FELICITARI MAESTRE !

 

Am primit cu plăcere invitaţia de a oferi în cadrul Galei Revistei VIP, premiul pentru spectacolul cu opera „Lohengrin” de Richard Wagner, prezentat în premieră pe scena Operei Naţionale din Bucureşti în seara de 3 septembrie în cadrul celei de-a XX-a ediţii a Festivalului Internaţional George Enescu. Am participat la acest spectacol şi vreau să subliniez faptul că a fost o sărbatoare extraordinară din toate punctele de vedere. M-am întrebat, în mod firesc, cui îi va fi acordat premiul. Lui Stefan Neagrău, regizorul spectacolului, scenografei Adriana Urmuzescu, maestrului Stelian Olariu sau maestrului Cristian Mandeal ? Mi s-a spus că îl voi oferi maestrului Cătălin Ionescu Arbore, directorul general al Operei Naţionale. Alegerea mi se pare pe deplin justificată, deoarece maestrul Arbore este coordonatorul artistic al întregului spectacol.

Cred că inteligenţa managerială  a domnului Arbore constă în faptul că a intuit că maestrul Cristian Mandeal poate să pună în mişcare, cu succes, angrenajul necesar (cor, solişti, orchestră) pentru a pune în scenă o operă de Wagner; şi şi-a asumat aceasta alegere. Este de apreciat faptul ca dl. Arbore a avut curajul ca într-o perioadă dificilă pentru Cristian Mandeal, să-i ofere acestuia atât reluarea operei Olandezul Zburător (după o perioadă de zece ani de cînd nu mai fusese cîntată pe scena bucureşteană), cît şi a noii puneri în scenă a operei Lohengrin, astăzi premiată. Reamintesc faptul că maestrul Mandeal a fost înlaturat de Orchestra simfonica a Filarmonici George Enescu pe care a recreat-o şi a condus-o cu succes spre o afirmare internaţională. În mod  regretabil acest mare dirijor român a fost denigrat, i s-au adus grave acuzaţii alaturi de cei mai apropiaţi colaboratori, de lucruri nicicând probate, fără nicio dovadă, şi fără ca autorităţile în drept să-i ia apararea.

Datorită funcţiei pe care am ocupat-o, dar şi  interesului pe care îl am pentru artă, vă pot spune că am apreciat eforturile şi dăruirea depuse de directorul general Cristian Mandeal timp de douăzeci de ani în slujba venerabilei instituţii a Filarmonicii, pentru statutul ei şi al artiştilor ei.

Ideea dlui Arbore de a apela la Cristian Mandeal a fost un loz cîştigător, cum cîştigătoare este şi iniţiativa violoncelistului Marin Cazacu de a înfiinţa, tot sub conducerea  maestrului Mandeal, Orchestra Română de Tineret. Astăzi, mai ales după concertul excepţional din cadrul ultimului Festival Enescu, se poate vorbi de un adevărat „fenomen” al Orchestrei Române de Tineret.

Aş vrea să amintesc un moment emoţionant oferit la sfârşitul actului al doilea al premierei din 3 septembrie de maestrul Ioan Holender, directorul artistic al Fstivalului Internaţional George Enescu, care l-a invitat în scenă pe maestrul de cor Stelian Olariu, elogiindu-l „cu respect si evlavie” pe cel care la 83 de ani, dupa cinci decenii de conducător al corului Operei, a înscris în palmaresul său peste 120 de titluri de operă, operetă şi muzică vocal simfonică, cu peste 8000 de spectacole numai la Opera Naţionala din Bucureşti. Spunea maestrul Holender: „Corul Operei este fenomenal! M-apucă invidia când îl aud. Eu nu am un asemenea cor. Ce cantitate, ce calitate, ce volum, câtă prospeţime… Ei bine, aici este talentul oamenilor care trăiesc în această ţara!”

Alegerea operei Lohengrin de către maestrul Cătălin Ionescu Arbore pentru a fi prezentată în festival, nu este una deloc întâmplătoare: teatrul liric bucureştean a anticipat astfel aniversarea a 90 de ani de la instituţionalizarea sa, spectacolul inaugural desfăşurându-se la data de 8 decembrie 1921 cu aceeaşi operă Lohengrin, sub bagheta lui George Enescu însuşi. Era o montare copleşitoare, cu decoruri şi costume comandate în Italia. De-abia ieşită dintr-un război distrugător, tânăra Românie reîntregită găsea resurse să investească în marea cultură. Patria oferea artiştilor ei şansa de a-şi împlini vocaţia acasă, iar publicul avea să aibă acces la un preţios element de educare şi formare în spiritul valorilor naţionale şi universale.

De-a lungul anilor, pe scena bucureşteană s-au succedat extraordinare promoţii de cântăreţi, balerini, dirijori, regizori şi coregrafi români care au dat aură internaţională spectacolelor.

După al doilea război mondial, în ciuda grelelor suferinţe, privaţiuni şi interdicţii impuse românilor, spectacolul de operă a oferit publicului o nesperată evadare din cotidianul cenuşiu şi supraideologizat. Paradoxal, în acei ani de izolare culturală a ţării, arta lirică a cunoscut un veritabil apogeu. În perioada 1950 – 1970, Opera Română era cotată printre primele teatre lirice europene. Din nefericire, spre sfârşitul anilor 70, frigul şi întunericul din teatru, precum şi marasmul general din afara lui, au rărit treptat numărul spectatorilor.

În anii de după Revoluţie, Opera Naţională Română a avut de înfruntat noi şi neprevăzute încercări: explozia audio-vizualului, care într-o primă etapă a golit sălile, exodul masiv al soliştilor, austeritatea continuă a bugetelor. Cu egal devotament, colectivul ei a urcat din nou panta.

Vă rog să îmi îngăduiţi să adresez o caldă felicitare şi să mă înclin în faţa tuturor artiştilor şi colaboratorilor lor din Opera Naţională, tuturor celor care cu talent şi infinită dărurire, cu fervoare şi sacrificiu, în bătaia reflectoarelor sau în afara scenei, în fosa orchestrei sau la pupitrul de sunet, în ateliere sau în birouri, îşi închină viaţa strălucirii operei şi baletului românesc.

Vă felicit maestre Arbore pentru premiul care vi se acordă astăzi!

20 Responses to “FELICITARI MAESTRE !”

 1. Theodora Says:

  http://theodora0303.wordpress.com/2011/12/02/la-receptia-organizata-la-palatul-cotroceni-cu-ocazia-zilei-nationale-basescu-ne-a-cerut-din-nou-solidaritate-solidaritatea-nu-poate-fi-anexata-politic-prin-solidaritate-putem-da-un-raspuns-crize/
  La receptia organizata la Cotroceni cu ocazia Zilei Nationale Basescu ne-a cerut din nou solidaritate.
  Despre care solidaritate vorbeste Basescu Traian?
  Liderii PD-L sunt solidari intre ei pentru ca, desi este criza, ei nu trebuie sa saraceasca.
  Romanii care inca mai traiesc decent si cei care traiesc greu trebuie sa fie solidari cu cei care traiesc foarte greu, asta intelege Basescu Traian prin solidaritate.

 2. fragmentariumpolitic Says:

  Iarna politica

  Democratia este un motor politic alternativ, in care puterea guverneaza si opozitia sanctioneaza, cu schimbari ciclice (si chiar intraciclice) de roluri. Caracteristic acestui tip de regim politic este capacitatea inalta de autoreglare si autoregenerare, care face ca, in situatii de criza, alternativa oferita de opozitie sa impiedice prabusirea societatii odata cu cea a puterii. Cine se dispenseaza de opozitie si concentreaza in mainile sale intreaga putere aseaza deasupra sa si a tarii o sabie a lui Damocles, care oricand, in absenta alternativei, poate creea o criza fara iesire.

  Acapararea de catre regimul Basescu si a functiei de presedinte al Senatului a declansat o iarna politica, care ameninta democratia cu inghetul. In mod practic, prin controlul asupra celor patru varfuri de putere executiva si legislativa, cu Traian Basescu-sef al Statului, Emil Boc-sef al Guvernului, Vasile Blaga-presedinte al Senatului si Roberta Anastase-presedinte al Camerei Deputatilor, PDL, partidul prezidential, isi merita pe deplin denumirea de partid-stat, cu toate riscurile amintite pentru democratie. Regimul Basescu a ajuns exact in situatia pe care o anticipam dupa alegerile prezidentiale din 2009, cand, pe baza vointei absolute de putere si a modului cum si-a adjudecat cel de-al doilea mandat, spuneam ca acesta va evolua inevitabil catre un prezidentialism guvernamentalist-parlamentarist. Daca am presupune ca eroul acestei epopei politically incorrect ar urma indeaproape instructiunile unei falacioase agentii de rating, care, prin absurd, ar exista si ar incuraja astfel de piete politice, probabil ca aceasta i-ar rasplati sarguinta cu calificativul maxim…

  Ceea ce este ingrijorator pentru democratie este ca sunt incercari de reproducere a regimului si dupa 2012, miza ascunsa a comasarii alegerilor fiind, potrivit multor analize, tocmai perpetuarea sistemului instapanit de PDL. Copresedintele USL, Crin Antonescu, a evocat deja posibilitatea ca, in fata pericolului comasarii, Opozitia sa se retraga in bloc din Parlament si sa ceara convocarea alegerilor. Aici as face observatia ca temerile legate de reactiile speculative ale Puterii nu sunt intrutotul justificate. In primul rand, pentru ca intr-un an electoral nu se mai poate vorbi de alegeri anticipate (implicit de pretinsul antireformism al acestora), posibilitate consumata in 2011, ci doar de devansarea calendarului electoral. Nu vad niciun obstacol ca alegerile comasate, de exemplu, sa fie aduse din toamna in primavara, ceea ce ar raspunde si argumentelor economice ale Puterii (de economii etc.), dar si celor de ordin social ale Opozitiei (de a scurta suferintele populatiei). Cerintele partilor, fiind simetrice, s-ar compensa reciproc, iar neintelegerea s-ar stinge…

  Jucand o asemenea tactica, Opozitia va fi in castig in oricare din situatiile de raspuns ale Puterii, chiar fara a se retrage din Parlament: in caz afirmativ, ii va creste capitalul electoral, in cel negativ, va devoala intentiile ascunse ale regimului, care va pica testul credibilitatii… Efectele vor fi oarecum similare si in cazul de-comasarii, dar, evident, pe un calendar devansat… Contraargumentul sezonului rece pica de la sine, fiind destule precedente in materie (si mai apropiate, si mai indepartate), oricum inghetul fizic nu se poate compara cu cel democratic. Arma tactica a devansarii alegerilor ar merita sa fie folosita cel putin ca mijloc de presiune si slabire a pretentiilor regimului (si, de ce nu, chiar pentru obtinerea unor concesii in contrapartida, la capitolul social).

 3. dlnimeni Says:

  Domnule Iliescu, permiteti sa ma asociez felicitarilor dumneavoastra.
  Totusi, nu mai sunt incurajate compozitiile romanesti de opera? Nu stiu sa se mai fi compus opera romaneasca dupa 1989.

 4. Elektrische Zahnbuerste Says:

  … [Trackback]…

  […] Read More Infos here: ioniliescu.wordpress.com/2011/12/02/felicitari-maestre/ […]…

 5. Sibilla Says:

  ÎAşa-i în politică!

  n urmă cu şase luni, Sorin Frunzăverde spunea despre UNPR că e un partid de 0,5 la sută, care nu va conta pe eşichierul politic românesc. În replică, deputatul Ion Tabugan atrăgea atenţia tuturor că „UNPR nu e coada de la prună ci, eventual, cazanul în care fierbe răchia“. Evoluţiile din politica românească au făcut ca cei doi să se afle ieri pe aceeşi scenă.

  Nu ne amintim ca Sorin Frunzăverde să fi fost prezent şi la alte conferinţe judeţene de partid pentru a transmite salutul său şi al PD-L. A făcut-o ieri, la conferinţa UNPR, unde a avut un discurs radical schimbat faţă de cel din primăvară: „UNPR este un partid pe care contăm în anul electoral şi la guvernare, în coaliţie, în această perioadă complicată şi, în acelaşi timp, este un partener fidel“, a spus prim-vicepreşedintele PD-L.

  Sorin Frunzăverde nu a ascuns faptul că se află în relaţii foarte bune, de prietenie chiar, cu Gabriel Oprea, dar şi cu mulţi dintre cei ce se aflau în prezidiul conferinţei judeţene. Şi ca să risipească orice îndoială în privinţa declaraţiilor din primăvară, Frunzăverde i-a laudat din nou pe progresişti: „Construcţia iniţiată de UNPR este una foarte importantă, chiar spectaculoasă, asumată de un grup important de politicieni, care au reuşit să convingă atât pe plan naţional, cât şi local. UNPR face parte dintr-o coaliţie care gestionează problemele ţării, într-o perioadă extrem de dificilă, şi doar cu o astfel de majoritate parlamentară s-a reuşit reformarea statului“.

  http://www.argument-cs.ro/content/a%C5%9Fa-i-%C3%AEn-politic%C4%83

  pfffff….. de acest ” ayatollah ”, pămpă-LACHE, se împiedică onor Opoziţia care cică ” nu se poa să-l învingi pe Sorin ”…
  Pe dumneamea ar umfla-o râsul la auzul acestui ” nu se poa ”, DACĂ n-ar fi de tăt plânsu…. tune buba bubonică-n ea de politichie mioritică !!

 6. Theodora Says:

  Se implinesc 2 ani de cand Basescu Traian a reusit sa ajunga din nou, dupa tot ce a facut in primul mandat, presedintele Romaniei.
  Doi ani de umilinte, infometare, amenintari si batjocura.
  http://theodora0303.wordpress.com/2011/12/06/6-decembrie-2011-astazi-se-implinesc-doi-ani-de-cand-basescu-traian-a-reusit-sa-ajunga-din-nou-presedintele-romaniei-doi-ani-de-umilinte-infometare-amenintari-si-batjocura/

 7. maharajahuldekapurthala Says:

  http://luptadeclasa.wordpress.com/2011/12/06/adevarata-fata-a-lui-corneliu-vadim-tudor/

 8. paul555gerhard Says:

  @Ion Iliescu

  si eu cred ca Adrian Nastase trebuie sustinut !

 9. Sibilla Says:

  Pentru reducerea numărului de parlamentari nu este nevoie, de
  modificarea Constituţiei, ci de o lege pentru schimbarea cotei de
  reprezentare, Opoziţia înaintând deja un proiect de lege în acest
  sens.
  Consiliu European decisiv pentru zona euro?
  Acordul de la Consiliul European include multe necunoscute, pentru că lasă impresia că este mai mult o propunere de principii, decât una de măsuri concrete.
  Se remarcă existenţa unei fracturi între statele puternice ale UE.

  Important este să ştim care sunt avantajele poziţiilor pe care le susţinem.
  Declaraţiile lui Traian Băsescu indică fără echivoc faptul că actuala guvernare va împinge România în cadrul noului acord, chiar dacă suntem în afara zonei euro. Puterea vrea să facă acest lucru pentru a-şi valida o serie din propuneri, deși ele sunt dificil sau imposibil de aplicat în cazul României.
  Discuţia în plan european nu este doar despre deficite, ci şi despre relansarea economică. La noi, este doar despre tăieri.
  În toate celelalte tari guvernele au folosit principiul vaselor comunicante: au taiat, dar au luat si masuri de relansare economica. Nu au obturat toate canalele, limitandu-se la taieri si stand impasibili la rest. Noi stam in apa pana la gat, ne multumim ca inca nu ne-am inecat și ne uităm pasivi la orizont cum vine valul.
  Să avem în vedere că în România au murit în acest an 60.000 de mii de oameni ca urmare a degradării condiţiilor de viaţă şi reducerii accesului la servicii medicale.

  Revenind la deficite, este evident că statelor puternice din UE le-ar conveni impunerea la 3% din PIB, pentru că asta le-ar permite menţinerea avantajelor competitive faţă de restul ţărilor.
  Întrebarea care se pune este cât de realistă şi utilă este o astfel de impunere, pentru statele europene în plină dezvoltare?

  Dincolo de toate acestea, grav este că preşedintele şi Guvernul îşi asumă decizii pentru ani de zile în numele României, într-o discreţie aproape conspirativă, deşi vorbim de cedarea unor elemente de suveranitate !!!

 10. Popateapa Says:

  Felicitări domnule Ion Iliescu pentru articol! Arătați încă odată ca știți despre ce scrieți, cum să scrieți şi cât să scrieți. Măsură care este deficitară na mai tineri…

 11. Popateapa Says:

  Din ceea ce se spune în acest articol, domnule Ion Iliescu, tind să cred că am avut dreptate să trag semnalul de alarmă pe care l-am tras, cu acel comentariu de pe blogul dumneavoastră, “Domnule Ion Iliescu, m-aţi dezamăgit!”. Calitatea oamenilor din PSD, a liderilor locali, au dus la scăderea încrederii electoratului în acest partid. Păcat! Aceste constatări, venite din partea dumneavoastră, sper să însemne mai mult decât ce spusele mele. Trezirea la realitate! Eu mă refeream la un caz concret şi apropiat de mine în spaţiu. Dumneavoastră faceţi constatări la nivel central.
  Fac referire la articolul : http://www.realitatea.net/iliescu-nemultumit-de-psd-inainte-castigam-singuri-acum-nu-mai-suntem-capabili-video_893853.html#ixzz1gDf2HWkn
  Mulţumiri adresate şi aici http://popateapa.wordpress.com/2011/12/11/domnule-ion-iliescu-ma-bucur-ca-imi-dati-dreptate/
  Cer scuze pentru comentariul meu of topic, însă a trebuit să vă transmit acest lucru.

 12. Domnule Ion Iliescu, mă bucur că îmi daţi dreptate. « Popateapa's Blog Says:

  […] ceea ce se spune în  articolul de mai sus, domnule Ion Iliescu, tind să cred că,  am avut dreptate să trag semnalul de alarmă , pe care l-am tras, cu acel […]

 13. Doamne în ce rahat ne-ai mai băgat Traiane!! Acordul de integrare fiscală! « Popateapa's Blog Says:

  […] ia această Uniune,  prin intenţia de a crea Statele Unite ale Europei mi se pare primejdioasă. În primul rând este vorba de suveranitatea limitată , la care se face vorbire în cadrul noului proiect. – Bugetele trebuie […]

 14. acuvio Says:

  Victor Ponta: „Un prieten de-al meu glumea pe seama noastră, a celor trei, Crin, Sorin şi cu mine, spunea că parcă suntem cei trei muşchetari care ne batem cu Cardinalul şi cu Milady. N-am întrebat cine este Cardinalul, cine este Milady, evident că mă gândeam cine ar putea fi D’Artagnan în această poveste atât de cunoscută…”
  Un snapshot Cardinalul şi Milady

 15. Theodora Says:

  M-am bucurat cand Victor Ponta a castigat presedintia PSD.
  http://theodora0303.wordpress.com/2010/02/21/avem-un-nou-presedinte/
  Acum ma bucur ca nu m-am inselat:
  http://blogponta.wordpress.com/2011/12/12/mafia-a-scapat-ramane-adrian-nastase-sa-achite-nota/
  “Indiferent de decizia instantelor, locul lui Adrian Nastase (ca si al lui Ion Iliescu) este doar in interiorul PSD, nu pentru ca asa vreau eu sau conducerea actuala, ci pentru ca este o realitate incontestabila. Amandoi au pus bazele acestui partid, l-au condus in vremuri bune si rele, au participat la majoritatea deciziilor si sunt legati indisolubil in perceptia publica de PSD, indiferent de situatia juridica.”
  “Nu voi propune sau sustine excluderea vreunuia din cei doi lideri istorici pentru ca nu consider corect acest lucru, nici necesar si nici macar util.”
  “Eu m-am pronuntat deja, evident fara a cunoaste in niciun fel ce va decide instanta, ca PSD va respecta hotararile judecatoresti (adica exact ceea ce nu respecta Boc si Basescu cand vine vorba de bugetari); de asemenea mi-am exprimat convingerea ca pe baza probelor administrate in dosar (nu pot fi invocate in acest stadiu probe secrete) verdictul nu poate fi decat de achitare.”
  PSD nu are cum sa piarda alegatori.
  Ar fi pierdut daca Adrian Nastase ar fi demisionat.
  Pentru cei care fac parte din aripa dura a electoratului PSD, adica aceia care merg la vot si pe furtuna si pe canicula si pe viscol, PSD fara Ion Iliescu si Adrian Nastase nu exista.

 16. Dumitru Rizoaica Says:

  In Romania functioneaza Dictatul prostiei, iresponsabilitatii si nesimtirii politicienilor, in frunte, fireste, cu Baselu!
  Acest Dictat jegos m-a deteminat sa ma adresez cu Scrisoarea de mai jos, UDMR-ului!
  Pentru orice om intreg la minte, scrisoarea de mai jos, este o usturatoare palma morala pe obrazul ingrosat de iresponsabilitate si nesimtire al politicienilor romani, in frunte cu Basescu, care nici dupa 7 luni de zile nu au ales, pentru cetatenii Romaniei, cel mai benefic cadru democratic, dintre cele doua oferite spre alegere!

  Domnule Presedinte
  al Uniunii Democrate a Maghiarilor din Romania

  Domnilor lideri din Conducerea Nationala
  a Uniunii Democrate a Maghiarilor din Romania

  Inregistrat la UDMR cu Nr.350/08-12-2011

  Stimati domni! Ma adresez domniilor voastre, acum cand (in Romania) aproape toate au luat-o razna! Comasare de alegeri, sistem de vot irational, iresponsabilitate si nesimtire maxime, dovedite de partidele romanesti, carora m-am adresat cu 7 luni in urma!
  Ma indrept spre dvs., ca spre o oaza de ratiune, de responsabilitate si bun simt, de unde poate incepe sa se deruleze NORMALITATEA! Cu umilinta, va sugerez urmatoarele:
  1 . SUSTINETI, impreuna cu opozitia, revenirea la votul proportional pe lista de partid, cu prag de 3%, care este cel mai rational, cel mai drept, REPREZENTATIV si deci cel mai democratic, pentru ca asigura fiecarui segment social sau etnic, sa fie reprezentat cu acuratete farmaceutica!
  2 . NU comasarii alegerilor, deoarece fiecare dintre cele doua alegeri, are finalitate distincta, ceea ce reclama si un parcurs electoral distinct si separat!
  3 . Faceti cunoscut opiniei publice, faptul ca clasa politica romaneasca, in frunte cu presedintele Basescu, “a picat” examenul de responsabilitate si bun simt, deoarece nici dupa 7 luni de zile nu a ales, pentru cetatenii Romaniei, cel mai benefic cadru democratic, dintre cele doua oferite spre alegere!
  Faceti acest loby, intai pe langa partidele politice romanesti si pe langa colegii dvs. parlamentari, iar in final, daca nu exista sanse sa se ajunga la “Desteapta-te, romane ..”, atunci prezentati mass-media faptul, ca politicienii romani (si unii jurnalisti) prefera sa accepte ca sunt mai nesimtiti decat … porcii (vezi PPS alaturat), decat sa aleaga pentru cetatenii Romaniei (romani, maghiari, etc.), cel mai benefic cadru democratic, dintre cele doua supuse alegerii!
  Sper din tot sufletul, ca nu veti lua nefericitul exemplu al politicienilor romani, care prefera sa bage problema “sub pres”, decat s-o analizeze si s-o rezolve!
  Cu cele mai bune ganduri, Ing. pens. Dumitru Rizoaica, Tel.0723966732
  Bucuresti, 06-12-2011

  PS. In comentariul urmator voi prezenta Noul Cadru Democratic, iar acum, aici, prezint PPS-ul de care am facut vorbire mai sus:

  ///PPS. Politicienii romani s-au dovedit mai nesimtiti decat … porcii!!! De ce???
  Pentru ca chiar si porcii ar fi ales dintre doua posibilitati, pe cea mai benefica pentru porcimea lor!
  Presedintele Basescu, sefii partidelor politice, cei mai cunoscuti 130 de parlamentari, fostul presedinte Emil Constantinescu, pres. exec. al IICCMER Ioan Stanomir, precum si jurnalistii Cristoiu, Tuca, Turturica, Cartianu, Ciutacu, etc., care au primit Scrisoarea mea, s-au dovedit mai NESIMTITI decat porcii, deoarece nu au ales, pentru Romania, cel mai benefic cadru democratic, dintre doar doua posibile!///.

 17. Mihnea Georgescu Says:

  De ce nu mai postați, Domnule Președinte?

 18. Ultima pensie « Popateapa's Blog Says:

  […] 12 decembrie 2011. Aceeași sumă ca și anul trecut, după ce mi se furaseră cei 5,5%. Măgărie! Problema este că făcând socoteala, ce ar trebui să cumpăr pentru Crăciunul şi Revelionul de anul […]

 19. popalumi Says:

  Nu stiu.Citeodata stau si ma gindesc ca sunteti singurul om politic,om puternic din tara asta.Ce ne facem?

 20. Theodora Says:

  http://theodora0303.wordpress.com/2011/12/20/domnule-cristian-tudor-popescu-dumneavoastra-regretati-ca-nu-ati-avut-o-atitudine-similara-cu-cea-a-lui-havel/
  Domnule Cristian Tudor Popescu, dumneavoastra regretati ca nu ati avut o atitudine asemanatoare cu cea a lui Havel?
  Oare inainte sa ii intrebati pe altii daca regreta nu ar trebui sa va intrebati pe dumneavoastra de ce nu ati avut curajul, atunci cand ati fi putut, sa fiti un dizident de public, de strada, de mase, asa cum a fost Havel?
  Dumneavoastra nu sunteti un roman din cei 22 de milioane care au asteptat ca altcineva sa darame regimul?

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: