SNOOKER

Snooker-ul este un sport interesant (un fel de biliard mai complicat) care devine tot mai popular datorita prezentarii competitiilor cele mai relevante de catre canalul TV „Eurosport”. Deocamdata, el ramane un sport eminamente britanic.

Marile competitii (inclusiv campionatul mondial) sunt dominate de jucatori englezi, scotieni, irlandezi, galezi, cca. trei chinezi si un australian – Neil Robertson, care a si castigat recent titlul de campion mondial pe anul 2010.

Am aflat cu placere ca exista o federatie nationala de Snooker si ca la Bucuresti a fost gazduit chiar Campionatul European de Snooker, care a fost castigat de un tanar belgian de 16 ani.

Dupa incheierea campionatului, la „Hotelul Rin” din Bucuresti, unde s-au desfasurat competitiile, in dupaamiza de sambata 4 iunie a.c. a avut loc un joc demonstrativ sustinut de unul din maestrii recunoscuti ai snooker-ului, britanicul Jimmi White, care a sustinut partide in compania unor competitori romani, precum si a noului campion european, tanarul belgian Luca Precel.

Federatia Nationala de Snooker a tiparit, cu acest prilej, un numar special al revistei sale.

In acest numar este inserat mesajul meu  de salut , pe care il voi prezenta in continuare:

Advertisements

5 Responses to “SNOOKER”

 1. emigrantul Says:

  Numărul unu mondial din snooker, scoţianul John Higgins, a fost suspendat, duminică, fiind bănuit că a acceptat mită pentru a aranja rezultatele unor meciuri şi nu va mai putea participa la niciun concurs organizat de Asociaţia Mondială Profesionistă de Snooker (WPBSA).

  Barry Hearn, preşedintele comitetului director al WPBSA, a anunţat, la BBC, că Higgins este suspendat cu efect imediat pe parcursul anchetei demarate în acest sens. El a adăugat că Higgins ar putea primi o sancţiune “foarte mare” în cazul în care aceste acuzaţii se adeveresc.

  Această decizie este urmare a publicării de către News of the World a unui material video în care Higgins şi managerul său acceptă circa 300.000 de euro pentru a pierde partide la patru competiţii prevăzute în acest an. Acest material a fost filmat cu o cameră ascunsă într-un hotel din Kiev.

  Managerul lui Higgins, Pat Mooney, a renunţat şi la funcţiile deţinute în cadrul conducerii WPBSA.

  Dezvăluirile din News of the World intervin în prima zi a finalei Campionatului Mondial, disputat la Sheffield. Higgins, în vârstă de 34 de ani, a fost eliminat în turul doi de veteranul Steve Davis.
  Sursa: http://www.mediafax.ro/sport/numarul-unu-mondial-din-snooker-john-higgins-banuit-ca-a-luat-mita-6082282
  Stire Mediafax 2 Mai 2010.

 2. Soluţii la criza economică « Blog despre lucruri vandabile Says:

  […] Ion Iliescu […]

 3. Iliescu are o noua pasiune: snookerul | Office News Says:

  […] TV “Eurosport”. Deocamdata, el ramane un sport eminamente britanic”, a scris Iliescu pe […]

 4. Mihnea Georgescu Says:

  V-au remarcat şi cei de la Cotidianul cu această pasiune a dvs. pentru Snooker. Este un joc fascinant, deşi cam burghez. Când eram elev la liceu în Vechea Constanţă, jucam Biliard la celebrul restaurant Zorile, de pe malul Mării…

 5. Soluţii la criza economică II « Blog despre lucruri vandabile Says:

  […] Ion Iliescu […]

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: