PE MARGINEA COMENTARIILOR

I.- In primul rand, doresc sa multumesc colegilor de blog pentru urarile si gandurile de bine transmise cu prilejul zilei onomastice. Va urez tuturor, la randul meu, sa va bucurati, impreuna cu cei dragi, de sanatate inainte de toate si de cat mai multe satisfactii.

 

II.-  Am retinut observatiile multiple pe marginea ordonantei guvernului privind interzicerea cumulului pensiei cu salariul (in sistem public).

Eu am reactionat, dezaproband aceasta masura, atat pe fond, cat si pentru modul pripit si superficial in care a fost adoptata de catre guvern.

M-a mahnit faptul ca si ministrii PSD au cuplat, fara necesarele rezerve, la acest mod de abordare a unei probleme atat de delicate, care a provocat justificate emotii si nedumeriri in randul celor afectati (din invatamant, sanatate, cercetare, institutii de arta, din administratia locala, etc.)

Chiar admitand ca s-a pornit de la o intentie buna, de a elimina unele excese si inechitati (cateva categorii care beneficiaza de legi speciale) – masura trebuia sa vizeze doar aceste categorii si deci revizuirea legilor speciale si nu bulversarea unor sectoare de activitate si categorii de oameni, de dragul imaginii : a unor efecte facile, pentru ca a critica unele grupuri minoritare favorizate este “de efect la public”. Dar asta nu inseamna politica serioasa.

Asa cum semnaleaza si Adrian Nastase pe blogul sau, aceasta masura nu contravine doar Constitutiei si Codului Muncii, ci si propriului program de guvernare, cu care premierul Boc si echipa sa guvernamentala s-au prezentat in luna decembrie in fata Parlamentului, primind votul de investitura. La Capitolul 7 din acest program (Piata muncii ) se spune mot-a-mot :

 Stimularea ramanerii pe piata muncii a persoanelor care au implinit varsta de pensionare, precum si atragerea in activitate a persoanelor pensionate apte de munca”.

Deci, la numai doua saptamani, Guvernul se dezice de propriul sau Program de Guvernare!

 

Este clar ca ceva nu e in ordine !

 

Este pacat ca premierul persevereaza in greseala, din ultimele sale declaratii rezultand ca Guvernul nu intentioneaza sa modifice Ordonanta.

 

Vorba dictonului latin : a gresi este uman dar a persevera este diabolic(Errare humanum est sed perseverare diabolicum (Seneca).

 

Cinstit ar fi fost ca Guvernul sa-si ceara scuze pentru aceasta gafa!  Iar grupul de ministrii PSD va trebui sa impuna ca linie de conduita pregatirea temeinica si fundamentarea serioasa a tuturor masurilor si actelor normative pe care le elaboreaza Guvernul. Sa evite repetarea acestui mod superficial si pripit de adoptare a hotararilor.

 

III.-  Domnul Basescu, care parea intr-o vreme, inainte de alegeri, ca incearca adoptarea unei atitudini mai echilibrate, a dat cateva semnale preocupante, care pot deveni periculoase pentru practica d-sale.

Afirmatiile exprimate si atitudinea aroganta, dictatoriala, afisate la Sedinta CSM sunt  inacceptabile !

 

Chiar si indemnul ca Guvernul sa promoveze cele patru Coduri (penal, civil si de proceduri) prin asumarea raspunderii, pentru ca astfel s-ar evita – dupa parerea sa – stricarea calitatii si unitatii textelor prin interventia Parlamentului, vadeste o parere stranie a sefului statului asupra democratiei parlamentare.

 

    

IV.- Am aflat cu stupoare, din interviul acordat de d-l Ilie Sarbu publicatiei « Cotidianul » faptul ca d-sul « a complotat » de cca.doi ani, impreuna cu Traian Basescu, pentru promovarea aliantei PSD-PDL.

 

Daca e reala aceasta dezvaluire a domnului Sarbu, ea este foarte grava si sper ca d-l Sarbu sa se explice in fata organelor statutare ale Partidului.  

73 Responses to “PE MARGINEA COMENTARIILOR”

  1. emigrantul Says:

    Strica parlamentul calitatea si unitatea legilor propuse spre dezbatere/aprobare?

    Pe 8 Ian. 2009, cu o zi inainte ca Ion Iliescu sa ia atitudine, pe situl sau, impotriva ideii lui Traian Basescu (a se vedea mai jos), care sugereaza ca Parlamentul ar avea un rol mai mult negativ decit pozitiv in activitatea legislativa, mi-am pus intrebarea daca, nu cumva, ordonantele de urgenta sunt mai eficiente decit legile votate in cele doua camere. Ma gindeam la ordonanta privind cumulul pensiei cu salariul in sistemul de stat si la ce s-ar fi intimplat daca asemenea hotarire era trecuta prin parlament. Probabil, pina la urma, actul respectiv se aproba insa cu atit de multe exceptii si portite de scapare incit devenea, practic, nefunctional. M-am hotarit, asadar, sa alcatuiesc un chestionar, mai general, pentru a vedea cum percepe lumea eficienta legilor votate de parlamentari in raport cu cea a ordonantelor.

    INTREBARE:
    Care legi credeti ca sunt, de regula, mai eficiente: Ordonante de Urgenta sau Legile Votate in Parlament?
    Sondaj: http://www.sondaje.php0h.com/legisiordonante.php

    Citat Ion Iliescu:
    Chiar si indemnul ca Guvernul sa promoveze cele patru Coduri (penal, civil si de proceduri) prin asumarea raspunderii, pentru ca astfel s-ar evita – dupa parerea sa (a lui Traian Basescu) – stricarea calitatii si unitatii textelor prin interventia Parlamentului, vadeste o parere stranie a sefului statului asupra democratiei parlamentare.

  2. emigrantul Says:

    FMI si Romania
    Sunteti de acord ca Romania sa ia un imprumut de la FMI (Fondul Monetar International)?
    http://sondaje.php0h.com/imprumutfmi.php

  3. Alexandru Dumitraşcu Says:

    Off topic:
    Ar trebui sa aveti o reactie imediata:

    Strigător la cer: statul român frate cu teroriștii.

  4. SorinPLATON Says:

    D-le Presedinte,

    Faptul ca le-a scapat pasarica pe gura vis a vis de ante negocierile PSD-PDL-Basescu dovedesc fie incompetenta crasa a “trompetei” (probabil ca la aceasta ora isi trag palme in oglinda), fie o prea mare siguranta pe situatie, ca politica a faptului implinit, badiile simtindu-se ca arendasul pe mosia cu iobagi, la adapostul tuturor repercusiunilor si vicisitudinilor potentiale…

    Si cand ne gandim ca la momentul acela si eu si inca cativa vizionari care traduceam exact informatiile si gestica tradarii eram diabolizati, trecuti la stalpul infamiei si izolati, tocmai la ordinele respectivilor cai troieni ce-i scoteam la interval, ne vine sa ne vedem de treaba din ale social-democratiei, ca pierdem timpul… si sa lasam repectivii parveniti politici sa-si faca mendrele pana cand s-or satura cei de la baza piramidei (populatia apolitica alaturi de activul de baza partidist) si-i vor lua la incins si maturat…

    In alta ordine de idei, observ cu mahnire ca sunt promovati sa faca “noua” politica, sau politica de “inoire” a partidului, tot liota de fosti sau interpusii lor. Ca atare, cand se va ajunge la concluzia in tara asta ca este nevoie si oameni de stat altruisti, dedicati sincer interesului celor multi si national, va rog sa ne anuntati si pe noi….sa putem sa raspundem prezent. Pana atunci traim un permanent si orwelian no man land a lui “care pe care” si “care insfaca si indoapa cat poate mai mult”…

    Cu stima fata de dvs. dar cu o reala lehamite fata de cum se intelege a se face politica in Romania de catre cei de la tablourile zaharisite de comanda,

    1=
    SorinPLATON

  5. Sibilla Says:

    Domnule Preşedinte Ion Iliescu,
    Corect, corect, corect !
    Guvernul 3C, foloseşte acel fost Program de Guvernare pe post de maculatură şi şerveţele, să mă scuzaţi rogu-vă,dar e strigător la cer !
    Ilie Sârbu nu se explică, dumnealui doar se …. implică, cum autonom şi benevol afirmă, dacă era să amintească vreunei mame cu copil să şadă-n banca ei căci ” are un copil de crescut ”, atunci ar explica şi … detaliile, ca să fie convingător, în rest, nu-şi pierde el preţiosu-i timp cu orice … Cu tristeţe, dar era musai s-o afirm, cineva tre să facă şi d-astea, că tot sunt eu oaie neagră prin miriştea cărăşană şi tot îmi păstrez convingerile .
    ” Echilibrul ” băselului s-a concretizat, nimic de zis, cu lenuş şăfă a teroriştilor pe trasee turistice, vom înghiţi în sec şi nima-n lume nu va mai mârâii nimic, c-asta le e idee mai pe final, control absolut.
    Tot acest haos pare … bine pus la punct dinainte, duhneşte putoarea trădării neamului, dincolo de graniţe, asta e mai mult decât grav şi inacceptabil !!! Personal, nu cunosc nici o fărâmă de aşa zisă atitudine pe care s-o pot numi ca acceptabilă în ce-l priveşte pe băselu, cu toată sinceritatea …
    Serios se impune curăţenia şi deratizarea în PSD sau, dezicere de cameleonii ce fac harcea-parcea din tăti cele, cu alte cuvinte ruperea definitivă şi asta rapid, căci prea multe nu-s în regulă.
    Mă grăbesc spre ” renumitu-mi serviciu”,dar, promit să revin în grădina dragă mie, cea a Echilibrului, pe seară, că mai am de zis,asta dacă fac faţă şi azi mizeriilor şi hărţuirii morale la locul de muncă, că doar e orchestrată atent de … capii judeţului !
    O zi senină vă doresc şi Luminaţi-ne şi rămâneţi cu noi, că e jale-n ţara aceasta amărâtă, sunteţi singura noastră speranţă ….
    stimă şi deosebită consideraţie,
    Sibilla

  6. daculliber Says:

    1)După 20 de ani de democraţie, primii cinci oameni politici din România sunt Băsescu, Geoană, Anastase, Boc şi nicidecum în ultimul rând Elena Udrea.
    Guvernul PDL-PSD este catastrofal, el ne va aduce şi ne va adânci mai repede criza economică pe care ne-o flutură-n vânt, precum un tricolor găurit.

    2)Cei mulţi (peste 60%) nu sunt reprezentaţi şi ajutaţi de nimeni, nici măcar de sindicate, care sunt nişte căpuşe pe spatele lor.

    3) Ce-i de făcut d-le Preşedinte? Continuăm pe acest drum? Ne oprim? Dăm cu cuţitul în piatră?

    4) Sunt convins ca sunteţi printe puţinii oameni politici ai acestei ţări care nu credeţi că acesta este drumul. Mămăliga în final nu face implozie.

    La mulţi ani de luptă şi veghe!

  7. constructorulcj Says:

    Buna d-le presedinte.
    Oare reformacj nu cumva va spunea aceste lucruri la intalniri, chiar si pe blog.Retineti:Management politic.Dusmanul trebuie tinut aproape, aceasta este teoria marinarului pentru a nu ne putea exprima identitatea, pe care o mai avem.Decat sa avem posibilitatea reala de crestere in opozitie mai bine i-a amagit pe ciolanari, ca sa poata controla partidul , care astfel se va stinge ca o lumanare in umbra marinarului si a pseudo succesuluyi grupuletului de la cluj.Credeti intamplatoare nominalizarea celor de la cj, in mini guvernul Boc.( cu amanta Ferec Stefania).Se lucreaza la formula de partid prezidential, si stat prezidential.ATENTIE.Decat disolutie mai bine DIZOLVARE, coordonata nu de un prostanac sau diacconescu, doar este si reformacj pe acolo pe care ne bazam cu desavarsire.Nu credeti ca asa este durabil si sanatos ca sa actionam?Ce mai face d-l Naidin?Dar Ailenei?

  8. Sunt pentru unitate « Oana Niculescu-Mizil Says:

    […] Din pacate, lipsa unui punct de vedere comun a fost sesizata si in alt caz de catre domnul presedinte Ion Iliescu. […]

  9. SorinPLATON Says:

    Reactivarea “vulpii”, un posibil atentat indirect, de perpectiva temporala apropiat-medie, la stabilitatea si pozitia presedintiala a d-lui Geoana in PSD…

    http://sorinplaton.wordpress.com/2009/01/10/vulpea-la-struguri-prin-gard/

    Cu stima,
    1=

  10. Gabriela Savitsky Says:

    Domnule Preşedinte,

    sunt perplexă, mâhnită, dezamăgită şi aş putea continua în acest registru timp de o mie de cuvinte.
    Am analizat, m-am informat, am tăcut. Nu am ştiut ce să spun. Ba am ştiut ce să spun dar exprimarea putea fi atât de violentă încât s-ar fi spulberat tot ce-aş fi atins cu cuvintele.
    Identificăm, în PSD, un grup de terorişti sinucigaşi. S-au încărcat cu muniţia lui Băsescu şi dinamitează societatea românească şi partidul. În calea acestor terorişti politici demagogi care ne-au minţit cu neruşinare şi cu bună ştiinţă pentru a ajunge la putere mai stau câţiva oameni de valoare ai partidului. Nu ştiu în ce măsură vor reuşi să salveze partidul social democrat în această maculare generală atrasă dinspre societate înspre politic de aceiaşi indivizi gregari, care au tâlhărit România şi acum vor să ne vândă la bucată.

    Nu cred că Traian Băsescu a vrut această alianţă. Dar a consimţit la ea ţesându-şi planul lui diabolic. Acela de a supune şi distruge PSD-ul. S-a folosit, pentru asta, de dorinţa bolnavă de putere a acestor inşi din partid.

    Băsescu a intrat în campanie electorală. A trimis ordonanţele otrăvite către “ordonanţa” care stă ţeapănă în scaunul de la Palatul Victoria. Lovind în electoratul PSD. Înlocuind o nedreptate (pensionarea anticipată a multor cadre din armată pentru că s-a desfiinţat armata cu drept de angajare în administraţie şi nu numai pentru că plaja socială a acestor cazuri este foarte mare) printr-un abuz. Iar ministerele expuse la presiunea revendicativă sunt toate ale PSD-ului. Traian Băsescu va reuşi în primă instanţă să compromită PSD-ul, apoi îl va obliga să se divizeze pentru că unele personaje vor dori cu ardoare, în orice condiţii, puterea. Urmează modificarea Constituţiei. Şi cine ştie ce mai urmează… Îmi pare rău că n-am emigrat. Îmi pare şi mai rău că am ajuns să spun aceste cuvinte. Poate ne daţi dumneavoastră un motiv de optimism.

  11. ALM Says:

    Domule Presedinte,

    Fraza dvs “Am aflat cu stupoare, din interviul acordat de d-l Ilie Sarbu publicatiei « Cotidianul » faptul ca d-sul « a complotat » de cca.doi ani, impreuna cu Traian Basescu, pentru promovarea aliantei PSD-PDL” imi arata perenitatea proverbului “nu stie barbatu’ ce stie tot satu'”! Pai nu e vorba de “grupul de la Cluj”? Reformatorii social-democratiei in Armani si cu milioane de euroi in conturi? Uite ca mintenas PDL-ul s-a “captusit” cu inca doi oameni in guvern: Sarbu si Oprea. Astept cu interes sa vad urmatoarele “evadari din pluton” ale reprezentantilor “social-democratiei” dambovitene! Eu unul m-am lamurit definitiv: diferenta intre popi si politicieni este una minimala. Si unii si altii ne transmit “sa nu faci ca mine, sa faci ce zic eu”! Si cine e fraier inchide ochii la dezmatul cotidian si tzocaie cu uimire: “ce bine le zice soro!”. Daca mai are unele dubii, vine Oprisan si le spulbera …

  12. Misiunea europarlamentara - conflictul din Gaza « Says:

    […] primit cu bucurie salutul sau adresat presedintelui Ion Iliescu si poporului roman si m-am gandit inca o data cat de mult conteaza faptul ca in anumite momente ale […]

  13. aglaiarosu Says:

    “Corect ar fi fost ca” […] (Ion Iliescu)

    Nu-mi vine sa cred, Domnule Iliescu !… in tara tuturor “minunilor” sa vorbiti de corectitudine ?!

    CORECT ar fi (timpul prezent) ca: PeDe-La$$mul sa fie interzis prin LEGE (Legea Sanatatii, caci e daunator !).

  14. emigrantul Says:

    Considerati ca Oana Niculescu – Mizil a meritat sa fie aleasa deputat in parlamentul Romaniei?
    Sondaj: http://www.sondaje.php0h.com/oanamizil.php

  15. leo Says:

    Gavroş,
    cum era aia cu fă ce zice, nu ce face popa? păi nu mă „certai” tălică pi mini că n-am răbdare şi că nu-s optimist în faţa spectrului hâd al fundăturii spre care se îndreaptă originala democraţie dâmboviţeană, grav bolnavă de prostocraţie, diletantism şi politicianism?! păi eu spusei alta imediat după zilele de tristă amintire ale coacerii celei mai abjecte trădări din istoria deloc recentă a României?!
    mă întrb de câte alte gafe ori mârşăvii mai e nevoie pentru ca, în fine, forţele reale, pozitive ale acestei naţii să se urnească din letargie şi să pună pumnul în pieptul dulăilor ce s-au repezit în goana lor după ciolan să ia în stăpânire ferma animalelor…

  16. studenta Says:

    Va multumesc pentru atitudinea dvs realista in legatura cu OUG230,si ,consider ca in calitate de fost presedinte inca mai aveti ceva de spus sau asa ar trebui.
    Din punctul meu de vedere,am incercat sa discut cu foarte multe persoane afectate de aceasta OUG si toti au avut aceeasi atitudine si anume ca parlamentarii acelui partid care se vor opune acestei ordonante absurde vor avea voturile lor in alegerile prezidentiale care vor avea loc in acest an,indiferent ca se va chema M Geoana sau Nastase sau C P Tariceanu sau altcineva.Este imperios necesar sa se explice celor tineri (eu insami intru in categoria lor) ca daca unele posturi vor fi lasate libere de catre unii pensionari acestea sunt blocate de catre guvern si mai mult ca sigur ca vor fi ocupate prin nepotisme.Cu multa stima Mariana

  17. Darius Says:

    Daca “cineva” nu face ceva cat mai curand, PSD va incepe sa coboare vijelios inspre istorie.

  18. vasileion Says:

    Nu va voi spune in veci `domnule presedinte` cum o fac acesti fatarnici. Ca roman, ma dezic de actiunile dumneavoastra, domnule Iliescu. O pata in istoria noastra

  19. Sibilla Says:

    Tovarăşul Ilie Sârbu a avut o … reacţie, cică … apăi ia de-acilea una reacţie sibilină ” stimabile ” :

    Răspopitul mitoman !!!


    Sibilla

  20. geomarz Says:

    PSD-ul a fost asasinat de indivizii care fac politica “Cat imi bagi mie in buzunar”, politica utila pe temen scurt la nivel de ins, dar dezavantajoasa pe temen lung daca este pusa in pozitie de element definitoriu al unui partid.
    Atat timp cat “policienii” PSD-isti NU accepta acest punct de vedere, PSD-ul NU va reprezenta o forta politica in R.

  21. geomarz Says:

    @ Daculliber
    Salutare, Dac liber !
    Ai supraveituit 2 000 de ani !
    In ce spatiu al acestei tari ?!
    Sa nu patesti ca mine, care sunt dac get-beget, numai ca u mai trecut pe aproape, mult prea aproape, niste turcaleti locuid pe “socace”, imbracati in “peshcire”, impodobiti cu “shicme” si mancand “picmez”.

  22. geomarz Says:

    @ Emigrantule
    Am votat in toate sondajele gasite.
    Cel m ai tare mi-a plcut cel cu imptumutul la FMI. 21 din 29 de respondenti NU sunt de acord.
    In ciuda a orice se spune despre statisticile dumitale, ele reflecta cat se poate de bine realitatea acestei zone.

  23. ALM Says:

    @ leo

    Stimate domn, deoarece ati folosit in preambulul mesajului dvs proverbul cu popa, invocat de mine la prezentul subiect, am cautat sa vad ce-a scris Gavros. Mesajul acestuia fiind absent, pe cale logica, am tras concluzia ca ar putea fi vorba despre mine. Si atunci, cu grave mustrari de constiinta, am cautat sa-mi reamintesc cand am contrazis pe cineva si l-am sfatuit sa aiba rabdare ca facatura contra naturii sa se sedimenteze. Deoarece probabilitatea ca acest lucru sa se fi intamplat, fara ca sa fiu beat cui, este egala cu zero si stiind ca memoria este de genul feminin, deci inclinata sa insele, va rog sa ma ajutati sa-mi amintesc in ce conditii s-a petrecut oribila fapta. Daca lucrati la doua computere, respectiv pe unul cititi si pe altul scrieti, atunci imi cer scuze ca v-am inoportunat cu aceasta replica.

  24. ALM Says:

    @ vasileion

    Stimate domn, as fi trecut peste “mesajul” dvs fara sa clipesc (informatie zero) daca n-aveati neobrazarea sa numiti pe cei politicosi “fatarnici”. Vreti, nu vreti, dl Ion Iliescu a fost Presedintele ales al Romaniei, a fost presedintele unui partid social democrate si este PRESEDINTELE de onoare al PSD. Un minim de bun simt, fie el portocaliu, va obliga sa va adresati cum faceti la medic (buna ziua dle doctor), sau cum faceti cand trece cineva pe langa ghereta dvs de portar (sa traiti dle inginer, director etc).

    Nu sunteti o somitate in materie de istorie ca sa dati verdicte istorice. Deocamdata, dvs sunteti o pata pe bunul simt romanesc! Intrebati-o pe mamica dvs daca e frumos sa intri intr-un spatiu oarecare ca sa scuipi gazda …

  25. cirlovacristian Says:

    @Dle Ion Iliescu

    Asa pe “neutralitate” dar cu “nebeligeranta” va pot spune ca :
    ..”si animalele de companie au drepturi…”,in plus daca nu ma insel tot Seneca a facut referire si la “niste” invataturi in sensul ca oamenii “invata pentru viata”, deci nici fostul premier adrian nastase nu este “o exceptie de la regula”(in general exceptiile anuleaza teoriile)

    Va multumesc

  26. leo Says:

    @ Alm
    Intervenţia tălică, în necunoştinţă de cauză, a reuşit să-mi smulgă un zâmbet distrat, deşi de la marea trădare naţională ce a dus la naşterea celei mai monstruoase şi penibile construcţii a României moderne nu mi-i deloc a râde, vacii mele nefiindu-i deloc bine în faţa expectativei în care se dedulcesc valorile neamului, lipsite de reacţie în faţa ofensivei dezlănţuite a prostocraţiei şi neruşinării fără culoare politică.
    Dar ţi s-a mai întâmplat tălică să nu fii atent la detalii şi prin alte grădiniţie prin care, ca şi aici, se ştie destul de bine că numele de alint Gavroş ţine de sufletul de poet cu limbă trifurcată de pamfletar în al cărui bolentin scriază Gabriela Savitsky…
    (asta dincolo de faptul că nu era încă publicat comentariul tălică la ora scrierii comentariului meu…)

  27. feliciabris Says:

    Pentru PSD

    Ticalosilor, N-am votat acest PSD!

    1. De cind un nimeni ca Ilie Sirbu poate sa-i puna pe tava PSD-ul lu Traian Basescu fara ca nimeni cu autoritate la electorat sa-l poata impiedica?
    2. De cind niste mediocri ca Gabriel Oprea, Oprisan, Ilie Sirbu etc. (ce persoane insignifiante dintr-odata importante!) sau alti locali minori reprezinta partidul la nivel national?
    3. De cind a devenit PSD Cluj atit de important incit sa hotarasca cine conduce tara? Cite voturi a avut gasca lui Basescu de la Cluj incit sa-si impuna punctul de vede in partid (Rus, Dincu, etc sint vinzatorii PSD-ului inca de acum doi ani)
    4. Eu cred ca toti acestsi neinspraviti vor veni miine cu “argumente” sa-l votam pe Traian Basescu (cel mai mincinos si ticalos dintre toti, tzatza politica a Romaniei).

    Concluzii:

    Rupeti PSD-ul ACUM, domnilor Ion Iliescu si Adrian Nastase!
    Noi am votat pentru dumneavoastra nu pentru acesti indivizi care ies acum in fata, (inclusiv Geoana).

    Atentie ne incaleca minciuna de stat si prosii cu scoala, care sint foarte periculosi (n-au mama, n-aj tata!)

    11.01.2009
    Felicia, Iasi

  28. romaniavesela Says:

    Domnule Presedinte Ion Iliescu,

    In criza de identitate a PSD, provocata de alianta impotriva naturii PSDPDL, am adresat cateva intrebari domnului Adrian Nastase, pe blogul domniei sale, solicitandu-i sa clarifice acest subiect atat de controversat: este PDS cu adevarat un partid social democrat? Ultimele sale decizii pun sub semnul dubiului apartenenta la principiile social democratiei europene. V-am apreciat in mod deosebit luarile de pozitie din ultimele zile, ele fiind neechivoce, de aceea am convingerea ca intrebarile la care n-a raspuns fostul premier pot primi un raspuns calificat din partea dumneavoastra, motiv pentru care imi permit sa postez pe blogul dumneavoastra mesajul pe care l-am adresat domnului Adrian Nastase. Va multumesc!

    http://romaniavesela.wordpress.com

    “Domnule Adrian Nastase,

    Va scriu in calitatea dumneavoastra de fost prim-ministru al Romaniei. Va scriu, totodata, in calitatea dumneavoastra de lider al Partidului Social Democrat. Urmarindu-va opiniile, ati creat sentimentul ca actualul guvern Boc nu va reprezinta. Desi partidul dumneavoastra imparte raspunderea guvernarii cu PDL. Candva, acesti oameni au fost impreuna. Astazi au ajuns din nou impreuna. Si atunci si acum s-au declarat social-democrati. De aici totul decurge: o tara saracita, slabita in relatiile internationale, locuita de oameni fara speranta, prada unui sistem oligarhic inafara oricarei ideologii. Recenta ordonanta 230 a guvernului Boc, din care PSD face parte, izbeste nu situatia privilegiata a catorva sute de persoane (situatie creata, insa, pe baza unor legi adoptate de parlamentele trecute, din care multi dintre dumneavoastra ati facut parte), ci dreptul la supravietuire a zeci de mii de oameni obisnuiti. Consemnez urmatorul exemplu: o doamna, membra a Frontului Salvarii Nationale si a tuturor extractiilor ulterioare ale acestui partid, a ajuns sa obtina o pensie pentru limita de varsta de 8oo Ron. Avand un sot bolnav cronic, s-a reangajat la o institutie a statului de unde a primit un salariu de 800 Ron. Aceasta doamna este, de fapt, victima partidului dumneavoastra, pe care l-a votat constant din 1990 incoace. Si nu este singura. In cateva zile trebuie sa renunte la salariul de 800 Ron (pe baza caruia a contractat si un credit pe cinci ani, absolut necesar vietii familiei sale) si sa incerce sa supravietuiasca doar cu pensia, deoarece, asemenea a zeci de mii de romani loviti de OUG 230, nu dispune de averile uriase ale majoritatii alesilor. Am intrebat-o recent: de ce i-ati mai votat? Va intreb pe dumneavoastra, domnule Adrian Nastase: de ce partidul dumneavoastra i-a amagit, i-a inselat si i-a mintit?

    Un al doilea aspect: indeobste un om politic este un om de convingeri. Oameni politici din conducerea partidului dumneavoastra in clipa in care au devenit ministri s-au lepadat de convingerile lor. Exemple: Ecaterina Andronescu, Gabriel Oprea, Marian Sarbu (fost sindicalist si social democrat infocat). Intrebarea numarul doi: Unde este, intr-un moment atat de critic, liderul partidului dumneavoastra, Mircea Geoana?

    Si o a treia intrebare: care este pozitia oficiala a PSD in urma emiterii OUG 230?

    Am dorit sa va adresez aceste intrebari tocmai pentru ca sper, inca, la o clarificare a pozitiei dumneavoastra publice in fata primelor acte de guvernare ale formulei de conducere PDL-PSD.

    In asteptarea raspunsului dumneavoastra,

    9.01.2009”

  29. Cei doi B de la PSD au dreptate : Reporter Virtual Says:

    […] (Ion Iliescu) si Bombonel (Adrian Nastase) nu au fost printre preferatii mei niciodata si nici nu vor fi, dar […]

  30. Gabriela Savitsky Says:

    leonaş,

    inclusiv în aceste condiţii e nevoie de răbdare. Că dacă pe Scârbu l-a mâncat sub limbă, din pricină de neam prost, să mânânce furnici, apoi musai că şi alte pocitanii îşi vor pierde minţile puţine şi vor începe să se laude ca proasta în mijlocul târgului că ce-au reuşit ei să facă. Şi-atunci se va dumiri şi badea Gheorghe şi ţaţa Floarea cu cine au deaface. Aşa că… răbdare

  31. Miclaus Says:

    Domnule presedinte astept o reactie la declaratiile d-ului Ilie Sarbu aparute in editia on-line a ziarului Adevarul.

    http://www.adevarul.ro/articole/ilie-sarbu-ii-transmite-lui-iliescu-ca-nu-a-complotat-pentru-alianta-cu-pd-l-ci-a-negociat-cu-mandat.html

    Cum adica avea de 2 luni mandat sa negocieze?

    http://blogpoliticaexterna.wordpress.com/

  32. Mihnea Georgescu Says:

    Salut poziţia doamnei Felicia Bris, cu amendamentul că eu nici nu am votat PSD, deşi membru al acestui Partid, am votat cu Vadim şi cu Vainer…

    Este momentul pentru un nou partid de stânga, al tinerilor, al intelectualilor, al oamenilor muncii… creat în jurul celor doi Mari Bloggeri: Ion Iliescu şi Adrian Năstase

  33. eficientaenerg Says:

    Da-tati Nelu-nu eram eu 12 ani deputat in judetul Calarasi,inclusiv Oltenita-daca nu erati dvs.prima personalitate !Ce am transmis pe blog:La actiune-Herr Adrian! Timpul trece,vine toamna si candidatul la Cotrocelu-cine e si cum convinge? Astazi-10 romani-10 opinii-10 voturi-si cine da ,ca Niciolaie,in stanga sau dreapta(vazut la TV-de milioane) este urmarit! De aici -si CSM ,modificare Constitutie-superprezidentiala institutie,cu OUG nr.230/2008-”Cioc,Foc,Poc…vine in detrimentul a zeci de mii/contra- bine la face,eu mor de foame,cu pensia…”.Deci-explicat ca toti trebuie sa o duca bine si concretizat in solutii/categorie sociala!De unde resurse financiare-cine e la Guvernare sa gaseasca -altfel,pierde alegerile din 1992 incoace-din 4 in 4 ani;acum,mai mult,-s-au instalat 2 mamesoacre la Administratie-ziua si scandalul ! Deci-reflectii Sir Adrian Cotrocelu! Eu -Pedros Naidin -12 ani deputy-cu SOS Terra si la //Eficientaenergetica.wordpress.com

  34. Bucur Ovidiu-Adrian Says:

    Domnule presedinte,
    In ciuda adversitatilor mele, fata de partidul dumneavoastra, dar si insusi a persoanei dumneavoastra, nu pot sa nu sesizez ca aveti dreptate.
    Prin acea Ordonanta de Urgenta, guvernul BOC vrea sa capete mai multa credibilitate in fata populatiei, dat fiind faptul ca alianta PDL-PSD “pute” in fata natiunii romane.
    Ceea ce a facut guvernul actual, a fost doar o decizie de imagine, un fel de advertise murdar, un tertip, pentru a castiga niste simatizanti, insa nu pot si nu au voie sa le DICTEZE ( o metoda totalitara) oamenilor sa aleaga intre pensie si salariu.
    Ok, inteleg faptul ca anumite nereguli ar trebui eliminate, ma refer la functionarii publici, la parlamentari si asa mai departe, care au si salarii uriase, dar si pensii gigantice, insa aceasta masura nu are voie sa se dicteze asupra intregului popor roman.
    Cu stima si respect,
    Bucur Ovidiu-Adrian, ovinews.wordpress.com

  35. emigrantul Says:

    Iliescu şi Ilie Sârbu se acuză unul pe celălalt de complot

    Pentru că a “complotat” cu pedeliştii Iliescu cere judecarea lui Ilie Sârbu …

    Ilie Sârbu ii raspunde lui Iliescu: “Ce să facem?! Să îi tragem şi noi la răspundere pe cei care au complotat cu liberalii?!”
    Sursa: http://www.gandul.info/politica/exclusiv-gandul-iliescu-si-ilie-sarbu-se-acuza-unul-pe-celalalt-de-complot.html?3928;3731406

  36. Numele meu a apărut în Realitatea Evreiască! « Mihnea Georgescu Says:

    […] Adevăr… Pe mine nici nu mă interesează politica în sine, ci Omul, vorba Preşedintelui Ion Iliescu şi a lui Lessing! […]

  37. ionborgo42 Says:

    Leo,prietene!
    Remarc la Gabriela Savitski o exprimare licentioasa cu adresa la co-banatanul ei,Scarbu ca “L-a mancat sub limba din pricina de neam prost” si-i dau dreptate,dar poate ca l-o fi mancat si la “puscatura de vanatoare” de se scarpina a paguba si baga soparle de intrare in gratzii pe culmi cotroceniste.

    @Gabriela,
    Cu “dumiritu” o sa stam c-am prost ca ne-am “dumirit” ca aceasta alcatuire non-guvernamentala ,ce-si zice Guvernul nostru,este o asociatie pro-profit personal, pentru ei si impotriva noastra,ceva ce este “…contra naturii”.Ce rabdare ca “scandalul” sta sa iasa ..

  38. ionborgo42 Says:

    Leo,
    Ti-am scris un mesaj pe acest post si a disparut.Nu este spam,cred ca am o problema.Voi reveni.tata Borgo.

  39. ionborgo42 Says:

    @Gabriela,
    Pe Sarbu nu l-a mancat sub limba ci la puscatura de vanatoare si poate l-o fi deranjat!

  40. vasileion Says:

    @ alm

    Nu sunteti dvs in masura sa vorbiti despre ocupatia mea. Va rog sa lasati la o parte glumitele nesarate. Nu v-am atacat pe dvs. Asa cum aveti placerea de a saruta un anumit dos cu o anumita inclinatie politica, si ceilalti de pe acest blog au dreptul la opinie. Nu am nicio coloratura politica, nu sunt platit de absolut nimeni sa scriu aceste cuvinte in memoria celor care si-au pierdut ani din viata sub un regim neo-comunist.

  41. ucleden Says:

    Din ce in ce mai straniu ni se dezvaluie PSD.Acum inteleg de ce Ilie Sarbu a intrat cu toata familia in guvern si in parlament.Sindromul Ceausescu reloded.Categoric stanga romaneasca a fost compromisa pe termen lung de gashca lui Geoana.Devine tot mai clar ca la vremuri de criza in Romania se poarta dictatura.Lehamite…

  42. ALM Says:

    @ vasileion

    Stimate domn, nici vorba de glumite nesarate. Din nou treceam peste scriitura dvs, fara sa ma impiedic de ceva important, daca nu aveati “bunatatea” sa ma insultati. Citez din clasici: “Asa cum aveti placerea de a saruta un anumit dos cu o anumita inclinatie politica, …”

    Mai analizati fraza stimate coleg si o sa observati ca adunati mere cu pere. Opinia mea insemna a “saruta un dos”, in vreme ce opinia dvs este doar “alta opinie”. Eu zic sa va hotarati. Daca eu sarut un dos, atunci si dvs sarutati alt dos, iar daca dvs aveti alta opine atunci si eu am o opinie. Altfel nu merge decat intre baietii de cartier!

    Vreau sa va mai lamuresc cu un aspect: NU exista om fara coloratura politica decat atunci cand este in coma! Nici macar pustnicii n-au fost apolitici. S-au izolat de societate intr-o forma de protest impotriva organizarii sociale. Puteti sa spuneti ca sunteti fara de partid si atunci va salut ca pe un coleg.

  43. Ovidiu Says:

    Stimate presedinte Ion Iliescu,
    va rog sa aprobati un mesaj cu doua link-uri

    Jurnalul National sub denumirea “Scînteia”: “Mă prezint: comandant Traian Băsescu, reprezentantul NAVROM în Anvers”

    Cotidianul comunist Scanteia a publicat: “Mă prezint: comandant Traian Băsescu, reprezentantul NAVROM în Anvers” 12 ianuarie 1989

    Telegrama lui Traian Băsescu pentru Nicolae Ceauşescu

    Cotidianul comunist Scanteia a publicat sub semnatura lui Traian Basescu, in urma cu 22 de ani si jumatate, un mesaj de felicitare pentru presedintele Nicolae Ceausescu.

  44. Ovidiu Says:

    Stimate presedinte Ion Iliescu,
    Va rog sa-mi publicati un mesaj cu doua link-uri despre Traian Basescu.
    Cred ca a intrat in spam.

  45. tniculae Says:

    Domnule Presedinte, de o buna bucata de vreme, dar mai ales dupa venirea PSD la putere acest partid este de nerecunoscut. Un sistem, indiferent cum se cheama acesta – stat, partid, institutie – care produce, gazduieste si promoveaza un individ intr-un post de ministru, asa cum este Gabriel Oprea, este un sistem bolnav. Chiar nu il cunoaste nimeni pe acest om care nu este in stare sa rosteasca o propozitie coerenta in mod liber, fara sa o citeasca de pe hartie, cu toate ca in cinci ani a devenit din absolvent de liceu profesor universitar si conducator de doctorate? Chiar nu stie nimeni din partid ca dupa 1990 a plecat din armata, ca dupa cativa ani sa revina pentru a-si cumpara un grad de general? Aceasta este social-democratia? Acestea sunt valorile PSD?

  46. costicavl Says:

    Domnule Presedinte,

    Aveti dreptate; comentariile dumneavoastra sunt obiective si apreciate de simpatizati.

  47. Radu Alexandru » Blog Archive » OUG 230/2008 Says:

    […] in avantajul meu sa zic asta, dar Ion Iliescu a fost primul care a reactionat “realistic” la ordonanta data de propriul partid. Ceea […]

  48. Gabriela Savitsky Says:

    ionborgo42,

    licenţiozitatea nu-mi aparţine. Aşa cum personajul în cauză a confundat 2(doi) ani cu 2(două) luni, ne mai scapă şi nouă tastatura…

  49. George Serban Says:

    Citind un articol pe net imi amintesc ceva. Americanii au un obicei. Cand presedintele in exercitiu, dintr-un motiv sau altul, nu trebuie implicat, se apeleaza la onorabilitatea si autoritatea morala a unor fosti presedinti in viata pentru a fi emisari, in situatii de criza. Noi avem o problema. Presedintele nostru nu trebui mai nicicand implicat in ceva. In criza gazelor, pe care eu o vad, mai curand, ca o criza a relatiilor noastre cu Rusia presedintele nostru ar trebui chiar ascuns pentru ca, asa cum spuneam, “Moscova nu crede in lacrimi!” In aceasta situatie, nu credeti ca ar fi o idee buna sa apelam la bunavointa domnilor Ion Iliescu si Emil Constantinescu? Ma gandesc ca, impreuna sau separat, folosindu-si autoritatea morala si credibilitatea externa, sa fie emisarii Romaniei in rezolvarea si aducerea pe un fagas normal a relatiei noastre cu Rusia. Ne va fi bine, mult mai bine!
    II rog pe toti blogerii, in interesul nostru, al tuturor, sa duca ideea asta mai departe. Rostogoliti-o! Nu vreau drept de autor. Duceti-o in numele vostru, dar duceti-o, poate ajunge unde trebuie!

  50. Sibilla Says:

    Contra naturii sunt şi aşa zisele negocieri la nivel de Caraş-Severin, cică ” împărţeala a 50 de posturi de directori ”, în fond , control absolut, palma bătută de PSD cu PD-L de ani buuuni de zile … :

    Eu mă pot privi-n oglinda conştiinţei, dar voi ?


    I-auzi, Savitsky, să te umfle râsu-plânsu ce de-a eforturi prin zonă, ne-au luat la puruficat blogurile, cică , citez , de pe holurile împărăţiei judeţene : ” toantele alea două muritoare de foame vorbesc cam mult în plus, Scufiţa Roşie o-ndeamnă pe cealaltă, trebuie amuţite …. ”
    Oare se încumetă ” măreţiile lor ” să ne explice-ndetaliu cum e cu …. vorbitu-n minus şimai ales ce anume ne aşteaptă, că m-am cam scârbit de ameninţările de ni le tot transmit pe varii căi ?
    Sibilla

  51. nakida Says:

    Privitor la ”ordonanta guvernului privind interzicerea cumulului pensiei cu salariul (in sistem public”. Daca se vrea sa se faca loc celor tineri, atunci poti prevedea mai intai concurs de ocupare a posturilor vacante si apoi daca nu se ocupa, sa se poata angaja oricine este pregatit, inclusiv pensionari.
    Ordonanta nu a vizat pensionarii de rind in general ci smecherii de Romania, care cu pensii barosane la 45-50 de ani, mai doreau si salarii barosane. Ca sa-i opreasca, i-a lovit pe toti. Cine sa gandeasca ce si cum sa fie? Politicienii? Asta-i Romania.

    Privitor la ” Afirmatiile exprimate si atitudinea aroganta, dictatoriala, a Dl Basescu, afisate la Sedinta CSM sunt inacceptabile !”, eu intreb:
    dar ce face CSM este acceptabil? Cind intrii pe mana justitiei intrii intr-o jungla plina de jivine pregatite sa te-nhate. Nu mai vezi lumina. Capcane peste capcane, capcauni cu gheare lungi, reptile de tot felul care mai de care mai veninoase. Este Mafia din Romania. Stat in stat. Dl Basescu a fost modest. CSM-ul, nu merita alt tratament. Ca de altfel intreaga structura judecatoreasca. Intr-o tara plina de hoti cine sa prospere? Evident cei ce-i apara pe infractori. Asta se-ntampla la scara larga. O mama care n-a avut bani sa platesca o pensie alimentara la copilul ei face 3 ani puscarie, iar un Tepar de Romania, merge la plaje-n Honolulu. Justitia vegheaza. Al dracului vegheaza.
    Nu stiu de ce nu le luam dreptul de mai da verdicte. Dece nu facem si noi ca la Americani, sa judece Juratii, iar judecatorii doar sa pronunte sentinta?.
    E de rau cu justitia. Trebuie daramata si luata de la capat. Cu oameni competenti, onesti, drepti. Altfel o festelim rau.

  52. Victor Says:

    Televiziunea infractorului Vantu ajunsa la apogeul tupeului a prezentat stocareala lui Putin la adresa maruntului presedinte de la Cotroceni ca pe o propunere serioasa a Rusiei facuta Romaniei. Dupa ce si-a luat-o peste bot, culmea ridicolului, Basea se duce la Bruxelles pentru a discuta problema gazelor cu presedintele Comisiei. Ca si cum intereseaza pe cineva prezenta sau parerea marinarului. Vai de steaua lui. Dar cum exista intotdeauna unul mai prost decat altul si al nostru a gasit. Si nu unul ci mai multi. Un popor care l-a ales in functia suprema in stat. Asta este reprezentantul nostru. Pentru ca asa ne-am dorit, nu? Cel putin o parte dintre noi. Eu cu siguranta, nu. Dar ce conteaza? Nu se face distinctie. Este presedintele tuturor. Si bataia de joc a intregii lumi. Oare cei care l-au ales sunt multumiti?

  53. Televiziunea hotului « Bloggareala Politica Says:

    […] Abia ce au facut o demonstratie cu ocazia evenimentului de la Cimitirul Eroilor Revolutiei cand Presedintele Iliescu a fost agresat de niste derbedei prezentati de sclavii lui Vantu drept “revolutionari”. […]

  54. catalinstochita Says:

    SHOW LA PSD-GRUPUL DE LA CLUJ JOACA CU CASA INCHISA
    ANALIZA POLITICA EXHAUSTIVA DESPRE CONFLICTUL PSD-PDL

    Scena politica romanesca este zguduita de scandaluri in cascada generate de masurile luate de noii guvernanti. Alianta toxica PSD-PDL isi testeaza limitele inca din primele zile ale anului 2009.
    Principalele teme de scandal au plecat de la masurile nepopulare si prost gestionate sub aspectul comunicarii de la Palatul Victoria. Parca dupa un plan bine stabilit toate au lovit din plin in PSD.

    1-ordonata pentru returnarea la Bugetul central a fondurilor necheltuite de catre reprezentantii administratiei locale. Aceasta are un efect in special asupra majoritatii primarilor PSD care au obtinut fonduri de la Guvernul Tariceanu 2. Impact major asupra PSD=primarii nemultumiti ca ministrii PSD nu ii ajuta vad cine e seful (Milica cel tare in pix si Pogica – inginerul finantist sunt pedalisti) si au timp sa se reorienteze/inscrie in PDL pentru a primi fonduri pentru derularea si finalizarea proiectelor. Deci activul de baza al PSD este reinrolat in PDL.

    2-ordonanta pensia versus salariu-pensionarii fie ei de lux sau oamenii nevoiasi formeaza principalul bazin electoral al PSD. Sub guvernarea Tariceanu 2, la santajul permanent al PSD, pensionarii au fost recompensati prin majorarea pensiilor. Ei au rasplatit PSD prin acordarea votului la alegerile parlamentare si implicit aducerea PSD la guvernarea. Acum pensionarii sunt nemultumiti pentru ca PSD prin ministrii sai nu le ofera programe specifice de protectie sociala. Paradoxal este ca Ministrul Muncii este membru PSD. Pensionarii nemultumiti se vor reorienta si nu vor mai vota PSD. Deci bazinul electoral al PSD este atacat in mod direct.

    3. nominalizarea demnitarilor in structurile Guvernului fara sprijinul direct al organizatiilor locale PSD ci prin jocurile de culise in baza prieteniilor cu membrii influenti din PDL . In cazuri “speciale” numirile in functii se fac pentru persoanele care au sprijin direct de la Cotroceni, indiferent de nominalizarile partidului. Aceasta miscare slabeste varfurile politice din PSD si arata in mod clar cine e Seful. Este o usa deschisa pentru cei care vor sa se inscrie in PDL.Mesajul este foarte clar daca vrei sa nu ai probleme si sa ramai in functie atunci trebuie sa fii aliatul PDL sau prietenul Cotroceniului. Deci actorii politici principali din PSD sunt invitati in mod direct in PDL.

    Scenarii de lupta PSD-PDL

    A. Eliminarea PSD de la guvernare

    Acest plan se bazeaza pe existenta aripii proPDL din PSD( destul de influenta si puternica) si pe greseala pesedistilor de a renunta la sistemul ministrele si prefecturile monocolore si acceptarea dublarii ministrilor si prefectilor PSD in speranta ca vor obtine mai multe posturi si ca alianta va dura o vesnicie. Se va aplica acelasi plan prin care PNL a fost rupt dar datorita timpului foarte scurt pina la alegerile europarlamentare (iunie 2009) pesedistii transfugi vor fi integrati direct in PDL fara a mai forma un partid intermediar.

    In preajma alegerilor parlamentare(varianta 2 in preajma alegerilor prezidentiale) PSD va fi scos de la guvernare. La nivel central ministrii secretari de stat PDL vor deveni membrii plini ai Cabinetului Boc.La nivel local in judetele unde PDL are Subprefecti acestia vor deveni Prefecti si automat vor prelua controlul asupra institutiilor deconcentrate.

    1.crearea unui scandal in interiorul Guvernului pentru a testa “rezistenta la rupere” a PSD;
    2. un ministru PSD nu mai raspunde comenzilor de la Kisseleff. BPN PSD ii retrage sprijinul politic;
    3. ministrul PSD nu demisioneza si se inscrie in PDL;
    4. PSD solicita inlocuirea ministrului dar Basescu si Boc refuza. PSD ameninta cu retragerea de la guvernare. Boc si Basescu inlocuiesc toti ministrii PSD care refuza sa se inscrie in PDL cu secretarii de stat membrii PDL din ministerele ex-pesediste;
    5. In paralel parlamentarii PSD sunt atrasi catre PDL prin santaj, promisiuni sau afinitati politice/economice cu ministrul/ministrii pedelizati pentru a forma majoritatea parlamentara necesara sustinerii Guvernului.Noul Guvern BOC 2 este votat in Parlament de catre PDL, fostii pesedisti si minoritati(sub obladuirea noului Consilier Prezidential Ekstein);

    FINAL
    Basescu si PDL defileaza la alegeri si pot organiza pina si alegeri galactice pentru ca nu mai au adversari politici in Romania

    Retragerea PDL de la Guvernare

    Scenariu aplicat cu succes in timpul CDR cand Basescu a fost groparul de succes al coalitiei iar PNTCD a ajuns la lada de gunoi a istoriei.

    1. In preajma alegerilor prezidentiale Basescu declanseza Jihadul. Elena Udrea scoate un biletel roz din decolteu cu un text banal:” internele au dotat cu Ferrari toti agentii de politie, masinile au fost achizitionate la pret de specula. Vrem capul lui Bazac”;
    2. Ministrii PDL si reprezentantii PDL din teritorii demisioneza pentru ca nu mai suporta coruptia colegilor pesedisti;
    3. Basescu intra in campania electorala cu temele binecunoscute: PSD este plin de corupti, sa ii ardem pe rug, sa ii tragem in tepe la Piata Victoriei; dati-mi un Guvern sa conduc tara si sa salvez Romania(dupa modelul Primariei Bucuresti:dati-mi un Consiliu General sa conduc Bucurestiul)

    FINAL
    Basescu castiga detasat alegerile si formeaza un Guvern PDL pur.

    Eliminarea PDL de la Guvernare

    Constienti de pericolul permanent pe care il reprezinta Basescu si PDL pentru democratia din Romania si salvarea poprului roman, PSD continua lupta politica si desemneaza un candidat puternic la Presedentie.

    1. PSD introduce motiune de cenzura impotriva Guvernului Boc;
    2. In Parlament se reia procedura de suspendare a lui Basescu din functia de Presedinte;
    3.Cu sprijinul PNL si UDMR se adopta suspendarea presedintelui si Presedintele Senatului -Mircea Geoana devine Presedinte Interimar al Romanie;
    4. Cu sprijinul PNL si UDMR se adopta motiunea de cenzura si Guvernul BOC este demis;
    5. Presedintele interimar Mircea Geoana numeste un Prim Ministru desemnat un membru PSD
    care formeaza un nou Guvern PSD;
    6. Adrian Nastase este desemnat candidatul PSD la functia de Presedinte al Romaniei;
    6. Noul Guvern PSD organizeza alegerile pentru functia de Presedinte al Romaniei;
    7. Adrian Nastase castiga alegerile pentru functia de Presedinte al Romaniei;
    8. Mircea Geoana devine Prim Ministru;
    FINAL
    Basescu pierde functia de Presedinte iar PDL nu mai face parte din Guvern iar PSD conduce si salveaza Romania.

    Planul are putine sanse de castig din cauza factorilor interni:

    a1) in PSD sunt foarte multi lideri care doresc tot timpul sa joace rolul colegului de partid. Cand Geoana este Presedinte la Senat, Mitrea vrea sa ii ia locul si organizeza lovituri de palat. Daca Nastase vrea sa fie Presedintele Romaniei atunci vrea si Geoana sa candideze la Presedentie
    a2) grupurile de interese sunt mereu in miscare iar taberele se schimba tot timpul- azi Nastase, Iliescu, Dragnea, Hrebenciuc, Vanghelie sunt in aceeasi tabara cu Geoana referitor la respectarea procedurilor de numire a demnitarilor PSD. Maine Nastase, Iliescu vor sa ii rupa capul lui Geoana, Mitrea vrea si el sa il termine pe Geoana dar pentru ca e si Nastase in combinatie atunci il sprijina pe Geoana;
    a3) frica lui Geoana de a pierde functiile de la PSD si de la Senat;
    a4) ambitia lui Geoana de a candida la functia de Presedinte al Romaniei;
    a4) unii lideri politici doresc continuarea luptei politice si alianta cu PNL altii vor sa guverneze cu PDL datorita unor motive care tin de interesul personal- promovarea oamenilor, interesele economice, amicitiile cu pedalistii;
    a5) pentru unii Cotroceni este un simbol si sunt mai intresati de puterea pe plan local-exemplu cel mai elocvent Oprisan-Vrancea;
    a6) lipsa de caracter a parlamentarilor care pot trada oricand mai ales ca au cheltuit sume industriale in campania electorala si nu doresc sa mai “investeasca” in lupta politica fara a avea garantia unei prajituri consistente in festinul puterii;

    factori externi:

    b1) PNL traverseza un proces de reorganizare si liderii liberali nu mai doresc continuarea razboiului cu Basescu si PDL ci reglarea conturilor in interiorul PNL;
    b2)liderii UDMR nu au uitat afrontul adus de refuzul categoric al PSD referitor la cooptarea la guvernare;
    b3) criza financiara va determina scaderea nivelului de trai si mari convulsii sociale iar aplicarea planului nu va avea suportul populatiei;

    PDL si PSD guverneaza in continuare

    Liderii PSD se impaca cu ideea ca Traian Basescu este Seful cel Mare si accepta toate directivele de la Cotroceni si Palatul Victoria. Treptat cei mai slabi de inger se vor integra in PDL pentru a isi vedea linistiti de treburile guvernarii.

    1. PSD accepta oamenii impusi de Basescu si Boc pe locurile rezervate pentru PSD
    2. PSD renunta la initiativele legislative si programele guvernamentale de factura social-democrata si a adopta programul de guvernare al PDL
    3. PSD renunta la desemnarea unui candidat la functia de Presedinte al Romaniei sau participa cu un candidat agreat de Cotroceni pe post de iepure dupa modelul Blaga-Diaconescu pentru Primaria Capitalei
    4.liderii PSD sunt fortati sa aleaga intre inscrierea in PDL sau crearea Partidului Prezidential prin fuziunea PSD-PDL si refacerea fostului FSN
    5.aripa radicala anti-Basescu din PSD paraseste partidul si creeaza un nou partid de stanga

    Varianta scindarii PSD nu are sanse de succes datorita urmatorilor factori interni:

    -numar insuficient de militanti dispusi sa renunte la placerile guvernarii pentru idealuri politice utopice de tipul eliminarea lui Basescu sau victoria stangii (socialismului). Fidelii lui Iliescu grupati in vechea legislatura in Senat- Serban Nicolae, Razvan Teodorescu, Doru Ioan Taracila au ramas fara functii pentru ca au fost plasati in colegii necastigatoare. Oamenii lui Adrian Nastase, descoperiti si lansati de Nastase in politica, s-au regrupat in jurul lui Geoana sau a Grupului de la Cluj si nu sunt dispusi sa renunte la functiile actuale;
    – lipsa unui lider acceptat sa conduca aripa desprinsa din PSD- Iliescu din cauza varstei, Nastase din cauza potentialelor probleme generate de lipsa scutului oferit de Parlament, Mitrea din cauza dorintei de razbunare, dorintei de a fi lider suprem si a lipsei de popularitate;

    factori externi:
    -timpului scurt pina la alegerile europarlamentare sau prezidentiale;
    -actualul context social si politic nu mai favorizeza minumi politice gen APR sau PLD;
    -lipsa fondurilor (un plus pentru Nastase care are o mare capacitate de finantare);
    -lipsa infrastructurii politice in teritoriu (un plus pentru Mitrea care poate folosi influenta si structura sindicala);
    -respingerea de catre electorat a gruparii desprinse din PSD;
    -atacurile directe de la PDL via Cotroceni atat la adresa liderilor cat si la baza noii structurii politice (un plus pentru Iliescu care nu poate fi santajat);

    FINAL

    PSD isi pierde identitatea doctrinara si isi reduce importanta ca partid politic devenind o remorca a PDL. Basescu doarme linistit si mai face circ atunci cand se plictiseste: suna in direct la o televiziune, trimite buzduganul la Palatul Victoria sau lanseaza noua moda in domeniul bijuteriilor de aur.
    Traian Basescu castiga alegerile si modifica Constitutia obtinind puteri sporite: dizolvarea Parlamentului si demiterea Guvernului-conform materialului elaborat de comisia baietilor destepti de la Cotroceni.
    Cine misca in Front este pedepsit in piata publica si este obligat sa asculte pina la epuizare osanalele lui T.R.U. la adresa Marelui Carmaci.

    CONCLUZIE:

    PSD a ajuns iar la mana lui Mircea Geoana, de el depinde viitorul PSD. Daca are curaj sa lupte impotriva lui Basescu sau nu.
    In ambele variante poate fi aruncat peste bord atat de Talibanii PSD grupati in jurul lui Nastase si Iliescu cat si de membrii Grupul de la Cluj suparati ca nu mai raspunde la comenzi si ca mai rau are accente de independenta de sorginte americana si incurca ascensiunea spre PUTEREA TOTALA a Grupului de la Cluj.

    Lupta finala dintre taberele PSD nu se va da prea curand pentru ca mai e necesar sa fie ocupate pozitii in structurile puterii. Un factor de stres este ca Miron Mitrea joaca singur si este important sa se hotarasca in ce tabara va intra. A ramas in afara structurilor de putere si e suparat pe Geoana, cand de fapt ar trebui sa fie nervos pe cei care i-au tras clapa din Grupul de la Cluj. Nu se poate alia cu Adrian Nastase contra lui Geoana pentru ca Nastase nu a uitat ca l-a vandut, l-a tradat si apoi la facut de rahat prin lovitura de imagine cu recenta demisie din Camera Deputatilor. La fel, nici Iliescu nu a uitat tradarea lui Mitrea la Congresul PSD si este greu sa faca echipa cu el acum.

    La BPN PSD din 11 ianuarie probabil ca Ministrul Gabriel Oprea nu v-a primi nici o sanctiune sau doar una simbolica.

    Se va pune batista pe tambal si Organizatiile PSD din Bucuresti, Teleorman si Bacau vor primi compensatii pentru a fi multumiti.

    Daca Gabriel Oprea va fi schimbat din functia de Ministru atunci razboiul PSD contra PSD a inceput !

    MEMBRII GRUPULUI DE LA CLUJ

    remake dupa OCEAN`S THIRTEEN http://oceans13.warnerbros.com/

    1. VASILE DANCU-IDEOLOGUL-proprietarul Metro Media Transilvania, se ocupa cu strategia si masurarea impactului actiunilor Grupului. Acum e suparat pe PSD si Mircea Geoana s-a retras dar isi pregateste minutios revenirea intr-o pozitie de forta fara a uita sa ii pedepseasca pe “boierii” lui Geoana si pe Geoana insusi pentru obraznicia de a ii lua functia;
    2. IOAN RUS-FINANTATORUL si GURU al Grupului de la Cluj-importator Mercedes, om de afaceri, fost Ministru de Interne se pregateste sa devina Ministru in Cabinetul Boc 2 sau Primar al Clujului. A contribuit decisiv la impunerea tandemului Geoana-Corlatean la conducerea partidului, la eliminarea lui Iliescu si Nastase ca razbunare pentru ca a fost scos din Guvernul Nastase si la succesul aliantei PSD-PDL; Suparat ca Geoana nu ii mai asculta ordinele l-a inventat pe Cristian Diaconescu ca lider al PSD, potential Presedinte PSD si candidat la functia de Presedinte;
    3.EMIL BOC- PRIMARUL/PREMIERUL ZBURATOR- replica nereusita lui Basescu in Guvern si PDL, interfata intre grupurile de afaceri din Cluj- Paskany and Co si Primaria Cluj si acum Guvern. Omul care executa fara sa respire ordinele lui Basescu.
    4. VICTOR PUSCAS-EUROPEANUL- profesor universitar, profesionist 100% a contribuit la integrarea Romaniei in UE si poate singurul om de buna credinta dintre membrii Grupului de la Cluj;
    5. CATALIN BABA- STRATEGUL- profesor universitar la Babes-Bolyai, omul din umbra care a contribuit la dezvoltarea orasului Cluj Napoca, a contribuit decisiv la ascensiunea politica a lui Emil BOC. Se pregateste de un transfer la Bucuresti pentru a veghea mai bine asupra lui Boc si pentru a ii descurca incurcatele ite ale guvernarii;
    6. GEORGE MAIOR-AMBASADORUL-seful SRI, fiul lui Maior Liviu (fost ministru si ambasador, ruda prin alianta cu Ioan Talpes), fost ambasador, ministru la Aparare si fost sef de Cabinet al lui Geoana, a fost primul care a intrat in jocul Basescu-PSD. Dupa obiceiul domnitorilor valahi de a trimite unul din fii la Istanbul pentru a garanta vasalitatea fata de Inalta Poarta, George Maior a fost trimis in curtea lui Basescu pentru a mima democratizarea si independenta serviciilor secrete si a garanta operatiunea apropierii PSD fata de Cotroceni;
    7. VASILE BLAGA- BULDOGUL- mina de fier a PD(L) si omul de legatura dintre PDL si PSD. Acum este intr-un con de umbra generat de pierderea functiei de Primar General si are accente de independenta (a dorit postul de Ministru de Interne riscand stricarea tintarului stabilit de la Cotroceni, nu a participat la chermeza de la Palatul Foisor din Sinaia). Joaca un rol important acum fiind omul cu banii de la Ministrerul Dezvoltarii;
    8.ILIE SARBU-TEOLOGUL sau POPA SARBU- daca exista un ideolog de ce nu ar fi si un teolog care sa vegheze la linistea spirituala a Grupului de la Cluj. Minat mai mult de ura fata de Nastase si de ambitia de a fi recunoscut ca lider spiritual si chiar politic a contribuit decisiv la inrolarea adeptilor pesedisti in ARMATA SALVARII NATIONALE. Dorinta de a fi recunoscut ca lider spiritual l-a determinat sa faca o gafa si sa declare ziaristilor de la Cotidianul faptul ca lucreaza de doi ani la planul aliantei PSD-PDL;
    9. DANIEL MORAR-LUPTATORUL ANTICORUPTIE-seful DNA a devenit dintr-un anonim un lider european executand ordinele cotroceniste de masacrare a liberarilor din Guvernul Tariceanu si a liderilor PSD: Nastase si Mitrea. Asteapta semnalul de la Traian ca sa atace liderii PSD care misca in Front. Primii pe lista scurta: Nastase, Dragnea, Hrebenciuc, Vanghelie si ratacitul lider tesedist Banicioiu;
    10. VIRGIL ARDELEAN – VULPEA- eternul sef al 0215, “stapanul inelelor”, omul negru cu vestita servieta care face si desface si serveste pe cine trebuie cand trebuie. In mod sigur daca si-ar publica memoriilor toata clasa politica ar pleca acasa, incepind de la politrucii care au luat bani de la CARITAS pina la cei care si-au cladit averi industriale prin jefuirea banului public;
    11. GABRIEL OPREA-GENERALUL sau Ambasadorul Grupului de la Cluj in Bucuresti. A fost descoperit si creat de Nastase care l-a lansat in politica mare pentru a contrabalansa puterea fenomenala a lui DIP- stapanul Bucurestiului la aceea vreme. A ajuns in timp record Prefect al Bucurestiului si Ministru in Cabinetul Nastase de la un simplu ofiter de intendenta. S-a orientat rapid in politica si a devenit “reprezentantul” “cercurilor financiare din Baneasa”-Petrache, Bittner, Cocos, Puiu Popovici, Ion Badea in structurile guvernamentale. A acumulat in scurt timp o avere impresionanta si trimis de Nastase la PSD Ilfov dupa esecul operatiunii decapitarii lui DIP a pus stapinire totala pe judetul Ilfov. Chiar daca Nastase l-a lansat, nu a avut remuscari sa participe la executarea lui Nastase petrecuta la Hotel din Ilfov. In perioada de opozitie a finantat PSD si Grupul de Cluj imprumtand chiar pe Ioan Rus cu 100.000 euro. Constient de limitele intelectuale si sicanat de presa cu apelativul de “Generalul Izmenelor” a muncit la crearea unei carti de vizita in domeniul universitar si militar. A ajuns General doua stele intr-un timp record care sfideaza regulamentele militare. Este socant ca un Profesor Universitar Doctor nu e in stare sa presteze un mod coerent un discurs si citeste in mod constant de pe foile scrise de consultantii politici. “Foamea de putere” si tinicheaua Omar l-au facut sa “se vanda” Cotroceniului pentru a deveni Ministru si sa joace rolul de cal troian fiind supranumit de presa “Ministru PDL in PSD”.
    12. IOAN TALPES-SPIONUL- omul de casa al lui ILIE CEAUSESCU si-a inceput cariera la I.S.P.A.I.M. si a atins apogeul ca stapin al spionilor la SIE. Ruda cu prin alianta cu familia Maior a fost unul dintre initiatorii Grupului de la Cluj in cadrul PSD(PDSR). Misterios si grandoman a fost in prima faza ideologul Grupului dar membrii gruparii l-au citit si l-au marginalizat. In virtutea inertiei se ocupa cu trasarea directiei si stabilirea de obiective dar “accentele de senilitate” il determina sa lanseze fumigene de prost gust in vechiul stil al Diviziei Dezinformare din DSS, in special la emisiune gen “Nasul”.Este ruda prin alianta cu doi americani controversati si asta il face sa isi prezinte o alura de ruda a Unchiului Sam. Caracterul de spion ceausist il face sa vanda si sa cumpere tot timpul ceva-oameni si informatii- si de aici versatalitatea in schimbarea taberelor si stapanilor. I-a vandut pe Iliescu, Nastase, Patriciu si probabil are un plan sa il vanda si pe Basescu.
    13. VICTOR PONTA- JUSTITIARUL- baiat inteligent este exemplul de succes al parvenitului politic. A venit la partid “intr-un soson si un galos” (vorba unui clasic in viata) si s-a “aciuiat” sub aripa lui A.N. care l-a promovat pe Micul Titulescu fara sa stie ca Victoras va deveni Brutus. Dupa de l-a vandut pe Nastase s-a reorientat politic rapid si s-a inrolat in Grupul de la Cluj sub obladuirea lui Ilie Sarbu care vegheza la viitorul politic luminos al ginerelui. Foarte abil s-a inrudit cu toti membrii Grupului de la Cluj- Gabriel Oprea este nasul primului copil, George Maior este nasul celui de-al doilea copil, Ilie Sarbu este tata socru. Victor Ponta viseaza cu ochii deschisi la functia de Prim Ministru si incepe sa isi piarda rabdarea pentru ca i s-a promis ca dar de nunta ca va fi cel mai tanar Premier al Romaniei.

  55. ionborgo42 Says:

    @Gabriela,
    Oare chiar crezi ca mie nu-mi scapa mana pe tastatura ? Daca as lasa libera mana cred ca,de multe ce sunt pe lumea asta damboviteana,as face “scurta la mana”Nu-ti explic termenul “scurta la mana” pentru ca-l stii,doar esti banatanca .Oare ,crezi ca numai pe Scarbu il manca sub limba si in alte locuri? Cred ca densitatea de “guristi” pe m.l. creste exponential cu interesele oculte,”care-i mana-n lupta”.Stima si scuze prietenesti.IonBorgo.

  56. feeestival Says:

    Domnule Iliescu, va recomandam o scurta lectura – http://www.feestival.ro

  57. Gabriela Savitsky Says:

    Cătălin,

    excelentă analiză. Excelentă.

  58. The most popular WordPress.com posts are ranked here according to a special formula. « ATer: Criação de Sites Empresa (5511) 2527-3032. Sites Dinâmicos! Says:

    […] Pe Marginea Comentariilor I.- In primul rand, doresc sa multumesc colegilor de blog pentru urarile si gandurile de bine transmise cu prilejul zile […] […]

  59. peceresoare Says:

    Referitor cap. IV.

    E foarte grav ca cineva de talia lui Ilie Sarbu ( prin “talia” ma refer la pozitia in partid si nicidecum la alura morala, etica sau de orice alta natura) recunoaste in aceste momente ca a complotat (sic!) alaturi de Basescu pentru alianta PSD-PDL. Oare asta sa fie motivul pentru care Stolojan s-a dat la o parte? Oare scandalul de acum (numirea lui Virgil Ardelean la DGIPI) iscat de Gabriel Oprea (general in r.) nu face parte din acelasi complot? Pentru ca prea toate manivelele si oboristii au sarit ca arsi in apararea inca ministrului Oprea. Pentru ca dom’ Basescu Cotrocescu tace acum malc in partea opusa reactiei sale versus numirea Noricai Nicolai (va aduceti aminte)….

    E grav si simt ca pe la usile PSD-ului se pune foc si benzina. Asta mi-o spune si reactia unui alt general (inaintat in grad de dom’ Basescu Cotrocescu) in rezerva – Neculai Ontanu. Cand la localele pt. Bucuresti l-a sustinut pe Blaga am crezut ca e doar un ghiont personal dat lui Oprescu. Insa reactia impertinenta si imberba de azi – pe toate posturile TV- dovedeste ca in PSD va urma o primenire…. de primavara. Eu m-am apucat de lista…

  60. bogdanmi Says:

    D-le Presedinte ca sustinator al doctrinei social-democrate va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare : Ce pierde PSD-ul, daca il exclude pe Miron Mitrea din pardit? implicind plecand,de voie sau fara de voie, si “marele meserias” de la Vrancea… POATE doar cateva din voturile din Vrancea… care ar putea fi inzecit multiplicate din ARDEAL… prin plecarea implicita a unora din “grupul de la Cj” (ARDEAL-care este condus de acest grup), care nu au obtinut nimic, nimic…V-as fi tare recunoscator daca ati raspunde la aceasta nelamurire a mea…. PS: Se gaseste in orice moment inlocuitor pentru Miron Mirea…. Repet : IN ORICE MOMENT….poate chiar mai bun (cantitatea in politica se masoara din punct de vedere electoral). VA MULTUMESC!

  61. bogdanmi Says:

    @peceresoare… foarte tare comentariu tau legat de talie, dar probabil ca trebuia sa te referi si la cea a D-lui Victor Ponta , care s-a facut de rusine incercand sa-si inchida costumul la Zece Pt Romania si la depunerea juramantului de Ministru de la Cotroceni. Ii penibil la cum arata ( asta nereprezentand doctrina social- democrata) cu burta in fata, si opus mult in spate, umbland aplecat de spate, tragandul burta aia sociala…. Regrete Domnule Presedinte de acest comentariu dar este sincer ceea ce simt in acest moment despre acest individ… Va multumesc!

  62. Sibilla Says:

    Domnule Preşedinte Ion Iliescu,

    Vă felicit !

    Pentru neghina din PSD :

    ” Beţia puterii te duce prin toate etapele: la început eşti cocoş, apoi maimuţă, apoi leu şi la urmă porc. ” – citat Ion Iliescu

    A sosit timpul restabilirii ordinii şi-a Echilibrului !
    stimă şi deosebită consideraţie,
    Sibilla

  63. ALM Says:

    Baronii “ot” Ilfov au venit la sediul PSD sa-si sustina presedintele organizatiei Ilfov! Nimic nou in Romanica. Ce n-am inteles, este de ce au venit cu jachete rosii? N-au avut bani sa-si cumpere unele portocalii?

  64. Gabriela Savitsky Says:

    Sibilla,

    nu înţeleg la ce te referi. Iar modul de adresare cred că este deplasat. Ştii unde mă găseşti dacă ai să-mi comunici ceva. Nu mai încerca să mă “cuplezi” la ideile tale, unele exagerate. Te rog.

  65. Sibilla Says:

    Din seria ” ca la noi la nima-n lume ”, altă informaţie de pe siteurile cărăşene ( caon online caraş ) :

    ” Numirea pe funcţii şi împărţirea acestora a cam lăsat un gust amar membrilor de partid şi mai ales, celor implicaţi direct în politică. Că una s-a vorbit şi alta s-a întâmplat la final când trebuie tăiat tortul cu şefia funcţiilor din judeţ, o dovedeşte scandalul din sânul PSD Caraş Severin, fiindcă în final, este vorba de un scandal în toată regula.
    Prima scânteie a plecat de la numirea celor doi subprefecţi de Caraş Severin. Actualul prefect, Anton Paulescu, pus în scaun de liberali, va fi înlocuit cu un PDL- ist- aceasta conform protocolului dintre PSD şi PDL care spune că prefectul trebuie musai să aibă aceeaşi culoare politică cu şeful Consiliului Judeţean. Deci, în Caraş Severin, prefect va fi PDL-istul octavian Ţunea. Scandalul abia acum începe. Pe funcţiile de subprefect care revin PSD-ului, se vedeau deja puşi Ioan Spânu şi Ilie Mustăcilă. Numai că, la final a ieşit altceva. La această oră, pe scaune încă se mai află UDMR-istul Albert Seres şi Dorel Ursu- pus acolo de PSD, dar rămas pe post şi sub conducerea PNL, dar făcând propagandă la PD. Numai că, la şedinţele de împărţire a posturilor din cadrul organizaţiei Caraş Severin a PSD, şedinţă prezidată de preşedintele organizaţiei, deputatul Ion Mocioalcă, a ieşit cu totul altceva. După cum spun sursele din cadrul organizaţiei: se pare că partidul nu prea mai are oameni”. Motivaţia afirmaţiei vine de la faptul că Mocioalcă a acceptat ca Ursu să păstreze scaunul de subprefect în detrimentul lui Mustăcilă. În afară de asta, PSD a pierdut o serie de posturi cheie in aparatul direcţiilor deconcentrate. Astfel, la Ministerul Agriculturii, din 5 direcţii- PSD are doar una iar PDL are 4. La Ministerul Muncii, din 5 direcţii, PSD are două iar PDL are 3. La învăţământ, PSD a dat un post de inspector general şef adjunct, a mai dat şi şefia de la Casa de sănătate, dar li s-a promis Direcţia de Mediu. O situaţie încordată este la Direcţia Silvică. Conform protocolului, aceasta revine PSD, dar şeful va fi impus de la Bucureşti de însăşi ministrul Ilie Sârbu.
    Deja se iau primele măsuri. Ilie Mustăcilă care a cheltuit peste 50.000 de lei în campania electorală, l-a sunat pe Mircea Geoană care se afla în America şi au fixat o întâlnire pentru azi sau mâine la Bucureşti. Mustăcilă îl are de partea sa şi pe proaspătul senator PSD, Pavel Bălan- vechi amic şi din generaţia sa. Bălan este fostul preşedinte al PSD dat de-o parte acum vreo patru ani de gruparea Agaton- Mihalache- lucru pe care Bălan nu-l poate uita aşa uşor.
    Toţi din Organizaţia PSD Caraş Severin, îl acuză pe Mocioalcă de faptul că face jocurile PD-L şi nu are pic de putere în faţa preşedintelui acestuia, Sorin Frunzăverde. De fapt, împărţeala a fost impusă şi decisă de Frunzăverde iar Mocioalcă doar execută şi transmite mai departe PSD-ului ce a decis PD-L.
    Aceleaşi surse spun că şi alegerea lui Ursu în detrimentul lui Mustrăcilă a fost făcută tot la cererea lui Frunzăverde. Frunzăverde ar fi răspuns astfel demersurilor făcute de Talpeş care Talpeş a răspuns rugăminţilor lui Mirel Pascu- finul lui şi membru PSD care la rândul lui a făcut asta la rugăminţile lui…….Dorel Ursu care este finul lui Pascu. Şi uite aşa, la PSD Caraş Severin, nu contează cât munceşti, ci contează al cui fin eşti- spun aceleaşi surse. ”
    ( sursa : http://www.caon.ro )

    Mare-i Grădina lui Dumnezeu …

    stimă şi respect,
    Sibilla

  66. Cezar Pesclevei Says:

    Am dorit să meditez astăzi pe marginea vieţii. Nu o fac pentru prima dată şi sper că nici pentru ultima, meditaţia şi reflecţia având un rol de autoevaluare a condiţiei fiinţei tale numite şi umane, condiţie în virtutea căreia este necesar să fii ceea ce eşti, o entitate ce prezintă chipul divin şi uman deopotrivă. Contrariul chipului bivalent în fiinţa ta (lipsa activă a unuia sau a altuia în om) necesitând semnale de alarmă pentru încercarea de schimbare…

    Acum încerc să aştern pe pagina acestui blog câteva gânduri, idei, dileme, remarci şi alte asemenea, pe care sper că nu le-am mai scris. Nu doresc să fiu repetitiv.

    În mintea mea viaţa ocupă pajişti neuronale cu imensa idee că ea, viaţa, trece într-un mod ireversibil. Uneori, această realitate mă lasă rece, indiferent. Alteori, mă agită, mă tulbură, mă întristează şi mă face să gândesc la esenţă, la ceea ce este cu adevărat fundamental pentru viaţa mea. Optez mai mult pentru ceea ce întreţine această viaţă şi îşi pierde aplicabilitatea înaintea propriului viitor mormânt, decât pentru invstiţii ce transced palpabilul, realul finit şi material. Asemeni, mă gândesc că prefer de multe ori forma în defavoarea conţinutului, ritualul în lipsa spiritualităţii veritabile şi tangibile cu propriul univers interior.

    Politica nu mă mai interesează precum mă fascina acum 1 an, spre exemplu, când existau lideri politici ce prezentau interes.Singurul lider politic căruia i-aş mai acorda credit este Călin Popescu Tăriceanu. Restul sunt „o apă şi-un pământ”, ca să repet o afirmaţie banală dar cât se poate de reală. În afara fostului Prim Ministru al României, toţi sunt nişte arlechini ai spaţului politic românesc, urmăresc doar ciolanul şi nicidecum interesul naţional. Spre exemplu, din camera portretelor politice, Traian Băsescu m-a dezamăgit din considerente evidente şi de prisos pentru a fi menţionate. Totuşi, merită consemnat faptul de a promulga o lege şi de a fii incapabil să o pună în aplicare cu noul Guvern PDL-PSD – aceasta reprezentând pentru mine o modalitate ingenioasă dar incorectă de a-l eclipsa pe Călin Popescu Tăriceanu şi de a păcăli România. Adrian Năstase îmi e indiferent şi inexistent ca lider politic, deşi are şanse să-şi schimbe statusul profilului politic curent… Ion Iliescu reprezintă cel mai mare om politic contemporan dar marea sa greutate e mai mult înscrisă în istorie decât în realitatea dureroasă a României începutului an 2009. Emil Boc e marioneta lui Băsesu, deci nu e un lider.

  67. Sibilla Says:

    @ Doamnă Gabriela Savitsky,
    Tocmai mi-aţi comunicat ! :) ;)
    Cât despre cuplat …. cred că-mi duc luptele singură şi TOT SINGURĂ plătesc preţul , EU şi nu altcineva în locul meu !
    Vă dporesc succes în … toate !
    CORECt şi onest e a recunoaşte, dacă tot ne IMPUNEM public un aer imaculat, că pe mine nu mă stârneşte şi nu mă potoleşte nimeni, dar asta ştiaţi deja, doamnă, că sunt un om cu coloană vertebrală şi ÎMI ASUM responsabilitatea cuvintelor, faptelor, dar, ale mele !
    respecte,
    Sibilla
    Oare cum se numeşte acel ” viciu privilegiat, care astupă, cu mâna ei, gura tuturor şi se bucură în pace de o impunitate suverană. ” …. căci tocmai ” ne delectăm ” cu dovada prezenţei sale-n toată splendoarea …
    Îmi cer scuze public pentru… orice deranj, am înţeles mesajul subliminal .

  68. SorinPLATON Says:

    O lume supercontrolata…O lume la rascruce de drumuri…Cateva reflectii pe marginea statutului nostru impotent….

    O lume super-controlata, la rascruce de drumuri

    Cu stima,
    “unul dintre egali”

  69. Sibilla Says:

    SRECNA NOVA GODINA !
    Azi, 14 ianuarie, se împlinesc 3 ani de la tragedia de la Mina Anina …
    Cuvinte triste şi atât de adevărate, rostite acum 3 ani :
    “Ca sa exploatezi in conditii de siguranta, trebuie sa faci investitii. Acest principiu este pe ultimul loc pentru autoritatile romane. Pe ele nu le arde decit atunci cind se intimpla un accident sau o criza a gazului de genul celei dintre Rusia si Ucraina, cind isi dau seama ca si carbunele, si huila sint importante”, spune Ion Popescu, presedintele Confederatiei Nationale Sindicale “Meridian”.

    Vă mai amintiţi de tragedia de la Anina, domnule Băsescu ?


    Îşi mai aminteşte tov Băsescu promisiunile făcute atunci, la Anina, judeţul Caraş-Severin ?
    A fost odată Mina Anina,cea mai adâncă mină de huilă din Europa …
    Sibilla

  70. Cezar Pesclevei Says:

    Domnilor Iliescu si Nastase, da-ti-i de munca lui MIhnea Georgescu!

  71. sikness Says:

    Ma numar printre cei care sunt apolitici, chiar areligios, nu am incredere in sistem, nici nu voia vea vreodata… De cand am cartea de alegator, nu am votat MACAR odata in viata, pentru ca NU AM CU CINE! Sunt o persoana la inceput de drum care printro oarecare minune a lucrat si a avut contact cu persoane din guvernul sarac al acestei tari… Sarac din punct de vedere moral, intelectual, chiar pana si fizic. Este un loc plin de oameni incapabili, care dau legi peste noapte si fac asta pentru a se asigura ca le este bine pentru ei… Hai sa dam o lege acum ca asa este bine, ca vreau sa imi fac o firma si am nevoie sa fur ceva. Acest act normativ este un astfel de exemplu. Oamenii de valoare oricum au plecat de mult din Romania, ramanand doar “spuma”. Ma gandesc ce job sau cate sa imi iau sa pot strange in 2 ani bani de casa, sa pot sa am o viata normala sa le pot oferi celor care vor veni in viata impreuna cu mine (sotie, copii, nepoti etc) o viata normala. Cati oameni din acel loc, numit Paralament, care da o lege, se gandeste bine inainte sa scoata ceva pe gura?

    Nu am nimic cu nimeni, nu ma intereseaza nimic dpdv politic in aceasta tara, sau in EU, nici macar in US (desi modul de abordare olitic, social, ideologic samd nu vom putea in veci sa ai ajungem din urma cu oamenii care sunt acum la conducere). Guvernele care le-am apreciat politic sau ca si componenta si ideologie pentru popor sunt guverne precum cele din Noua Zeelanda sau Australia (la fe si politica practicata). Acele guverne cred ca se gandeau la altceva in aceste momente cand guvernantii nostri probabil se gandesc la “Hai sa ai dam afara pe cei care au o pensie de 4 mil, fosi ingineri, profesori, medici etc… care si asa nu mai avem nevoie de ei, ne doare in cur de asa-zisa criza care e facuta doar sa mai fraierim pe negrii care sunt asa de prostiti ca oricum ne voteaza…” si astfel de exemple pot continua. Nu am nici o parere buna despre nimeni pentru ca nimeni nu a luat pozitie fata de aceasta ineptie, mai mult, nu a luat pozitie fata de imensele jafuri sistematice, pentru care s-au dat legi astfel incat sa se poata face totul legal (vezi autostrazi, Bechtel, ANAF samd). Oare de ce nu ma mir ca asa ceva putea sa iasa pe gura unor oameni care dupa `90 trebuiau sa faca puscarie nu legi.

    Ma surprinde totusi imbecilitatea acestui popor, care dupa 19 ani de minciuni INCA MAI CREDE CEEA CE I SE ZICE! Este incredibil cat de rabdator este romanul… Ma surprinde cum de oamenii inca mai stau in case fara sa ia atitudine. Cum de s-a votat tot cu cei care de 4 ani fura si dau legi pentru ei? Am o intrebare: ce or sa faca 98% din populatia acestei tari ca au parinti/bunici si care hai sa zicem 10% inca lucreaza SA SE POATA INTRETINE?! caci pensiile sunt minuscule. Nu iti ajunge nici macar sa platesti toate datoriile la casa. De ce sa se chinuie un om pana la 30 de ani, sa stranga macar sa poata sa faca credit, cand in alte tari se acorda TOT suportul pentru tineri? De ce se dau astfel de legi incredibil de anti-sociale pentru batrani, cand in afara sistemul de asigurari sociale sunt facute astfel incat batranii natiunii sa nu fie nevoiti sa munceasca sa se poata intretine? Acei oameni (majoritatea, nu se pun la socoteala bosorogii care sunt pilisti – fara suparare – din vremea regimului comunist) muncesc sa se poata intretine ca nu le ajunge o pensie medie de 7 milioane (tinand cont ca aceasta medie este ridicata de cei care si-au votat pensii de zeci de milioane)… Nivelul tarii este dat in acest moment de o persoana care acum este ministru la economie sau care poate amenda persoane din emisiuni de genul pamflet cu 100 de milioane ca “a vorbit” prea mult. Si totusi oamenii de sus inca se mira de ce lumea emigreaza, de ce lumea nu vrea sa stea in Romania si zic ca oriunde este mai bine, chiar mai bine decat la tine in tara…

    Comentariile pot continua, consider totusi ca nu are sens.

    P.S sunt curios de raspunsul participantilor la acest blog, poate chiar cineva din PSD sau oricare alt partid…

  72. ALM Says:

    @ sikness

    Stimate domn, si eu sunt la fel de suparat ca dvs. dar nu ma grabesc sa-mi categorisesc semenii ca popor de imbecili (sau “imbecilitatea acestui popor”). Sper ca v-a scapat la suparare.

    In rest, sunt de acord cu dvs. Cu un mic amendament: nu se fura si nu se “dau legi doar pentru ei” doar de patru ani. Parerea mea este ca putem sa extindem perioada, fara sa ne fie frica de gresala, la toti anii postdecembristi. Tot ceea ce se numea “averea intregului popor” a intrat in conturile catorva sute de “alesi”. Mai mult, chiar si economiile populatiei, actiunile la intreprinderile de stat au fost devalizate in cateva luni prin masuri indreptate impotriva interesului colectiv. A urmat prabusirea industriei romanesti, perfect competitiva pe anumite piete (si nu ma refer la CAER), sub stindardul “industria romaneasca lada de fiare vechi, fantana fara apa, …”. Toate au luat drumul flotei comerciale, doar “operatorii” au fost altii.

    Si eu mi-am facut iluzii ca dvs. Si astazi imi rasuna in urechi cuvintele gazdei noastre “vom promova competenta”, rostite in primele zile ale decembriadei. Dupa care m-am trezit la realitate, atunci cand am vazut cum se fura cu sacul! Am inteles ca este vorba de altfel de competenta si de noi meserii: ingineria financiara, cumpararea activelor la pretul din 1989, cumparatori pe nimic a IAS-urilor faramitate ($2 mp in zona Snagov). Au scos capul tot felul de infractori, care si-au dezgropat banii furati si transformati in valuta, care au inceput sa “dezvolte afaceri” pe marginea si in afara Legii. V-ati putut imagina ca un oarecare Musetescu va putea vinde perla electronicii romanesti, IPRS-Baneasa, unui escroc sirian care nu indeplinea nici una din conditiile caietului de sarcini? Eu nu! Asa ca astazi nu ma mai mira nimic! Ma simt ca un pestisor intr-un acvariu, asteptand ca cei asezati in fruntea bucatelor sa-mi arunce si mie cativa purici de balta. Pana mai ieri am crezut in puterea votului. Dupa alcatuirea acestui guvern al rusinii, dupa ce voturile mele, incredintate social democratiei, au ajuns in amalgamul puturos care va asigura inca un mandat (sau poate alegerea pe viata) a actualului presedinte, nu mai cred in puterea civica.

    Si eu am fost mirat ca madam Cocos, sau madam Boagiu , sau etc, au obtinut mandate. Dar aici nu este vorba de imbecilitate. In situatia ca nu au fost fraude, atunci ne aflam in fata unui fenomen ingrijorator: bascalia politica! Voi va bateti joc de noi, noi va servim cu aceiasi moneda! Am putea sa consideram ca cele 18 milioane de romani nu poate sa screama decat aceleasi figuri politice! Numai ca fenomenul este mai profund, puterea a fost acaparata de grupurile de interese economice, existente pe tot esicherul politic. Altfel, care au fost criteriile prin care doua figuri sinistre, Bordureanu si contabilul lui, au ajuns ministrii in ministere de baza?

    Totusi, in acesti ani, am avut si motive de multumire. Am putut sa vizitez si sa-mi curat jegul dambovitean prin tari civilizate. Daca anul 1990 ma gasea cu 20 de ani mai tanar, paraseam Tara fara mari regrete, chiar daca am servit-o cu abnegatie. Astazi sunt un “bosorog” (fara a fi pilist), un “expirat” de care n-are nevoie nimeni.

    Un sfat? Daca sunteti tanar si capabil, cautati norocul in alta parte! Aici n-aveti sanse decat daca patrundeti intr-un grup de interese …

  73. comentariu la PE MARGINEA COMENTARIILOR By Ion Iliescu « A fost odata ca’n…Românica Says:

    […] peceresoare Says: 12/01/2009 at 5:38 pm […]

Leave a comment