ZIUA ARMATEI ROMÂNE

25 octombrie, este Ziua Armatei Române. Este ziua care  aminteşte de victoria finală pentru eliberarea Transilvaniei de Nord de către militarii Diviziei a 9-a Infanterie.

Am participat la ceremoniile organizate cu acest prilej.

Ministrul Apărării Naţionale, Corneliu Dobriţoiu, a conferit “Emblema de Onoare a Armatei României”.

“Este o mare onoare pentru această instituţie, în acest moment aniversar, să se plece cu o recunoştinţă în faţa bărbaţilor de stat care au conferit prin actul lor executiv armatei tot ce avea nevoie la momentul respectiv. Au sprijinit armata în momentele grele, preaderării la NATO, au împărtăşit cu noi şi emoţiile, şi suferinţele pierderilor din teatrele de operaţii, au împărtăşit cu noi totuşi gândul că România, la graniţa de Est a Alianţei, are şi responsabilităţi alături de aliaţi în spiritul apărării unor valori universale comune”, a declarat Corneliu Dobriţoiu.


Personal, momentul care ma leagă cel mai puternic de Armata Română este cel al Revoluţiei din 1989.Atunci am petrecut zile şi nopţi alături de conducerea Armatei, la Marele Stat Major, în sediul din Drumul Taberei, în condiţii dramatice şi grele. Atunci am văzut o dată în plus ce înseamnă o armată în viaţa unui stat. Armata este instituţia care defineşte statul.

2 Responses to “ZIUA ARMATEI ROMÂNE”

 1. Bibliotecaru Says:

  @ Ion Iliescu

  Domnule Iliescu,
  Eu cred că domnia voastră şi domnul Constantinescu ar trebui să se implice mai mult în viaţa de zi cu zi. România ar avea nevoie de o opinie cristalizată a foştilor preşedinţi, pentru că, din ce în ce mai acut, nu se mai ştie care ar fi normalitatea funcţională a acestei societăţi. În graba de a câştiga câte ceva, politicienii activi ai României se grăbesc să pervertească înţelesul şi principiile sistemului instituţional încât am ajuns să nu mai ştim ce ar fi normal să se întâmple.

 2. emigrantul Says:

  Suspendarea lui Traian Basescu este o ambitie a lui Crin Antonescu, fara vreo baza legala

  Daca dupa alegerile din decembrie 2012, USL-ul cistiga o majoritate in parlament iar Traian Basescu nu il desemneaza premier pe Victor Ponta nu este incalcata nici o prevedere constitutionala. De ce sa fie suspendat presedintele tarii? Ponta gestioneaza foarte prost economia. Nu stie ce sa faca, ce sa le ceara ministrilor din subordinea sa. Nu are competenta necesara unui premier. Este logic ca un asemenea om sa fie indepartat din functia de prim ministru.

  Din 27 Aprilie 2012, data caderii guvernului Ungureanu, marioneta a lui Traian Basescu, si pina azi, Victor Ponta nu s-a remarcat prin nimic bun fata de predecesorii sai, Nivelul de train al oamenilor nu a crescut si nu se intrevede o ameliorare in viitor. Ponta s-a evidentiat doar prin atacuri la adresa presedintelui si multa oratorie, vorbe goale, la televizor si mitinguri. Actualul premier are o atitudine de smecher multumit ca a ajuns pe a doua functie in stat si care mai are un singur vis, sa ajunga presedinte. Pe oamenii obisnuiti nu da doi bani si ii dispretuieste. De ce sa mai ramina prim ministru dupa parlamentarele din decembrie 2012?

  Pina pe 27 Aprilie 2012 am avut un singur mare dusman al poporului, Traian Basescu. Dupa s-au mai adaugat doi, Ponta si Antonescu. Decit cu trei mai bine cu unul singur.

  “ARTICOLUL 95 din Constitutie
  Suspendarea din funcţie
  (1) În cazul săvârşirii unor fapte grave prin care încalcă prevederile Constituţiei, Preşedintele României poate fi suspendat din funcţie de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor, după consultarea Curţii Constituţionale. Preşedintele poate da Parlamentului explicaţii cu privire la faptele ce i se impută.”

  Citat Cotidianul, 28 octombrie 2012
  “Preşedintele PNL Crin Antonescu a declarat, duminică, la Pro TV, că Traian Băsescu va fi suspendat din nou, la sfârşitul acestui an, respectiv după alegerile parlamentare, dacă nu îl va numi premier pe Victor Ponta, în ipoteza în care USL câştigă alegerile.”

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: