„DUPA 20 DE ANI”

A aparut semnalul volumului intitulat „Dupa 20 de ani – 1989 an de cotitura in istoria nationala si in viata internationala”, publicat de editura „SEMNE”.

In acest volum am adunat texte prezentate la Sesiuni de dezbateri organizate de IRRD (Institutul Revolutiei Romane din Decembrie 1989) ca si Expunerile consacrate celei de-a 20-a aniversari a Revolutiei Romane din Decembrie 1989 (la Academia Romana si la Clubul de la Bucuresti ) ca si texte publicate in presa cu aceasta ocazie).

Volumul cuprinde si o expunere prezentata la Institutul National pentru Studiul Totalitarismului despre „1971 – anul schimbarilor ideologice in Romania” , precum si o anexa documentara integrand principalele documente ale Revolutiei Romane (de la Timisoara si Bucuresti) si legate de evolutia politica in perioada decembrie 1989 – mai 1990 – primele alegeri libere care au dat viata unor obiective esentiale ale Revolutiei – promovarea in viata politica si in structura statului a principiilor democratice ale pluralismului politic si organizarea statului de drept pe principiul separatiei puterilor in stat, alegerea Adunarii Constituante pentru elaborarea noii Constitutii democratice a tarii.

Am inclus desemenea si Stenograma convorbirii mele cu membrii comisiei senatoriale, din 16 decembrie 1994, pentru cercetarea evenimentelor din decembrie 1989.

Volumul va fi lansat joi 10 iunie 2010, ora 12,00 in cadrul Targului de carte “Bookfest” (Romexpo), la Pavilionul 16 – spatiul Agora.

16 Responses to “„DUPA 20 DE ANI””

  1. Mihnea Georgescu Says:

    Am participat live la acea întâlnire pasională “după 20 de ani”. Nu pot ajunge joi, având un examen chiar joi după amiaza, dar sunt alături de dvs.

  2. Ovidiu Says:


    DA CLICK O STIRE EXTREM DE IMPORTANTA !!!!!!
    ——————————————————————————
    ——————————————————————————

    România mai funcţionează doar pe datorie, ritmul în care se împrumută de la începutul anului fiind de 600 de euro/secundă – adică 52 milioane pe zi sau 7,88 miliarde, până la începutul lui iunie.

    Economiştii atrag atenţia că, în scurt timp, s-ar putea întâmpla un adevărat dezastru: nimeni nu va mai vrea, sau nu va mai putea, să ne împrumute. Pe piaţa internă, băncile au ajuns la un prag de expunere de 18% pe titlurile de stat, iar maximul acceptat de băncile-mamă este de 20%. Pentru împrumuturi externe, momentul este prost din cauza problemelor din Grecia şi din zona euro.
    ————————————————————————-
    DA CLICK CITESTE TOATA STIREA !!!!

  3. Bibliotecaru Says:

    Există şi o versiune electronică?

  4. Sirghei Costin Says:

    Domnule Iliescu, de unde se poate achiziona cartea in librariile virtuale?
    Va multumesc,
    Costin Sirghei.

  5. theodora0303 Says:

    Vicepresedinte PSD, Liviu Dragnea a declarat ca luni, 14 iunie, dupa votarea motiunii, PSD va face o lista a rusinii, pentru a arata cu nume, prenume si fotografie pe cei care au votat taierea pensiilor.
    Eu i-as spune lista tradatorilor de neam si tara.

    EU I-AS SPUNE LISTA TRADATORILOR DE NEAM SI TARA

  6. nekunoscut Says:

    1989, an de cotitură în istoria naţională . Dar românul nu a înţeles după 20 de ani că liderii PDL sunt doar urmaşii lui Ceauşescu !
    ———————————————–
    OFFTOPIC:

    Boc şi ai lui doar simulează tăierile, teama de a nu fi linşaţi le-a ajuns până în gât, dar tot nu cedează. Vorba aia ” ambiţia e arma prostului “…ei încă n-au înţeles că dacă o să ia din salarii, oamenii vor peste ei, o să-i jupoaie de vii. Când omul nu are ce să mănânce şi cu ce să plătească chiria atacă fără discernământ. Cei care conduc guvernul, încă nu s-au văzut în oglindă că sunt refractarea lui Ceauşescu din 1989?

    ——————————————————————

    http://nekunoscut.wordpress.com/2010/06/07/cine-isi-va-asuma-consecintele/

    —————————————————————–

  7. dorucoarna Says:

    Ca o apoteoza, Domnule Ion Iliescu, ati putea incerca sa scrieti lucrarea:

    “Romania, peste douazeci de ani” ?

    Cred ca toti ar trebui sa ne intrebam ce (naiba) ne mai rezerva viitorul.

  8. cezarnicolescu Says:

    Parlamnetarii puterii vor vota motiunea daca ii vom convinge: http://wp.me/pWDK6-1J

  9. Călin Hera la Bookfest « Călin Hera. PA-uri şi mirări Says:

    […] Grigore Cartianu si voi tine cont si de cele scrise de Călin Cosmaciuc (da, colectionez cărti de Ion Iliescu […]

  10. Sibilla Says:

    Declaraţia lui Valentin Vasilescu, fostul comandant al aeroportului militar Otopeni, fost deputat de Bucureşti, acum consultant de specialitate al Exploziv-News, dată recent într-o bază aeriană secretă de la periferia New York-ului, în faţa unor ofiţeri de rang înalt ai FBI, împreună cu declaraţia pe care CIA i-a luat-o, în arest, asociatului lui Semion Mogilevich (cel cu ajutorul căruia Traian Băsescu a trimis în Columbia, către gruparea teroristă FARC, atât rachete sol-aer IGLA-S24, fabricate in România, cât şi o cantitate impresionantă de „bombă murdară”, cum este numit pe piaţa neagră, uraniul) este adevăratul motiv al vizitei-fulger, la Cotroceni, al şefului CIA, L. Panetta. Informaţia a fost confirmată şi ne-a parvenit din trei surse: 1. de la generalul US Army, Michael Hayden, pentru corespondentul nostru la Washington – Robert Horvath, reporter al Agenţiei Nippon Press, 2. de la Brian Lutz, ataşat al U.S. Secret Service (Ambasada Statelor Unite la Bucureşti), pentru Exploziv-News, 3. de către însuşi Panetta lui Colin Brayton, jurnalist la The Morning News, SUA, de asemenea corespondent special al Exploziv-News. Pe de altă parte, şi arestarea recentă a generalului israelian de origine română, Shimon Nahor (un alt important pion al lui Băsescu în traficul cu armament către terorişti), care a dat declaraţii complete referitoare la implicarea preşedintelui României în Reţeaua Morţii a lui Bout, a aprins spiritele la Washington DC, şeful CIA spunându-i, la întâlnirea de ieri de la Cotroceni, lui Traian Băsescu (sursa: un oficial SIE prezent la întâlnire): „SUA nu admite un al doilea Ceauşescu în România!”. El a lăsat să se înţeleagă că Băsescu face obiectul unor ample investigaţii în Statele Unite, dar şi Rusia, şi că pentru infracţiunile de sprijinire a grupărilor teroriste ale lumii prin furnizarea de armament, pedeapsa este scaunul electric. Vom continua, cu publicarea in exclusivitate a interviului luat de catre jurnalistul Roberth Horvath lui Victor Bout, pentru Exploziv-News, in inchisoarea federala din Thailanda, cu declaratiile complete ale lui Valentin Vasilescu, precum si cu ancheta lui Colin Brayton referitoare la implicarea directa a lui Basescu in contrabanda cu uraniu de provenienta ruseasca catre gruparea terorista FARC din Columbia, ancheta pe care jurnalistul de la The Morning News ne-a pus-o la dispozitie.
    Simona FICA
    http://www.exploziv-news.ro/abc/485-vizita-lui-panetta-la-cotroceni–scaunul-electric-in-sua-sau-30-de-ani-de-inchisoare-in-romania-pentru-bsescu-.html

  11. guvernulnational Says:

    VIITORUL NE REZERVA CEVA ULTRA-TEHNOLOGIC.COPII SE VOR CREA IN LABORATOR,NU IN UTER,IAR CINE NU VA AVEA UN CALCULATOR,NU ISI VA GASI DE LUCRU.

    IAR CU SIGURANTA,ALIMENTATIA VA FI ARTIFICIALA 100 LA 100,ASTFEL INCAT SA FIM DEPENDENTI DE TEHNOLOGIE.

  12. Mihnea Georgescu Says:

    Se pare că acum este un alt “spirit de la Snagov”…

  13. Mihnea Georgescu Says:

    Am un nou blog, domnule Preşedinte. Pe cel vechi l-am şters din motive personale. Vă rog respectuos să actualizaţi link-ul din BlogRoll.

    Cu stimă,

    Dr. Mihnea GEORGESCU.

    http://mihneazgeorgescu.wordpress.com/

  14. Bibliotecaru Says:

    http://bibliotecarul.blogspot.com/2010/06/cine-este-cu-adevarat-ion-iliescu.html

  15. theodora0303 Says:

    Domnule presedinte Ion Iliescu,
    Am avut onoarea sa particip la lansarea volumului „Dupa 20 de ani – 1989 an de cotitura in istoria nationala si in viata internationala”.
    Va multumesc pentru dedicatie.
    Cu deosebit respect
    Theodora Marinescu

  16. doboseriu Says:

    Lui Iliescu-n spaţiu’Agora ,
    Îi va lansa volumul “Semne”
    Întreb şi eu : O fi sosit ora ,
    La Revoluţie să ne-ndemne?

Leave a comment