PUNCTUL PE i.


Domnul Traian Basescu s-a laudat la Craiova ca  “el se afla in competitie electorala cu Ion Iliescu”.

Imi pare rau pentru dansul, dar, nu mai are aceasta sansa. Altminteri, in euforia sa maladiva, poate sa-si inchipuie orice, inclusiv ca se afla in competitie chiar si cu Napoleon Bonaparte !

In ceea ce  priveste afirmatia demagogica pe care o tot repeta,  ca ”in perioada lui Iliescu s-ar fi consolidat Voiculescu, Patriciu si Vantu” – oare de ce comite domnia sa o asemenea discriminare si nu continua enumerarea ca, tot in aceeasi perioada, s-au consolidat si Basescu si Berceanu si Videanu si familia Cocos, cu toate clientelele lor ?

Sa nu se subestimeze din acest punct de vedere domnul Basescu, familia si apropiatii sai !

Dealtfel, este falsa teza domnului Basescu “ca ar inflori coruptia si hotiile in perioadele de liniste si echilibru social”. Din contra, asa cum arata experienta, acestea se amplifica tocmai in perioade de tensiune, perturbare a climatului politic si social, de permanente scandaluri si conflicte institutionale, pe care de cinci ani de zile le intretine presedintele Basescu

Iar in ceea ce priveste conceptia sa despre modernizare in general si despre modernizarea statului in particular, ne-am lamurit suficient.

Ne ajunge!

GATA !

24 Responses to “PUNCTUL PE i.”

  1. Mihnea Georgescu Says:

    Totuşi are dreptate Băsescu, cu Dumneavoastră se află în competiţie, deoarece Dumnevoastră reprezentaţi în societatea românească Valoarea, Echilibrul, Bunul Simţ, Cultura, Normalitatea, Democraţia, Dialogul, Umanismul şi Pacea Socială. Lucruri cu care Traian Băsescu se află structural în conflict. Deci, are dreptate Băsescu – se află în competiţie cu Dumnevoastră, care sunteţi o Icoană a celor enumerate mai sus.

  2. Sibilla Says:

    D-LE PREŞEDINTE ION ILIESCU,
    Acest Băsescu, care s-a dovedit a fi preşedinte al demonilor, al trădătorilor de neam şi ţară, al hoţilor cu care cu INSISTENŢĂ iese la înaintare ( buldogul-lache Blaga, Videanu-jecmănitorul marmurei, etc… ), numai al românilor NU, a mai afirmat şi că * îl bat pe Iliescu pe care l-am mai bătut… * MINCINOSUL * care e * !!! Păi el NU a bătut NICIODATĂ PE NIMENI ! A furat, a fraudat alegeri, S-A ALES nicidecum NU a fost ales, asta e dovadă de IPOCRIZIE !
    Cu declaraţia hăhăială de azi, a dovedit ceea ce noi, românii ştim : Băsescu SE TEME de ION ILIESCU, ca orice cioflingar dealtfel! I-am urmărit, aşa cum fac de foarte mult timp, mimica, gestica, tonul şi inflexiunile vocale : NU e deloc sigur pe el, e panicat, e iritat, nervos, precipitat, labil…. sincer, posibil să cedeze dacă va continua, şi subliniez, noi românii NU-i dorim vreun atac cerebral, Doamne Fereşte, că-l vrem sănătos, CA SĂ PLĂTEASCĂ, TOATE MIZERIILE, TOATE MINCIUNILE, TOATE NELEGIUIRILE.
    Părea azi la Craiova, precum un pechinez hăituit care, face ce ştie mai bine, latră… face gălăgie, zgomot. Asta nu atât pentru intimidarea adversarilor cât, ca să se încurajeze el pe el… astfel a fost percepută ieşirea lui, a câta oară, Doamne… că vorba domniei dumneavostră, NE AJUNGE, NE-AM SĂTURAT DE TEATRUL LUI, NU-L MAI VREM !!!
    Corupţia, hoţia, nepotismul, au înflorit pe mandatul său şi e grav că ŞTIE şi-a tolerat, s-a complăcut şi compromis, e terminat !
    Cum naiba, iertaţi-mă, iese-n faţa poporului cu un Blaga implicat în numai Tatăl din Cer ştie în ce nu… defilează cu duduia Leana parvenită, cu toate specimenele subiecte de presă, investigaţii şi , la braţ cu ăştia MINTE CU NERUŞINARE poporul vorbind despre… cum a zis ?? Modernizare ??? Vedem zilnic maşinile de lux, vilele, terenurile, hoţiile, abuzurile şi traficul de influenţă, ticăloşiile ALOR SĂI, MAFIA PD-L !
    Da, suntem lămuriţi !
    JOS BĂSESCULE, LASĂ-NE, PIEI!!! JOS MAFIA PORTOCALIE, JOS CU HOŢII !!!
    Doamne Ajută !
    stimă şi deosebită consideraţie Preşedintelui de suflet AL TUTUROR ROMÂNILOR, ION ILIESCU,
    Sibilla

  3. Victor Says:

    Mai bine s-ar gandi daca nu cumva dupa alegeri , cand el nu va mai fi presedinte, deci daca nu cumva se va trezi si justitia sa faca ce trebuie in tara asta. Pentru ca daca se va intampla asa, si eu sper ca da, atunci s-ar dovedi ca el nu a fost niciodata in competitie cu dumeavoastra- ci poate cu cei de teapa lui, gainari al caror Dumnezeu este banul.

  4. Victor Says:

    Domnule Presedinte,

    Evident ca nu este in competitie directa cu dumneavoastra . Dar ii intelegem nervozitatea . Pentru ca il bateti si nici macar nu ati introdus in teren prima echipa. Il bateti cu rezervele.

  5. emigrantul Says:

    O animatie emblematica

    O asociatie romaneasca de aeronautica si cosmonautica, numita ARCA, doreste sa lanseze, cindva dupa 29 Oct. 2009, o racheta suborbitala cum nu s-a mai vazut (merita sa vedeti videoclipul). Problema este ca cele trei trepte ale rachetei nu poseda vreun sistem de stabilizare activa pe traiectoria vertical ascendenta dorita. Conform celor care au proiectat-o, treptele inferioare stabilizeaza pe cea cu motorul pornit in mod pur gravitational prin miscare pendulara. Mai precis, daca cumva treapta superioara deviaza spre dreapta, de ex., treptele inferioare se misca, natural ca un pendul, de asa natura incit o readuc la pozitia verticala. Totusi, in acord cu literatura de specialitate, asemenea sistem minune de ghidare se numeste “Pendulum Rocket Fallacy” (Mitul Rachetei Pendula) si nu reprezinta altceva decit o imposibilitate fizica, desi la o prima vedere lucrurile par perfect viabile, mecanismul dind impresia ca functioneaza perfect.

    Animatie a zborului rachetei suborbitale construite de ARCA

    http://www.arcaspace.ro

    Membrii echipei ARCA sunt atit de convinsi de viabilitatea si originalitatea metodei lor de stabilizare incit au si botezat-o dupa numele unora dintre ei si hotarirea de a lansa racheta este definitiva, in prezent facindu-se ultimele pregatiri pe nave ale marinei militare din portul Constanta.

    Tot la fel, Ion Iliescu era convins imediat dupa “Revolutie” de justetea reformelor pe care le-a initiat, gindind ca economia tarii va merge ascendent vertical pe baza unui mecanism de autoreglare natural care ar fi existat, dupa cunostiintele sale, in tarile capitaliste occidentale.
    Totul, s-a dovedit un simplu mit (a fallacy). Planurile sale nu au functionat, asa cum nici racheta ARCA nu va zbura vertical. In loc sa ajunga la 100 km cum este prevazut, se va prabusi in mare la scurt timp dupa pornirea motorului treptei intii.

  6. Emanuel Iacob Says:

    INCREDIBIL PROCONSUL S-A POCAIT! CITESTE > http://crestintotal.ro/2009/10/20/interviu-proconsul/

    • Mihnea Georgescu Says:

      @Emanuel Iacob

      Mă bucur să aud că Vestea Bună a ajuns şi “în casa Cezarului.” Poate, cine ştie, o ia şi taica socru pe Calea Bisericii şi scăpăm de Dânsul.

  7. gabimihaela Says:

    Inca o data apreciez umorul subtil si de bun gust. De aici din Chicago, numai bine! Sper sa apara curcubeul pentru Romania!

  8. emigrantul Says:

    Alegeri Prezidentiale 2009 – TURUL DOI

    Pe cine veti vota in turul doi al alegerilor prezidentiale de anul acesta?

    Varianta 1: http://sondaje.php0h.com/basescuantonescu.php

    Varianta 2: http://sondaje.php0h.com/basescugeoana.php

    Varianta 3: http://sondaje.php0h.com/basescuoprescu.php

  9. antondnagy Says:

    Mult stimate domn Presedinte, mi se pare la indemana oricui raspunsul la intrebarea de ce sunteti Dumneavoastra atacat.

    Atacarea dlui Geoana ar reprezenta atacarea unui contracandidat la Presedintia Statului (si atat!) insa prin atacarea Dumneavoastra, este atacat Statul (am in vedere calitatea Dumneavoastra de fost Presedinte), este atacat PSD (pentru ca, fiind sincer, ati fost, sunteti si veti ramane imaginea partidului in mintea unei mari majoritati) si nu in ultimul rand, este atacat indirect si dl Geoana (prin dorinta de a ii atribui o imagine care ar depinde in totalitate de Dumneavoastra, punandu-l in umbra).

  10. Twitter Trackbacks for PUNCTUL PE i. « ECHILIBRU [ioniliescu.wordpress.com] on Topsy.com Says:

    […] PUNCTUL PE i. « ECHILIBRU ioniliescu.wordpress.com/2009/10/24/punctul-pe-i – view page – cached Domnul Traian Basescu s-a laudat la Craiova ca “el se afla in competitie electorala cu Ion Iliescu”. — From the page […]

  11. theodora0303 Says:

    Imi pare rau ca nu poate sa existe un tur 2 Ion Iliescu- Basescu.
    Dar ce zic eu tur 2, e o greseala, scuze domnule presedinte, il terminati din primul tur. Asta il doare rau, pe dumneavoastra oamenii va iubesc si va respecta, pe el il uraste toata lumea. De ce oare? Pentru ca dumneavoastra reprezentati ECHILIBRU iar el SCANDALUL SI CONFLICTUL.
    Cu deosebit respect

  12. Horia Nasra Says:

    Domnule Presedinte,
    Dvs. reprezentati (ca simbol) tranzitia Romaniei spre modernitate.
    Domnul Basescu reprezinta cumulul unor promisiuni nerespectate si unei retorici specifice unui individ grobian nascut in zodia prunei

  13. Sibilla Says:

    @Victor,
    * Pentru ca il bateti si nici macar nu ati introdus in teren prima echipa. Il bateti cu rezervele. *
    CORECT !
    respecte,
    Sibilla

  14. Robert Dămoc Says:

    Basescu e un manipulator prin definitie, se foloseste doar te trucuri pentru a se tine de tron.
    Toti care il sustin pe Basescu o fac dintr-un singur motiv, PDL promite ca nepotii lor vor face parte din “restangerea” aparatului bugetar.

    Votam SCHIMBAREA!!!

    PS: Ofer bilet gratis pentru croaziera in jurul lumii, avand ca si capitan de nava (Flota) un fost presedinte (de tara).

  15. eficientaenerg Says:

    Blog Nastase-“Pentru România nu ministrul de externe este problema ci Preşedintele!” –comentariul meu! Tati-Joi-la Oltenita- Fundatia Grupul de Initiativa ecologica si Dezvoltare Durabila-activeaza-Yes,Please ???-prezint,in Forum, lucrarea: PLAN de Actiune pentru promovarea unei Localitati Sanatoasa Climatic si Eficienta Energetic!- si/sau Resurse Regenerabile pentru SOS Live Earth! ?

    Sa NU mai stam ca Filozofii-la Actiuni-pentru al Nostru Viitor ! Desi-“În politică, prostia nu este un handicap”-Napoleon Bonaparte .Cine e Ciolos??-eu in sistemul public…NU il cunosc?! Her Severin-si coleg parlamentar,in Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei(am depus undeva…Document /1996-Raportul Comisiei juridice si drepturilor Omului-Raportor Adrian Severin,Grup Socialist ,Romania),Europarlamentar-al II-lea mandat,etc..Pozitie-Base….ca s-au despartit in partid…??/asa cum,in 1997-era ministru,dar,am fost colegi in Comisia industrie-”Petre,nu vii la la noi??”-NU-”Eu sunt cu tata Iliescu!”.Si-evident si cu tine,Adrian-am fost in delegatie la Parlamentul austriac…notam expunerile tale,sa devin si Publician,la sedintele de grup parlamentar-”Le stiai ,pe toate!”,etc!

  16. Victor Says:

    Mersi Niko. Esti draguta. Mie mi-a placut ironia Presedintelui Iliescu – cu Napoleon Bonaparte:)) si replica geniala data de Mihnea- replica la zicerea lui Basescu, evident.

  17. augustinradescu Says:

    Jalnice declaratiile belicoase ale lui Basescu, atita vreme cit curajul de a candida la presedintie i-a venit abia DUPA CE dumneavoastra n-ati mai avut dreptul, conform Constitutiei, de a candida. Ce l-o fi oprit sa va infrunte in ’92, in ’96 sau 2000, daca-i asa viteaz? Ca daca baba avea un … roate (scuzati dezacordul!) …
    Domnule Presedinte, sinteti SINGURUL PRESEDINTE ROMAN care a pierdut alegerile. Le-ati pierdut ca un european, ca un politician al lumii civilizate, intinzind mina adversarului din finala. Sincer, chiar credeti ca Traian Basescu va proceda la fel?

  18. Victor Says:

    Legat de ce scrie augustinradescu:

    Sunt oameni care se nasc sa fie lideri si care se comporta ca atare in orice conditii, respectiv oameni ca Ion Iliescu si parveniti ca Basescu care isi dau arama pe fata in diverse imprejurari. Si daca Basescu l-ar felicita pe cel care o sa-l invinga, eu unul nu as considera gestul lui altfel decat ipocrit. Pentru ca omul asta nu are caracter si orice gest din partea lui nu poate fi decat aparent de buna credinta. Este un individ malefic si cel putin pe mine, nimic nu ma poate face sa-mi schimb parerea.

  19. Sibilla Says:

    @Victor,
    ;) :)
    Respect ţie. Băsel habar n-are ce-a vrea să zică D-l Preşedinte, să crezi ce spun, e … dus… d-atâta echitaţie şi ecumenism, nema timp de studiu, * grija * lui şi soarta ţării… dară, plece , că zău ne-am săturat !
    Sibilla

    @Augustin,
    Cu tot respectul,
    Mnealui Băsel se-nchină NUMAI la… pleşcoi şi e total străin de orice implică lumea politică civilizată, până la el, n-a văzut România aşa ceva, zău. Parcă totuşi şi Ceauşescu avea ceva reţineri că n-am auzit * ţigancă împuţită *, * păsărică *….
    Curaj şi… băsel… dezacord total, nu ştie decât să fure, voturi, printre multe altele… prea multe…
    stimă şi respect,
    Sibilla

  20. Victor Says:

    Basescu nu intelege sa respecte legile si regulile nici macar cat Ceausescu care de bine de rau dadea o aparenta in sensul asta. El vrea sa faca ce vrea cand vrea. Datorita Parlamentului atat de hulit iata ca nu i se permite unui singur om fie el si presedinte sa-si bata joc de tara asta. Pentru ca nu este normal. Basestii apeleaza la un circ de necrezut intr-o tara europeana pentru a pastra puterea. Nu-i pasa de nimeni si de nimic. Este de mult clar ca asa cum spun romanii, omul asta nu are mama nu are tata.
    Pana unde este dispus basescu sa impinga circul? Nu cred ca cineva poate avea o minte atat de bolnava sa intuiasca. Cred in schimb ca exista lideri care il pot opri pe maleficul de la Cotroceni. Si sunt convins ca o vor face.

    Dupa alegerile pentru prezidentiale Basescu si oamenii lui de paie nu vor mai reprezenta decat un vis urat. Nu exista “poate” in aceasta privinta.

  21. augustinradescu Says:

    @ Victor
    Daca il vezi pe Basescu felicitindu-si invingatorul, esti inca mult prea optimist, chiar admitind o comportare ipocrita. E ca si cum l-ai vedea pe Ion Adrian (prietenul nostru comun de pe un alt blog, ti-amintesti?) felicitind pe unul dintre noi doi!
    Eu nu pot fi, in ruptul capului, atit de optimist. Dimpotriva! Ba chiar, ma astept (sa dea Dumnezeu sa n-am dreptate!) ca, atunci cind isi va vedea sperantele spulberate, sa faca cele mai “nefacute” lucruri!
    Atunci el va fi un om disperat. Presedinte, NU! Parlamentar, NU! Ministru sau primar, NU!
    Unii cred ca va redeveni seful PDL. Eu, NU! Sint citiva rechini pe-acolo care abia asteapta sa-l puna la colt, pe coji de nuci! Un partid de oportunisti (aminteste-ti cum au basculat, de la stinga la dreapta, IN CORPORE, la o simpla pocnitura din degete a lui Basescu) se va comporta, evident, ca atare!
    Si, ironia soartei, poate insusi Daniel Morar se va gindi sa-i puna citeva intrebari.
    Cu asemenea perspective “trandafirii” (fara aluzie la simboluri politice), reactiile lui Basescu vor fi, dupa parerea mea, absolut imprevizibile.

  22. augustinradescu Says:

    Cunoasteti vreun demagog (era sa zic demaBOC!) mai mare decit Traian Basescu?
    Face ce face si, atunci cind ii vine lui bine, ne-o serveste pe-aia cu “intoarcerea la popor”. “Sa intrebam poporul” – ne invita omul cu ochii vesnic umezi.
    Cind a decis contractarea unui imprumut EXORBITANT, pe care il vor plati, cu sacrificii imense, generatii de romani, marinelul n-a catadicsit sa ne intrebe ceva.
    Probabil pentru ca nu era treaba noastra!
    Cind a decis sa ne fericeasca cu 4 coduri dintr-o lovitura, precum croitorasul cel viteaz (uite cum se leaga lucrurile!), nici prin cap nu i-a trecut ca o larga consultare ar putea aduce ceva benefic.
    Probabil pentru ca nu era treaba noastra!
    Cind a zamislit (prin angajatii Cotroceniului!) o lege a invatamintului care isi va pune amprenta asupra formarii intelectuale si profesionale a romanilor, acest “stramos al romanilor”, cum il alinta Elena Udrea (ma rog, probabil doar al unor “alesi”) n-a binevoit sa intrebe ce gindim noi.
    Probabil pentru ca nu era treaba noastra!
    Brusc, si-a dat seama ca, pentru a ramine presedinte, trebuie sa-l voteze cineva. Si, imediat, si-a amintit lozinca:”Sa ne intoarcem la popor” Si-a nascocit un referendum, ca sa vedem noi cit de tare il doare de noi romanii si de biata tarisoara. Iar noi, brusc induiosati, sa-l votam!
    Probabil, pentru ca DOAR ASTA ESTE TREABA NOASTRA!
    Ei bine, noi ne-am saturat sa ne spuna el care este treaba noastra, SI CARE NU! Ne trebuie un presedinte care sa ne asculte CIND VREM NOI, NU CIND VREA EL. Si acela NU E traian basescu!

  23. Victor Says:

    Augustin,

    Ma gandeam ca daca a fost in stare sa se maimutareasca plangand in scena “draga Stolo” , daca a pozat in sensibil recintand o poezie chipurile scrisa de el insusi varsand iar lacrimi, deci daca a fost in stare de astea, Basescu este capabil de orice prefacatorie numai sa-i aduca un avantaj. Evident ca modul in care incearca uneori sa se prezinte in fata publicului nu poate avea legatura cu un individ malefic cum este Basescu.

Leave a comment