1 august, ora 21,00

In aceasta seara voi participa  la emisiunea “EDITIE SPECIALA” realizata de Oana Stancu si Razvan Dumitrescu la postul TV “Antena 3“, cu incepere de la ora 21,00

11 Responses to “1 august, ora 21,00”

 1. Cios Adina Emilia Says:

  Felicitari, pentru emisiune. Dupa o zi obositoare, am avut parte de o seara minunata, relaxanta, cu un invitat de exceptie. Va multumesc, domnule presedinte!

 2. Gabriela Savitsky Says:

  Agreabilă şi înţeleaptă prezenţa dumneavoastră în emisiune.

  E atât de dificil să vă integrăm în tabloul prezentului şi e aproape o exagerare s-o facem… Pur şi simplu aceasta e o lume schizoidă, mânată de uri absurde şi de pusee vindicative încât e imposibil să vă decupăm dintr-un timp echilibrat (cât de cât, că a avut şi el exagerările lui) şi să vă alăturăm acestei isterii în care ne ducem zilele.
  Aşa că vă păstrăm ca pe un reper. Ca pe o dovadă de necontestat că se poate să fii preşedintele unei ţări şi să nu te orbească (am vrut să zic chiorască) puterea. Iată, avem un preşedinte dizolvat în turbarea puterii. Avem un preşedinte care-şi asmute instituţiile pe care şi le-a creat împotriva oricui mişcă-n front. Un preşedinte care se vrea pionier (prin maniera discreţionară şi autoritară în care conduce) într-un mod care să ne facă să-l ţinem minte; noi şi istoria. Viclean, fără nimic sfânt, hlizindu-se golăneşte şi vărsându-şi fierea la tot pasul. Mă întreb dacă nu cumva comportamentul lui ţine de patologic… Iar noi suntem vânaţi, jupuiţi de vii, asmuţiţi unii împotriva altora încât e greu să-ţi păstrezi cumpătul, în timp ce mulţi dintre cei care ar trebui să fie pavăză în calea abuzurilor, au făcut pactul cu puterea portocalie.
  Sigur, ar fi ideal să scăpăm de această plagă care macină România din 2004 încoace şi care a devenit epidemie. Dar e foarte greu, pentru că şi-au înşurubat slugile în tot locul. Deşi oamenii se schimbă cu vântul…

  O explicaţie a răbufnirii preşedintelui nostru zbanghiu împotriva Regelui Mihai şi încercarea de reabilitare (iată, publică) a imaginii mareşalului Antonescu există. În România, ca şi oriunde în lume, extrema dreaptă nu a dispărut. Destui intelectuali cu vederi de dreapta îi ţin isonul preşedintelui (şi el un extremist) iar mulţi dintre cei care s-au raliat mai nou acestor organizaţii îl idolatrizează şi-l consideră un mare român (se prea poate să fi fost) şi un erou pe Antonescu. Traian Băsescu le ridica acestora mingea la fileu şi le semnaliza, astfel, că e de-al lor.
  Este un mare noroc pentru noi că sunteţi. Că nu aţi capitulat, că nu v-aţi scârbit de tot de starea României şi că vă păstraţi acel optimism excepţional din care ne hrănim şi noi când ni se pare că nu mai e nimic de făcut.

 3. danieltanc Says:

  A fost, ca de obicei, o intervenție plină de logică și bun-simț, ceea ce cam lipsește la ora actuală în politica românească.

 4. emigrantul Says:

  Autostrada Bechtel nu este nimic altceva decit o taxa de protectie pe care Traian Basescu o plateste americanilor din 2005 incoace pentru a fi mentinut la putere de catre US.

  Contractul cu Bechtel putea fi reziliat oricind. Este o mare minciuna ceea ce ni s-a turnat de 6 ani incoace ca in caz de anulare Romania ar fi fost tirita prin tribunale internationale si ar fi trebuit sa plateasca daune comparabile cu costul intregii lucrari. Nu este adevarat.

  Traian Basescu putea rezilia contractul fara probleme inca din 2005. L-a continuat doar pentru a fi sigur ca Statele Unite il sprijina pe functia de presedinte.

  Traian Basescu stia ca Romania plateste din bugetul national mai mult decit dublul pretului normal pe kilometru si nu a intreprins nimic pentru a opri lucrarile, din 2005 si pana azi, invocind mereu sperietoarea tiririi Romaniei prin tribunale internationale si plata unei daune banesti imense catre Bechtel.

  Uite ca acum s-au reziliat aproape 300 km din cei 415 km si nu am fost dusi in fata nici unei curti internationale de justitie.

  Traian Basescu a actionat ca un avocat al Bechtel in toata perioada 2005 – 2011.

 5. Ovidiu Says:

  Poetul si gazetarul Eugen Jebeleanu despre Nicolae Ceausescu in Cuvantul liber, din 16 iunie 1936: “Ceausescu e un copil. Dar un copil cu o inteligenta de o maturitate surprinzatoare. E scund, slab, cu ochii mici si vioi, doua boabe de piper. Vorbeste limpede, putin prea repede, parca voind sa spuna deodata tot ce stie. Are nouasprezece ani, dar a vazut si a patit ca pentru nouazeci.(…..)”

 6. Mihnea Georgescu Says:

  @ Emigrantul

  Pentru contractul cu Bechtel trebuie să mulţumim PSD-ului lui Năstase!

  • emigrantul Says:

   Fara indoiala Adrian Nastase si Ion Iliescu, primul ministru, respectiv presedintele tarii de atunci, au o mare vina intrucit au dat fara licitatie un contract de importanta majora pentru Romania (Autostrada Transilvania) unei companii americane care avea puternice legaturi cu Dick Cheney, vicepresedintele american din perioada 2001-2009 sub George W. Bush. Cei doi oameni de stat romani ar avea totusi o scuza “Nu au stiut cit de neserios este Bechtel” desi Romania poseda o experianta negativa aproape identica din perioada anilor 1870 -1880 cind au fost construite caile ferate din Moldova si Tara Romanesca (a se vedea afacerea Strousberg)
   http://enciclopediaromaniei.ro/wiki/Afacerea_Strousberg

   Totusi, din 2005 escrocheria Bechtel devenise evidenta iar Traian Basescu in loc sa o stopeze a lasat-o sa continue.

 7. fragmentariumpolitic Says:

  Am citit, in aceste zile de vacanta, bestseller-ul “Indignati-va!” al super-nonagenarului socialist francez evreu Stephane Hessel (94 de ani), care mi-a intarit o veche convingere: convietuirea pasnica multiculturala este posibila si necesara mai mult ca oricand.

  Mesajele venerabilului erou al Rezistentei Franceze sunt de o luciditate si un militantism rar intalnite, majoritatea acestora tintind regimurile politice actuale de dreapta, care domina Europa. Din perspectiva alegerilor de anul viitor, din Romania, va prezint un posibil decalog electoral, inspirat din unele idei hesseliene, pe care, dupa caz, le-am adaptat si/sau adnotat.

  1. Azi, ca si ieri, maine, ca si azi, rezistenta in fata totalitarismului si a nedreptatilor sociale se bazeaza pe indignare si refuz. Indiferenta este cea mai distructiva atitudine. Nimeni nu trebuie sa capituleze in fata dictaturii, inclusiv a celei financiare internationale, care a dus la adancirea fara precedent a prapastiei dintre saraci si bogati si la criza globala actuala. Revolutia Romana din 1989 a fost posibila datorita indignarii si refuzului in masa a dictaturii ceausiste. Etapa ultimilor sapte ani a fost insa una de regres in indeplinirea sarcinilor sociale ale Revolutiei. Indignati-va electoral!

  2. Faptul ca astazi ni se spune cu cinism ca statul nu mai poate fi unul social se datoreaza puterii banului, care nu a fost niciodata atat de mare, de aroganta si de egoista si ale carui slugi au fost infiltrate pana in cele mai inalte sfere ale statului. Daca va suna cunoscut, va reamintesc ca presedintele Traian Basescu a declarat cu nonsalanta ca statul nu are obligatii sociale fata de nimeni si ca fiecare trebuie sa-si poarte singur de grija. Evident, clientela politica nu este “nimeni”. Indignati-va electoral!

  3. Instaurarea unei veritabile democratii economice si sociale implica eliminarea de la conducerea economiei a marilor organizatii economice care viseaza la autonomia fata de stat. In Romania, calul de bataie este proprietatea publica, cuvantul de ordine fiind cel de privatizare totala, daca s-ar putea, in favoarea clientelei politice si a capitalului strain, de afaceri cat mai grase cu statul si pe seama acestuia, cu obligatii fiscale si sociale cat mai mici. Indignati-va electoral!

  4. Salariul nu mai reprezinta baza drepturilor sociale, pensiile sunt considerate o risipa, iar accesul la serviciile de sanatate de calitate a devenit un privilegiu. Guvernul Basescu-Boc a provocat un genocid social, prin taierea cu 25% a salariilor, taierea/diminuarea pensiilor si ajutoarelor sociale si “imbolnavirea” sistemului de sanatate. Indignati-va electoral!

  5. Marele curent al istoriei, care trebuie sa continue prin fiecare dintre noi, se indreapta spre dreptate si o mai mare libertate, dar nu spre o libertate fara frau, aidoma celei a vulpii in cotetul gainilor. In Romania, coruptia si hotia au devenit “biblia” regimului portocaliu, iar lipsa de ingradire a acestor tare politice ameninta sa sufoce principiile statului de drept si drepturile sociale ale cetatenilor. Indignati-va electoral!

  6. Indelungata istorie a omenirii are un sens anume: acela al libertatii omului care progreseaza etapa cu etapa. Intelectualii lui Basescu (intre care se numara si unii emisari de influenta strategica) ne spun ca determinismul social este o iluzie si ca idealurile sunt utopii, incercand sa ne fure visul de mai bine si sa ne impiedice sa gandim si sa ne proiectam viitorul. Indignati-va electoral!

  7. Am trecut printr-o criza economica, dar nu am initiat o noua politica de dezvoltare; in mod similar, traversam o perioada de schimbari climatice, dar nu am reusit sa adoptam o politica reala de protectie a mediului (summit-ul de la Copenhaga fiind un esec). Datorita incompetentei guvernarii neoliberaliste a PDL, Romania nici macar nu a iesit din criza, acest lucru intamplandu-se doar pe hartie, prin masluirea indicatorilor economici cu ajutorul neprecupetit al FMI, caruia tara i-a fost aservita; protectia ecologica ramane doar o retorica guvernamentala la adapostul careia degradarea mediului continua nestingherita (a se vedea situatia de la Rosia Montana, cea a fondului forestier etc.). Indignati-va electoral!

  8. Viitorul apartine nonviolentei si armoniei dintre diferitele culturi, violenta, indiferent sub ce forma se manifesta, fiind un esec. Razboaiele din Irak, Afganistan si Libia nu au rezolvat problemele, ci le-au amplificat si au generat altele noi. Adevaratele solutii sunt cele politice, continuarea angajamentului militar in teatre de operatiuni neinsemnand altceva, inclusiv pentru belicoasa Romanie Traiana, decat pierderi materiale, financiare si de vieti omenesti. Indignati-va electoral!

  9. Este nevoie de o insurectie pasnica a spiritului impotriva politicii care propune tinerilor, ca viitor, societatea de consum, dispretul fata de cei slabi si fata de cultura, amnezie generalizata si concurenta acerba a tuturor impotriva tuturor. In numele acestor false valori, basescianismul a adus Romania in pragul prabusirii. Indignati-va electoral!

  10. Celor care vor trai in secolul XXI, generatiile senioriale ale stangii democratice si sociale, care au rezistat in fata nazismului si comunismului, le spun cu afectiune: a crea inseamna a rezista; a rezista inseamna a crea. In Romania de azi, pana si acest sens inaltator al creatiei a fost injosit: Guvernul Basescu-Boc “creeaza” zi de zi, ceas de ceas si in proportie de masa umilinte, dezbinare, saracie si suferinte sociale. Indignati-va electoral!

  Noua, tuturor, ne revine misiunea de a inscrie Romania pe o alta cale, care sa ne duca spre o societate de care sa fim mandri, nu societatea de azi, a mersului in orb, fara vointa politica si programe de dezvoltare, nu societatea de azi, a clientelismului si dezinteresului fata de soarta celor multi, nu societatea de azi, a lipsei locurilor de munca si a muncii la negru, nu societatea de azi, in care salariile, pensiile si asigurarile sociale sa fie periclitate. Pentru aceasta, indignati-va electoral! O indignare care sa aiba la baza mai putin un nivel emotional, ci mai degraba unul de determinare rationala, care sa duca la schimbarea multasteptata.

 8. Sibilla Says:

  Pe 2 august 2011, Frunzaverde bântuia pe la Vama Naidăş…. lua aer, nah, si voi… Pentru ochii curioşilor, cică s-a dus la invitaţia unui tovarăş ( pesedist, cică… ), la băute. Frunzăverde la ruga din Lescoviţa. Cică escalele… nu se pun…
  Ce mai aflai, că tot mă teleportasem prin zonă :
  – una bucată bax ( cartuş, 10 pachete ) duvan la Călugăra şi Biserica Albă ( Serbia ), costă 41 ron ; în Lescoviţa deja le cumperi cu 75 ron iar în Reşiţa cu 80 ron;
  – dat fiindă prezenţa ” ayatollahului ” Frunzăverde, auzi lume şi ţară, nici mai mult, nici mai puţin decât invitat la Ruga satului Lescoviţa de către un nene, membru al pesedelei, foarte mulţi săteni hălăduiau pe la joc, pe malul Nerei , pe buzele tuturor : ” USL ??? Dar io, cu cine buba votez , dacă Frunză e acia la noi… USL ? ”

  August… relaxare…
  Daca nu ma credeti, puteti sa verificati! ;)

 9. Sibilla Says:

  CARAŞ-SEVERINO : Prima cearta in „casnicia“ USL
  REŞIŢA – Preşedintele PNL Reşiţa, Ioan Popa, acuză politicienii de „comportamentul salciei“. Acesta arată chiar cu degetul spre Nicolae Ştefănescu, cel care, în opinia sa, este vinovat pentru aritmetica voturilor ce arată disensiuni în sânul USL.

  Acesta şi-a exprimat nemulţumirea faţă de „aritmetica politică“ pe care a constatat-o la cea mai recentă şedinţă a Consiliului Judeţean. „Comentez acest lucru ca un posibil candidat din partea Uniunii Social Liberale (USL) la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Caraş-Severin. Îmi permit să fac câteva aprecieri legate de ocuparea postului de vicepreşedinte al forului decizional judeţean lăsat liber de colegul Iulian Georgevici, prin demisia de onoare pe care acesta a dat-o. Acest gest a fost umbrit de ceea ce s-a întâmplat săptămâna trecută. Se ştie că PD-L, chiar şi fără susţinerea unor consilieri judeţeni PNL sau PSD, are o majoritate la limită, de 16 la 15 voturi în Consiliul Judeţean Caraş-Severin. Cu toate acestea, a trecut un proiect cu 22 de voturi. Din câte ştiu eu, nu s-a făcut ceea ce trebuia să aibă loc, în mod normal – consilierii USL să aibă o discuţie anterioară scrutinului“, a amintit Ioan Popa, preşedintele PNL Reşiţa. „Aritmetica votului“ subliniază faptul că unii membri USL au votat împotriva obiectivelor comune.

  „Eu, pentru asta, îl blamez pe (Nicolae – n.r.) Ştefănescu. El este liderul grupului PSD din Consiliul Judeţean. El a mai făcut şi câteva afirmaţii care nu ne onorează foarte mult, la faimoasa întâlnire de la Răcăşdia, cu agricultorii“, a mai amintit Popa.

  Liderul liberalilor reşiţeni acuză politicienii cărăşeni de „comportamentul salciei, care are atributul de a se apleca atunci când bate vântul şi vine furtuna. Dacă te apleci ca o salcie atunci când eşti ameninţat, sabia nu-ţi taie capul. Am aşteptat până azi o reacţie care nu a venit… de nicăieri. Aştept de la partenerul nostru de coaliţie, Ion Mocioalcă, să ia măsuri, pentru că ele sunt necesare. E inutil să schimbăm consilieri locali când nu dăm cu pumnul în masă pentru a schimba consilieri judeţeni, atâta timp cât ei nu funcţionează aşa cum o cere protocolul USL“, a concluzionat Ioan Popa.
  sursa : Jurnalul de Caras

  „Unii politicieni din Caraş-Severin sunt precum sălciile“

  ” Foarte mulţi politicieni din Caraş Severin au comportamentul unei sălcii , adică sunt veşnic aplecaţi pentru nu li se tăia capetele, afirmaţiile au fost făcute de preşedintele PNL Reşiţa, Ioan Popa.
  Liderul PNL Reşiţa, Ioan Popa a afirmat într-o conferinţă de presă ca USL-ul în Caraş Severin nu funcţionează, deoarece la votul din consiliul judeţean pentru funcţia de vicepreşedinte al forului au votat cu Ristache şi membrii ai USL. ”

  ” consilierii PSD şi PNL aveau două posibilităţi: ori să fi votat împotriva candidatului PD-L, ori să nu fi participat la vot. Nicolae ŞtefănescuResponsabil cu o astfel de decizie politică, conform protocolului comun de colaborare, ar fi trebuit să fie liderul PSD, Nicolae Ştefănescu. Nu s-a întâmplat aşa, iar acest fapt l-a determinat pe Nelu Tăieţelu să afirme: „Unii politicienii din Caraş-Severin sunt precum sălciile: se apleacă atunci când sărută mâna sau când trebuie să bea ceva dintr-un pantof ce le este întins. Nicolae Ştefănescu a făcut câteva afirmaţii surprinzătoare pentru oricine se consideră cât de cât politician. De pildă, la Târgul de la Răcăşdia, a spus că, deşi Sorin Frunzăverde nu se afla printre ei, el era, totuşi, prezent prin spiritul său. Fraze de genul acesta le auzeam în urmă cu douăzeci de ani, pe vremea plenarelor şi congreselor PCR“. Ironic, liderul PNL Reşiţa i-a sugerat lui Nicolae Ştefănescu să descarce de pe Youtube secvenţele de la Congresul al XII-lea al PCR, cu criticile aduse lui Ceauşescu de Constantin Pârvulescu, să-şi amintească reacţia sălii şi să înţeleagă că nu ne mai putem întoarce la acele vremuri.

  În cotextul celor întâmplate la aceea şedinţă, dar şi prin prisma altor semnale venite dinspre PSD, Nelu Popa a afirmat că se gândeşte foarte serios dacă va candida la conducerea Consiliului Judeţean Caraş-Severin alături de politicieni precum Nicolae Ştefănescu, existând şi varianta unei candiaturi din postura de independent. ”
  argument-cs.ro

  Caraş-Severino – feuda ” ayatollahului ” Sorin-LACHE Frunzăverde, tăticul vămilor, tăicuţul tuturor impostorilor ce-au invadat de fo nişte mulţi ani ograda politichiei cărăşene… Lanţul slăbiciunilor…
  Cărăşenii , PE BUNĂ DREPTATE : ” noi, ai cui ??? ”, ” opoziţie sau O-poziţie ? ”…. :(

  ” dacă totul e partaj şi lumini şi blesteme,
  de ce o viaţă-ntreagă să avem de ce ne teme…
  şi de ce tot mai des spunem ” la dracu cu tot ”
  şi de ce ne păstrăm sub ghilotină un loc… ”

 10. popalumi Says:

  Am citit in Cronica Romana:”Astazi avem norocul sa asistam la sfirsitul unei ere. Era dolarului se incheie dupa 60 de ani de dominatie mondiala incontestabila.”
  Asa cum spunea si d-l Ion Iliescu inca din 1989!
  Ma gindeam ca, date fiind conditiile,vom scapa mai usor de mutanta genetico -fascista de la Cotroceni.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: