DIVERSIUNEA DIN 21 decembrie 2008

 

 

In dimineata zilei de de 21 decembrie a.c. s-au depus coroane de flori la cimitirul Eroilor din Bucuresti din partea autoritatilor centrale si locale, din partea asociatiilor de revolutionari, din partea unor partide si organizatii neguvernamentale, din partea Institutului Revolutiei Române din Decembrie 1989 si a fostilor presedinti ai României – Ion Iliescu si Emil Constantinescu.

 

            Este un moment de piosenie, de rememorare a evenimentelor dramatice care au caracterizat Revolutia din decembrie 1989, un semn de cinstire dat memoriei celor ce s-au jertfit. Acest moment a fost, ca atare, marcat de un numar important de participanti la evenimentele revolutionare, de reprezentanti ai administratie, ai armatei, de cetateni din cartier.

 

            Este rusinos ca un grup de elemente certate cu spiritul civic, cu morala elementara, provocatori folositi ca masa de manevra de unii simbriasi ai diversiunilor de acest tip (în frunte cu Maries si Costin), exploatand si unele nemultumiri personale ale unora dintre acestia, s-au dedat, si de aceasta data, la acte de provocare – proferand jigniri si incercand sa creeze o stare de încordare, total contrara spiritului care trebuie sa domine astfel de manifesari, si care îi animau pe cei mai multi dintre cei prezenti – care au si dezavuat actiunea provocatoare.

 

            Este de datoria adevaratilor revolutionari, participanti activi la momentele cele mai importante ale Revolutiei, sa dezavueze fatis si sa-l excluda din viata publica pe acest impostor – Teodor Maries, pe care nimeni nu l-a observat, undeva, în timpul evenimentelor dramatice din decembrie, dar l-au remarcat printre participantii la manifestatiile politice din primavara anului 1990, inclusiv la devastarea cladirii Guvernului din ziua de 18 februarie 1990, ca si la actiunile pregatitoare ale actelor violente din ziua de 13 iunie 1990. Este un mercenar de meserie, care nu se stie ce profesie are si cu ce s-a ocupat în toti acesti ultimi 19 de ani, în afara organizarii de acte provocatoare ! Nu se stie prin ce împrejurare si-a arogat functia de presedinte al “Asociatiei 21 Decembrie”, el nefiind participant la actiunile de la baricada din dreptul Hotelului Intercontinental, din noaptea de 21 decembrie 1989, ai caror participanti au fost  fondatorii asociatiei. Este un impostor care îsi permite sa se afiseze si sa vorbeasca în numele revolutionarilor, el neavand aceasta calitate, nefiind recunoscut ca atare de nicio asociatie.

 

            Democratia câstigata în decembrie 1989 si libertatea de exprimare sunt in mod abuziv umbrite de asemenea elemente declasate, care au avut arul sa arunce asupra revolutionarilor autentici o imagine nemeritata in opinia publica. De aceea, ei trebuie izolati , dezavuati public. si chemati în fata instantelor pentru incalcarea legilor si regulilor de convietuire, pentru impostura si acte provocatoare.

33 Responses to “DIVERSIUNEA DIN 21 decembrie 2008”

 1. ionborgo42 Says:

  Domnule Presedinte
  Va rog sa ma scuzati ca nu pot fi de acord cu faptul ca ati postat azi in aceasta zi de comemorare sfanta orcarui roman ,deoarece gestul acelor indivizi ce se doreste a fi gestul unor”revolutionari”nu merita atata atentie.
  Idiferent daca esti sau nu de acord cu cineva,indiferent daca-i accepti sau nu parerile si convingerile,in zile de piosenie fata de martiri si in momente de comemorare si cinstire in zile specifice orice comportament suburban,grobian dovedeste frustrare si lipsa de intelegere a realitatii.Cei ce initiaza si conduc astfel de actiuni dovedesc o minte precara si mai ales un civism primitiv,In fata motii si in locuri de comemorare a acestora se exclud astfel de sentimente primare si comportamente neconforme.Acesta dovedeste ca libertatea obtinuta nu este bine inteleasa si de aici tendinta de impunere a unui dictat al unei minoritati stapanita de sentimente primare.
  Dle Presedinte le dati prea mare importanta.Si chiar daca nu vor istoria-i va uita.In acest sens dl.ministru Cioroianu,istoric fiind,a avut la postul Realitatea TV o pozitie corecta si echidistanta.Deci totul depinde doar de educatie si cultura civica.Stima IonBorgo.

 2. cirlovacristian Says:

  Oare cine “a dat ordin” de actiune?
  Interesu’ poarta fesu’.

 3. Valentina Cojocaru Says:

  Oamenii de nimic au reactii de nimic.

 4. ionborgo42 Says:

  P.S Dle. Presedinte ,la postul anterior Victor emite o suppozitie interesanta si anume ca tot ce vi se intampla se datoreaza Cotrocenilor .Daca ar fi sa ne luam dupa omniprezenta influientelor prezidentiale mai,mai ca as crede in cele exprimate de Victor.

 5. alecsei Says:

  am vazut azi un moment penibil pentru istoria libera a Romaniei. un fost presedinte, care este adevarat, s-a aflat in centrul evenimentelor din 1989 (dar nu a fost singurul), huiduit si asaltat de o mana de monede. este dureros! nu sunt un fan al lui iliescu, mai degraba aspir catre cei ce au un viitor mult mai lung in politica, ba mai mult am o gandire liberala! dar ce s-a intamplat azi la cimitir este incalificabil. deja, m-am saturat sa traiesc intr-o tara unde prejudecatile sunt la rang de cinste. acel “dead man walking” nu ma face sa ma gandesc decat la un singur om – paturca – cel cu imnul golanilor, care, in democratia pe care si-o dorea nu a ajuns decat un gunoie si din punct de vedere spiritual, dar si fizic. aceia care acuza, azi, revolutia romana, cu bunele si relele ei, nu fac altceva decat sa se afunde in neant. ne bucuram ca ceausescu nu mai este, dar ne suparam pe cei care au avut curaj sa isi asume niste fapte. pai atunci, unde mai este morala omeneasca! pun pariu ca unu dintre cei care azi il judeca pe iliescu nu ar fi avut barbatia sa iasa in fata si sa spuna ca s-a terminat cu comunismul. am in jurul meu zeci de oameni care acuza nomenclaturismul, dar intrebandu-i, niciunul nu a avut barbatia sa admita ca ar fi avut curaj sa apara in fata natiunii. este, ceea ce sorin oprescu numeste, sange in instalatie! (scuze de expresie) da ‘ chiar m-am saturat… nu-i poate opri nimeni pe acesti derbedei?! pe acesti frustrati? oameni buni, urmariti-l pe filip teodorescu si poate o sa va dati seama, printre altele, ca nici macar securitatea nu a avut de-a face cu aceasta revolutie…bine, poate anumite persoane, dar nu institutia! imi pare rau ca poate nu sunt credibil, dar apropo de securitate, daca nu era ea ajungeam o tara de rahat! imi pare rau ca multi nu cunosc despre spalarile de bani facute de unicef in romania, prin anii ‘70, dar care au fost infrante de catre securitate! iar apropo de marele mineriade, de ce nu spun cei care erau golanii vremii cum erau momiti cu sticle de vodca si bani ca sa stea sa faca celebrele baricade…lumea ar trebui sa stie!

 6. Mihnea Georgescu Says:

  Condamnaţi actele impostorului Mărieş!

  Am fost martorul unor asemenea atacuri mârşave împotriva Preşedintelui chiar în aura Parlamentului, individul Nica Leon proferând atacuri antisemite şi rasiste, la Majoratul C.P.U.N.?

  Cine e în spatele acestor indivizi? Nu cumva serviciile secrete străine, care nu vor Binele Neamului Românesc?

  Vizitaţi şi blogul meu, pentru a semna apelul de susţinere a Preşedintelui Iliescu şi de condamnare a atentatelor la bun simţ!

 7. beheader69 Says:

  da.asa este…regretabil

 8. ileanastan Says:

  Aveşi perfectă dreptate, domnule Preşedinte. Manifestările respective merită a fi dezavuate. Sper că nu v-a afectat prea mult. Nu avea de ce să vă afecteze nici o umbră a trecutului. Care trecut a intrat de altfel în paginile manualelor de istorie. Ori va intra în curând.
  Ceea ce s-a întâmplat în decembrie 1989 nu vă poate fi direct imputat. Nu a fost nici revoluţie, nici lovitură de stat. A fost decizia “Zeilor”, aşa cum am precizat în romanele mele. Zeii Noii Ordini Mondiale. Zeii erau supăraţi. Şi s-au folosit de complicitatea plebeilor obedienţi pentru a-şi realiza ţelul. Dvs. chiar nu aveţi nici o vină. Ori, să zicem, poate aveţi o vină, dar completamente insignifiantă. Nu aţi fost cel care a luat decizia. Alţii au fost direct responsabili.

 9. aglaiarosu Says:

  Libertatea de expresie, Domnule Presedinte !…

  Nu ati spus Dvs. ca este bine sa existe o diversitate de opinie ? Pai barbarii asa o inteleg ! Si atunci, din cauza unei minoritati barbare se ajunge inapoi la a avea cuvant doar niste elite si restul sa nu aibe drept de expresie.

  IN FAPT … in spatele “turbulentilor” exista niste “impingatori”, la randul lor “impinsi” de cate vreun Licurici.

  Si atunci ?!…

  DIALOGUL ESTE POSIBIL, dimpreuna cu diversitatea sa de opinie, _DOAR_ in conditiile in care partenerii la dialog CRED SINCER intr-acesta !

  Cand “scopul” dialogului este cel de a inchide gura celuilalt, atunci dialogul este pervertit, si Licuriciul isi impune cuvantul-pumnului (prin interpusi).

  Exagerez iarasi cumva ?…

 10. SorinPLATON Says:

  Pumnul este argumentul celor fara de argument. Frustrarea unora poate reprezenta un factor favorizant pentru acest gen de “democratie aerobica”…Totul este insa relativ intr-o lume fundamentata pe teoria relativitatii si desi aprob nazuinta fireasca a unora spre adevar, dezaprob
  in acelasi timp dictatura asazisilor cerberi ai democratiei.

  In alta ordine de idei doresc sa subliniez existenta (si) pe plan mondial a unui film documentar, ce promoveaza un militantism activ in directia demonstrarii valentelor multiple ale conceptului de adevar…
  http://sorinplaton.wordpress.com/2008/12/21/zeitgeist-addendum/

  Cu stima,
  1=

 11. aglaiarosu Says:

  exemple luate din viata:

  – Grupul pt. MONOLOG Social
  – Grupul de la Neptun
  – Grupul de la Cluj
  etc

 12. emigrantul Says:

  Sa ne amintim de Piata Romaniei din Montreal

  Ceea ce s-a intimplat azi, 21 Dec. 2008, imi rememoreaza episodul “Piata Romaniei de la Montreal”, prilejuit de inaugurarea statuii lui Mihai Eminescu, eveniment la care am fost martor ocular. Atunci (18 Sep. 2004) a existat, in mod sigur, o organizare prealabila a unei manifestatii anti Ion Iliescu.

  Voi descrie, din aduceri aminte, cum s-au petrecut lucrurile:

  Cu saptamini inaintea vizitei presedintelui Iliescu in Canada, pe forumurile romanilor din Tara Artarului, cu precadere http://www.montreal.ro si http://www.quebec.ro au inceput sa apara mesaje anti Iliescu care chemau la o primire “calduroasa” a sa in Piata Romaniei, unde urma sa se dezveleasca statuia lui Mihai Eminescu.
  Am urmarit postarile, din aceste situri, vreme de citeva saptamini inaintea vizitei, si pot afirma ca mesajele scrise acolo erau tot mai agresive incitind mereu la ura. Se urmarea stringerea a cit mai multe elemente anti presedinte.

  Pe 18 Sep. 2004 ma prezint la statuia lui Eminescu, dind acolo peste doua grupuri distincte de romani. Unul format din oameni cu precadere mai virstnici, foarte linistiti, pozitionati apropiat de monumentul poetului, care aveau la dispozitie si scaune iar altul, mai in spate, alcatuit aproape in exclusivitate din golani (dupa modul cum erau imbracati si mesajele scrise pe materialele propagandistice cu care venisera pregatiti).
  Imi amintesc in special de unul, imbracat extravagant, si tinind in mina o pancarta cu o injuratura, la adresa lui Ion Iliescu, scrisa cu litere slavone dar in romaneste.

  Cind s-a apropiat momentul venirii presedintelui, am incercat sa ajung cit mai aproape de oficialitati, pina am fost barat de bodyguarzi inalti, nu foarte tineri si posedind umbrele.

  In sfirsit, Ion Iliescu a aparut brusc chiar in fata mea, prilej cu care i-am facut o poza de la citiva metri. S-a indreptat spre mine sa dea mina insa vazind in drepata (stinga mea) niste popi i-a salutat mai intii pe ei, dupa care s-a intors, a dat mina si cu mine continuind apoi cu altii. Pe urma, zidul bodyguarzilor s-a inchis, eu raminind in spatele lor, la mica distanta de presedinte care, la fel ca si ceilalti participanti, incepuse sa asculte discursurile persoanelor ce luau cuvintul.

  Pe masura ce vorbitorii se perindau in fata microfonului, grupul golanilor era tot mai galagios si agresiv. Imi amintesc ca prelegerea academicianului Razvan Theodorescu a fost puternic huiduita, cu greu putea fi auzit, vocea sa fiind acoperita de strigate.

  Ion Iliescu nici nu a mai tinut vreun discurs. A plecat brusc. Pe unde a disparut nu stiu desi statea aproape de mine. Tot ce imi mai amintesc este o gloata galagioasa ce se inghesuia spre strada din stinga parcului, cum stai cu fata la statuie, unde se gaseau masinile oficiale.

  Deci concluzie, manifestatia anti Iliescu din Piata Romaniei nu a fost una spontana ci un eveniment bine organizat iar participantii nimic altceva decit niste golani, adica persoane total nereprezentative pentru Poporul Roman si chiar pentru emigranti.

  La multa vreme dupa eveniment mi-a trecut prin minte urmatorul gind pe care il voi reda aici ca fapt divers:
  “Plecarea subita a lui Ion Iliescu din Piata Romaniei, datorita manifestantilor zgomotosi si agresivi, ar putea fi asemanata, pe undeva, cu plecarea lui Nicolae Ceausescu din 22 Dec. 89. Daca cumva presedintele Iliescu era, sa zicem, arestat de bodyguarzi in aceeasi zi, cine stie pe unde in vreun hotel, fara legatura explicita cu mitingul, se dadea la televizor manifestatia cu caracter de rascoala si se spunea ca poporul s-a revoltat impotriva sa.”

 13. Teodor Mărieş:”Iliescu preluand puterea a produs genocidul de după 22 decembrie” « Ovidiu jur’ Ion Iliescu: “Aveam autoritate morală” Says:

  […] Oamenii de nimic au reactii de nimic. […]

 14. Cine vrea sa fure titlul de Erou? « MariaBarbu Weblog - idee şi expresie Says:

  […] Eroilor Revolutiei, si anume faptul ca, dupa 19 ani in care nimeni nu a indraznit asa ceva, Ion Iliescu este atacat fizic, nu cred ca este doar un incident si nici o actiune personala a unor […]

 15. Ion Iliescu: Incidentul de la cimitirul Eroilor, un act de provocare organizat de impostorul Maries : ZIARE STIRI ROMANESTI Says:

  […] de impostorul Maries Fostul presedinte Ion Iliescu, precizeaza, duminica, intr-un text postat pe blogul personal, ca incidentul de la Cimitirul Eroilor Revolutiei a fost "un act de provocare" organizat […]

 16. Victor Says:

  Emigrantule, gandul care ti-a trecut prin cap este stupid. Nu poti compara comportamentul animalic al unor derbedei cu furia justificata a unui popor intreg impotriva criminalului Ceausescu cel care a dat ordin sa se traga in propriul sau popor, cel care isi tinea poporul in frig foame si teroare. Ceausescu trebuia omorat. Si moartea lui a fost prea demna pentru cate crime impotriva romanilor a facut. Ar fi trebuit sa simta si el cum este sa traiesti in teroare, frig, foame, sa se chinuie. Acum vin occidentalii sa ne spuna ca a fost o barbarie modul cum s-a judecat cazul in pripa etc, etc. Sa-i ia dracu si pe occidentali ca nu au trait ei aici nu s-au chinuit ei, nu lor le-au murit copiii!

 17. Valentina Cojocaru Says:

  @Ovidiu jur’ : stimate domn, habar n-am cum a ajuns comentariul meu pe blogul dvs, dar doresc sa detaliez – pentru deplina intelegere. Expresia ” oameni de nimic ” se refera la cei care au provocat incidentul. Dincolo de diferentele doctrinare, de perceptia fiecaruia in legatura cu un eveniment sau altul, cutumele sociale si bunul-simt trebuie sa primeze. Reactii golanesti au doar oamenii care nu au ce spune. Arta dialogului se dovedeste a fi prea grea pentru multi. Din pacate.

 18. adrian57 Says:

  @ Domnule presedinte Ion Iliescu

  Pe 18-19 feb 1990, in Piata Victoriei, demonstratii, injuraturi, mizerii…Atunci, societatea civila se numea Paler, Blandiana, Manolescu, Gulea. In mai 1990, la Universitate, zona libera de comunism sau cum dracu ii zicea ii avea ca lideri spirituali pe Blandiana, Doina Cornea, Ion Ratiu, Corneliu Coposu…
  Acum, la nouasprezece ani dupa Revolutie, am trait sa aud acel muget prelung, injuratura groasa, de birt a marelui lider…Maries!!!!
  Extrapoland, acum douazeci de ani Iosif Sava facea un rating pentru care manelistii, plini de invidie, si-ar vinde lantoacele si ghiulurile. Acum tara se misca din buric pe melodiile lui Guta, Salam si alte, alte, alte…Nu-mi vine nimic mai destept in minte decat:HAHALERE!
  Domnule Presedinte, nu uitati ca oricat si-ar incorda muschii cei ca Maries, oricate urlete ar trage, nu ei sunt cei care va iubesc. Este adevarat ca mi-a facut mult rau imaginea de astazi. Nu era destula umilinta in care ne-au tarat liderii nostri, mai trebuia sa va vad si pe dumneavoastra umilit de marioneta aceea periculoasa. Se pare ca baietii nu suporta sa vada ca va pastrati dragostea sustinatorilor, trebuie sa va vada SINGUR! Ghinionul lor! Cei care am trait acele vremuri, cei care am fost pe strada in zilele acelea teribile, nu putem fi manipulati de orice…HAHALERA.
  Va doresc sanatate, putere de munca si…nu uitati, domnule Presedinte, ca mai aveti ceva de facut, mi-ati ramas dator cu un…partid de stanga.

 19. adrianstasean Says:

  Aveti perfecta dreptate domnule Presedinte. Numai niste animale puteau sa provoace asa ceva. Ce bine ar fi fost daca dumneavoastra erati inca la Cotroceni si Miron Cozma in Valea Jiului…

 20. malaimare Says:

  Este vremea oamenilor de nimic, a maruntilor care se aseaza in capul mesei ca si cum acel loc li se potriveste, este al lor de drept. Eram in sala la Congres cand au distrus speranta de stanga si sincer, imi doresc sa nu mai vad asa ceva. Sper sa aveti puterea de a trece si peste aceasta ofensa. Nu asteptati aparare din partea celor care vi-au furat partidul si ideile, nu este exclus sa fie si mana lor pe acolo. Cautati puterea in dumneavoastra insiva si in cei care va iubim si va respectam, oricat de departe ne-ar aseza vremurile. Punem prea putin pret pe prieteni tocmai pentru ca ei stiu sa fie alaturi de noi atunci cand ne este greu. Aceasta este Romania de astazi, o tara in care bunul plac, nesimtirea si golania sunt la rang inalt. Regret, Domnule Presedinte, doar ca in aceasta tara amarata mai sunt oameni care se incapataneaza sa creada in civilitate si adevar. Nu un Institut pentru cercetarea Revolutiei trebuia sa fondati ci unul pentru pastrarea cu orice pret a valorilor noastre aflate acum in pericol mortal. Un Institut pentru adevar, pentru cinste, pentru munca, pentru romanism. Pentru asta ar trebui sa fim alaturi si sa ne impotrivim mizeriei si jegului in care traim. In aceasta tara nefiresc ar fi fost sa nu se fi intamplat asta. De fapt, Domnule Presedinte, sunteti tinta nu a unui golan fara minte ci a unui sistem, de instalarea caruia suntem vinovati cu totii. Nu stiu daca vom apuca revenirea acestei tari la normalitate, dar cred ca acest razboi merita sa fie dus.
  La multi ani, Domnule Presedinte!
  Mihai Malaimare

 21. Maria Barbu Says:

  Domnule Presedinte,

  este inadmisibil ce s-a intamplat si nu cred ca este nici intamplator si nici atat de simplu. Va sustin cu toata forta si va recunosc acum si mereu ca adevaratul simbol politic al Revolutiei din decembrie 1989!

  http://mariabarbu.wordpress.com/2008/12/21/cine-vrea-sa-fure-titlul-de-erou/

 22. Sibilla Says:

  Domnule Preşedinte,
  E strigător la Cer tot ceea ce se întâmplă de la o vreme în această ţară, subscriu spuselor tuturor colegilor ce şi-au manifestat deja fireasca indignare şi dezaprobul faţă de atitudina inacceptabilă şi incalificabilă orchestrată de zmintiţii vremurilor în care ne e dat a trăi şi lupta pentru valori, idealuri, principii şi luptăm pentru ele pentru că ni se fură până şi dreptul la cuvânt, la orice nu convine Cotroceniului şi acelui extrem de periculos băsescu … până şi rugăciunea mi-a furat-o acest cameleon cu zeci de feţe, am ajuns să rostesc : ” Doamne, scapă-ne de ghemon şi slugile sale şi dă-mi zile să apuc să-l văd fără de putere, Tu ştii cum, Doamne … ” Poate vă sună a coilărie multora, nu mă taxaţi, nu ştiţi prin ce trec eu de prea mult timp şi lupt şi continui, pentru că eu cred cu tărie în bine, adevăr, frumos, în Oamenii Deosebiţi precum Ion Iliescu, cred în izbândă şi mai cred că se răsucesc eroii revoluţiei în morminte, nu pentru astfel de acte de barbarie şi huliganism au murit ei !
  Suntem alături de domnia dumneavoastră, vom prelua articolele ca să transmitem mesajele noastre de sancţionare a acestor specimene lovite de tembelism, încărcaţi de neputinţe,frustrări şi care fac jocul celor din spatele lor, pentru că e limpede că la comandă ” se execută” zmintiţii, suflete vândute şi marionete, vai soarta lor de nemernici, pentru că după ce vor fi folosiţi la josnicii vor fi aruncaţi de către ticăloşii ce le dau ordine, alţi neputincioşi fără de creier, nişte neica nimeni care de la înălţimea funcţiilor doar atât ştiu în micimea lor,să hăhăie precum nişte ţânci, amuzaţi fiind de ceea ce pun ei la cale, dovadă de infantilism aş spune, ăştia nu-s înţelepţi, ci şmecheri, pot fi doborâţi, numai să se găsească nişa, fără jucăriile preferate sunt zero, neajutoraţi şi vai de ei, nu i-ar mai încăpea ţărâna de perverşi.
  Ce să mai zic,rămâi încremenit, ai impresia că nu se poate, că nu se întâmplă, şi totuşi … sunt tare tristă Domnule Preşedinte, la acele ore, după mine se arunca cu ţevi de metal, bocanci şi am căutat doar să nu-mi pierd cumpătul. Un milimetru m-a despărţit de moarte, pentru că ţinta era capul ! Astfel de metode şi găsirea cu uşurinţă a maselor de manevră se practică la acest momente pe scară largă , tot nişte frustraţi,ticăloşi şi nemernici mă lovesc şi pe mine şi la propriu şi la figurat, nu ei personal, pentru că sunt nişte laşi de doi bani, nişte lache, se folosesc de suflete nevinovate, aceşti demoni au comportament de javre. Şi se ştie şi nimeni nu mişcă un deget, trăiesc într-un judeţ condus de oricine numai de cine ar trebui nu, pentru că dacă ar fi aşa i s-ar simţi braţul ferm, dar iacătă, după sancţiuni, acum primesc pedepse mai aspre, atât ştiu, să lovească ! Ce vreau a spune e că metodele lor vor fi resimţite de tot mai mulţi şi simt eu că băselu nu va lăsa miriştile blogsferei necenzurate prea mult timp, asta vrea el şi-ai lui lachei la fel, ziare, televiziuni, mai apoi bloguri, totul sub control şi monitorizare, nu exagerez deloc. Ceea ce păţesc eu în Caraş-Severin cu siguranţă păţesc mulţi alţii-n teritoriu, orice opinie va plătis cump mai devreme sau mai târziu preţul curajului, e metoda lor, a cameleonilor şi netrebnicilor.
  Eu una voi posta peste tot ceea ce vi se întâmplă, ceea ce mi se întâplă, ceea ce se întâmplă cu mii de români, e doar începutul, DICTATURĂ, CENZURĂ, CONTROL TOTAL al ” dirijorului suprem ” băsescianul fără hodină la zminteli, dar nu pot să nu mă-ntreb la rându-mi, cui foloseşte astfel de acte violente la care suntem supuşi, vandalismul şi huliganismul ,căci României, cu siguranţă NU !
  stimă şi deosebită consideraţie Echilibrului, Dumnezeu să vă dea putere să mergeţi înainte,pentru că avem mare nevoie de domnia dumneavoastră, altfel ..
  respecte,
  Sibilla

 23. liviuadrian Says:

  Dl presedinte, la revolutie aveam doar 1 an, ceea ce inseamna ca o perspectiva asupra lucrurilor pot sa-mi fac doar din “literatura” si “auzite”. Variantele sunt multe, adevarul nicaieri. Insa o sa va spun ce vad acum, ca si cum trecutul n-ar fi fost. Sunteti un om de o cultura si educatie inegalabila, cu o larga viziune politica, sociala, idelologica si economica. Orizonturile dvs. sunt aproape nelimitate. Sunteti singurul om care a facut politica, a condus un partid, si din cunostintele mele nu sunteti inca bogat. Am privit mereu masurile dvs. cand ati fost la putere si toate erau spre binele romanilor. Daca asta nu e suficient pt. romani sa va aprecieze, inseamna ca suntem un popor de nimic. Nu uitati dl. Iliescu ca printre aceste imense campuri de balarii, mai sunt si oameni care va apreciaza si va stimeaza. Daca va pasa de noi cu adevarat, nu renuntati la viata publica si la politica pentru ca Romania are nevoie de dvs.

 24. Ion Iliescu: Incidentul de la cimitirul Eroilor, un act de provocare organizat de impostorul Maries | Politica Telepedia Says:

  […] Posted in General Fostul presedinte Ion Iliescu, precizeaza, duminica, intr-un text postat pe blogul personal, ca incidentul de la Cimitirul Eroilor Revolutiei a fost "un act de provocare" organizat […]

 25. Trăiască revoluţia şi revoluţionarii ei « any user left? Says:

  […] in vara lui 1976) A fost agresat pe 21 decembrieşi nu a scăpat nici pe 22. Nişte golani, spune Ion Iliescu pe blogul personal. Oamenii au dreptul să reacţioneze cum vor. Legal sau nelegal. Moral sau imoral. Civic sau […]

 26. Mihai Daniel Says:

  Nu ma mai mira absolut nimic…
  Am auzit si am comentat si eu despre acest urat si totodata neplacut eveniment…
  Insa, nu considerati ca aceasta poate fi considerata o “palma” morala aplicata de Cineva de Sus?
  Ia ganditi-va domnule Ion Iliescu…
  Poate ca nu esu sunt cel mai in stare sa va aduc aminte… Dimpotriva, eu un tanar ca oricare altul doar constat si fac unele asocieri (mai mult sau mai putzin interesante)…
  Insa, ceva are o cauza si totdeauna un efect…
  Eu, ca si toata media, toata populatia cunoaste foarte bine si in detaliu efectele…. Cauzele numai dumneavoastra le aveti si le stiti. DaCA DORITI LE PUTETI SI DECONSPIRA…
  Sarbatori Fericite si Linistite si Un An Nou 2009 mult mai bun ca acesta!

  http://danielix.wordpress.com/2008/12/22/romania-cu-toatebufnitele-ilesiste-si-revolutionarii-recalcitranti-in-prag-de-craciun/

 27. De acord at bucurenci.ro Says:

  […] asta. Nu pot să cred că în 2008 cineva mai vorbeşte aşa. « În preajma […]

 28. leoncioleonhard Says:

  Existenta claselor sociale antagonice genereaza acest tip de manifestari.

 29. elenamerlan Says:

  Domnule Presedinte,

  Dupa cum stie un intreg mapamond eu si familia mea, in anul 1984 am devenit prizonierii structurilor securiste-pcriste sub egida comisarului rus si suntem si in prezent nu pentru ca am avut vini sau incalcat legile tarii ci numai pentru ca, faradelegea le este cutuma si ei sunt mai presus de lege.
  Am descris succint in website-ul :www.elenamerlan.org , pe blogul „elenamerlan.org/blog1” , in adresari repetate catre toate autoritatile, inclusiv masmedia si instantelor judecatoresti.
  Desi pina in prezent si-au insusit multe din ceea ce ne apartin de drept, atit material cit si spiritual si fara falsa modestie trebuie sa afirm si aici ca eu si sotul meu suntem din stilpii democratiei romanesti atit timp cit 6 ani inainte de 89 crezind ca Ceausescu ne tine sub urmarire, am prezentat,doar adevaruri traite din societatea bine caracterizata de expresedintele M.Gorbaciov -”o societate in colaps ,corupta ce trebuie reformata”in ideea de a fi eradicate tarele societatii romanesti, la imparteala s-a considerat ca ei au numai drepturi iar eu si familia mea doar obligatia de a le fi uneltele.
  Dindu-se drept Ceausescu ,inainte de 89 ne-au terorizat permanent “per fas et nefas” lucrind la pauperizarea noastra cit si la degradarea noastra fizica si psihica neexceptind nici copii in virste de 5 respectiv 15 ani, pentru a face din noi persoane asemanatoare lor si desigur marionete care sa le serveasca interesele personale si de grup cit si ale Romaniei.
  Dupa 89 au continuat in acelasi stil dindu-se drept noua putere si mi-au transmis :”nu mai spune cum a fost ci lauda societatea socialista si ai ei conducatori” si desigur multe altele printre care inclusiv denigrarea d-voastra cu tot felul de invective si precizarea (parafrazez) „Iliescu, …. asta ,unde-i vor sta piciorele ii va sta si capul”.Apoi sa sustin printre multe altele si teoria ca toti conducatorii Romaniei de dupa 89 sunt niste …si nimicuri fata de cei care-i avura Romania inainte de ’89 de-au facut-o sa cunoasca epoca de aur.Ba chiar a fost o campanie aici in apropierea mea inainte de perioada cind v-au determinat pe d-voastra de lea-ti spus ceea ce meritau”… nu va este rusine cind a fost vorba de a-ti asuma responsabilitati…”Sunt multe de spus dar nu este momentul asa ca voi rezuma.
  Mi-am exprimat deschis opinia privitor la persoana d-voastra ca presedinte al Romaniei si inaintea acestui neplacut eveniment prin care ati trecut aceste zile, voi reitera si aici nu din dorinta de-a infrunta pe ei atotputernicii din aceasta tara .Numai timpul o sa va dea meritele cuvenite si romanii vor intelege ca le-ati fost bun conducator in vremuri de restriste.Comportamentul celor mai presus de lege nu cred ca mai surprinde pe cineva iar d-voastra sunteti precum a spus poetul:”Nu e om de rind , el este DOMNUL TARII ROMANESTI !” .
  Astfel de comportamente d-voastra nu va pot aduce atingeri dar mie si familiei mele ne-au luat vietile de 25 ani ,ne-au pingarit fiica iar DEMOCRATII se fac doar ca nu aud strigatele mele ,ei ne –au sacrificat la fel de sadic cum si cei care-s mai presus de lege, pe asa zisul altar al DEMOCRATIEI .
  Am inteles ca viata noastra are importanta doar pentru noi dar este PACAT si RUSINOS si va functiona cu siguranta:astazi noi si miine altii la rind.
  Elena Merlan

 30. emigrantul Says:

  Am citit postarea doamnei Elena Merlan si, sincer sa fiu, nu am inteles nimic. Mai este cineva in situatia mea?

 31. emmillia Says:

  Domnule Iliescu !
  Nu stiu cine a aruncat cu monede in dvs., dar stiu ca Maries a apelat la orice persoana din afara Asociatiei pentru a depune memorii la CEDO impotriva Statului Roman, pentru ca dintre membrii Asociatiei nu s-a prea inghesuit nimeni sa-l sustina. Pe rol la CEDO sunt dosarele Revolutiei si Mineriadei in care sunteti acuzat. Va pot spune ca va puteti apara in felul urmator : sa va trimiteti acolo un avocat sa studieze dosarele (aveti aici link http://www.asociatia21decembrie.ro/raspuns_cedo.jpg), sa vada cine a depus memorii si sa cereti de la Judecatoria Sector 2 – Persoane Juridice – Bucuresti, lista OFICIALA A MEMBRILOR INSCRISI IN ASOCIATIA 21 DECEMBRIE 1989. Veti avea o mare surpriza sa descoperiti la CEDO faptul ca persoane straine de Asociatie sunt numite, in contractul de asistenta juridica : “…membru al Asociatiei21 Decembrie 1989, cu domiciliul in … “. Exemplu : Sasu Nicoleta, Baldovin Ioana, Boerescu Elena, si multi altii.
  SUCCES !

 32. Zelist Blog » Blog Archive » Topul celor mai virale posturi ale anului 2008 Says:

  […] DIVERSIUNEA DIN 21 decembrie 2008 scris pe ioniliescu.wordpress.com […]

 33. Între “amploaiaţi” şi “simbriaşi”. Contribuţii la o Istorie a Capitalismului de Cumetrie | Dr. Mihnea GEORGESCU-DOBROGEA Says:

  […] îi înfiera cu mâine proletară Ion Iliescu pe detractorii săi (i.e. neobositul Mărieş) drept “simbriaşi ai diversiunilor”. Acum vreo două zile, în Secuime, Traian Băsescu îi numea “amploaiaţi” pe slugoii […]

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: