Serviciul de Protectie si Paza -25 de ani 

  

Doamnelor şi Domnilor generali, ofiţeri, maiştri militari, subofiţeri şi salariaţi civili ai Serviciului De Protecție și Pază, 

        Îmi face o deosebită plăcere să vă adresez cele mai sincere felicitări cu ocazia împlinirii a 25 de ani de când există SPP, ca parte a sistemului de instituții militare ale României. Prin Decretul nr. 204 din 7 mai 1990, Consiliul Provizoriu de Unitate Națională a înființat Unitatea Specială de Pază și Protocol (USPP), în subordinea Ministerului Apărării Naționale (în componența Brigăzii de Gardă), cu misiunea de a asigura protecția și paza demnitarilor români, precum și a celor străini care vizitau România. Era un prim pas într-un amplu proces de restructurare și de modernizare a corpului militar, consecință a promisiunilor și angajamentelor asumate prin programul Revoluției Române din decembrie 1989.
Serviciul a evoluat remarcabil în acești ani, s-a impus prin calitatea oamenilor și prin rigoarea pregătirii lor. SPP este respectat pentru modul exemplar în care a acționat și acționează atât în misiunile interne, cât și în cele externe. Am colaborat foarte bine cu responsabilii Serviciului, cu oamenii din subordinea lor. Tuturor le păstrez o plăcută amintire. 
Trăim într-o lume marcată de instabilitate, de multe pericole și amenințări la adresa securității țărilor și cetățenilor. Răspunsul la aceste amenințări trebuie să fie unul ferm, profesionist, care să nu aducă atingere valorilor în care credem: democrație, libertate, respectul datorat cetățeanului. 
Vă urez noi succese în activitatea dumneavoastră și La Mulți Ani!
Ion Iliescu 


Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: