COMENTARII la COMENTARII

As dori sa apreciez  comentariile lui Tudor Beldiman (maharajahuldekapurthala), ale Sibillei si ale lui Victor.

 Despre Congresul sau Convenţia Naţională a Partidului Democrat Liberal este suficient sa constatam, ceea ce semnalau unii comentatori – ruptura totala acestei formatiuni de problemele  reale ale societatii romanesti si ale cetăţenilor.

Cum este posibil ca un partid aflat la guvernare, intr-un congres al sau, sa nu se prezinte cu o analiza a efectelor guvernarii, a problemelor grele cu care se confrunta societatea,  economia, cetăţenii ?

Singura lor preocupare, de fapt, preocupare a lui Traian Băsescu – cum sa-si asigure  controlul, printr-o echipa docila la conducerea PDL si pregatirea, pe toate caile, pentru a se mentine la putere si dupa viitoarele alegeri.

Cea mai cinica declaratie publica a facut-o ministrul de externe, ales vicepresedinte al PDL, ca “prin proiectul de lege promovat  privind votul prin corespondenta la alegeri, conteaza sa asigure nu doar 100.000 de voturi din diaspora, ca in 2009, care i-au asigurat victoria d-lui Basescu, ci peste 1 milion de voturi “!

Are dreptate  Sibilla  – decisiva este actiunea conjugata si bine organizata a opozitiei, o activitate sustinuta in mijlocul  cetăţenilor pentru a asigura participarea la vot  si a intelege nevoia acuta de schimbare a actualilor guvernanti,  Pentru aceasta este important ca opozitia – USL si in special Partidul Social Democrat sa iasa in fata cu oameni credibili, garantie a unei schimbari de esenta in viata politica si de intrarea in normalitate, de ridicare a eficientei administratiei si de apropiere a ei de cetăţeni prin promovarea unor profesionisti, oameni competenti, in toate sectoarele de activitate, inlaturarea efectelor clientelismului politic, care a deteriorat calitatea si eficienta  administratiei publice de sus si pana jos.

8 Responses to “COMENTARII la COMENTARII”

 1. Ipocrizia NU e o virtute, pedelacheilor !! « Sfinxul Says:

  […] ” decisiva este actiunea conjugata si bine organizata a opozitiei, o activitate sustinuta in mijlo… […]

 2. emigrantul Says:

  Traian Basescu nu mai poate fi inlaturat de la putere prin vot. El va conduce Romania, sub o forma sau alta, pina la eliminarea sa prin forta sau pina va muri. Actualul presedinte isi da bine seama ca odata ce nu va mai fi la cirma tarii nu are alte solutii decit puscaria sau exilul. Si-a facut prea multi dusmani ca sa se mai poata bucura de libertate dupa ce ii expira mandatul. Am ajuns deja la momentul cind s-a inlocuit socialismul printr-o dictatura capitalista, la fel ca in Rusia lui Putin. Am fost fortati in 1989 sa renuntam la un sistem in care fiecare avea o locuinta si un loc de munca, adica un viitor, pentru o societate in care cetateanul este privit ca un simplu parazit de care tara trebuie sa se debaraseze cit mai repede, un sistem care goneste oamenii peste granite si nu ii considera utili decit daca acestia satisfac nevoile de imbogatire ale patronilor, muncind pe salarii de nimic care sa le permita doar supravietuirea de la o luna la alta, cit sa-si mentina capacitatea de munca.

 3. Sibilla Says:

  Şi Radu Tudor observă câteva aspecte demne de luat în seamă de Opoziţie :
  ” Ceea ce mi se pare mie de-a dreptul periculos pentru opoziţie este lâncezeala ei. Nu mă feresc să ca­lific astfel o activitate mai mult decât co­modă, i­ner­tă şi fără nicio perspectivă de schimbare se­ri­oa­să. În special în Parlament, cei peste 200 de parlamentari PSD, PNL şi PC se complac într-un joc mic şi somnoros alături de soldaţii pu­terii, manevraţi de generali mai mult sau mai puţin adevăraţi. Muncesc trei zile pe săptămână, lipsesc cot la cot şi unii, şi alţii, nu sunt în stare să pună nici măcar o piedică nevinovată maşinii de vot a puterii, care promovează legi dăunătoare pe bandă rulantă.
  Despre activitatea la nivel central sau local, să nu mai vorbim. În PSD, PNL şi PC sunt sute de parlamentari, vicepreşedinţi, secretari executivi, şefi de organizaţii judeţene, primari cu nume sonore şi influenţă pe plan local, preşedinţi de consilii judeţene. Au pârghii suficiente să tragă semnale de alarmă vizibile, să se opună zgomotos şi eficient actualei puteri care calcă totul în picioare, de la hotărâri judecătoreşti până la dreptul esenţial la asistenţă medicală sau pensie.
  Cu excepţia câtorva nume care sunt cunoscute mai ales pentru că vin la emisiuni TV, armata de oa­meni ai opoziţiei doarme în front. Se simte cu sacii în căruţă. Nu interacţionează cu populaţia, n-are niciun instinct sănătos de a face gesturi spectaculoase, care să ţină agenda publică de acum până în no­iembrie 2012. Mai toţi se mulţumesc să comen­teze şi să critice faptele şi afirmaţiile lui Băsescu.
  Cât timp actualul preşedinte va genera temele pu­blice, iar USL nu dă lovituri mediatice şi organizatorice, preferând moţăiala politică, nu există nicio garanţie că va câştiga alegerile cu peste 50 la sută, aşa cum o arată acum sondajele. Timp ar fi să se trezească. Să vedem dacă şi pot acest lucru. ”
  http://www.sfin.ro/articol_23247/lancezeala_opozitiei.html

  D-le Preşedinte,
  Eu zic că Opoziţia poate, dar… vrea ?
  Şi încă ceva…. cu mare, mare amărăciune o spun : continuă excluderile exact cui n-ar trebui de prin partid iar vocile critice, cei ce emit semnale, sunt… victimele poliţiei politice alor noştri şi limpede în plus în peisaj :( Acestea fără ca bă-SECU să mişte vreun dejt… O spun cu regret!! În teritoriu e ” albastră rău ” ca să-l parafrazez pe duşo Leo.
  De ce doarme Opoziţia, de ce Centrul se preface a nu observa ce e putred, Ponta nu mi-a răspuns vreodată prin fapte, nu vorbe că de-aia îi amintesc periodic că pt a câştiga încredere trebuie să ofere încredere dar cui a demonstrat că e demn de încredere.
  A mai bifat o furnică pe Lista de maziliţi pe motiv de voci incomode, pesedeaua noastră :( Aceasta să fie soluţia a ceva, asigurarea liniştii în peisaj ??!!!
  Iacă boborul se implică, vrea, luptă, dar… Social-democraţii sunt ciuruiţi, culmea, de-ai lor şi mai culmea după tipar băsescian.
  Tot ce e credibil, vocal, incisiv e mazilit, din păcate ! Şi mă doare al naibii de tare sufletul c-o spun ŞI eu. Repet, nu ne bat pedelacheii cum ne batem singuri că de-aia suntem cătrăniţi şi amărâţi aceia care chiar ştim ce e aceea o Opoziţie şi NU acceptăm o-poziţia şi încă doar stadiul de declaraţii care dau bine.
  Vorba colegului Victor, unul e Echilibru, UNIC Iliescu iar cu câteva flori care-ar mai fi, să fie oare deajuns să împrimăvăreze primăvara şi pe la noi… ?
  Mă încăpăţânez încă, nu-mi pierd nădejdea că poate, poate într-o zi… e dureros să-ţi iei şutul de la cei pe care-i consideri ai tăi şi-aceasta pentru curajul de-a rosti acele adevăruri dureroase de care NU se poate fugii la nesfârşit cum greşit se îmbată unii precum cu apa de plaoie. În afară de noi, militanţii, mai e şi electoratul de-a cărui recompensă nu se poa fugii. Taxează electoratul şi rău fac cei care subestimează…
  Nu pot dormi de grija ” dar mâine, ce va fi.. ”, ” încotro ? ”, ” cu cine ”… iar printre noi sunt cei care dorm pe ei şi-i doare-n bască, să mă scuzaţi !
  Revin la Lâncezeală şi la anume păcălici, mai ales din teritoriu! NU aşa se câştigă alegeri, nu aşa !!
  De ce suntem umiliţi, batjocoriţi, aruncaţi… de ce… Doamne, cum mai doare ecoul acestui DE CE …

  stimă şi deosebită consideraţie,
  Sibilla

 4. Victor Says:

  Asta este intrebarea pe care ne-o punem tot mai multi, cea pusa de Niko mai sus: “opozitia poate, dar vrea?”. Sau poate avem noi asteptari nerealiste desi uitandu-ma in trecut la opozitia din anii de trista amintire ’96-2000 condusa de Ion Iliescu, nu as zice ca suntem exagerati. Altminteri, din punctul meu de vedere – si inteleg ca si sondajele sunt in concordanta cu acesta- actuala conducere PSD, majoritatea militantilor plimbati pe la televizor, cu totii zici ca sunt alesi ca sa nu votezi cu opozitia. Daca intr-adevar trendul in sondaje este descendent si nu se face nimic macar la nivel de imagine daca nu in substanta, opozitia va pierde sensul uniunii adica nu va obtine peste 50 de procente. Gandindu-ma la Ponta accept ca PSD-ul a ales unul dintre cele mai antipatice personaje din politica romaneasca in fruntea sa dar chiar trebuie sa vorbeasca din capul lui? Nu-l poate orienta cineva?

 5. Gabriela Savitsky Says:

  Domnule Preşedinte,

  Nu e firesc – şi nici bine n-ar fi – să existe 1.000 de Ioana D’Arc. Originalul şi-ar pierde sensul.

  În privinţa PD-L-ului, aţi avut dumneavoastră o exprimare premonitorie: “riscă să aibă soarta PNŢCD-ului”. Îi dorim succes în acest sens. Dacă nu cumva ticăloşia a ajuns la un rang atât de înalt, încât vor măslui şi vor fura toate voturile posibile. Exiată riscul (semnele există) instalării unei noi dictaturi.
  Opoziţia e ocupată să-şi numere scaunele, să le bată în podea şi să se bată fiecare în cuie pe câte un scaun. Când va veni “domnul”, să-i miruiască pe care pe unde l-o găsi. Lumea românească a coborât atât de jos… Iar partidele româneşti reflectă întocmai această lume românească gregară, incultă, semianalfabetă şi calată pe rapt, impostură şi şmecherie.

 6. Mihnea Georgescu Says:

  @ Emigrantul

  Aveţi dreptate din punct de vedere strict uman, cu amendamentul că socialismul nu este la fel de competitiv economic precum capitalismul. De aceea s-a şi ajuns la înfrângerea socialismului în 1989, din cauza înapoierii tehnologice a economiilor din CAER. Numai iniţiativa privată poate asigura prosperitatea economică.

  • emigrantul Says:

   @ Mihnea Georgescu

   Inapoiere tehnologica avem azi. Romania nu mai este capabila sa construiasca nici macar un drum.
   Prin faptul ca se gasesc tot felul de produse electronice de ultima generatie prin magazine (majoritatea inutilitati) asta nu inseamna ca tara noastra a devenit tehnologic avansata ci ca le cumparam de la altii pe datorie.

   Este total falsa idea potrivit careia, automat capitalismul duce la dezvoltare. Experimentul de cosmar pe care il traim din 22 Dec. 1989 incoace arata tocmai inversul. Capitalismul conduce la regres tehnologic, saracie si lipsa de perspective pentru oameni.

   Ion Iliescu trebuia sa se uite la tari ca: Turcia, Grecia, Portugalia, statele din America Latina si Centrala, toate capitaliste si despre care nu s-a auzit niciodata inainte de 1989 ca ar fi fost mai avansate ca Romania acelor timpuri. Trebuia sa-si fi dat seama, inainte de “Revolutie” ca ceva este in neregula cu acest capitalism si nu functioneaza peste tot.

   De fapt, capitalismul este mai mult o reclama, o intoxicare venita din mass media aflata in proprietatea bogatilor care doresc sa nu-si piarda privilegiile. Nivelul de trai al cetatenilor occidentali nu este mai ridicat decit al romanilor de dinainte de 1989, ba dimpotriva.

 7. Ovidiu Says:

  SCANDAL 17 MAI 2011 – EXCLUSIV VEZI FOTO! Piţipoanca (Bianca Jurcă) angajată de mamă la fonduri europene îşi face salon de fiţe pe banii UE 122.000 de euro – Bianca Jurcă: ” Mă gândesc serios să mă duc să mă călugăresc” Bianca vrea sa ii dea in judecata pe ziaristii care i-au furat pozele….Ex-pedelista Bianca Jurcă îşi “cosmetizează” salonul cu fonduri europene. “Oamenii sunt invidioşi pe mine”

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: