CE SPUNE PRESA !

Programul deosebit de incarcat din ultimul timp nu mi-a mai permis corespondenta pe blog cu acei ce mi-au scris. Am citit comentariile si imi fac datoria de a publica interviurile acordate presei, in care multi dintre corespondenti vor regasi raspunsurile.

Astazi, AGERPRES :

11:33 EXCLUSIV: Ion Iliescu îşi va aniversa împlinirea celor 81 de ani alături de activul organizaţiei PSD Bucureşti
Bucureşti, 27 feb /Agerpres/ – Preşedintele de onoare al Partidului Social Democrat, Ion Iliescu, care împlineşte pe 3 martie 81 de ani, a declarat pentru AGERPRES că doreşte să-şi păstreze sănătatea şi vigoarea, mai ales intelectuală şi a menţionat că îşi va aniversa ziua de naştere alături de activul organizaţiei PSD Bucureşti.

“Doresc să-mi păstrez sănătatea, că altminteri, viaţa oferă multe… Deocamdată îmi păstrez vigoarea şi mai ales cea intelectuală. Şi mi-aş dori s-o păstrez în continuare”’, a subliniat fostul şef de stat.

Ion Iliescu a afirmat că, pentru a-şi păstra sănătatea, merge în continuare pe bandă în fiecare dimineaţă.

Liderul de onoare al PSD a precizat că îşi va aniversa împlinirea celor 81 de ani împreună cu activul organizaţiei de Bucureşti, a formaţiunii politice din care face parte, adăugând că, deocamdată, nu ştie exact unde se va organiza evenimentul. Mă întâlnesc cu activul organizaţiei de Bucureşti (PSD Bucureşti – n.r.). Nici măcar nu ştiu (unde se va organiza evenimentul – n.r.), ei fac întâlnirea’, a spus Ion Iliescu.

Fostul preşedinte va aniversa în acest an şi 60 de ani de la căsătoria cu Nina Iliescu, dar nu va organiza nimic festiv în acest sens, pentru că “soţia sa nu este prea amatoare pentru manifestări publice”.

Întrebat cum ar caracteriza cei 60 de ani de căsnicie, Iliescu a răspuns: “Însuşi faptul în sine arată o rezistenţă extraordinară din partea ambilor, mai ales din partea ei pentru că a fost supusă unui regim de viaţă care mi-a fost mie impus. Şi n-a fost simplu. Dar asta a arătat tăria afecţiunii noastre care ne-a ţinut alături”.

Fostul preşedinte a adăugat că “soţia sa a rămas în continuare vocea cea mai critică din familie în ceea ce-l priveşte”.

Întrebat despre volumul de memorii pe care intenţionează să-l scrie, Ion Iliescu a afirmat că “a început această carte, că a scris deja 160 de pagini, ajungand cu restrospectia până la vârsta de 26 de ani”.

“Până la memorii, am finalizat acum o altă carte – ‘Momente de viaţă şi de istorie trăite. Va avea vreo 700 de pagini, am dat-o deja (la editat – n.r.) şi, deci, se pregăteşte, e pe ‘ţeava puştii’ cum se spune, trebuie să iasă la tipar acum”, a adăugat Ion Iliescu.

Fostul şef al statului nu este deloc mulţumit de situaţia în care a ajuns România în acest punct al vieţii sale, subliniind că ideea Revoluţiei Române, pentru care ‘s-a ridicat poporul ca să schimbe în esenţă structura statului’, a fost aceea ca oamenilor să le fie mai bine.

“Asistăm la apariţia unor fenomene cu totul reprobabile, contrazicând principiile fundamentale ale construcţiei statului de drept. Dar aceasta trebuie să fie mai ales un moment de reflexie pentru cetăţeni, să se gândească mai bine la valoarea votului pe care îl dau şi cui dau votul lor. N-are dreptul apoi să exprime nemulţumiri cel care votează aşa cum votează şi apoi e nemulţumit de rezultatul votului său. Adică să deschidă ochii, mai atenţi, şi să punem în fruntea treburilor ţării oameni legaţi de interesele celor mulţi, nu de afacerile familiare sau ale grupurilor din care fac parte. De fapt, asta a degenerat relaţia din societate – apariţia fripturismului, intereselor de grup care prevalează deasupra intereselor societăţii’, a spus Ion Iliescu.

Întrebat dacă România are nevoie la conducerea sa de o nouă generaţie politică, Ion Iliescu a apreciat că acest lucru este totdeauna firesc, inevitabil, adăugând că “uneori, nu tinereţea este garanţia calităţii”.

“De fapt, acum au ieşit generaţii tinere de politicieni. Dar, uneori, nu tinereţea este garanţia calităţii. Adică, tinereţea este o boală care trece. Importantă este calitatea intrinsecă a oamenilor, valoarea lor şi profesională şi civică. Or, din păcate aceste fenomene se reflectă şi în mentalitatea multor tineri, care vin cu năravuri vechi, deşi sunt tineri. Adică, important este într-adevăr să promovăm nişte principii de viaţă care să slujească intereselor celor mulţ”’, a conchis Ion Iliescu. AGERPRES

 

Advertisements

14 Responses to “CE SPUNE PRESA !”

 1. emigrantul Says:

  Citat Ion Iliescu:
  Programul deosebit de incarcat din ultimul timp nu mi-a mai permis corespondenta pe blog cu acei ce mi-au scris.

  Adevarul este ca situl de fata este saturat cu compozitiile literare ale unor useri ca “fragmentariumpolitic” sau “Marcus” care nu fac altceva decit sa-si reposteze blogul personal, mesaj cu mesaj, pe situri mai populare, unul din ele fiind cel al lui Ion Iliescu, in speranta ca le va creste numarul de cititori.

 2. Victor Says:

  Emigrante,

  Care ar fi interesul pentru a avea un numar mare de cititori? Iti da numarul de cititori de mancare sau da bine la CV? In plus nu ai nicio logica, este exact pe dos. Daca vrei cititori mai multi nu publici acelasi lucru atat pe blogul tau cat si pe blogurile celebre de unde iti culegi cititorii. Este limpede ca odata ce ai citit articolul pe blogul Presedintelui Iliescu nu are sens sa te mai duci si pe blogul omului ca sa citesti acelasi lucru. Ori cand te lamuresti ca postarile de aici sunt identice cu cele de pe bloagele personale evident ca nu mai vizitezi blogul cu pricina. Dar vorbesti asa ca sa nu te dezminti, ai chef de o “incaierare”. Iti lipseste :)

  • emigrantul Says:

   Victor,
   Cu cit postezi acelasi articol in mai multe locuri, dind mereu sub o forma sau alta un link catre blogul tau, cu atit numarul de cititori ai propriului site iti creste.

 3. Victor Says:

  PS. Nu neg ca mai sunt si imbecili care se agita pentru cititori, de-aia care baga 7,000 de taguri si a caror cea mai mare realizare in viata este numarul de click-uri pe site-ul lor dar nu este cazul in privinta persoanelor puse in discutie de tine.

 4. Gabriela Savitsky Says:

  Domnule preşedinte,

  Am aproape jumătatea vârstei dumneavoastră. Un sfert din luciditatea dumneavoastră, 15% din instinctul politic care vă e propriu, iar de înţelepciune nici nu poate fi vorba, în cazul meu. :)
  Cred că niciodată după 1989 n-a avut în România o situaţie politică atât de complicată şi de alambicată, supusă hazardului toanelor unui singur om. Niciodată (în ultimii 80 de ani) nu cred c-am avut un guvern cinic, autist, care-i urăşte şi-ar vrea să-i extermine pe cei guvernaţi (adică pe noi). Toate politicile lor, toate strategiile lor guvernamentale vădesc această ciudă că nu murim odată să se scape de noi (de unii dintre noi, de cei care nu-i aclamă, de cei care se împotrivesc – aşa cum se poate, pentru că în mod incredibil şi asta a devenit aproape ilicit). Să scape de pensionari – care nu pot fi manipulaţi chiar cu atâta uşurinţă cum pot fi manipulaţi tinerii; să scape de bugetari – care diminuează fondurile pe care, altfel, şi le-ar însuşi cu şi mai multă fervoare, să “asaneze” cât mai repede terenurile pentru cine ştie ce “implant” viitor. Era de neimaginat o asemenea situaţie acum 11 ani, să zicem, când porneam pe drumul europenizării, al democraţiei participative, al economiei de piaţă, al statului social. Capitalismul de cumetrie a dat în pârg, s-a consolidat, s-a ramificat şi a devenit o mafie sistemică. Un cancer care a cuprins toate organele vitale ale ţărişoarei ăsteia. Nici măcar vlagă să se apere nu mai are.
  Lăsând la o parte adevărul obiectiv că Băsescu va rămâne în istoria României drept cel mai înapoiat preşedinte, cu apucături totalitariste, incult, fără competenţa dialogului – un accident politic – mă întreb cât de greu ne va fi să construim drumul înapoi, de unde am deviat spre această văgăună a istoriei în întunericul căreia ne petrecem tristeţile.
  Din nefericire, îngheţul politic, social, administrativ, legislativ în care stăm împietriţi sub acest regim de teroare a incompetenţei şi ţâfnei cu pretenţie de orgoliu a ofilit şi opoziţia. Niciun lider. Niciun om cu voce şi chip în stare să se opună, în stare să ne reprezinte, capabil să adune şi să canalizeze energiile combative (câte mai sunt) ale celor mulţi. Un pustiu fără margini, câteva voci anemice şi ironice, câţiva “băieţi dăştepţi” ce dovedesc şi ei apucături extremiste (de genul: “Bine c-aţi venit – către tvr1 – că altfel nici nu puteam să încep conferinţa de presă”), şi … altceva nimic.
  De aceea, domnule preşedinte, sunteţi, pentru mulţi dintre noi, dovada reală că în România a existat normalitate, că a existat viaţă politică efervescentă, că a fost dialog politic, că a existat onoarea cuvântului dat şi respectat. Din păcate – cum spunea un comentator al blogului meu – ni s-a ucis şi speranţa. Oare aşa să fie?

 5. Sibilla Says:

  @emigrantul
  Emi, majkă, iaca-n nisîmţîrea me, fix în bătaia puştii m-am poziţionat :)
  Fie, recunosc, ŞI ca să-ţi dau ţie motive să mă bălăcăreşti, că mi-e milă cum te plicti tălică că * n-ai * cu cine…. jeniule…
  Auzi, auzi… ce se mai aude cu Flota, Emi ? Dar despre : nema şi ciuciu controale-n vama Constanţa ?
  Îndură-te şi ne miluie-n bunătatea matale cu fo douăjdouă de * explicaţii * carele să-l * spele * pe bă-SECU de la Anvers, ruşinea Istoriei României… zău, n-ai talent de n-o faci. Auzişi ce zisă guguştiucul Lăzăroiu, cică toată suflarea pedelacheilor marş în online.. Nu io zisăi, pe onoarea me, şi ştii că io cu Onoarea nu mă joc ! Ce * zuită * să spună vuvuzeaua Cotroceniului e că: dă frică vă mână-n tranşee, majkă, dă frică…

 6. Ovidiu Says:

  http://stirea.wordpress.com/2011/03/01/bomba-dj-muammar-gaddafi-are-site-si-un-dj-zenga-zenga/

 7. Marcus Says:

  @Victor: Multumesc amice, cat despre emigrantul eu zic sa-l iertam ca nu stie ce zice :) !
  sa fii iubit
  marcus

 8. Larisa Says:

  1 Martie

  O primavara frumoasa !

  http://clubulconventiadoamnelor.wordpress.com/2011/03/01/martisoare-crosetate/

 9. tesoruccio49 Says:

  LA MULTI ANI DOMNULE ILIESCU!!!!!!!!!!!!!!!

 10. fragmentariumpolitic Says:

  Poate nu ar trebui sa ma mir ca unii oameni carora le arati luna nu reusesc sa vada decat degetul. Dar atunci cand acestia incearca sa devina un fel de arendasi ai comunicarii politice, lucrurile se schimba. Daca “Emigrantul” ar fi avut un blog politic activ, ar fi trebuit sa stie ca o asemenea investitie este non-profit (numai oracolul din Damaroaia spunea ca a obosit sa tot dea sfaturi pe gratis!). Iar daca n-ar fi recurs atat de frecvent la copy-paste in dauna ideilor originale (pentru ca, din curiozitate, i-am studiat postarile, lucru pe care-l indemn sa il faca la fel in ceea ce ma priveste!), ar fi trebuit sa stie ca pentru a castiga orice lupta politica trebuie sa castigi mai intai competitia de idei. Intre critica de idei si atacul la persoana, “Emigrantul” a ales din pacate ultimul lucru, si la propriu, si la figurat. In fond, ce este un blog, daca nu un laborator in care-ti pregatesti ideile pentru a le lansa in lume?! Si atunci, cand te asezi la masa rotunda a dezbaterilor, nu vii cu meniul, de idei, fireste, pregatit cu atentie in bucataria virtuala?! Vii cu improvizatii sterile?! Eu cred ca cea mai mare nenorocire pentru tara asta este saracia de idei (iar pentru PSD, nici nu mai vorbesc daca ne uitam la ofensiva intelectualilor PDL!). Asa ca, Domnule “Emigrant”, lasati ideile sa circule, pentru ca, va asigur, am constiinta valorii a ceea ce fac, singura mea limita fiind imaginatia, cum suna o “maxima”… Si, de ce nu, alaturati-va acestei miscari de idei, chiar daca va vine greu sa credeti ca ea se poate face si fara bani, si fara glorie…

  • emigrantul Says:

   Prea putina politica lucida si prea multa literatura filozofica (a se vedea citatul exemplu): fraze pompoase, cuvinte mari, adevaruri general valabile, sfaturi inaplicabile practic, paragrafe intregi care nu comunica nici un mesaj logic la o analiza mai atenta, etc., exista in compozitiile userului “fragmentariumpolitic”.

   Citat exemplu din fragmentariumpolitic, 14/01/2011 at 10:30 am
   “Politica, o arta a fabulatiei sau absurdului ?
   Traim vremuri atat de bolnave incat pana si definitiile au inceput sa sufere. Daca politica a fost denumita drept arta posibilului sau a compromisului … am aflat de curand ca aceasta ar putea fi definita si ca prezentarea a ceva imaginar ca fiind real. Sau ca o opera a absurdului, in care … potrivit lui Albert Camus, gandirii nu-i este harazit decat un rol limitativ, de inteligenta ce se foloseste de aparente, pentru a acoperi cu imagini ceea ce nu are nicio ratiune.”

   Sursa: https://ioniliescu.wordpress.com/2011/01/06/7-ianuarie-2/#comment-14443

   • fragmentariumpolitic Says:

    Ei, da, discutia pe concepte, conceptii sau autori este altceva decat atacul la persoana, desi si aici ar trebui precizat ca poate fi vorba de analiza politica (un fel de sport national, la care ne pricepem toti, si acest lucru nu-l spun peiorativ, pentru ca este nivelul comun, de bun simt!) sau de analiza politologica (care este altceva, se adreseaza specialistilor, are un aparat stiintific propriu etc.). Citeam, de curand, de exemplu, pe Contributor.ro, textul cuiva cu pretentii de politolog, dar, vai, in ceea ce scria nu era deloc stiinta, ci numai ideologie! Si stiti de ce?! Pentru ca totul izvora din frustrari si vanitate. Emigrant fiind (altul!) pierduse “bietul” om trenul revolutiei si alesese o tema de-a dreptul suprarealista (iar “concepte”, veti spune, dar n-am ce va face!), cea a “impenitentei”, de a-i ataca pe cei care s-au expus si si-au asumat raspunderi in imprejurari exceptionale, facand cu adevarat istorie… Ori, vanitatea, ne-o spune foarte bine regretatul Octavian Paler, nu este niciodata inteligenta! Cred ca am “batut” destul… blogul, ca sa pricepeti ce e de priceput. Multumesc!

 11. Începutul sfârşitului. PDL E pe ducă! Ducă-se… | Pensiuneaedenjibou's Blog Says:

  […] “Asistăm la apariţia unor fenomene cu totul reprobabile, contrazicând principiile fundamentale … […]

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: