21 August 2011 – ALEGERI PARTIALE

In data de 21 august a.c. au loc alegeri partiale pentru Camera Deputatilor, in vederea completarii celor doua locuri devenite vacante:

– intr-un colegiu din judetul Neamt, ca urmare a decesului deputatului PSD Victor Surdu;

– intr-un colegiu din Baia Mare, ca urmare a vacantarii postului de catre fostul deputat PSD – Catalin Chereches, acesta devenind primar al Municipiului Baia Mare (ulterior acesta a devenit membru al PNL).

Deci sunt vacante doua posturi de deputat, care au apartinut PSD si care, firesc ar fi sa fie ocupate (in urma alegerilor din 21 august) de reprezentanti ai PSD.

La judetul Neamt , concureaza in alegeri: din partea PSD, sustinut de USL – medicul veterinar Liviu Harbuz, un specialist recunoscut si cu experienta indelungata in domeniu, care a fost si secretar de stat in Ministerul Agriculturii.

In Colegiul de la Baia Mare, concureaza din partea PSD domnul Florin Tataru, membru activ din 1997, in Organizatia de Tineret PSD. A ocupat mai multe functii de raspundere, a fost director economic al Inspectoratului Judetean pentru silvicultura Maramures.

Am fost in Baia Mare in zilele de 11 si 12 august a.c. si am participat alaturi de Florin Tataru la mai multe intalniri cu cetatenii din localitatile Baia Mare si Somcuta Mare(localitate apartinand Colegiului 2 Baia Mare), cu lucratori de la ROMPLUMB si ITALSOFA cu producatori agricoli din zona, veniti c u produse la piata din Baia Mare, cu membri ai Consiliului Judetean PSD, cu reprezentanti ai Conducerii Locale.

Am participat la o editie speciala a postului local de televiziune. Florin Tataru se bucura de o larga apreciere atat din partea membrilor de partid, cat si din partea multor cetateni care il cunosc.

Firesc ar fi ca acesti 2 candidati – reprezentanti ai PSD – sa fie invingatori in alegerile din cele 2 Colegii.

Este in acelasi timp si un test pentru electorat, daca mai poate suporta guvernarea PDL, care a provocat atatea suferinte categoriilor cele mai largi de cetateni.

Ori cetatenii apasati de saracie, se mai lasa ademeniti de “cadourile electorale”, sau sunt hotarati sa puna capat, prin votul lor, acestei guvernari paguboase pentru tara.

Dincolo deci de calitatile individuale ale candidatilor, votul din 21 august capata o semnificatie politica – semnal pentru viitoarele alegeri din anul 2012.

Advertisements

9 Responses to “21 August 2011 – ALEGERI PARTIALE”

 1. PDL, acuzat de mită electorală în Neamţ. Produse contra semnături şi voturi | EvoNews - Stiri de ultima ora Says:

  […] de altă parte, preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, scrie pe blogul său că alegerile parţiale din 21 august vor da un semnal pentru alegerile locale din […]

 2. Marcus Says:

  Un Macho De Trei Parale

  Razboinicul crunt si navalnic ce-i ameninta pe rusi
  Cum ca de va trece Prutul, de pe lume vor fi dusi,
  Pe motiv de huiduiala la Neptun a stat pitit
  Avand greata de parada si matrod sarbatorit.

  S-a dus timpul cu pozarul si maimuta la minut
  Cand dadea autografe stand cu satra la baut.
  De multimi el se fereste precum dracu’ de tamaie
  N-a avut curaj el macho macar de-o Sfanta Marie.

  Ce i-a mai ramas din fite si bravura de golan
  Foloseste azi pe Leana, adultera din divan.
  I-a transmis ca Lavinutei cand a scos-o la produs
  Ca-i “lucreaza” consilierii-n ceas de taina si ascuns.

  Mare domn este chiombila, un mascul viril si dur
  Dupa grav pacat cu Nutzy, se sterge cu ea la …..
  Iar muierile din preajma-i dupa ce le foloseste
  Spre deliciu’ manelimii, prin noroi le tavaleste.

 3. Regiunea Centru Says:

  Cum se poate explica faptul ca dupa 4 ani de Guvernare, PDL-ul se bate de la egal la egal cu USL-ul. Sa fie doar mita electorala? Sau din lipsa de alegatori conteaza foarte mult activul de partid?

 4. Marcus Says:

  @Regiunea Centru: ai o viziune neeuclidiana asupra notiunii de egal, cel putin din punct de vedere al sondajelor, iar timpul il tratezi chiar mai dilatat dacat a dat de inteles Einstein ca ar putea fi.
  sa fii iubit
  marcus

 5. George Serban Says:

  Incurajare pentru liberalii din judetul Neamt
  http://www.georgeserban.eu/2011/08/17/incurajare-pentru-liberalii-din-judetul-neamt/

 6. PC - diaspora Says:

  […] de altă parte, preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, scrie pe blogul său că alegerile parţiale din 21 august vor da un semnal pentru alegerile locale din […]

 7. emilpfeiffer Says:

  Le doresc celor doi candidati ai PSD (USL) mult succes la alegerile din 21 iulie!

 8. Regiunea Centru Says:

  Marcus: Uite ca lupta de la egal la egal. PDL a castigat Neamtul iar USL Maramuresul. Chiar asa incapabili sint cei de la USL pentru a se organiza din toate punctele de vedere pentru a castiga alegerile?

 9. gigip1948 Says:

  Ultimele alegeri partiale parlamentare au fos marcate evident de cresterea alarmanta a cazurilor de frauda,de cumparare a voturilor alegatorior!

  Atat opozitia cat si puterea se acuza reciproc de incalcare a legii,desi scorul la fraudare este net favorabil secunzilor ca doar nu dau din banii lor ci din cel public.

  Ca simplu alegator,invit pe alesii neamului,indiferent de culoarea politica,sa lichideze aceste practici Solutia e una eficace si imediata! Sa se voteze in parlament,o noua lege electorala prin care,partidului care a oferit mita electorala sa i se anuleze rezultatele obtinute in alegerile din localitatea ori judetul respectiv iar in cazuri grave cele obtinute pe plan national,voturile fiind redistribuite intre competitorii corecti.

  In plus,ca si in sport,cei care incalca legea sa nu primeasca dreptul de a mai inscrie candidati la urmatoarele aleeri,in cazurile de fraudare masiva(sa fie suspendata formatiunea pentru urmatoarele alegeri).

  Masura ar lichida operativ frauda si,poate pentru prima data in istoria Romaniei am avea alegeri libere si democrate!

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: