“CLUBUL DE LA BUCUREŞTI” – REUNIUNE

Sigla Club

Miercuri, 27 mai 2009, la Hotelul Crown Plaza, incepand cu ora 17,00, va avea loc prima manifestare publică a „Clubului de la Bucureşti”. Am dat si „AGERPRES” o informare despre Reuniune.

Asa cum am precizat si in Declaratia de Principii, adoptata la  Reuniunea de constituire a „Clubului”, din ziua de 28 aprilie, dorim sa cream un cadru de analiza si dezbateri sistematice asupra principalelor probleme cu care se confrunta tara noastra si lumea, la acest inceput de secol, sa putem oferi teme de reflectie si sugestii sau idei privind abordarea si sustinerea unor proiecte si posibile solutii sau programe de actiune, in sprijinul factorilor de decizie si de guvernare.

Este, desigur, un exercitiu, intai de toate, intelectual – fara de care, insa, nu pot fi conturate viziuni  si perspective necesare elaborarii unor proiecte de viitor de care tara noastra are atata nevoie.

La reuniunea de maine vor prezenta comunicari:

1.- doctor in economie Aurelian Dochia – referitoare la istoria crizelor economice şi esenta actualei crize;

2.- academician Mircea Maliţa – despre evolutia post-criza si unele consideraţii privind viata internationala si activitatea diplomatică;

3.- doctor in economie Mişu Negriţoiu – problemele dezvoltării economice si componenta sociala

4.- subsemnatul – unele consideraţii privind marile sfidări ale inceputului de secol XXI.

Va modera dezbaterea academicianul Razvan Theodorescu, primvicepresedinte al “Clubului de la Bucureşti”.

Participantilor le va fi difuzata o brosura despre „Criza si consecintele ei”- continand comunicarile pe care le-am prezentat la Academia Romana, la Fundatia Titulescu (preluata in “Jurnalul National”) si la Forumul Euroasiatic de la Istanbul.

13 Responses to ““CLUBUL DE LA BUCUREŞTI” – REUNIUNE”

  1. Mihnea Georgescu Says:

    Salutăm iniţiativa cu entuziasm şi vom fi prezenţi!

  2. luciaverona Says:

    Îmi va face plăcere să particip la această primă reuniune publică a Clubului de la Bucureşti.

  3. emigrantul Says:

    Citat Ion Iliescu:
    Miercuri, 27 mai 2009, la Hotelul Crown Plaza, incepand cu ora 17,00, va avea loc prima manifestare publică a „Clubului de la Bucureşti”.

    Ce suma de bani percepe hotelul Crown Plaza pentru manifestarea Clubului de la Bucureşti pe care o va gazdui?

  4. emigrantul Says:

    Emblema Clubului de la Bucuresti trebuie schimbata. Asa cum este, parca ar fi sigla unui canal de televiziune privat (CI3) cu difuzare locala, de mica audienta.

  5. malaimare Says:

    Regret imposibilitatea de a participa, dar sunt alaturi de Dumneavoastra si sper din tot sufletul sa puteti defini Clubul drept un forum de analiza si dezbatere reala, cu posibile radiogradii ale societatii romanesti si, evident, cu sugestii privitoare la posibile solutii. Imi permit sa ma consider, gratie invitatiei Dumneavoastra, un membru al Clubului, si, in acest sens, va voi contacta cat de curand.
    Cu deosebita stima,
    Mihai Malaimare

  6. Clubul de la Bucureşti la Crowne Plaza « Mihnea Georgescu Says:

    […] la dezbaterile publice ale Clubului de la Bucureşti, care vor avea loc la Crowne Plaza. Mulţumesc domnului Preşedinte pentru această cinste nemeritată şi pentru ocazia de a auzi vorbind câţiva din cei mai […]

  7. a1a1a2 Says:

    Ma bucur mult ca activitatea “Clubului de la Bucuresti” nu s-a oprit la entuziasmul inceputului si apreciez ca temele ce vor fi dezbatute azi sunt de actualitate si de mare interes. V-as ruga, domnule presedinte Iliescu, sa adresati din partea mea, umil observator al vietii noastre politice, o intrebare distinsei audiente de azi: Ce se va intimpla a doua zi, dupa ce “Clubul de la Bucuresti” a “elaborat proiecte de viitor de care tara noastra are atata nevoie”, ca sa va citez ? Le va prezenta lui Vanghelie, nu ca persoana fizica, ci ca arhetip al politicianului cu putere de decizie ?Sau lui Basescu ? Sau unor femei doar frumoase, ajunse sa conduca destine ? Daca veti accepta sa ridicati aceste probleme, nu ma astept la un raspuns imediat, ci mai degraba la o dezbatere viitoare pe aceasta tema. Cu multumiri.

  8. Sibilla Says:

    Domnule Preşedinte,
    Cu sufletul, vom fi şi mai mulţi, prezenţi . Cu siguranţă ne veţi împărtăşii impresii, consideraţii, câteva opinii.
    Felicitări şi Succes !
    stimă şi deosebită consideraţie,
    Sibilla

  9. Miclaus Says:

    Asteptam cu interes dezbaterile acestei reuniuni si sper sa aiba loc astfel de dezbateri si alte regiuni ale tarii

  10. Sibilla Says:

    7 Iunie 2009 – Votăm Florile de Stâncă !

  11. Bibliotecaru Says:

    Sper că cineva înregistrează aceste întâlniri şi le vom putea citi, viziona, asculta şi noi.

  12. George Serban Says:

    Domnule Presedinte, multumesc pentru invitatie! Mi-a facut placere sa particip la prima sedinta publica a Clubului de la Bucuresti. Comunicarile prezentate au fost excelente si bine alese. In ceea ce-l priveste, domnul academician Mircea Malita are si un farmec aparte cunoscut mie din timpul studentiei. Am avut bucuria de a reintalni oameni pe care ii cunosc. Alexandru Sassu, Cazimir Ionescu, Cristina Trepcea. Nu mai vorbesc de Lucia Verona! Mi-a facut o impresie deosebita, chiar m-a bucurat, sa-l intalnesc pe domnul Presedinte Emil Constantinescu. In ciuda unora, tara noastra se indreapta spre normalitate! A fost o vreme in care participam la dezbaterile organizate de Institutul de Studii Liberale. Voi incerca – si, chiar, voi insista! – ca ISL sa-si reia activitatea dupa alegeri. Cine stie? daca nu este prea mult, poate asupra unor teme, se vor organiza dezbateri comune. Probabil, merg prea departe cu gandul. V-as face o propunere! Sa se deschida o casuta postala electronica in care cei interesai ar putea face propuneri. Mie mi s-ar fi parut si mai interesant sa existe o pondere mai mare a intrebarilor si raspunsurilor pe marginea comunicarilor prezentate. Cu deosebita stima, George Serban

  13. SorinPLATON Says:

    Un punct de vedere personal in legatura cu prima editie publica a “Clubului de la Bucuresti” : http://sorinplaton.wordpress.com/2009/05/28/clubul-de-la-bucuresti-prima-actiune-publica-si-primul-succes/

    Cu stima,
    “unul dintre egali” ;)

Leave a comment