Forumul Crans Montana – Baku

In perioada 28 iunie – 1 iulie, se desfasoara la Baku sesiunea anuala (a 23-a) a Forumului Crans Montana – cu tema generala “Cum va arata lumea de maine si cum va face ea fata problematicii resursele energetice?” Sesiunea se desfasoara sub presedintia si cu participarea presedintelui Republicii Azerbaidjan – Ilhan Aliev.

La sesiune participa, prin traditie – oameni politici (sefi sau fosti sefi de state si guverne, ministri, parlamentari), reprezentanti ai cercurilor de afaceri, oameni de stiinta,universitari, cercetatori – interesati in tematica propusa dezbaterii.

Voi lua parte (asa cum am facut-o si cu prilejul altor sesiuni anuale, incepand cu anul 1991), alaturi de alti participanti din tara noastra (parlamentari, reprezentanti ai unor companii si institutii de cercetare si management).

Voi prezenta si pe blog cele doua comunicari cu care voi lua parte la dezbaterile Forumului.

Advertisements

5 Responses to “Forumul Crans Montana – Baku”

 1. Smith Emily Says:

  Imi doresc , sa va intoarceti de la conferinta cu idei , care intradevar sa poata schimba lumea . Sunt convinsa , ca parerea d-voastra va avea greutate .

  Emilia-Cluj

 2. Gabriela Savitsky Says:

  Tema e una generoasă. Cu toţii ne întrebăm – măcar în treacăt – cum va arăta lumea de mâine, în condiţiile în care resursele convenţionale se epuizează, politicile sociale devin tot mai haíne şi mai cinice şi nu se vede de nicăieri o ideologie umanistă, atotcuprinzătoare ci doar exacerbarea unui capitalism sălbatec şi inuman (10 % dintre locuitorii planetei deţin 90 % din bogăţie, în timp ce aproximativ 30% din populaţie se zbate la limita inferioară a traiului decent). Viitorul va arăta ca-n filmele SF cu androizi umanizaţi sau va veni o Eră a iubirii, păcii şi bunăstării? Greu de anticipat; provocările sunt uriaşe şi balanţa nu se înclină, încă.

  Din pricina constantei stări belicoase din România, perpetuată din 2005 încoace de un personaj abracadabrant şi lipsit de noimă, a visa la viitor a devenit o himeră, un lux inutil şi un nonsens. Am ajuns să umblăm cu zilele în mână pe pământul strămoşilor, am ajuns la cea mai crasă resemnare – ultimul pas către capitulare.
  Unde ne sunt visătorii? Dumnezeu ştie…

  Ne bucurăm pentru dumneavoastră, în primul rând pentru că vă aflaţi într-un mediu care vă cunoaşte şi vă recunoaşte şi apoi, că aţi ieşit din acest teritoriu unde şi aerul de respirat e încărcat de ură.

  După mine, există două alternative: distrugerea Terrei printr-un război nuclear sau întoarcerea la armonie cu natura printr-o ideologie socialist-ecologică, centrând toate politicile pe Om şi Natură, pe “primum non nocere” a oricărei intervenţii umane asupra mediului, pe expansiune cosmică şi valorificarea energiilor regenerabile.

 3. angelaglobal Says:

  Va steptam cu cele 2 comunicate! Succes!

 4. emigrantul Says:

  Cetatenii Romaniei nu il mai vor pe Traian Basescu dar nici nu le place ca acesta sa fie inlaturat din functie de USL

  a) Este adevarat, Curtea Constitutionala da decizii dictate de Traian Basescu, actionind ca o marioneta in mina presedintelui, insa spre deosebire de majoritatea statelor Uniunii Europene care sunt republici parlamentare, conduse de prim ministrii, in Romania ca si in Franta presedintele este cel mai puternic om in stat, nu premierul, iar Constitutia ii da dreptul sa reprezinte tara oriunde si oricind peste granite fara a cere aprobarea nimanui.

  b) O suspendare a lui Traian Basescu de catre parlamentul dominat de USL va duce la reinstituirea acestuia in functie, la un eventual referendum, cum a fost cel de la sfirsitul primaverii lui 2007.
  Rezultatele sondajelor de internet (1) si (2), realizate de mine in 2007 respectiv acum in 2012, sunt asemanatoare lucru care ma determina sa cred ca un eventual referendum organizat in 2012 sau 2013 pentru demiterea lui Basescu va conduce la repunerea sa in calitatea de presedinte.

  1) Sondaj de internet realizat in perioada 9-18 Mai 2007
  Cum votati la referendum?
  -NU—73.73 %
  -DA—22.67 %
  -Nu votez—3.60 %
  Voturi totale: 2223

  2) Sondaj de internet inca activ (iunie 2012)
  Daca parlamentul il suspenda pe Traian Basescu, ce veti vota la referendum?
  -DE ACORD cu demiterea lui Traian Basescu—32%
  -NU SUNT DE ACORD cu demiterea lui Traian Basescu—66%
  -Nu votez—2%
  -Alt raspuns—0%
  Total votes: 290

  Nota: Procenl optiunii Nu Votez poate fi ignorat deoarece pe internet, in general, nu raspund decit cei care intentioneaza sa voteze.

  Citat Ion Iliescu:
  “Este o prostie decizia Curţii Constituţionale, nu există şef al statului. Din cei 27 de membri ai Consiliului European vedeţi dacă există alt preşedinte decât cel al Franţei şi preşedintele Ciprului care este şi prim-ministru. În rest sunt numai prim-miniştri pentru că agenda lor vizează activitatea guvernelor. Asta nu înţelege domnul Băsescu”, a afirmat Illiescu.
  http://www.gandul.info/politica/exclusiv-ion-iliescu-decizia-ccr-e-o-prostie-suspendarea-este-o-solutie-probabil-nu-exista-alta-cale-9790711

 5. Sibilla Says:

  CA SĂ ” JUSTIFICE ” REZULTATELE SLABE LA ALEGERILE LOCALE, PNL CS, PRIN GURIŢA DI-VINĂ A ” ILUMINATULUI ”, ÎN LOC SĂ-ŞI ASUME CEVA, TRECE LA REZBEL ” DUR ”.
  REZBEL ” DUR ”, CATEGORIA …. PANĂ ! ” PUTINŢA ” AYATOLLAHULUI FRUNZĂVERDE E… STRIVITUL FURNICILOR !! LA FEL CA PRIETENUL SĂU BĂSESCU, FRUNZACHE APELEAZĂ LA MILIŢIA POLITICĂ, BOTNIŢĂ, AMENINŢĂRI, etc….
  EU SUNT MÂNDRĂ ŞI DEMNĂ, TU, frunzache, MUCLES, argumentez :
  – AŢI ÎNCĂLCAT PROTOCOLUL NAŢIONAL USL, RESPECTIV art..4.5.2.2.
  – AŢI BĂTUT PALMA CU…. PD-L şi PP-DD, CA SĂ FACEŢI ALTĂ MAJORITATE…. DECI TU FRUNZACHE UMBLI CU FOFÎRLICA PE MODEL… bă-SECU !
  – practici miliţie politică previzibil şi preavizibil…. !!
  – CRIN ANTONESCU ŢI-A TRANSMIS CĂ , CITEZ ” Protocolul USL se respectă, NU se discută ”, INSIŞTI CĂ ŢI SE FIX RUPE DE LIEDERII USL ? EU ŞTIU, CEILALŢI AFLĂ ŞI EI ACUM.

  CONCLUZIONÂND : CONFERINŢA DE PRESĂ LA CARE TE AVÂNTAŞI, MĂI DRAGĂ…. frunzăverde, DEMONSTREAZĂ ÎNCĂ O DATĂ CĂ EŞTI NEPUTINCIOS ŞI… LAŞ ! CHIAR TE LUPŢI CU…. SIBILLA ??? :))))) PĂI MAI SUNT CÂTE UNII CARE CRED CĂ TU frunzăverde, cică te lupţi cu bă-SECU&co, cu PD-L… ” liberalule ” care faci de râs PNL !!… ACUM SE LĂMURIRĂ LUCRURILE.
  PENIBIL, REZBEL frunzache – PAMFLETARA Sibilla, adică pretexte, pretexte, texte…. :)))))
  ARE CINEVA IDEE DE CE FRUNZĂVERDE AMENINŢĂ CĂ ” SIBILLA VA LUA DRUMUL LUI…. NĂSTASE ” ?? CE VREA SĂ INSINUEZE MASONUL….
  SUPRAVIEŢUIM UNOR VREMURI INTERESANTE!

  P.S. FRUNZĂVERDE VREA SĂ FORŢEZE MÂNA PSD CS, SIBILLA E DOAR ” PRE-TEXTUL ”, pretextele sale sunt de toată jena.

  p.p..s !!! de citit comenturile la articolele de mai sus…. păreri ale cărăşenilor, că n-o fi Sibilla Aleodor Manolea şi-a indus hipnoză-n masă să nu fie votat Frunzăverde după cum se vaită în loc să se fi LEPĂDAT DE BUBELE pe care le mentine-n functii inalte ba le si impune si dau exemplu concret : penalul Ionesie Ghiorghioni. Dacă ar fi de bună-credinţă ar renunţa la Ghiorghioni şi NU ar mai stârni-o pe furnica Sibilla, dar, preferă să se distreze cu presa… cu presa loco se distrează iar cu bloggerii se duelează…. halal !!

  http://www.infocs.ro/declaratii-complete-replici-si-contrareplici-la-finele-alegerilor-din-partea-liderului-sorin-frunzaverde/

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: