Realitate și minciună

                Din motive asupra cărora nu vreau să speculez, a revenit în dezbaterea publică o temă veche de opt ani: corectitudinea alegerilor prezidențiale din 2009. Spre surprinderea mea, și în totală neconcordanță cu realitatea, aceea de atunci, la care se adaugă amănunte necunoscute în epocă, Cosmin Gușă, patronul neconsolat al unei televiziuni suferinde, îmi atribuie mie eșecul candidatului PSD, Mircea Geoană. Afirmațiile sale constituie o minciună, pe care nu mă sfiesc s-o consider ordinară.     Faptele îi contrazic minciunile. Indiferent de rezultatul de atunci, Mircea Geoană a câștigat alegerile în țară; votul din străinătate a schimbat rezultatul final. PSD s-a mobilizat exemplar, nu, cum afirmă Cosmin Gușă, nu s-a implicat, la sugestia mea. Da, am avut un diferend cu Mircea Geoană, la începutul lui 2005. Dar eu am o responsabilitate față de partid, în primul rând. Am trecut peste acel moment din 2005, deloc plăcut, și am susținut candidatura sa.

Dacă în 2009 aveam ceva de obiectat la candidatura lui Mircea Geoană, o făceam public. Am considerat că PSD avea nevoie de o victorie în acele alegeri, pentru a schimba cursul politicii românești. Acum se vede cât de păguboasă a fost victoria lui Traian Băsescu.

Cei care folosesc astfel de minciuni rudimentare o fac pentru a abate atenția de la responsabilitățile lor și față de situația din PSD, în epocă, și față de eșecul lui Mircea Geoană în alegeri. Întotdeauna alții sunt vinovați; ei sunt perfecți și imaculați.

Nu are rost să cer postului de televiziune Realitatea un drept la replică. N-ar înțelege ce este acela, și oricum nu le pasă de adevăr. Mă adresez acum celor care mai au spirit critic, și gândesc cu mintea lor. Sunt mult mai mulți decât cred cei care și-au făcut din minciună instrument de lucru în media.

 

Advertisement

%d bloggers like this: