ALTE RASPUNSURI

curent01 – sunt corecte toate observatiile dumneavoastra si  comentariile privind Piata Universitatii, care a fost principala tribuna electorala a opozitiei de atunci. Eu am si declarat  ca nota de agresivitate si injuriile proferate pe parcursul manifestarii din piata au adus mai mult prejudicii acelei opozitii, prejudicii exprimate prin voturile cetatenilor.

emigrantul  – sustinerea manifestarii din Piata Universitatii de catre National Endowment for Democracy au fost dezvaluite public.  NED-ul in raportul catre Congresul SUA  afirma ca au finantat in perioada respectiva partidele National-Taranesc si Liberal, Liga Studentilor, Sindicatul Fratia, GDS si Romania Libera.

Declaratia lui Corneliu Stoica despre Dan Iosif sunt discutabile si, din pacate, Dan Iosif nu mai traieste pentru a le comenta. Repet insa ca eu nu-l cunoscusem pe Dan Iosif inainte. Iar in 22 decembrie, ulterior am vazut pe casete ca aparea si el printre cei aflati in balcon cand am aparut si eu. Dar nu-l cunosteam. Si nu am discutat cu el, prima data, decat in ziua de 12 ianuarie, asa cum am precizat anterior.

mariusmioc – bineinteles ca acei mai interesati in gasirea unui raspuns plauzibil privind diversiunea militara din seara de 22 decembrie si fenomenul terorist – cine anume l-a declansat, eram noi cei care am constituit primul obiectiv al acestei diversiuni, diversiune care evident urmarea sa impiedice constituirea noii puteri.

Cei ce au provocat-o au facut-o cu profesionalism. Ei doar au declansat fenomenul care s-a amplificat de la sine prin implicarea celor ce au intrat in posesia unor arme si prin implicarea armatei. S-au impuscat intre ei, militari, camarazi din aceeasi unitate.

Incetarea diversiunii, odata cu executarea lui Ceausescu, vorbeste de la sine despre natura si obiectivele diversiunii.

Lipsa dialogului cu cei din Piata Universitatii nu se datora absentei dorintei noastre de a o face. Grupul desemnat de Biroul CPUN de a intra in dialog cu cei din Piata ( Dinescu, Plesu, Caramitru, Haulica) timp de cateva zile nu a reusit sa gaseasca interlocutori.

Pentru prima data aud de la dumneavoastra ca ar fi fost cineva care sa solicite  scoaterea in afara legii a partidelor de opozitie sau interzicerea unor ziare. Este o pura inventie !

Advertisements

5 Responses to “ALTE RASPUNSURI”

 1. mariusmioc Says:

  Domnule Iliescu, spuneţi că abia acum auziţi că în iunie 1990 s-a cerut interzicerea unor ziare de opoziţie. Ar trebui să ştiţi că nu numai că s-a cerut interzicerea unor ziare de opoziţie dar s-a şi făcut acest lucru.
  Iată de pildă, ce scrie “România Liberă” (articol a lui Romulus Cristea din iunie 2007):
  Mineriada a intrerupt aparitia ziarului “Romania libera” in perioada 14-19 iunie 1990. In dimineata zilei de 14 iunie ’90, un grup de muncitori de la Combinatul industriei Poligrafie si mineri au patruns cu forta in redactia ziarului “Romania libera”, de la etajul 4 al Casei Presei Libere. Au fost devastate birourile redactorilor-sefi, iar singura persoana gasita in redactie, dna Mariana Bardu, secretara, a fost molestata. Grupul de muncitori a inceput sa strige si sa anunte ca nu mai sunt de acord cu aparitia in continuare a ziarului. In conditiile create, personalul redactional nu a mai putut intra in sediu. In raportul Comisiei Parlamentare s-a mentionat ca “faptele sunt cunoscute si de dl colonel Marincas, care asigura paza armata a celorlalte corpuri ale cladirii Casei Presei Libere, iar liderul minerilor era Camarasescu Nicolae”, dovedit apoi ca ofiter de Securitate.
  http://www.romanialibera.ro/exclusiv-rl/documentar/mineriada-din-13-15-iunie-1990-terorism-de-stat-98273.html

  Referitor la faptul că executarea lui Ceauşescu ar fi oprit diversiunea, cum se explică totuşi morţii apăruţi după 25 decembrie 1989? Cu titlu de exemplu dau cazul avionului Bucureşti-Belgrad care a fost doborît în 28 decembrie 1989, şi îl avea la bord pe reporterul englez Ian Parry, caz pomenit de săptămînalul “Zig-Zag” nr. 24 din 21 august 1990
  http://wp.me/pjejF-yb
  Mă refer la acest caz pentru că aici nu poate fi vorba de un simplu soldat sau civil care a deschis focul din greşeală.

 2. popalumi Says:

  In 1989 ati fost omul la timpul si locul potrivit. Nu e nimic suprarealist. Ati cunoscut tezele lui Hrusciov. Si de atunci, cred, in timp,s-a sedimentat aceasta putere de transhumanta a dvs. a capacitatii de a trece de la o schimbare majora la alta schimbare majora nu prin razboi ci prin actiune politico stiintifica.

 3. popalumi Says:

  Asa cu NED-ul asta! Eu, ca simplu cetatean, am crezut ca totul vine de la sine, ca asa sunt ei ,ca vor ei ,ceva. Si cind colo….

 4. Theodora Says:

  Ce a mai ramas din relatia de prietenie dintre Romania si China sau Cum isi permite Basescu Traian sa distruga o relatie de prietenie veche de peste 70 de ani?
  Pentru a doua oara, in ultimele opt luni presedintele chinez Hu Jintao viziteaza Europa.
  Romania nu a fost nici in 2010 pe lista tarilor vizitate de presedintele chinez si nu este nici acum.
  In aceste zile premierul chinez, Wen Jiabao viziteaza Ungaria, Marea Britanie si Germania.
  Romania nu este in lista tarilor din Europa pe care premierul chinez, Wen Jiabao urmeaza sa le viziteze.
  Presedinte Ion Iliescu a vizitat de trei ori Repu­blica Populara Chineza: in 1991, in 1994 si in 2003.
  In 2003 prim-ministru Adrian Năstase a facut o vizita in China chiar in perioada in care marea putere mondiala se confrunta ca Sindromul respirator acut sever – SRAS.
  http://haicasepoate.eu/ce-a-mai-ramas-din-relatia-de-prietenie-dintre-romania-si-china-sau-cum-isi-permite-basescu-traian-sa-distruga-o-relatie-de-prietenie-veche-de-peste-70-de-ani.html

 5. maharajahuldekapurthala Says:

  @mariusmioc

  Da, domnule, gata, l-ai prins pe Iliescu: dansul a dat ordin grupului de muncitori si mineri sa intre cu forta in redactia ziarului “Romania Libera” si tot dansul a ordonat doborarea avionului Bucuresti-Belgrad, care il avea la bord pe reporterul englez Ian Parry. Ba chiar sunt convins ca Ion Iliescu a participat, deghizat in miner, la luarea cu asalt a redactiei “Romaniei Libere” (ulterior, acest ziar a si publicat o fotografie in acest sens, care nu lasa loc nici unor indoieli) si a tras PERSONAL in avionul respectiv. Ce poate fi mai logic?!

  P.S.: Voi, astia, pieţarii Universitatii, care ati “luptat” impotriva “dictaturii” iliesciene si l-ati votat pe “reformatorul” Basescu ca pe un mantuitor, sunteti sortiti sa ramaneti de-a pururi in afara realitatii!!!

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: