NOI RASPUNSURI

cenacluldinbar  – nu cred ca este actuala o asemenea discutie despre “restaurarea monarhiei”.

In ce priveste Constitutia, desigur ca “nu e batuta in cuie”. Dar nimeni, in nicio tara democratica, nu se joaca sa modifice Constitutia tarii cu prilejul fiecarei schimbari de guvernare. Unde mai vedeti asemenea pasiuni ca la noi pentru modificarea Constitutiei ?!! Asa ceva nu se manifesta nici in SUA, nici in statele europene.

popalumi dupa cate stiu, domnul Victor Ponta participa la o Conferinta – China-UE la Beijing.

Victor – ca un facut, in ultima vreme, cu fiecare iesire publica, presedintele Basescu “mai toarna gaz peste foc” starnind noi nedumeriri si motive de panica. Dupa gafa colosala de atac la adresa STATULUI SOCIAL, demonstrand o totala lipsa de cultura in acest domeniu, dar cautand sa motiveze masurile antipopulare, acum revine asupra masurilor de reducere a salariilor si pensiilor (propuse de el!, uitand ca propusese taierea pensiilor cu 15%, nu cu 10%, dar oricum propunerea a fost respinsa de Curtea Constitutionala). Aprecierile si aluziile sale creaza noi motive de ingrijorare in randul cetatenilor. In plus, a mai gasit un nou subiect : nu mai este de acord cu organizarea referendumului propus de organizatia pdl din Bucuresti (d-na Elena Udrea) simtind ca populatia Capitalei este ostila proiectului propus de ei. Ideea ca aceasta problema sa fie dezbatuta in Parlament, unde spera probabil sa functioneze majoritatea favorabila guvernului, este aberanta.

Despre masurile scandaloase privind inchiderea celor 67 spitale – nicio vorba ! Este o masura cu efecte grave asupra asistentei medicale. Dupa disparitia practic a medicilor de la sate, desfintarea acestor unitati care erau amplasate oricum mai aproape de cetatenii din mediul rural si orasele mici, asistenta medicala se indeparteaza de cetateni. Cel mult, pentru acele unitati lipsite de dotare si personal calificat, se puteau gandi solutii adecvate – de transformare, spre exemplu, in dispensare sau policlinici, pentru tratament ambulatoriu, cu un numar mai redus de paturi pentru case de nasteri sau interventii mai simple, mentinandu-le insa in reteaua de unitati medicale in sprijinul si al medicilor de familie.

In orice caz, o asemenea masura trebuia discutata, analizata atat cu reprezentantii judetelor cat si cu personalul de specialitate din reteaua de sanatate.

Modul birocratic de adoptare a unor asemenea masuri care afecteaza populatia este o trasatura caracteristica acestei guvernari intr-adevar de dreapta, adica antipopulara.

Maharajahuldekapurthala (Victor Beldiman) – Iti multumesc pentru aprecieri. Faptul ca si astazi, dupa atatia ani de la incetarea ultimului meu mandat, se gasesc oameni care continua sa ma atace, se cheama ca “ii deranjeaza existenta mea”.Aceasta nu ma tulbura, din contra ! Voi continua sa scriu si sa-mi exprim parerile, aproband ce mi se pare corect si criticand ceea ce mi se pare aberant, afectand interesele tarii, fara sa ma substitui celor ce au functii active. Se va vedea aceasta si in viitoarea carte, la care am lucrat in ultima vreme, “Fragmente de viata si de istorie traita” – pe care sper sa o pot lansa in cursul lunii iunie.

Sibilla – apreciez spiritul tau combativ.Un partid traieste si se afirma atat prin oameni intelepti si pregatiti in fruntea sa, cat si prin oameni DE SUFLET – militanti activi.

Victor – Corina este vicepresedinta, confirmata cu prilejul ultimului Consiliu National.

Advertisements

9 Responses to “NOI RASPUNSURI”

 1. Victor Says:

  Domnule Presedinte,

  Ce nu inteleg eu uitandu-ma la PSD este unde sunt oamenii intelepti si pregatiti din fruntea sa. Vad foarte multi imbogatiti in exces in conditii cel putin suspecte si nepregatiti. Sau va gandeati asa , cum ar fi bine la modul ideal. Aia 2-3 despre care tocmai dicutam cu Niko parte din ei sunt doar pregatiti si parte sunt doar intelepti dar oricum sunt prea putini. Asta vrem toti sa vedem niste de-astia pregatiti, intelepti si nehotzi si cu foarte bune intentii pe care sa-i puna PSD in fruntea sa. Fara apetenta pentru lux pentru ca nimeni in tara asta nu crede in social-democratia bazata pe ” fa ce zice popa nu ce face popa”. Ati fost dumneavoastra si atat…

 2. Victor Says:

  PS. Chestia asta cu conducerea paguboasa a opozitiei nu trebuie bagata sub pres, zic eu, cred ca ar trebui o presiune de jos in sus sa-i determine cumva pe smecherii aia inscaunati cu ocazia prostiei de a-l pune pe ….Prostanac sef de partid, altminteri eu am avertizat ca USL va cobora sub 50% si pare ca deja ultimele sondaje imi dau dreptate. Si cu USL sub 50% inseamna ca stam mai rau decat astazi sau altfel spus Basescu sta mai bine decat astazi…

 3. Victor Says:

  Cand esti vedeta tip Bon Jovi te comporti ca atare si iti iei o casa de cateva zeci de milioane sau mai multe, un avion privat etc, etc. La fel si daca esti un Steve Jobs. Daca ai aceleasi posibilitati si vrei sa fii socialist trebuie sa te comporti ca atare, sa te apuci sa investesti bani plecand de la premiza ca ai suficienti asa cum spuneam, nu in vile personale ci in proiecte sociale, sa locuiesti intr-o casa de om normal, nici prea prea nici foarte foarte sa zbori cu companiile de linie, sa porti un costum si un ceas accesibil clasei medii si asa mai departe. Ori iti dedici viata unei idei generoase cum este socialismul ori vrei sa rupi gura targului, sa iti faci vacante in Bahamas. Alegi. Cine poate crede in socialistul care nu numai ca are apetenta pentru lux dar pe perioada cat se afla la butoane isi sporeste averea????? Nu vad cum se poate impaca ideologia social-democrata cu indecenta liderilor romani. Social-democratul se presupune ca este interesat de binele comun de binele celor in nevoie. Pai daca ai asa multi bani cum au multi lideri social-democrati sa dea un exemplu in acest sens. Altminteri mai sunt si alte partide cu altfel de ideologii.

 4. Larisa Says:

  Un eseu:

  http://ladiesa.wordpress.com/2011/05/20/despre-atitudine/

 5. cenacluldinbar Says:

  Raspunsul dumneavoastra il receptionez ca pe un pumn in lingurica. Pentru ca imi distrugeti singurul lucru in care cred: principiul. A spune ca “nu este actuala o discutie despre restaurarea monarhiei” imi confirma ceea ce se spune in popor (aseara am aflat si din gura statatorilor pe scaunele regesti) ca nu este suficient sa vrei tu, sa vreti voi/noi, o majoritate, daca se opun unul, doi, cativa de la varf care nu sunt de acord cu tine, si acel nu se va face. mentionez ca eu am scris un articol impotriva monarhiei si nu o apar aici.
  Un raspuns pe sufletul meu era cam asa: intrucat ultimul sondaj de opinie arata ca populatia in ansamblul ei nu agreeaza o asemenea schimbare, consider ca un referendum nu este de actualitate intrucat inseamna risipa de energie si bani. Dar daca poporul va aspira spre orice altfel de restructurare, voi fi primul care voi lua in considerare optiunea respectiva si prin capacitatea organizatorica a puterii pe care o reprezint voi veghea personal ca cetatenii sa se exprime liber, iar contorizarea optiunilor rezultate sa fie corect evidentiate si puse
  ulterior in practica.
  Mi-ar fi placut sa avem ce sa ne spunem. Din pacate va trebui sa ma retrag. Va doresc tot binele din lume.

 6. Ovidiu Says:

  Antonescu: Vom declanşa suspendarea lui Băsescu imediat ce avem majoritate în Parlament

 7. Ovidiu Says:

  Stimate presedinte Ion Iliescu, mesajul dumneavoastra a avut efect vedeti aici – “Sexi-consiliera de la IMM-uri a pierdut finanţarea europeană pentru salonul de fiţe”

 8. Victor Says:

  In discutia legata de restaurarea monarhiei eu am inteles ca Presedintele Iliescu a scris limpede : “NU CRED ca este actuala o asemenea discutie despre restaurarea monarhiei” si nu ” NU ESTE actuala o asemenea discutie…..” ceea ce releva exact raportarea la starea de spirit a populatiei in aceasta privinta dar si o parere personala influentata de situatia sociala politica si culturala a Romaniei. De altfel cum ar putea Ion Iliescu sa decida asa ceva?? “NU CRED” nu este totuna cu nesimtirea basista a presedintelui in exercitiu care a afirmat clar ca romanii nu stiu ce vor, sunt prosti si nu realizeaza cat cheltuie cu politicienii ce profita de actuala organizare teritorial administrativa. Ar trebui sa intelegem toti ca trebuie sa cheltuim bani numai cu el, cu fii sele si cu Udrea.

 9. Sibilla Says:

  @Victor,
  Din nou, corect ! Când ai dreptate, ai !
  La fel, d-l Preşedinte ION ILIESCU , cel care chiar ŞTIE…. de-ar ŞI lua aminte cei care e MUSAI să ia !!!

  Şi-o completare la cele spuse deja :

  ” Toate aceste nedumeriri îşi primesc răspuns dacă luăm în calcul situaţia disperată în care se află Traian Băsescu.

  Încleştarea de dinţi prin care acesta îi anunţa pe cei din sală că vor trebui să se dea afară unii pe alţii spune totul despre această stare. Locatarul Cotrocenilor simte funia cum se apropie de par. El nu mai este interesat acum decât de o singură criză: aceea a nesiguranţei faţă de propriul viitor, în cazul în care nu va reuşi fraudarea, penală sau morală, a alegerilor din 2012.

  Cheia alegerilor se află la Ministerul de Interne. Celelalte instituţii vor lucra în van dacă la Interne nu se va închide cercul.

  Este acel minister fără de care, cum spunea un vicepreşedinte PDL, Băsescu n-ar fi câştigat preşedinţia.

  Este locul unde, în dimineaţa zilei de 7 decembrie 2009, după noaptea de pomină în care Băsescu a ajuns preşedinte (deşi a pierdut alegerile pe teritoriul României), tripleta Blaga, Videanu şi Berceanu a avut o întâlnire misterioasă. Berceanu spunea şăgalnic că s-au întâlnit la o ciorbiţă de văcuţă; gurile rele spun că s-au întâlnit ca să şteargă urmele nopţii electorale precedente.

  Pentru a-şi asigura spatele în 2012, Traian Băsescu încearcă soluţia finală: să pună în aplicare, la scara tuturor instituţiilor statului, tezele fascistoide despre „sângele proaspăt“ şi „de ce vă e frică nu scăpaţi“. Bagă sânge proaspăt la comanda din vămi şi poliţie pentru a-şi asigura fidelitatea unor garnituri acoperite, noi şi recunoscătoare. Şi bagă frica în toţi, ca să-i poată domina cu organele care-l delectează cel mai mult, „ochiul şi timpanul“. ” – Octavian Ştireanu

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: