LANSARE DE CARTE

Ieri am participat la lansarea volumului „Managementul fondurilor structurale – de la idee la proiect” – autori Dragoș Mecu și Alina Bărbulescu , doi tineri specialiști care și-au pus experiența în slujba tuturor întreprinzătorilor care doresc  acces la fondurile europene .

        Este, cred, o lucrare utilă în primul rând pentru cei ce se angajează în înființarea și conducerea unei firme – lucrarea oferind informații și îndrumări practice atât în ceea ce privește legislația cât și aspectele concrete ale proceselor necesare de parcurs, recomandări și sfaturi utile privind utilizarea creditelor. Sunt menționate elemente de legislație fiscală și recomandări privind surse de finanțare la care poate apela un întreprinzător.

În fine , lucrarea se referă la indicatorii financiari ai unei afaceri, căile de asigurare a rentabilității, metode de calculare a costurilor, bilanțul, contul de profit și pierderi, calculul lichidităților – care constituie coloana vertebrală a unei afaceri. O atenție deosebită acordă autorii, întocmirii de proiecte precum și a dosarelor pentru accesarea de fonduri. Se oferă un  exemplu de proiect pentru promovarea unor investiții în domeniul producerii de energie electrică din resurse regenerabile. Un capitol special este consacrat aspectelor practice privind analiza potențialului unui proiect și căi de implementare,  managementul proiectului și metodologia de implementare. Lucrarea poate fi  utilă celor care pornesc o afacere și doresc să acceseze, spre exemplu, programe finanțate de Uniunea Europeană care presupun o bună cunoaștere a reglementărilor existente și o temeinică pregătire și susținere a proiectelor concrete care pot fi finanțate în cadrul acestor programe.

x    x    x

Astăzi , am luat parte la lansarea a doua volume, de și despre regizorul Sergiu Nicolaescu.

Primul , „Viață, destin și film„ , o adevărată monografie a cinematografiei române moderne, ni-l descrie in cele mai mici amănunte pe regizorul, scenaristul, actorul, producătorul și distribuitorul de filme Sergiu Nicolaescu.

Cel de-al doilea volum , scris de Cristian Vasilescu ,  reprezintă de fapt , teza de licență a autorului susținută în 2010 care a purtat titlul „Act artistic și realitate istorică în filmografia lui Sergiu Nicolaescu”.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: