VIITORI PARLAMENTARI

Miercuri a fost o zi incarcata. Am participat, la Parlament, la intalnirea Conducerii PSD cu liderii organizatiilor din teritoriu pentru a analiza implicatiile acordului cu FMI.

Au urmat discutii in cadrul unei emisiuni in direct de la studioul Antenei 3, amplasat in incinta Palatului Parlamentului.

Dupa ora 15,00, la Grupul PSD din Senat s-a desfasurat un eveniment deosebit. O noua etapa (etapa a III-a) a proiectului initiat de senatorul PSD de Constanţa, Nicolae Moga:“O ZI PARLAMENTAR”.

Elevi din Colegiul 2 Constanta, insotiti de profesori, se deplaseaza pentru o zi la Parlamentul Romaniei pentru a vizita spatiile in care se desfasoara activitatile parlamentare.

pic00063

Concluziile vizitei si propunerile „viitorilor parlamentari” fac obiectul unei „reuniuni de lucru” in sala de Consiliu a Grupului Senatorial al Partidului Social Democrat. Am participat cu multa placere la aceasta reuniune alaturi de initiator, senatorul Nicolae Moga precum si de liderul grupului, senatorul Ioan Toma.

„Viitori parlamentari”- elevi ai liceului teoretic din Cernavoda au primit explicatii asupra aspectelor activitatii parlamentare, despre traseul documentelor elaborate – de la initiativa la lege.


pic00070

O actiune care merita extinsa, dupa cum aprecia profesoara Stanciu :”Aici, lectiile de cultura civica au prins viata”.

img_017011


41 Responses to “VIITORI PARLAMENTARI”

  1. emigrantul Says:

    Ce regim, din perioada 1945-prezent, credeti ca a gestionat cel mai eficient economia Romaniei?

    Regimul Dej: 1945-1965
    Regimul Ceausescu: 1965-1989
    Regimul Iliescu: 1989-1996
    Regimul Constantinescu: 1996-2000
    Regimul Iliescu: 2000-2004
    Regimul Basescu: 2004-prezent
    Alte raspunsuri

    VOTEAZA!

  2. baidaclaur Says:

    Ce ati zice de Cristian Diaconescu candidat la presedintie? Este opusul lui Traian Basescu: educat, serios, vorbitor de mai multe limbi straine, diplomat, fara dosare si scandaluri si spre deosebire de Geoana cu ceva mai multa hotarare. In plus, a dovedit recent ca poate face ceva pentru Romania, cel putin in aparenta (discursul de la Roma). Cu o echipa de imagine profesionista in spate sunt sigur ca reuseste sa-i scoata la vot pe cei ce nu-l mai vor pe Basescu presedinte. Si sunt multi.

  3. Mihnea Georgescu Says:

    Constanţa, Cernavodă… îmi aduceţi aminte de originile mele… de Mare, de Dunăre…

  4. cirlovacristian Says:

    @baidaclaur
    si consiliat de guzganul rozaliu cu alde sleahta lu’ vanghelie si sustinut de mazare si fasole ala batuta ce a adormit in intersectie de beat ce era.

    Dl Diaconescu,daca poate si stie,trebuie sa-si faca treaba acolo unde a fost NUMIT caci de ales……….greu de realizat.

  5. Maria Barbu Says:

    Domnule Presedinte, ma emotioneaza profund aceasta prospetime care izvoraste constant din personalitatea dumneavoastra, aceasta generozitate si capacitate de a darui! Va admir enorm pentru asta si imi intaresc certitudinea ca marii lideri sunt cei care stiu sa daruiasca si sa formeze noi generatii de lideri

  6. Mihnea Georgescu Says:

    O SUSŢIN PE ELENA BĂSESCU PENTRU PARLAMENTUL EUROPEAN

    Cred că ar trebui să semnăm pentru ca Elena Băsescu să poată accede la candidatura pentru Parlamentul European şi să punem umărul la strângerea celor 100.000 de semnături. Spun asta, nu pentru că sunt un admirator al Elenei Băsescu, ci pentru că este singura metodă pentru a-l învinge pe taică-său. Singurul care îl poate învinge pe Băsescu este… Băsescu. Băsescu Elena. Cui pe cui se scoate! ;)

    Lumea este scârbită de nepotism şi de corupţie. Marele luptător anticorupţie Traian Băsescu, marele anticomunist, reprezentant comercial al unui regim comunist la Anvers, cade el însuşi sub incidenţa a ceea ce condamnă. Vreţi “sistem ticăloşit”?! Votaţi Elena Băsescu!

    Deci, pentru a-l face pe Traian Băsescu detestabil în ochii prostimii care l-a votat pe bună credinţă (nu mă număr printre ei, ultima dată l-am votat pe Traian în 2004, la locale, pentru Primăria Bucureştilor, pentru că Oprescu mi se pare o beizadea comunistă şi un golan de Primăverii…), pentru a-l face deci pe Traian detestat de vulg, există o singură cale, psihologic vorbind – să o încurajăm pe Elena să acceadă în această funcţie. Eu voi semna pentru susţinerea Elenei Băsescu la candidatură şi, dacă va strânge numărul de semnături necesare pentru a candida, voi vota Elena Băsescu la alegerile europarlamentare.

    Dezbină şi stăpâneşte! Acest nobil deziderat trebuie să stea la baza strategiei noastre politice! Răul nu poate fi distrus decât din interior! ;)

    Un Băsescu cu fata europarlamentar este un Băsescu terminat politic, nu va mai lua prezidenţialele, va ieşi Crin Preşedinte, pentru că lumea detestă pilele, nepotismul şi “sistemul ticăloşit”!

    It is a small price to pay to have Elena as europarlamentar, if Traian will fail to re-elect himself as President in winter…

    Fiecare om are un punct slab prin care poate fi distrus cu uşurinţă, mai întâi psihologic. Punctul slab al Parvenitului sunt copiii. Aici trebuie acţionat, stimulându-i şi încurajându-i în nebunia lor, pentru a-i putea folosi ca arme, mai târziu, împotriva tatălui.

    Eu cred că Elena ar trebui susţinută în continuare şi pentru alegerile prezidenţiale, să candideze ca o schimbare de imagine, ca un nou Obama de România, o femeie tânără care să schimbe mentalităţile învechite.

    O mişcare de geniu a lui Traian Băsescu ar fi una pe modelul Putin – să-şi bage fata la înaintare pentru a deveni Preşedinte, iar el să rămână Prim Ministru, funcţie care i se şi potriveşte, structural, mai bine. El nu poate fi un arbitru al scenei politice, are nevoie de o funcţie executivă şi este păcat ca un talent ca al lui să se irosească într-o misiune prea aeriană pentru pasiunile sale telurice.

    Şi atunci prostimea se va închina la Sfinţii Împăraţi Traian şi Elena.

  7. Dragă PSD-ule « Oana Stoica Mujea Says:

    […] aşa: Ion Iliescu, care vă place ori ba, chiar e singurul politician al ţării ăsteia. Adrian Năstase, care are […]

  8. i.o.flavius Says:

    Ziua bună
    Stimate domnule Preşedinte
    să sperăm că acest exerciţiu pentru… viitorii tineri parlamentari va fi măcar la fel de motivant şi pentru parte din… actualii parlamentari… Motivant, zic, prin încercarea perspectivelor, şi prin recunoaşterea faptului că temporarele demnităţi de acum nu au ca scop beneficiile prezentului (personale) ci pe cele ale acestor copii…
    Toate cele bune

  9. Calmul Aparent Says:

    Am intrat pe site-ul asta de sondaje si la TOATE intrebarile legate de Gigi Becali plus inca una legata de dl. Ion Iliescu mi se spune ca am votat deja!!! Dar e prima data când citesc intrebarile astea si prima data când accesez pagina respectiva!!! Numai eu utilizez calculatorul acesta si IP-ul la care este conectat… am chiar si parola de acces… oare ce se intâmpla?! :)) “Fiecare voteaza cu cine vrea si din urna iese cine trebuie”?

  10. emigrantul Says:

    Citat Calmul Aparent:
    Am intrat pe site-ul asta de sondaje si la TOATE intrebarile legate de Gigi Becali plus inca una legata de dl. Ion Iliescu mi se spune ca am votat deja!!! Dar e prima data când citesc intrebarile astea si prima data când accesez pagina respectiva!!! Numai eu utilizez calculatorul acesta si IP-ul la care este conectat… am chiar si parola de acces… oare ce se intâmpla?! :)) “Fiecare voteaza cu cine vrea si din urna iese cine trebuie”?

    Exista posibilitatea ca IP-ul dvs. sa fi fost inainte alocat altei persoane care a votat de la calculatorul ei si astfel l-a blocat pe o perioada de timp. Totusi, asemenea cazuri sunt extrem de rare, statistic nesemnificative.
    Aveti certitudinea ca in ultimele saptamini, IP-ul v-a ramas acelasi?

  11. Calmul Aparent Says:

    In primul rând, multumesc pentru raspuns.
    IP-ul este acelasi de peste 7 ani… Cum sondajele de acolo nu sunt oficiale si nu e nevoie ca cineva sa raspunda pentru felul cum sunt gestionate, probabil ca nici siguranta datelor nu este tocmai stricta.
    Oricum, daca as fi auzit de la altcineva n-as fi crezut ca e posibil.

  12. emigrantul Says:

    Niste demonstratii care arata cit de putin profitabile pentru Romania sunt fabricile aflate in mina strainilor
    ==============================================
    Voi lua ca exemplu Dacia, in calcule plecind de la urmatoarele ipoteze:

    1) 1 masina Dacia = 10 000 Euro, 100 autoturisme = 1 milion Euro.

    2) Doar 20% din acest milion ramine in Romania, restul merge in Franta (asa scrie pe internet).

    3) 75% din masinile fabricate la Dacia se vind in Romania.

    4) 25% din cele comercializate in tara sunt cumparate de bugetari romani.
    ==============================================
    In ipotezele (1), (2), (3), (4), Bilantul, B, pentru statul Roman este:

    B = 20% * 1 milion – 25% * 75% * 1 milion = +1.25% * 1 milion =
    = Cistig de 12 500 Euro la fiecare 100 masini produse!
    ==============================================
    5) 30% din masini sunt cumparate de bugetari (ipoteza care inlocuieste pe (4)).
    ==============================================
    In ipotezele (1), (2), (3), (5), Bilantul, B, pentru statul Roman este:

    B = 20% * 1 milion – 30% * 75% * 1 milion = -2.5% * 1 milion =
    = Paguba de 25 000 Euro la fiecare 100 masini produse!! Cu asta se alege bugetul tarii!

  13. cirlovacristian Says:

    @ovidiu

    O sa fiu nesimtit dar ….scuza-ma,merita:
    Pe cine?
    sau
    Cu cine?

  14. georgianp Says:

    eu cred ca cel mai bun parlamentar il gasiti pe aceasta pagina http://il-stiti-voi.hi5.com

  15. Ovidiu Says:

    Stimate presedinte Ion Iliescu,
    il felicit pe Crin Antonescu si de pe acest blog, sper sa functioneze alianta anti-basescu asa cum a propus domnul Adrian Nastase.
    Trebuie sa-l doboram pe Corneliu Vadim Basescu.

  16. Sibilla Says:

    Unul din motivele pentru care vă preţuiesc şi stimez e că sunteţi mereu tânăr, un atom şi-am zis eu bine, Zâmbetul Echilibrului !
    Mă bucură tare mult că-n ultima vreme, aud tot mai des, pe oriunde mă perind : ” mie Iliescu mi-a dat pensie ”, ” am apartament, noroc cu Iliescu ”, ” Iliescu ce zice despre asta, au dat ceva pe post ? ”, ” ehe, să vină Domn Iliescu să facă ordine, să-i vezi atunci… ”, ” pe vremea lui Iliescu nu era dezordinea şi devandada asta în ţară ”, ” se făcea carte, Iliescu a spus mereu asta … ”,etc. etc. Mai nou, până şi băieţelul meu, Zoran : ” vino mami, uite e Domnul Iliescu la ştiri şi le-a zis-o ”, ” dacă nu-mi iei căţel te zic la nenea Iliescu ”, ” mami buna zice că noi nu avem apartament că ăştia nu dau, numai Domnu Iliescu a dat apartamente la toată lumea, de ce nu vine iară el, să-l aducă lumea înapoi ” …
    Românii fac diferenţa, comparaţii, au ajuns la concluzia că vă regretă, spun în sfârşit în gura mare că Ion Iliescu a făcut, s-a implicat, îi pasă şi aduc numele Ion Iliescu în orice discuţie ! Asta spune atât de multe, numai surzii şi orbii ” ignoră ”, cei care-şi trâmbiţează ” grija pentru interesele românilor ”, că-n realitate … Românii sunt tot mai apăsaţi de grija zilei de mâine, sunt nemulţumiţi , dezorientaţi şi, vă speră, vă cer activ, vă văd ca o Salvare, o Şansă a noastră, a celor mulţi !
    Zic că va căştiga preşidenţialele cel ce va fi susţinut de Ion Iliescu, pentru că e singurul Politician ce are credibilitate, a cărui părere contează mult în faţa mulţimii, al cărui nume e rostit tot mai des şi nu întâmplător !
    Dacă i-a păsat şi-i pasă cuiva de viitorul copiilor noştri, să fie limpede, acela e Ion Iliescu !
    Dumnezeu să ne-ajute, căci încă mai avem o Corina Creţu, un Adrian Severin, un Adrian Năstase, o Rovana Plumb, etc. şi har Tatălui un Ion Iliescu energic, implicat, interesat, ne rămâne doar să înţelegem că nu ne strică puţină unitate, organizare, credinţă în mai bine.
    Eu nu cunosc cum, nu ştiu atât de multe, dar spun răspicat, găsiţi Calea, Domnule Preşedinte şi scoateţi-ne din haosul şi devandada în care ne-au aruncat clica băsesciană ! Sunteţi singura speranţă a românilor, indiferent sub ce formă, dar, faceţi-o, noi ne vom implica, avem încă Înţeleptul care să ne îndrume !
    stimă şi deosebită consideraţie,
    Sibilla

  17. Sibilla Says:

    Domnule Preşedinte Ion Iliescu,
    cu tot respectul, iată ce-nseamnă ” alianţa ” şi cum înţelege PD-L să impună politica de stat în stat :

    ” Evident că discuţiile pe tema împărţelii făcute de Consiliul Judeţean la primăriile din judeţ nu sunt nici pe departe finalizate. Şi ar fi şi greu, în condiţiile în care un partid aflat la guvernare a rămas cu buzunarele goale.

    Despre acest subiect a vorbit şi senatorul Gheorghe Pavel Bălan în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Reşiţa.

    „Este o situaţie fără precedent. Niciodată nu au fost lăsate pe dinafară 24 de localităţi. Mai mult decât atât, este de condamnat secretomania în care s-a construit acest buget“, a spus senatorul.

    Este adevărat şi faptul că aceşti bani vin din impozitele şi taxele plătite de locuitorii tuturor localităţilor din Caraş-Severin, la fel cum este adevărat şi că primarii plâng pentru că nu primesc bani însă nici unul nu aduce în discuţie vreun plan pentru colectarea de venituri proprii. „O parte din primarii PSD se gândesc la forme de protest inedite, nu cred că îi va ajuta şi nici nu îi încurajez la astfel de practici“, a mai spus Bălan. ”
    Sursa : http://www.caon.ro
    În asemenea situaţii, totuşi, care ar fi soluţiile la acest moment ??? Refuz să cred că resemnarea !
    stimă şi respect,
    Sibilla

  18. Mihnea Georgescu Says:

    Druje Sibila,

    Ce m-a amuzat asta cu Zoran şi cu “spusa lui Iliescu”, repetă şi puştiul ce aude prin casă… :)

    Da, e adevărat că Iliescu este o obsesie şi un fetiş pentru mulţi, atât în sens pozitiv, cât şi negativ… Eu am crescut în ritmurile urletelor de JOS ILIESCU, ajunsese în anii ’90 ca un fel de Bună Ziua, să spui josiliescu…
    Până când l-am cunoscut şi mi-am dat seama că este, vorba ta – Zâmbet, Echilibru…

    Chiar mă întreb ce are special Iliescu de poate stârni atâtea pasiuni?!

    P.S. Chestia cu Iliescu a dat apartamente la toată lumea este totuşi o exagerare, Petre Roman le-a dat, chiar foarte ieftin, oferindu-le posibilitatea chiriaşilor de la stat să-şi cumpere locuinţele. Poate că a fost o greşeală, nu ştiu dacă Ion Iliescu a fost de acord…

  19. Mihnea Georgescu Says:

    P.S. Aşa îl laudă şi în regretă chiar mai mulţi şi pe Ceauşescu că le-a dat “case” şi “servicii”, dar ăsta nu e neapărat un criteriu obiectiv – judecata vulgului…
    Iliescu e mare pentru că e intelectual, e un Spirit Liber, superior…

  20. prometeu2009 Says:

    “Statul este marea ficţiune prin intermediul căreia toată lumea se străduieşte să trăiască pe cheltuiala a toată lumea”.
    Frédéric Bastiat
    ECONOMIA GLOBALA -SARACIA GLOBALA

    In Romania,obligatiile pentru colectararea impozitelor si taxelor ,s-au legiferat ,dupa modelul “Statului unidirectional”(model neschimbat in esenta dupa 1989) in timp ce libertatea,proprietatea si drepturile sunt legiferate intr-un mod “disimulat” ,neavand ca beneficiari decat o mica parte a cetatenilor.
    O parte a “Efortului muncii reale”,prin impozit ,este vanturata de cei ce produc “inflatia prin prostie,hotie si incompetenta in administratie” ,in timp ce cealalta parte, dispare in “Sistemul Financiar Global”,avand ca rezultat:saracia,lipsa medicamentelor si a oricarei perspective de redresare.
    Aceste aspecte capata astazi dimensiuni “Globale”;asa ca propun introducerea pe scara larga a expresiei “SARACIE GLOBALA”si a lozincii:”PROPRIETATE IN ECHITATE PENTRU LIBERTATE”
    fara a activa cealalta fateta:””URA”…PRODUCE TOVARASI-URA!!!”” :)

  21. Victor Says:

    Sistemul capitalist se bazeaza la aceasta ora pe oameni lipsiti de profunzime. Ei sunt cei care au gandit si au realizat o constructie ce sta acum sa se darame. Pentru a fi un om de succes in capitalism nu trebuie sa ai cine stie ce pregatire. Trebuie sa fii insa abil, sa ai anumite “calitati”, “calitati” care au scos in fata oameni lipsiti de valoare in locul creierelor adevarate. Nu vreau sa demonizez oamenii pe care se bazeaza sistemul, cei in jurul carora se invarte sistemul, si nu am sa insist asupra “calitatilor” acestora. Nu aveti decat sa va uitati mai bine la cunoscutii vostri care au ajuns oameni de succes. Cei cu masini de lux, cu viloaie cu multe camere si care isi fac concediile in vest. O sa va prindeti singuri cam ce fel de oameni sunt. In nici un caz nu sunt oameni cu doctorate, nu sunt ganditori. Sunt oameni “subtiri”, care se simt in sistemul capitalist ca pestele in apa. Tocmai pentu ca acesta da mult celor care nativ au stiinta de a specula si putin celor care intr-adevar au substanta.

    Pana acum fenomenul nu a reprezentat o problema. Erau destui fraieri care sa hraneasca dorinta de a capitaliza a speculatorilor. Acum insa se pare ca adevarata cauza a prabusirii sistemului o reprezinta tocmai prezenta acestor oameni lipsiti de gandire profunda in varful societatilor sau mai exact ca motor al sistemului. Sunt cei care ar trebui sa impinga mai departe sistemul care se bazeaza pe ei. Si cum sa o faca daca nu-i duce mintea? Cum sa impinga mai departe sistemul daca ei nu stiu decat sa speculeze, sa se foloseasca de altii pentru a le fi lor bine? Altii aia nu mai raspund la comenzi. Speculatorii apasa degeaba butoanele. Masa de oameni normali a devenit incapabila sa le mai indeplineasca dorintele de a capitaliza mai mult si mai mult. Pentru ca au vrut prea mult. Asta este sfarsitul capitalismului. Chiar daca se va incerca ajustarea din mers a sistemului este deja cat se poate de limpede ca acesta duce catre NICAIERI. Cine nu vede acest lucru inseamna ca nu gandeste. Lacomia capitalistilor are nevoie de mult prea multi oameni normali pentru a fi satisfacuta. Si de mult prea multe resurse pe care planeta nu le poate oferi. Sistemul este terminat. Asa cum am mai spus, pentru ca au vrut prea mult.

  22. emigrantul Says:

    Pentru Calmul Aparent,

    Da, din cele doua mesaje imi devine evident ca sunteti o persoana care incearca sa discrediteze sondajele mele. Raspunsuri ca, “IP-ul meu este neschimbat de peste 7 ani” sunt greu credibile. Puteti dovedi ca nu s-a modificat si nimeni altcineva nu l-a folosit? Evident nu.
    Daca IP-ul v-a ramas neschimbat in ultimele saptamini si nici o alta persoana nu a folosit calculatorul dvs. pentru a vota pe situl in cauza iar dvs. ati intrat prima data acolo, atunci, in mod categoric, ati fi fost lasat sa votati la toate intrebarile active. Este imposibil ca unele din ele sa va fi refuzat votul cu mesajul: “Ai votat deja”. Atita timp cit aveati un calculator de a carui prezenta situl de sondaje nu stia, nu puteati fi blocat.

  23. Sibilla Says:

    @Mihnea Georgescu,
    Bine că mai şi recunoşti şi încă … senin !
    La mine-n casă, familie, numele Iliescu a fost rostit dintotdeauna cu RESPECT, nu am adoptat şi nu ne-am aliniat spiritului de turmă niciodată ! Dacă tu ai avut perioade de rătăcire şi te-a luat valul, mai mult îţi găseşti şi tot soiul de aşa zis scuze pentru că după cum singur afirmi n-ai fost capabil să decizi tu pentru tine ci ai aderat la manifestările unui grup, e doar problema ta, băiete, destul de limpede tov ” filosof ” ?
    De ce efortul de-a denatura şi-a schimba direcţia celor afirmate de mine şi mai ales cu ce scop Mihneo majkă ??
    Repet, pentru că eu îmi asum tot ce afirm, susţin : românii în sfârşit conştientizează, încep să se trezească, spun lucrurilor pe nume, şi anume că Ion Iliescu s-a implicat, a făcut, i-a păsat şi mai ales încă o face şi-i pasă, spre deosebire de băsescu şi clica, adevărat şi gaşca unor aserviţi de prin alte ogrăzi, de alte coloraturi, care, au hăhăit tot timpul, au venit cu vorbăraie şi-atât în faţa poporului, asta spun eu. Ceea ce interpretezi tălică, Mihneo, mi se pare diversionism, manipulare, dualism, persuasivitate şi cu aceasta, punct.
    Evită pe viitor să mai faci astfel de divagaţii şi să-mi răstălmăceşti vorbele, nu ai argumente serioase, stai în banca matale.
    Românii au nevoie de-un Preşedinte care să se gândească şi mai ales să vină cu fapte concrete şi viz-a viz de nevoile celor mulţi, căci, de ” tilictuali ” gen … tu, Mihneo, Aferim !
    Sibilla
    P.S. Te invit să-ţi corectezi ” minunăţia ”… Iliescu nu pasiuni stârneşte, ci rămâne izvor de Echilibru, Model de seriozitate, de implicare, de Înţelepciune ! Ion Iliescu, Mihneo, druje, are ceea ce spre exemplu, tălică în ” ritmul ” şi cu ” viziunile ” pe care le afişezi, NU vei avea niciodată ! Limpede ?

  24. Mihnea Georgescu Says:

    Druje Sibila,

    Sângele fierbinte, de corcitură olteneasco-sârbească nu se dezminte. Mersi pentru răspuns, zdravo, ziveli!

  25. Ovidiu Says:

    Ion Iliescu: “Am cele mai bune păreri despre Crin Antonescu, este un om inteligent, un nobil intelectual. Cred că dă o notă atractivă partidului”, a spus Ion Iliescu despre noul preşedinte al PNL.

    În ceea ce-l priveşte pe noul prim vicepreşedinte al PNL, Ludovic Orban, preşedintele de onoare al PSD a spus că este un om cu experientă, un bun organizator.
    “Probabil Crin Antonescu şi Ludovic Orban vor face un cuplu reuşit. Îi felicit şi le urez succes”

  26. Calmul Aparent Says:

    Pentru emigrantul:
    Nu e cazul sa te porti ca si cum as fi stiut ca ai vreo legatura cu site-ul respectiv. Nici nu ma asteptam sa primesc vreo explicatie, eram doar curios sa aflu daca au mai intâlnit si altii situatia asta, care pâna la urma nu e o problema, cel putin nu pentru mine. N-am avut intentia nici un moment sa discreditez pe nimeni, mai ales oameni de a caror existenta nu eram constient. Imi pare rau daca am lasat loc de asemenea interpretare.
    Stiam de legatura dintre site si @emigrantul asa cum stiai si tu de existenta IP-ului meu…
    Binenteles ca posesia unui IP se poate demonstra, primesc serviciul asta pe baza unui contract. Astept citatia ca sa prezint probele… Sfinte Dumnezeule! … câta incrâcenare…

  27. ancaf Says:

    off topic, desi fara trecut nu vom avea un viitor.

    Domnule presedinte, va stiu ca pe o persoana care apreciaza adevaratele valori romanesti.

    Si totusi niciun cuvant despre cel ce a fost marele interpret Ion Dolanescu?
    Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

  28. Mihnea Georgescu Says:

    Dumnezeu să-l odihnească pe Dolănescu, nu pot să-l uit cântând Avenu Shalom Alehem la dezvelirea statuii lui Yitzhak Rabin de la Braşov, în prezenţa lui Vadim… Memorabil!

  29. emigrantul Says:

    Partidul National Liberal este nimic altceva decit o entitate infractionala aflata sub controlul tilharului Dinu Patriciu pe care majoritatea romanilor l-ar dori condamnat la ani grei de puscarie sau chiar la moarte ( a se vedea sondajul: http://www.sondaje.php0h.com/patriciu.php ).
    Crin Antonescu nu putea fi ales presedintele partidului fara aprobarea lui Patriciu iar acesta nu isi dadea girul daca Antonescu nu i-ar fi reprezentat interesele. A-l vota pe Antonescu la prezidentialele din 2009 este echivalent cu a-i oferi votul lui Patriciu pentru a deveni presedinte si prim ministru simultan, este tot una cu a lasa tara pe mina unui infractor de calibru care nu da doi bani pe romanii obisnuiti, ba chiar ii uraste.

  30. Victor Says:

    Presedintele Iliescu l-a decorat pe Ion Dolanescu!

  31. SorinPLATON Says:

    D-le presedinte Iliescu,
    Sunt perfect in acord cu cele declarate de dv. in “Gandul” ( http://www.gandul.info/politica/exclusiv-gandul-iliescu-infige-un-crin-in-campania-lui-geoana.html?3928;4071191 ) Desi lumea inca nu s-a dumirit si se lasa dusa de val, consider ca plauzibila o finala prezidentiala intre candidatul PSD si Crin Antonescu.
    Sunt semnale clare in aceasta directie si de aceea poate nu ar fi de neglijat ceva aranjamente de viitoare campanie, ce sa fie negociate cu PNL-ul, si astfel sa duca poate la o posibila dublare a sansele de victorie.
    Calea unui singur candidat sustinut de mai multe partide este mai eficienta decat cea, in care doi se bat si “vesnicul” al treilea, castiga… zicem noi, observatorii avizati din randul “marii mute”.

    Cu multa stima,
    Sorin PLATON
    (pe aceeasi tema http://sorinplaton.wordpress.com/2009/03/21/ehehei-feciorii-moshului/ )

  32. anca Says:

    Domnule presedinte,
    este foarte bine ca tinerii sunt interesati sa vada si sa cunoasca mai bine activitatea din Parlament, chiar si din ministere, cum “se fac” legile sau cum se modifica ele, in ce consta procedura parlamentara, sau circuitul documentelor…este bine si pentru ei, pentru pregatirea lor, pentru cultura lor, si este bine si pentru parlamentari, sa isi poata prezenta “partea nevazuta” a activitatii.

    daca acesti copii vor ajunge sau nu parlamentari, asta este o alta poveste!
    depinde de noi, daca vom putea gasi acele mijloace, atat de statut al organizatiei cat si de comunicare cu cetatenii, pentru a-i “convinge” mai intai ca Implicarea este Solutia, (implicarea in constructie, in crestere, in dezvoltare – personala mai intai, apoi a comunitatii in care traiesc, si nu numai din punct de vedere politic, dar si – sau, mai degraba, in special – moral, civic, social, educational, cultural….)
    iar in al doilea rand, ca nivelul lor de pregatire, seriozitatea, educatia si cunostintele lor vor fi singurele “recomandari” pentru a promova atat in functii in partid (in orice partid!) cat si “pe liste” sau diferite posturi…politice – dar si in administratia locala sau centrala – in care criteriul “apartenentei politice”, nu ar trebui sa primeze in fata celui profesional!

    va recomand un text deosebit, pe care l-am preluat si eu, si care face un apel fierbinte pentru cultura, pentru educatie, ca salvare a noastra ca tara, ca societate:
    http://tudorchirila.blogspot.com/2009/03/scrisoare-catre-liceeni.html

    avem nevoie, si noi si generatiile care “vin”, de modele de succes, de oameni care au reusit fiind, in acelasi timp, curati, cinstiti, care sa creada in ceea ce fac! de unde ii luam???

  33. mirelateodorescu Says:

    Ce bine ar fi daca acesti tineri ar intelege problemele puse in manualele de Educatie civica pe de o parte iar pe de alta parte daca ar intelege ca unul dintre cele mai importante lucruri la aceasta varsta este sa citesti, sa acumulezi informatii ar fi ideal!
    Buna initiativa de a vizita parlamentul si daca au ajuns la domnul Iliescu, au ajuns la cine trebuia!

  34. Relatare “realistă” a unei vizite la Bruxelles (XI) « Gabriela Savitsky Says:

    […] Şi Preşedintele nostru a fost la Bruxelles… N-a trecut pe la dumneavoastră? întrebă Anca sorbind încă o înghiţitură minusculă, mai mult pupând […]

  35. emigrantul Says:

    Alegerea lui Crin Antonescu ca presedinte PNL a provocat un entuziasm general, cel putin pe internet

    In cele citeva zile care au trecut de la congresul PNL, am initiat un sondaj pentru a vedea ce sanse au potentialii candidati la sefia statului. Presedintele PNL a iesit categoric pe primul loc. Asta nu inseamna ca si rezultatul alegerilor reale va arata similar cu cel al chestionarului insa daca prezidentialele ar fi saptamina viitoare probabil Antonescu le-ar cistiga detasat.

    Alegeri Prezidentiale 2009

    Pe cine veti vota la urmatoarele alegeri prezidentiale?

    Pe nici unul din cei de mai jos – 7.10 %
    Adrian Nastase – 3.25 %
    Mircea Geoana – 1.83 %
    Sorin Oprescu – 2.23 %
    Gigi Becali – 1.42 %
    Miron Cozma – 0.81 %
    Traian Basescu – 18.46 %
    Corneliu Vadim Tudor – 2.43 %
    *Crin Antonescu – 62.47 %

    Numar voturi: 493

    Sursa: http://sondaje.php0h.com/prezidentiale3.php

  36. Sibilla Says:

    Domnule Preşedinte,
    Cu tot respectul, sunt tare mâhnită, acest Geoană pare rupt de realitate … sunt turbată pe el când observ , nu neaparat eu, ci Doamne, nu ştiu cine nu-i spune surdului ăsta, ce batjocoră a făcut din PSD, drept care, în speranţa că se va îndura cineva să printeze paginile de pe bloguri, să-i bage nasul în acele foi mai apoi, să citească zăbăucul ce spun oamenii… uf… îi dedic spre luare aminte :

    Motorul greşit

    Şi dacă după cum s-a auzit
    şi dacă după cum un simţ o spune
    întregul drum e o deşărtăciune
    şi chiar motorul e croit greşit!

    Maşina e din ce în ce mai grea,
    o-mpingem năzuind la zile bune
    şi aşteptăm s-apară o minune
    să ne putem urca şi noi în ea.

    Tu nu auzi constructor de motoare,
    că ţi l-am da pe-acesta înapoi?
    E un motor prea leneş, prea greoi
    nu poartă, ci-i purtat de fiecare.

    Şi zi de zi motorul nostru moare
    şi-n loc să meargă el, l-împingem noi.

    ( Adrian Păunescu )
    Vă rog şi pe dumneavoastră, vă implor, am postat şi la AN, să-i serviţi la Congres această… opinie şi părerile celor mult mai avizaţi ca neinsemnata de mine, nu că s-ar prinde ceva de ” stimabil ”, eu tot sper să fie în loc de explicaţie şi adio şi ducă-se !!!

    Vă mulţumesc pentru spaţiul acordat .
    stimă şi deosebită consideraţie, Echilibrului,
    Sibilla

  37. emigrantul Says:

    Va fi Crin Antonescu un nou Emil Constantinescu, daca ajunge presedintele Romaniei in urma alegerilor de la sfirsitul anului 2009?
    SONDAJ: http://www.sondaje.php0h.com/crinemil.php

    Pina acum am identificat doua asemanari cu fostul presedinte din perioada 1996-2000:
    1) – Participant la Piata Universitatii
    2) – Altcineva controleaza partidul care il sustine la prezidentiale

  38. Viitorul stângii « Mihnea Georgescu Says:

    […] este Ion Iliescu. PSD-ul se hrăneşte din personalitatea, din charisma lui Ion Iliescu. El ţine Partidul […]

  39. tristan777 Says:

    Domnule Presedinte Iliescu ,
    Sunt membru PSD din 1993, presedinte de organizatie locala si incepe sa-mi fie rusine , sila si alte sentimente asemanatoare provocate de prestatia jalnica a liderilor PSD dupa alegeri si inainte.
    DE CE ?
    Sunt foarte multe motive , intemeiate dupa parerea mea .
    Nu mai detaliez deoarece am “strigat” in zadar pana acum si nimeni nu asculta.
    Daca sunteti dispus sa dialogam, sa analizati si sa transmiteti liderilor nemultumirile membrilor PSD din teritoriu astept un email pe adresa xeymail@yahoo.com

  40. reformacj Says:

    @platon sorin
    Din mai multe ratiuni este nevoie de 3 candidati la prezidentiale.Daca ne gandim bine, sansa este mai mare pentru psd daca va avea un candidat la presedentie care sa faca fata provocarilor celorlalti contra candidati. Sunt sigur ca si parerea d-lui presedinte Iliescu este aceasta, doar ne dorim ca sa luam presidentia nu doar sa mimam ca o luam, ca la cluj de exemplu, ca atare vom putea sa castigam DOAR DACA PARTICIPAM la aceste alegeri cu candidatul nostru stimabili colegi de blog. Cu stima si consideratie pentru nelinistile d-voastra.

  41. Ovidiu Says:

    Mihnea vorbeste despre viitorul indepartat ai stangii….
    Sorin Oprescu il sutine pe Crin Antonescu!
    vedeti la mine pe blog ce a patit Fotomodel-ul Oana Bercaruí/b>

Leave a comment