SINTEZA ZILEI

In aceasta seara, cu incepere de la ora 21,45 voi participa la emisiunea Sinteza Zilei – realizata de Mihai Gadea pe canalul ANTENA 3 .

Vizionare placuta !

28 Responses to “SINTEZA ZILEI”

 1. Licoare care te tinea in putere: Usturoi cu lamiie | Rinder Razvan Catalin Says:

  […] tainele organismului, plantele – salbatice si cultivate – si toate virtutile acestora. Preotii foloseau si ei, la rindul lor, aceasta bautura pe care o preparasera, dar in doze mai mici, deoarece ei munceau […]

 2. cenacluldinbar Says:

  mai este o ora, voi urmari. vedeti sa nu vorbiti mult, ci scurt si la obiect.

 3. Mihnea Georgescu Says:

  “Oamenii de Stat sunt Slujbaşii Cetăţenilor.” – Memorabilă Afirmaţie!

 4. Theodora Says:

  Cata nevoie avem de echilibrul si experienta dumneavoastra!

 5. cenacluldinbar Says:

  Mi-e teama de un singur lucru, ca sunteti singurul om perfect echilibrat din aceasta tara. Si am atata nevoie, personal, de un asemenea om… Fiindca am atatea de comunicat si nu am cu cine. Parca nici nu merit sa fiu pe acesta pagina, iar aceste cuvinte sunt deja o indrazneala prea mare.
  Iertati-ma daca v-am ranit.

 6. renatamihai Says:

  Buna seara Domnule Presedinte ,

  V-am urmarit cu interes la emisiunea Sinteza Zilei, in aceasta seara. Ca intotdeauna ati fost promt si la subiect, iar emisiunea interesanta. Mi-as dori, ca toti cei care v-au urmarit in aceasta emisiune sa inteleaga odata ca trebuie sa salvam tara din mainile celor care sunt acum la putere .
  cu stima,
  Renata Mihai

 7. atlbv Says:

  Domnule Presedinte,

  v-am urmarit atent la antena 3 prin internet, aflandu-ma in strainatate … Am fost in ultimele luni in Romania, si am fost surprins de caracterul paradoxal ale politicilor actualului guvern (ex: pe de o parte, subventii masive pentru investitie de catre tineri – nu spun ca este rau, dinpotriva – , dar pe de alta parte, reduceri de budget si desfiintari in sanatate… intamplator este si revelator despre prioritatile sau tendinta guvernului … capitalul pare sa fie considerat mai important decat serviciul public … Tipic de dreapta totusi, desi asa cum ati spus PD s-a afisat o vreme ca un pardit de tip socialist ; desi politica despre investitie in sine este corecta, participand indirect si la marirea venitului budgetar prin impozitul suplimentar produs -cat de cat)

  Aceste masuri si atitudini (pensiile, reducerile din administratie publica, etc …) le-am mai vazut si in alta parte, acum cativa ani : in Paris, unde locuiesc ! Seamana socant de mult cu masurile si atitudinile domnului Sarkozy, daca e sa ne uitam atent … As putea da multe exemple pentru comparatie, de la tendinta catre nepotism si vulgaritatea afisate cateodata, pana la atacul in regula impotriva regimului pensiilor speciale, sau diverse alte masuri sub pretextul crizei…

  Oare are o legatura cu participarea in PPE-DE ?

  Despre atitudine fiind vorba si in aceasta seara in aparitia dvs la TV, vreau sa exprim cat de multa stima va port pentru felul de a va exprima ! Nu exista comparatie cu domnul Basescu … Tin inca minte si felul de a va prezenta urarile de sarbatori cind erati presedinte: era un stil clasic si sobru, nu parodia ridicola copiata dupa guvernul statelor unite folosita acum … Emil boc nu este Condoleeza Rice, sa fie clar … Nu “da bine” !

  De mult imi doream sa va adresez o vorba, pentru ca va apreciez foarte mult ca fost cap de stat. Iata, indraznesc… Domnule Iliescu, personal va regret in acea functie, mai ales cand ii vad pe actualii conducatori…

  Va felicit ca ati ramas un om politic activ, si continuati sa va exprimati ideile. A fost improspator sa va mai auzim la antena 3 (mai rar avem ocazia din Franta), si sa auzim un discurs argumentat si sobrietate, nu mahala ! Putini se mai comporta atat de demn pe la televiziune …

  Tot respectul !

 8. maharajahuldekapurthala Says:

  Domnule Ion Iliescu, v-am urmărit aseară la “Sinteza zilei”. Ca întotdeauna, mi-a făcut plăcere să vă ascult şi, tot ca întotdeauna, am constatat că, din nefericire, sunteţi aproape singurul om politic adevărat pe care l-a avut România, din decembrie 1989 încoace. Am avut şi satisfacţia să constat că, pe undeva, eu şi dumneavoastră am avut o comuniune de idei. Dumneavoastră aţi vorbit aseară, pornind de la declaraţia băsesciană de la Covasna, conform căreia nu avem nevoie de un stat social, despre contractul social despre care scria Jean-Jacques Rousseau şi despre lecturile care-i lipsesc preşedintelui republicii. Eu, într-un editorial scris alaltăieri pentru “Tricolorul”, tipărit în aceeaşi seară şi difuzat ieri dimineaţă, am scris, printre altele, exact despre aceleaşi lucruri: http://www.ziarultricolorul.ro/editorial/un-preedinte-incompetent-i-alcoolic.html. Să aud, ulterior, că şi dumneavoastră gândiţi la fel a fost pentru mine o bucurie şi o proba că nu sunt chiar de tot tâmpit. Vă asigur de tot respectul meu şi vă doresc numai bine!

  Tudor Beldiman

  P.S.: Aş fi postat acest comentariu sub numele meu adevărat, dar aveam deja un cont pe WordPress, deschis sub un pseudonim, şi n-am mai stat să-mi fac altul.

 9. maharajahuldekapurthala Says:

  Adaug că am 31 de ani şi că, în ciuda vârstei, fac parte din acea minoritate de tineri pentru care Ion Iliescu reprezintă un reper în viaţa politică românească, prin inteligenţa, cultura, onestitatea şi responsabilitatea cu care a administrat treburile ţării. Fac această precizare pentru că mulţi imbecili “de dreapta”, care n-au înţeles NIMIC din politica făcută de dumneavoastră de-a lungul anilor, au impresia (pe care mai şi încearcă s-o perpetueze) că Ion Iliescu este apreciat, de regulă, de o anumită categorie a publicului: oameni mai în vârstă, nostalgici comunişti, cu un nivel cultural mediocru, care au rămas cu “sindromul tătucului”. Ei bine, uite că nu-i aşa!

  Tudor Beldiman

 10. Ovidiu Says:

  http://stirea.wordpress.com/2011/04/29/casatoria-regala-a-printului-william-de-wales-cu-domnisoara-catherine-middleton/

 11. Ovidiu Says:

  EXCLUSIV – Regele Mihai I al României alături de prinţii Marii Britanii William de Wales şi Catherine Middleton VEZI FOTO!

 12. Sibilla Says:

  Frunzăverdeeee… las-o baltă ! Ia un sul şi fă-i să-ţi tacă ! După ce-s proşti mai şi latră…
  http://sfinx777.wordpress.com/2011/04/30/frunzaverdeeee-las-o-balta-ia-un-sul-si-fa-i-sa-ti-taca-dupa-ce-s-prosti-mai-si-latra/

 13. viorel grecu Says:

  Multa sanatate domnule Iliescu

 14. popateapa Says:

  Domnule Președinte Iliescu
  Iata câteva gânduri ale unui fost coleg de scoală primara al dvstra
  Acest articol va continua
  Începând de astăzi voi întrerupe lipsa mea de activitate, și voi încerca să postez zilnic cel puțin un articol! Voi începe și o serie de interviuri cu persoane ce, încă, ne pot destăinui file de istorie olteniţeană, evenimente pe care le-au trăit ca participanți direct implicați în ele.

  Seria începe cu domnul Buciu Ion!

  – Bună ziua! Cine sunteți dumneavoastră, domnule Buciu!

  -Bună ziua.Ma numesc Buciu D. Ion , sunt născut în Oltenita, în ziua de Crăciun a anului 1929, 25 decembrie! În orașul natal am făcut școala primară și gimnaziul industrial, patru clase. Am continuat studiile , clasele 5-8 la Liceul industrial, nr.1 Polizu, din București. L-am absolvit cu brio în anul 1949. După acest an s-a aplicat o reforma a învățământului, care reducea numărul de ani de studiu de la doisprezece la unsprezece ani, pentru absolvirea liceului.

  În toamna lui 1949 am încercat să mă angajez ca desenator tehnic . Am dat probe la diferite întreprinderi , am reușit din punct de vedere profesional, dar serviciul de cadre m-a respins de fiecare dată. Motivul? Părinți au avut “ceva pământ” și au fost “stigmatizați cu origine îndoielnică” Din același motiv nu am fost primit nici la facultate, în 1950 și în 1953, an în care a murit Stalin.

  -Cum ați evoluat ulterior? Ce ați făcut , unde ați lucrat ? Oricum liceul de atunci era cam ce este facultatea de astăzi.

  -Frustrarea mea, creată ca urmare a imposibilității angajării mele la nivelul studiilor și capacităților mele, m-a făcut să înțeleg că nu puteam porni decât ” de jos”. Ca atare la data de 3 ianuarie 1950 m-am angajat la Șantierul Naval Olteniţa,ca muncitor calificat în meseria de constructor de nave. În șantier mai erau băieți cu liceul terminat, dar toți lucrau la birou.

  După ce am lucrat doi ani ca muncitor productiv, conducerea tehnică, dar și politică , mi-au apreciat activitatea și m-au promovat pe funcția de inginer normative în cadrul serviciului de organizare a producției și a muncii. În acest serviciu am lucrat patruzeci de ani, urmând calea ierarhica, șef de birou și până la șeful acestui serviciu.

  – Am auzit ca ați fost cooptat și într-o comisie de elaborare a normativelor unificate pe economie.

  – Da asa este! Era o comisie ministeriala ce a elaborat aceste normative. Mi s-a acordat și o derogare pentru funcția de inginer.

  – În afara de activitatea profesională cu ce vă puteți prezenta?

  -Între anii 1992-200 am fost secretarul redacției săptămânalului “Jurnalul de Olteniţa” și publicist la “Oglinda Olteniţei”

  -După 42 de ani petrecuți în șantier , am fost determinat , cu placere să scriu o carte cu titlul”Aici e viata mea“. Aceasta carte este mai mult o analiză a cauzelor care au condus la dezvoltarea impetuoasă (fără egal în ţară) a șantierului , precum și amănunte , din viaţa mea în acest loc.

  La revoluție Șantierul Naval Oltenita avea 5200 de angajați. Acum este o ruină! Oare cei care l-au cumpărat pe un preț de nimic nu au o obligație faţă de acest loc? Faţă de acest oraș?

  -Aţi avut activitate politica în regimul trecut?

  -Eu nu am fost membru PCR!

  -Ce v-a îndemnat sa formați PDSR în Oltenita?Cu cine ați plecat la drum?

  -Era în anul 1992 când Iliescu se supărase pe Petre Roman, urmare a mineriadelor. Era în vizită în șantier . M-a văzut. Mă cunoștea, doar copilărisem împreună. Am fost împreună chiar și la școala primară. El era mereu exemplul” ce băiat silitor este”! M-a abordat și printre altele mi-a spus :“Ioane,voi aici în șantier nu trăiți noile vremuri”

  Am înțeles ca un îndemn aceste cuvinte și după plecarea lui am luat legătura cu directorul de atunci, Bozeanu George și ing. Peribniceanu Adrian, șeful serviciului tehnolog-șef. Le-am propus să mă ajute la înființarea unei organizații locale a PSDR. Mie , ca veteran al șantierului , nu mi-a fost greu. Cunoșteam oamenii,eram respectat. A exista și dorința noastră de a face o alta politica cu aplicare spre stânga. La 12.08.1992 , cu sprijinul lui V. Albulescu, am primit un spațiu în oraș pe Strada Mare (Argeșului, n.r.) , în clădirea hotelului , unde am ținut prima ședința de constituire. Peribniceanu a fost ales președinte, iar eu secretar organizatoric. Documentul se află (Procesul Verbal) în arhiva PSD , în noul sediu. Ca anexă este și tabelul cu primii 22 de membrii din prima organizație locala a PSDR.

  Astăzi atât din amintirile domnului Buciu! Continuarea mâine.
  Indemnul autorului
  Tinerii ar trebui sa citească și istorie. Iată aici o fărâma!

 15. Istorie vie 2 « Popateapa's Blog Says:

  […] Ion Iliescu […]

 16. Ovidiu Says:

  Stimate presedinte Ion Iliescu
  De ce numai comunicati cu noi bloggeri?
  Cu stima,
  Ovidiu

 17. krudus Says:

  Paul, Jaf de România?
  Acasă ● Investigatii
  .

  Fără să aibă un titlu de proprietate valabil, fără să facă dovada deposedării abuzive de către statul comunist şi fără să aibă calitatea legală de moştenitor, prinţul Paul (al României, cum scrie în buletin) a luat cu japca 47 de hectare din pădurea Snagov, deşi aceasta fusese declarată domeniu public de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, încă din 1941.

  Nepotul nelegitim al Regelui Carol al II-lea a pus mâna, fraudulos, pe 47 de hectare din pădurea Snagov, deşi aceasta era, legal, domeniu public.

  Pădurea Snagov, domeniu public din 1930

  Prin Decretul Regal 1154 din 28 februarie 1930 (publicat în Monitorul Oficial) din 9 februarie 1931), Regele Mihai I, prin Consiliul de Regenţă (compus din principele Nicolae, patriarhul Miron şi preşedintele Curţii de Casaţie Constantin Sărăţeanu), a promulgat “Legea pentru infrumusetarea imprejurimilor Capitalei”. Legea autoriza Ministerul de Agricultură şi Domenii să cedeze municipiului Bucureşti, cu titlu gratuit, pădurea Snagov – Ţigăneşti, cu trupurile Fundul Sacului şi Popeşti, în scopul înfiinţării unei staţiuni de agrement. „Primăria Municipiului Bucureşti va amenaja pădurile Snagov şi Băneasa ca staţiuni climaterice, de odihnă, de agrement şi sport”, se arată la articolul 3 din Lege. Prin aceeaşi Lege, au mai fost cedate Capitalei, în afară de pădurea Snagov – Ţigăneşti, lacul şi pădurea Baneasa, în intindere de o sută de hectare, precum şi o fâşie de teren de 4,7 hectare din terenul fermei şcolii de agricultură de la Herăstrău.

  La data de 8 iunie 1930, Carol al II-lea s-a întors pe tronul României, la care renunţase la 28 decembrie 1925 (renunţare legiferată de Parlamentul României la data de 4 ianuarie 1926). La un an de la întoarcerea lui Carol pe tron, la data de 22 iunie 1932, Consiliul comunal general al municipiului Bucureşti a aprobat (de voie, de nevoie? – n.n.) o hotărâre prin care aproba „a se ceda M.S. Carol II o porţiune din pădurea Snagov”. Hotărârea Consiliul comunal general nu reprezintă un act de donaţie, ci doar acceptul consilierilor pentru donaţie, aceasta urmând a fi realizată printr-un act normativ. „Totodată se dispune întocmirea cuvenitului proiect de lege pentru această donaţiune”, se arată în finalul hotărârii Consiliului comunal general.

  Proiectul de lege nu s-a mai întocmit vreodată, astfel încât Carol al II-lea a intrat doar în posesia pădurii, fără să mai deţină vreun act de proprietate. Dovadă că, în 1948, când autorităţile statului comunist au confiscat bunurile membrilor Casei Regale, în inventarul publicat în Monitorul Oficial 140/19 iunie 1948 nu este cuprinsă şi suprafaţa de 46,78 hectare din trupul de pădure „Fundul Sacului”, deoarece aceasta era în proprietatea statului, nu a lui Carol al II-lea – domeniul public al municipiului Bucureşti. Potrivit decretului 38/1948, în raza judeţului Ilfov au fost precizate ca terenuri „foste proprietatea Carol II”, doar unele aferente moşiei Mănăstirea din comuna cu acelaşi nume.

  Moştenitor „la ocazie”

  La data de 13 februarie 2002, Paul Philippe al României (numele din buletin al lui Paul Lambrino) a solicitat Regiei Naţionale a Pădurilor restituirea celor 46,78 hectare din Pădurea Fundul Sacului de pe malul Lacului Snagov. Un an mai târziu, Paul a chemat în instanţă Primăria Snagov, pentru ca instanţa să o oblige pe aceasta la restituirea terenului. Legal, cererea lui Paul nu trebuia onorată – legea prevede reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor forestiere doar pe structura de proprietate existentă la momentul deposedării abuzive a acestor terenuri de către regimul comunist. Or regele Carol nu a fost nicidecum deposedat de regimul comunist de pădurea de la Snagov, deoarece nici măcar nu devenise proprietar cu acte!

  Justiţie strâmbă

  Cu toate că nu a prezentat un titlu de proprietate valabil şi nici nu a făcut dovada deposedării abuzive, Judecătoria Buftea i-a aprobat cererea lui „Paul al României” prin sentinţa civilă din data de 26 iunie 2003. După sentinţă, Comisia judeţeană Ilfov pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor a aprobat restituirea în proprietate asupra terenului de 10 hectare forestier (maximul la care dădea dreptul legea).

  Doi ani mai târziu, o dată cu modificarea legii, Paul a solicitat să i se restituie întrega suprafaţă la care pretindea că avea dreptul, de 46,78 hectare din pădurea din Snagov. La data de 7 iulie 2006, Comisia a aprobat punerea în posesie, cu nouă voturi pentru şi unul împotrivă. Votul împotrivă a fost al reprezentantului Direcţiei Silvice Bucureşti care a contestat punerea în posesie a lui Paul Lambrino (mai nou „al României”) tocmai pentru motivele de mai sus – lipsa atât a dovezii proprietăţii cât şi a deposedării abuzive de către statul comunist. De altfel, Direcţia Silvică a dus o îndârjită luptă în instanţă împotriva pretenţiilor aberante ale celui ce se autointitulează „Alteţa sa regală Paul de România”, dar toţi judecătorii care au intrat în dosar s-au dovedit surzi şi orbi, incompetenţi şi/sau interesaţi, fără nicio excepţie. Iată de ce!

  Dovada fraudei

  Jurnal de Investigaţii vă prezintă dovada de netăgăduit că autointitulatul Paul al României nu avea niciun drept asupra pădurii, că pădurea a fost şi trebuia să rămână domeniu public, că apartenenţa acesteia la domeniul public era autoritate de lucru judecat şi că numai nişte judecători incompetenţi, eventual şantajabili sau, mai rău, corupţi, au putut decide dreptul lui Paul asupra pădurii „Fundul Sacului”. Este vorba despre o hotărâre irevocabilă a colegiului prezineţial (preşedinţii tuturor secţiilor) Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României, dată la data de 26 noiembrie 1941, după abdicarea lui Carol şi înscăunarea regelui Mihai I: „Având în vedere că prin memoriul-întâmpinare depus de mandatarul fostului Rege Carol al II—lea se recunoaşte, în mod categoric, că nu s-au îndeplinit formele legale perntru transmisiunea proprietăţii pădurii în discuţiune; că neexistând o transmisiune a dreptului de proprietate asupra suprafeţei de pădure în discuţiune, urmează că deţinerea ei de către fostul Suveran este lipsită de un temei legal (Carol luase pusese stăpânire pe pădure, dar fără titlu legal) şi deci cererea făcută prin acţiunea de faţă de a fi obligat fostul rege Carol al II-lea să restituie acest bun Statului Român este întemeiată şi trebuie admisă (…) obligă pe fostul rege Carol al II-lea să delase în plină proprietate şi posesiune a Statului Român următoarele imobile: (…) Trupul de pădure «Fundul Sacului» din pădurea Snagov, judeţul Ilfov, în suprafaţă de 46,78 hectare învecinată la Apus şi Miazănoapte cu Lacul Snagov… “.

  Această hotărâre dovedeşte, repetăm, irevocabil, că pădurea nu s-a aflat vreodată în proprietatea, cu acte autentice, a regelui Carol al II-lea. Fostul rege a recunoscut că nu a avut acte de proprietate şi a cedat pădurea statului român. Ca urmare, regimul comunist nu a deposedat abuziv Casa Regală de această pădure deoarece aceasta era chiar a Statului. Mai departe, regele Mihai I, fiul legitim al lui Carol al II-lea ştia că nu există niciun drept al Casei Regale asupra pădurii şi nu a făcut nicio cerere de revendicare asupra acesteia. Nici Mircea Grigore, fiul nelegitim al lui Carol al II-lea şi tatăl lui Paul, nu a revendicat vreodată pădurea, posibil din aceeaşi cauză. Ceea ce face ca întregul demers al lui Paul să fie ilegal, imoral şi mai ales nedemn pentru cineva care se pretinde a fi membru al Casei regale a României (calitate ce nu îi este recunoscută de aceasta!). Îndrăznim să spunem că dacă ar fi fost membru recunoscut al Casei Regale, acţiunile lui Paul de revendicare şi obţinere mincinoasă a unor bunuri ce nu i se cuveneau ar fi aruncat asupra Casei Regale tocmai noroiul cu care s-au străduit comuniştii să ne îndoctrineze în 40 de ani de dictatură.

  Revendicarea era, legal, inadmisibilă

  Strigător la cer este şi faptul că, în 2003, când Paul a revendicat prima dată pădurea, tatăl său trăia, Mircea Grigore Lambrino fiind singurul care putea formula vreo astfel de revendicare, Paul neavând atunci acest drept. „Nu este legal ca în timpul vieţii tatălui (Mircea Grigore – n.n.), fiul (Paul – n.n.) să se erijeze în moştenitor direct al bunicului (Carol al II-lea – n.n.), cât timp tatăl nu a renunţat la moştenire”, ne-au declarat specialiştii în drept consultaţi de „Jurnal de Investigaţii”. Ciudat cum de nu au observat judecătorii nici acest amănunt, care ducea, în mod normal, la respingerea cererii lui Paul al României, ca neîndreptăţită!

  Textul de mai sus nu imi apartine, este copiat din Cotidianul 8 mai 2011.

  Domnule Presedinte, pentru astia am facut noi Revolutia din 1989?!?

  ..chiar nu mai exista nicio Autoritate in Romania care sa opreasca jaful si raptul din avutia nationala?!?
  Unde este acum Rose Mociornita si Maria Teodoru care au dorit restituirea rapida si in regim de Urgenta?!?!..cine este in spatele acestor revendicaci impostori care nu se mai termina?!?

  In capitalism doar escrocii se imbogatesc, cu noi, astia care muncim cinstit cum ramane?!?..pana cand sa mai acceptam atata umilinta si batjocura???…democratia permite unora sa fie mai presus de lege si altora doar sa plateasca taxe si impozite inrobitoare?!?

  Cred ca trebuie facut ceva si asta cat mai rapid………..Am asteptat destul 21 de ani, inca 20 de ani chiar nu mai timp si nici nu mai vreau.

  Solicit Procurorului General sa se sesizeze in legatura cu aceste restituiri ILEGALE.

 18. Sibilla Says:

  D-le Preşedinte,
  Am postat la d-l AN, permiteţi-mi să adaug şi aici :

  Ai noştri tineri, în alegeri… se învaţă
  Parafrazând geniul românesc şi ale lui versuri: „Ai noştri tineri la Paris învaţă/ La gât cravatei cum se leagă nodul/ Ş-apoi ni vin de fericesc norodul/ Cu chipul lor de oaie creaţă”, am putea spune că şi ai noştri tineri din PD-L se pregătesc de pe acum în tehnici de anulare a voturilor la alegerile din 2012.

  Se întâmplă la Reşiţa şi în Caraş-Severin, unde se zvoneşte că tinerii PD-L – dar nu numai ei – care vor fi desemnaţi în comisiile electorale şi la numărarea voturilor sunt instruiţi în privinţa anulării buletinelor de voturi folosind o metodă pe cât de simplă, pe atât de ingenioasă. Este vorba de o ştampilă, prinsă într-o brăţară, ce ar urma să fie aplicată pe acele buletine în care preferinţele electoratului se îndreaptă spre USL sau o altă formaţiune politică.

  Metoda cu ştampila din brăţară are avantajul că partidul nu cheltuie atâţia bani, aşa cum ar sta lucrurile în cazul celor patru milioane de biciclete portocalii de care se vorbeşte că PD-L le-ar arunca pe piaţă în campania electorală.
  sursa : http://www.argument-cs.ro/content/ai-no%C5%9Ftri-tineri-%C3%AEn-alegeri-se-%C3%AEnva%C5%A3%C4%83

  Caraş-Severino e doar una din feude…

  Masonul Frunzesky se făleşte cu :
  – ” Caraş-Severinul nu se numără printre cele mai valoroase judeţe ale ţării. Cu o valoare a produsului intern brut (PIB) de numai 6,3 miliarde de lei, ne situăm pe locul 28 în clasamentul întocmit de Comisia Naţională de Prognoză (CNP) pentru acest an.

  Pe primul loc se află Bucureşti, cu 123 de miliarde, urmat de Timiş, cu 24,9 şi de Cluj, cu 23,7. În topul Regiunii Vest, judeţul nostru se află pe ultima poziţie, în urma Timişului, Aradului (locul 13 la nivel naţional, cu 12,4 miliarde) şi Hunedoarei (locul 17, cu 10,4 miliarde). ”

  – prietenia cu buldogul, coleg de afacere ( duvanul )

  – fraţii de Lojă care-i pupă labele libidinoase şi-i varsă la vistierie banii murdari

  La rându-i, loaza, alcoolicul naţional, vânzătorul Flotei, trădătorul de neam şi ţară, securistul de Anvers băsescu, se făleşte cu ” succesurile ” :

  – fiicele-i agramate, loaze
  – pupila din dotare, Elena Udrea Cocoş de Pleşcoi, altă loază agramată şi cu grave deviaţii de comportament şi bube, când vine vorva de fo moralitate
  – cantitatea de spirtoase înguritată
  – planurile-i diabolice şi ticăloşiile ce-l vor teleporta direct în Iad une-i e locul, fără nicio Judecată
  – afacerile fratelui său cu armament
  – legăturile cu interlopii di jenu Bercea Mondialu
  – revin la pupila Udrea, că-i de pomină acest bă-SECU căruia i-a pus ţigăncuşa de Pleşcoi fusta-n cap şi nu mai vede nimic din suferinţele poporului
  – succesurile joavinei băsescu sunt EŞECE pi tăti planurile ( iaca formulare în ” trend ” marca odoare de zăuşi )
  – 400 de criminali în libertate
  -banii orfanilor se fură cu japca
  etc etc etc

  Cu ce se făleşte USL-eaua de prin UNELE giudeţe ale patriei …. apăi pă cuvântul meu de furnică dacă ” ştiu ”… da încă-l aştept pe Ponta, că, deh, io-s mai greu de lămuritără, să-mi explice cum e cu curvăsăraiul politichiei mioritice şi di ce eşecele strălucesc peste mai tăt şi păstrăm la rever, butonieră oareşce gunoaie cu riscul că succesurile vor fi pe măsura îmbătatului pe la colţuri cu apă de ploaie… Şi-l mai aştept pe Ponta în naivitatea-mi irecuperabilă să mă anunţe şi pe dumneamea când se închide robinetul ăla ” magic ” cu excluderile Oamenilor, social-democraţilor din partid şi, a drek ” manetă ” ( oare cine-o mânuie din umbră… ) în continuare tolerarea unor dode, borfete, lichele şi dijiaba-n ogradă.
  În nesimţirea dumneame mai vreu să-mi spuie d-l Ponta şi nu altcineva ( ! ) – o spun AICI, nu în altă parte ca să mă ia-n seamă ( ! ) : care mai e stadiul introducerii datelor membrilor de partid în baza de date online, cu ce se mai fălesc oareşce organizaţii de muheri de prin teritoriu şi de ce liberalii da şi noi BA pe toată linia , care-i treaba cu ” activitatea ” unor organizaţii TSD de prin teritoriu şi de ce oare nema nişta, dar NEMA, nik, de ce în continuare anume matracuce tolerate de nişte pămpălăi ameninţă cu nush ce pretenii cu d-na Rovana şi continuă să declame activitatea pe Departamente ca fiind ” prostiile lui Năstase ”, am încheiat citatili, etc, etc,
  Crinuleţul tot nu ne-a lămurit cum e cu muherea domniei sale şi manevrele din zona Roşia Montană, aista doar ca mic egzamplă…

  Suduiţi-mă cu toţii dar eu NU renunţ să urlu – dă Doamne să NU în pustie – că ADRIAN NĂSTASE e cel care TREBUIE SĂ CONDUCĂ! PREMIER e fooooarte bine, apropo de Binele naţiunii!

  Revin la Introdecere… :
  PD-L PREGĂTESC FRAUDAREA ALEGERILOR !!!
  NOI ????? CONTINUĂM SĂ PIERDEM TIMP PREŢIOS CU BISERICUŢE PE SIMPATII, ÎMPĂRŢIREA ZONELOR DE INFLUENŢĂ ŞI…. ŞI, ŞI… ŞI … ŞI CU ASTA CE-AM FĂCUTĂRĂ ???
  AN,
  D-le AN,
  TREZEASCĂ-I CAREVA DIN ADORMIRE PE PONTA ŞI CRIN!! ZMINTIŢI CA MINE ÎNCĂ MAI SPERĂ ŞI ÎNCĂ NU ŞI-AU PIERDUT NĂDEJDEA, DAR N-AM CREZUT SĂ NE GĂSEASCĂ 2011 TOT ÎNTREBÂND : CU CINE ŞI ÎNCOTRO ? :(
  MĂMICUŢA EI DE TARLA A POLITICHIEI DE DOI BANI ! NAH C-AM SPUS-O, CĂ AISTA-I PE MIRIŞTILE MIORITICE, MASCARADĂ :( ŞI IO REFUZ O-POZIŢIE, CĂ-I ROSTUL DE OPOZIŢIE !!
  AN,
  Oare nu o-poziţie-i dacă cică unii-s prea vocali şi incomozi pe la Radi, de ex, dacă suportă mizerii de nedescris şi NU puterea-i ciuruie, dar dintre ai noştri ( ? ), auuuu….
  Şi dacă aveţi deschidere şi disponibilitate, apăi rogu-vă insistent, d-le AN, faceţi-vă milă şi scoborâţi-vă la nevelul moa de idioată şi poa-mi traduceţi şi mie, că nu le am cu straniera aista , citez :
  ” dacă-l dau jos pe Frunzăverde, ce-i ofer în loc.. ? ”, am încheiat citatul din zicerile unor ” fraţi ”. Adicătelea noi nu judeţului îi oferim o Şansă ci lui frunzesky ceva/pe cineva… da nu zisă dacă pe tavă sau la tavă şi nah, ” nu ” mă prinsăi, aşe cretină sunt.
  Dosta, pt moment… că plesnesc să văz sânjele din instalaţia Opoziţiei, are au ba ?? Că dacă BA….. apăi arză-i-ar adul pe toţi grămadă, că până şi furnicile vor zice limpede : Huuuooo…
  Asta nu-i treabă, s-o lălăim la infinit cu analize, mitinguri de tri surcele , declaraţii şi iarăşi analize şi iarăşi… între timp, mor Oameni şi toate-s la vale, TOATE, dar concediile prin Dubai n-au ho, că tot n-am priceput cum e cu Ghiţă la portiţă şi alţii cică-i musai să supravieţuiască cu 500 ron/lună, tulvai, Doamne ” egalitate ” de şanse pentru odraslele lumilor…
  De ce nu vă e agreată prezenţa prin peisajul cărăşean, ( ???!!! ) că zmintita de dumneamea n-a aflat concret nik, dar, nah, iar mă repet, ie grele cu stranierele şi traducerile pt furnicile insistente şi din ce în ce mai incomode prin acelaşi bacovian peisaj :(
  UFFFFFFFFFF!!!!
  p.s. io sunt mic şi ştiu prea multe… nu le-aş mai fi ştiut, Doamneeee… :(

 19. Mihnea Georgescu Says:

  Foarte reușită seria Laviniei Betea din Jurnalul despre Iubitul Conducător! Trebuie să învățăm să ne respectăm Trecutul, ca Neam… să îl apreciem sine ira et studio.

 20. Mihnea Georgescu Says:

  @ Krudus

  ”Revendicaci”… Ha, ha, inspirată formulă!

 21. Mihnea Georgescu Says:

  @ Krudus

  Așa e în democrația originală, ce să-i faci… Cât a mai fost Iliescu la Cârma Statului parcă mai știau de Frică… acum e Haos, ne trebuie o Mână de Fier să oprească jaful din Țară… Singurul ar putea fi Năstase, deși știu că nu agreezi personajul…

 22. claudiutusac Says:

  Va salut !

 23. fragmentariumpolitic Says:

  PDL va ramane Fata Babei si dupa alegerile interne

  Pentru orice partid parlamentar, nemaivorbind daca este si de guvernamant, alegerile interne ar trebui sa aiba si o miza externa, in primul rand pentru marea masa a cetatenilor. Mai cu seama in situatii de criza, asteptarile de la astfel de evenimente sunt si mai mari, primenirea de leadership fiind legata de sperantele de schimbare.

  De fapt, felul cum se oglindesc alegerile pentru sefia unui partid in perceptiile externe spune foarte multe despre ancorele sociale ale partidului respectiv, indiferent de pozitionarea sa politica pe verticala esichierului sau de modul cum si-a „adjudecat” electoral locul respectiv. Un astfel de moment si ecoul lui reprezinta un indicator de finete, pentru cine poate sau vrea sa-l observe, privind starea de spirit a populatiei.

  Chiar daca nu are numarul paisprezece, Congresul PDL de la sfarsitul acestei saptamani, de alegere a conducerii partidului, va fi evenimentul care are toate „sansele” sa nu fie urmat de nicio schimbare de directie, ceea ce explica in mare parte si cota ridicata de indiferentism social. Dupa toate indiciile, Emil Boc, „omul datoriei” va ramane pe mai departe pe pozitii, in slujba aceluiasi basescianism devastator.

  In starea de adancire a marasmului socio-economic si de indatorare excesiva si inrobitoare a Romaniei, singurul lucru salutar, venind din partea Congresului unui partid de guvernamant corupt si incompetent, fara doctrina si fara viziune, ar fi anuntul privind retragerea de la guvernare si predarea gestiunii tarii, in favoarea unei alternative democratice si nationale. Dar, cel mai probabil, nu va fi sa fie!

  In afara acestei, sa-i zicem, demisii de onoare, care ar mai putea oferi ceva timp si sanse de refacere a increderii in PDL, optiunile presedintelui Basescu de a-i conserva si longeviza puterea sunt foarte limitate, ba, mai mult, in orizontul de pana la alegerile din 2012 oricare dintre acestea se va dovedi si perdanta.

  Decumularea celor doua functii, de presedinte de partid si de premier, ar insemna o descentralizare si, pe cale de consecinta, o slabire a partidului-stat. Un Guvern fara Emil Boc sau fara PDL ar deveni astfel o piesa vulnerabila pe tabla de sah a lui Traian Basescu. Si nici PDL nu se va simti mai bine avand drept presedinte la butoane un premier-cazut. Nimanui nu-i place sa fie perdant, iar presedintele-jucator stie foarte bine ca la primele semne de slabiciune orice pradator este sfasiat.

  Nici solutia unui Guvern tehnocrat nu s-ar bucura de mai mult succes, pentru ca ar fi o recunoastere implicita a esecului liniei politice a basescianismului, sub puterea caruia s-au perindat pe la Palatul Victoria toate Guvernele din ultimii sapte ani, bomboana pe coliva reprezentand-o succesiunea la foc automat a Guvernelor Boc de dupa alegerile din 2008.

  Nu cred nici in solutiile-miracol, sub forma puritanismului politic in genul Albei ca Zapada, predicat de catre fostul consilier prezidential Sebastian Lazaroiu ori a excentricitatii unei Lebede Negre, imaginate de catre liberala Adriana Saftoiu sau a Partidului-Televizor al lui Dan Diaconescu. Nu neg ca oricare dintre aceste variante s-ar putea intampla, ci doresc doar sa spun ca ele nu vor fi oferte fezabile, care sa ne faca „sa cadem pe spate” la alegerile din 2012. Pentru maturizarea oricarui partid este nevoie de mai multe cicluri electorale, iar pana atunci, dupa cum prea bine stim, acesta functioneaza sub o anumita „regenta”, mai mult sau mai putin explicita.

  Alternativele la guvernare nu trebuie cautate in afara clasei politice, ci in interiorul acesteia. Cu ce avem, cu aia defilam. Mai bine zis, nu va trebui sa le cautam sau sa le inventam, pentru ca ele exista. Afirmarea viguroasa a USL, ca alianta de opozitie, formata din partide cu istorie in spate, PSD-PNL-PC, calite in lupta politica si cu scoruri electorale si in sondaje, nu poate fi pusa intre paranteze. Succesul categoric al candidatului USL in alegerile pentru primaria din Baia Mare a fost un test semnificativ de reactie privind nivelurile de efervescenta si de cromatica politice ale electoratului, care arata ca la scrutinul de anul viitor vor cadea zei, se vor prabusi statui…

  Un pericol pentru dreapta politica romaneasca, despre care s-a vorbit prea putin (daca nu chiar deloc) il reprezinta derapajele PDL de la democratie, sub impulsurile tentatiilor basescianiste ale partidului unic. Asa dupa cum comunismul a aruncat pentru mult timp o umbra compromitatoare, desi nemeritata, asupra intregii stangi, exista riscul ca abandonarea pozitiei de centru-dreapta de catre PDL sa pericliteze intregul spectru al dreptei.

  Gravitatia partidelor in jurul centrului, indiferent de ideologie, este o conditie de echilibru, iar distanta politica dintre un partid de centru-dreapta si unul de centru-stanga este mult mai mica decat cea dintre un partid de centru-dreapta si unul aflat la celalalt capat al dreptei. Cei care demonizeaza USL ar trebui sa ia aminte si sa revina cu picioarele pe pamant, cel putin de dragul echilibrului. Intre timp, poate isi vor reaminti ca si in interiorul coalitiei de guvernare exista un partid pro-prezidential, UNPR, nasit ideologic de catre Basescu, chiar daca in mod fals, ca fiind de “stanga”, care, cel putin ca idee, nu a mai starnit reactii viscerale…

  Oricine va castiga alegerile interne de duminica, PDL tot Fata Babei va ramane: urata de oameni, nepriceputa si lacoma, hoata si mincinoasa, tafnoasa si rea la inima, alintandu-se „cum s-alinta cioara-n lat”, dupa cum ne spune povestea populara depanata de Ion Creanga, si lasand tot greul (mai ales al celui care va urma) pe umerii guvernelor viitoare…

 24. krudus Says:

  D-le Mihnea Georgescu, imi este ciuda sa stiti ca nu mai este dl. Iliescu presedintele Romaniei.

  Toate cele spuse de dansul in 1990, s-au adeverit din pacate pentru noi.

  Cand dl. Iliescu se opunea resitituirilor in intergum, era luat peste picior si condamnat de Mociornita, iar acum mancam cartofi din Polonia, usturoi din China sau Iran, rosii din Turcia, samd si ne lamentam ca nu mai avem ce pune pe masa.

  Unde sunt cei care atunci l-au contenstat pe dl Iliescu??? …

  Astazi, nu au nici macar bunul simt sa-si ceara scuze in fata domniei sale pt ca, a avut perfecta dreptate ca a sustinut ca agricultura Romaniei se va distruge restituind totul, fara ca oamenii sa aiba si utilaje agricole sau putere de munca.

  Dar va spun eu de ce nu mai au curaj sa scoata capul afara, sunt milionari in euro din tranzactii imobiliare cu acte false, si putin le pasa de poporul roman.

  p.s- dl. Nastase sa isi regleze probleme cu justitia ca orice cetatean si apoi,.. daca scapa mai vedem,….romanul stie sa ierte !

 25. popalumi Says:

  L-am ascultat pe acest individ care a spus ca ,nu v-a votat niciodata.
  Acum inteleg de ce spuneati ca, Ceausescu trebuia lasat sa vada ce se intimpla cu acest popor dupa 50 ani de asa zis socialism.Votul afost testul!Daca s-ar fi aplicat inainte de 1989 un socialism stiintific, zic eu,oame-
  nii ar fi fost constienti,ar fi avut inradacinati in ei,ca nu e nimeni care gindeste in locul lor ,ca nu e nimeni care le da totul pe tava si ei sa faca pe trogloditii si sa voteze toate porcariile.N-au stiut sa se gindeasca la ei, la copii,la ei ca facind parte dintr-un intreg.N-au putut sa simta cit de mult ne iubiti!

 26. Sibilla Says:

  Caracatiţa PD-L îşi continuă activităţile, căpuşe, clientelă, interlopi, cu toţii urmăresc acelaşi lucru : să pompeze bani la partidul păduche. Vin alegeri, campanii electorale…
  Un exemplu concret, cum se adună bani de campanii electorale de către PD-L :
  Comuna VERMEŞ, judeţul Caraş-Severin
  Recent, Consiliul Local al primăriei Vermeş, majoritar PD-L a adoptat o Hotărâre a CL prin care se ia dreptul de păşunat a 100 crescători de animale, care sunt constituiţi în Asociaţie de creştere a animalelor. Prin această Hotărâre se urmăreşte ca Primăria Vermeş, portocalie, să facă rost, conform indicaţiilor preţioase primite de la Împărăţie, de niscaiva bani pentru viitoarele alegeri, campanii electorale. Ordinul se execută nu se discută… lătrăm noi, incomozii, evident la Lună…
  Păi cine alţii să latre la Lună? Evident NU cei care tac mâlc la grămada de nereguli, ticăloşii, încălcări ale legii şi care tac pentru că se ştiu cu musca pe căciulă sau pentru că au o bună colaborare cu ” aleşii ” sau, mai grav au la rându-le bube-n cap cât cuprinde…

  http://sfinx777.wordpress.com/2011/05/12/%E2%80%9D-de-la-actuala-putere-ne-putem-astepta-la-orice-%E2%80%9D-si-de-la-unii-dintre-ai-nostri-auuuuu/

 27. Ovidiu Says:

  Udrea si Anastase și-au expus chilotii la Congresul PDL – Vezi ce chiloti purta Roberta se vede si…

 28. Larisa Says:

  14 Mai ziua Israelului

  http://ladiesa.wordpress.com/2011/05/14/14-mai-ziua-israelului/

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: