GUVERN DESEMNAT?!!!


Formula de guvern prezentata de domnul L.Croitoru este “de toata minunea”. Este tot ceea ce a putut produce acest candidat de prim-ministru desemnat de domnul Basescu.  Este regretabil ca acest om, pe care nu am avut ocazia sa il cunosc, a acceptat acest joc al domnului Basescu, ceea ce il compromite definitiv.

Altminteri, asa cum am spus de la inceput, ne acceptand propunerea rationala a majoritatii parlamentare (cu domnul Klaus Johannis) si lansand jigniri la adresa partidelor care au sustinut-o, domnul Basescu nu face decat sa “traga de timp” pentru ca, de fapt, intreaga activitate de pregatire a alegerilor sa se desfasoare sub conducerea si controlul guvernului demis al domnului Boc (Boc2) si a prefectilor numiti de acesta

Ca aceasta actiune  a lui Traian Basescu inseamna nerespectarea spiritului Constitutiei (care prevede “desemnarea candidatului pentru functia de prim-ministru, in urma consultarii ….partidelor reprezentate in Parlament ” ) – nu-l intereseaza. El crede ca acest drept al sau de “ a desemna “ este unul arbitrar;  ca actiunea de consultare este facultativa  si fara obligatii din partea sa. Or, rolul consultarii, in spirit constitutional, este tocmai prilejul de a constata posibila majoritate care sa asigure succesul trecerii prin Parlament a propunerii de prim-ministru. Iar, din acest punct de vedere, Traian Basescu nu are de ce sa aiba vreun dubiu ca exista o majoritate bine afirmata, de circa 65%, in favoarea propunerii pe care domnul Basescu nu a vrut s-o accepte, desi aceasta era solutia clara pentru eliminarea crizei guvernamentale care s-a produs in urma Motiunii de Cenzura.

9 Responses to “GUVERN DESEMNAT?!!!”

 1. ioanastefan Says:

  Domnule presedinte,

  Eu nu inteleg cum de au nominalizat in functii aceeasi ministri PD-L care au fost demisi prin acceptarea motiunii de cenzura de catre parlament!
  Ar trebui sa nu mai existe niciun ministru din guvernul Boc 2, deoarece nu au sustinere politica!
  Pe mine ma deranjeaza cel mai tare faptul ca ne cred tampiti! Cred ca noi nu vedem miscarile lor disperate! Dar trebuie opriti!
  Nu vrem sa ne intoarcem la dictatura! Nu vrem ca un singur om sa faca tot ceea ce vrea, fara sa consulte pe nimeni, incalcand legile!
  Cu stima,
  Ioana Stefan

 2. timea273 Says:

  Domnule Iliescu,

  Urmarind poate superficial la ce se intampla in lumea politicii am realizat ca nu ma multumeste nici un candidat pentru presedentie. Nici domnul Geoana, nici Antonescu, despre Basescu nici nu mai spun. As fi vrut poate un presedinte la fel de diplomat si inteligent ca d-voastra dar se pare ca din punctul acesta de vedere Romania a cam saracit. Abia astept sa mergem la vot si sa plece Basescu dar acest lucru nu ma multumeste pe deplin pentru ca nici un candidat nu este suficient de capabil sa conduca tara asta asa cum trebuie. Pacat ca nu mai putem sa va avem ca presedinte dar totodata ma bucur ca sunteti alaturi de romani.

  Cu respect,
  Timea

 3. cirlovacristian Says:

  Guvernul “desemnat-care de fapt este impus” insumeaza o parte din camarila pidilista.Oare ce se intimpla cu restul camarilei pidiliste?
  Toata lumea simte ca actualul prezident isi bate joc de cetatenii “cari nu sunt la putere” dar as dori sa va intreb,mergind pe logica constitutionala si sociala:
  -deci presedintele este ales de catre popor,dealtfel si membrii parlamentului prin “intermediul” votului uninominal ceea ce implica ca ambele tabere sunt “indreptatite” sa reprezinte “boborul”/cetatenii.
  -guvernul este desemnat/pus in functie,bineinteles in urma consultarii cu partidele politice sau cu liderii partidelor politice
  -care este rolul presedintelui si care este rolul parlamentului “ieste” statutat prin CONSTITUTIE-“in cazul in care nu exista o fisa a postului/posturilor”.
  -ce rol au partidele politice,ramine de vazut (la final).

  Va intreb:in cazul in care presedintele si parlamentu’ nu se inteleg(sau mai exact nu vor sa se inteleaga) ce este de facut?
  Mai exact cine pe cine “desfinteaza” sau si mai exact cine este mai indreptatit sa impuna o decizie?
  “Divortul” este pe cale sa se produca,adicalea ori pleaca parlamentu’ la plimbare ori presidentu’ pleaca “pa mare”.

  Cetatenii Romaniei(de fapt majoritatea lor) NU AU FOST LA VOT ceea ce arata ca si unul si ceilalti sunt “compromisi” adica nu sunt doriti.Practic o minoritate numita “prezenti la vot” au impus majoritatii-restului cetatenilor-o decizie sau alta,este normal?Este democratic?

  Deci:cine are dreptate?”Iel sau iei”?
  Pina acum nimeni nu a luat in calcul faptul ca ambele parti sunt compromise fizic,moral si social si cel mai bun lucru care se poate intimpla este ca la conducerea acestei tari sa vina un om care poate si doreste sa “sparga” camarilele si grupurile de interese care se regasesc din belsug in interiorul partidelor politice.

 4. Mihnea Georgescu Says:

  Guvern blestemat?

  Oare ce rol joacă Domnul Bogdan Aurescu?

 5. theodora0303 Says:

  Domnul Croitoru nu are pic de demnitate.
  Omul ori face pe prostul ori chiar este prost de-a binelea. Daca i-a promis Basescu ca PDL il sustie si ca guvernul lui va trece la votul din parlament, el chiar crede asta?
  Dansul chiar nu intelege ca nu este dorit de 65% din parlamentul tarii?
  Dansul chiar nu intelege ca prelungind criza politica prelungeste criza economica?
  Dansul chiar nu intelege ca prin acest comportament se inscrie pe lista romanilor care au facut rau propriei tari?
  Comportamentul lui este revoltator!
  Dragoste cu de-a sila nu se poate!
  http://theodora0303.wordpress.com/2009/10/20/daca-voi-nu-ma-vreti-eu-va-vreu/
  Cu deosebit respect

 6. Vania Says:

  Îmi pare că, zi de zi, domnul Băsescu se străduieşte să ne scârbească, deşi a realizat aceasta încă din 1999. Dar, poate socoteşte că nu-i va fi convins pe toţi…

 7. Sibilla Says:

  Din moment ce acest Croitoru, a decis în caliatea sa de lache, să-mi fie scuzat, dar asta este la acest moment, să păstreze în gaşca DORITĂ DE Băsescu, personaje îndoielnice şi cu roiuri de muşte pe clăbăţ, şi amintesc nume precum Blaga, Videanu…. sigur că miroase, duhneşte a … FAMIGLIA, ŞI-A HOIT, căci… e limpede, PÂNĂ ACI LE-A FOST, GATA ! I-auzi, blaga, videanu… * tehnocraţii * Cotroceniului, păi râd şi curcile de-asemenea FĂCĂTURĂ, probabil zăusul e consiliat de cocoşica Lentzi, care se vrea prim ministru cică şi-acilea e ţara nimănui, zice madame… ha! Papă lapte de Croitoru, executantul, aflăm noi al cui, că n-au intrat zilele-n sac, pare aşa, aterizat cu pluta…
  Ştiţi ce spun românii pe stradă ? * păi n-a zis că numeşte tehnocraţi, iar blaga, iar Videanu… iar NE MINTE ??? * ŞI-ASTA SPUN OAMENII DE RÂND, CEEA CE AR TREBUI SĂ-I DEA DE GÂNDIT Băsescului !
  Cele mai multe voturi, totuşi, Băsescu le-a pierdut deja păstrându-şi cu orice preţ duduia , a pus-o deasupra intereselor poporului, ceea ce, în Istoria României NU s-a mai întâmplat, ştie foarte bine că şi-n interiorul PD-L, frecuşuri şi scântei din cauza aceste Leana Cocoş Udrea au fost şi sunt încă… problema lui, nu a noastră!
  Zice toarăşu Băsescu că-i alergic la : JOS BĂSESCU !… îl cred că tremură, se-aude acest VUIET tot mai tare , tot mai des, tot mai… aproape :)
  Jos Băsescu ! Jos Mafia Portocalie ! NU ÎI VREM ! NE-AM SĂTURAT !
  Sibilla

 8. cuciu Says:

  Pe mine m-a socat faptul ca, lista de ministri propusa de domnul L.Croitoru, include si ministrii din vechiul guvern. Pai nu s-a ales prin vot democratic ca respectivul guvern Boc sa fie demis. Prin demiterea guvernului nu se intelege si demiterea ministrilor, sau motiunea de cenzura a fost numai pentru demiterea premierului?
  Parlamentul, reprezinta practic vointa poporului, iar fiecare deputat sau senator are o datorie morala fata de cei ce l-au ales. Daca parlamentul a decis demiterea guvernului (deci pana la urma poporul a decis votarea motiunii de cenzura) de ce acum se incearca sa se pastreze cativa ministrii din vechiul cabinet?
  A doua nelamurire a mea e legata de comasarea anumitor ministere. Ce legatura pot avea intre ele ministerul transporturilor cu cel al comunicatiilor? poate doar Posta Romana face legatura dar si asa… Ce experienta poate avea Radu Berceanu in telecomunicatii de exemplu ca sa poata conduce acest domeniu?
  Am scris si eu un blog despre aceste nelamuriri. Si am fost putin mai vehement in contestarea guvernului, dar anumite actiuni ale lui Basescu si ale PDL-ului pur si simplu imi dau impresia ca incalca orie limita de bun simt si nu respecta absolut deloc principiile democratice.

 9. anca Says:

  din nou, a cata oara, presedintele-jucator isi indeplinestede minune rolul de actor – regizor, conducand perfect discutiile si organizand agenda tuturor celorlalti.
  In aceasta campanie, din nou, se va ‘juca” dupa indicatiile lui Traian Basescu, el dictand atat continutul dezbaterilor si al textelor contracandidatilor sai precum si timpul la care vor avea loc aceste dezbateri – este o foarte buna carte de manipulare politica, de discurs si de actiune politica pe care specialistii in marketing ar trebui sa o studieze in scoala! macar pentru a nu o mai putea repeta.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: