Summitul EuroAsiatic – Istanbul-Izmir

Deschis la Istanbul  in ziua de 10 aprilie 2012, cel de-al 15-lea Summit Economic EuroAsiatic organizat de Fundatia “Marmara” s-a incheiat la Izmir in ziua de 12 aprilie, cu “SESIUNEA PRESEDINTILOR”. Din motive de sanatate, presedintele Suleiman Demirel, un participant constant al tuturor reuniunilor precedente, nu a putut fi prezent la sesiunea din acest an.

Au luat parte si au luat cuvantul la Reuniunea de la Izmir fostii presedinti ai Bulgariei – Jelio JELEV si Petar STOYANOV, fostul presedinte al Estoniei Arnold RÜÜTEL , ai Mongoliei – Oshirbad Punsulmen, Natsangiin Bagabandi, ai Romaniei – Emil Constantinescu si Ion Iliescu, precum si presedinti in functie, ai Albaniei – Bamir Topi, Macedoniei – Gjorge Ivanov,  Muntenegru – Filip Vujanovic , Kosovo – Fatmir Sejdin, al comunitatii gagauze din Republica Moldova – Mihail Farmuzov, si pentru prima data, un presedinte African, presedintele celui mai mare stat African- Nigeria – Olesegun Obasanjo. Au fost deasemeni prezenti : vicepresedintele Republicii Azerbaijan, primulministru al Bosniei, ministri si alte personalitati din tari europene si asiatice.

8 Responses to “Summitul EuroAsiatic – Istanbul-Izmir”

 1. fragmentariumpolitic Says:

  EurAsia, o zona geopolitica fabuloasa, ale care energii dormitande au inceput sa se trezeasca. Ideile pe care le-ati evidentiat la summit ar merita carti si studii de anvergura, dar si actiuni politice energice si concertate, pentru a indrepta lumea stramba in care traim. “Saracia din munca” si “cresterea fara locuri de munca”, de care vorbiti in interventie, arata clar ca ipoteza potrivit careia globalizarea ar servi dezvoltarii tuturor este falsa. Cel putin nu in ordine globala actuala.

 2. Mihnea Georgescu Says:

  Flutur s-a ars de la BEC sau de la Lumina Sfântă de la Yerushalaim a orbit ca Apostolul Neamurilor, rekte Pavel, de nu a văzut Poza Căpitanului pe cărţile publicate pe banii Consiliului Judeţean Suceava?!

  România creşte Verde… ;)

 3. Sibilla Says:

  Prea mulţi PĂCĂLICI, atât de puţini Politicieni !!!
  ÎNTREBARE : de ce se rup zilnic alianţele USL de prin CS şi aista ” absolut întâmplător ”….. ” deodată ”, NE POATE RĂSPUNDE TOVARĂŞUL CRIN ANTONESCU ??? De ce-şi fac loc ” liberalii ” metalurgului mason alcoolic Frunzăverde pe turta acestor ruperi, ACUM, în prag de alegeri ???
  Cărăşenii sunt scârbiţi şi, din păcate, nimănui nu pare să-i pese ! Noi, USELEPEDELE ( no ofense , da-i adevăr ! )nu reuşim nu să atragem electorat, ci nici măcar să-l păstrăm pe cel ce-l aveam…

  1 ) Nota 4…. cu MINUS – iaca, se iegzistă şi d-aistea, lumeeee ( !! ) – politichiei cărăşene !!!! TOATE JEGURILE, TOŢI NETOŢII, LENEŞII, FLENDURĂ-LUME, CIOFLINGARI, CÂRLANI ŞI TUTE, SUNT DĂRUIŢI CU : LOCURI ELIGIBILE PE LISTELE DE CANDIDAŢI CL ŞI CJ :))))))) AISTA E ” CALITATEA ” CU CARE DEFILEAZĂ ŞI VOR SĂ OBŢINĂ VOTURI PĂCĂLICII DE ABSOLUT TOATE COLORATURILE DE PE FEUDA CĂRĂŞEANĂ….. AZI VĂZUI O LISTĂ, APOI ÎNCĂ UNA…. ÎNTÂI AM RÂS CU LACRIMI, APOI AM PLÂNS ŞI-APOI AM DECIS: POPOR ROMÂN, ÎŢI MERIŢI SOARTA ! PENTRU CĂ : NU VA FI SCHIMBARE, NU SE FACE PRIMĂVARĂ DOAR CU O VOCE, DOUĂ…. TĂCEREA VĂ FACE COMPLICI ACESTOR CLOVNI CE-AU ÎMPÂNZIT CU DAMFUL LOR PEISAJUL ! MUCLES ŞI RABDĂ, POPOR ! SE PARE CĂ REZISTENŢA LA VIERMUIALA ŞOBOLANILOR MULTICOLORI E MAAAARE…. CĂ MARE-I GRĂGINA, TA, DOAMNE, MAAAAREE….. !!!!
  PĂCĂLICII ăştia, se reprezintă pe ei şi propriile lor interese, nicidecum NU reprezintă interesele celor mulţi şi… ai nimănui, oare ??
  O anunţ public pe doamna Ioana Pop ( TSD ) că va beneficia de-aceiaşi greaţă la auzul unei veşti anume !! – doar ca mic exemplu…
  Vorbim despre valori, principii, calitate, responsabilitate, seriozitate….. DOAR vorbim….
  bleah…

  2 ) ” felicitări ” toarăşului Petală zis şi Crin pentru recentele achiziţii ” de succesuri ” , apropo de … cică o altfel de politică, o altfel de …. cum să-i zicem, hmmmm ???
  USL răcneşte din toţi bojocii că suntem în rezbel şi deci în rezbel totul ar fi permis…. SOLUŢII SERIOASE, FĂRĂ ” ACHIZIŢII ” DI JENU frunzăverde, NU sunteţi în stare, chiar nu ???!!!!! RUŞINE, că nici măcar NU aţi încercat ALTCEVA !!!
  Noi, cei care am rămas constant pe redute, am luptat, luptăm şi vom lupta pe bune cu bă-SECU, cu Mafiile PD-L, noi, cei care NU suntem curve să orbecăim şi bântuim prin peisajul curvăsăraiului mioritic impropriu zis politichie ne întrebăm şi vă întrebăm ” stimabililor ” : DESPRE FAPTUL CĂ CEI MULŢI AU FOST, SUNT ŞI IATĂ, RĂMÂN VICTIME COLATERALE ALE JOCURILOR VOASTRE MIZERABILE, NU VORBIŢI, PĂMPĂLĂILOR ????
  TREZIŢI-VĂ NAIBII LA REALITATE, AISTA NU E SCHIMBARE !!! SCHIMBARE CU : FRUNZĂVERDE, PĂCĂNELE, ALTE ASEMENEA PANARAME, PENALI ??? VAI, STEAUA TA, POPOR….
  România curată, România bunului simţ… auuuuuuuu…..
  Azi, zi cu multe aplauze…. râsul curcilor, nu alta, zău !
  PNL s-a îmbogăţit cu : PĂCĂNELE, VALI BUTOANE, FINUL AYATOLLAHULUI FRUNZĂVERDE, MAI CUNOSCUT CA ” VALI FALIMENT ”.
  Masa şi felicitările : responsabil , ” strategul ” Vela Marcel. Cârpa de dar… Petală, să-mi fie iertată obiectivitatea !
  Şi-acu, o îndreptăţită porţie de râs : tragi-comedie cu ” liberalul ” Vali Rusu :)))))))
  Bey, Crin Antonescu…. opreşte-te, makă, că NU merită PNL asemenea SCAME !!!!
  http://sfinx777.wordpress.com/2011/10/08/remember-pentru-nesimtitul-ordinar-valentin-rusu-finul-ayatollahului-frunza%E2%80%9Dverde%E2%80%9D-si-altor-amatori-din-gasca-de-marlani-si-cioflingari-pd-l-cs/
  http://www.mafiilepdl.ro/valentin-rusu/
  http://www.jurnalul.ro/anchete/caracatita-drumurilor-carasene-563314.htm
  http://www.antena3.ro/romania/deputatul-pdl-valentin-rusu-dj-la-butoane-a-votat-la-doua-maini-de-26-de-ori-intr-o-sedinta-140599.html
  http://sfinx777.wordpress.com/2010/06/16/lista-rusinii-groparii-romaniei-printre-ei-finii-ayatolahului-frunzaverde-rusine/
  http://sfinx777.wordpress.com/2011/04/30/frunzaverdeeee-las-o-balta-ia-un-sul-si-fa-i-sa-ti-taca-dupa-ce-s-prosti-mai-si-latra/
  etc

  3 ) Apropo de trâmbiţata zis CONFISCARE A AVERILOR …
  Sorin Blejnar – presedintele Comisiei pentru controlul marilor averi!
  BEY, MRU, BEY bă-SECU-le … vrei listă, ia listă : Ionesie Ghiorghioni, Valentin Rusu, Ioan Borduz, Ana Vasile ( DGASPC CS ), Costel Ciobanu ( ” Barbălată ” ), cică şi ăstora le-au picat din Cer valizele cu lovele… Nah, în Caraş-Severino lista e muuuult mai lungă şi fără număr, fără număr….. şi de toate coloraturile penajului :
  S-a împlinit un an de când UCMR-știi și reșițenii au rămas OFICIAL fără Debarcaderul de la Văliug- Crivaia. Prin ingineriile financiare pe care le cunoaște deja toată lumea și mai ales, prin largul concurs al Sindicatului Independent din UCMR condus pe atunci de Ostoia & trupa cu ajutorul neprecupețit al Consiliului de Administrație din care făcea parte și pe atunci cu funcție importantă actualul director – gropar Dan Obădău, familia Chebuțiu a pus mâna ,,legal” pe ceea ce adevărații directori și adevăratul Sindicat din UCMR, a construit pentru angajații săi înainte de 1989. ( … )
  http://www.infocs.ro/index.php/2012/03/04/adio-amintiri-adio-debarcaderului-de-la-valiug-multa-informa%C8%9Bie-pentru-cei-interesa%C8%9Bi/
  Ei sunt cei care au furat si fura tot din tara noastra. Ei sunt cei care formeaza Regimul Basescu. Ei sunt cei care s-au imbogatit pe spatele si munca noastre! Romanii au iesit in strada pentru a scapa de ei. Romanii protesteaza pentru a-si lua tara inapoi de la ei.
  CRIN ANTONESCU … CE CAUTĂ MAFIOŢII ĂŞTIA ÎN PNL ??????!!!!!
  http://www.mafiilepdl.ro/caras-severin/

  Recomandare… :
  „Efectul de frunzăverde” şi femeia de serviciu apolitică
  ” Doamne, unde este acea femeie curajoasă, care să înceapă, în sfârşit, curăţenia morală?! ” – Matei Mircioane
  Să nu fi observat chiar nimeni furnicile…. ;)
  http://www.argument-cs.ro/content/%E2%80%9Eefectul-de-frunz%C4%83verde%E2%80%9D-%C5%9Fi-femeia-de-serviciu-apolitic%C4%83
  Io nu-s aceea…. sunt social-democrat, dacă nu cumva mi se va lua cu japca ŞI aista, că cică suntem în război…… şi unii nu sunt plătiţi să fie morali….
  Românii sunt dezamăgiţi PE BUNĂ DREPTATE şi se organizează, păcălicii mai mulţi decât Politicienii, ştiu asta ????
  Participa la MARSUL de PROTEST: DAŢI-MI ROMÂNIA ÎNAPOI !
  Moldova, Ardealul și Țara Românească au spus AJUNGE – NE VREM ȚARA ÎNAPOI! Astfel – în perioada 24 aprilie – 1 Mai 2012 are loc marşul de protest:
  Daţi-mi România înapoi!
  – cu plecari din diferite județe ale țării la 24 aprilie și destinaţia Piaţa Universităţii, Bucureşti la 1 Mai!
  Inscrieri AICI: http://www.facebook.com/events/332416690156765/

 4. justitiepentruhateg Says:

  http://justitiepentruhateg.wordpress.com/2012/04/19/alin-andrioni-ne-scrie-demontarea-minciunilor-primarului-nicolae-timis/

  Va rog sa acceptati acest link. Poate se iau masuri impotriva acestui impostor si traseist din interiorul PSD. In curand pe blog vom posta si amenintarile prin sms cu moartea pe care acest ipochimen le-a savarsit la adresa unui om care a ales sa ii spuna NU acestui primar corupt si sa il infrunte. In acest caz nu mai conteaza apartenenta politica. DEJA PERSOANA AMENINTATA A DEPUS PLANGERE PENALA impotriva acestui individ

  Va multumesc pentru intelegere!

 5. Marcus Says:

  Ne Da Un Om Sa Ne Conduca Tara !

  Din puzderia de fapte care se succed in aceste zile de domnie basista cu o repeziciune naucitoare si care denota disperarea termitelor portocalii, decise sa traga tunuri rasunatoare cu care sa-si majoreze pana la saturatia de voma conturile obtinute prin cel mai mare jaf national practicat in vazul lumii, fara vreo jena sau teama de repercusiuni, ieri s-a intamplat un eveniment care, daca nu ar fi incarcat de un tragism extraordinar, s-ar putea constitui ca o marturie istorica, precum cuptoarele Auschwitz-ului, la ceea ce a insemnat genociodul aplicat propriului popor de chiombu si camarila purtatoare de trena imparateasca si pupatoare a dedesubturilor acesteia.
  Un pensionar, aflat in audienta la un director fiscal, pentru a-si recupera bruma de drepturi furate in nesimtire, cu ajutorul unei legi neconstitutionale de statul mafiot al basescului, a decedat subit, nemaiapucand sa stie macar daca banii respectivi vor fi sau nu recuperati.
  Ce dovada mai clara decat acest deces ar putea incrimina fara drept de apel politica antinationala de eliminare din sistem prin uciderea in masa a pensionarilor intru slava financiara a nenorocitilor de la Putere?
  Desigur ca vor sari imediat in sus foarte putinii beneficiari ai jafului national, care vor argumenta ca moartea unui om nu poate fi dovada uciderii in masa a unei intregi categorii sociale.
  Si ar avea dreptate. Numai ca sunt convins ca daca s-ar face o statistica comparativa in care s-ar lua in calcul numarul deceselor din ultimii trei ani inregistrate la o anumita varsta (ca sa nu pomenesc nimic despre sinucideri), s-ar descoperi ca aceasta perioada a fost extrem de prolifica in scutirea regimului Basescu de a mai plati pensiile cuvenite celor care au muncit si si-au platit onest darile catre stat timp de o viata.
  Cand dupa euforia scaparii neammului de Ceausescu si regimul sau, romanii au inceput sa se intrebe unde sunt cei 60.000 de morti, victime tinute prin rechizitoriu in sarcina inculpatului Ceausescu in zilele Revolutiei din Decembrie, Puterea a intors-o si ne-a spus ca de fapt cei 60.000 murisera inainte din lipsa de medicamente, ca urmare a avorturilor ilegale etc asa ca impuscarea celor doi a fost justificata.
  Acum cand vedem cu ochii nostri, fara justificari date de oficialitati, cum ne sunt asasinati Mosii cu ajutorul instrumentelor guvernamentale dirijate de dementul insurubat in tronul cotrocenist, cam ce pedeapsa ar trebui aplicata acestor ucigasi in frunte cu Uciga-l Toaca?
  Pentru ca acum nu vorbim de averile dobandite prin frauda la scena deschisa si pentru care ca vor fi probabil cateva procese ce vor trena cu anii si se vor termina in coada de peste lasandu-i pe acesti netrebnici sa se bucure linistiti de seul dobandit prin jaf national. Nu, acum vorbim despre Crima. Crima savarsita impotriva propriului popor.
  Daca noua Putere odata instalata in scaunele confortabile ale guvernarii nu se va tine de cuvant sa-i aduca pe responsabilii acestui genocid in fata Justitiei si se va multumi cu deviza “pleaca ai nostri, vin ai nostri” atunci geaba tot tambalaul si cheltuielile electorale si instaurarea aceleiasi Marii purtatoare de palarie noua.
  Aseara, la Sinteza Zilei, fruntasul portocaliu, lider de grup parlamentar, Nea Toader Degetel, fiind intrebat daca se simte responsabil de furtul din pensiile romanilor printr-o lege stramba, votata la ridicarea degetului sau, la inceput a spus ca Parlamentarii nu pot fi gasiti vinovati penal sau civil pentru o astfel de fapta, iar apoi cand fortat de moderator a admis ca moral pot fi tinuti raspunzatori, cu un cinism infiorator a spus ca-si va cere eventual scuze fata de victime daca va fi cazul si cand va crede el de cuvinta.
  Fara alte comentarii.Punct.

  Trait-am vremuri grele, Doamne, sub comunisti si chiar si dupa
  Insa acuma, de cand cu astia, suntem un neam ursit la duca.
  Manati ca boii de la spate, de biciul crunt al unui mafiot,
  Spre abator marsaluim ca tampii, o turma, in lung alai de mort.

  Ne mor batranii in picioare, cersindu-si dreptul la un trai decent
  Furat ca-n codru, fara de rusine de-un clan condus de un dement.
  Ne pleaca tinerii aiurea, goniti de-un vant desertic, saharian
  Ce bate ca un clopot lung, in dunga, din munti si pana-n baragan.

  In tara-i numai haos si ruina, pe noi s-a pus zalog sau amanet,
  Suntem garanti pentru o datorie, furata la vedere de potent.
  Ce-am mostenit adanc ascuns in glie, ferit de hulpavi si talhari
  E-nstrainat acum in bascalie, primind la schimb o mana de dolari.

  Asculta-ne, Doamne, ruga si scapa-ne de sleahta de golani
  Ce-au luat in stapanire tara si-o vand pe cativa gologani.
  De-avem pacate, Doamne iarta, si-ndura-te de noi la greu,
  Ne da un OM sa ne conduca tara, nu un zalud betiv si derbedeu!

 6. Cristi M Militaru Says:

  domnule Ion Iliescu va rugam mult sa dati din nou revolutionarilor 12 calatorii pe SNCFR ,PD L le a mai lasat decat 3 ,este pur si simplu umilinta,mult succes noului prim ministru Victor Ponta

 7. Motiunea de cenzura a fost adoptata « Motanul Incaltat Says:

  […] pare bine ca Dl. Iliescu gandeste […]

 8. plano Says:

  Nu CCR ci chiar actuala majoritate parlamentara, din neatentie, a fixat acest prag pentru ca a uitat în Legea 131/2012, analizată de CCR, să modifice art 5 din Legea 3/2000.
  http://www.plano10.com/2012/07/referendum-invalidat-presedinte.html

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: