STIREA ZILEI – LA ANTENA 3

Marti 30 august a.c. am participat la emisiunea Gabrielei Vranceanu Firea, care alaturi de jurnalistul Bogdan Chireac mi-au solicitat cateva opinii privind probleme actuale cu care se confrunta tara.

 Principalele teme discutate (prezentate dealtfel corect si de redactorele AGERPRES – Cătălina Matei si Claudia Nicolae-Toma) sunt redate succint in cele ce urmeaza :

 1.- În cazul proiectului privind exploatarea auriferă de la Roşia Montană se impune o analiză. Preşedintele Traian Băsescu se substituie încă odată premierului, dar şi miniştrilor de resort, atât în această privinţă, cât şi în ceea ce priveşte prezenţa sa pe şantiere de autostrăzi.

Seful statului are anumite răspunderi şi prezenţa sa, inclusiv pentru a clarifica şi a impulsiona factorii  responsabili, nu este de neglijat, dar impreuna cu acestia. Acest fel de apariţii ale preşedintelui Traian Băsescu sunt legate insa, numai de imaginea sa.

Şi eu am fost la inaugurarea Autostrăzii Soarelui, dar de treaba aceasta s-au ocupat ministerul de resort şi companiile care au realizat acest lucru.

Toate aceste aparitii nu au alt scop decât să marcheze o anumită prezenţă a domniei sale.

Personal, nici “măcar nu am îndrăznit” să-mi exprim o părere pe marginea unei astfel de teme. In perioada în care eram şef de stat, s-a creat o comisie mixtă guvernamentală constituită din reprezentanţi ai Guvernului, Academiei Române şi Parlamentului, pentru a se ajunge la o concluzie comună legată de situaţia mediului.

Sunt exploataţii care folosesc cianuri şi au mai avut loc accidente ecologice in zona Baia Mare. Cu atat mai mult cu cat există opinii contrarii – o analiză  se impunea şi e păcat că de ani de zile această chestiune trenează.

Lucrurile trebuie lămurite, pentru a se evita orice accidente. În acelaşi timp, stimularea activităţii economice este utilă. Nu cunosc elementele de contract cu Gold Corporation, respectiv în ce măsură interesele statului român sunt bine tratate.

2.- România are nevoie de un ministru al Muncii calificat, care să  înţeleagă, să cunoască şi să se ocupe de politica statului in domeniul muncii si pentru rezolvarea problemelor sociale fundamentale. Din pacate, actualul ministru al muncii se ocupa numai de propaganda, abilitati ce-l recomanda pentru un eventual Minister al Propagandei.

3. – Referitor la alegerile partiale consider ca Partidul Democrat Liberal se pregăteşte de alegeri în spiritul cazon în care funcţionează acest partid care de şapte ani se foloseşte de toate instrumentele şi instituţiile statului, de mijloacele financiare pentru urmatoarele alegeri. Se pregătesc şi pentru altceva: să ţină sub control toate secţiile de votare. Nu s-au mai organizat de şapte ani concursuri pentru directori de şcoli şi acum „se numesc” arbitrar noi directori, de coloratura pdl, care să aibă sub control secţiile de votare. Este numai un exemplu de instrumente la care se gândesc să apeleze reprezentanţii PDL.

Preşedintele PDL, Emil Boc, face o apreciere incorectă cand afirma ca : „electoratul si-a demonstrat optiunea” în ultimele alegeri de la Neamţ.

Nu electoratul nemtean, ci PDL a demonstrat că dispune de instrumente cu care poate cumpăra voturi.

Faptul că USL a câştigat alegerile de la Baia Mare este un succes şi datorită conjuncturii create, pentru că PSD, care avea candidatul şi PNL, care are primăria, au comunicat destul de bine.

Am fost o zi la Baia Mare şi am apreciat spiritul de conlucrare. Dar a apărut un factor perturbator – fostul preşedinte al organizaţiei, dl Mircea Dolha, a plecat din partid (sau a fost dat afară) şi a candidat al treilea din partea PER. Aceasta a actionat in favoarea PDL. Faptul ca in aceste conditiuni, ai nostri au castigat, este un lucru remarcabil.

La Neamţ, unde au avut loc alegeri pentru un post de deputat în urma decesului social-democratului Victor Surdu, lucrurile s-au prezentat altfel şi pentru că organizaţia PSD a slăbit, dar şi pentru că fostul preşedinte al organizaţiei, în prezent membru al UNPR, a fost factor agitator şi a sprijinit candidatul PDL. Rezultatul alegerilor de la Neamţ a fost influenţat mai ales de faptul că acolo exista si se folosesc instrumente destul de eficiente din partea PDL.

Dl Gheorghe Ştefan, preşedintele PDL Neamţ şi primarul din Piatra Neamţ, au folosit toate instrumentele eficiente, inclusiv cumpărarea de voturi.

4.- Referitor la devansare a alegerilor parlamentare, consider că poate ar fi fost motivată, la un moment dat reprezentanţii PSD au exprimat o asemenea idee – o devansare a alegerilor parlamentare ca să se mai reducă chinurile oamenilor cu această guvernare care se dovedeşte incapabilă să rezolve problemele de fond ale ţării. Dar suprapunerea lor înseamnă – la alegerile locale vor fi patru buletine de vot pentru primari, consilierii locali, preşedinţii consiliilor judeţene şi consiliile judeţene, s-ar adăuga încă două – pentru senatori şi deputaţi. Deci suprapunerea este o idee nefericită . Singurul argument al comasării alegerilor ar putea fi reducerea cheltuielilor cu organizarea alegerilor.

Relatare AGERPRES :

Liderul de onoare al PSD a mai spus, întrebat cum ar cataloga activitatea partidelor de opoziţie din această vară, că aceasta a fost „cam slăbuţă”.

În ceea ce priveşte întâlnirea de joi a Comitetului Executiv Naţional al PSD, Ion Iliescu a precizat că se va discuta pe marginea reluării activitaţii parlamentare şi a dinamizării activităţii politice în perioada următoare, subliniind necesitatea impunerii unei dinamizări puternice în organizaţiile din teritoriu.

„Trebuie găsite măsuri energice pentru a stopa aceste jocuri politicianiste ale actualei puteri”, a mai spus Ion Iliescu.

În ceea ce priveşte intenţia Guvernului de eliminare a subvenţiei la căldură, fostul preşedinte a precizat că aceasta reprezintă una din cele mai grave probleme „pentru că afectează puternic veniturile oamenilor”.

„A reduce total o asemenea susţinere mi se pare un lucru grav care va deteriora profund viaţa oamenilor din această iarnă. Cea mai mare parte se vor deconecta. Vor creşte costurile la cei care vor rămâne conectaţi la sistemele de încălzire”, a mai spus Ion Iliescu. AGERPRES / (A – Claudia Nicolae-Toma)

 

Ion Iliescu: Avem datoria să-l sprijinim pe Sorin Oprescu la viitoarele alegeri

Bucureşti, 30 aug /Agerpres/ – Primarul General al Capitalei, Sorin Oprescu, trebuie sprijinit de USL la viitoarele alegeri locale, iar opiniile conform cărora acesta ar trebui să se înregimenteze în PSD sau PNL reprezintă mare greşeală politică, a afirmat marţi preşedintele de onoare al social-democraţilor, Ion Iliescu.

Potrivit acestuia, Sorin Oprescu trebuie sprijinit, iar experienţa şi autoritatea acestuia trebuie să fie folosite.

„Cred că avem datoria să-l sprijinim pe primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, la viitoarele alegeri şi să-i respectăm opinia. Exista opinii – să i se impună lui Sorin Oprescu să se înregimenteze în USL sau în PSD, ar fi o mare greşeală politică. Nu aşa se lucrează cu oamenii în activitatea politică. „Este păcat când ai un asemenea candidat să nu-l sprijini, să nu te foloseşti de autoritatea pe care el a câştigat-o”, a afirmat liderul de onoare al PSD, la Antena 3. AGERPRES/(A – Cătălina Matei)

Advertisements

36 Responses to “STIREA ZILEI – LA ANTENA 3”

 1. Victor Says:

  Ponta a afirmat ca Basescu este Dracu. La randul meu gandesc ca Basescu este Dracu. Si cunosc multi oameni care gandesc la fel. Nu toti. Pentru ca pe Dracu nu-l poate vedea oricine ca atare. Totusi sa spunem ca s-a stabilit ca Basescu este Dracu. Plecand de la premiza asta ma intreb cum se pot gandi unii ca-l pot invinge pe Dracu cu armele sale si pe teritoriul lui…In ultima campanie pentru prezidentiale adversarii sai politici si-au bazat strategia pe demonizarea adversarului,  pe negativ. Au pierdut. Dracu a castigat. Pentru ca au incercat sa spuna tuturor “uitati asta e Dracu, este cel mai rau, nu face decat rele iar noi suntem buni”. Faptul ca au pierdut nu i-a determinat sa renunte la strategia respectiva. Ei, adversarii lui Basescu care sunt niste draci mai mici, dar in final tot draci, nu pot schimba strategia intr-un registru pozitiv. In primul rand pentru ca sunt tot draci, nu de talia lui Basescu care este Dracu absolut, dar in final tot din zona respectiva si apoi pentru ca sunt extrem extrem de prosti. Ce ma surprinde este ca nici macar consilierii lor, ai dracilor care se opun declarativ Dracului sef, nu au nimic in cap.

  Am spus inca de la inceptie ca USL este o prostie. In primul rand o greseala strategica prin prisma votului , fiind evident ca 1+1 nu va face 2 ci cel mult 1.5 apoi o greseala ideologica. PNL ul a zis “noi avem o singura pretentie: sa nu impozitam bogatii”. O singura pretentie nu o mie. Modesti. Social-democratii au fost de acord. Numai ca a lua de la bogati mai mult pt a da celor in nevoie este baza social-democratiei. Cu alte cuvinte, PNL le- a cerut social democratilor sa renunte “doar” la identitatea lor ideologica…si tembelii au spus “da”.

  Alegerea lui Ponta,  solutia de compromis a slehtelor din PSD s-a dovedit asa cum am apreciat inca de la ultimul lor Congres,  o solutie perdanta. O jumatate de masura care a taiat aripile nucleului dur al partidului. Pe vremea Prostanacului nucleul dur al social-democratilor spera intr-o revenire a gruparii Iliescu-Nastase. Exista o speranta. Acum s-a terminat. De indata ce Iliescu si Nastase au spus “este nemaipomenit ca partidul sa fie condus de un cretin imatur cu acte in regula” , s-a terminat. Simpatizantii psd asemenea. Au vazut ca partidul este condus de oameni lipsiti de orice si au renuntat la sustinere.

  PNL de la un liberal pur sange,  Tariceanu, la o moara stricata, un parvenit ingamfat si ma refer desigur la liderul Antonescu.

  Nu sunt documentati,  nu au strategii, actioneaza si vorbesc anapoda.

  La schimb, Basescu are o organizatie micuta si dragutza. Extrem de dinamica, oameni inteligenti care gandesc strategic si capabili sa organizeze orice,  oricand.

  Defensiva. Temele majore de dezbatere sunt aruncate pe piata numai si numai de Basescu. Cum altfel? Ponta este preocupat de raliuri, de bone filipineze iar Antonescu se considera atat de frumos si destept incat ,crede el, nu mai are nimic de invatat, nu trebuie decat sa il injure pe Basescu si este convins ca va ajunge seful statului. De fapt in mintea lui el este deja seful statului. Cred ca deja se apropie de finalul primului mandat….Si Ponta crede ca este presedintele partidului lui Iliescu. Si de ce nu ar crede?

  In vremea asta organizatia lui Basescu isi vede de treaba si actioneaza impecabil. Si Basescu zice si face ce trebuie ca sa-si securizeze fotoliul de la Cotroceni. Si va asigura si mandatul urmasului lui. Elena Udrea.

  Concluzia? Nu scapam de Dracu…

  • Mihnea Georgescu Says:

   Da, Victor, felicitări pentru analiză, într-adevăr PDL-ul are şi resursele financiare şi o mentalitate mai tinerească decât USL-ul, care îi pot propulsa încă 4-5 ani… Să sperăm însă că se va ivi o nouă Forţă pe eşichierul de Stânga autentic, fără mezalianţe doctrinare şi compromisuri cu dreapta, care va mătura partidele de dreapta la alegerile de la anul…

 2. gigip1948 Says:

  Am urmarit,cu placere ,emisiunea! Inca odata s-a dovedit ca ,spre deosebire de Traian Basescu,sunteti un adevarat om de stat,deschis dialogului si cooperarii.
  Pacat ca romanii,care va apreciaza pentru ce ati facut pentru ei in anii grei dupa ’89,sunt vaduviti de prezenta dumneavoastra tonica,in prim planul vitii politice romanesti!

 3. gigip1948 Says:

  @victor,
  Daca iti este asa de drag intaiul carmaci al tarii,de ce nu-l ceri de nevasta?Oricum ,dupa ineptiile pe care le debitezi ,cred ca esti”prietena” lui,Nutika ot PLeskoi! Ar fi bine sa divortezi de Cocos si sa-ti legalizezi legatura cu matrozul!
  Cand milioane de romani sunt victimele clanului mafiot BUBA(regimul Basescu,Udrea,Boc,Anastase),li se taie pensiile ori salariile pentru a se imbogati ei,nesimtitii,a arunca asupra opozitiei,singura in stare sa vindece tara de virusul letal portocaliu,cu balele gretoase ale guzganilor portocalii este dovada nesimtirii si pupincurismuli desantat.Spor la pupat in basul prezidential,acum ca s-au mai rarit pupasciosii ,ai spatiu mai mare! Oricum,dupa demiterea lui,cred ca vei ramane singurul prestator de servicii de curatenie in profunzime!

 4. Mihnea Georgescu Says:

  Semnificativă susţinerea pentru Sorin Oprescu.

 5. emigrantul Says:

  Operatiunea de cucerire a orasului Tripoli folosind mercenari a esuat
  Franta, Anglia si Statele Unite se pregatesc de o invazie tip Irak 2003
  Romania nu are de ce sa se amestece in aceasta mizerie

  Este tot mai evident ca intrarea Romaniei in NATO si Uniunea Europeana nu doar ca nu a adus bunastare dar a deteriorat semnificativ nivelul de trai al romanilor, tara fiind practic condusa de un presedinte marioneta pro US si Vest European care nu ar rezista nici o luna daca nu ar respecta ce i se dicteaza din marile capitale occidentale. NATO nu este nici pe departe vreo entitate care ne poate oferi garantii de securitate ci dimpotriva o forta de ocupatie straina a teritoriului Romaniei.

  Sub pretextul instalarii democratiei intr-un anumit stat, suntem obligati sa participam la tot felul de operatiuni militare sau politice care au drept scop real, indeosebi, jefuirea resurselor naturale ale tarii in cauza, situatia Libiei fiind un exemplu ilustrativ.

  Democratia = o banda de hoti care exploateaza tara in folosul lor personal si al grupurilor de interese straine. Cosmarul pe care il traiesc romanii din 1989 incoace este elocvent. Instalarea unei asemenea democratii in Libya, si altceva nu poate veni la putere, va insemna o deteriorare drastica a nivelului de trai al locuitorilor sai.

  Asa zisii rebeli libieni sunt o forta de mercenari straini combinata cu trupe speciale occidentale si ceva tradatori nemultumiti locali, total nereprezentativi pentru majoritatea populatiei si fara nici o credibilitate.

  In momentul de fata, toate optiunile de cucerire ieftina a Libiei s-au cam epuizat. Nici cu ajutorul campaniei de propaganda presarata cu nenumarate minciuni dusa impotriva conducerii de la Tripoli de BBC, CNN, AFP, etc., nici folosind bombardamentele NATO sau bandele de mercenari, occidentalii nu au reusit sa cucereasca orasul Tripoli sau macar vreo zona intinsa din vestul tarii.

  Asa zisa conferinta a prietenilor Libiei are drept scop stringerea de fonduri pentru organizarea unei armate cu zeci de mii de soldati disciplinati, singura avind sanse reale sa ocupe Libia si sa-i jefuiasca resursele petroliere, desi indirjirea cu care se apara localnicii arata ca nici macar asemenea forta nu este suficienta. Razboiul antilibian inceput in 2011 va fi un faliment pentru occident.

  Romania nu are ce cauta in asemenea mizerie.

  Citat Mediafax:
  Preşedintele Traian Băsescu va participa, joi, la Paris, la Conferinţa internaţională privind situaţia din Libia, informează Preşedinţia.

  Conferinţa va avea loc la Palatul Elysée şi va fi urmată de un dineu oferit de preşedintele Republicii Franceze, Nicolas Sarkozy.

  Conferinţa “prietenilor Libiei”, care va avea rolul pregătirii perioadei post-Kadhafi, se va desfăşura pe 1 septembrie la Paris, a declarat miercuri seara preşedintele Nicolas Sarkozy.

  “Am decis de comun acord cu premierul britanic, David Cameron, să convocăm o mare conferinţă internaţională pentru ajutarea Libiei”, a declarat Sarkozy, precizând că Rusia, China şi India vor fi invitate la acest eveniment.”
  Sursa: http://www.mediafax.ro/politic/basescu-participa-la-conferinta-internationala-privind-situatia-din-libia-8679594/

  • Mihnea Georgescu Says:

   Nu eşti la curent cu ultimele evoluţii. Ghadaffi se ascunde la Sirta sau poate în pustie, la triburi, Tripoli este în mâinile insurgenţilor.

  • emigrantul Says:

   Pe 31 Aug. 2011 tocmai scriam ca asa zisa democratie care s-a instalat in Romania a avut consecinte dezastruoase pentru nivelul de trai al populatiei si tocmai de asa ceva trebuie sa fuga libienii.

   “Democratia = o banda de hoti care exploateaza tara in folosul lor personal si al grupurilor de interese straine. Cosmarul pe care il traiesc romanii din 1989 incoace este elocvent. Instalarea unei asemenea democratii in Libya, si altceva nu poate veni la putere, va insemna o deteriorare drastica a nivelului de trai al locuitorilor sai.”

   Citesc azi 2 Sep. 2011, fara surprindere, ca Traian Basescu tocmai asemenea sistem doreste in Libia. Cu 35% din productia de petrol data francezilor, 35% englezilor si 20% americanilor, ce o sa faca libienii care in prezent lucreaza la stat in proportie de trei sferturi? Din ce o sa-i mai plateasca guvernantii. O sa se aleaga praful, sute de mii de oameni vor lua calea pribegiei fiind trimisi prompt de noua conducere la munca in strainatate pentru a nu mai sta ca trintorii pe spinarea statului, in timp ce petrolul tarii este dat gratis occidentalilor.

   România vrea să împărtăşească Libiei propria experienţă de democratizare

   Preşedintele Traian Băsescu a participat joi, la Paris, la Conferinţa Internaţională pentru sprijinirea noii Libii.

   “Conferinţa a fost convocată de preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy, pentru a oferi posibilitatea noilor autorităţi libiene de a-şi prezenta nevoile şi aşteptările în faţa comunităţii internaţionale. Conferinţa a oferit prilejul unui schimb util de vederi asupra situaţiei din Libia, asupra necesităţilor pe care le implică perioada de tranziţie după înlăturarea iminentă a fostului dictator Kadhafi şi a susţinătorilor săi, asupra etapelor procesului de tranziţie şi măsurilor necesare pentru reconstrucţie, reconciliere naţională şi desfăşurarea, în perioada următoare, a unui proces electoral democratic”, se arată într-un comunicat de presă al Preşedinţiei României, remis vineri agenţiei MEDIAFAX.

   Conform sursei citate, România şi-a exprimat susţinerea fermă faţă de suveranitatea şi integritatea teritorială a Libiei şi pentru eforturile poporului libian şi ale Consiliului Naţional de Tranziţie de transformare democratică a ţării.

   “Totodată, îşi exprimă disponibilitatea de a împărtăşi din propria experienţă de democratizare, precum şi interesul şi dorinţa de a participa la reconstrucţia democratică şi economică a Libiei”, se mai arată în comunicat.
   http://www.mediafax.ro/politic/romania-vrea-sa-impartaseasca-libiei-propria-experienta-de-democratizare-8687074/

 6. Mihnea Georgescu Says:

  Nu cumva Emigrantul este agent islamic?

  • emigrantul Says:

   Citat Mihnea Georgescu: “Nu cumva Emigrantul este agent islamic?”
   Dar nu cumva Mihnea Georgescu este avocat neintrebat al Israelului?

  • Victor Says:

   Nu Mihnea, nu este agent islamic doar ca este indragostit de dictaturi. Motiv pentru care traieste in… Canada. :)

   • Mihnea Georgescu Says:

    Victor, eu cred că minte ca o gazetă americană şi este pe aici pe undeva prin Bucureşti…

    Emigrantul, “De dragostea Sionului nu voi tăcea…”

 7. Victor Says:

  Gigi, cred ca esti retard. De fapt sunt sigur pt ca ti-am citit un articol de pe propriu-ti blog. De unde si pana unde tragi tu concluzia ca sunt fan betivul. Sunt fan Ion Iliescu neispravitule si critica mea e oportuna si, mai ales corecta pt ca astia nu au nicio legatira cu linia Iliescu. Vierme retard!

  Mersi Mihnea. Putin ironic cum iti sta bine. Sa-mi dai add pe facebook :)

 8. gigip1948 Says:

  Bravo Mihnea,rezonez cu gandurile si parerile tale! Asa este!

 9. Marcus Says:

  Va Multumim Iubiti Conducatori !

  Geaba zice, barfeste si carcoteste lumea ca guvernul Basescu-Boc 5 ar fi asa si pe dincolo, ca ar fi format doar din niste lichele, hoti si impotenti intelectual, ca ar fi tradat interesele nationale, ca au pus-o de-un genocid cu adrisant saracan di boborean roman, ca una, ca alta…
  Nimic mai fals! Numai si numai calomnii, ba mai mult la o privire mai atenta vom realiza ca de fapt acest guvern este si va ramane cel mai bun guvern la care ar putea aspira romanii in veac de veac. Toate masurile pe care le-a luat pana acum au fost si sunt numai spre binele natiunii si al cetatenilor ei.
  In primul rand prin macelarirea veniturilor si golirea buzunarelor romanilor de ultima letcaie acestia au scapat de stresul dat de grija cheltuirii unui salariu. La fel si cu pensiile cu un plus la sanatatea fizica a romanilor care in timp ce, par exampl, americanii se dau de ceasul mortii si nu mai stiu cum sa combata obezitatea, romanii au capatat in ultimii doi ani niste siluete de invidiat care in curand tind sa devina de-a dreptul schelete la momentul trecerii spre cele vesnice. Amanetandu-ne pana si izmenele din c.r ne-au trasnformat in primul popor fara prejudecati in ceea ce priveste expunerea rusinicilor in spatiu public aducand spatiul carpato-dunarean la stadiul de Nudistan.
  Carcotasii si clevetitorii vor veni imediat cu argumentul: bine, vara merge, dar la iarna ce ne facem? Ei bine, tocmai aici guvernul Basescu-Boc si-a dat masura genialitatii sale in toata dimensiunea sa universala.
  Prin taierea subventiilor la incalzire, speialistii lui Boc supun poporul roman criogenizarii, urmand ca la momentul rasaririi ghioceilor sa fim si noi dezghetati si reintegrati societatii, odihniti, cu forta de munca proaspata, dupa o iarna lunga de hibernare la adapostul sigur al ghetii cu care ne-a blagoslovit alde basescu si gasca sa.
  Chestia asta nici macar Ceausescu n-a gandit-o. In acele vremuri bolsevice (dupa cum ii place tovarasului Basescu sa le numeasca) daca adunai gradele date de caloriferele care trageau sa moara in sufragerie, dormitor si bucatarie, tot aveai sansa unui scor superior gradelor din afara apartamentului.
  La Basescu-Boc, canci, vere! Te transformi in statuie de ghiata de cum da prima bruma, cu caloriferul in brate. Asa ca romani nu fiti nerecunoscatori si mai ales nu va mai luati dupa moguli si tonomatele lor.
  Actualul guvern stie ce sa faca pentru ca tu sa dormi linistit in timp ce el vegheaza la binele tau. Vei intra in Istorie drept cel mai “dezghetat” popor de pe planeta in timp ce Basescu si Boc vor lua premiul Nobel pentru Economie ca urmare a aplicarii cu succes a criogenizarii propriului popor cu scopul iesirii din criza economica.

 10. Ovidiu Says:

  Bomba atomică ! Fotografii nemaivăzute cu fiica lui Gaddafi, Aisha Gaddafi, supranumită Claudia Schiffer a Africii de Nord
  NU RATA !!!!! DA CLICK AICI !!!!

 11. Bibliotecaru Says:

  Cred că domnul Sorin Oprescu are o problemă de imagine importantă cauzată de atacurile OTV-Dan Diaconescu.

  Soluţia inteligentă ar fi să demonteze aceste acuzaţii din timp, fără să se lanseze în contra-atacuri, pentru că altfel, în lipsa unor dovezi ale minciunilor, în spiritul OTV, dl. Dan Diaconescu le va duce mai departe timp de doi sau trei ani…

 12. Sibilla Says:

  Ce mai fac PENALII din cartelul Caraş-Severino, zona de influenţă a ” ayatollahului ”, Tzuică-Man, Sorin-LACHE , poama cu compasu-n cur:
  Fotoghicitoare din Germania
  Unul dintre vigilentii romani de bine care traiesc in Germanica ne-a trimis prin posta o ilustrata – ghicitoare. Omul, pe numele sau Vasile, lucreaza ca si vidanjor la Aeroportul International din Munchen. Intre doua pompe si-o latrina, la o pauza de tigara, Vasile a vazut un personaj care ii era extrem de cunsocut, in perioada in care inainte sa emigreze, se ocupa cu tigari de contrabanda prin vama Naidas, pe Clisura si prin alte locuri de taina ale Caras-Severinului.
  Iata fotoghicitoarea sa:
  “Iubiti banateni, joi, ora 11 si jumatate, stateam proptit in mop, pe un culoar de la lucru, adica de la aeroportul din Munchen. Si ce mi s-a mai luminat fata cand am vazut de la mare distanta un nas rosu, ca o ridiche uriasa. Si ce amintiri m-au mai napadit: ce vremuri cu euroi, tigari si alcool de contrabanda. Ce om, ce echipa. Si ce noroc ca il mai avem inca pe Stoican la vama la Timisoara. Ca au tot vrut sa il schimbe, noroc cu Nas Rosu ca a intervenit ca un tigru. Pai ce, carasenii sa nu faca si ei niste mii de euroi pe zi din tigari la Naidas si la Moldova Noua? Asa Sorine, nu te lasa! Timisorenii astia vor sa ia ei toata regionala vamala, mama lor de hoti!”
  http://sfinx777.wordpress.com/2011/09/02/frunzaverde-n-regionala-vama-ei-de-poticneala/

 13. Victor Says:

  In urma cu cateva zile, sunat de un jurnalist Realitatea pentru o reactie la nu stiu ce zicere a lui Basescu, ginerele lui Sarbu a intrebat “cine este domne Basescu asta?”. Este un episod reprezentativ pentru Ponta si o dovada certa ca omul are mintea unui puber. El mereu are ceva de zis, de parca au murit comunicatorii din partid. Cand nu intreaba cine este Basescu, Ponta are meciul lui cu Blejnar. Vi-l imaginati pe Presedintele Iliescu in vremurile cand era executiv in PSD si cand partidul era in opozitie avand meciuri cu nu stiu ce functionar al CDRului? Sau pe Nastase? Chiar mi amintesc ca I’ll tot latra Basescu cand era primar si Nastase cand I s-au cerut reactii a vorbit ca un adevarat lider: eu sunt premier. Basescu este primar. Cu alte cuvinte jucam in ligi diferite.

  Ponta, ca si Antonescu de altfel, nu este un adevarat presedinte de partid si cu atat mai putin presedintele unui partid condus candva de Iliescu si Nastase. Daca PSD nu se trezeste si inca repede o sa ajunga Basescu sa conduca tara tot atata vreme cat a condus-o Ceausescu. Doar ca Basescu este mai toxic pentru Romania decat fostul dictator. Este mai rau din toate punctele de vedere.

 14. Victor Says:

  Consider ca rolul societatii civile este de a veghea si asupra opozitiei. Nu cred ca exista om in Romania cu exceptia a catorva mii sau zeci de mii maxim care sa nu fi fost afectat de guvernarea de dreapta Basescu-Boc. E important de punctat ca este vorba despre o guvernare de dreapta chiar daca pesedistii pentru a nu rani sensibilitatile partenerilor liberali evita sa precizeze. Asa ca repetarea relelor guvernarii actuale este inutila. Romanii simt pe pielea lor efectele. Ce rost mai are sa le punem si noi pe hartie? Este clar ca basestii nu au limita, ca sunt in stare sa-i criogenizeze, sa-i infometeze pe bune pe romani.
  Dar eu vreau sa stiu daca am o alternativa. Ori cand la Ilfov omul USL pt alegerile ce urmeaza este unul dintre cei mai apropiati parteneri ai cuplului Udrea-Cocos, pare ca alternativa nu prea exista. Este drept ca oamenii de acolo nu stiu, inteleg ca alegerea s a facut in urma unui sondaj intre doi indivizi de aceeasi teapa: Negoita de la PSD cel care se ocupa cu prostituate si Petrache, partenerul lui Cocos. Dar cei care stim cum putem avea incredere in opozitie??

  Uitati-va pe lista “cumparatorilor” apartamentelor vandute de Elena Udrea:

  http://www.cotidianul.ro/udrea-i-a-vandut-lui-alin-cocos-un-apartament-de-lux-cu-20000-de-euro-149356/

 15. popalumi Says:

  D-l Antonescu si d-l Ponta ar trebui sa fie mai mult patrunsi de sfaturile dvs.,sa nu le plutasca mintea in nori,Altfel patim ca in 2004,2009.
  Suntem noi in joc.!

 16. gigip1948 Says:

  @Victor,
  Nu vreau sa intru in polemica cu tine,nu e genul meu!Daca nu esti basist,de cea mai joasa speta,e clar ca tu esti retardatul,nu eu.In postarile tale,poate din cauza retardului,nu realizezi ca ii inalti osanale intaiului matroz al tarii,mai ceva decat cei mai infocati pupincuristi ai lui.Cand il prezinti pe Dracu’,plin de calitati,un fel de erou care nu poate fi invins de catre nimeni,e dracu’ absolut ,e clar ca ii inalti osanale,mai ceva decat ceilalti retardati,talibanii portocalii!
  Spui ca esti pro Iliescu,dar prin atacul tau jegos la adresa USL-ului,singura speranta a romanilor de a scapa de regimul mafiot BUBA(Basescu,Udrea,Boc,Anastase),faci jocul basistilor,ei spunand exact ce ai postat tu,ca USL-ul e o prostie si ca liderii lui sunt imaturi ori parveniti si ingamfati.
  In adoratia ta fata de marele carmaci,spui ca el e istet,are organizatii de partid dragute,micute,cu oameni inteligenti….
  Nu voi mai raspunde atacurilor tale,indiferent ce vei scrie despre mine ,din doua motive:
  -daca nu esti retardat(ar fi cel mai bun lucru),esti un propagandist infocat al laturilor basiste,aruncate asupra adversarilor lui politici;
  -daca prima varianta nu e reala,inseamna ca suferi de grave afectiuni psihice si,in acest caz te compatimesc si te sfatuiesc sa-ti urmezi tratamentul medicamentos!

 17. Traian Tanasa Says:

  Retrospectiva pentru o noua perspectiva:

  1) Scrisoare deschisa (NIMENI NU A FOST DE ACORD SA O PUBLICE LA TIMPUL POTRIVIT)
  2) Fragment din scrisoarea deschisa (Constientul, inconstientul si Traian Basescu)
  3) Catrenele mele cu Traian Basescu (grupate pe un format A4)
  4) Doar cat arata v-a face
  5) Indemn (nedemn)
  6) Asa sau asa
  7)Propaganda pro PAR

  https://picasaweb.google.com/117446511140392620428/PACALIREAELECTORILOR#

  8)PROTEST (firav, cu ajutorul versurilor marelui Eminescu):

  Prin videoclip protestez, in special, impotriva PDL, partid cica “liberal”, actualmente la putere.

  Am selectat fragmente din “Scrisoaea III”, in care sunt caracterizati perfect parlamentarii de la putere, cat si cel care a format, contra naturii, actuala adunatura, majoritara, distrugatoare.

  Traian Basescu este un pacalici profesionist, format la scoala turnatorilor activi!!!
  Traian Basescu e un latrau cu cerul gurii negru ca taciunele. Latra continuu: har-ham- taie tot, da afara tot, distruge tot !!!

 18. Popa Luminita Says:

  Am vizionat pe Blackjacks Blog un film despre legea rezonantei.
  M-am gindit ca daca asa se interpreteaza realitatea si “Cea mai nobila preocupare a omului este omul” trebuie interpretata nu b empiric cum ne-am obisnuit. Trebuie 3 interpretata prin intermediul biofotonilor,a cimpurilor cuantice generate de gindurile omului.

 19. Victor Says:

  Gigi, datorita retardului pe care I’ll ai, retard care razbate si prin nickul tau- sau prenume- nu realizezi ca exact asta faci, anume polemizezi cu mine. Esti atat de intarziat incat daca eu afirm despre tine ca esti retard aceeasi afirmatieo faci la randu-ti despre mine. Legat de priceperea a ceea ce scriu eu, bineinteles ca basescu este extrem de abil altminteri nu te conducea de sapte ani mai animalule. :)

  Cat despre atacurile mele sunt critici nu atacuri , USL nu I totuna cu Presedintele Iliescu, dar daca te pretinzi multumit, mars si voteaza cu Robert Negoita si oamenii lui Sarbu si nu mai citi criticile mele. Eu sunt om de stanga si imbratisez si sustin ideologia lui Ion Iliescu iar toate criticile mele au argumentare in ideologis respectiva. Dar daca tu esti un maimutoi retard normal ca nu cunosti linia Iliescu, si, ca atare nu intelegi nimic.

 20. Victor Says:

  PS. Iliescu e Iliescu nu mai fa tu legaturi fortate de tipul dai in USL inseamna ca dai in Iliescu. Din cate stiu eu Iliescu a creat partidul nu partidul l a creat pe Iliescu. Ca acum, maimutoii de la conducere cauta sa evite recunoasterea acestui fapt este pentru xa sunt retarzi precum esti tu. Daca Ponts ar avea un model in Iliescu ar reprezenta si el ceva cat de cat. Nu spun ca ar fi posibil sa creeze vreodata pasiunile pe care le a creat Iliescu pentru ca …nu ar fi. Doar nu vezi familii sa divorteze pe subiectul Ponta asa cum se intampla cand Iliescu conducea partidul. Nu vezi frati certandu se, nu vezi multimi entuziasmate, nu vezi decat un malau despre care toata lumea cu exceptia apropiatilor sai cred ca este cel mai antipatic si nedocumentat lider al PSd de la formare. Eu cred ca tu esti Ponta… pe bune

 21. Mihnea Georgescu Says:

  Atenţie PSD! Dacă scăpaţi Iaşiul din Mână, pierdeţi toată Moldova! Deja sunt semne că Moldova merge înspre Băsescu. Soarta PSD-ului ca viitor politic se joacă lunile astea la Iaşi. Am zis!

 22. Victor Says:

  Putini stiu ce se intampla in spatele USLului. Daca la televizor totul pare bine si frumos, in realitate am primit semnale din teritoriu ca lucrurile nu stau tocmai asa. Nu vreau sa discut sondajele ciutacilor care ii dau castigatori pe cei din alianta stanga-dreapta cu procente ridicol de mari. Vreau doar sa atrag atentia unor deficiente grave in modul de functionare al organizatiilor din teritoriu. Daca la televizor vedem 5-6 lideri de la centru care par a se intelege, in fapt in teritoriu lucrurile stau diferit. In primul rand exista probleme de intelegere intre oamenii aceluiasi partid apoi exista nemultumiri majore de modul in care se stabilesc listele de consilieri. Totul pleaca de la nerespectarea criteriilor de intrare in partid si promovare in cadrul acestuia. Sa luam cazul PSD ului. Faptul ca nu l au ascultat pe Ion Iliescu singurul ideolog veritabil social-democrat din Romania si au creat organizatii intregi bazate pe interese meschine, de grup, se intoarce acum ca un bumerang impotriva lor. Ideologia , militantismul si credibilitatea purtatorilor de mesaj spunea Ion Iliescu ar trebui sa fie criteriile de apartenenta si promovare in cadrul partidului. Dar urmasii lui Iliescu au gandit ca banii, interesele de grup si obraznicia sunt mai importante. Care este situatia acum? Foarte multi militanti care se considera nedreptatiti de impartirea fotoliilor eligibile, se gandesc in cel mai bun caz la non combat dar si mai rau la razbunare -probabil prin tradare-.

  Daca de-a lungul vremii vorbele Presedintelui Iliescu, vorbe pe care le-a repetat mereu si mereu au fost ridiculizate a venit vremea ca intreaga societate sa recunoasca ca nu putem trai decat pe baza unor principii solide si daca suntem condusi de oameni care cred in aceste principii. Nu contenesc sa ma mir de discursurile tuturor politicienilor din tara asta, indiferent de doctrina pretins imbratisata care vorbesc despre orice mai putin despre principii. Daca in anii 90 o dezbatere Iliescu-Coposu-Campeanu era axata pe principii, pe lupta ideologica, astazi s-a ajuns la banale jigniri : esti un hot, ba nu, tu esti hot.

  Iar rezultatul se vede. Atat in cadrul partidelor dar si la nivelul intregii societati. Oamenii si au pierdut increderea in politic si bineinteles in semenii lor. Pentru ca asta se intampla cand principiul de baza al tuturor a devenit banul.

  Ori daca Iliescu ar fi fost ascultat, daca oamenii si-ar fi ales lideri asemenea lui, oameni care sa aiba principii, care sa se lupte pentru ele, astazi nu am fi fost in situatia asta.

 23. sonialorena Says:

  USL este o alianta unita, a fost demonstrat in ultimele zile. Iar acest lucru este cel mai important.

 24. Aurelio Texanu Says:

  Va salut Domnule Presedinte Iliescu,

  Cred ca cunoasteti foarte bine problema Aurului de la Rosia Montana, ce a ce spune Basescu este cu capu in norii din cauza bauturii

  Preşedintele, Roşia Montană, Aurul şi Rezervele BNR.
  1. Domnul Traian Băsescu, Preşedintele României, a declarat, recent, că ar vrea să vadă “începută exploatarea aurului la Roşia Montană”. Cu precizarea că domnul Preşedinte vrea să vadă exploatarea aurului la Roşia Montană “începută” de o firmă străină, care ar urma să extragă circa 300 de tone de aur, din care României să-i revină, ca redevenţă, 4%, adică 12 tone.
  Eu sunt de acord cu domnul Preşedinte. Şi eu aş vrea să văd “începută” exploatarea aurului de la Roşia Montană.Cu precizarea că, în opinia mea, exploatarea aurului de la Roşia Montană TREBUIE şi POATE fi începută şi terminată de către români, nu de către străini. Şi, mai ales, fără cianură. Să o facem cu tehnologiile noastre, netoxice.
  2. Domnul Preşedinte ne spune şi de ce vrea să vadă “începută” exploatarea aurului la Roşia Montană. ” Incertitudinea viitorului, spune Preşedintele, obligă orice stat care îşi poate consolida rezervele şi cred că din exploatare ar trebui să ridicăm rezerva la cel puţin 200 de tone în următorii ani, pentru că vedeţi cât sunt de volatile monedele”.
  În prezent, rezerva de aur a României este de 103 tone, toată cantitatea provenind din “greua moştenire”. Diferenţa, între cele 12 tone, care ne vor reveni de la Roşia Montană, şi restul, până la 97 tone, ca să ajungem la 200 tone, o vom obţine, ne spune Preşedintele, prin începerea exploatării altor două zăcăminte de aur, de către companii româneşti: un zăcământ de 50 tone şi altul de 54 tone.
  Ce ziceţi de modul în care Preşedintele României îşi argumentează susţinrea începerii exploatării aurului de la Roşia Montană? Păi dacă cele două zăcăminte exploatate de companii româneşti ne vor aduce 104 tone de aur, de ce mai vrea dumnealui să vadă “începută” exploatarea aurului de la Roşia Montană?
  3. La data de 31 iulie 2011, totalul rezervelor internaţionale ale României, conform datelor publicate pe site-ul BNR, era de 36,4 miliarde de euro. Acest total se compune din: a)3,8 miliarde, aur, cele 103 tone, b)5,0 miliarde, numerar şi depozite şi c)27,6 miliarde euro, “securities”, valori mobiliare, adică hârtii (obligaţiuni, bonuri de tezaur etc), emise de guverne şi instituţii financiare străine, cărora BNR le-a împrumutat această sumă, de 27,6 miliarde de euro. Evident, d-e-alungul anilor, suma împrumutată de BNR a fost mult mai mare. Aceste 27,6 miliarde de euro reprezintă SOLDUL existent la data de 31 iulie 2011.
  4. Conform evaluării BNR, la data de 31 iulie 2011, cele 103 tone de aur aflate în rezerva sa, valorează 3,8 miliarde de euro. Aceasta înseamnă că preţul unitar luat în considerare de BNR este de 36,9 milioane de euro pe tona de aur.
  La acest preţ, de 36,9 milioane de euro pe tonă, cu cele 27,6 miliarde de euro investite de BNR în hârtii, am putea cumpăra 750 tone de aur. Vă rog să calculaţi. Împărţiţi 27,6 miliarde de euro la 36,9 milioane euro pe tonă. Vă dă, exact, 748 tone.
  5. În argumentarea poziţiei sale, Preşedintele Românie ne spune şi că “Dacă vă uitaţi ce s-a întâmplat în ultimii cinci ani, preţul aurului a crescut de la 620 de dolari uncia acum cinci ani la 1890 dolari”.
  Din nou, sunt de acord cu domnul Preşedinte. Da, este adevărat, în ultimii cinci ani, preţul aurului a crescut de peste 3 ori. Cu acestă constatare, vom vedea, imediat cât de ridicolă şi de tragică, în acelaşi timp, este poziţia domnului Preşedinte faţă de exploatarea aurului de la Roşia Montană.
  Cele 27,6 miliarde de euro au fost investite de BNR în “securities” ,nu acum, când preţul aurului este de 36,9 milioane de euro pe tonă, ci, în cea mai mare parte, cu 5-10 ani în urmă, atunci când preţul aurului era de 3,4, sau 5 ori mai mic decât astăzi. Dacă luăm în considerare cifra avansată de domnul Preşedinte, adică un preţ de numai 3 ori mai mic decât cel de astăzi, ajungem la un ADEVĂR CUTREMURĂTOR: Dacă Banca Naţională a României ar fi investit cele 27,6 miliarde de euro ÎN AUR, astăzi rezerva de AUR a României ar fi fost de 2200 TONE DE AUR. Ea ar fi valorat peste 80 miliarde de euro, actali.
  6. Începând cu anul 1990, atât eu cât şi regretatul profesor Anghel Rugină am atras atenţia conducerii BNR ca şă investească toate rezervele ţării în AUR şi numai în AUR.
  Nu am fost ascultaţi.
  Iată ce probleme grave a creat incompetenţa şi iresponsabilitatea celor care au condus Banca Naţională a României în ultimii 22 de ani.
  Am ajuns să ne vindem munţii ţării şi să ne otrăvim, pe noi şi pe urmaşii noştri, pe motiv că ne trebuie 12 tone de aur, pentru că BNR, în loc să cumpere aur, a împrumutat pe alţii cu zeci de miliarde de euro, miliarde care, mâine, poimâine, pot să valoreze zero lei, zero bani.
  Până când?

 25. SorinPLATON Says:

  Dr.Sorin OPRESCU a demonstrat pe durata mandatului sau tact, echidistanta, profesionalism, ingeniozitate. Cred ca este unul dintre cei mai eficienti primari de pana acum ce i-a avut Primaria Bucuresti, iar urmele implicarii sale se vad peste tot (multe locatii de infrastructura sunt in santiere active, ce merg in paralel).

  Ca atare acest om este un asset pentru capitala si cu atat mai mult pentru cei ce-l vor sustine politic pentru un nou mandat (daca si-l va dori..).

  Cele bune!

 26. Vasilescu Valentin Says:

  USL trebuie să strângă rândurile din timp și să motiveze oamenii să iasă masiv la vot pentru a înlătura de la putere partidul stat PDL, a spus Ion Iliescu.
  Redati-le speranta in revenirea la o viata normala si o competitie corecta in societate si oamenii vor veni singuri la vot. Altfel vor percepe batalia dintre USL si PDL doar ca pe o competitie intre clanurile Pinalti-CulitaTarata; Flutur; Igas-Seculici-Udrea (PDL ) versus Oprisan; Boscodeala-Mocanu; Mazare-Nicusor Constantinescu ( PSD ). Cu scopul satisfacerii intereselor personale, de clan si nu a celor generale.

 27. Marcus Says:

  @all a se citi: Australopithecus Protocalius Politicus Junior
  scuze
  sa fiti iubiti
  marcus

 28. Marcus Says:

  Australopithecus Protocalius Politicus Junior

  Dupa ce am avut “privilegiul” sa urmaresc cateva interviuri luate de televiziuni tinerilor poilticieni portocalii adunati in oborul pompos denumit “scoala de vara a tinerilor pedelisti”, am realizat doua lucruri:
  Primo ar consta in faptul ca printre ororile care aspira la statutul de politician pedele, prezenta EBA-ei printre ei poate fi comparata cu prezenta lui Einstein intr-un grup de euglene gestante. O pedelista care poate emite pe gura, cu sonorul dat la maximum, judecati de genul “Boc e destept deoarece este in stare sa editeze fraze intregi” este pentru restul turmei savantul de renume mondial al acesteia care in afara de “papa, caca si nani” nu este in stare sa mai pronunte si altceva cat de cat inteligibil.
  Secundo ar fi de fapt o nedumerire si anume, oare de ce nu se mai gaseste in parlamentul Romaniei un alt Marzescu care care sa propuna o lege prin care acest asa-zis partid sa treaca in ilegalitate? Daca PCR-ul interbelic a fost scos in afara legii deoarece milita, in urma ordinelor date de Moscova, pentru destramarea Romaniei Mari, ei bine aceasta adunatura ar trebui scoasa in afara legii deoarece militeaza pentru involutia speciei umane si readucerea ei in bloc-straterle cavernelor si ale trogloditilor care le populau la timpul ridicarii omului de la pozitia patrupeda la cea bipeda. Pana si reminiscenta de a sta in patru labe in fata basescului, cand acesta este intors cu spatele (sac!) la ei, le tradeaza apartenenta la o subspecie umanoida.
  Urmarind respectivele “interviuri” daca cineva ar fi putut cuantifica IQ-urile respondentilor portocalii, insumarea acestora ar fi dus la IQ-ul unei larve cu “creierul” atins de sifilis tertiar. Nici macar cine a fondat asa-zisul partid nu au fost in stare sa pronunte euglenele. In schimb fite pe ei cat cuprinde. De la limuzinele cu care cocalarii oranj au descins pe litoral si pana la “toacele” pitipoancelor, la concurenta cu ale Elenei Udrea, totul in jurul lor putea a opulenta de neam prost etalata precum turnuletele si lanturile tiganesti.
  Ei bine, in fata unei astfel de adunaturi, care-si acopera mizeria cu tone de Rexona si crasa incultura prin carnetul de sofer al unei limuzine de lux, au conferentiat “greii” partidului alde curvetu hot de Anastase si ghiolbanul de Oltean pe teme de “Huo, Opozitia !”.
  In conditiile acestea, stimati conncetateni, nu mai este cazul sa ne surprinda rezultatele de la Bacalureat. In momentul in care “rezerva” Romaniei are ca model astfel de indivizi, de ce dracu sa-si mai bata capul si cu cartea?
  Cea mai mare, de fapt singura realizare a chiombului in acesti ani de mandat consta in rabatarea cu 180 de grade a sitemului valoric din tara noastra si propunerea pentru viitorime, ca modele de urmat, a acestor trepanati plini de bani cu IQ subunitar.
  Votati romani pedele, sau si mai bine nu mergeti la vot si ne vom pricopsi cu generatia care ne va reinregimenta in gintile pesterilor de altadata.

 29. szaszsebespaul Says:

  Bacalaureat pentru ministrul Funeriu http://www.saceleanul.tk/1/post/2011/09/bacalaureat-pentru-ministrul-funeriu.html

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: