PERIPLU MARAMURESAN

Relatari din presa

MESAJ PENTRU CORNEL DINU

Ion Iliescu i-a transmis din Baia Mare un mesaj lui Cornel Dinu (administratorul delegat al FC Dinamo Bucuresti, supus in cursul zilei de azi unei operatii de by-pass coronorian in urma infarctului miocardic acut suferit in 19 iulie) : “Cu Cornel Dinu ne cunoastem demult. Si am avut relatii amicale foarte apropiate. Stiu ca trece printr-un moment delicat. Am incredere in forta lui si in rezistenta organismului sau si ii urez sa treaca cu succes peste acest moment dificil”.

 CONFERINTA DE PRESA

Ion Iliescu: Nu prea văd în ce constă strategia; sunt nişte măsuri de austeritate

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, la Baia Mare, că actuala guvernare ia decizii care sunt în defavoarea cetăţeanului, dar şi a statului.

“Dacă n-ai ştiinţă de carte şi nici nu urmăreşti procesele globale nu putem să vedem viitorul ţării dându-l pe mâna unor inculţi, unor oameni neprofesionişti (…) În privinţa aşa-numitei strategii bugetar-fiscale, mă întreb dacă dumneavoastră sesizaţi vreo strategie? Nu prea văd în ce constă strategia. Tot ceea ce putem urmări în ultima vreme sunt nişte măsuri de austeritate. S-au tăiat salarii, mărit TVA-ul şi se continuă tot cu asemenea măsuri”, a spus Ion Iliescu, la sediul PSD Maramureş.

În opinia fostului preşedinte al României, “e oarecare bâjbâială în legătură cu un angajament pe care actuala guvernare l-a luat în faţa populaţiei când s-au retezat salariile cu 15% la care s-au adăugat o serie de alte măsuri, veniturile coborând cam cu 40%”.

“Era un angajament că aceasta e o măsură de excepţie pentru acest an în a acoperi anumite goluri din buget şi că de la anul se vor recupera aceste pierderi ale oamenilor. A fost bâlbâiala ca să înceapă cu acel 5%, ba că începe la 1 septembrie, ba la 1 ianuarie, apoi au dat asigurări clare că nici vorbă de aşa ceva, că se caută alte măsuri similare. Deci o strategie din acest punct de vedere nu am văzut”, a menţionat Ion Iliescu.

Fostul preşedinte al României a explicat, făcând trimitere la ideile unui sociolog american, că în ţările foste comuniste criza economică a fost amânată aproape 20 de ani, deşi, în momentul 1989-1990 când s-au produs, niciun analist politic sau militar nu a preconizat acest lucru, iar ţările capitaliste au mutat potenţiala criză economică spre ţările din Europa de Est, găsind aici un debuşeu temporar.

Ion Iliescu a precizat că în acest context economic complex s-a aflat şiţaranoastră imediat după decembrie 1989, când democraţia a luat locul unui sistem ce părea de neclintit.

Preşedintele de onoare al PSD consideră că doar prin forţe proprii şi oameni care înţeleg contextul economic şi politic actual România are posibilitatea să se reaşeze pe un drum normal.

(Cotidianul)

VIZITA – ROMPLUMB

Ion Iliescu a fost criticat de fratele lui Decebal Traian Remes pentru greselile pe care le-a facut in trecut

 15:44:43 12 august 2011  | autor:  Andrei Gherghel

Fostul presedinte al Romaniei, Ion Iliescu, si-a continuat periplul prin Maramures astazi, 12 august, cand a vizitat, printre altele, si societatea Romplumb. Printre cei care l-au intampinat pe carismaticul om politic s-a numarat si un angajat al companiei care l-a apostrofat pe fostul sef de stat pentru unele decizii pe care le-a luat in trecut. Reactia nu a fost una neasteptata, tinand cont de faptul ca barbatul este tocmai fratele lui Decebal Traian Remes, fost adversar politic al pesedistilor.
Compania Romplumb a fost unul dintre obiectivele din Maramures vizitate astazi, 12 august, de catre Ion Iliescu, fostul sef de stat care se afla inca de ieri in judet. Pesedistul a facut turul  societatii, fiind privit cu admiratie in special de femeile care muncesc la Romplumb. Monotonia a fost indepartata insa de catre un angajat care i-a spus “verde in fata” lui Ion Iliescu ca a fost suparat de multe ori pe acesta.

„Acum mi-ati devenit simpatic. Totul se uita, totul e ok… Insa au fost destul de multe momente in care am fost suparat pe dumneavoastra. Probabil ca in timp am devenit mai intelepti si eu, si dumneavoastra”, i-a spus Dariu Remes lui Ion Iliescu.

Replica fostului sef de stat nu s-a lasat asteptata, Ion Iliescu spunand ca „asa e viata”. Dincolo de acest schimb de replici, conducerea societatii a dorit sa sublinieze faptul ca, din punctul lor de vedere, firma este discriminata din cauza faptului ca limitele de mediu impuse sunt foarte restrictive.

„Ultima autorizatie de mediu ne-a coborat aceste valori de zece ori. Daca praful a avut valoare minima de emisie de 50 miligrame pe metru cub, astazi ne-au pus 5 miligrame. Sunt lucruri imposibil de realizat si niciun agent economic din Romania sau din Europa nu are aceste valori care au fost impuse societatii Romplumb”, a declarat Vasile Uta, directorul societatii Romplumb.

„Oricum, ca un vizitator mai rar in oras, va spun ca se simte imbunatatirea climatului, in general, in oras”, a spus Ion Iliescu.

Ion Iliescu s-a mai intalnit astazi, 12 august, si cu taranii din Piata Izvoarele, precum si cu producatorii traditionali, iar la pranz, fostul sef de stat a avut o sedinta cu membri de partid din judet.

LANSARE DE CARTE

BAIA MARE: FOSTUL PREŞEDINTE AL ROMÂNIEI, ION ILIESCU, ESTE PREZENT ÎN MARAMUREŞ

joi , 11 aug 2011, ora 14:18   de Oana Dulf

Fostul preşedinte al României şi actualmente preşedinte de onoare al Partidului Social Democrat, Ion Iliescu, este prezent în aceste zile în municipiul Baia Mare. Acesta va avea o serie de întâlniri atât cu personalităţile politice din judeţ cât şi cu sindicatele maramureşene, şi nu în ultimul rând cu simpatizanţii acestuia.

Fostul şef al statului şi-a început astăzi programul în municipiul Baia Mare prin lansarea volumului “Ion Iliescu – Fragmente de viaţă şi de istorie trăită“. Evenimentul a avut loc la Biblioteca Judeţeană “Petre Dulfu” Baia Mare. “Prezenţa dumneavoastră, domnule preşedinte, în Maramureş, la Baia Mare, în acest moment al lansării cărţii dumneavoastră înseamnă pentru noi maramureşenii în special ca de altfel pentru toţi oamenii de bine din această ţară, un moment de mari emoţii dar şi de mare onoare pentru că astăzi mai mult decât până acum putem să apreciem ceea ce este valoare politică, creată şi purtată prin remarcabili oameni politici cum este domnul preşedinte Ion liescu. Eu cred că această carte pe care am rasfoit-o, n-am studiat-o, o putem asemui cu o cronică de viaţă personală dar şi o cronică a vieţii politice din România, o cronică de viaţă în care autorul, cu multă deschidere şi cu multă sinceritate, îşi prezintă viaţa aşa cum a trăit-o. Cu bine şi cu rele, cu lumini şi cu umbre, cu momente de înălţare dar şi de decădere, cu tot ceea ce înseamnă o viaţă de om trăită în spiritul unei idei”, a evidenţiat primarul municipiului Sighetu Marmaţiei, Eugenia Godja. “Acesta este marele câştig al acestei cărţi. Ne arată tuturor cum trebuie să fie un şef de stat, care este activitatea, care este ţinuta şi comportamentul lui”, a susţinut preşedintele Partidului Social Democrat Maramureş, Mircea Ursache.

În cursul zilei de mâine, fostul preşedinte va vizita Societatea Romplumb, Piaţa Izvoare, Piaţa Revoluţiei din Baia Mare dar şi societatea Italsofa. După toate aceste vizite, Ion Iliescu va lua parte la o şedinţă a social-democraţilor maramureşeni.

ION ILIESCU NU SI-A PIERDUT ADMIRATORII DIN MARAMURES ODATA CU FUNCTIA DE PRESEDINTE

(eMaramures.ro)

De multe strangeri de mana, imbratisari, chiar pupaturi a avut parte fostul presedinte Ion Iliescu in Baia Mare, unde si-a inceput azi o vizita de doua zile in Maramures. Simpatizantii au facut cerc in jurul lui… dovedind ca Ion Iliescu nu si-a pierdut admiratorii din Maramures chiar daca nu mai este nici presedinte de partid, nici de tara.

Fostul sef de stat Ion Iliescu si-a lansat in Baia Mare cea mai recenta carte, intitulata ”Fragmente de viata si de istorie traita” in care prezinta principalele momente din decembrie 1989, precum si o biografie succinta ce acopera anii de dinaintea revolutiei, cat si din timpul mandatelor prezidentiale. Volumul nu este unul autobiografic, Iliescu considerand ca nu a venit vremea sa isi prezinte memoriile chiar daca anul acesta a implinit 81 de ani.

“Cred ca prezinta interes din acest punct de vedere, aceasta trecere in revista a evolutiei noastre in ultimii 20 de ani. Si cu bune si cu mai putin bune, si cu perioada incordate, incrancenate, si cu dialoguri sustinute sau cu dialoguri evitate”, a spus Ion Iliescu.

Presedintele PSD Maramures, Mircea Ursache, a declarat ca in carte se regaseste exemplul perfect despre cum ar trebui sa se comporte si sa actioneze un sef de stat, omitand din discutie mineriadele din 1990 care sunt stanjenitoare pentru istoria postdecembrista. “Asta este marele castig al acestei carti. Ne arata tuturor cum trebuie sa fie un sef de stat, care este activitatea, care este tinuta si comportamentul lui”, a spus Mircea Ursache.

Imbracat la patru ace si mereu cu zambetul pe buze, Ion Iliescu si-a facut timp pentru a schimba cateva vorbe cu oamenii simpli prezenti la lansare, cat si pentru autografele de dupa. El a fost asaltat dupa lansarea cartii de catre simpatizantii sai. Minute bune fostul presedinte si-a pus semnatura pe zeci de carti si le-a multumit celor prezenti.

Advertisements

3 Responses to “PERIPLU MARAMURESAN”

 1. Cios Adina Emilia Says:

  Va multumesc pentru mesajul de incurajare, transmis domnului Cornel Dinu. Asemenea valori, merita intreaga noastra pretuire. Grabnica insanatosire!

 2. Marcus Says:

  La Multi Ani, Sanatate si Prosperitate tuturor fericitelor si fericitilor purtatori ai numelui sfant ai Maiculitei Domnului!

  Sa fiti iubit
  marcus

  La Multi Ani, Mainare, oriunde te-ai afla, fie ca Dumnezeu si Maica Domnului sa te apere si sa-ti indrepte drumurile spre ape sigure si tarmul mult iubit.
  La Multi Ani Marina Romana !

  Sa fiti iubiti
  marcus

 3. Victor Says:

  USL-ul si-a inceput campania electorala cu ceea ce stiu mai bine: pomeni electorale, respectiv mici si friptane. Atat ii duce mintea pe cei doi lideri, Antonescu si Ponta…Imi amintesc ca presedintele Iliescu nu avea nevoie sa dea mici moca ca sa adune multimile indiferent unde s-ar fi aflat. Ponta, ieri, intervievat in direct la Realitatea afirma ca ei saracii nu le stiu pe astea cu pomenile, ca asta este specialitatea PD-L ului in vreme ce in spate se vedeau oamenii care se inghesuiau la mici pomana…O sa mai iasa Romania din marasmul actual la sfantul asteapta…

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: