Din nou – despre Referendum şi Parchet

După un act arbitrar al Curţii Constituţionale – care invalidează un referendum pe deplin valabil – comportamentul Parchetului – care anchetează cetăţeni pentru că au votat la referendum – a căpătat aspecte inacceptabile. Anchetarea de către DNA a secretarului general al PSD – este culmea cinismului – i se impută unui lider de partid că s-a interesat de mersul votului la referendum .

Păi, care-i raţiunea existenţei unor partide politice în democraţie, dacă nu să se ocupe permanent de pregătirea şi desfăşurarea confruntărilor electorale şi mobilizarea cetăţenilor la vot ?

Mai degrabă – decizia PDL şi a altor susţinători ai d-lui Băsescu de a boicota referendumul şi de a împiedica prezenţa la vot a cetăţenilor – a fost un act antidemocratic şi nelegal ! Dar Parchetul şi DNA nici nu s-au sesizat în legătură cu aceasta ! Şi , poate , pe bună dreptate ! Nu au a se amesteca în procesul electoral aceste structuri ale statului ! Conform Constituţiei – “Ministerul Public reprezintă interesele generale ale societăţii şi apără ordinea de drept precum şi drepturile şi libertăţile cetăţenilor “. Intimidarea cetăţenilor de către procurorii trimişi să-i ancheteze pentru prezenţa la referendum – se înscrie oare în acest rol conferit de Constituţie ? Iata o temă de dezbatere serioasă pentru Consiliul Superior al Magistraturii – “garantul independenţei justiţiei – care îndeplineşte rolul de instanţă de judecată în domeniul răspunderii disciplinare a judecătorilor şi procurorilor” – aşa cum se precizează în Constituţie !

PS :  Remember – Conform recensământului populaţiei din anul 2011 – populaţia actuală a României este cu ceva peste 19 milioane de locuitori ; drept urmare – cetăţenii cu drept de vot sunt cu puţin peste 15 milioane ! Deci – cei 8,4 milioane de locuitori prezenţi la vot la Referendum – reprezintă cu mult peste 50% + 1 din cei cu drept de vot !!!

În consecinţă – decizia Curţii Constituţionale este fără temei legal, apelând la date statistice depăşite !

Aserţiunea Curţii Constituţionale – cum că, după datele Biroului Electoral Central, ar fi existat un număr de alegători de peste 18 milioane (aserţiune prezentată public, din păcate şi de fostu ministru de interne Ioan Rus) – este aberanta !

Nici măcar în 1990 ( la alegerile din mai ) nu există un asemenea număr de alegători (atunci când populaţia ţării era de peste 23 milioane) !

Citez din Comunicatul Biroului Electoral Central , din 2 iunie 1990:

„…centralizând rezultatele alegerilor de la 20 mai 1990, pentru Preşedintele României, constată :

1.      Numărul total de alegători, potrivit listelor de alegători – 17.200.722 !!! „

Ignorarea şi nesocotirea acestor date statistice foarte clare şi explicite – nu cred că se datorează lipsei de informare,  ci vădesc o evidentă rea-credinţă !

6 Responses to “Din nou – despre Referendum şi Parchet”

 1. maharajahuldekapurthala Says:

  SALUTARI DIN ABSURDISTAN sau SASE MOTIVE PENTRU CARE REFERENDUMUL DIN VARA E PERFECT VALID: http://ascutirealupteideclasa.wordpress.com/2012/09/09/salutari-din-absurdistan-sau-sase-motive-pentru-care-referendumul-din-vara-e-perfect-valid/.

 2. emigrantul Says:

  Citat Ion Iliescu:
  decizia Curţii Constituţionale este fără temei legal, apelând la date statistice depăşite

  Fara indoiala ca aceasta Curte Constitutionala este controlata de Traian Basescu insa institutia in cauza nu a luat decizia invalidarii referendumului din 29 Iulie 2012 apelind la informatii statistice ci utilizind baza de date care contine codurile numerice personale ale aproximativ 18.3 mil. cetateni romani majori, toti in viata si care nu au domiciliu declarat in strainatate.

  Exista 18.3 mil. (+ citeva sute de mii cu resedinta in strainatate) cetateni romani peste 18 ani. Asta este adevarul. Cifra respectiva era cunoscuta inainte de referendum si ar fi fost redusa, USL-ul avea tot interesul si puterea de a o scadea, daca intr-adevar 18.3 mil. era un numar incorect.

 3. Carmen Anghel Says:

  1.) Daca parchetul nu s-a autosesizat despre ilegalitatile PDL si ale lui Basescu, de ce nu ii sesizeaza USL? Sau membrii din conducerea USL.
  2.) De ce nu se face acum in liniste o numaratoare a cvorumului (a listelor electorale permanente) si apoi sa se sesizeze CCR cu privire la eroarea pe care au facut-o lund decizia invalidarii?
  3.) Cum explica Guvernul (sau domnul Rus) cum de a crescut numarul de alegatori daca populatia a scazut constant din ’90 pana acum?

 4. gigimarcu48 Says:

  Ca de obicei,postarile presedintelui Ion Iliescu sunt de bun simt,pertinente si corecte! Nu indemnarea romanilor sa participe la referendum este antidemocratica (penala,nici atat!) ci boicotarea participarii la un plebiscit popular! Impiedecarea romanilor,sub orice forma,de a participa la referendum este nu numai total antidemocrata dar,in mod sigur,constituie o infractiune!

 5. Theodora Says:

  Care este raspunsul corect?
  Daca dupa niste alegeri organizate legal votul dumneavoastra a fost furat reactionati asa:
  1. Va bucurati ca nu s-a intamplat si mai rau. Puteau sa va si aresteze pentru ca v-ati exercitat dreptul de vot. Ati avut noroc cat carul.
  2. Nu reactionati in nici un fel pentru ca oricum nu puteti sa faceti nimic. Cei care v-au furat sunt mai puternici decat dumneavoastra si oricum nu va intereseaza politica. Sa protesteze prostii. Dumneavoastra va place sa va distrati la terase, in baruri si discoteci.
  3. Mergeti la plimbare in jurul Palatului Cotroceni, zilnic la ora 18 si convingeti si alti membrii ai familiei dumneavoastra sau prieteni sa va insoteasca.
  http://theodora0303.wordpress.com/2012/09/09/mic-ghid-pentru-romanii-care-sunt-furati-cine-te-fura-o-data-sigur-o-sa-te-mai-fure-si-a-doua-oara-si-de-cate-ori-o-sa-aiba-chef-si-nevoie-citeste-si-da-mai-departe/

 6. Theodora Says:

  Care este raspunsul corect?
  Daca in mijoacele de transport in comun, pe strada, in magazine, etc observati ca cineva v-a furat portofelul din buzunar reactionati asa:
  1. Ii spuneti hotului ca mai aveti bani si in geanta si ii dati si ceilalti bani, ii dati si cardul, nu uitati sa ii dati si PIN-ul ca sa poata utiliza cardul, cheile de la casa si de la masina daca aveti. Daca hotul pare un om in nevoie va oferiti sa faceti un imprumut bancar pe numele dumneavoastra ca sa il ajutati sa traiasca mai bine.
  2. Nu reactionati in nici un fel deoarece oricum nu aveti ce sa mai faceti. Dumneavoastra nu puteti sa schimbati nimic. Asa a fost soarta cruda si nedreapta.
  3. Incercati sa imobilizati hotul singur sau cu ajutorul celor din jur sau daca acest lucru nu este posibil deoarece hotul este agresiv, mai puternic decat dumneavoastra, este inarmat si este insotit si de alti infractori ii retineti semnalmente si va prezentati de urgenta la sectia de politie sau sunati la 112.
  http://theodora0303.wordpress.com/2012/09/09/mic-ghid-pentru-romanii-care-sunt-furati-cine-te-fura-o-data-sigur-o-sa-te-mai-fure-si-a-doua-oara-si-de-cate-ori-o-sa-aiba-chef-si-nevoie-citeste-si-da-mai-departe/

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: