STIREA ZILEI

In aceasta seara – 27.10.2011, ora 20.00- voi participa impreuna cu Adrian Nastase, presedintele Consiliului National al PSD la emisiunea Gabrielei Vranceanu-Firea -“Stirea Zilei”, de la ANTENA3.

UPDATE :  

Transcriptul  emisiunii din 27 octombrie – a.c. este postat in PAGINI

 

11 Responses to “STIREA ZILEI”

 1. Theodora Says:

  Voi urmari emisiunea.
  Sper ca doamna Gabriela Vranceanu-Firea sa nu mai intrerupa asa des invitatii.

 2. fragmentariumpolitic Says:

  Efortul de a readuce in spatiul electoral fair-play-ul, de a-l salubriza de mentalitatile de pradatori, care fac din castigarea alegerilor prin orice mijloace un scop in sine, a devenit tot mai vizibil la social-democrati. Alegerile, revine ca un laitmotiv in discursul PSD, nu vor trebui castigate prin campanie negativa, frauda sau mita electorale, ci prin proiecte. Ele nu vor mai trebui privite ca pe un ecran alb, asa cum fac Traian Basescu si PDL sau pe care sa nu ruleze, ca intr-un film stricat, decat austeritatea, taierile si inghetarile, care desertifica spatiile economic si social, ci va trebui privit dincolo de alegeri, la ceea ce se va intreprinde pentru ca spatiile respective sa devina roditoare. A venit timpul ca partidele, candidatii si alegatorii sa redevina parti egale si respectate ale aceluiasi joc electoral, cu drepturi si obligatii ferme. Militand pentru o astfel de abordare electorala si, mai ales, post-electorala, PSD dovedeste ca este un organism viu, care gandeste si actioneaza, cum remarca si le cerea social-democratilor Ion Iliescu, la recentul Consiliu National. Nu stiu daca inseamna mult sau putin, stiu insa ca este necesar si merita incercat, daca vrem sa schimbam de drum, cum spun marinarii, dar pentru aceasta alegerile vor trebui sa fie privite ca pe un loc obligat de trecere, iar nu ca pe o usa interzisa: sa indraznim sa trecem dincolo de ea!

 3. fragmentariumpolitic Says:

  Lectia Regelui

  Discursul Regelui Mihai I in Parlamentul Romaniei, la implinirea venerabilei varste de nouazeci de ani, primul de la abdicarea sa, in urma cu mai bine de sase decenii, a fost o lectie memorabila privind iertarea si impacarea cu trecutul, recunoasterea si sustinerea evolutiilor democratice de dupa Revolutia din 1989 si increderea in viitorul neamului romanesc.

  A fost, inainte de toate, o lectie de adanca simtire romaneasca si de apartenenta responsabila la poporul din care face parte. Ar fi putut foarte bine ca, dupa multe evenimente nefericite pe care le-a trait, servindu-si tara, sa-si axeze discursul pe rechizitorii si revendicari, dar nu a facut-o, pentru ca a inteles ca istoria NU poate fi rescrisa, in schimb cartea prezentului si a viitorului – DA, a stiut ca cei care-si pun suferintele personale deasupra celor ale poporului fac dovada egoismului, a desolidarizarii si dezradacinarii sociale si nationale, a avut luciditatea si clarviziunea de a transmite Romanilor, precum un Pater, un mesaj optimist si constructiv, orientandu-i cu fata spre Viitor, singurul timp care ofera Sansele de a fi construit altfel decat Trecutul.

  Cu intelepciunea data de indelungata-i si inegalabila-i viata, Regele a descifrat, ca nimeni altul, unele dintre conditiile primare, sub aspect relational, ale existentei national-statale, pe care ni le face cunoscute ca pe o porunca testamentara: sa ne respectam trecutul, sa rezistam prezentului si sa ne pregatim viitorul, uniti intre noi si cu vecinii si fratii nostri. Sa recapitulam: respect, rezistenta, pregatire, unitate, toate proiectate temporal si geopolitic…

  Regele a identificat fara gres piatra unghiulara a democratiei noastre si a mersului european al Romaniei, care este Parlamentul, institutia care reuneste reprezentantii legitimi ai poporului roman, dar a numit si partile taioase ale politicii, care pot aduce prejudicii cetateanului, daca este lipsita de etica, personalizand puterea, in detrimentul institutiilor statului. Pacat insa ca tocmai cei care trebuiau sa auda in primul rand aceste lucruri, incepand cu presedintele Basescu, premierul Boc si alti membri ai guvernului, au absentat intr-o maniera nedemna de la aceasta lectie de democratie!

  Desi din afara politicii, Majestatea Sa, Mihai I, a probat o buna cunoastere a problemelor generate de criza si a situatiei multor domenii si categorii socioprefesionale, generate de lipsa banilor dar si de descurajarea institutionala, punand accentul pe cultivarea simtului eticii si datoriei in sustinerea, precum o coloana vertebrala, a statului de drept, pe iubirea de tara si competenta, ca si criterii principale ale vietii publice. Impresionante au fost si accentele sociale ale discursului fostului suveran, preocuparea fata de situatiile injositoare ale oamenilor batrani si a celor bolnavi. Din nou, un prilej ratat sau poate deliberat evitat de catre regimul Basescu-Boc de a invata o alta lectie regala…

  Cele mai importante lucruri de dobândit, după libertate şi democraţie, sunt identitatea şi demnitatea, ne invata Mihai I de Romania, care dupa 84 de ani de cand a devenit rege a inteles ca primele sunt necesare, dar nu si suficiente pentru implinirea natiunii romane (dar si a oricarei alte natiuni), stare care nu poate fi atinsa fara valorile de varf, identitatea si demnitatea. Ce se intampla in Romania bascizata si pedelizata vedem si auzim in fiecare zi, in tara si in lume: o pierdere graduala de identitate si demnitate. Pana cand?!…

  Nu pot sa inchei aceste randuri fara a releva o alta lectie, ramasa pe nedrept in umbra, dar nu mai putin importanta. Este lectia celor care au facut posibil evenimentul care l-a avut in centrul sau pe ex-regele Mihai, un act de civilitate politica si normalitate democratica, fara resentimente sau agende personale, ci din respect pentru adevarul istoric si interesul national, in numele carora dihotomiile stanga-dreapta si republicani-monarhisti isi pierd sau ar trebui sa-si piarda relevanta. Multumim, Majestate! Multumim, Opozitie!

 4. Cios Adina Emilia Says:

  In emisiunea de aseara ati avut o prestatie remarcabila. Multe multumiri, pentru o seara placuta si relaxanta.

 5. Popateapa Says:

  Dle președinte, va așteptăm la Oltenita, dar se pare ca se regizează tot spectacolul de aici.

 6. Angela Says:

  Spania 4 mil someri, Romania deficit pe piata muncii

  http://prezidenta.wordpress.com/2011/10/29/deficit-pe-piata-muncii/

 7. Popateapa Says:

  Vad ca am un comentariu în așteptare. Mi s-au confirmat zvonurile. Acesta îl veţi publica?
  Domnule Ion Iliescu, m-aţi dezamăgit!

  Posted by Popateapa pe 29 octombrie 2011

  1 Votes

  Astăzi 29.08 2011 a avut loc, în sala primăriei din Olteniţa, lansarea cărţii domnului Ion Iliescu,“Fragmente de viaţă şi istorie trăită”. Am fost profund dezamăgit! Am vrut să intru şi eu în sală ca orice cetăţean. Nu am fost trecut pe listele de partid ale domnului Ţone Petre. Intrarea mi-a fost interzisă de cerberii PSD-işti locali.

  Sunt sigur că nu am fost băgat în seamă (adică invitat) pentru că nu sunt membru PSD şi în acelaşi timp am adus critici serioase, pe blogul meu, domnului Ţone. De fapt i-am sugerat acestuia să îşi dea demisia, din funcţia de preşedinte al organizaţiei PSD Olteniţa, datorită trecutului său infracţional: De ce PSD nu introduce principul cinstei şi corectitudinii?.

  Domnule Iliescu aţi fost preşedintele tuturor românilor. Chiar şi a celor care v-au înjurat. Eu doream să particip, ca orice cetăţean român. Am avut plăcerea să dau mâna cu dumneavoastră anul trecut la Congresul PSD. Acolo nu m-a împiedicat nimeni să particip. Am impresia că unii lideri mărunți, sau membri PSD, vă folosesc şi vă manevrează, în folos propriu. Mă feresc să folosesc, acum, la mânie cuvinte grele.

  Ca un observator din exterior, am auzit cum la ieşire, mulţi dintre cei prezenţi în sală, au spus că dacă nu-i invita Ţone nici nu veneau. Nici nu aflaseră de eveniment. Eu am venit din stimă şi consideraţie pentru dumneavoastră. Scuzaţi că spun cam dur, dar mi s-a indus ideea, că sunteţi manevrat şi poate aţi fost manevrat şi în perioada postrevoluţionară. Sunt sigur că nu se umplea sala, nici pe jumătate, dacă era intrarea liberă. Aţi fost girul electoral al lui Ţone. Păcat!

  Trebuie să ştiţi ca multă lume vă înjura pe stradă pentru că aţi desfiinţat CAP-urile, aţi dat liber la marele Jaf Naţional.

  Îmi amintesc, cu oarecare strângere de inimă, că atunci când aţi venit la Olteniţam, în campania electorală pentru alegerile din 2 000, am fost martorul unei întâmplări cu gust amar. Începând vizita de la poarta Şantierului Naval Olteniţa, o sudoriţă, Leana se numea, v-a spus că acea conducere pe care o aveam, atunci, va duce şantierul în faliment. A vrut să vă arate cum se vindeau utilaje valoroase, sub formă de fier vechi.

  V-aţi uitat la ea, aţi bătut-o pe umăr, şi aţi urmat traseul stabilit de conducerea ce ne-a dus, în adevăr, în faliment. De fapt acum şantierul nici nu mai există. Ruine îmburuienate. Ei bine, domnule Ion Iliescu acea Leana a fost astăzi să vă vadă. Femeia nu avea nimic să vă spună. N-a fost lăsată nici ea să intre. Nu a fost invitată de Ţone.

  De aceşti oameni se îndepărtez partidul. Cei ca mine, ca Leana, ca……mulţi. “Proşti, da mulţi, Maria Ta!“, vorba lui Moţoc.

 8. DUPĂ CN al PSD , octombrie 2011 – relatare… « Sfinxul Says:

  […] ILIESCU – ECHILIBRU STIREA ZILEIDREPT LA […]

 9. StareaNatiunii Ro Says:

  Romaniei i-a disparut rostul?
  O ţară cu oameni fără rost, cu oraşe fără rost, cu drumuri fără rost, cu bani, muzică, maşini şi ţoale fără rost, cu relaţii şi discuţii fără rost, cu minciuni şi înşelătorii care nu duc nicăieri.
  Care-i starea natiunii?

 10. Duc Dumaine Says:

  Foarte buna emisiunea !
  Mi-as dorii sa ii da-ti lui AN cursuri de retorica. Dumneavoastra aveti o alta priza la mase, asta e partea slaba a lui Adrian Nastase. Deschide 2-3 subiecte in paralel sa se eschiveze de intrebari neplacute si nimeni nu mai intelege nimic. La partid vorbeste foarte clar numai la tv o da cu abureala. Nu da bine felul asta.

  V-am vazut si pe tvr 3 de la Iasi. Mi-a placut foarte mult ce a-ti zis acolo, in special replica aceia: “cine suntem noi sa le dam lectii la rusi”. Apreciez foarte mult discursul dumneavoastra in special cand va implicati emotional.
  Cu respect.

 11. Marcus Says:

  Armata A Fost Cu Noi, Satana E Cu Popii!
  Foto: Sebastian Marcovici

  Semnele Apocalipsei se arata acum pe cer,
  Caci Prea Fericitu’ popa s-a-nhaitat cu Lucifer.
  Si-l invita in lacasu-i sa graiasca la mireni
  Despre sfinti si alte celea, sacre pentru boboreni.

  Neavand timp pentru rege, uns cu mir de Dumnezeu,
  Daniel docil asculta spiciul unui derbedeu.
  Ba mai mult, el il accepta pe satana in loc sfant,
  Facand pietrele sa crape de rusine pe pamant.

  Nesimtitu’ de Satana, deghizat in sef de tara,
  De inaintasi vorbeste facand crucea de ocara.
  Mandru e Basescu-al nostru, orator fara prestanta
  Cand de la amvon el tine un discurs de circumstanta.

  Mai apoi sobor de preoti c-umilinta-l inconjoara
  Sa pozeze cu-Anticristu, poza buna de-o rascoala.
  Numai ca manat de furii, chiombu hahaie isteric,
  In momentu’ cand pozarul a dat startul pentru clic.

  Numai poza nu e asta cu un chiomb isterizat
  Ce cu-asa manifestare se cere exorcizat.
  Mult mai bine-ar face popii sa o puna de-o molifta
  Sa salveze carma tarii ce-i condusa azi de o lifta.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: