COMENTARII…LA COMENTARII

In legatura cu opiniile, mentalitatea si comportamentul lui HR Patapievici, citatele postate de emigrantul sunt edificatoare, ca si luarile de pozitie ale Mariei Barbu, sfinx667, hydrotechnicus, nraducanu pe blogul Bibliotecarului, geomarz .

Eu nu doresc sa ma mai opresc asupra acestei teme. Sugestia lui geomarz ar merita luata in considerare. Asa-zisii „elitisti” din societatea civila nu scapa nici o ocazie pentru a se lansa cu declaratii si „liste de sustineri”. Este stilul lor! In consecinta, propunerea colegilor de blog ar fi „raspunsul cu aceeasi masura”!

SorinPLATON trece printr-o experienta trista. Dezaprob asemenea masuri antidemocratice, adoptate de unii care se pretindeau promotorii spiritului democratic ai “reformei in PSD”. Te sfatuiesc sa te adresezi Comisiei Nationale de Arbitraj si Integritate Morala.

odiseu crede ca defrisarile nu au legatura cu retrocedarile: “de unde au avut acei oameni de afaceri bani ptr a-si permite atatea defrisari?” mentioneaza d-sa. Raspuns : Tocmai din defrisari si vanzarea lemnului !

Apoi sa nu credeti ca predomina printre cei intrati in “posesie” – taranii lipsiti de mijloace din zonele respective – ci, de regula, oameni instariti, care s-au si imbogatit, in acesti ani, din afacerile cu lemn!

Cert este ca in judete ca Suceava, Neamt, Bacau, Harghita, Maramures, unde s-au intensificat fenomenele hidrologice periculoase, este vizibil jaful care a avut loc in acesti ani, dezgolirea masiva a unor versanti, cu efecte multiple – inclusiv accentuarea formatiilor torentiale si amplitudinea viiturilor, alunecarilor de teren, eroziunilor de versanti, s.a.m.d.

Aprecierea dvs. privind impozitarea graduala este subiectiva, nu tine seama de realitati – nu numai de la noi (accentuarea polarizarii sociale, eliminarea impozitarii graduale a veniturilor globale individuale, nu a cifrei de afaceri a agentilor economici) – dar si din tarile membre ale UE, cu economii de piata consolidate, unde nu se practica impozitarea prin cota unica, ci din contra prin sisteme diferentiate, combinate cu masuri de protectie sociala si de limitare a polarizarii sociale !

In legatura cu reactiile lui bucur privind relatarile despre inundatiile de la noi si “circul” oferit de politicieni, cred ca deosebit de relevant este comentariul oferit de blogul jurnalistei Sorina Matei – reporter de teren, care a trait si a asistat nemijlocit la dramele umane ale cetatenilor atat la inundatiile din 2005 cat si la cele din acest an.

Vreau sa precizez ca inundatiile masive (de mari dimensiuni), nu au avut loc numai in ultimii ( 8 – 10) ani, ci, mai ales, in anii 1970 si 1975, dar acestea au fost urmate si de mari lucrari hidrotehnice, promovate in principalele bazine hidrografice (pe Prut, Acumularea Stanca Costesti, si lucrari de indiguiri in aval, ca si lucrari de atenuare a viiturilor in bazinele Jijiei si Bahluiului ; acumularile de pe cursul mijlociu al Siretului ; acumulari si poldere in bazinul Tarnavelor, pe cursul mijlociu al Oltului si pe Oltul ardelenesc, in bazinele Somesului si Crisurilor, acumularile de pe Argesul Mijlociu, de pe raul Dambovita – acumularea Vacaresti, acumularea Dambul Morii, la intrarea in Bucuresti a raului, combinata cu canalizarea Dambovitei in centrul Bucurestiului: acumularea Siriu pe raul Buzau; acumularea Dridu, pe Ialomita mijlocie: acumularea Maneciu pe raul Prahova, etc. etc).

Din pacate, in ultimii 20 de ani asemenea lucrari nu au putut fi promovate, datorita dificultatilor de ordin financiar.

Se va impune, de aceea, reluarea tuturor proiectelor de amenajare a bazinelor hidrografice, pornind si de la concluziile ce se impun din analiza evolutiei fenomenelor meteo si hidrologice din ultimii ani.

15 Responses to “COMENTARII…LA COMENTARII”

  1. hydrotechnicus Says:

    Apreciez concluzia specialistului Ion Iliescu (in postarea caruia se simte durerea unui “domeniu abandonat”) :”Se va impune, de aceea, reluarea tuturor proiectelor de amenajare a bazinelor hidrografice, pornind si de la concluziile ce se impun din analiza evolutiei fenomenelor meteo si hidrologice din ultimii ani”.
    Cine sa o faca, domnule Presedinte, impostorii si neavenitii?!!
    Parlamentul va trebui sa adopte o lege (poate Olguta Vasilescu sau Oana Zavoranu!!! sau PEPE!!). Pentru asta trebuie sa va mai ganditi!!
    Pana una alta, Adrian Nastase, seful departamentelor PSD, proaspat refrisat in fiorduri, ar trebui sa structureze la PSD (viitorul titular al functiilor guvernamentale) un departament al Apelor, Padurilor si Mediului, condus de un specialist si nu de un agricultor..raspopit!

  2. geomarz Says:

    @ Odiseu
    Iata o situatie concreta. In satul din care ma trag, bunicii mei au avut o minuscula suprafata de padure “o sfoara”, pe care, dupa moartea tatalui meu am mostenit-o. Nu-mi face cinste, habar n-am unde ar trbui sa se plaseze acea sfoara de padure. Dar nu asta-i important acum.
    Iata ce vreau sa spun, ca raspuns la intrebarea retorica a domniei tale “de unde au avut bani sa exploateze unii pdurea”.
    La ceva timp dupa ce am mostenit, o vara buna m-a contactat sa ma informeze ca fiul ei s-a apucat de afaceri cu lemn si-mi propunea sa-mi de o minuscula suma de bani in schimbul acordului meu de ca respectivul nepot sa-mi taie pdurea. Minuscul, insemnand minuscul ( in RON 300-400 lei). La raspunsul meu negativ mi-a spus: “Atunci o sa t-o taie d- fecea” ( in traducere degeaba). Si , probabil asa s-a si intamplat. Si ca mine, au patit-o multi altii in aceste timpuri de mare instabilitate, cu talharia ridicata la rang de lege.
    V-am mai spus citatul meu preferat din zisele lui Donciu Vasile : “Daca n-ai bani, esti prost”. Corolarul acestei afirmatii este urmatorul: “Daca ai bani esti destept si ai dreptate in tot ceea ce faci”
    Legea juglei ]n jungal umana contemporane eufemistic denumita “economie de piata” sau, mai bine, “economie de vanzare” cum am auzit eu o data la un post de radio care emitea in limba AROMANA,

  3. geomarz Says:

    Dupa cum reiese din recentele sondaje publicate, PSD-ul se indreapta vertiginos catre disparitie !!!
    Bravo voua flacai !!!
    Renuntatea la I.I. v-a fost benefica !!!
    Viitorul presedinte al R va fi tot domnul Base !!!

  4. geomarz Says:

    Domnule Iliescu
    Pe cand incepem lista de samnaturi cu pricina ?!

  5. emigrantul Says:

    Pe H.R. Patapievici l-am avut profesor la fizica (laborator). Imi aduc aminte ca pe parcursul celor doua ore de lucrari, in majoritatea timpului, Patapievici, care nu era foarte cunoscut pe atunci, statea la catedra si discuta filosofii cu un coleg de an al meu, nepotul unuia din Lovinesti.
    Sincer sa fiu, numai ca un profesor de fizica nu se comporta. Parea oarecum desprins de realitate. Traia intr-o alta lume. Cel putin asa il percepeam eu atunci.

  6. sfinx667 Says:

    @geomarz,
    cu tot respectul fata de dumneavoastra, va trebui sa nu ne oprim doar la semnarea unei petitii online, Victor Babiciu are deja inca o propunere si sunt convinsa ca ne va contacta, e datoria noastra a tuturor sa ne implicam !
    Asa cum spune domnul Presedinte Ion Iliescu, trebuie sa facem ceea ce trebuie ” aceeasi maura ” , e in putinta noastra !
    toata stima,
    Sibilla

  7. geomarz Says:

    @Sibilla
    Sunt de acord. Tinem legatura.

  8. leo Says:

    @ geomârz
    Ei asta-i bună! După atâtea cacealmale trase de-a lungul timpului, chiar mai ia cineva în seamă aşa-zisele sondaje, mai ales dintr-acelea ale iRealităţii?! Care ar fi cataclismul ăla major care să fi răsturnat trendurile în aşa hal de la locale încoace încât, brusc, pesedeul să ajungă pe cale de dispariţie şi, la fel de brusc, românii să-şi fi pierdut uzul raţiunii întratât încât să dea năvală a vota cu cea mai penibilă paiaţă ce se va fi urcat vreodată în scaunul de vlădică al vreunei ţărişoare române?!? Oare n-ajunge inepţia aia conform căreia nu mai puţin de două treimi dintre români s-ar buluci la urne pentru a vota acelaşi personaj grotesc, ce n-are nimic în comun cu ţinuta de şef de trib preistoric, necum cu una de şef de stat modern, pentru a se edifica oricine câtă valoare sociologică poate avea aşa penibilitate de sondaj? Ori crede cumva cineva că au emigrat brusc toţi ungurii din Transilvania încât să nu mai poată intra UDMR-ul în parlament? Ori s-a trezit brusc în secuime conştiinţa platformelor politice şi i-a găsit dragul de a vota platforma politică a pedelacheilor? Că veni vorba, care platformă?
    Hai să fim serioşi! Nici eu, tăticul cimiliturilor şi mama şopârliţelor nu pot lua în serios aşa panaramă de banc prost ca sondajul cu pricina…

  9. Mihnea Georgescu Says:

    SEMNAŢI PETIŢIA PENTRU DEMITEREA LUI PATAPIEVICI

    To: Preşedintele României, Traian Băsescu, Prim Ministrul României, Călin Popescu-Tăriceanu

    Noi, Românii de Bine din această Ţară, intelectuali de toate orientările politice, dar şi oameni simpli revoltaţi de modul incalificabil în care sunt terfelite valorile acestui Neam,

    Solicităm destituirea din funcţia de director al Institutului Cultural Român a lui HORIA-ROMAN PATAPIEVICI, pentru abateri grave şi repetate împotriva bunelor moravuri, antisemitism şi anticreştinism.

    Considerăm că limbajul său anti-românesc, anti-semit şi anti-creştin este profund descalificant pentru un om în general, pentru un om de cultură mai ales şi total incompatibil cu calitatea de funcţionar cultural al Statului Român.

    Cerem aducerea lui HORIA-ROMAN PATAPIEVICI în faţa justiţiei pentru ultraj contra bunelor moravuri, propagandă extremistă de dreapta şi antisemitism.

  10. Mihnea Georgescu Says:

    SEMNAŢI PETIŢIA PENTRU DEMITEREA LUI PATAPIEVICI!

    http://www.petitiononline.com/hrpata/petition.html

  11. SorinPLATON Says:

    D-le presedinte,

    Va prezint brand-ul Gordon Brown…(daca mai intereseaza pe cineva) o victima a superficialitatii contribuabililor debilizati. Traian Basescu viceversa…

    “Si da-ne noua painea si circul…

    Cele bune!

  12. Cezar Pesclevei Says:

    Cugetări electorale (Dumitru Morhan)
    august 4, 2008 by Cezar Pesclevei
    Timp de 19 ani de la căderea regimului dictatorial de tip comunist, ne-am săturat să mai fim minţiţi, induşi în eroare, amânaţi şi amăgiţi „cu zăhărelul” politic. Diverşi oameni politici s-au perindat în diversele instituţii ale statului, fie că vorbim de instituţia Preşedinţiei, a Guvernului sau a Parlamentului pentru a ne lăsa un gust amar ce revine ori de câte ori îi revedem. Destule personaje au ajuns să dispună de România şi să ne spună în definitiv că ne-au amăgit sau că nu a fost posibilă respectarea promisiunilor făcute cu atâta pathos, din motive independente de ei.

    Este momentul să ne trezim. Măcar în acest al treisprezecelea ceas al unui prea târziu ce încă încearcă să evite tragismul unui popor ce nu mai poate face nimic pentru a se salva. Nu la întâmplare imnul de stat al României a preluat versurile lui Andrei Mureşanu, pentru a ne reaminti, mereu şi mereu, că o trezire din somnul lung al ignoranţei şi a lipsei conştiinţei civice este imperioasă. Altfel, imnul nostru va fi schimbat din „Deşteaptă-te române” într-un imn grav, funebru, interpretat de fanfară şi intitulat „Înmormântarea României”, compusă de următoarea pleiadă ce va veni la guvernare.

    În vechime, conducătorii romani nu la întâmplare ofereau pâine şi circ! Şi în prezent, într-un context aparent rupt de cel al Imperiului Roman, în preajma alegerilor parlamentare, ulterior prezidenţiale, candidaţii vor încerca să ofere „pâine şi circ”, bineânţeles, sub forma unor mese cu bere şi mici sau programe artistice uşor digerabile. După alegeri, timp de patru ani, stimabilii indivizi generoşi cu mulţimea nu vor mai organiza astfel de evenimente şi nu vor realiza nici măcar ceea ce va fi scris în „fişa postului” lor, aceea de a cunoaşte problemele şi necesităţile comunităţilor care i-au votat prin a se intersecta cu electoratul acasă la el, în spaţiul rural sau urban, pe stradă sau chiar în incinta vreunei case.

    Doresc să vă ofer un exemplu negativ: Dumitru Morhan, Preşedintele Uniunii Democrate a Ucrainenilor din România (UDUR). Acest om nu a fost în stare să-mi publice un volum de versuri. M-a purtat pe drumuri, m-a minţit, mi-a propus întâlniri fără a mai avea bunul simţ de a onora întâlnirile programate la ora şi locul stabilite chiar de el. Mă întreb: cum va fi în stare acest om să rezolve volumul de probleme, ce necesită a fi rezolvate, ale celor ce-l vor vota, ca reprezentant în Parlamentul României, dacă de mai bine de doi ani nu a reuşit să rezolve publicarea unui amărât volum de versuri?! Cum aş mai putea avea încredere într-un astfel de om? Cum?

    La final, gândiţi cu mintea pe cine doriţi, cu adevărat, în Parlament, nu gândiţi cu mâinile ce au apucat ceva din „generozitatea” personajelor politice! Succes!

  13. Cezar Pesclevei Says:

    De ce mai Mihnea? de ce doreşti să îl demiţi pe Patapievici? Ai avea altul mai breaz de pus în locul lui? Şi dacă da, cine?

  14. Victor Says:

    Un social-democrat nu trebuie sa ii respinga pe cei cu bani si nu trebuie sa ii considere pe cei care s-au adaptat la societatea capitalista ca fiind in contradictie cu normele morale ale individului.

    Totusi, un social-democrat trebuie sa reprezinte cu precadere interesele oamenilor simpli. Un om simplu, un om modest, nu se poate simti reprezentat de un asa zis social-democrat care in timpul unor tragedii precum inundatiile recente prezinta public aventurile sale in diverse croaziere. Traim intr-o tara saraca inca, insa se pare ca unii social-democrati s-au rupt atat de tare de lumea reala incat li se pare firesc sa impartaseasca poporului trairile si emotiile din timpul unui concediu de vis pe care majoritatea romanilor nu si-l vor permite NICIODATA! Acestia considera ca politica tip tabloid este cheia succesului in ceea ce ii priveste. Poate sunt multi cei care asteapta avizi informatii despre croaziera unei vedete autohtone dar cu siguranta sunt putini cei care inghit aceste informatii venite din partea unuia care se prezinta drept politician social-democrat.

    Un social-democrat ii poate insela pe minunatii nostri oameni simpli, pe taranii romani care in seninatatea sufletului lor pot vota un rechin de Bucuresti ce se erijeaza in aparator al drepturilor acestora, in reprezentant al intereselor lor dar cu siguranta un astfel de om va pierde in timp iar roata istoriei nu il va ierta.

    Se zvoneste ca exista social-democrati a caror lupta politica a devenit sinonima cu o goana nebuna dupa bani sau/si mai rau, cu dorinta de putere necesara doar pentru a-si proteja averile realizate ilegal.

    Putina decenta domnilor social-democrati! In cazul in care zvonurile sunt adevarate, evident…

  15. SorinPLATON Says:

    Stimate d-le presedinte,

    La sugestia dvs. am compus o contestatie oficiala adresata Comisiei Nationale de Abitraj si Integritate Morala (respectiv d-lor Dorneanu Valer, Giugula Doru) si pentru conformitate am trimis-o la sediul de pe Kiselef nr.10 via email, fax si posta cu aviz de primire.

    In alta ordine de idei, ma bucura sincer faptul ca nu m-ati abandonat “in groapa cu lei (chiar daca stirbi)” si asta ma face si mai mult sa cred ca am ales si luptat in tabara corecta (principiala). Un lucru este sigur insa, pe mine asemenea situatii nu ma demoralizeaza, ba din contra, ma motiveaza si mai mult. Ca un detaliu important amintesc ca sunt format sa intorc binele sau raul primit in dar, demultiplicat de zece ori…

    Va doresc concediu placut, daca-l aveti. Undeva la sfarsitul lunii doresc impreuna cu colaboratorii apropiati sa va facem o vizita de lucru si curtoazie in acelasi timp. Este de vorbit despre luminita de la capatul tunelului…

    Cu stima si consideratie,

    SorinP.

Leave a comment