DECLARAŢIE

 

Mi-a fost dat să aud multe grosolănii si chiar jigniri din partea domnului Traian Băsescu.

Dar ceeace şi-a permis să declare, astăzi, pe aeroport , la plecarea sa spre Berlin, este o adevărată ticăloşie. El – care este un profitor şi al vechiului regim şi al tranziţiei – îşi permite să-i jignească şi să profereze acuze grave la adresa celor ce si-au asumat si riscuri şi răspunderi , în momentele fierbinţi ale Revoluţiei, la care el nu a participat.

Ticăloşia consta în acuza lansata la adresa “conducătorilor de după executarea lui Ceauşescu, care ar fi scos armata în stradă , pentru a ucide 1600 de români”.

Este o afirmaţie iresponsabila , mincinoasa, care constituie o jignire la adresa Revoluţiei şi a conducătorilor ei şi arunca un blam nemeritat asupra ţarii, asupra unui moment înălţător al istoriei naţionale, de jertfe şi eroism ale poporului român.

Se ştie bine, că diversiunea teroristă s-a declanşat în seara zilei de 22 decembrie, în jurul orelor 18.30, când nu era constituită nicio structura a noii puteri. Cine putea, deci, din partea viitoarei puteri neconstituite să dispună o asemenea monstruozitate ?

Diversiunea avea tocmai rolul evident de a împiedica orice nouă structurare de putere.

Noi, cei ce reprezentam grupul constituit ad-hoc – de iniţiativă , lucram la textul unei Proclamaţii către Tară, în sediul Comitetului Central, când am fost surprinşi de focurile de armă , care au lovit si ferestrele biroului în care lucram. Ne-am reunit în sediul Televiziunii şi am continuat să lucrăm, sub stare de asediu. Abia la miezul nopţii, am putut prezenta , din studioul 4 al Televiziunii, Comunicatul către Tară al Consiliului Frontului Salvării Naţionale şi o lista provizorie de 39 de membri ai Consiliului, cu care, însă, nu ne-am putut reuni decât pe 27 decembrie, după încetarea diversiunii armate, ca urmare a execuţiei cuplului Ceauşescu.

Aceasta a fost, în sinteză, desfăşurarea evenimentelor.

Afirmaţiile dlui. Traian Băsescu vădesc o evidentă rea-credinţă, din partea unui om fără simţul măsurii şi al răspunderii, care ocupă , din păcate, funcţia cea mai înaltă în stat, pe care o dezonorează.

În loc sa manifeste respect şi pioşenie  faţa de cei ce şi-au asumat, atunci, riscuri şi răspunderi, nu uşoare, el îşi permite asemenea ieşiri lipsite de un elementar bun simţ.

Este regretabil !

Dar sper ca alegătorii români sa-i dea lecţia meritată la alegerile prezidenţiale care urmează.

18 Responses to “DECLARAŢIE”

  1. cirlovacristian Says:

    @Ion Iliescu

    afirmatiile actualului presedinte,nu numai ca sunt iresponsabile-ceea ce arata ca “ieste” destul de bolnav,sunt coraborate si din initiativa “unor” asazise “elite” ce actioneaza in “planul” Romaniei de o perioada destul de indelungata.
    Alegatorii romani trebuie sa scoata de pe scena politica toate “personajele” si “papusarii”
    (din pesede,penele,udemere,pedele,etc…) de pe scena politica din ROMANIA,aceasta ar trebui sa fie menirea alegatorului.
    Va intreb si eu ,asa ca prostu’:cum a fost posibila infiltrarea pe “piata politica” a unor personaje ca ….geoana?sau ca videanu?sau ca marean?
    Trebuie sa fie o explicatie,nu?

  2. Gabriela Savitsky Says:

    Sper că nu luaţi în seamă această mică lepădătură care latră, încă, pe televizoarele noastre.
    Nimic din ce facem rău în lumea aceasta nu rămâne nepedepsit.

  3. tiberiuretu Says:

    Este foarte grav ca nici acum in ceasul al 12-lea adversarii politici ai lui Basecu nu inteleg tactica presedintelui si mai ales nu inteleg cum poate fi el combatut in mod eficient. Este o situatie inadmisibila si apelul dv adresat alegatorilor sa-l “pedepseasca” la urne este un mare risc ca un joc de “ruleta rusa”. Basescu trebuie invins in in primul rind in campanie, prin forta gindului si cuvintului scris si vorbit care trebuie sa-i convinga pe alegatori sa nu-l voteze. Trebuie creeata o miscare de masa,populara anti-Basescu, ceeace deocamdata nu pare sa se fi realizat. Basescu deocamdata a reusit sa se instaleze solid la putere si sa insufle o stare de teama in rindul unei paturi largi a populatiei si a unor adversari politici. Aceasta situatiue trebuie schimbata radical altfel sansele de a fi schimat sint f. indoielnice. mai este f. putin pina la alegeri si din pacate Basescu este cel care conduce ostilitatile si dicteaza temele de dezbatere din media. Modul in care i se riposteaza nu pare sa-l puna in dificultate.
    Trebuie schimbat “macazul “urgent !

  4. tiberiuretu Says:

    Modul in care i se riposteaza lui Basescu nu pare sa-l puna in dificultate
    Speranta dv ca alegatorii sa-l pedepseasca la urne mi se pare f. riscanta ca o “ruleta rusa”. Basescu trebuie invins in primul rind in campanie prin forta gindului si cuvintului scris si vorbit. Trebuie creeata o miscare populara de revolta impotriva regimului care sa se concretizeze intr-o victorie la vot. Aceasta miscare nu exista deocamdata. Incercarile sint firave. Deocamdata Basescu a reusit sa ia in mina finele puterii si a reusit sa insufle teama in paturi largi.Aceasta situatie trebuie schimbata. Trbuie schimbat “macazul” camoaniei pentru ca teama sa se transforme in entuziasm pentru schimbare

  5. danielbuca Says:

    Domnule Ion Iliescu,

    Eu sunt unul din cei care au fost acolo in acea perioada. Acolo, in strada, la Universitate, la Palatul Telefoanelor, la CC. Eram un copil dar am trait acea perioada.
    Tatal meu este una din victimele acestei revolutii, asa cum a fost ea. Nu intru in detalii pentru ca nu este nici locul nici momentul.

    Ce face Traian Basescu de 5 ani dar si declaratia de astazi nu sunt altceva o bataie de joc la adresa acelor oameni care au crezut intr-o idee si au luptat pentru ea, si unii chiar au murit.
    De mult timp ma abtin sa spun dar, spre deosebire de alti oameni care va simpatizeaza din alte motive, eu sunt unul dintre acei oameni care stie cum ar fi putut arata lucrurile daca nu ati fi fost acolo, si dumneavoastra si altii. Stiu cum ar fi fost lucrurile daca gen. Vlad nu ar fi actionat asa cum a actionat.
    Pe scurt: am alta perspectiva asupra istoriei.

    O singura rugaminte am la dumneavoastra: invatati sa nu va mai pese de Traian Basescu, sa nu mai puneti la suflet toate declaratiile lui pornite din teama si ura.

  6. Victor Says:

    Cat de jos poate cobora acest individ, Basescu… Am spus/scris, nu o data ca actualul presedinte este genul de om care “nu are mama, nu are tata”. Insa, recunosc, la un asemenea atac abject, nu ma asteptam. Probabil ca lingaii si fanii lui sunt in extaz si inca o data ii dau dreptate. Ceea ce ei, lingaii si fanii nu realizeaza si nici nu cred ca au sanse sa realizeze vreodata este ca prin aceasta declaratie ticaloasa, Basescu nu a lansat doar un atac la Presedintele Iliescu ci batjocoreste intreaga tara. Un presedinte de tara care arunca cu noroi in actul cel mai important, cel mai curajos, infaptuit de romani in ultimele decenii.

    As fi vrut sa scriu ca numai cineva caruia nu-i pasa deloc de romani si de Romania este in stare de asa ceva dar mi-am dat seama ca aceasta afirmatie nu ar fi adevarata : nu este suficient sa nu-ti pese de o tara si de cetatenii ei ca sa declari asa ceva din calitatea de presedinte al acelei tari. Numai un individ care uraste romanii si Romania poate fi in stare de asa ceva. Asta este Basescu! Un individ mult mai abject decat ne imaginam multi dintre noi, comparatia cu “copilul nazdravan” devine iata asa cum remarca Sibilla, mult prea blanda, iar modul in care il vad altii precum un prieten al betiilor, certaret si cu apetenta spre inavutire si putere toate astea devin aspecte secundare fata de ceea ce este cu adevarat acest individ : un ticalos!

    Domnule Presedinte,

    Dupa cum scrie si Gabriela, nu-l luati in seama. Oricum sunteti mult mai puternic decat licheaua. Simte ca pierde si este in stare de orice… Dar de ceea ce se teme, nu va scapa!

  7. Sibilla Says:

    D-le Preşedinte, Ion Iliescu,
    Am mai spus, mă repet şi-o fac cu toată seriozitatea şi responsabilitatea !
    Acest personaj, Băsescu Traian, TREBUIE SĂ PREZINTE UN CERTIFICAT ELIBERAT DE-O COMISIE DE EXPERTIZĂ PSIHIATRICĂ, argumentul cel mai solid este că, un preşedinte al unui Stat, NU ARE DREPTUL SĂ JIGNEASCĂ, SĂ ACUZE FĂRĂ TEMEI LEGAL, DOVEZI ABSOLUT NICIUN CETĂŢEAN AL ACESTEI ŢĂRI CARE L-A SUPORTAT DESTUL !
    Pricepe toată suflarea că ESRE DISPERAT, că-n ciuda eforturilor , măgăriilor, nemerniciei cu care IMPUNE filialelor PD-L din teritopriu să plimbe oameni la mitingurile unde nu face altceva decât SĂ MINTĂ ÎNCĂ ŞI ÎNCĂ POPORUL AMĂRÂT, mai mult, aceste deplasări se fac oare cu : de unde carburant, de ce cu inclusiv microbuzele destinate de fapt transporturilor de elevi, etc. ŞI TOTUŞI, pe zi ce trece electoratul său se subţiază!
    NU ŞTIE SĂ PIARDĂ DEMN, habar n-are ce-i aceea DEMNITATE, prin urmare va ieşi de pe scena politică precum orice LAŞ, căci asta este : BĂSESCU ESTE UN LAŞ ŞI-UN PENIBIL !
    D-le Preşedinte,
    De-ar fi doar iresponsabilitate şi rea credinţă, dar e mai mult şi iarăşi mă repet şi tot în felul meu direct : tot ce face DELIBERAT le face, E CHINUIT ŞI DĂ PE DINAFARĂ DE URĂ, VENIN, E DIABOLIC, ŞI MAI E ŞI IGNORANT, CEEA CE ESTE MAI GRAV DECÂT PROSTIA!
    Minte cu neruşinare, românii NU-l mai vor, s-au săturat de el şi clica lui de cioflingari, că-i deajuns să arunci o privire la personajele ce-alcătuiesc ilegalul guvern boc-poc , * modelele * PD-L, toţi cu bube-n cap, maeştri-n dat tunuri de miliarde …. cu * cinstiţii * ăştia doreşte să-şi facă mendrele : SĂ FRAUDEZE ALEGERILE ELECTORALE !
    Mă plimbam azi cu feciorul meu pe B-dul Republicii din Reşiţa, banere ale candidaţilor la preşedinţie peste tot, ale lui de nush câţi m, imense, totuşi, celelalte toate intacte, ale sale fie găurite, fie scuipate, am văzut urme ce păreau ca de ouă… nu că aş aplauda asemenea gesturi, departe de mine gândul, dar românii unde-l * văd *, nu se mai pot stăpânii, CUNOSC CINE E TARTORUL ŞEF, poate că suferinţele-ndurate, viaţa chinuită, neputinţele şi deznădejdea i-a adus pe români la limita răbdării. Peste tot, la colţ de stradă aceleaşi vorbe, ca-n loc de salut : * ne vedem de Moş Nicolaie, ne-o aduce ceva mai bun, ne0o scăpa Dumnezeu de ăsta, de hoţii ăştia că-s peste tot şi nu mai au limită… *. Românii speră, SPERĂ-N SCHIMBARE !
    Ca una care n-a stat pitită-n boscheţi la Revoluţie, că turbez când i-aud pe * bravii *… eroi după război, atotcunoscători mai apoi, spun limpede : pe Băsescu Traian NU-l recunosc de preşedinte, pentru că sunt un cetăţean onest al acestei ţări, pentru că * revoluţionari * de-ai săi mi-au răvăşit viaţa, iar el ştie şi spun aceasta fie şi numai pentru faptul că blogosfera e monitorizată, dovadă, să ne-aducem aminte listuţele cu bloggări incomozi, ostili Cotroceniului, i-auzi… mentalitate… pfff… şi mai spun : * domnia * lui Băsescu a demonstrat că STATUL NU OCROTEŞTE MAMA ŞI COPILUL; AVERTIZORII SUNT ŢINTE VII, rata mortalităţii e-n continuă creştere, nivelul de trai e vai mama lui, nepotism, nemoşaguri şi cumetrii ca acum n-a fost NICIODATĂ-N istoria României… şi Doamne câte-ar mai fi …
    Ca participant la Revoluţie, spun cu toată responsabilitatea că nu m-a scos nimeni în stradă, a fost decizia mea, dar… nu ca să-l suport pe unul ca Băsescu şi toată cohorta lui de portocalii nesătui de averi, poziţii funcţii, putere! NU l-am votat niciodată, Băsescu NU a dovedit că a fost ales sau s-a ales, să fie clar! Minunăţia de… eu una n-o pot numi declaraţie ci NESIMŢIRE, este o jignire şi-o DOVADĂ CLARĂ DE SFIDARE A ROMÂNILOR, pămpălăul nu realizează că a scuipat poporul cu asemenea aberaţie??? Şi iar a dat cu stângu-n dreptul şi cu capu-n nouri, ura l-andemnat să-l vizeze pe Iliescu, la nivelul căruia NU se poate ridica niciodată şi nicicând, şi-a jignit o lume-ntreagă, căci ăsta e el, vai steaua lui APUSĂ!
    La acest moment românii-l regretă pe Iliescu, asta-l scoate din minţi, pe lângă multe altele! Lui i-au mai rămas : MINCIUNA, Leana Udrea şi-o f mică parte din PD-L, că şi ăia-s cam sătui şi mare parte abia-l aşteaptă debarcat să preia puterea, partidul .
    STIMĂ ŞI DEOSEBITĂ CONSIDERAŢIE ECHILIBRULUI!
    Spun la rându-mi : Băsescu îşi merită soarta şi bine nu-i va fi, c-a şi forţat-o….
    respecte, D-le Preşedinte,
    Sibilla

  8. George Serban Says:

    Imi permit sa va sugerez, domnule Presedinte Ion Iliescu ca raspunzandu-i acestui neghiob ticalos, exista riscul de a i se oferi ceea ce are nevoie. Un razboi virtual, fals, cu teme inventate de el pentru a se sustrage temelor reale ale unei dezbateri prezidentiale cu cei care ii sunt contracandidati reali. Si-a propus sa se lupte cu dumneavoastra din lasitate si reuseste. De cand a inceput acesta campanie, Basescu are initiativa iar media nu face altceva decat sa-i dezbata agenda zilnica pe care el o stabileste cu lasitatea si smecheria ieftina pe care i-o cunoastem. Cred ca, pentru timpul care a ramas, este momentul sa dea el raspunsuri. De ce se sustrage raspunderii in fata justitiei pentru infractiunile dovedite de parchet (prejudiciul enorm in cazul Flotei), a infractiunii recunoscute chiar de el in cazul casei pe care si-a atribuit-o prin abuz in serviciu (are si astazi adresa in stra Mihaileanu)? Nu cumva se face vinovat pentru subminarea economiei nationale, indatorind romanii cum nici in vremea lui Ceausescu, n-au fost, sunstituindu-se Executivului, fara sa aiba un program de diminuare a efectelor crizei, introducand banii imprumutati in consum pentru a-i transforma in mita electorala? A avut aprobarea Parlamentului pentru asta? Daca nici asta nu este subminare si inalta tradare atunci care este? Astea sunt temele reale ale campaniei electorale. Abuzul constitutional prin care lasa tara neguvernabila. Utilizarea fondurilor enorme de care dispune pentru a-si face campanie pe bbani publici. De ce trebuie sa puna Basescu intrebari la care ceilalti sa-i raspunda? De ce nu putem NOI sa-i punem intrebari la care sa nu aiba altceva de facut decat sa raspunda si sa se incurce in propriile minciuni pe care le imbrobodeste. Eu sunt consternat pentru faptul ca toti candidatii au teme si programe de campanie paralele cu ale lui Basescu de parca ar fugi unii de altii. Pana cand vom accepta ca acest caraghios sa puna intrebari altora, in loc sa raspunda el?

  9. emigrantul Says:

    Pina cind nu se va face lumina asupra identitatii celor identificati drept “teroristii de la Revolutie” vor mai apare afirmatii cum ca “conducatorii de după executarea lui Ceauşescu ar fi scos armata în stradă pentru a ucide 1600 de români, probabil cu scopul aruncarii vinei pe Nicolae Ceausescu pentru a se justifica astfel executarea sa in regim secret, de urgenta”.

    Cert este ca lumea a fost indemnata, cu ajutorul televizorului, sa iasa in strada pentru a apara cauza “Revolutiei”. Daca oamenilor li se spunea sa stea acasa deoarece se tragea pe strazi de catre forte neidentificate, nu mai murea asa multa lume degeaba.

    Se cunostea ca Armata Romana era de partea “Revolutiei”, ce sens avea sa indemni populatia sa iasa in strada cind existau atitia soldati care puteau fi mobilizati pentru a apara Televiziunea, si alte obiective, de acele “forte teroriste” care trageau cu pusca? A fost o eroare de strategie a noii conduceri a tarii.

  10. dorucoarna Says:

    Oare ce ar putea declara un iresponsabil, insa noi trebuie sa intelegem simplitatea logicii sale: plecand la comemorarea a 20 de ani de la caderea Zidului, in mintea sa a legat imediat acest eveniment istoric de alt moment, alt loc, alti oameni si aici a facut conexiunea si i s-a aprins beculetul urii acuzand postdecembristii de 1600 de crime, intelegeti? Este un simplu oportunist care, ca si cei din alaiul sau, sunt dispusi la orice fapte sau declaratii, toate iresponsabile, care sa le aduca orice mic avantaj electoral. Cand insa un presedinte declara si acuza 1600 de crime, lucrurile iau alta turnura: oamenii cred ca stie el ce spune, dar in realitate el apara acele structuri care il apara pe el acum, disculpandu-le de crimele din decembrie ’89 pe care le pune in contul adversarilor politici, adica ameninta ca daca nu primeste al doilea mandat, postdecembristii vor fi acuzati de crimele revolutiei, adica in final, revolutionarii au tras in populatia ceausista! HaHaHa, nebunule! Asta fratilor mai trebuie ales odata in functia de ‘Comicul Anului’. Acum intelegem si de unde a aparut el meteoric in politica postdecembrista, dinspre cei pe care cauta sa-i disculpe acum, QED!

  11. anca Says:

    Domnule presedinte,

    este evident ca este o ticalosie, de care este constient insusi Traian Basescu – dar o face special pentru a va atrage, cu declaratii, in centrul atentiei mass media si pentru ca, ulterior, sa poata avea subiect pentru atacuri lansate in cadrul mitingurilor electorale, cum ca el nu ‘se bate” cu Geoana ci cu Iliescu!!!

    Desigur, lansarea de “petarde de fum” este un capitol la care a fost campion, pana acum, actualul presedinte – orice subiect este bun numai pentru a nu se linisti viata sociala si politica din tara si pentru a fi timp de analiza si dezbatere asupra vietii actuale.

    Desigur, pana acum declaratiile sale si “bombitele” cu iz de scandalos nu erau atat de periculoase la adresa tarii dar, pentru prima data, Traian Basescu a luat act de realitatea din jurul sau care nu ii mai este favorabila si devine disperat de frica de a nu mai fi reales – inclusiv sondajele comandate de PDL nu il mai plaseaza pe primul loc, iar trendul descendent ii da frisoane…daca nu castiga inca un mandat de presedinte, viata sa politica este terminata – sunt multi in PDL care de abia asteapta sa ii reproseze personal esecul atat ca partid dar si ca guvern!

    Exista desigur, o mare problma: voturile din strainatate dar si din unitatile militare – care nu vor putea fi monitorizate decat ca rezultate finale!
    Din disperare, unii pot face gesturi necugetate, inclusiv incalcari ale…Constitutiei (chiar si intr-un stat atat de sigur si democratic ca al nostru!!!)

  12. augustinradescu Says:

    @ George Serban
    Stimate domn, plec de la afirmatia dvs. de mai sus, absolut corecta, citez: “Cred ca, pentru timpul care a ramas, este momentul sa dea el raspunsuri.”
    La cinismul care-l caracterizeaza, nu m-ar mira ca Basescu sa ne-o “serveasca”: “Eu va raspundeam, dar daca nu m-ati intrebat …” Iata de ce va invit sa vizitati http://sfinx777.wordpress.com/2009/11/06/bulgarele-lui-traian-a-fi-sau-a-nu-fi-…-presedinte-«-culegere-»-de-intrebari-»/ si, de ce nu, sa puneti … umarul! Si, o urare: Sa votati bine!

  13. Sibilla Says:

    @George Şerban,
    Am adăugat şi Întrebările de mai sus, * Culegerii *, să nu zică marinarul că nu-l întrebarăm :

    Bulgărele lui Traian (A fi sau a nu fi … presedinte) « Culegere » de intrebari »


    respecte şi stimă,
    Sibilla

  14. Gabriela Savitsky Says:

    Domnule Președinte,

    între timp, mi-a mai trecut indignarea și ideile s-au așezat mai temeinic.
    Personal, tratez cazul Băsescu cu fantezii literare, menite să-l diminueze (dacă mai e cazul) în conștiința celor care încă mai cred în el. Îi urmăresc pe fanaticii lui (nu mai sunt doar fani) la televizor și am răspunsul la întrebarea cât de jos poate coborî demnitatea unei ființe umane. Pentru că și în fața evidenței că președintele – jucător – candidat – factotum e scelerat, ei repetă ca niște patefoane stricate aceleași osanale penibile și răsuflate.

    Mă gândeam mai dăunăzi să scriu un articol cu titlul ”România băsească”, pornind de la analogia cu ”România pitorească” a lui Alexandru Vlahuță. Dintr-o eroare de zețărie, ”pitorescă” s-a trasformat, și în vocabular, în ”pitorească”. Dintr-o eroare de opțiune electorală, România firească a alunecat în șanțul istoriei, trasformându-se într-o țară a nimănui.
    Nu mi-am imaginat că după 20 de ani de exercițiu democratic putem fi în pericol de a ne buluci, mânați de pofta de putere a acestui nebun, pe drumul îngust al unei noi dictaturi. Nu mi-am imaginat că politicul poate fi erodat din interior, despuiat de haina oficială, de către un scelerat care n-are nimic sfânt. Nu mi-am imaginat că discursul politic va coborî de la pupitrul elocinței și retoricii cultivate în subteranele sordide ale limbajului periferiei.

    Aș fi sperat – și aici subscriu la apelul domnului George Serban – la o campanie a mesajelor constructiviste și nu la această târnosire în noroi a însăși ideii de campanie.
    România este o țară răsturnată. Cu drojdia societății ițindu-se din lupanare și urcând scările instituțiilor statului. România a devenit raiul fanților de suburbie care defilează braț la braț cu oficialii statului român.
    Oare nu în întâmpinarea acestor clase marginale a venit propunerea președintelui (prin comisia lui de cyborgi decerebrați) de a legaliza prostituția și drogurile ușoare? Oare nu le-a întins el mâna stângă pentru pecetluirea înțelegerii, în timp ce în dreapta ține zapisul prin care subsolurile societății devin legale? Nici unul dintre candidații la președinție nu a ”mirosit” acest precontract între Băsescu și lumea interlopă? Chiar ne e frică de domnia legii și de adevărul spus la lumină?

    În locul adevăratelor teme de campanie într-o Românie scufundată în bezna sărăciei, a fricii de ziua de mâine, a morții planificate a bătrânilor care se sting pentru că nu au medicamente și nu au din ce trăi, avem această mascaradă a luptei lui Băsescu cu Ion Iliescu. Și Don Quijote vedea în locul morilor cavaleri înarmați, iluzii întreținute și de slugarnicul Sancho Pantza (id est Emil Boc).

    În locul unui plan clar de redresare a economiei României (și acest plan poate fi alcătuit și poate fi fezabil), campania semănă tot mai mult cu o bătaie în noroi.

    Acest personaj care va deveni curând de tristă amintire trebuie tratat așa cum este, în esență. Ca un infractor. A vândut flota comercială a României – peste 300 de nave, constituind a doua flotă navală din lume – și și-a pus banii la teșcherea prin paradisuri fiscale. Și de-ar fi să plece din România, el și familia lui ar avea din ce trăi o sută de ani.

    Mircea Geoană, sau oricare contracandidat al lui Băsescu, trebuie să distingă măcar trei direcții clare de dezvoltare și relansare a României. Construcția de locuințe pentru tineri – l-am auzit pe Liviu Dragnea vorbind despre acest proiect. Relansarea României se poate face printr-un program susținut de dezvolare a agriculturii ecologice, cu centre de colectare și susținerea continuă a producătorului agricol.
    Sunt atâția specialiști în PSD, nu se poate să nu găsească un program clar, limpede, să-l priceapă tot omul. Aceste lupte sterile cu fumigenele lansate de Băsescu nu fac decât să otrăvească suplimentar aerul și-așa poluat pe care-l respirăm.
    Băsescu poate fi ”bătut” cu proiecte, nu trebuie să coborâm în subsolul confruntării politice decât, desigur, metaforic.

  15. theodora0303 Says:

    Domnule Presedinte,
    Va rog din suflet nu va enervati.
    Suntem cu mult mai multi noi cei care va iubim si va apreciem si care avem nevoie de sfaturile dumneavoastra.
    Am observat ca sunt si multi din PNL care va apreciaza.
    Sunt de aceasi parere cu dl George Serban, noi nu trebuie sa ii facem jocul “De cand a inceput acesta campanie, Basescu are initiativa iar media nu face altceva decat sa-i dezbata agenda zilnica pe care el o stabileste cu lasitatea si smecheria ieftina pe care i-o cunoastem” Trebuie sa schimbam regulile jocului. Noi trebuie sa ii punem intrebari (ce a facut in politica externa de exemplu) si el trebuie sa dea RASPUNSURI.

    Schimbati regulile jocului!

    Gripa portocalie, Simptome, Tratament si Mod de administrare

    Cine va fi viitorul prim-ministru desemnat?

    Pierdut guvern-il declar nul-nu ofer recompensa-astept provincia-rog seriozitate


    Cu mult drag, simpatie si RESPECT

  16. avantgardeblogspot Says:

    Domnule Ion Iliescu, m-ar interesa parerea dumneavoastra despre cum ar trebui sa arate o noua stanga. Intrati, va rog, pe blogul meu si completati chestionarul . Multumesc!

    http://www.l-avantgarde.blogspot.com

  17. bimmerm535i Says:

    Domnule Presedinte Iliescu,

    Peste Revolutia Romana au trecut 20 de ani. Ranile au ramas cu siguranta adanci si nevindecate in randul familiilor care au pierdut atunci pe cineva.

    La nivel de societate, insa, 20 de ani inseamna un context total diferit.
    Romania este in prezent intr-o situatie pe care eu as caracteriza-o ca fiind cel putin dificila.
    Ca urmare, clasa politica ar trebui sa se gandeasca non-stop la o solutie pentru situatia din prezent. Este un motiv suficient pentru care sa nu fiu de acord cu declaratia dlui Presedinte Basescu. Isi ocupa creierul cu probleme care nu au legatura cu contextul actual, in loc sa-l foloseasca (in mod pozitiv) la rezolvarea acestui context.

    In esenta, in momentul de fata eu unul vad o singura problema majora: natiunea romana nu are nici un candidat viabil la alegerile prezidentiale din acest an.
    Nici un candidat al carui istoric, competenta, profesionalism si prestanta sa sa inspire speranta ca putem alege bine.
    Ca urmare, la alegerile care urmeaza putem alege numai prost sau foarte prost.
    Desigur, Domnia Voastra poate il sustineti pe dl. Geoana, sau poate de dl. Oprescu. Stim insa amandoi, atat eu cat si Domnia Voastra, ca nici unul nici celalalt nu sunt chiar ceea ce este necesar acum Romaniei.

    Asadar, avem in fata inca 5 ani de compromis si incoerenta la nivel national. Foarte trist.

  18. ezragsit Says:

    Este foarte regretabil că preşedintele Senatului nu a sesizat Curtea Constituţională în legătură cu neconstituţionalitatea desemnărilor celor doi candidaţi la funcţia de prim-ministru.
    Art. 80 din Constituţie îi acordă Preşedintelui în mod expres rolul de mediator.
    Art. 103 din Constituţie precizează cât se poate de clar că Preşedintele desemnează candidatul la funcţia de prim-ministru în urma consultării partidelor parlamentare.
    Cum se poate vorbi de mediere, dacă după consultări din care a rezultat că există un candidat care beneficiază de susţinerea majorităţii parlamentarilor, Preşedintele a desemnat un candidat necerut de nimeni şi susţinut cel mult de o minoritate servilă?
    Susţinătorii lui Traian Băsescu au citat în ultimul timp art. 103 trunchiat, sărind a doua jumătate a sa, cea care cere ca desemnarea să se facă în urma consultărilor.
    Dacă am accepta această interpretare trunchiată, ar rezulta că Preşedintele ar avea la îndemână artificiul tehnic de-a dizolva în mod arbitrar Parlamentul, organul reprezentativ suprem al poporului, unica autoritate legiutoare a ţării, prin simplul artificiu al desemnării succesive a unor candidaţi neceruţi de nimeni, nesusţinuţi de majoritatea parlamentarilor, care fie nu pot fi investiţi, fie ar putea fi desemnaţi doar în pofida şi în contra voinţei şi dorinţei majorităţii parlamentarilor, prin şantaj, corupere şi alte procedee profund antidemocratice.
    Faptul de-a fi lipsiţi de un guvern legal instituit atât de mult timp trebuia să fie curmat scurt, de la început, prin solicitarea rezolvării conflictului şi precizarea lecturii corecte a art. 103 printr-o sentinţă a Curţii Constituţionale..
    Dacă poziţia PDL este inteligibilă în cadrul politicii lor de susţinere 100% a tuturor deciziilor şi afirmaţiilor venite de la Traian Băsescu, faptul că preşedintele Senatului nu s-a adresat CCR încă de la prima desemnare este cât se poate de întristătoare…

Leave a comment