UPDATE

Pentru corecta informare redau continutul Comunicatului primit in aceasta seara din partea asociatiilor de revolutionari prezente la manifestare:

LOJA DE ONOARE A REVOLUTIONARILOR DIN DECEMBRIE 1989 

COMUNICAT DE PRESA
 

      Asociatiile Revolutionarilor, participante la comemorarea Eroilor Revolutiei din Decembrie 1989, condamna modul in care, persoane ce se pretind revolutionari, au inteles sa respecte memoria celor care s-au jertfit pentru libertate si demnitate in Decembrie 1989.

     Pentru ca mass-media si opinia publica sa fie informata corect avem datoria sa facem public adevaratul motiv pentru care cei care au generat conflictul, respectiv George Costin si Toader Maries, autointitulati lideri revolutionari si care, pana in momentul de fata nu au putut face dovada in fata institutiilor abilitate ale statului, ca au contribuit cu ceva la lupta impotriva regimului comunist, in Decembrie 1989. Cei mentionati mai sus, nu urmaresc decat meschinul interes personal, de a obtine nemeritat certificatul de revolutionar. 

     Asociatia Urmasilor Eroilor Martiri din Decembrie 1989 respinge orice fel de legatura cu incidentul creat la Cimitirul Eroilor din Bucuresti.

     Rugam reprezentantii mass-media sa nu foloseasca termenul de revolutionari, pentru cei ce se dedau la astfel de manifestari nedemne pentru statutul de luptator pentru democratie.

     Deasemenea, asociatiile de revolutionari solicita organelor abilitate sa ia masurile de rigoare ce se impun, impotriva celor care s-au dedat la acte de violenta, atat verbala cat si fizica, tulburand buna manifestare a comemorarii de azi 21 decembrie 2008 de la Cimitirul Eroilor din Bucuresti.

 

 

34 Responses to “UPDATE”

  1. ancaf Says:

    Domnule presedinte, v-am scris, dupa cum probabil ati si vazut, parerea mea despre incidentul de astazi.
    m-am bucurat sa vad acest UPDATE.
    dar, dincolo de orice, Domnia Voastra nu aveti nevoie NICI de justificari si NICI de avocati.
    pe Dumneavoastra va apara Istoria (daca nu cea de acum, sigur cea viitoare!) .
    PS
    nu va mai necajiti, domnule presedinte! Nu merita!

  2. december89 Says:

    Ce rusine!

    1-Ce rusine,pentru Doru Maries si ai lui ca au intinat memoria Revolutiei Romaniei si ca s-au comportat in felul acesta fata de Ion Iliescu,celui caruia ii datoram in buna masura integritatea statului roman si instaurarea pricipiilor democratiei in Romania!

    2.-Ce rusine si pentru voi,colegii mei revolutionari,prezenti la manifestarile din Cimitirul Eroilor!Cum ati putut sa stati impasibili?Erati surzi?Erati orbi?
    Unde erati?Cum ati permis asa ceva?
    Daca ar fi trait Dan Iosif si Cercel nu at fi avut curaj nici Maries ,nici mama lui Maries!Imi vine sa intru in pamant de rusine pentru ce s-a intamplat astazi,in prezenta voastra!Era nevoie de SPP-sti sa-l apere pe Ion Iliescu?
    Ce rusine!

  3. Victor Says:

    Domnule Presedinte,

    Nu puneti la suflet. Este vorba despre niste scursori la fel cu cei care au ramas in Piata Univeristatii in ’90 dupa retragerea organizatiilor studentesti. Nu ca aia ar fi fost mai breji, ma refer la organizatiile cu pricina ai caror sefi eraucare erau platiti si manipulati de afara dar macar au inteles intr-un tarziu ca nu se pot impotrivi cu forta vointei majoritatii.

    Insa niste animale, unii care traiau in corturi, au inteles ca democratia pe care ne-ati ajutat sa o castigam in decembrie 1989 inseamna ca poti sa faci ce vrei. Asa si cu animalele de astazi care probabil au fost recrutate din randul animalelor care au ocupat abuziv Piata Universitatii in ’90 dupa retragerea organizatiilor studentesti.

    Supararea mea nu este atat pe animalele care au actionat cum altfel decat ca niste animale astazi intr-un moment solemn dar mai ales pe cei care au stat in spatele acestora. Ma gandesc in primul rand la televiziunea infractorului Vantu, cel care in loc sa stea dupa gratii servest interesele Cotroceniului. De unde si pana unde isi permit maimutoii aia penibili, nu stiu cum ii cheama, chiorul ala care comenteaza zilnic impreuna cu matracuca , deci de unde pana unde isi permit sa spuna ca cei care v-au agresat erau “revolutionari” ?? Le-a verificat cineva indentitatea? I-a cautat de certificate de revolutionar? Nu trebuia sa le raspundeti asa de elegant sclavilor lui Vantu! Toate intrebarile lor, contineau afirmatii jignitoare si nu inteleg cum isi permit niste mucosi ordinari asa ceva. Cum isi permit ei sa va intrebe cum v-ati simtit ca ati iesit “camuflat” din multime?? Pai faptul ca baietii de la SPP au ridicat hainele inseamna ca erati “camuflat” ? Si exemplele pot continua. Aici sunt de acord cu Becali care a facut-o de ras pe slugoiaca aia de Cretzulescu cand si-a permis sa-l ironizeze. Asa trebuie procedat cu mucosii astia! Ati fost prea elegant!

    Revenind, normal ca cei de la Realitatea erau pregatiti sa dea stirea intr-un anumit fel avand in vedere teama de puscarie a infractorului Vantu si in consecinta obedienta fata de Cotroceni. Sa mai spun ca omul de nimic de la Cotroceni ar fi trebuit sa dea o declaratie in care sa dezavueze manifestarea golanilor? Asa ar fi fost normal ca doar dumneavoastra reprezentati institutia prezidentiala toata viata. De aia si sunteti aparat de SPP pentru toata viata!

    Poate nu am fost prea coerent dar sunt nervos. Asta nu inseamna ca dumneavoastra trebuie sa fiti la fel ca mine. :))

  4. Victor Says:

    PS. Partidul al carui presdinte de onoare sunteti are ceva de spus? Cei pe care i-ati facut oameni ca ma apuc acum sa-i enumar si sa le bat obrazul, au ceva de spus? Sau au impresia ca este razboiul dumneavoastra? Banuiesc ca la telefon va spun multi cat de indignati sunt (ca nu-i costa nimic, cel mult cativa centi contravaloarea convorbirii) dar parca as vrea sa-i vad facand-o public, macar pe bloagele lor penibile!

  5. emigrantul Says:

    Averile noilor parlamentari ating noi recorduri

    Robert Negoiţă – Parlamentar PSD – 1603 case in proprietate
    de Raluca DUMITRIU, Adrian BĂRBULESCU | 22 DECEMBRIE 2008

    Social-democratul Robert Negoiţă este, fără nici o îndoială, primul parlamentar-imobiliar al ţării. El deţine … 1603 case. 1599 dintre acestea sunt apartamente în Popeşti Leordeni, plus 741 de parcaje subterane …

    Averea sa impresionantă, spune el, a fost obţinută prin “seriozitate, competenţă, capacitate bună de management şi rezistenţă la efort”.

    Născut în 1972, evenimentele din ‘89 l-au prins pe Robert Negoiţă în clasa a XI-a, abandonând temporar studiile pentru a se duce în Iugoslavia, să facă bani. De aici s-a întors după trei luni, cu câteva mii de dolari. Apoi, după ce a făcut armata, a plecat în Franţa unde a lucrat doi ani, la amenajări interioare. Întors în România din 1996, doi ani mai târziu îşi deschide prima afacere în nume propriu, creând lanţul de magazine de mochete şi linoleumuri ProConfort.”
    http://www.gandul.info/politica/portretul-uninominalului-la-tinerete-robert-negoita-1603-case.html?3928;3676345

  6. ancaf Says:

    COMPLETARE
    referitor la cele scrise de “december89” imi pare EXTREM DE RAU ca am uitat astazi de DAN IOSIF.

    Dumnezeu sa-i dea odihna pe care o merita!

    EL a fost ACOLO, atunci cand AVEAM NEVOIE.
    ps
    inca o data multumiri lui “december89” ca l-a amintit de DAN IOSIF.

  7. ancaf Says:

    COMPLETARE 2
    Iosif Dan (n. 14 octombrie 1950, Sibiu — d. 5 decembrie 2007, Novosibirsk).
    inca o data, imi pare rau ca nu ne-am amintit de el.
    Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

  8. emigrantul Says:

    Test de revolutionaritate

    Cit de revolutionar sunteti?

    Chestionar: http://www.sondaje.php0h.com/ceatiface.php

  9. Victor Says:

    Emigrantul,

    Nu sunt ale lui. Negoita este un om de paie pus in varful unui morman de bani negri! Cum iti imaginezi ca se poate inventa un miliardar peste noapte? Gandeste-te!

  10. Victor Says:

    Reprezentantii lui Vantu continua sa foloseasca termenul “revolutionari” pentru animalele care au aruncat cu monede in Presedinte si au huiduit intr-o zi de comemorare. Sa ne amintim ca aceiasi slugoi de ultima speta au sustinut scoaterea taxei auto printr-o campanie fara precedent facand petitii peste petitii pentru ca acum sa sustina pastrarea acesteia motivul fiind ca asa a ordonat omul de nimic de la Cotroceni.

    Unde esti Turcescule ca tu erai lingaul sef la momentul cand seful tau era interesat sa loveasca in liberali prin taxa auto? Vino sa ne spui acum cat de necesara este taxa. Ordinarilor!

  11. a4c8e Says:

    ce de lingai aveti “domnule presedinte”… Nu credeam ca oamenii care va sustin se dedau la mizerii capitalisto-moderniste cum ar fi internetul. De fapt, nu m-ar mira sa va scrieti tot singur si comentarii.
    Am si eu o intrebare, ca simplu catatean, de ce ati fost pe 21 decembrie 2008 la CIMITIRUL EROILOR REVOLUTIEI?
    Nu zic ca nu aveati dreptul constitutional, Doamne fereste, dar de ce nu ati mai facut-o pana acum?
    E o simpla curiozitate

  12. Animalele lui Basescu « Bloggareala Politica Says:

    […] ce i s-a intamplat astazi Presedintelui Iliescu. Ma gandeam sa scriu si eu cateva cuvinte aici desi am tot scris la Presedinte pe blog dar din cauza nervilor nu stiu cat de coerent am reusit sa fiu. Nu sunt atat […]

  13. Sibilla Says:

    Domnule Preşedinte Ion Iliescu,
    Cu toată sinceritatea, aceşti huligani ce nu merită a le fi rostit numele decât la citirea unor sentinţe care să-i ţină acolo unde le le locul, cei din umbra lor, au demonstrat încă o dată cât de mici, ticăloşi şi neputincioşi sunt, atât !
    Au dreptate colegii care spun răspicat, da, cu toţii trebuie să-i sancţionăm pe nemernici şi da ziarele să sancţioneze actele de violenţă, nu să se limiteze a-şşi râde-n barbă, mă refer la cele controlate de pedelachei şi care n-au opinie ci doar ode la adresa zăusului şi-a ticăloşilor aidoma, televiziunile să spună lucrurilor pe nume, să spună că violenţa naşte violenţă şi aceşti monştrii cu chip uman sunt ruşinea României, să se ştie că mâine poate fi oricare din noi !
    Şi da, unde sunt ” bravii ” pesedei, de ce nu se aude vocea lor ? Dacă au motiv să se abţină au datoria morală să justifice tot, dar tot ! Ştiu ei prea bine de ce.
    La carceră cu ei, nu de huligani duce lipsă România, nemernicii !
    Din nefericire, vorba clasicului în viaţă drag sufletului meu, ” prostia e inepuizabilă şi mama proştilor mereu gravidă ” şi, mai are dreptate acel suflet deosebit când spune că ” la următoarele alegeri vor merge să vomeze în secţiile de vomare, poate doar cei ca ei ”, noi cu siguranţă numai dacă va fi Echilibrul. Ruşine să le fie pentru lipsa de atitudine !
    stimă şi deosebită consideraţie, Domnule Preşedinte,
    Sibilla

  14. Paul Octavian Grigoraş Says:

    Revoluţia a fost o luptă pentru ieşirea de sub tiranie a românilor. Oamenii nu au luptat pentru partide, nici pentru ideologii atunci, ci au luptat pentru libertatea de care au fost lipsiţi atâta timp, au luptat pentru a ieşi de sub opresiunea constantă a regimului Ceauşescu. Aceşti domni, George Costin şi Toader Marieş, poate chiar au participat la Revoluţie, nu ştiu, e posibil! Dar ca revoluţionari, aşa cum se pretind, cum pot oare să se poarte aşa cu alţi revoluţionari? Chiar nu pot să înţeleg lucrul ăsta! Poate dânşii au alte preferinţe politice, poate domnul Iliescu nu este tocmai favoritul lor, dar ce avea de-a face ceremonia de comemorare a evenimentelor de pe data de 21 decembrie, cu manifestările politice? A fost un lucru tare neplăcut, un lucru total ne-la-locul lui, şi cred că asta trebuie condamnat în primul rând!
    Cei care au participat în acele zile la Revoluţie au dat dovadă de mult curaj, de spirit de sacrificiu, fiindcă nu poţi rămâne sub tirul de mitraliere fără să ai aceste calităţi! Ştiu că sunt puţini oamenii care să poată face asta! Nu vreau altceva, decât să mulţumesc celor care au avut acest curaj, şi care au luptat atunci pentru libertatea noastră, a tuturor românilor!

  15. 22 Decembrie « Says:

    […] ca oameni si ca tara. M-a impresionat comentariul dlui profesor Borgovan, de pe blogul dlui Presedinte Iliescu, care sintetizeaza foarte bine ceea ce simt si eu – de aceea, redau acest […]

  16. emigrantul Says:

    Am gasit un text scris de catre Ion Iliescu pe blogul sau in data de 9 Feb. 2008 la 11:19 pm. Il redau mai jos:

    Citat Ion Iliescu:
    “Cine este Maries?

    Personal, nu am avut prilejul sa il cunosc si nici nu ma intereseaza, Din spusele celor ce il cunosc – este considerat un impostor. Isi atribuie calitati pe care nu le are – chiar si pe aceea de „revolutionar”. Apare ca presedinte al Asociatiei „21 Decembrie”- care i-a reunit initial pe cei ce s-au aflat la baricada de la Intercontinental in noaptea de 21 decembrie 1989. El nu a fost vazut acolo si nu este recunoscut de nimeni drintre participanti.

    Nu se stie cum si cand a venit in Bucuresti. Se pare ca e din Caransebes unde se spune ca ar fi fost portar la o echipa locala de fotbal. Nu stiu daca are vreo meserie si daca a practicat-o vreo data ; nici ce studii are !

    In schimb, din 1990 a fost unul din personajele prezente permanent la manifestatii de strada. A participat la devastarea cladirii Guvernului in ziua de 18 februarie 1990. A fost vazut in Piata Universitatii, in randul persoanelor cele mai agitate si agresive. Dupa destramarea manifestarii din Piata – imediat dupa alegerile din 20 mai 1990 – a fost printre cei care ii sustinea si incita pe „grevistii foamei” . S-a opus retragerii acestora din Piata dupa intelegerea intervenita in 11 iunie, intre o delegatie a lor si prim viceprimministrul Vatasescu. A ramas de atunci, organizatorul „de serviciu” al diferitelor actiuni de protest.

    Intrebarea este: din ce traieste acest om? Cine il finanteaza si il foloseste?!”

  17. Victor Says:

    a4c8e, da ma are oameni care il sustin DEZINTERESAT. Au toti identitate declarata si verificata nu sunt niste lasi ca voi. Majoritatea celor care scriu aici sunt oameni culti nu betivi precum cei care il plac pe cel pe care as baga mana in foc ca si tu il placi.

  18. Mark Says:

    Domnule Iliescu: nu este ura tampita unor oameni lipsiti de cultura. Este ura unor oameni care au suferit si carora nu li s-a facut dreptate. Simplu!

  19. Victor Says:

    au ajuns sa se foloseasca de batrani senili ca sa loveasca in Presedintele Iliescu. Este mana Cotroceniului.

  20. georgeserban Says:

    Totul se intampla pentru ca v-ati retras, dumneavoastra, Adrian Nastase si multi altii si ati lasat sa iasa la suprafata toti santajabilii si smenarii din PSD. Am fost si voi fi un adversar al PSD si al dumneavoastra. Iubesc democratia si aceasta tara in care fara Ilescu si PSD inlocuiti de o gasca de smenari vanduti pe un DNA sau mai putin, democratia se poate duce dracului. Chiar mi-e teama pentru mine si familia mea. Va redau mai jos ce i-am scris si lui Adrian Nastase. Ma intreb daca mai comunicati.

    ¨Ba exista un comentariu. As vrea sa-l vad pe Adrian Nastase renuntand la atitudinea asta de solidaritate indusa de ¨disciplina interna¨ de partid. Este singurul lider PSD care, tarat pe la DNA, a avut curajul sa-si exprime punctul de vedere in legatura cu viitorul PSD si al aliantei. L-am vazut pe DNA-istul Miron Mitrea cat de vioi a dus PSD ul in poala lui Traian Basescu. L-am vazut cat de cuminte era Serban Mihailescu. Am vazut hotararea Curtii de Apel in dosarul Dan Voiculescu. Am vazut cum exact in timpul negocierilor cu PD-ul a fost convocata si presedinta PC pe la DNA. VREAU UN ADRIAN NASTASE ASA CUM IL STIU DEMN SI CURAJOS CARE SA-SI ADUNE IMPREUNA CU ION ILIESCU OAMENII DIN PSD – PENTRU CA SUNT FOARTE MULTI – SI SA ACTIONEZE IMPOTRIVA MASCARADEI CARE SE REALIZEAZA ¨IN DIRECT¨ SUB OCHII NOSTRI.
    Am fost intotdeauna un adversar al PSD-ului. Dar acest partid este unul dintre pilonii democratiei in Romania. Vreau sa aud vocea lui Adrian Nastase. Altfel, mai bine nu se duce sa balmajeasca ceva despre ¨disciplina de partid¨.

  21. nuvomrenunta Says:

    Loja de onoare? Mai exact despre ce asociatii este vorba?

  22. mariusmanea Says:

    Buna ziua. Am vazut imaginile la televizor. Pacat. Nimeni nu poate sa judece un moment istoric cu adevarat. Ce s-a intamplat este echivalent cu ce s-a intamplat lui Bush acum 1 saptamana . Trebuie gandita din perspectiva gestului istoric, influentat de conditiile istorice si emotionale.
    Dvs. domnule Iliescu ati fost prin conjunctura evenimentelor in mijlocul furtunii fiindca acolo va dus viata si alegerile facute.
    Se stie ca ati fost un comunist de frunte si ca ati trait timpuri in care aceasta era directia indicata pentru cineva ales si cu anumite ambitii. Tot traseul dvs.politic a fost predeterminat, stiut si intr-o anumita masura influentat. Dupa ati reusit performanta de a va reinventa si conduce tara din mandatul de presedinte avut spre aspiratii proeuropene si NATO.
    Stiti cum se spune la poker ca ati pariat pe un small blind cu niste carti extrem de proaste apoi ati jucat la cacealma si intre timp v-a iesit de o chinta roiala asa ca ati scos blindurile si ati jucat la call.
    Ce s-a intamplat insa intre timp: unii din garda veche , cu functii de raspundere au presupus ca averea acumulata trebuia sa parvina cuiva.
    Dvs. poate ca sunteti sarac si cinstit, dar mostenirea lasata in prag de criza economica inseamna 2/3 din forta de munca emigrata, o forta de munca din care 80% sunt in prag de pensionare, tineri fara perspective reale, care au ca variante viata pe datorie si plecarea urgenta in afara tarii. Intre a face un credit pentru 20 de ani pentru o locuinta sau pentru o masina si a pleca pentru venituri substantiale in vest majoritatea vor prefera ultima varianta. Intre oamenii bogati si rest exista la nivel de venituri o uriasa prapastie.
    Industria romaneasca este aproape desfiintata, mai exista mici oaze care incearca sa supravietuiasca, patroni iresponsabili au scos in somaj mii de oameni la mijlocul si dupa anii ’90 .
    Mostenirea dvs. in afara de PSD nu exista, daca va uitati cu obiectivitate la ideile sustinatorilor dvs. si la detractorii dvs. veti vedea adevarul mai degraba de partea acelora care nu va lingusesc pe fata si nu se pretind prieteni. Adevarul este ca in afara faptului ca ati devenit o figura istorica , aparatorul momentului revolutionar prin care ati trecut, riscati sa fiti ca si Dlton sau Robespierre sau Napoleon devorat de propria dvs. aura istorica .
    Eu cred ca lumea va percepe ca omul care nu a trecut destul de repede de la regimul si mentalitatea comunista la democratia europeana , ca omul sub acoperirea caruia s-au impartit drepturile intre cei care doreau asta. Mai ales oamenii care au fost dezamagiti de revolutie si de ceea ce a adus aceasta. In general oamenii sunt fiinte imperfecte, supuse tentatiilor, dorintei de putere, urii, invidiei, dorintei de a dispune de a-si exercita autoritatea de a detine lucruri .
    Toate aceste lucruri combinate dau nastere unui moment ca acela produs zilele trecute.
    Mai cred si ca pasiunile intr-un neam latin sunt arzatoare te digera cu totul daca nu esti atent. Normal ca esenta lucrurilor este adanca si discutiile sunt multiple. Puteam sa avem o reforma de tip chinezesc? Nu cred, orientalii ca mental sunt mai disciplinati decat noi, de obicei europenii sunt numiti : “oamenii cu mintea beata “. Puteam sa nu impartim proprietatea statului? Nu aveam cum, nu existau parghiile de a genera capital. Majoritatea directorilor de firme si intreprinderi aveau doua cai de urmat privatizarea MEBO, sau preluarea de catre ei a activelor fie ele circulante sau imobilizate a intreprinderii sub o forma sau alta. O alta greseala a fost politica economica si fiscala dusa, campania aceea cu cupoanele pentru privatizare cand romanul habar nu avea ce inseamna aia bursa, sau indicatori economici.
    Puteam sa nu ne vindem pamantul? Poate dar uite ca in prezent o facem. De ce ? fiindca suntem dependenti de asta . Dar ce model de tara si de stat vrem sa fim?
    Se stie ca un sistem aduce dupa el avantaje si dezavantaje. Polarizarea sociala este periculoasa, aduce dezechilibre sociale in timp si un moment ’89 se poate intampla acum sau peste 15000 de ani.
    Ca si concluzie ar fi trebuit sa va pregatiti un mostenitor pentru acele idei in care ati crezut, un om tanar, ancorat in generatia prezenta si in problemele acestei generatii. Generatia actuala este o generatie care nu poate si nu vrea sa fie ingradita. Avem acces la internet, la sateliti, la tehnologia 3G , telefonia mobila, suntem ambitiosi cu totii si vrem o viata mai buna decat a parintilor nostri, vrem venituri mai mari si o corectitudine, pragmatism si disciplina sociala ca a marilor puteri .
    Bun, vrei sa devii milionar o poti face dar fie prin respectarea legii pana la limitele ei, fie incalci legea ca mai apoi sa o impui.
    Majoritatea membrilor generatiei mele sunt plecati in Occident deja de 6, 8, 10 ani si vom reusi in timp sa preluam puterea si sa izolam tot ceea ce inseamna vechi sistem, fiindca pana si nepotii fostilor nomenclaturisti iau in deradere totala un sistem care si-a aratat salbaticia ,paranoia si slabiciunea ideilor.
    Cu mult respect acestea sunt ideile mele

  23. Victor Says:

    Marius Manea,

    Nu inteleg de ce dai tu o dimensiune istorica gesturilor unor indivizi pusi sa faca ceea ce au facut. Esti chiar atat de naiv incat sa crezi ca derbedeii aia de ieri sau batranul senil de astazi a carui poveste era atat de fantasmagorica incat mai avea putin si ne spunea ca bunicii lui au fost sclavi negri pe plantatiile de tutun din State, deci esti atat de naiv incat sa crezi ca acestia au venit acolo din proprie initiativa? De ce nu au venit in alti ani cand Ion Iliescu a depus coroane? Pentru ca nu erau alegeri prezidentiale peste un an. Ce legatura are? Pai are!

    Te plangi de sistem. Si eu ma plang (este tipic romanilor sa se planga fara sa faca nimic) dar nu dau vina pe Iliescu pentru neputinta natiei noastre sau pentru ca suntem o scama pe harta intereselor catorva care conduc lumea cu ajutorul unei puteri financiare fabuloase. Sunteti unii care nu intelegeti de unde vi se trage si credeti toate prostiile. Credeti ca un singur om fie el si Ion Iliescu s-ar fi putut bate de unul singur cu sistemul. De la premiza asta tampa pana la a-l acuza pe acelasi Ion Iliescu de toate relele, de esecul unui sistem sa zicem mai este un pas.

    Sistemul nostru a fost sistemul care s-a dorit, care a fost mai confortabil pentru cei puternici. Te impotriveai te lichidau. Ai vazut ce a patit liderul extremei drepte din Austria. Pe timpul crizei extremistii sunt periculosi-pot ajunge la putere si asta nu este bine pentru unii. Asa ca ori nu-i mai bagam in parlament (vezi Vadim) ori ii lichidam (Jorg Haider).

    Majoritatea membrilor generatiei tale (nu colegi! “membri generatiei” asa cum te-ai exprimat) au plecat in Occident sa slugareasca in constructii in Europa sau sa spele vase in State. Mai arata-mi o natie care slugareste ca romanii. Bun, au fost polonezii (instalatorii polonezi care au invadat Europa) dar macar astia aveau o meserie si o traditie in domeniul respectiv.

    Am citit printre randuri ca il acuzi pe Presedintele Iliescu pentru relele sistemului actual. Asta m-a facut sa-ti raspund.

  24. emigrantul Says:

    “/O înregistrare a unei convorbiri telefonice a lui Miron Mitrea cu un coleg de partid, apărută duminică în presă, aruncă PSD într-un nou război intern. Potrivit înregistrării postată pe site-ul Evenimentului zilei şi furnizată de un anonim, Mitrea ameninţă că o să-şi înfigă “colţii” în “beregata” lui Mircea Geoană până când îl va “rupe”. Discuţia s-a purtat vineri, când Mitrea a fost un car de nervi din cauză că Mircea Geoană i-a refuzat vicepreşedinţia Senatului, pe care i-a dat-o, în schimb, lui Dan Voiculescu.

    Vineri (19 Dec. 2008). Ce spune Mitrea în înregistrare
    “Cu Geoană am probleme. Mi-am băgat dinţii în beregată şi nu-i mai scot. Asta e!…La următoarea şedinţă mai atac o dată, mai atac o dată, şi mai atac o dată, până îi rup. Că n-au nimica, nu mai au niciun sprijin”
    “Eu am zis că vreau să candidez… Tu mă ştii că-s încăpăţânat. Bineînţeles!… Nu ştiu… Dacă e un protocol semnat, el nu e valabil. Şi supune el la vot… Bă, dacă faci vot, fă-l secret, nu vot deschis, să fie frică la el. Şi ăia 30 de zăpăciţi… Eu am plecat. Am văzut că nu mă lasă… Au votat 30 de papagali. Papagali… oameni simpli, pe care i-a păcălit Geoană”
    /”
    http://www.gandul.info/politica/geoana-este-mahnit-ca-mitrea-si-a-infipt-coltii-in-beregata-lui.html?3928;3677964

  25. beheader69 Says:

    este trist ce se intampla.Mie imi pare rau insa ca la evenimente participa mai multi tineri decat cei care au avut implicare directa atunci.Trist

  26. Victor Says:

    Domnule Presedinte, vor sa va distruga imaginea. Vantu are un rol cheie in povestea asta. Nu le mai dati ocazia.

  27. cirlovacristian Says:

    Dle Ion Iliescu
    Stiu ca nu va incalzeste cu nimic faptul ca “personaju'” a mai fost anchetat si inainte si amendat tot pentru asa ceva(ma refer la cel din 22 dec) dar referitor la celalalt personaj EU cred ca :
    CUIVA “bine intentionat” in legatura cu persoana dv nu i-au placut si nici nu-i plac revolutionarii.In speta s-a “implicat” dar nu cred ca s-a implicat prea mult dar cred ca “iel/iei” a cerut “un gest de solidaritate si infratire” in schimbul “recunostintei si aplicarii legii”.
    (Consider ca ar trebui eliminate cuvintele cred sau nu cred)
    Oricum niste scursuri ale societatii au ajuns ministrii,parlamentari,etc….iar alte scursuri au ajuns sa “murdareasca” unul dintre OAMENII REVOLUTIEI.Pacat.

  28. cirlovacristian Says:

    @ a4c8e
    ….”Am si eu o intrebare, ca simplu catatean, de ce ati fost pe 21 decembrie 2008 la CIMITIRUL EROILOR REVOLUTIEI?”………

    Dar dumneata unde ai fost pe 21 decembrie 1989?
    Sa nu-mi spui ca erai arestat?(pentru furt fireste)
    Sa nu-mi spui ca la Revolutie?
    …………………………………………………
    …………………………………………………

    Cred ca de pomana te intreb de “autoritatea morala”,NU?

  29. anca Says:

    este trist ca dupa 18 ani exista, inca, oameni, care si-au facut un mod de viata din ura, din injuraturi, din organizari de “ambuscade”, numai pentru a deveni, pentru o clipa, vedete…sincer, mi-e mila de ei – au o viata trista si urata! inevitabil, ura ii va consuma din interior si vor avea un sfarsit tare urat! iar daca sunt si ‘stimulati” de presa, de mass media…de interesul aratat idiotenii pe care au produs-o, vor continua…

    Nu-i mai dati nici un fel de atentie individului ala…cu cat ii veti pronunta numele si ii veti da atentie, cu atat va fi mai interesat sa va apara in fata, pentru a va enerva… atata poate, atat il duce si pe el, mintea.

    dar vad ca nimeni nu spune nimic de partea “plina” a paharului: seriozitatea si pregatirea baietiilor de la SPP! Bravo lor! au reactionat mai bine decat colegii lor americani, din garda lui Bush…

    intr-un alt context, dl. Flutur spunea mai demult, intr-o cuvantare a domniei sale la Conferinta PD-L ca “apa vie pentru PD-L este lupta impotriva PSD” – sa fie apa din “raurile interne”? sau cea pe care vor fi construite “insulele artificiale” din apropierea litoralului, alea cu facilitatile….ca sa nu strice linistea locuitorilor din Mamaia!

    oare, acum, in lipsa de ‘apa vie”, ce-or sa se faca??? vai, vai…or sa faca…boc? pardon…poc?

    CRACIUN FERICIT! MOS BOGAT IN DARURI SI in ZAMBETE!
    MULTA, MULTA SANATATE!

    capul sus, avem un an…plin in fata!
    nici nu stiti ce ne asteapta – 2008 a fost floare la ureche, dupa cum se anunta 2009…..o sa avem despre ce vorbi – si nu numai despre ….”ratzushcon”

  30. doruuta Says:

    Tot respectul pentru institutia presedintele Romaniei. Mai ales azi 22 Decembrie 2008 la 19 ani de la Revolutie . Si pentru fostii presedinti ai Romaniei inclusiv pentru Ceasusescu. Toti o merita pentru ce au facut bun pentru noi romanii, atat cat au fost ei in stare. Pentru ce-au facut rau unuia dintre ei, noi romanii i-am platit-o cu plutonul de executie. Acum cred ca nu a fost bine, atunci m-am mirat ca a mai decolat elicopterul. Ceilalti platesc in felul lor, oricine poate sa inteleaga cat de grea este aceasta plata . Politic acesti presedinti merita plata pentru ca au dorit si au preluat puterea in stat. Altfel spus stiau la ce se expun.
    Pana aici toate bune, sa vedem totusi ce zi deosbita ce ocazie extraordinara au ratat cu totii (cei 3 care inca traiesc) azi 22 Decembrie 2008, in ordine cronologica.
    1. Ceausescu a ratat sansa sa se retraga la timp in noiembrie 1989, asa incat sa nu fie nevoit sa fuga cu elicopterul care in urma cu fix 19 ani marca sfarsitul regimului sau. Desigur el nu a crezut nici o clipa ca noi romanii nu-l mai iubim, ca a devenit cel mai dusmanit si nu cel mai iubit fiu al poporului infometat chiar de el, motiv pentru care acel elicopter l-a dus spre moarte.
    2. Ion Iliescu cel de-al doilea presedinte din istoria Romaniei, are si bunele si relele lui. Este singurul din cei trei Presedinti in viata care si-a legat astazi activitatea in mod vizibil de comemorarea celor cazuti la Revolutie, cu riscurile inerente. De ce inerente , pentru ca nu a dat la toti certifcate, evident cei ce nu au primit vor sa-l linseze, si din nefericire sunt incurajati sa creada ca este normal acest comportament. Este o mare diferenta intre felul in care ne-a infometat Ceasusescu incat daca nu prindea la timp elicopterul l-ar fi linsat revolutionarii, si nemultumirile personale ale unor oameni care nu au primit certficate, sau alte compensari, magazine , terenuri, case, fie sa admitem chiar din vina lui Iliescu. Pecarea dintre noi a lui Dan Iosif anul trecu in decembrie, a facut posibila ideea unui atac asupra lui Ion Iliescu din partea revolutionarilor. Iliescu a realizat ce importanta era prezenta lui Dan Iosif si influenta exercitata cu putere de acesta intre revolutionari doar ieri, cand a vazut cat de murdar este atacat .Apreciez tenacitatea, curajul si demnitatea de care a dat dovada, in acest context, nu cred insa ca a rezolvat ceva . Mai degraba cred ca munca politica de substanta in vederea supravietuirii PSD ar putea fi mai utila, la asta as putea sasubscriu.
    3. Constantinescu nu stiu daca a fost prezent pe nici o televiziune, cum de altfel televiziunile au dat mai mult materialul de senzatie despre oua monezi si huiduieli adresate lui Iliescu, in loc sa faca acel gest minim de recunostiinta pentru banii multi pe care-i scot din libertatea de a fi pe o piata, deschisa si oferita lor prin sacrificiile celor ce atunci erau tineri, foarte tineri si idealisti . Meritau cu totii o mai mare pretuire, o lacrima in coltul ochilor nostri ce nu mai vad decat politica si criza, as spune in primul rand o criza morala profunda, si doar dupa aceea una economica la fel de rea.
    4. Basescu nu a facut nici un gest in care sa multumeasca pentru eroismul celor ce au cazut sau sunt raniti ai revolutiei. Cel putin nu prin mijloace media cu puternic impact desi are toate butoanele la el . Probabil ca a trimis o coroana de flori dar nu sunt sigur. Acesta este semn ca incepem sa uitam, semn rau as spune eu, dar nu pentru noi romanii, ci pentru cei ce-si permit acest lux, dispret la adresa istroriei, dispret la adresa celor ce au permis instalarea lor in scaune confortabile si bine, mult prea bine platite din banii munciti de noi, iar printre noi sunt si revolutionarii, rudele urmasii ranitilor . In centrul atentiei a fost azi investirea unui nou guvern in care din nefericire pentru toti ministrii, nu a existat macar un glas care sa spuna un gand bun la adresa revolutiei, a celor ce s-au sacrificat atunci. Poate ca au facut-o in treacat si eu nu am auzit. Dumnezeu sa-i ierte, pentru ca ei au stiut, au stiut ca acum 19 ani aproape o mie de tineri au murit pentru ca ei, noul guvern sa poata fi investit democratic si nu printr-un decret. Un singur aspect laudabil, parlamentul a tinut un minut de reculegere in amintirea eroilor revolutiei.

  31. Sibilla Says:

    @a4c8e ,
    Te-ai trezit hăhăind unde nu e cazul, la Cotroceni mergi şi expune-ţi impertinenţa, acolo se poartă !
    Ruşine să-ţi fie, muhere-n izmene ce eşti, securistule de doi bani !
    ION ILIESCU vă dă lecţii oricând în toate şi încă mulţi ani de aci-nainte, asta vă e teama şi oftica de fapt, nemernicilor !
    Sibilla

  32. ioana2008 Says:

    Domnule Presedinte,
    va rog sa nu va lasati tulburat de toata rautatea si meschinaria celor care in mod josnic v-au atacat aceste zile…ati fost un formidabil conducator , v-am sustinut si respectat in toti acesti ani , ati ramas singura personalitate ce nu a dezamagit, pentru demnitatea si prestanta dumneavoastra va multumesc,
    .Ma bucur ca v-ati retras din toata cloaca infecta a parlamentului, PSD cu geoana in cap este o rusine ca si “inaltul” conducator. .dar.. este sarbatoarea Craciunului si nu merita nimeni sa ne ia aceasta bucurie.
    Va doresc sarbatori fericite si un an nou bun, va multumesc pentru toti anii in care ati demonsrat ce inseamna un adevarat om politic
    cu deosebita pretuire si recunostinta LA MULTI ANI !

  33. Mulţumiri şi clarificări « Mihnea Georgescu Says:

    […] la liberă exprimare este un drept garantat de Constituţie, un drept care ţine, vorba Preşedintelui Ion Iliescu, de o “moralitate elementară”… De aceea am găsit de bună cuviinţă să las […]

  34. mariusmioc Says:

    De ce e acuzat Mărieş că are “meschinul interes personal de a obţine nemeritat certificatul de revoluţionar”, cîtă vreme el nici n-a cerut acest certificat, după cum rezultă de pe saitul SSPR http://www.sspr.ro ? (faceţi căutare cu numele “Mărieş”)

Leave a comment