REALITATI PE BLOGURI

Am vizitat recent blogurile Mariei Barbu, al lui Andrei Badin dar si al Karinei. Am apreciat un element comun : pertinenta cu care trateaza pericolul pentru imaginea si cultura Romaniei reprezentat de expozitia de la Romanian Cultural Institute din New York .

Exponate scabroase (cu zvastici, falusuri, injuraturi de lucruri sfinte) sunt girate de Institutului Cultural Roman, institutie patronata cu “dezonoare” de HR Patapievici, secondat de Mircea Mihaies – doi insi infatuati si plini de “venin” care isi permit sa ii si jigneasca pe cei care si-au exprimat indignarea.fata de modul in care este prezentata arta romaneasca in strainatate.

HR Patapievici se mai si “scuza”, afirmand ca el “nu face politica unei culturi nationale” . In aceste conditii se pune firesc intrebarea : Atunci a carei culturi? Si ce cauta, in aceste conditiuni in fruntea unui Institut Cultural Roman ?

Apreciez in mod deosebit apelul Mariei Barbu: Fac un apel la solidaritate nationala si culturala, atat in bloggosfera cat si in toata societatea civila romaneasca, pentru a stopa acest fenomen pernicios de denigrare a culturii nationale si a valorilor sale”.

25 Responses to “REALITATI PE BLOGURI”

  1. emigrantul Says:

    CITATE DIN HORIA ROMAN PATAPIEVICI (gasite pe internet)

    “In cartea sa -Politice- H. R. PATAPIEVICI scrie urmatoarele:

    1) Despre Romania, la pagina 63: -Radiografia plaiului mioritic este ca a fecalei: o umbra fara schelet, o inima ca un cur, fara sira spinarii-.

    2) Despre populatia Romaniei, la pagina 53: -23 de milioane de omuleti patibulari- (buni de spinzuratoare), iar la pagina 34 scrie: -un popor cu substanta tarata. Oriunde te uiti, vezi fete patibulare… guri vulgare, trasaturi rudimentare-. Sau la pagina 64 scrie: -Romanii nu pot alcatui un popor fiindca valoreaza cit o turma-.

    3) Despre limba romana, la pagina 64 scrie: -Romana este limba in care trebuie sa incetam sa mai vorbim sau sa o folosim numai pentru injuraturi-

    4) Despre istoria romanilor, la pagina 63, scrie: -Toata istoria, mereu, peste noi a urinat cine a vrut. Cind i-au lasat romanii pe daci in forma hibrida, stramoseasca, ne-au luat la urinat slavii: se cheama ca ne-au plamadit din aceasta clisa daco-romano-slava, ma rog. Apoi ne-au luat la urinat la gard turcii: era sa ne inecam, asa de temeinic au facut-o. Demnitatea nostra consta in a ridica mereu gura svintata, iar ei reincepeau: ne zvintam gura la Calugareni, ne-o umpleau iar la Razboieni, si asa mai departe, la nesfirsit. Apoi ne-au luat la urinat rusii, care timp de un secol si-au incrucisat jetul cu turcii, pe care, in cele din urma, avind basica udului mai mare, i-au dovedit-.

    5) Despre cultura romanilor presedintele Institutului Cultural Roman scrie: -Puturosenia abisala a stătutului suflet romanesc…, spirocheta romaneasca isi urmeaza cursul pina la eruptia tertiara, tropaind vesela intr-un trup inconstient, pina ce mintea va fi in sfirsit scopita, inima devine piftie, iar creierul un amestec apos-, iar la pagina 56 scrie: -cu o educatie pur romaneasca nu poti face nimic-.”

  2. emigrantul Says:

    Lasati, domnule presedinte, ca Horia Roman Patapievici nu este asa batrin. El va apuca revenirea comunismului in Romania si bineinteles va sfirsi in fata unui pluton de executie fara ca nimeni sa il regrete.

  3. SorinPLATON Says:

    Stimate d-le presedinte Iliescu,

    In raspuns la initiativa mea de a dezlipi “eticheta de produs expirat din pieptul dvs”, de a promova valorile social-democratiei moderne in randurile electoratului defavorizat, pentru indrazneala de a fi produs fara sa mi se dea voie alte opinii in interiorul ideologiei si nu in ultimul rand pentru constanta critica contructiva ce a devoalat duplicitarismul unor lideri regionali PSD (recte Grupul de la Cluj) am fost recompensat printr-un act de demitere a mea din PSD, partid (precursori) al carui membru sunt din 1995. Consider acest fapt un grav atentat la valorile democratice cucerite prin Revolutia din 89 ce trebuie tratat ca atare.

    Si caii se impusca, nu-i asa?…

    Cu stima,
    SorinPLATON

  4. Bibliotecaru Says:

    @ Ion Iliescu
    Eu nu ştiu ce fel de politică face domnul Patapievici, nu am urmărit în ultimii ani activitatea domniei sale, pot însă să spun că Institutul Cultural Român are în ultimele şase luni o explozie de tinereţe. Este activ, este peste tot, promovează din plin cultura românească. Desigur, părerile pot fi împărţite. Ceea ce am urmărit eu de aici, din ţară, şi am preluat pe blogul meu, mi s-a părut un efort românesc extraordinar.
    Iată, de exemplu, ultimul eveniment organizat de ICR, eveniment descris şi pe blogul meu:
    “În data de 17 Iulie 2008, Institutul Cultural Român din Lisabona a inaugurat, la Muzeul Naţional de Arheologie din cadrul faimoasei Mănăstiri Jerônimos (monument unde au avut loc ceremonii fundamentale pentru istoria Portugaliei şi a Europei), expoziţia itinerantă de icoane şi fresce ortodoxe a artiştilor români Ioan şi Camelia Popa.” (http://giconet.blogspot.com/2008/07/expoziie-romneasc-de-icoane-i-fresce.html)

    Ceva nu se leagă…

  5. Maria Barbu Says:

    Domnule presedinte,

    va multumesc in numele meu, dar, mai presus de mine, in numele culturii romane. Dumneavoastra, ca sef al Statului roman, ati creat Institutul Cultural Roman pentru a face din acesta un ambasador de electie al culturii romanesti in lumea intreaga, al traditiilor noastre si a tot ceea ce inseamna manifestatre de identitate nationala, identitate care este, asa cum bine stim, eminamente culturala.
    Faptul ca acum, in aceasta perioada, ICR se afla sub conducerea dlui HR Patapievici, nu inseamna ca Institutul a devenit proprietatea particulara a acestuia, incetand sa mai aiba indatorirea de a servi cultura nationala. Civintele lui HR Patapievici nu fac decat sa il incrimineze si mai mult, dezvaluind faptul ca acest om nu numai ca nu este interesat sa serveasca onest cultura nationala si promovarea ei in lume, dar acrediteaza ideea ca nu este responsabilitatea sa sa faca acest lucru. Cum se mai poate atunci sa acceptam ca HRPatapievici sa ramana in continuare directorul Institutului Cultural Roman? Nu are decat sa conduca un isntitut islamic, ca tot se exprima de curand in favoarea islamistilor, parand chiar sa justifice atacurile de la 11 septembrie!!!
    Nu avem de ce sa acceptam aceste permanente insulte la adresa culturii romanesti, facute in numele unei tolerante prost intelese sau, in realitatea, a unui extremism care aminteste de epoci triste ale istoriei recente.
    Va multumesc inca o data pentru responsabilitatea si acuitatea cu care un lider politic de talia dumneavoastra intelege sa urmareasca problemele tarii, fiind constient ca identitatea noastra nationala, fara sa aiba suportul cultural, se afla in mare pericol!

  6. Victor Says:

    Domnule Presedinte,

    Poate nu este lipsit de importanta faptul ca ICR se află sub autoritatea preşedintelui României Traian Basescu care este si preşedinte de onoare al acestuia.

    Astfel poate se explica totul. Patapievici proaspat imbogatit prin “marinimia” patronului fostei Edituri Politice a PCR, Liiceanu Gabriel. Liiceanu un adevarat “om al puterii”. Pe de alta parte stim cu totii legatura intre cultura si presedintele Basescu.

  7. hydrotechnicus Says:

    Raspund cu drag APELULUI – pentru identitatea noastra nationala, pentru aceasta cultura ce dainuie de veacuri, pentru valorile noastre de neegalat si pentru afirmarea valorilor. Faptul ca Ion Iliescu este in lumea noastra, a blogerilor, ca poate sa se exprime neingradit de rigorile fostei si actualei functii reprezinta afirmarea clara a LIBERTATII !!! Numai asa pot fi eliminate nonvalorile: patapievicii, mungii, adamestii, si patronii lor spirituali “basestii”

  8. sfinx667 Says:

    Domnule Presedinte Ion Iliescu,
    Cu tot respectul pe care vi-l port, multumindu-va pentru atitudinea manifestata si implicare in a demasca public acest impostor care-si zice roman, care s-a facut de mirul tarii si-al lumii de buna voie si ” sfatuit ” de altii, cerand scuze tuturor colegilor care au comentat deja si si-au manifestat indignarea justificata de altfel si au raspuns cum era de asteptat apelurilor facute de catre dumneavoastra, Maria Barbu, Andrei Badin, Karina, subbscriu cu tensiunea atat de ridicata ca-s la un pas de comotie, fara gluma, si marturisesc ca nici macar demni de mila cei nominalizati atat de graitor de catre colegul hydrotechnicus, nu sunt…
    In ultimul timp campania lor de denigrare a depasit orice limita a bunului simt, improsca cu noroi peste tot, nu au nici macar simtul realitatii, ce zic eu, sunt total rupti de realitate… bloggerii sunt ” gherila “, societatea civila e fie ” prostimea ” fie ” tiganci imputite “, nu vad in fata lor decat comunisti… de fapt ei vad rosu, se tem, dar precum bivolii sloboziti la comanda, trec prin tot si toate si isi vor prinde coarnele in primul gard !
    Ce dovada mai mare de zminteala dorim si, imi asum responsabilitatea a ceea ce afirm, citatele mentionate de colegul emigrantul spun TOT !
    Personajul in cauza, caci om nu-l pot numi, are observ cam multe in comun cu duduia Pipidi : mai mult ca sigur acelasi stapan, vocabular , limbaj de mahala, se rafuiesc cu defunctii, se conidera atotstiutori si spirituali si ridica pretentii de mari dive si vedete cu expresii de genul ” popor cu substanta tarata “…
    Propun sa strangem semnaturi si sa mearga ei unde doresc si se simt bine, sa se culturalizeze la usile unde si-au vandut sufletele, caracterele josnice si le-au infatisat deja in toata splendoarea, iar unde inca nu au reusit, vom face noi cunoscut !
    Am spus tot timpul, cea mai mare greseala e ca Basescu e subestimat, stie tot timpul ce face si de ce, iaca-ta ca ” unelte ” are mereu la indemana… ce ma supara pe mine e ca sunt uniti in magariile si netrebniciile la care se dedau … cred ca s-a inteles clar unde bat…
    Dumneavoastra sunteti mereu prezent, activ, atent la detalii, multi inca dorm… e deja o palma grea pe obrazul tarii noastre si e firesc sa doresc acum unitate si solidaritate, atitudine din partea romanilor, caci imaginea Romaniei e din nou sifonata, nu a conducerii, nu a partidelor, ci a noastra a tuturor !
    Ma duc cu gandul la ” cum nu vii tu, Tepes, Doamne, ca punand mana pe ei, sa-i imparti…. “, vorba lui Victor : ” basescu si … cultura ” …
    Dumnezeu sa le dea dupa cum au sufletul iar noi, sa nu ne oprim in a demasca acesti farisei si rusini nationale !
    Va multumesc domnule presedinte, si inca o data cer scuze tuturor, dar eu trebuie sa spun clar si limpede , nu am metafore la indemana si nici vre-o retinere in a-i menaja, mi-e rusine cu aceste specimene , rusine si mi-e sila, desi, o surpriza nu este …asta e tot ce pot, cu ” patronul lor spiritual ” in frunte… halal …
    Sibilla

  9. aviaxis Says:

    Vedeti care e problema cu poitica asta? Eu habar n-am despre ce e vorba dar pentru simplul fapt ca am citit informatia pe blogul dumneavoastra primul instinct este sa imi pun intrebari in ce priveste veridicitatea lor sau intereselor pe care le-ati putea avea…

  10. Bibliotecaru Says:

    @ Ion Iliescu
    Pentru că văd că lumea mă percepe simpatizant al domnului Patapievici şi că nu sunt echidistant în ceea ce-l priveşte… cu permisiunea dumneavoastră am să dau un link spre un răspuns al meu care să-mi justifice afirmaţia.
    https://www.blogger.com/comment.g?blogID=585491415059872265&postID=6355610410336702209&page=1

  11. sherby2007 Says:

    Buna! Sunt Serban. Ai un blog frumos. Ai putea intra si tu pe al meu? :) http://sherby2007.wordpress.com/

  12. geomarz Says:

    HRP a aparut pe micile ecrane dupa 89. Mai inainte nu stiu daca am auzit ceva despre el.
    M-a impresionat in mod neplacut cu fata lui subtire si gura rea. Comentariile, atat de gustate de unii, nu reusesc sa depaseasca nivelul de verbatiefara fond.
    Ca si o doamna supraponderala (Pipidi Mungiu) si un poet auto intitulat Iaru (numele sau real este Rapa Florin) au pretentia monopolului asupra culturii romane pe care nu fac decat sa o compromita.
    Nici unul dintre acestia nu-si respecta neamul, stamosii si traditia. Imi pare rau ca, cel putin HRP este platit de poporul raoman ca sa-l injure in fata strainilor.

  13. geomarz Says:

    Sibilla
    Are dreptate. N-ar strica o lista de smnaturi pe un protest la o asemenea marsavie.

  14. Poate a venit vremea… « Victor Reloaded Says:

    […] a venit vremea… Jump to Comments Am citit  ieri pe blogul Presedintelui Iliescu un articol in care Domnia Sa isi exprima ingrijorarea cu privire la scandalurile provocate de expozitiile […]

  15. De ce nu mai candidez? « Mihnea Georgescu Says:

    […] dogmatism, la servilismul reacţionar al clasei politice actuale. Din păcate, prin retragerea lui Ion Iliescu din Parlament şi prin împiedicarea unor tinere talente să se afirme, vom asista la o […]

  16. Demnitatea la români sau cotarlele jegoase « Şturm und Zdrang Says:

    […] emigrantul Says: August 1, 2008 at 6:15 pm […]

  17. anemary32 Says:

    Din punctul meu de vedere, ca cetatean al acestei tari si care traieste in aceasta tara, H.R. Patapievici, a prezentat realitatea culturii noastre nationale fara insa a face politica ei.

  18. eugennl Says:

    Cred ca este o chestiune complexa intervenind pe de o parte libertatea de exprimare pe de alta parte aspectul politic de reprezentare dezastroasa a Romaniei intr-o expozitie care a fost viiztata de masini de politie si a fost un dezastru de imagine. Pentru asta faimosul aparator al eticii si moralei domnul Patapievici trebuie sa-si dea demisia asa cum cere de la “mizerabilii corupti” din clasa politica. Functia sa platita mai gras decat presedintele nu este numai o sinecura dar are si responsabitati.
    Nu sunt un fan al dumenalui cred ca dl Patapievici are toate aspectele
    unui guru modern adulat dar cu idei foarte “exotice”. Daca d guru Bivolaru ar fi avut talent la scris probabil in competitie pe piata. Asa asta este avem doar un guru national. Celalalt l-am exportat in Suedia.

    Pe de alta parte in ce priveste aspectul artistic eu cred ca trebuie sa fim rezervati in ce priveste acest tip de arta.
    Multe curente de arta avantgardiste au fost la timpul lor criticate ca dezgustatoare,ridicole. Recent directorul sectii de arta noua din galeriille Tretiakov a fost demis tocmai pentru picturi care nu prea erau corecte politic si ar pueta fi urmarit penal iar actiunea a fost repudiata.
    Are si ea dreptul la expozitii. Daca va fi apreciata bine bine daca nu nu.
    Expozitia cu scandal ar fi terbuit prezentata mai intii in Romania intr-um mod mai low profile.

  19. Impostura fără frontiere « skeptical eye Says:

    […] 3, 2008 · No Comments Preşedintele Ion Iliescu, alături de câţiva bloggeri pe care-i apreciez, Sibilla, Maria Barbu şi alţii, au ripostat […]

  20. geomarz Says:

    @ eugennl
    Domnule, avangardistii au ramas in istoria culturii numai cand au avut ceva de spus. Disutia este ca domnul Patapievici NU are nimic de spus ci numai denigraza poporul din care se trage ( ca nu face parte) si care-l hraneste (prin intermediul Institului in fruntea caruia se afla).
    Nu-mi amintec ceva obscen antifrancez in Baudlaire, sau obscen antienglez in Poe, sau obscen antiroman in Trstan Tzara.

  21. sfinx667 Says:

    @anemary32,
    detailezi afirmatia dumitale : ” Patapievici, a prezentat realitatea culturii noastre nationale … “, caci parca nu-mi vine a crede ca numiti zvasticile si obscenitatile ca fiind ” realitate a culturii nationale ” ??!!!
    Oameni de valoare in diverse domenii , copii talentati si olimpici, carti publicate, expozitii de pictura…. exista, sunt reale…. aaa, ca nu au ” injerasul pazitor ” in spate, precum personajul Patapievici e adevarat ;)
    Zic sa cugetati si sa reformulati ” porumbelul ” …
    Sibilla

  22. Datul cu presupusul, aka ‘presa de investigatie’ « Durox’s Weblog Says:

    […] trebuie scrise, pana sa se autosesizeze masele? Abia astept sa aflu… intre timp insa, Iliescu (nu cititi comentariile inainte de masa), medaliaza bloggeri de investigatie, si se arata solidar […]

  23. rhorvath Says:

    FARA IMUNITATE

    Autor: ROBERT HORVATH New york
     

    EXPOZITIA ANTISEMITA A LUAT SFARSIT. CONSECINTELE URMEAZA. DESECRAREA UNOR MENORE LA NEW YORK ,NU VA FI UITATA USOR. NU VA FI UITAT PRESEDINTELE BASESCU CARE A SPRIJINIT SI INCURAJAT ACEASTA BLASTFEMIE. ANTIDEFAMATION LEAGUE CEA MAI PUTENICA ORGANIZATIE EVREIASCA DIN LUME, A APORNIT DEJA ACTIUNE IMPATRIVA ICR SI A INCEPUT MONITORIZAREA ROMANIEI BASESCU TREBUE IMEDIAT CHEMAT IN FATA PARLAMENTULUI PENTRU A DA SOCOTEALA. NICI O IMUNITATE, LEGEA TREBUIE APLICATA EGAL TUTUROR, INCUSIV CLANULUI PATAPIEVICI. DACA DANSUL A ALES SINUCIDERA POLITICA,ESTE PROBLEMA LUI PERSONALA (CLANUL MAI INPORTANT DECAT POPORUL). DAR NU ARE DREPTUL DE A PREJUDICIA IMAGINEA SI DEMNITATEA TUTUROR.

  24. rhorvath Says:

    PENTRU CEI INTERESATI IN DE ALE ARTEI, SITE-UL MEU ESTE
 http://www.devagallery.com
 CU GANDURI BUNE DE PESTE OCEAN
 ROBERT HORVATH (DEVA)

  25. rhorvath Says:

    Balul urinarilor din New York a luat sfarsit
    ( Cristian Neagoe trimis acasa)
    Mesaj 1 Please note that as of October 10, I completed my mission at the Romanian Cultural Institute in New York.
    From now on please send your messages to Stefania Ferchedau, Events coordinator Thank you.
     Cristian Neagoe

    Mesaj 2 fragment Subject: Secta satanista la ICR New YorkAmbasada Romaniei in Washington DC
Ambasada Romaniei in Washington DC
Adrian Cosmin Vierita Stimatedomn, .Asa numitii artisti fac parte din secta satanica Zacusca Senzual.Conducatul  acestei secte cu ramificatii internatiole este Cristian Neagoe  directorul de programe la centrul din NY. Aceasta secta combina satanismul, drogurile cu o ideologie indreptata impotriva orcarei credinte sau forme de umanism. Va pun la dispozitie doua materiale. Aceste materiale trebue imediat transferate specialistilor. Pentru a asigura protectia cetatenilor din cladirea Consulatului Roman, Cristian Neagoie trebuie imediat arestat.Autoritatile americane sunt foarte ingrijorate de infiltrarea acestor satanisti pe filiera diplomatica.Va asigur ca situatia este extrem de grava.
    Robert Horvath
New York
    Las consideratiei dumneavoastra, daca exista vreo legatura intre cele doua mesaje. Articolul “ICR este un club satanic” cu fotografii si documente, sta la dispozitia oricarui publicatii care vrea sa sparga cenzura.

     

Leave a comment