Ionut Vulpescu

Joi, 29 noiembrie a.c., la ora 19.30, voi participa la un eveniment de campanie al candidatului USL pentru Colegiul 13, Camera Deputatilor, Ionut Vulpescu. Evenimentul va avea loc la Casa Artelor din Sectorul 3 .

24 Responses to “Ionut Vulpescu”

 1. Cios Adina Emilia Says:

  La multi ani Domnule Presedinte! La multi ani, tuturor romanilor, din tara si de pretutindeni.

 2. EPISTOLE pentru ZEUS Says:

  Evenimentul a constat in lansarea volumului “Din tara in care stanga e Cartu si dreapta e Lacatus”.

 3. batranuldepemunte Says:

  SUNT OPTIMIST: http://ascutirealupteideclasa.wordpress.com/2012/12/06/sunt-optimist/.

 4. emigrantul Says:

  Consulul tarii noastre la Toronto (proaspat schimbat si evident de alta etnie decit cea a majoritatii), Valentin Naumescu, clasifica Romania drept un stat cu o cultura periferica, retardat si subdezvoltat istoric, avind un popor hot, tradator, ipocrit si smecher pentru care ziua nationala nu are alta insemnatate decit fasolea cu carne, distribuita gratuit.

  Cine suntem? Mituri şi identităţi: locale, naţionale, supranaţionale
  de Valentin Naumescu HotNews.ro
  Sâmbătă, 8 decembrie 2012, 18:24 Actualitate | Opinii

  Istoria rămâne, fără îndoială, foarte importantă şi utilă atâta timp cât este istoriografie curată, corectă, şi atât.

  Din nefericire, România de azi trăieşte din plin (la fel ca şi cea de ieri, probabil), această dramă a dezacordurilor flagrante între ceea ce spune manualul nostru că suntem şi ceea ce ştiu sau cred alţii despre noi.

  E drept, nu e numai România în această situaţie, în acest conflict identitar. Şi alte ţări sau culturi periferice îşi trăiesc complexele construindu-şi identităţi glorioase pentru uz intern, de care nu ştie nimeni în rest (în fond, Balcanii sunt plini de astfel de eroi locali). Dar nici să nu ne adormim conştiinţa spunându-ne acum că toate popoarele sunt la fel şi aşa trebuie să fie şcoala, plină de modele mobilizatoare şi de mituri care să-i inspire pe copii: „doar n-o să vorbim la şcoală” despre corupţia endemică din toate regimurile româneşti (înainte, în timpul şi după comunism), despre retardul şi subdezvoltarea istorice în raport cu Occidentul, despre lipsa culturii statului de drept, despre hoţia seculară (în diferitele ei forme), despre trădare, ipocrizie şi şmecherie ca mecanisme ale reuşitei, despre mizeria de ieri şi de azi, despre deficitele noastre morale şi educaţionale severe, nu? „Ce şcoală ar mai fi aceasta, ce carte de istorie?”

  Bun, înţelegem că nicio cultură mică, marginală, nu alege să predea această lecţie amară propriilor copii, ci îi lasă eventual să descopere singuri, mai târziu (cei care au şansa să cunoască lumea) sau niciodată (cei care rămân în sat toată viaţa, la propriu sau la figurat) adevărurile despre centru şi periferie

  (după o absenţă nu foarte lungă din ţară constat că în oraşele mari ale României se vorbeşte mai „şmechereşte” sau mai „ţărăneşte” decât cu câţiva ani în urmă şi nu înţeleg de ce, altminteri părinţii îşi trimit copiii la engleză sau germană dar româneşte se vorbeşte tot mai prost), vedem că elementul de vibraţie naţională la 1 Decembrie se cam reduce la ritualul caraghios, supramediatizat al aglomeraţiei populare la pomana cu fasole şi ciolan …

  Sursa: http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-13773632-cine-suntem-mituri-identitati-locale-nationale-supranationale.htm

 5. batranuldepemunte Says:

  M-AM RAZGANDIT: VOTEZ!: http://ascutirealupteideclasa.wordpress.com/2012/12/08/m-am-razgandit-votez/.

 6. Motanul Incaltat Says:

  Felicitari!

 7. Cios Adina Emilia Says:

  Felicitari! Victoria USL, vi se datoreaza in primul rand dumneavoastra, deoarece OLTENIA, MUNTENIA si MOLDOVA, au fost baza electorala, a domniei voastre.

 8. emigrantul Says:

  Modificarea Constitutiei si reimpartirea Romaniei in suprajudete, doua chestiuni cu care sunt terorizati continuu locuitorii tarii

  Pina de curind PSD-ul si USL-ul se opuneau propunerilor, venite din partea PDL, de: (1) modificare a constitutiei Romaniei si (2) reimpartire a tarii in regiuni, fiecare cu o suprafata egala cu citeva judete actuale.

  Acum, dupa alegerile parlamentare din 9 Dec. 2012, cistigate de USL, aceasta uniune politica isi stabileste drept prioritare doua obiective: (1) modificarea Constitutiei si (2) reimpartirea tarii in regiuni.

  Ma intreb care este seriozitatea celor doua demersuri, venite mereu din regiunea partidelor la putere?

  Este tot mai evident ca modificarea Constitutiei urmareste cresterea puterii celor aflati la conducerea statului si scaderea fortei opozitiei iar regionalizarea are ca obiectiv principal, nu avantaje economice pentru oamenii obisnuiti ci, intarirea controlului de la centru asupra filialelor teritoriale ale uniunii politice aflate la guvernare. Ca lider de partid, este mult mai usor sa discuti cu opt, noua sefi de filiala corespunzatori suprajudetelor, a caror infiintare se vrea, decit sa vorbesti cu 41 de reprezentanti judeteni + cei din Bucuresti. Este mai usor sa multumesti cu beneficii 8-9 oameni decit cel putin 42.

  Romania a mai fost organizata in 16 zone, pe intervalul 1960 – 1968, cu rezultate economice slabe pentru unii si foarte bune pentru altii. Fondurile alocate de stat pentru fiecare regiune se duceau cu precadere spre capitala sa iar ariile de margine, cu suprafete cit un judet actual, se alegeau cu mai nimic. Nu are sens sa repetam erori din trecut.

 9. Gabriela Savitsky Says:

  Sa mai zica unii ca aveti “mana rea” la colaboratori…

 10. emigrantul Says:

  Ce au locuitorii Romaniei de cistigat daca presedintele si primul ministru sunt fiecare alesi prin votul intregului popor

  Raspunsul este simplu. Nimic!
  Este ca si cum tara ar avea doi presedinti egali. Daca sunt dusmani atunci apare o situatie de blocaj, orice demers al unuia din ei fiind imediat oprit de celalalt.

  Situatia in care a ajuns acum tara nu este departe de scenariul directoratului cu doi lideri de stat, deoarece avem un presedinte ales pe 6 Dec. 2009 iar premierul este sustinut de un parlament votat in 9 Dec. 2012, cei doi fiind inamici.

  Primul ministru trebuie sa fie un subordonat al presedintelui nu un egal sau superior al acestuia deoarece votul direct (modalitatea de alegere a sefului statului) da mai multa greutate persoanei votate decit cel indirect prin intermediul parlamentului (procedura prin care se doreste impunerea premierului).

 11. Claudiu Pop Says:

  Buna ziua
  Ceea ce ma intereseaza nu are legatura cu subiectul postat de dvs. As dori sa stiu daca ati fost implicat in vreun fel in proiectul indigurii raului Tarnava Mare, dupa inundatia din 1975. Din pacate nu stiu alta modalitate de a va intreba. Multumesc. :)

 12. emigrantul Says:

  Toate posturile de ministri, nou create imediat dupa 9 Dec. 2012, sunt sinecura politica, ca sa folosesc o expresie de-a actualului premier

  Victor Ponta face afirmatii care se bat cap in cap cu deciziile sale.
  Pe de-o parte creste numarul de ministere, evident din motive politice nu economice, pentru a da satisfactie la cit mai multi din cei care au sprijinit USL-ul, pe de alta sugereaza sa fie dati afara clienti de partid cu salarii bune.

  Ponta, de fapt, inlocuieste o sinecura politica angajat de guvernele precedente, cu o alta formata din ministri (si subalternii lor) angajati pe portofolii inventate doar pentru a creste numarul celor care au acces la fondurile statului si a multumi sprijinitorii de campnie ai USL.

  Vorbind despre structura noului guvern (cel de dupa parlamentarele din 9 Dec. 2012) Victor Ponta spune:

  “Vor fi restructurări, reîmpărţiri ale portofoliilor, dar nu se sporeşte numărul de angajaţi nici măcar cu un singur om, dimpotrivă: aveţi ocazia, prin aceste restructurări, acolo unde sunt oameni prea mulţi, care nu fac nimic şi au fost angajaţi în ultimii ani doar ca o sinecură politică, să le mulţumiţi şi să îi trimiteţi la muncă. Nu se angajează niciun om, nu primiţi niciun leu în plus la fondul de salarii”.
  Sursa: http://www.mediafax.ro/politic/ponta-catre-ministri-aveti-ocazia-sa-ii-trimiteti-la-munca-pe-oamenii-angajati-ca-sinecura-politica-10398955

  Sinecura = Funcție bine retribuită care cere muncă minimă.

 13. emigrantul Says:

  Rectorul Universitatii Politehnica Bucuresti nu are doctorat!
  Incredibil dar adevarat

  Mihnea Costoiu (40 ani), actualul rector al Universitatii Politehnica Bucuresti, ajuns pe functie in Martie 2012 si propus azi 19 Dec. 2012 de USL pentru postul de Ministru al Cercetarii, nu are doctorat.

  Care este seriozitatea, autoritatea si prestanta unui asemenea om in fata subalternilor sai, angajati in mediul universitar si cercetare, multi din ei persoane cu 10 ani mai tinere si avind deja doctoratul terminat si diploma obtinuta?!

  Ca esti ministru fara doctorat mai merge. Pentru citeva luni in post parca nu renteaza sa te chinuiesti minim patru – cinci ani pentru a obtine titlul. Sa ajungi rectorul celei mai importante universitati tehnice din tara fara insa a avea doctoratul finalizat si cel putin pozitia de conferentiar, este mai mult decit lipsa de respect la adresa invatamintului superior.

 14. dlnimeni Says:

  Domnule Iliescu, ati fost si in anul 2012, pe blogul dumneavoastra, un publicist de elita si o gazda buna pentru opiniile mele. Va urez Craciun Fericit si La Multi Ani, dumneavoastra si familiei!

 15. emigrantul Says:

  Programul de guvernare 2013 – 2016 este neserios intocmit

  Atunci cind citesti un proiect de guvernare, primul lucru la care trebuie sa te uiti este lista obiectivelor de infrastructura ce se doresc a fi realizate. Daca aceasta este nerealista sau vaga, intregul program are aceleasi defecte.

  Capitolul infrastructura, din programul guvernarii 2013-2016 (a se vedea citatul de mai jos), nu isi propune obiective clare pe intervalul mentionat ci doar instiinteaza cetatenii ca trebuie finalizate sau incepute, dupa caz, niste proiecte, asa vag cindva in viitor. Nimeni nu garanteaza, nici macar pe departe, demararea sau terminarea lucrarilor in cauza pina la sfirsitul lui 2016.

  Tinind cont de viteza cu care s-a inaintat pina acum la constructia: autostrazilor, cailor ferate, metroului, canalelor, este mai mult decit evident ca proiecte cum ar fi: autostrada prin munti Sibiu – Râmnicu-Vâlcea, calea ferata de mare viteza Timisoara – Calafat – Bucuresti, terminarea canalului Dunare-Bucuresti, metroul Piata Victoriei – Otopeni, nici macar nu trebuiau trecute in program, realizarea lor fiind total nerealista in viitorii 15 ani, unele din ele neavind in momentul de fata nici macar o justifcare economica clara.

  PROGRAMUL DE GUVERNARE 2013-2016
  Domeniul rutier
  o Autostrada Bucureşti-Ploieşti-Brasov (tronsonul Comarnic-Brasov).
  o Autostrada Sibiu – Râmnicu-Vâlcea

  Domeniul feroviar
  o Linie de cale ferată de mare viteză pe Coridorul IV Pan-european (Arad – Timisoara – Caransebeş – Drobeta Turnu Severin – Craiova – Calafat/Bucureşti)

  Domeniul naval

  o Canalul Dunăre – Bucureşti (parteneriat public – privat).

  Plecând de la o prioritizare clară în construcţia de autostrăzi, strategia presupune construirea principalelor axe autostradale strategice ale României, astfel:
  · Finalizarea Autostrăzii Nădlac – Arad – Bucureşti pentru a lega România de Europa (Coridorul IV)
  · Finalizarea Autostrăzii Transilvania
  · Realizarea Autostrăzii Bucureşti – Ploieşti – Braşov prin finalizarea tronsonului Braşov – Predeal – Comarnic
  · Demararea lucrărilor la Autostrada vest – est Târgu Mureş – Iaşi – Ungheni;
  · Realizarea Coridorului IX paneuropean – Autostrada Bucureşti – Ploieşti – Focşani – Bacău – Paşcani.
  · Demararea proiectului Autostrăzii de Sud București – Alexandria – Craiova – Drobeta-Tr.Severin – Timișoara.
  · Finalizarea centurii Bucureşti la profil de autostradă (nord şi sud)
  … TRANSPORTUL CU METROUL …
  Extinderea reţelei de metrou cuprinde finalizarea tronsonului 1 Mai – Laminorului; execuţia tronsonului Drumul Taberei – Universitate – Pantelimon; execuţia tronsonului Piaţa Victoriei – Aeroportul Băneasa – Aeroportul Henri Coandă.

  Sursa: http://www.gov.ro/upload/articles/118981/program-de-guvernare-2013-2016.pdf

 16. emigrantul Says:

  Romania s-a transformat (abuziv) intr-un stat parlamentar desi Constitutia prevede ca este republica prezidentiala

  Tara a ajuns in situatia cind parlamentul impune presedintelui un premier iar seful statului este obligat sa-l propuna inapoi forului legislativ spre aprobare, in caz contrar presedintele fiind suspendat imediat.

  Cu alte cuvinte, parlamentul desemneaza premierul si tot el il aproba, ceea ce este echivalent cu republica parlamentara, in care primul ministru este ales cu ajutorul votului senatorilor si deputatilor iar seful statului nu are nici o putere fiind simplu spectator.
  In aceste conditii votarea presedintelui de catre toti cetatenii tarii devine inutila, el nemaiavind practic nici un rost.

  Pe de alta parte modificarea Constitutiei in sensul transformarii tarii in stat parlamentar nu este o solutie buna deoarece, pe viitor prin jocuri de culise in interiorul forului legislativ, poate ajunge premier te miri cine, o persoana fara nici o sustinere din partea maselor, un dusman al poporului, ca sa folosesc o expresie mai dura.

  Ca sa inchei, pina la revenirea socialismului, eveniment care sper sa se petreaca cit mai curind, nu are nici un sens sa modificam legea fundamentala a statului deoarece, indiferent ce prevederi s-ar schimba, aceasta nu va fi in favoarea cetateanului obisnuit ci doar va sprijini pe moment un partid sau altul, adica niste grupuri de interese, dupa care, odata cu modificarea situatiei politice, va deveni improprie pentru noua conjunctura creata si iar se va pune problema rectificarii Constitutiei.

 17. emigrantul Says:

  Statul trebuie sa lucreze in folosul privatului!

  In sfirsit a aparut cineva, persoana importanta, care recunoaste ca statul si el personal nu dau doi bani pe cetateanul obisnuit. Privatul este cel la care trebuie sa ajunga fondurile tarii. Omul s-a exprimat sincer, fiind el insusi un privat are tot interesul ca banii sa aterizeze in buzunarele sale.

  Declaratie a lui Eugen Orlando Teodorovici, avizat ca ministru al Fondurilor Europene pe 21 Dec. 2012:
  “totul îndreptat către beneficiari, către privat, pentru că noi statul trebuie să lucrăm în folosul privatului”, a declarat Teodorovici.
  Sursa: http://www.mediafax.ro/politic/cabinetul-ponta-ii-investit-de-parlament-noii-ministri-depun-juramantul-10405986

  Din “CV-ul” lui Teodorovici:
  “Eugen Orlando Teodorovici a mai fost secretar de stat in Ministerul de Finante in vremea Guvernului Tariceanu. Presa l-a trecut atunci pe locul doi in topul bugetarilor care castigau sute de mii de euro din participarea la diferite AGA si CA (in 2007, Teodorovici incasase circa 140.000 de euro).”

  “Potrivit declaraţiei de avere din mai 2012, Teodorovici are trei terenuri intravilane în Bucureşti şi unul în Otopeni …

  De asemenea, Teodorovici are trei case – una având 440 de metri pătraţi – şi un apartament în Bucureşti ….

  Teodorovici are peste 18.000 de lei investiţi în fonduri de investiţii la ING Asigurări de viaţă. El deţine 6.000 de acţiuni la Eximbank, în valoare de 60.000 de lei şi 20% din părţile sociale de la SC Smart & Fun SRL.

  Teodorovici are un credit ipotecar de 320.000 de euro contractat în 2007 de la BCR, scadent în 2037, un credit de nevoi şi refinanţare de 240.000 de euro, contractat în 2007 şi scadent în 2032, un credit ipotercar la Credit Europe, contractat în 2008, scadent în 2033, în valoare de 152.000 de euro. De asemenea, Teodorovici are un contract de împrumut făcut în 2011, scadent în 2021, de 100.000 de euro. …

  La venituri, Teodorovici a menţionat 74.688 de lei de la Curtea de Conturi şi 23.463 de lei de la Ministerul Finanţelor, 1.000 de lei dintr-o colaborare cu A.R.A şi 1.600 de lei dintr-o colaborare cu CCF. De asemenea, el şi soţia sa primesc lunar câte 2.500 de euro din chirii.”
  Sursa: http://www.mediafax.ro/politic/eugen-teodorovici-propus-la-fondurile-europene-are-credite-de-peste-800-000-de-euro-10401924

 18. Theodora Says:

  Am participat si eu la eveniment.
  Ma bucur ca am avut ocazia sa va vad si sa va salut domnule presedinte.
  Ionut Vuplescu este acum parlamentar.
  Felicitari!
  Avem incredre in el.

 19. emigrantul Says:

  “Habemus Guvernum” nu “Guvernus” ca Victor Ponta

  Celebrele cuvinte “Habemus Guvernus” rostite de Victor Ponta pe 21 decembrie 2012, dupa definitivarea listei ministrilor, ar fi fost mai bine sa nu fie pronuntate deoarece nu demonstreaza cultura ci tocmai inversul acesteia.

  Daca ai cunostiinte foarte slabe de Latina mai bine iti vezi de treaba si nu folosesti expresii in aceasta limba. De la un absolvent al facultatii de drept, cum este Ponta, era de asteptat sa cunoasca terminatia corecta, mai ales ca a incercat sa adapteze expresia clasica “Habemus Papam” (“Avem (un) Papa”).

 20. Bibliotecaru Says:

  Crăciun Fericit!

  Multă sănătate şi… să mai publicaţi câteva cărţi în anul care vine.

 21. Cios Adina Emilia Says:

  In Ajunul Craciunului, va doresc multa sanatate, fericire si indeplinirea tuturor dorintelor. Craciun fericit, alaturi de distinsa dumneavoastra sotie.

 22. Adevarul despre Modificarea Constitutiei si Reorganizarea Teritoriala a Romaniei – dorite de puterile oculte | CE-I CU NOI? Says:

  […] Redau mai jos un comentariu care m-a făcut să scriu acest text, pus de Emigrantul, în comentariile de la acest link: […]

 23. tesoruccio49 Says:

  la multi ani domnule Iliescu sanatate si numai bucurii!
  Ma gandesc , ca in ciuda polemicilor sunteti unicul presedinte adevarat al Romaniei!

 24. Antena 3 va critica noua guvernare Ponta 2 USL? Mircea Badea e platit sa fie anti-basist? (pol96) | CE-I CU NOI? Says:

  […] Despre Ponta şi noua sa guvernare, citiţi comentariile interesante ale lui “Emigrantul” de la ACEST LINK. […]

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: