LA ZI, IN COTIDIAN!

Au trecut sarbatorile, s-a terminat acalmia din universul cotidian ! O stire, de ultima ora „Respingerea candidaturii doamnei Norica Nicolai pentru funcţia de ministru al Justiţiei de catre seful statului” agita spatiul public. Pozitia mea fata de aceasta tema (si…nu numai ! ) am exprimat-o in interviul acordat d-lui Mitica Panaitescu, directorul ziarului „DIMINEATA”. Deoarece interviul va fi publicat in editia de joi 10 ianuarie,voi publica textul in avanpremiera.

Respingerea candidaturii doamnei Norica Nicolai pentru funcţia de ministru al Justiţiei este nefirească 

-Domnule preşedinte, la prima întâlnire cu presa, ziariştii v-au cerut părerea vis-a-vis de viziunile prezicătoarelor privind liniştea din anul 2008. Dumneavoastră aţi combătut această prezicere accentuând chiar asupra tensiunilor şi luptelor care se vor duce între partide şi chiar în interiorul acestora, datorate în primul rând faptului că anul 2008 este unul electoral. Iată că preşedintele Băsescu grăbeşte disputa politică prin refuzul său de a numi pe senatorul Norica Nicolai în funcţia de minustru al Justiţiei. Cum comentaţi acest lucru?   

– Hotărârea preşedintelui Băsescu privind respingerea candidaturii doamnei Norica Nicolai pentru funcţia de ministru al Justiţiei, făcută de premier, pe baza deciziei luate de  partidul de guvernământ,  este nefirească. În condiţii normale, în situaţii de remaniere există consultări între preşedinte, care trebuie să aprobe acest act şi cel care poartă răspunderea Guvernului, respectiv partidul aflat la guvernare. Dar aşa ceva se face pe baza unor consultări normale, cu preocupări dintr-o parte sau alta despre cum anume să se găsească o soluţie. Acest schimb de scrisori, această atmosferă de neîncredere, de suspiciune, alimentate prin săgeţile transmise reciproc nu sunt benefice nici pentru unii, nici pentru alţii şi în orice caz sunt expresia unor raporturi încordate între cele două instituţii de bază,  preşedintele, care este şeful statului şi Guvern, respectiv primul ministru. Se vorbeşte acum,  la începutul anului, despre perpetuarea unor raporturi încordate care au caracterizat aceşti trei ani de când se află la guvernare  coaliţia care s-a spart acum trei luni. Început de prost augur al acestui an care şi aşa va fi marcat de predominanţa confruntărilor electorale care domină 2008, alegerile locale şi parlamentare. Dintr-o asemenea stare de spirit nu are de pierdut decât imaginea ţării şi credibilitatea ei în faţa partenerilor externi. 

În ecuaţia acestei lupte politice acerbe, ce se anunţă a fi foarte dură, cum se prezintă Partidul Social Democrat?   

– În acest context şi pentru primul partid al opoziţiei, pentru PSD, starea aceasta de tensiune politică ridică probleme foarte serioase. Ne aflăm după alegerile europarlamentare, care pentru prima oară au situat PSD-ul pe poziţia a doua. Este o premieră din acest punct de vedere, în viaţa partidului, situaţie pe care n-a înregistrat-o nici când a fost în prima opoziţie (1996-2000). Şi,  aşa cum spuneam după alegerile euro – parlamentare, se impune o analiză foarte serioasă şi dezbateri la nivelul întregului partid,  pentru a trage toate concluziile în ceea ce priveşte partidul, experienţa sa în aceşti trei ani de opoziţie, în ce priveşte conducerea la nivel central, teritoriul, fiecare judeţ în parte, fiecare organizaţie locală, pentru a trage toate concluziile care privesc partidul la acest început de an electoral. Suntem într-o oarecare întârziere, pentru că alegerile locale se apropie destul de rapid şi este nevoie de o serioasă analiză,  pentru ca partidul să fie pregătit pentru aceste două confruntări importante, în primul rând alegerile locale,  şi asta impune la nivelul fiecărei organizaţii , în localităţi, în municipii, la nivelul judeţelor, o analiză temeinică despre cum se pregătesc să asigure cele mai bune condiţii pentru a obţine poziţii mai solide. Partea aceasta înseamnă şi o pregătire pentru alegerile parlamentare,  pentru a prefigura soarta politică a ţării pentru anii care urmează. De aceea,  trebuie ca la viitorul Consiliu Naţional, care se pregăteşte, să se gândească foarte serios mesajele de fond care se adresează ţării, principalelor categorii de cetăţeni şi mesagerii lor. Trebuie să-i alegem pe cei mai credibili, care se bucură de o bună percepţie din partea cetăţenilor,  care să susţină mesajele partidului în faţa greutăţilor cu care se confruntă majoritatea cetăţenilor şi să urmărească recâştigarea poziţiilor pierdute. Situaţia,  care s-a agravat în aceşti trei ani de guvernare de dreapta în ţara noastră,  impune forţe politice credibile,  care să se bucure de încrederea cetăţenilor şi care să fie un punct de sprijin pentru a depăşi aceste dificultăţi. Aceasta este datoria esenţială a Partidului Social Democrat,  singura forţă de stânga din eşicherul nostru politic, partid parlamentar care are încă o forţă remarcabilă. Se menţine, într-adevăr, ca o veritabilă forţă de stânga, ca un partid social democrat modern, legat de interesele vitale ale celor mai largi categorii de cetăţeni. PSD are o datorie nu numai faţă de propriii militanţi, pentru ca partidul însuşi să câştige, are o datorie în faţa ţării, în faţa societăţii româneşti, ca forţă politică principală care este datoare să reprezinte interesele fundamentale ale ţării şi ale cetăţenilor României. 

– Aţi punctat, la întâlnirea cu ziariştii, că Partidul Social Democrat are nevoie de o conducere colectivă puternică. Aveţi în vedere cooptarea membrilor cu mare experienţă, cum ar fi Adrian Năstase?  

– Conducerea colectivă este cea aleasă de Congres, nu discut aşa ceva.  Problema este că trebuie adunate toate forţele politice, umane,  de care dispune acest partid,  pentru a acţiona coerent, unitar politic în confruntările serioase.

– Vă mulţumim, domnule Preşedinte!

26 Responses to “LA ZI, IN COTIDIAN!”

 1. Bibliotecaru Says:

  @ ion iliescu
  Am să întreb şi eu, ce soluţie are PSD în ceea ce priveşte optimul în asigurările sociale, pensii, reconstruirea pieţei muncii… şi discuţia eşuată de la întâlnirea sindicate-guvern-preşedinte? Subiectul este social în consecinţă ideal pentru o soluţie social-democrată. Nu ar fi cazul să găsiţi o soluţie de mediere şi să vă alăturaţi discuţiei ori să exprimaţi această exprimaţi public?

 2. Bibliotecaru Says:

  … ori să exprimaţi această soluţie în mod public.

 3. Gabriela Savitsky Says:

  N-am vazut nici un “semnal” care sa confirme trezirea PSD-ului din amorteala bleaga din care abia a tresarit la europarlamentare. S-ar putea sa nu fiu eu informata, fara sa fiu rautacioasa. Pur si simplu, ma asteptam la invitarea la discutii si consultari a cadrelor didactice pentru discutarea proiectului de lege a invatamantului. Ma asteptam sa “iasa in peisajul jurnalistic” cu o dezbatere pe paliere a bugetului. Ma asteptam sa devin ceva mai agresiv cu cetatenii pe care ar trebui sa-i reprezinte. Sau, formal si teoretic, in numele carora vorbeste.
  Nimic.
  Ma asteptam la o critica constructiva, dar critica totusi, la adresa felului in care autoritatile s-au pregatit pentru iarna. Sa ofere solutii, in mod public.
  Partidul Social Democrat pare sa nu traiasca in Romania. Asta e impresia.

  Scrisoarea stupida trimisa de la Presedintie de Traian Basescu respecta intocmai manualul de dezinformare. “Lanseaza o minciuna, sugereaza o neregula. Lumea va spune: sigur e ceva.”.
  Ne-am saturat de aceste murdarii. Pur si simplu nu mai vrem sa auzim si sa stim de ele…

 4. drtm Says:

  Domnule Preşedinte,

  Fără a fi membru PSD am participat la lansarea campaniei electorale a domniei voastre în anul 2000, din simpatie pentru personalitatea politică Ion Iliescu. De atunci, respectul pentru activitatea dumneavoastră politică a crescut constant. Am apreciat colaborarea foarte bună între Preşedinte şi Prim-ministru din perioada 2000-2004 când, neînţelegerile care apar inerent între personalităţi puternice, erau rezolvat ca între bărbaţi politici, spre deosebire de ceea ce vedem acum.

  Alegerile europarlamentare au fost primele la care nu am votat PSD; nu m-am prezentat la alegeri. Nu am votat PSD pentru că nu cred că un preşedinte de partid care se lamentează de trei ani că „nu este lăsat să conducă” reprezintă o alternativă reală, iar un partid care acceptă un astfel de preşedinte nu este pregătit să conducă ţara.

  România are nevoie de lideri care pot să conducă chiar dacă „nu sunt lăsaţi”, iar PSD are aceşti lideri. Câtă vreme partidul va fi condus de domnul Geoană, PSD nu va guverna România. Ceea ce mă miră este că liderii PSD acceptă ca domnul Geoană să-şi dea demisia după pierderea alegerilor locale şi parlamentare. La acel moment demisia domniei sale nu va mai avea nici o importanţă.

 5. Horia Blidaru Says:

  E jenant ca vorbeste de reputatie si de moralitate un ex-pirat cu probleme atat de grave de imagine, dar si juridice. Cand are in spate scandaluri ca Flota sau Mihaileanu, cand are in jur o camarila alcatuita din regii asfaltului, ai parcarilor, ai bordurilor sau ai iluminatului public, ca sa dau doar cateva exemple, numai un tupeist fara margini ca Basescu poate invoca moralitatea. E penibil circul in jurul minorului incident al nepoatei d-nei Nicolai.

  Referitor la situatia PSD, ati punctat foarte bine, D-le Presedinte, necesitatea mesajelor serioase si a unor purtatori credibili ai acestora. Ma tem, insa, ca debandada din ultimii trei ani din partid a creat, pe toate palierele, teren propice consolidarii unor pozitii puternice ale unor lichele parvenite si semianalfabete, ce indeparteaza electoratul de stanga. Sper ca analiza de la Consiliul National sa aiba in vedere rezultatele filialelor dominate la varf de aceste elemente care compromit ideea social-democrata. S-a vazut la urne ca alegatorii nu iarta compromisul tolerarii lor in functii de decizie in PSD. Dati tonul curateniei de primavara, D-le Presedinte! Sunteti singurul in masura sa o faceti si e absolut necesara!

  Salutari d-lui Panaitescu! Imi amintesc cu placere colaborarea avuta cu dumnealui la realizarea, la Oradea, a ziarului “Dimineata Transilvaniei”, in campania din 2004.

 6. comentatorul Says:

  CARE ESTE CEL MAI COMPETENT SI EFICIENT MINISTRU DIN COMPONENTA GUVERNULUI ROMANIEI?

  Sondaj Online:
  http://www.sondaje.php0h.com/ministrii.php

 7. radu popa Says:

  E pacat ca ati lasat sa moara ziarul Dimineata, pentru spiritul lui, pentru semnificatia jurnalistica si, de ce nu, politica, a acestui cotidian. Si dvs sunteti principalul responsabil pentru moartea acestui simbol al revolutiei, asa cum sunteti responsabil si pentru situatia lui Sorin Stanciu. Va rog sa va pastrati demnitatea si sa nu’mi spuneti ca l’ati luat la Cotroceni ca asta a fost si meritul lui! Dupa asta, ce ati facut!?

 8. comentatorul Says:

  Citat ION ILIESCU
  “Hotărârea preşedintelui Băsescu privind respingerea candidaturii doamnei Norica Nicolai pentru funcţia de ministru al Justiţiei, făcută de premier, pe baza deciziei luate de partidul de guvernământ, este nefirească”

  Citat dintr-un ziar:
  “Numele Noricai Nicolai se leaga si de cel mai mediatizat caz de vot ilegal din Parlamentul Romaniei. In aprilie 2006, Norica Nicolai s-a prezentat la sedinta impreuna cu nepoata sa, care a fost surprinsa de camerele de filmat votand cu o cartela de parlamentar. Senatorul a recunoscut ulterior ca i-a permis nepoatei doar sa asiste la lucrari, nicidecum sa utilizeze cartela. A declarat ca a gresit, iar in urma cercetarilor interne, Biroul Permanent al Senatului i-a dat un avertisment.”

  CUM POATE FI MINISTRU AL JUSTITIEI O PERSOANA PRINSA CU ILEGALITATI?

 9. 1ipse Says:

  Sa o luam pe puncte:
  1)”- Hotărârea preşedintelui Băsescu privind respingerea candidaturii doamnei Norica Nicolai pentru funcţia de ministru al Justiţiei, făcută de premier, pe baza deciziei luate de partidul de guvernământ, este nefirească.”
  Adica sa inteleg de aici ca Presedintele Basescu n-ar fi trebuit sa refuze numirea N.N. in postul de ministru al Justitiei? Ar fi trebuit sa-i dea girul sau neconditionat de faptul ca susnumita, senator fiind (inca) a incalcat cu buna stiinta si fara remuscari regulamentul institutiei ce ar trebui sa serveasca drept model de integritate pentru romani? Avem nevoie de cineva la M.J. care sa conduca prin “reprezentanti”, vreo matusa, un unchi sau o nepotica delegata sa ia friiele institutiei cind D-na ministru va avea putina treaba la….. bucatarie?
  2)”Trebuie să-i alegem pe cei mai credibili, care se bucură de o bună percepţie din partea cetăţenilor…..”
  Pai va propun sa alegeti la voi la PSD pe N.N. sau in fine pe cineva care face dovada de aceeasi integritate si care are cam aceeasi priza la public. Sau sa inteleg ca N.N. reprezinta un model demn de urmat de catre toti membrii PSD-ului cu ambitii de a urca pe scara politichiei fomanesti?!

 10. cirlovacristian Says:

  Citat dl.Ion Iliescu

  ”PSD are o datorie nu numai faţă de propriii militanţi, pentru ca partidul însuşi să câştige, are o datorie în faţa ţării, în faţa societăţii româneşti, ca forţă politică principală care este datoare să reprezinte interesele fundamentale ale ţării şi ale cetăţenilor României.”

  Desi suna frumos mi se pare ca poate deveni foarte urit.
  Daca actualul presedinte care este sustinut si duce o politica pro USA (administratia USA)nu cred ca trebuie sa-l alegem pe dl.Geona care are de altfel ”prea multi prieteni evrei”.
  Cel mai bine ar fi sa nu mai ”trecem ”de la unul la altul.
  In aceste conditii ”date” :incotro se indreapta politica din Romania?
  Chiar nu putem sa ne creeam si sa avem un aparat administrativ si legislativ care sa fie 100% romanesc format din cetateni Romani (nu doar cu cetatenie)?

  Daca in prima faza ,in Partidul Comunist din Romania erau infiltrati ”o gramada de cetateni de orientare si cetatenie evreiasca” (evreismul a devenit un curent)care de altfel au si condus Romania o vreme,in a doua faza am avut noroc.Norocul nostru a fost ca au pus mina pe friie Romanii caci astfel eram de mult vinduti fostului URSS si acum poate ca vorbeam limba moldoveneasca.

  Romania face parte din Europa.
  Una dintre ideile de baza Europene este de unitate-cu toate componentele sale,dar observ ca multe tari din zona EURO ”au contracte cu clauze specifice si speciale” si cu altii(veziSpania,Polonia,UK,Romania,etc..).Unele tari poate au o scuza dar……Cred ca acest fapt se numeste duplicitate sau infidelitate(dupa caz).
  In Europa de astazi (mai ales in tarile in care Democratia persista de mult timp) guvernele si chiar toata clasa politica reprezinta interesele propriilor cetateni la orice nivel- local,national,international.
  Prea putini politicieni din Romania reprezinta interesele noastre ale Romanilor.Nu trebuie sa fim nationalisti ,dar sa stam cu fruntea sus nu sa mergem si sa folosim metoda ca ”Eu il cunosc pe ala si ala …..”.Nu asa ne recistigam respectul-nici in fata propriilor cetateni si nici in fata europenilor.
  Din anul 2007 trebuie sa gindim si sa actionam ca Europeni(daca vrem sa fim si sa facem parte din Europa).

  Daca tot ati vorbit de remaniere,parerea mea este ca ar trebui sa o incepeti si dv.Consider ca trebuie sa ”preluati” conducerea,sa va inconjurati de oameni loiali fata de social-democratie si implicit si fata de persoana dv. si totodata sa eliminati si grupurile(gruparile) care au altfel de interese decit cele ale Romanilor si celor cei reprezentati.Sa nu uitati de migratia politicienilor(lege in acest sens) si alianta cu PC(care de altfel nici pe departe nu este ”conservator”) care a adus prejudicii natiunii9o cauza a pierderii alegerilor.Va spun toate acestea,cu toate ca nu sunt membru PSD-ist(probabil cu aspiratii),in ideea ”cine are urechi sa auda”.

  Va multumesc

 11. cirlovacristian Says:

  @comentatorul

  Este foarte adevarat ca a fost prinsa cu ilegalitati,ba mai mult ceea ce a mai facut pe la ministerul muncii si solidaritatii sociale si cum este privita doamna in cauza de catre fostii colegi,inclusiv faptul ca are ca si subaltern direct neamurile din familie dar ………legea este doar pentru noi fraierii pentru ei,desteptii,ohooo sunt mai presus de orice(parerea mea Basescu ca si altii se cred semizei).In democratiile europene toti sunt egali si nu prea sunt impartiti pe clase sau categorii sociale(ca in Romania)in plus acolo in occident oamenii sunt respectati indiferent din care parte sosesti.
  Daca Parlamentul Romaniei a ”acordat” doar avertisment,tinind cont ca in Romania avem democratie,atunci la ce sa ne asteptam mai mult.
  imi pare rau dar acesta este adevarul,”tara,nevoile si neamul”.

 12. curent01 Says:

  @comentatorul @1ipse

  sunteti necrutatori cu nicolai…..!
  singura ei greseala este ca si-a lasat nepoata sa asiste la lucrari. a gresit pe litera regulamentului iar pedeapsa este o mustrare. deci si-a primit pedeapsa…. greseala este cred mai mica decat atunci cand cineva trece pe rosu cu masina. ai facut-o, pierzi carnetul si platesti amenda! inseamna asta ca cineva care a trecut cu masina pe rosu nu merita sa fie ministru al justitiei? de ce nu? sunteti la fel de intransingenti in ceea cel priveste pe basescu? cum sa fie cineva presedinte care…..?

 13. Horia Blidaru Says:

  @drtm:

  Pe mine ma mira ca puteti crede ca Geoana si-ar da demisia dupa un esec in alegeri. Din contra, il va transforma, pentru ochii lumii, intr-o izbanda, ba chiar una stralucita daca va urma o participare a PSD la guvernare. Ma tem ca soarta lui Geoana in fruntea PSD incepe sa semene cu aceea a lui Tariceanu in fruntea Guvernului. Nesperat, nebanuit, pas cu pas, provizoratul neconstructiv se eternizeaza din slabiciunea celor ce ar trebui sa-l denunte si sa puna in locul lui o viziune profunda si pe termen mult mai lung decat de azi pe maine.

  @comentatorul&1ipse:

  Daca nu era acel incident minor cu nepoata d-nei Nicolai, cu siguranta i se gasea altceva. Bunaoara, ca a chiulit in a XI-a de la ora de matematica. Hai sa fim seriosi: orice ministru sau ministeriabil liberal e, in acest moment, in vizorul armatei de procurori si ziaristi obedienti ex-piratului. Orice detaliu, oricat de mic, poate deveni, brusc, pretextul unui circ pentru desfiintarea imaginii oricui. Dincolo de faptul ca Basescu nu are nici o legimitate sa vorbeasca de reputatia cuiva, e ingrijorator, pentru o democratie fragila, modul ticalos in care actioneaza masinaria sa propagandistica.

 14. eiliescu Says:

  D.le presedinte vorbiti in interviul dvs de adunarea tuturor fortelor politice, dar va intreb cand ar trebui facuta asta?Dupa ce PSD-ul nu va mai fi votat de catre nimeni?

 15. tutilusdemisie Says:

  Domnule Presedinte,
  Noi am prefera sa fiti mai incisiv si transant in ceea ce priveste analiza pe care o faceti partidului in acest moment si sa propuneti solutii de regandire a structurii de conducere, pentru ca echipa este lamentabil de slaba si lipsita de vointa politica.
  Sunt foarte multi care asteapta de la Dumneavoastra un semnal. Daca ezitati in continuare sa-l dati (si ati vazut ca acest interviu a fost perceput de presa ca o atitudine ezitanta), partidul va intra rapid in disolutie. Oamenii care mai inseamna ceva pentru PSD vor cauta fie solutii individuale, fie se vor gandi la alte constructii. In nici un caz amanarea dezbaterii deschise si a unor solutii radicale nu vor salva unitatea partidului ci mai curand vor incuraja fractura.

 16. Bibliotecaru Says:

  @ Ion Iliescu
  Dacă ajungeţi la spital în vizită la dl. Sergiu Nicolaescu, vă rog să-i uraţi din partea noastră “Însănătoşire grabnică”. Sunt cam îngrijorat, astfel de hematoame sunt foarte periculoase iar recuperarea este destul de grea, având în vedere vârsta domniei sale. Sper să auzim veşti bune.

 17. 1ipse Says:

  @ Horia Blidaru

  Maestre, daca fraudarea Senatului si inselarea increderii rumanilor care te-au ales sa-i reprezinti acolo este “incident minor” si exemplu demn de urmat, jos cu basca! Puteti sa o alegeti si Presedintele Romaniei la viitoarele alegeri!
  Cit despre chiulul ei de la ora de mate din clasa a XI tu de unde stii? Erati impreuna?

 18. curent01 Says:

  @1ipse

  Maestre! cum a fraudat Nicolai Senatul? ca si-a invitat nepoata acolo? asta este greseala imensa prin care s-a inselat increderea romanilor? ti-am dat un contraexemplu, unde iti este intransingenta fata de basescu de exemplu? printre altele si-a invitat ficele in politica…:-) , a condus sub influenta alcolului – nici macar nu si-a primit pedeapsa, ca sa dau numai cateva exemple, nu dintre cele mai grave care sunt puse in carca domniei sale. tu ca “popor” nu te simti inselat?

 19. 1ipse Says:

  @ curent01
  de unde crezi ca a facut “nepotica” rost de cartele de senator? Se dadeau la intrare? Sa nu-mi spui ca D-na N.N. nu a avut cunostinta de cartela aflata in posesia nepoatei careia i-a inlesnit accesul ilegal in sala! Asta se cheama frauda, mai de-a dreptul FURT, HOTIE, INSELACIUNE. Adica exact ceea ce vrea Primul Ministru sa o mandateze a eradica, nu a infaptui, n’asa?
  Chestia cu permisul de conducere e un exemplu pueril, paralel cu subliectul (ca doar nu candideaza la postul de sef al Circulatiei).
  Aici nu era vorba de Basescu, punct. Nu-ti face griji, o sa capete si el dupa cum singur si-a pregatit. Daca da cu oistea-n gard il sare rindul la alegerile viitoare. O votam pe N.N. lol

 20. curent01 Says:

  @1ipse

  dumneavoastra sugertai ceva ce nu a fost demonstrat. si anume ca dn N.N ar fi avut cunostinta de cartela respective si ca si-a indemnat nepoata sa voteze…. demonstrat nu este decat ca si-a invitat nepoata in sala iar pentru asta a platiti cu mustrare. FURT, HOTIE, INSELACIUNE nu este decat in mintea dumneavoastra. FURTUL, HOTIA, INSELACIUNEA sunt fapte penale demonstrate de justitie. deci dn. 1ipse dn. N.N nu poate fi acuzata de aceste fapte, atata timp cat justitia nu s-a pronuntat, pe care dumneavoastra cu usurinta le puneti in carca ei. Sa fim seriosi! Si-a invitat nepoata la servicu! Crima curata nu-i asa! “FURT, HOTIE…..”.
  Cu fraza “Sa nu-mi spui ca …..” nu se poate demonstra nimic. Chestia cu permisul ti-am dat-o ca exemplu ca sa intelegi ca dn. Nicolai a fost pedepsita cu mustrare. Si-a primit pedeapsa pentru ce a facut….
  Daca dumneata treci pe rosu, iti primesti la fel pedeapsa si cu asta gata. Asta nu te impiedica din punct de vedere moral sa fii un bun ministru al justitiei !
  daca am gandi asa cred ca nici un om nu ar putea fi un ministru al justitiei… Om fara pata! Cine arunca cu piatra?

 21. LA ZI, IN COTIDIAN! Says:

  […] continuarea pe ioniliescu.wordpress.com sursa […]

 22. 1ipse Says:

  @ curent01

  Poate ca in Romania votul sub falsa identitate nu este frauda, in acest caz retrag cele postate anterior, cu scuzele de rigoare pt ca v-am facut sa va pierdeti timpul si nervii citindu-le ! In alte tari e caz penal.
  Daca Basescu si-a invitat fetele in politica eu unul nu ma simt deranjat, nu le-a invitat sa voteze in locul lui, sa ia decizii in locul lui. Pe de alta parte esti convins ca ar fi facut aceeasi politica ca el? Nu poti sti niciodata.
  Daca ai cumva impresia ca sint un sustinator neconditionat al lui Basescu, te inseli. Nici eu nu consider normal ca un presedinte de tara sa-si petreaca timpul in circiuma, oricit de gomoasa ar fi circiuma aia! In primul rind un presedinte de tara NU ARE TIMP LIBER, sau nu ar trebui sa aiba in cursul mandatului de presedinte. Nu sint de acord nici cu iesirile colerice, necontrolate – vezi meciurile presedinte v/s ziaristi, ziariste. Astfel de iesiri in public, sau chiar privat strica imaginea si credibilitatea atit a persoanei cit si a institutiei. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca un presedinte de tara nu este o persoana privata! Ma opresc aici cu exemplele pt ca nu Basescu era totusi tema in discutie.
  Cu toate acestea nu trebuie sa uitam ca Basescu a fost ALES Presedintele Romaniei de catre electorat. A fost sustinut de catre electorat si pe perioada cit a fost suspendat din functie. Daca la sfirsitul mandatului nu va mai avea sustinerea electoratului, nu va mai pupa Cotroceniul ci Piata Independentei.

 23. 1ipse Says:

  @ curent01
  replica la postarea :
  January 10, 2008 at 9:59 pm

  Orice muritor de rind are acces in sala de sedinte a Senatului? Sau era ziua in care parintii isi aduc copiii sau nepotii la slujba? De obicei in astfel de zile nu se prea lucreaza pe la institutii, ori la Senat tocmai se vota ceva, deci se lucra!
  Din cite am inteles eu (s-ar putea foarte bine sa gresesc nefiind “de-al casei”) in sala de sedinte a Senatului poti avea acces pe baza de cartela, care cartela este nominala si in posesia Senatorului. Ce a facut D-na N.N.? A pus o vorba buna la nea Caisa portarul de serviciu s-o lase si pe nepotica sa se uite si ea putin prin Senat? Nu cred! Oare gresesc eu sau D-na N.N. nici nu prea era in zona?
  Cel care inlesneste o frauda se face partas la aceasta, parca si in Romania, n’asa?

 24. emigrantul Says:

  UN SONDAJ DE OPINIE REFERITOR LA NORICA NICOLAI

  Este potrivita Norica Nicolai pentru Ministerul Justitiei?
  ==================================
  Da, este potrivita 14.09%
  Nu, nu are ce cauta acolo 81.88%
  Nu stiu 4.03%

  Total: 894 voturi
  ===================================
  Sursa: Romania Libera

 25. krudus Says:

  Cand am vazut “faza cu cartela din senat” m-am enervat destul rau.Imi spuneam ca un asa tupeu mai rar intanlesti…..si la matusa si la nepoata. Din bun simt trebuia sa-si dea demisia imediat.Nu a facut acest lucru pentru ca anticipa finalul.Spera ca populatia necajita sa uite de acest incident minor.Iata, timpul ne-a dovedit ca lumea nu uita sa-i sanctioneze pe cei care au gresit.Cred ca de data acesta dl.Basescu a procedat corect,sunt in Romania 22 milioane de romani care pot fi ministrii de justitie mai buni si mai corecti decat acesta doamna Norica.Din cate stiu si pe vremea cat a fost procuror a facut cateva greseli…..

 26. cirlovacristian Says:

  curent01
  Care a fost forma,situatia,modalitatea si de de ce a invitat o”nepoata acolo”?
  Daca nu ma insel Elena Basescu prezinta o ”fractiune” din ”moda”(probabil ceea ce reprezinta NU VA IMBRACATI ASA).
  In plus ”nepoata” face parte din staf-ul doamnei in cauza.

  @1ipse
  ”FURT, HOTIE, INSELACIUNE”-se numeste troc.Dv credeti ca actualul presedinte nu stie ce face?
  ”Clasa” politica este o sleahta de ”paraziti economici,sociali,etc…”care urmaresc ceva(nici ei nu prea stiu bine ce acum)

  @emigrantul
  Legea este lege si in Canada nu?
  Nu un sondaj este cel ce ”dicteaza”(dar ajuta).
  Constitutia -in cazul Romaniei.

  O intrebare: d-rul Ponta este fost procuror (tinar de altfel) credeti ca va face fata unui scaun ministerial(daca nu-l ajuta socrul sau dl.Sirbu)?
  Chiar asa de ce (d-na,d-ra nu stiu ce mai este acum)Daciana Sirbu a ajuns in politica Romaneasca si Europeana ?A facut ceva special?
  Cumva PSD-ul promoveaza ”neamu’ ” sau are ceva deosebit in ……..exprimare?
  Va rog ,in plus ,ce sunt d-rul Ponta si Titus C?
  Social-Democrati?Nu cumva au incurcat UTC-ul cu PSD?
  Usor usor PSD-ul pierde teren in fata lui cocos,marean,adriean(noroc ca se retrage-asa am auzit)predescu,vosganian,urdea,poc,stolojan,blegu’, si altiii.
  Daca nu se vor lua masuri constructive PSD va dispare(inglobat,asimilat,dizolvat) de pe scena politica din Romania.

  Domnule Ion Iliescu chiar nu mai are PSD-ul oameni-lideri?
  Sunt impertinent,stiu,dar incerc sa gasesc niste raspunsuri.
  Va rog sa intelegeti ca am crezut in social-democratie de la virsta de 18 ani dar de multe ori am fost dezamagit datorita coruptiei,spagii,prieteniilor,jigodismului,nepotismului,etc….ce a fost promovat in cadrul PSD-ului si dv. nu luati nici o masura nici acum?
  Va rog sa nu-mi spuneti de Echilibru,m-am saturat sa tot astept sa se faca ceva in privinta tuturor Romanilor(indiferent de orientare politica, cadrul social,situatie materiala,locuinta,neamuri,etc……)Cred ca aici gresiti dv.Ca nu luati masuri(sa-i obligati)sa se comporte normal(intr-o societate normala).Voi continua pina cind voi observa ca actionati in sensul unei societati normale nu preferential (Sirbu si neamu’,Tiriac si Rus,etc….)
  Binele tarii si natiunii primeaza in fata celor ce…………..
  Ce pot sa va faca daca nu-i mai ”bagati” sau ”sprijiniti”?NIMIC
  Adunati in jurul dv. oameni ce sunt loiali social-democratiei si fata de persoana dv. nu fata de posturile ce le vor.
  Va multumesc

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: