COMENTARIILE….VA APARTIN!

 

 

Redau continutul unei “stiri” vehiculate ieri pe canalele media  :

 

20 noiembrie, Magureanu: Revolutia Româna nu a fost opera multimii iesite spontan în strada

Fostul director al SRI, Virgil Magureanu, a sustinut, miercuri, la Târgul de carte Gaudeamus, cu ocazia lansarii volumului ‘De la regimul comunist la regimul Iliescu’, aparut la Editura RAO, ca Revolutia româna din decembrie 1989 nu a fost ‘opera multimii iesite spontan în strada’, ci ‘o prabusire la scara continentala a unui sistem social-politic’.

‘Revolutia, ori cum s-o fi numind, din decembrie 1989, n-a fost opera unei multimi iesite spontan în strada pentru ca nu-l mai suporta pe Ceausescu. Revolutia aceasta a fost o prabusire la scara continentala a unui sistem social-politic, care de-a lungul anului 1989, si-a încheiat cariera’, a spus Virgil Magureanu. În volumul ‘De la regimul comunist la regimul Iliescu’, el sustine ca ‘detronarea’ lui Ceausescu s-a produs sub forma ‘unei lovituri de stat militare, reusita partial’. Magureanu sustine ca ea ar fi fost pregatita ‘minutios si îndelung de Kremlin si de peste Ocean, dar si de israelieni si francezi’.

‘În anii 70, pe baza unor informatii difuze, am aflat cine ar fi putut deveni succesorul dictatorului. În cele din urma, dupa mai bine de 20 de ani, lucrul acesta chiar s-a petrecut’, a mai declarat Magureanu, referindu-se la Ion Iliescu.

Volumul lansat miercuri la Târgul de carte Gaudeamus cuprinde mai multe dialoguri purtate de fostul director al SRI cu istoricul Alex Mihai Stoenescu, despre care acesta din urma a spus ca ‘aduce informatii fundamentale despre istoria recenta a României’. În interventia sa, Stoenescu l-a caracterizat pe Virgil Magureanu drept un interlocutor ‘onest’, care nu a manifestat nici o timiditate în dialogul purtat.

 

In cursul zilei in care stirea circula pe toate canalele, am primit de la autor Volumul la care se face referire, cu urmatoarea dedicatie:

 

Magureanu

 

Concluzia:  NO COMMENT!

  

 

 

16 Responses to “COMENTARIILE….VA APARTIN!”

  1. Mihnea Georgescu Says:

    “… şi în deplină cunoştinţă de cauză” – asta sună ciudat… a ameninţare, oarecum! Dar şi teribil de arogant! “În deplină cunoştinţă de cauză” – oare poate un om să afirme aşa ceva despre nişte evenimente atât de complexe?!

    Nimeni nu ştie Adevărul Complet…

  2. mariusmioc Says:

    Frumoasă dedicaţie. Cred c-o s-o pun şi pe blogul meu.

  3. emigrantul Says:

    Domnule Presedinte,

    Iata ce comentariu faceati pe 9 August 2008 la sondajul acela (a se vedea mai jos) pe care tot il prezint si care, in esenta, demonstreaza printre altele ca nu doar Virgil Magureanu crede ca “schimbarea lui Ceausescu a fost o operatiune minutios si indelung pregatita de Gorbaciov, Kremlin si KGB” ci vreo 70% din locuitorii Romaniei:

    Citat Ion Iliescu
    Asa-zisul sondaj este nereprezentativ, fara sens (ca 70% din romani sa creada ca revolutia romana a fost “pregatita de KGB la ordinul lui Gorbaciov”) este nu numai o aberatie ci o curata blasfemie la adresa poporului roman.
    ================================================
    Considerati ca Revolutia Romana a fost pregatita de KGB la ordinul lui Mihail Gorbaciov?
    http://sondaje.php0h.com/revolsaulovitura.php

    ================================================

  4. Mihnea Georgescu Says:

    ALEXANDRU MIHAI STOENESCU nu este vicepreşedinte la PNG-ul lui GIGI BECALI?!
    Dar VIRGIL ASTALOŞ MĂGUREANU nu este bun prieten şi coleg de partid cu MARIAN MUNTEANU? MARIAN MUNTEANU, care promovase MIŞCAREA legionară, a candidat la Preşedenţie din partea partidului lui VIRGIL MĂGUREANU. Despre BECALI şi cei din jurul său se ştie că sunt simpatizanţi ai Mişcării Legionare.

    Iată legionarii, iată fasciştii!!!

    Ce interesant ar fi să-şi precizeze domnii MĂGUREANU-ASTALOŞ şi STOENESCU poziţia faţă de Israel, Franc-Masonerie şi teoria conspiraţiei! Eu îi văd ca pe nişte lectori fideli ai Protocoalelor Înţelepţilor Sionului.

  5. oananiculescumizil Says:

    Domnule presedinte,
    Presupun ca nu este deloc confortabil sa fiti criticat de oamenii pe care i-ati promovat. Mai ales cand aceste critici sunt aberante si nu reflecta nicio urma de adevar. Personal, sunt oripilata de acesti indivizi si de acest comportament realmente sub demnitatea umana.
    Nu stiu daca sunteti la curent dar, in urma relatarii unui episod din copilaria mea, o parte a presei a titrat pe prima pagina, nici mai mult nici mai putin, ca sunt mincinoasa. Era vorba despre faptul ca in anii comunismului culegeam impreuna cu bunicul meu vreascuri si crengi pentru a face focul iarna, neavand incalzire in locuinta. Pentru numele lui Dumnezeu, chiar asa s-a intamplat. Departe de mine gandul de a ma victimiza, sau de a poza in dizidenta. Marturisesc sincer ca nu m-am simtit foarte bine fiind atacata pe nedrept.
    Referitor la domnul Magureanu chiar nu inteleg care e miza acestor declaratii. Poate ca este un mod de a iesi din anonimatul propriei existente cotidiene, lovind grotesc si absurd in cei care au facut istoria inainte de a o scrie, ca sa-l parafrazez pe Bismarck.

    Pentru ca indiferent de cat s-ar chinui unii sau altii sa-l denigreze pe Ion Iliescu, domnul presedinte a facut si face istorie in Romania.

  6. cre88 Says:

    Domnule Ion Iliescu,

    Tin sa va anunt ca am pierdut si alegerile astea (in 2004 cand m-am inscris in partid am fost intrebat de ce o fac. Am raspuns: “Pentru ca eu cred ca vom pierde alegerile” si mi-au sarit toti in cap ca nu e adevarat… dar m-au primit). Asta zic si astazi. Bate PDL-ul la PSD si PNL pe toate televiziunile. Nu exista oameni combativi in partid si aia care erau sunt plecati probabil in colegiile lor disperati sa nu-si piarda scaunul (ce conteaza partidul, el sa intre in parlament). Se pare ca s-a luat prea in serios treaba asta cu uninominalul cand de fapt oamenii tot pe sigla vor vota, inclusiv eu. Habar nu am cine e candidat in colegiul meu, nu stiu exact ce numar are colegiul si nici nu ma intereseaza dar stiu ce voi vota si credeti-ma chiar sunt informat in domeniul politic. PD-L ul in schimb si-a pus altileria combativa la toate emisiunile pe tv. Noi am lasat totul pe MARIAN SARBU, CRISTIAN DIACONESCU si ECATERINA ANDRONESCU care or fi ei competenti dar sunt oameni prea blanzi ca sa faca fata unei lupte cu basescienii. Niste oamni de calitatea celor de mai sus si cu agresivitatea lui Vanghelie nu avem? Atunci ne meritam locul si tara isi merita soarta.

  7. sfinx667 Says:

    Domnule Preşedinte Ion Iliescu,
    Opinia mea o cunoaşteţi, cameleoni,duplicitari… în adevăr, greu de ” citit ” şi de ” pătruns ”, nu am nici o fărâmă de încredere în nemerniciile debitate de aceste personaje ce-şi schimbă culoarea politică funcţie de interesele personale sau ale Stăpânilor cărora le slujesc la un moment dat … la fel îşi schimbă opiniile şi declaraţiile, aceste sublinieri spun tot despre caracterul, intenţiile şi scopurile lor. Nu suntem tâmpiţi !

    http://sfinx667.wordpress.com/2008/11/22/din-nou-talpes-talpes-balmes-cameleonism/

    În ceea ce mă priveşte, nimeni şi nimic nu-mi poate clinti stima , respectul ce vi le port şi nici principiile şi connvingerile.
    stimă şi deosebită consideraţie,
    Sibilla

  8. Victor Says:

    Domnule Presedinte,

    Eu mi-am spus parerea despre Magureanu si despre scrierile lui la articolul anterior. Vazand acum si tupeul incredibil de a va trimite un exemplar al prostiilor pe care le-a debitat si, mai mult , ca un tupeist lipsit de masura sa va scrie si o dedicatie plina de cuvinte frumoase, consider ca se impune ca fostul sef al serviciilor secrete sa fie supus unui control psihiatric. Am spus frustrat. Dar cred ca am fost prea tolerant.

  9. Ovidiu Says:

    Stimate presedinte Ion Iliescu, eu nu inteleg de ce nu mi-ati aprobat ultimul mesaj? de ce ? Oare trebuie sa scriu ce va place?
    Sa scriu ca Mihnea Georgescu care injura si scrie pe placul cuiva?

    Eu de mult am explicat de ce cred eu ca era vorba de o lovitura de stat militara.

    Virgil Magureanu care-i facut de ungur de domnul Mihnea Georgescu care pretinde ca nu-i rasist, mesajele lui sunt publicate.

    “Revolutia Româna nu a fost opera multimii iesite spontan în strada”
    Are dreptate Virgil Magureanu. De ce ? in primul rand el a remarcat ca mii de revolutionari au murit, el s-a referit la altceva adica revolutionarii nu au benificeat de revolutie nu ei au luat puterea, opera era a KGB-ului!

    http://nicolae-ceausescu.blogs.ro/

  10. leo Says:

    @ Oana Niculescu-Mizil
    Păi, părerea mea, de chibiţ pe marginea bălţii de-a ajuns politichia românească, aş zice că e semn bun că ai stârnit diversioniştii de prin presă… Se cheamă că eşti percepută nu doar de mine ca având o campanie remarcabilă într-o campanie incredibil de prost condusă de conducerea pesedistă rezultată, că tot m-au scos din pepeni unii p-acilea cu obsesia lor pe marginea loviturilor de stat, în urma unei lovituri de culise la Congresul din 2004. Şi ce bine-ar fi, cum povesteam cu instalatorul pe alte bloguri, dacă ar lua şi social-democraţii exemplul omologilor lor francezi de a-şi alege preşedintele de o manieră mai democratică, prin vot la nivel mai larg, acolo, la baza partidului, nu pe culoarele pe unde mişună combinatorii…
    Deci, în loc să te deranjeze, bucură-te de acest semn al faptului că tălică ai o prestaţie în afara notei obişnuite (din păcate) a acestei campanii… ne-electorale a pesede…
    Succes în continuare!
    O spune unul care a găsit, în fine, un avantaj pentru locuitorii unor zone mai… defavorizate a Bucureştilor: oamenii de acolo au pe cine vota. Ceea ce eu nu pot spune, privind zăpăcit la oferta în care intră madam „Ciocu mic”, otrăvitoarea floare de Crin, devenită din vârf de lance anti-băsescian al echipei „322” mare fan alianţa DA redivivus, pe calea spre RpR (Republica prezidenţială România) şi un pesedel despre care nici cum arată nu ştiu, că n-am văzut urmă de campanie locală prin zonă…

  11. ancaf Says:

    Chiar ca NO COMMENT!

    si totusi:
    mircea geoana & comp. nu cumva scriu si ei niste carti pe care sa va dea dedicatii?!

    din fericire (pentru noi!) veti ramane in istorie pentru ce ati facut, pentru cum ati gandit si nu pentru capacitatea Domniei Voastre de a atrage indivizi care, mai apoi, sa se lepede la prima cantare a cocosilor!

    O seara excelenta, Domnule Presedinte!

  12. krudus Says:

    “Domnului Presedinte Ion Iliescu omul care a facut istorie atunci cand toti ceilalti nu se aflau la inaltimea ei”.

    Adevarata si superba aceasta dedicatie !

    Mi-ar place ca in toate manualele de istorie, care vor fi tiparite de acum inainte, sa nu lipseasca acest citat cand vine vorba despre Presedinte.

    Multumesc frumos, domnule profesor !

  13. ancaf Says:

    @oana niculescu-mizil
    te felicit! dintre politicienii psd-isti (cu bloguri!), esti singura care ai avut curajul sa comentezi in favoarea presedintelui!

  14. ciprian blidaru Says:

    Tot ce pot sa spun e ca sarpele cu ochelari a muscat din nou.

  15. Virgil Măgureanu şi pretinsele sale dezvăluiri | AlterMedia Romnia Says:

    […] blogul lui Ion Iliescu se vede nsă dedicaţia olografă pe care Virgil Măgureanu i-o dă fostului preşedinte, exact pe cartea cică “incomodă” pentru acesta: “Domnului […]

  16. eugeniusro Says:

    asa cum “Clubul de la Roma “a lansat celebrul raport “Limitele Cresterii” pe care astazi il intelegem pe deplin, recent apar diverse documentare precum Zeitgeist care dezvaluie fatete ascunse ale lumii in care traim.
    asa cum managementul dezastruos al agriculturii din anii de dupa revolutie de fapt a ajutat la refacerea terenurilor agricole lasate in paragina, prin refacere naturala in urma secatuirii datorita agriculturii intensive practicate anterior, deci exista un plan ascuns acolo, la fel urmarind documentarul Zeitgeist, care face referire in special la societatea americana (pe care incercam din rasputeri sa o copiem) societate care urmareste ca oamenii sa fie cat mai putin pregatiti, si eventual orbiti si distrasi de la evenimentele reale cu ajutorul massmedia, (paine si circ) incep sa inteleg si necesitatea salarizarii proaste a profesorilor deoarece tara are nevoie de o generatie viitoare de prosti, la urma urmei Dostoevski spunea in Crima si Pedeapsa ca daca dezvolti o generatie educata si nu ii asiguri si preocuparile si nivelul de viata necesar obtii o revolutie. In fine adevarurile ascunse sunt un rau necesar fiindca nu toti oamenii inteleg la fel, Umberto Eco in Lector in fabula explica cum vorbitorul perfect este acela care stie sa vorbeasca pe limba ascultatorului si la nivelul acestuia.
    In fine D-le Iliescu cand credeti ca se va finaliza planul suprem, acela de alcatuire al guvernului mondial si cum se va ajunge la acesta credeti ca va functiona teoria Dv conform careia conflictele locale mai mici vor disipa urmatorul razboi mondial, cat credeti ca va mai tine si sperietoarea cu teroristii si care va fi urmatoarea, o sperietoare cu extraterestrii poate?
    Multumesc pentru atentia acordata Eugen

Leave a comment