina […]

  4. insider007 Says:

    Ce vreti sa faceti d-le Iliescu ??? Va apucati sa-i faceti mari pe unii ??? Profitati de succesul blogului dvs. si le cresteti cota unor neica-nimeni … Blogul este o problema personala ….Noi vrem sa-l vedem , sa-l simtim pe ION ILIESCU …nu pe ……. Rodica Nassar …..Cristi Diaconescu …. Cine urmeaza ??? banicioiu , tudorache…. I-ati facut OAMENI …..GATA !!! sa se descurce singuri ….. Si unde mai puneti ca se gudura pe langa dvs,. si cand va intorc spatele , va musca pe unde si de unde apuca …. Fiti mai circumspect , va implor !!!!

  5. epygon1 Says:

    Domnule Ion Iliescu in judetul Satu Mare ,traieste un om cu numele Gavril Barnutiu poate prea simplu comparativ cu statutul dv.insa experinta dansului extraordinara merita sa vizionati pe DVDul :”Dupa 13 in morga”gasit de mine inregistrat de studioul “Alfa si Omega”

  6. Horia Blidaru Says:

    @insider007:

    E adevarat, d-l Iliescu n-a avut intotdeauna norocul de a se inconjura doar de oameni de caracter. De-a lungul timpului, periodic, cate unii, cand s-au crezut dulai, s-au repezit la mana care i-a mangaiat pe crestet pana au crescut in politica. Nu e cazul Corinei Cretu, insa, si timpul a demonstrat acest fapt. Sa nu generalizam nedrept.

  7. sorinamatei Says:

    @insider007 & Horia:

    Aveţi dreptate. Şi eu cred şi văd mai ales cum Ion Iliescu îi tolerează pe unii care în spate numai de bine nu-l vorbesc. S-a întamplat de multe ori ca oamenii cărora le place să fie văzuţi in compania lui Ion Iliescu, tocmai aia sa-l sape şi sa-l muste mai tare. Si asta pentru ca in PSD sunt multi fripturisti de genul asta…
    Si se intamplă şi pentru că Ion Iliescu are o foarte proasta mana la oameni. Nu stiu cum se face, dar asa e…Credeam că dupa Congresul din 2005 va fi mai atent. Dar poate că nici acum nu e timpul trecut. Ar trebui să fie mult mai circumspect…

  8. cirlovacristian Says:

    De ce se cenzureaza ”opinia mea”?

  9. corinacretu Says:

    Domnule Presedinte, multumesc mult pentru cuvintele dumneavoastra si pentru publicitate. Ma bucur ca va place tema privind rolul femeii in viata politica romaneasca. Din pacate, stam foarte rau la acest capitol, nu numai in cifre, dar mai ales in ceea ce priveste prejudecatile oamenilor. Dar dincolo de comentariile mai rautacioase, cu care m-am obisnuit de fapt, vad ca s-a deschis o noua tema – aceea a loialitatii oamenilor din jurul dvs, desi lectiile dvs de viata spun mai multe decat am putea spune oricare dintre noi. In ceea ce ma priveste, am spus intotdeauna direct ce am avut de spus, cariera mea profesionala este cunoscuta si este, intr-adevar, direct legata de activitatea dvs politica din ultimii 14-15 ani. Au fost ani interesanti si frumosi, pana la urma, am muncit mult, dar am si invatat multe, iar daca e de amintit ceva acum este perioada imediat de dupa 1996, cand nu era mai nimeni prin sediul de la Kiseleff, dar incet-incet, oamenii s-au intors solidari in jurul dvs, ceea ce sper sa se intample si acum. Eu cred ca fiecare om are destinul sau, drumul sau, iar pe acest drum fiecare intalneste in viata oameni care-i marcheaza existenta intr-un fel sau altul. Multumesc inca o data si va urez si eu mult succes, Corina

  10. troco Says:

    Cata dreptate are Sorina Matei… Ce pacat ca dl.Presedinte nu vede acest lucru,sau il vede si accepta ! Poate nu este prea tarziu….

  11. cirlovacristian Says:

    Rolul femeii in viata politica romaneasca.

    Rolul femeii este o chestiune ”complexa” dealtfel.In primul rind cred ca ar trebui sa ne uitam cit de mult influenteaza viata de zi cuzi,societatea.Daca o femeie -la maturitate -nu devine mama atunci rolul femei este doar………
    Femeia-mama,este persoana care este foarte interesata(in general -95%) de viitorul copiilor ei si atunci chiar ca are unul dintre cele mai importante roluri in politica(incepind cu educatia).Este foarte mult de spus si comentat pe aceasta tema.Femeile sunt mult mai ”sensibile” fata de barbati si tocmai de aceea sunt destul de multe domenii in care ”un barbat nu-si are locul” sau in care trebuie sa existe o colaborare foarte strinsa intre barbat si femeie(aproape ca in orice familie dealtfel).
    Ceea ce nu inteleg este ce cauta o femeie (chiar si barbat) sub o anumita virsta in politica?
    Daca vor sa cistige experienta nu asa trebuie inceput ci de jos,de la ”smotru”.Ceea ce am observat si la ”emigrantii” care pleaca de la premiza ce scoli au facut,cite facultati au si ce mai de cursuri au urmat.
    Asa sunt tinerii politicieni din Romania.Practic nu au luat cursurile de baza(in cazul in care au fost sustinute) de femeia-mama.Teoretic da sunt buni,intelegatori,etc…..dar in realitate au firme cu datorii,parinti politicieni,soti bogati,cabinete de avocatura,etc…..De ce au mai intrat in politica?Ei considera ca fac ceva benefic?Sa se faca un sondaj cu ceea ce au facut acesti tineri politicieni si se va observa foarte clar ce inseamna politica pentru ei.
    Rolul femeii in politica este comparabil cu un ceas,in fiecare secunda ticaie,ne anunta cind este ora exacta si ne mai trezeste din somnolenta.
    nici eu nu sunt de acord cu idea ”Inca o femeie care imi spune ce sa fac”,
    dar ”este un rau necesar”.
    Sunt foarte multe vorbe dar cu faptele stam prost.Auzim la fiecare pas numai lucruri frumoase de la femei-politician dar cind au trecut la fapte incep cu deturnare de fonduri,trafic de influenta,spaga,etc.Daca nu ma insel si PSD-ul este destul de plin de exemple.

    IN POLITICA SE INTRA LA MATURITATE(cred ca dupa 35-40 ani).
    va multumesc

  12. krudus Says:

    Domnisoara Corina Cretu, se numara printe putinele persoane care nu a dezamagit absolut niciodata.Este o profesionista 100%.Cred ca ucenicia facuta in preajma Presedintelui, si-a pus amprenta pentru tot restul carierei politice.Si eu ii doresc succes, Corinei Cretu !…am tot respectul pentru ce face !

  13. corinacretu Says:

    @Krudus
    Ma bucur ca gandesti asa, multumesc. Eu, intr-adevar, m-am straduit sa-mi fac meseria asa cum trebuie, indiferent unde am lucrat, dar mai ales la Cotroceni, unde responsabilitatea era foarte mare. Si va marturisesc ca am aceasta satisfactie – in ciuda faptului ca am fost poate cea mai expusa dintre cei care lucrau atunci acolo (in afara Presedintelui Iliescu, evident) am fost cea mai putin atacata. Sunt multumita ca am avut de gestionat momente grele, dar nu mi-am creat dusmani, indiferent daca a trebuit sa-i contrazic la un moment dat. In fine, multumesc inca o data.

  14. corinacretu Says:

    @carlovacristian
    Sunt perfect de acord cu ce spuneti dvs. Ceea ce se intampla de cativa ani incoace, cu tineri (femei si barbati) luati direct din facultate si facuti ministri, nu poate direct sa compromita ideea promovarii tinerilor in politica. In ceea ce ma priveste, eu chiar am luat-o de jos, in sensul ca am parcurs toate treptele ierarhice. Am fost ziarist, apoi expert la cabinetul Puurtatorului de Cuvant (expert insemna pe vremea aceea ultima treapta a unui absolvent de studii superioare), iar dupa primul mandat al dlui Iliescu nu ajunsesem nici macar consilier, urmatoarea treapta ierarhica. Am vrut sa ma intorc in presa, dar am fost solicitata sa conduc Biroul de Presa al partidului, se numea PDSR atunci, si mi s-a parut firesc sa nu procedez ca toti care atunci fugeau care incotr-o spunand ca Iliescu si partidul sunt terminati. Au fost patru ani de opozitie in care am muncit de dimineata pana noaptea, mai ales in perioada campaniei prezidentiale din 2000, cand am coordonat toate aparitiile publice ale candidatului la Presedintie. Care a castigat si m-a numit Purtator de Cuvant. Cam asta ar fi istoria mea, sunt convinsa ca am avut noroc, dar am si muncit si nu am ars etapele, asa cum se intampla acum
    Ati mai abordat si subiectul celor care se arunca in viata politica, descoperind mai apoi ca in spatele lor stau “firme cu datorii, parinti politicieni, soti bogati, cabinete de avocatura, etc”. Parerea mea este sa nu ne grabim cu generalizarile, dar in cazurile de care vorbiti dvs este vorba de caracterul acestor oameni si fiti sigur ca, mai devreme sau mai tarziu, lumea va intelege ca acestia vin in politica nu din convingere, ci doar din interese aiuristice – legate de datorii, averi, clienti sau ce mai ziceati dvs. Vedeti lucrurile mult prea in negru, cate femei politician au inceput cu deturnare de fonduri, trafic de influenta, spaga, cum spuneti dvs? O sa-mi spuneti ca nu li s-a dat ocazia, iar eu va voi raspunde ca acolo unde sunt femei ministri politica e mai umana si mai decenta, iar tarile care au cele mai multe femei ministri sunt si cele care inregistreaza rata cea mai scazuta a coruptiei din Uniunea Europeana.

  15. cirlovacristian Says:

    D-nei Corina Cretu

    Cu ceva timp in urma am intrebat-sarcastic-Cine este Corina Cretu?
    Acum am primit raspunsul la intrebare.
    Nu am spus si nici nu cred ca o femeie politician incepe viata politica cu deturnare de fonduri,spaga,trafic de influenta,etc……dar in timp ” tinerele si tinerii” politicieni se dau pe ”brazda” in aceasta privinta,adica trec la fapte de ………..

    ”acolo unde sunt femei ministri politica e mai umana si mai decenta, iar tarile care au cele mai multe femei ministri sunt si cele care inregistreaza rata cea mai scazuta a coruptiei din Uniunea Europeana.”
    Sunt ferm convins ca au fost facute ceva ”studii”in aceasta privinta si este posibil sa fie adevarata si demonstrabila afirmatia dv.

    In acel text nu am facut referile la persoana dv. ,dar daca va uitati in partidul din care si dv faceti parte o sa-i gasiti pe cei descrisi (sau proscrisi)
    de mine,dealtfel va rog sa va uitati si ”peste gard”.

    Cred ca un Parlamentar European are obligatia de a face informari si sa ia masuri(de orice natura) pentru ca cetateanul de rind ,din tara de provenienta a parlamentarului ,sa fie in ”pas European” cu toate implicatiile de rigoare.

    Dv va urez succes in activitatea EP si sa demonstrati ca va meritati increderea ce va fost acordata dv personal.
    Va multumesc

  16. corinacretu Says:

    Pentru Carlova Cristian – Nu numai pentru tineri, dar in general , pentru orice om accesul la putere este, de fapt, testul vietii sale. Poate ca unii se dau pe brazda, cum ziceti, adica invata tot felul de smecherii pentru a profita cat poate de pe urma functiei primite prin nu se stie care cai. Rugamintea mea era sa nu generalizati. Stiu ca exista tendinta de a ne baga pe toti intr-o oala, dar nu suntem toti la fel. Toate partidele politice au oameni de caracter, dar si oameni care vin acolo doar ca sa profite – si cand nu se mai poate profita in nici un fel, acestia pleaca, relevand inca o dara faptul ca interesele lor si nu convingerile lor politice ii indreptasera catre acel partid. Ma uit, bineinteles, si in ograda proprie, dar si peste gard, uneori vad lucruri care nu imi plac si despre care vorbesc in mod deschis. Dar vad si lucruri bune, si oameni devotati, care muncesc pentru oameni si nu sunt obsedati de propriul lor castig. Eu nu va contrazic in ceea ce spuneti, pur si simplu va propun sa privim si la ceilalti, care nu sunt atat de vizibili, tocmai pentru ca sunt mai decenti.
    Multumesc pentru urari. Sunt mai mult de acord ca prezenta noastra in Parlamentul Europei trebuie sa aduca rezultate in favoarea oamenilor, a tarii in general. Eu una ma voi stradui sa relatez mai tot din ceea ce fac pe blogul meu, mi-ar face placere daca am putea comenta impreuna acele subiecte care va intereseaza sau daca mi-ati sugera alte teme ce tin de activitatea de la Bruxelles. Cand sunt subiecte semnificative, voi incerca sa fac conferinte de presa si sa apar in media, in masura in care vor considera subiectele mele importante si interesante. Imi propun sa reiau colaborarea cu “Jurnalul National”, tocmai pentru a aduce in atentie activitatile saptamanale din PE. Astept oricand si alte sugestii. Daca sunteti din Bucuresti, va invit vinerea viitoare la sediul PSD sector 3, unde voi sustine un Club politic in legatura cu primele doua saptamani de lucru din acest an in Parlamentul Europei.

  17. corinacretu Says:

    Domnule Cristian, dvs aveti dreptate in legatura cu multe lucruri pe care le spuneti, dar sentimentul meu este ca porniti de la cate un caz concret si generalizati prea usor. Nu suntem toti o apa si un pamant. Unii se dau brazda, cum spuneti dvs, invata tertipuri pentru a profita cat mai mult de functiile pe care le detin, altii isi iau responsabilitatile in serios si incearca sa faca cat mai multe lucruri bune. Ceea ce incerc eu sa va conving este ca nu toti oamenii politici sunt niste ticalosi. Pentru tineri, femei, oameni la maturitate – pentru toti, accederea la putere poate fi testul vietii lor, cand iti dai cu adevarat seama daca s-au luptat sa ajunga sus doar pentru ei sau si pentru oameni.
    Da, s-au facut studii, ultimul pe care il am este Raportul din 2007 al Transparency International, care arata ca rata cea mai scazuta a coruptiei in Europa se inregistreaza in tarile nordice, tari ale caror guverne sunt formate cu preponderenta din femei.
    In ceea ce priveste activitatea din Parlamentul Europei, sunt cu totul de acord – cetatenii trebuie sa stie ce fac parlamentarii romani acolo, iar noi trebuie sa gasim mijloacele prin care tot mai multi oameni sa afle aceste lucruri. Nu e usor – partidele, televiziunile, presa sunt mai degraba interesate de subiectele si scandalurile interne si acorda putin spatiu temelor europene, chiar daca sunt probleme uneori grave, care-i afecteaza pe toti cetatenii tarii. Tocmai pentru a avea un mijloc mai direct la indemana pentru a informa, mi-am deschis propriul blog. Voi relua colaborarea cu Jurnalul National pentru a informa saptamanal in legatura cu temele aflate la ordinea zilei si care ne privesc. Daca sunteti din Bucuresti, va invit saptamana viitoare, vineri, ora 18, la sediul PSD sector 3, unde voi sustine un Club politic referitor la activitatile din primele saptamani ale anului in PE. Sau daca mai aveti alte idei, le astept oricand cu placere. Multumesc.

  18. insider007 Says:

    De regula nu-mi place sa scriu pe posturi vechi sau “invechite”… Dar nu ma pot abtine . Exact cum spuneam zilele trecute , avem parte pe acest blog de oameni care nu fac altceva decat sa profite de popularitatea proprietarului si sa-si publice comentariile … Duduia Corina !!!!!! Daca voiam sa-ti citesc gandurile , trairile , emotiile …ma duceam pe blogul tau . Vin aici sa-l citesc pe Ion Iliescu … Odata cu bagajele pt Bruxelles , mai fa-le odata … Nu intinde coarda . Pana acum comentariile la postul cu “Bun venit , Corina ! ” au fost extrem de elegante , datorita blogului pe care ne aflam … Gata ! Ai si tu propriul blog …
    PS (doar pt noi doi , sa nu mai vada nimeni)
    Atentie la greselile gramaticale ! Se spune ca romana e mult mai grea decat franceza sau ce s-o vorbi pe la Bruxelles !!!

  19. corinacretu Says:

    Mi s-au pus cateva intrebari pe acest blog si mi s-a parut normal sa raspund, atata tot.

  20. Horia Blidaru Says:

    @insider007:

    Salut interventia ta absolut necesara in contextul creat de excesul de comunicare al Corinei Cretu cu lumea. Mai ales ca vorbeste intrebata. Unde s-a mai pomenit una ca asta? Dar unde ne trezim aici? A ridicat cumva mana, i-a dat insider007 cuvantul? Cata debandada…
    Da, lumea aceasta dezordonata a blogherilor are nevoie imperioasa, mai ales in astfel de intersectii importante, de un fluierici sarguincios, care sa ne arate directia, sa ne indrume pasii, sa ne puna la colt atunci cand muschii lui de militian pe stil vechi cred de cuviinta acest lucru.
    Imi permit, stimate insider007, sa ma fac purtatorul de mesaj al tuturor blogherilor rataciti pe aceste meleaguri si iti transmit deplina noastra recunostinta pentru vigilenta de care care dai dovada si pentru eleganta cu care ne spui “mars, la blogurile voastre!”. Iti multumim, maestre, si ne ingaduim a-ti aminti ca exista, de-a lungul si de-a latul blogosferei, zari mult mai dezordonate, ce reclama, la randul lor, interventia dumitale ferma.
    Si, da, sa se termine odata pentru totdeauna cu greselile gramaticale! Viteza comunicarii, presupusa de Internet, nu este o scuza pentru astfel de abateri ce zgarie urechile subtiri ale omului din intersectie. Rugamintea mea e sa mai fluieri o data, da’ tare de tot, asa cum numai dumneata stii, ca sa pui capat non-formalismului dialogurilor virtuale.
    In ceea ce ma priveste, promit sa fie ultima oara cand vorbesc fara sa ridic sfios doua degete si sa astept ca insider007 sa-mi spuna, cu politetea sa inimitabila: da, ba, zi repede ce ai de zis si sterge-o ca incurci circulatia!

  21. cirlovacristian Says:

    @insaider007
    ” Vin aici sa-l citesc pe Ion Iliescu …”
    Persoana ce detine si sub numele care functioneaza acest blog DOAR LANSEAZA SUBIECTE SPRE DEZBATERE.Nu tine monolog,ba mai mult doreste intretinerea unui dialog-benefic dealtfel-intre cei ce doresc exprimarea opiniilor intre blog-eri,si cum d-na Corina Cretu este si dumneaei blog-er are dreptul,ca orice om dealtfel, de a se exprima liber si fara a cere permisiunea unui ”insaider”.
    Sa presupunem ca este un ”soi” publicitate mascata.Este corect din partea dv sa va exprimati punctul de vedere nu sa-i impuneti detinatorului ce sa faca si cum sa faca in viitor.In plus nu puteti sa puneti dv STOP daca ceva nu va convine.

    In general
    ”Oamenii sunt supusi greselii”
    Va multumesc

Leave a comment