RASPUNSURI

cenacluldinbar  – starea de deruta si dezorientare pe care o exprimati in  reflectiile dvs. este probabil caracteristica pentru multi, in conditiile grele prin care trece tara si in confuzia generalizata creata de actuala guvernare.

Ovidiu Sexy-consiliera de la IMM-Timisoara este un specimen caracteristic incurajat de actuala putere.

emigrantul eu raman mai optimist in privinta trezirii, totusi, la timp, a cetatenilor pentru a asigura schimbarea necesara pe cale democratica.

 Mihnea Georgescu – in 1989 s-a prabusit NU “socialismul”, ci socialismul birocratic, de tip stalinist, care ignora legile pietii. Dar, iata, ca, dupa 20 de ani, si teoriile neoliberale de fetisizare a pietei au esuat. Lumea e in cautarea unei solutii echilibrate, care sa imbine virtutile pietei cu factorii de corectare si de reglementare a pietei, inclusiv a statului – si care sa combine eficienta economica cu efectele sociale, cu reducerea polarizarii sociale si a dezechilibrelor din lumea de azi, dintre bogati si saraci.

Sibilla – si reflectiile lui Radu Tudor subliniaza asteptarea fireasca pentru o actiune mai viguroasa a opozitiei politice si a societatii civile pentru a pune capat unei guvernari paguboase pentru tara

 Victor – intrebarea “Opozitia poate, dar vrea”?!!! nu este, cred, cea mai potrivita. Eu as spune invers – SIGUR CA VREA!. Important este, insa, sa si poata! Singura dorinta, nu este suficienta, si nici conjunctura favorabila. Dereglarile produse in PSD la Congresul din aprilie 2005 au lasat urme adanci. Partidul are de recuperat foarte mult pentru a reveni la potentialul sau din anul 2000 – la sfarsitul altei perioade de opozitie. Desigur ca si conditiile sunt altele. Si noii militanti au multe de invatat  pentru a raspunde acestor noi conditii.

Nu este simpla nici actiunea comuna in cadrul Aliantei USL. Insa, nu exista alternativa.

Si eu sper ca viata sa-i ajute pe toti si sa propulseze oamenii cei mai potriviti acestei perioade.

Advertisements

9 Responses to “RASPUNSURI”

 1. Mihnea Georgescu Says:

  Aveţi dreptate, Domnule Preşedinte!

  Eram oarecum pe fugă şi am scris despre prăbuşirea “socialismului”, pentru a evita să vorbesc despre “regimul comunist”, cum fac mulţi inculţi care nu l-au citit pe Marx dar îşi dau cu părerea despre “crimele comunismului”…

  Se ştie că la noi nu a fost comunism, ci doar socialism, într-adevăr, în varianta dură, stalinistă, marcată de cultul personalităţii Cârmaciului.

  Repet: Comunismul este etapa finală a dezvoltării Socialismului, paradisul terestru spre care omenirea tinde în mod constant. Pe acela îl aşteptăm cu toţii, mă refer la “comunismul utopic”.

 2. Victor Says:

  Domnule Presedinte,

  Aveti dreptate, se poate pune intrebarea si asa :). Cand am pus intrebarea insa ma gandeam ca in PSD si PNL cu siguranta sunt oameni de calitate deci ar putea sa castige simpatia alegatorilor dar ei si-au pus in fruntea lor lideri care ii trag in jos. Si atunci inevitabil te intrebi daca vor sa castige sau nu. Altminteri este limpede ca cei din conducerea partidului vor pentru ca in afara catorva exceptii ( Cati Andronescu si fostul ministru Alexandru Athanasiu) liderii PSD sunt ahtiati dupa lux si este firesc sa vrea sa puna mana pe putere.

  Oricum, ideea este ca raul facut PSD-ului la congresul din 2005 se resimte din plin si astazi pentru ca schimbarea lui Geoana nu a rezolvat tot ce s-a stricat in ultimii ani in partid. Din pacate sunt convins ca si schimbarea lui Basescu nu va rezolva numai ea in sine raul facut de data asta intregii Romanii in ultimii ani. Va fi un proces de durata pentru ca rotitele sa se invarta din nou si oamenii cu care USL-ul pretind ca vor sa faca treaba asta sunt complet lipsiti de credibilitate macar in sensul capacitatii de a coordona un astfel de proces.

 3. Victor Says:

  Ideea ar fi sa se produca o miscare de jos in sus in partid ca ultima sansa de a pune oamenii potriviti la locul potrivit. Altminteri se merge pe un drum gresit inceput in 2005 partidul a fost dat peste cap de retardatul pus de jigodii sa preia conducerea partidului. Jigodiile au ramas si si-au schimbat doar retardatul. Ori cumva trebuie ca partidul sa se debaraseze de jigodii.

 4. Ovidiu Says:

  STIMATE PRESEDINTE ION ILIESCU VA MULTUMESC PENTRU RASPUNS DAR SCANDALUL PDL CONTINUA ! – VEZI VIDEO INTERVIU CU LELICA CRISAN VEZI CE TUPEU Lelica Crişan, şefa Agenţiei pentru Intreprinderi Mici şi Mijlocii (IMM) Timiş, care şi-a angajat propria fată pe post de consilier pentru proiecte europene: „Mi se pare normal şi moral să lucrez cu fiica mea, nicio persoana nu a participat la concurs”

 5. Mihnea Georgescu Says:

  Felicitări pentru prestaţia de la Fundaţie! Aţi fost la înălţime, ca de obicei!

 6. Victor Says:

  Legat de cazul directorului IMF, Dominique Strauss-Kahn, as vrea sa fac un scurt comentariu: observ indignarea americanilor si modul in care au actionat si nu ma pot abtine sa nu ma intreb de ce nu au fost la fel de indignati atunci cand Van Goethem l-a omorat pe celebrul basist al formatiei Compact, Teo Peter si de ce nu au actionat intr-un mod similar?? Dar asta este justitia americana atat de mult ridicata in slavi de unii naivi… Sau daca vreti, asta este modelul american pe care il exporta cu forta in intreaga lume.

 7. Sibilla Says:

  D-le Preşedinte,
  Mulţumesc !!

  @Victor,
  Corect!
  Şi adaug aceea că cei mai periculoşi sunt cei care nu se limitează la ” atitudinea ” no combat, în ” relaţiile ” cu cei la putere ci, colaborează, bat palma, toarnă, sunt părtaşi la poliţia politică în sensul că pedelichelele dau ordin şi dintre ” ai noştri ” se execută. E Doar unul din adevărurile dureroase dar care se impune a fi rostite şi semnalate. O spune răspicat una păţită, în cunoştinţă de cauză!
  Să nu ne pierdem nădejdea, zic că dacă mai există voci care se opun, care semnalează, încă Oameni pe redute, încă Echilibrul nostru, încă, aşa cum şi tu ai enumerat şi completez : Alexandru Athanasiu, Corina Creţu, Adrian Năstase, Ecaterina Andronescu, Octavian Ştireanu… se cheamă că NU îi vom slăbi mai ales că eforturile conjugate sunt în primul rând pentru că suntem datori copiilor noştri să ne opunem imposturii, cioflingarilor, joavinelor.
  E foarte greu, va dura mult, dar, speranţa nu mi-o pierd căci eu furnică NU am uitat cum ciuruită fiind de pedelichelele cărăşene mi-au sărit alături Oameni deosebiţi : Ion Iliescu, Corina Creţu, Adrian Năstase, duşo Leo, tu Victor, zeci de colegi din blogosferă pe care mai apoi am avut şansa să-i cunosc . Încrederea pe care mi-aţi oferit-o, suportul moral, prietenia necondiţionată, toate laolaltă au renăscut surâsul a ceea ce implică OM!
  Cu Dumnezeu înainte, odată ce am renunţat la renunţare! NU îi slăbesc nici pe pedelichele nici pe… ” ai noştri ”. Poate că toate au un rost, poate că cei ca noi, Luptătorii, trebuie să treacă prin aceste chinuri, suferinţe pentru ca-până când, se va reîmprospăta aerul şi va deveni respirabil ( pe miriştile politichiei mioritice şi nu numai… ).
  Cum bine a punctat d-l Preşedinte şi ai subliniat la rându-ţi : da. partidul are de recuperat foarte mult pentru a reveni la potentialul sau din anul 2000 şi da, mai am de învăţat şi cu voia Domnului, putere să le rezist la toate ( n-am spus să le îndur… ) şi să continui să insist.

 8. Victor Says:

  Sibilla, da as fi enumerat-o si pe Corina dar nu stiam ca face parte din conducerea PSD? parca nu am vazut-o pe listele conducerii. Adrian Nastase, ar fi cel mai potrivit premier, cred ca pe el l-as pune daca as avea puterea dar in fruntea partidului as pune unul care sa gandeasca si sa comporte ca Ion Iliescu.

 9. popalumi Says:

  Daca s-a prabusit socialismul birocratic, unde este adevaratul socialism?
  Desi cred in el, nu l=am cunoscut niciodata. Cum il construim?

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: