COMENTARII (1)

 

 

Im cer scuze pentru absenta de pe blog din ultimele zile. Am contractat o gripa rebela care m-a tintuit la pat.

 

As face cateva comentarii pe marginea unor asertiuni si a unor speculatii care au aparut in presa:

 

1.- A fost comentata, intr-un mod surprinzator, declaratia pe care am facut-o, la telefon, unui gazetar de la ziarul „Gandul”, in legatura cu alegerea domnului Crin Antonescu in functia de presedinte al PNL.

 

Ce am spus eu : „ am salutat alegerea domnului Crin Antonescu, apreciind calitatile sale intelectuale si morale. Am si spus ca, intr-un fel, prin comportamentul sau, este mai apropiat de social-democratie. In legatura cu angajarea sa in cursa pentru alegerile prezidentiale, am spus ca „are un handicap, fiind dependent de PNL, care are un suport electoral modest. S-a vazut aceasta si la alegerile parlamentare, unde domnul Antonescu, cu toate calitatile sale, s-a situat in colegiul in care a candidat pe locul III, intrand insa in Parlament prin „jocul redistribuirii locurilor intre partide”.

 

Nu am inteles reactia unor oameni din partid, care au rastalmacit aprecierile mele, ca „reprezentand un suport pentru domnul Antonescu impotriva viitorului candidat al PSD”.

 

De unde o asemenea concluzie?

 

Chiar si presedintele Mircea Geoana a facut o remarca „nefericita”, atribuindu-mi obiceiul de „a face cadouri otravite !!!”.

 

Mai mult, Florin Ciornei, de la Evenimentul Zilei, inventeaza un „plan comun”, al meu si al lui Sorin Oprescu „pentru a sabota candidatura lui Geoana la prezidentiale”.

 

Florin Ciornei este cunoscut pentru pozitiile sale ostile fata de PSD ca si pentru „fabulatiile” sale pe masura. Deci, in general, afirmatiile si aprecierile sale trebuie judecate prin prisma acestor premise.

 

 

2.- Au starnit comentarii  reticentele mele fata de incercarile unor persoane din conducerea PSD de apropiere si atragere a lui Cosmin Gusa si a Laviniei Sandru (lideri ai PIN).

 

Nu am inteles argumentele. De ce sunt asa de importante aceste personaje care nu au reusit nimic in plan politic si au avut de-alungul timpului pozitii ostile fata de PSD ?

 

De aceea m-am opus si ma voi opune unor asemenea tentative care nu sunt deloc incurajatoare, ba chiar jignitoare pentru militantii PSD.  

 

 

3.-  Am retinut unele interventii privind „fenomenul Dolanescu”, legate nu doar de aprecierea calitatilor artistului. Prezenta masiva a publicului la funeraliile indragitului solist de muzica populara este, cred, expresia si a sentimentului de frustrare a multor oameni fata de fenomenul de „manelizare” a vietii publice, fata de degradarea valorilor fundamentale ale societatii noastre, fata de fenomenele de instrainare a oamenilor si dorinta de autoaparare in fata ofensivei parvenitismului, a ostentatiei prostului gust si a imoralitatii.

 

4.- Am apreciat unele reflectii pe marginea INTALNIRII CU TINERII CONSTANTENI. anca  are dreptate cand afirma ca „este nevoie de modele de succes” pentru tineri. Este intr-adevar foarte interesanta „Scrisoarea catre liceeni” de pe blogul lui Tudor Chirila .

12 Responses to “COMENTARII (1)”

 1. Mihnea Georgescu Says:

  Vă doresc sănătate, domnule Preşedinte! Bântuie un virus periculos de gripă, foarte multă lume e bolnavă, eu mă chinui de aproape două săptămâni cu o gripă păcătoasă… Multă sănătate şi să ne trăiţi, că ne trebuiţi! ;)

 2. ancaf Says:

  Multa sanatate!
  ps
  am apreciat toate comentariile si lamuririle domniei voastre.

 3. ioanastefan Says:

  Multa sanatate,
  Domnule Presedinte!
  Aveti mare grija! Intradevar bantuie un virus foarte periculos! Am un coleg, medic chirurg, care a stat 2 saptamani internat la infectioase la Colentina deoarece nu a mai facut fata (…de unul singur) virusului!!!
  Acum este bine si si-a reluat activitatatea.
  Am banuit eu ca este ceva cu dumneavoastra, deoarece altfel nu ati fi ramas, atat de mult, in ….pauza! Ne-am obisnuit sa reactionati promt si competent la toate evenimentele produse sau declaratiile facute de politicieni, precum si la comentariile noastre pe marginea acestor evenimente Si nu au fost putine!

  Bine ati revenit!
  Cu deosebita stima,
  IoanaS

 4. euroinst Says:

  Gusa si Sandru s-au plimbat prea mult pe centura politicii romanesti pentru a fi credibili . Sigur , pe ambii ii preocupa soarta poporului roman , nu dorm noaptea din cauza asta .
  Dar cum ambii sunt tineri cred ca o sa epuizeze repede toate partidele din Romania . Le-au mai ramas PNL si PRM

 5. ina67 Says:

  desi nu sunt un sustinator al Domniei voastre pot sa va spun ca am incercat sa postez un comentariu pozitiv la adresa D.voastra in Gardianul ( referitor la Lavinia Sandru) si acesta nu a fost acceptat. astfel incat va spun ca prefer un POLITICIAN ADEVARAT ca adversar de idei si solutii decat un produs “facut” al Media.sunt putini politicieni adevarati -indiferent de orientarea lor- si multi…prea multi neaveniti .eu sunt si voi ramane de dreapta dar imi va face placere sa am un interlocutor de alta parere cu “clasa”. cu stima pentru un adversar

 6. anca Says:

  Domnule Presedinte,

  Pentru a va aduce si o stire placuta si optimista, va sugerez un reportaj din Gazeta de Sud – o gazeta a oltenilor de pretutindeni, dupa cum se autointituleaza cu mandrie, pe frontispiciu, despre vizita unui grup de elevi, insotiti de profesorii lor, din Corabia, judetul Olt, la Strasbourg! – ca premiu in cadrul unui concurs international – unde si-au prezentat orasul si pe ei insisi – de la tribuna Parlamentului European, alaturi de colegi de generatie din toata Europa – o amintire care ii va insoti intreaga viata, asta este sigur!

  adresa este http://www.gds.ro/Politica%20si%20comunitate/2009-03-25/Liceeni+in+vizita+la+Strasbourg

  Poate ca inca, mai putem construi, noi, pentru generatiile mai tinere, acel “oras fara pacate” – fara …palavre, carti si filme de soc, vampe, regi si …stele de iarmaroc.

  Multa sanatate si insanatosire grabnica!
  (Ma bucur ca ati apreciat textul lui Tudor Chirila…)

 7. anca Says:

  Domnule presedinte,

  Multa sanatate si insanatosire grabnica! Ma bucur ca ati apreciat textul lui Tudor Chirila si multumesc frumos pentru aprecieri.

  Pentru a va insenina si pentru a va aduce si o veste buna, va sugerez un reportaj din Gazeta de sud, cotidianul oltenilor de pretutindeni (asa dupa cum se autointituleaza, cu olteneasca mandrie, desigur, pe frontispiciu) in care este vorba despre vizita unor liceeni din Corabia, judetul Olt, ca premiu, in cadrul unui concurs european al scolilor, la Strasbourg, unde alaturi de colegi din toata Europa, au fost euro-parlamentari pentru o zi!
  si-au prezentat orasul, tara, au vorbit in engleza cu ceilalti colegi de generatie….au fost sus, acolo, la tribuna! ce emotii vor fi avut oltenasii nostrii acolo!
  ce amintiri frumoase, care ii vor insoti toata viata – fie si numai faptul ca au vazut, cu ochii lor, ca sunt egalii “celorlalti”…nici mai prosti, nici mai urati, nici mai …”altfel”!

  adresa este: http://www.gds.ro/Politica%20si%20comunitate/2009-03-25/Liceeni+in+vizita+la+Strasbourg

 8. [D][S][N] Says:

  “Scrisoarea catre liceeni” este o realizare de exceptie a lui Chirila!
  Ar trebui preluata de toate blogurile!
  Merita sa se faca un viral cu acest articol!

 9. Sibilla Says:

  Cu tot respectul, dacă se poate să fiu recuperată de la spam… ( ? !! )

 10. a1a1a2 Says:

  Regret ca indivizi, care nu reprezinta absolut nimic pentru romani, Guse si Sandru, (s-a vazut la alegeri si in toata perioada, de cind au incercat sa se strecoare in politica) revin in atentia publicului datorita lui Mircea Geoana si a echipei sale. Geoana, care a tradat partidul in mod public cel putin de 3 ori, impreuna cu asa-zisul “grup de la Cluj” si indivizi precum Ilie Sirbu, Guse sau Sandru reprezinta un adevarat cal troian menit sa anihileze PSD si sa-i ofere lui Basescu cale libera spre al doilea mandat, iar PDL puterea absoluta.
  Asa cum singur ati afirmat, domnule presedinte Iliescu, ati devenit un simplu decor in cadrul BPN. Concluzia ar fi, ca in BPN se iau decizii, dar Geoana vine cu declaratii aiurea in fata presei, conduce de unul singur si face tot ce il taie capul, adica distruge PSD.
  Geoana a manipulat intrarea PSD in coalitie, nu pentru ca l-ar interesa macar o clipa soarta celor multi, ci pentru a-si prelungi sederea aproape gratuita intr-o vila de protocol, din care trebuia sa plece de mult si pentru a-i face jocul lui Basescu. Intrarea la guvernare, cu pretul compromiterii PSD, i-a oferit acestui tradator de profesie, l-am numit pe Geoana, posibilitatea sa ofere functii afinilor sai si unor personaje dubioase cu care s-a inconjurat. Au spus unii ziaristi ca Geoana a devenit “temut”, chiar respectat in partid si nu mai e “prostanacul” de alta data. Adevarul e cu totul altul. Cei care aveau de luat o functie, si-au luat-o, altii il mai lingusesc, poate primesc si ei niste firimituri, dar parerea marii majoritati despre Geoana e aceeasi si chiar mai proasta. Povestea asta cu Gusa a aparut tocmai pentru desavirsirea anihilarii PSD in fata lui Basescu. Un argument valabil ar fi ca Vasile Dincu, autor si partas la distrugerea PSD in Transilvania, a devenit un sustinator foarte vocal al lui Guse, cel venit sa revigoreze PSD in Transilvania. In plus, Dincu mai vrea sa candideze la Parlamentul European, dupa ce in mandatul trecut era oriunde, numai la lucrarile Parlamentului nu.
  Daca acum, cind Geoana si gasca lui au totusi nevoie de voturile electoratului Dumneavoastra, se poarta astfel, cum va asteptati sa se comporte dupa ce-si vor fi indeplinit misiunea ?
  V-am scris toate acestea, pentru ca nu inteleg ce mai asteptati, ce mai sperati, de ce nu luati o decizie ferma acum ? Acum, inainte de alegerile din acest an, an in care va puteti folosi intreaga forta si autoritate pe care le-ati cistigat dupa 1989.

 11. Sibilla Says:

  Se pare că mesajele mele le papă gaia….
  Nu scrisesem decât opinia mea viz a viz de guşă, lavinia aceea şi Prostănac, dar…
  stimă şi respect Domnule Preşedinte,
  Sibilla

 12. Valentina Cojocaru Says:

  Lavinia Sandru declara ca se inscrie temporar in PSD, pentru a putea candida – acest lucru fiind important. Important pentru cine ? Au organizat cei de la UE proteste, e conditionat imprumutul FMI de candidatura doamnei ? Si cu ce obraz ceri votul alegatorilor cand trebuie sa recurgi la tot felul de artificii pentru a fi propusa ? Una e perseverenta, alta e obraznicia.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: