REACTIILE PRESEI

Pentru cei interesati prezint in continuare cateva reactii ale agentiilor de presa, urmand ca in cel mai scurt timp sa public textul integral al interventiei mele, sustinuta in plenul Consiliului National PSD.

ION ILIESCU: ALIANŢA PSD – ACD, O CONSTRUCŢIE POLITICĂ CARE SĂ DEA PERSPECTIVĂ ŢĂRII

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, sâmbătă, înaintea reuniunii Consiliului Naţional al partidului, că Alianţa cu ACD reprezintă o construcţie politică menită să dea o perspectivă ţării.

”Nu facem un lucru de suprafaţă, un lucru superficial, conjunctural, de moment ci o construcţie politică care să dea o anumită perspectivă ţării. Cred că este o decizie şi responsabilă şi corectă, dar sigur realizarea ei în practică este un examen pentru toţi. Sper să treacă acest examen şi să se pună temelia unei construcţii politice de perspectivă”, a subliniat liderul de onoare al PSD.

Referindu-se la voturile ‘împotrivă’ exprimate în cadrul Consiliului Executiv Naţional de sâmbătă seara, Iliescu a arătat că, deşi nu cunoaşte motivaţia fiecăruia, ”pentru unii este un oarecare şoc atunci când faci o asemenea alianţă’. El şi-a exprimat convingerea că majoritatea membrilor PSD au înţeles că reţinerile celor doi au vizat elemente concrete.

”Nu e un moment simplu şi unii cred că asta ar însemna concesii în planul ideologic al formaţiunii sale. Este vorba de un act politic conştient al unei alianţe în care partenerii îşi păstrează fiecare fizionomia sa, dar care au un scop comun care este interesul naţional”, a adăugat Iliescu.

În ceea ce priveşte o eventuală suspendare a preşedintelui Traian Băsescu, Ion Iliescu a spus că, în funcţie de conjunctură, există o prevedere constituţională în acest sens.

”Când se încalcă Constituţia, Parlamentul îşi îndeplineşte o obligaţiune : Suspendarea lui (n.r. a preşedintelui) şi apoi este din nou chemat electoratul să se pronunţe. S-a întamplat de două ori. În 2007, Parlamentul a aprobat suspendarea preşedintelui. Electoratul nu a înţeles. Avem o experienţă în spate”, a mai spus preşedintele de onoare al PSD

*   *    *

ILIESCU: “UNIUNEA SOCIAL-LIBERALĂ” ESTE PAVĂZA LIBERTĂŢILOR CÂŞTIGATE LA REVOLUŢIA DIN 1989

Preşedintele de onoare al PSD,Ion Iliescu,s-a referit în cadrul discursului ţinut la CN al PSD la motivele pentru care social-democraţii trebuie să depună un efort pentru funcţionarea alianţei cu PNL şi PC.

Iliescu a afirmat că noua alianţă reprezintă o pavăză pentru apărarea “libertăţilor” câştigate în decembrie 1989. “Este vorba de o decizie eminamente politică, promovarea acestei alianţe trece dincolo de interesele electorale, şi ele legitime ale partidelor noastre. (…) Văd de asemenea în această structură politică o pavăză a libertăţii şi libertăţilor câştigate în decembrie 1989 şi un instrument de consolidare a democraţiei şi statului de drept, care s-a edificat ca urmare a Revoluţiei din decembrie“, a spus Iliescu.

Fostul şef al statului a remarcat, de asemenea, faptul că actul constitutiv al alianţei este unul “solid” şi “credibil”. “Nici stânga, nici dreapta nu pot oferi o viaţă mai bună dacă nu fac economia să funcţioneze eficient, iar în materie de politici economice nu există decât politici bune sau proaste, indiferent dacă sunt promovate de forţe politice de stânga sau de dreapta”, a mai spus Iliescu.

El a mai precizat faptul că pot exista şi impozite mici şi cotă progresivă în acelaşi timp, precizând că atât social-democraţia cât şi liberalismul modern au accente puternice în zona socială. “Este nevoie de reguli clare de funcţionare a coaliţiei şi de mecanisme eficiente de arbitraje, nu ne foloseşte la nimic o alianţă în care toată energia să fie folosită pentru gestionarea conflictelor interne. Greul, de aceea, abia începe pentru această construcţie politică. (…) Este nevoie de un efort sincer de comunicare şi armonizare din partea ambelor părţi“, a explicat Iliescu.

În ceea ce priveşte viitoarele alegeri, preşedintele de onoare a atras atenţia că “alegerile nu se câştigă la televizor, deşi influenţa acestui mijloc de comunicare nu trebuie minimizat”. “Important este însă dialogul viu, contactul direct cu cetăţenii, preluarea problemelor lor şi gândirea de soluţii adecvate”, a mai explicat Iliescu.

Alexandru Atanasiu va face parte din CEx al PSD, la propunerea lui Ion Iliescu

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a propus sâmbătă ca Alexandru Atanasiu să facă parte din Comitetul Naţional Executiv al partidului, propunere care a fost aprobată de Consiliul Naţional al PSD.

Iniţiativa de primire a lui Atanasiu în CEx a fost susţinută şi de Adrian Năstase, iar la final membrii CN şi-au dat acordul.

Din CEx fac parte membrii BPN al PSD, dar şi şefii de organizaţii.

Advertisements

8 Responses to “REACTIILE PRESEI”

 1. dlnimeni Says:

  Foarte buna si, dealtfel, fireasca propunerea si includerea dlui Athanasiu in CEx al PSD.

 2. » LIVE REPORT! Victor Ponta: „Să facem ceva pentru cei mulți care mai au o speranță în noi” Online Report Says:

  […] Ion Iliescu:  Asistam la deterioarea accentuata a democratiei si a partidului PSD. Suntem un partid de stanga si pentru noi democratia este alaturi de egalitate o valoare fundamentala. […]

 3. Marcus Says:

  Bomba: Basescu O Decoreaza In Secret Pe Culcer

  Agentia de presa Erevan News isi informeaza din surse cititorii ca in cursul zilei de ieri 05.02.2011, la Vila Lac 2, a avut loc o ceremonie secreta si restransa, in cadrul careia tovarasul presedinte, Basescu Traian, a inaintat-o de la gradul de fost maior de securitate sub acoperire la cel de actual colonel SRI sub acoperire, pe fosta tovarasa, actuala doamna Culcer Rodica. In cadrul aceleeasi ceremonii la care au participat numai cativa fosti camarazi din Securitate, actualmente luptatori anticomunisti si antisecuristi, membrii de varf ai PDL, tovarasul presedinte i-a inmanat doamnei Culcer si o inalta distinctie de stat: “Ordinul Informatorul Poporului, in Grad de Turnator, clasa I, cu Spade si Diamante” pentru rezultatele minunate obinute in activitatea de manipulare, pe postul TV public, a electoratului roman, prin promovarea fara rusine a imaginii tovarasului presedinte si a guvernului Basescu-Boc, cat si pentru denigrarea prin atacuil la baioneta sustinut impotriva Opozitiei din Romania.
  Ceremonia s-a incheiat printr-un dineu oferit de tovarasul presedinte Basescu Traian.
  A consemnat pentru Dvs,
  Vartan Vosganian

 4. dumerit Says:

  Fara nici o indoiala ca noua formula politica a creeat ( in principiu ) forta unei opozitii inbatabile.
  TOTUSI :
  Orice analiza realista a situatiei Romaniei cere masuri convingatoare de inbunatatiri economice si prospecte ale unei echitati sociale corespunzatoare. Am pus o odine logica intentionata, dind intiietate masurilor economice. Orice promisiune de ameliorare a starii sociale fara o radicalizare a efeicientei economice ar fi falsa.
  Intr-adevar fiscal Romania trebuie “revizitata” curajos, cu o campanie de convingere pe cit de sincera pe atit de bine, clar articulata. In acelasi “economic” etica agenturilor economice este mai mult ca primordiala. Coruptia institutionala si institutionalizata trebuie eliminata.
  Cazul citorva vamesi la un singur punct este semnificativ numai ca fenomen, dar nu ca masura suficient de eficienta.
  Retorica cu care Basescu incearca sa amageasca un electorat evident la marginea revoltei, are menirea sa amageasca, desi foloseste terminologii adecvate. Asta numai pentru ca Basescu stie extrem de bine la ce margine de prapastie a adus tara care ar fi trebuit sa o conduca competent.
  Incompetenta substantiala are totusi “virtutea” de a masluii formule de inselare dintre cele mai lipsite de responsibilitate executiva, dar care poate pacalii pe cei disperati, dar pasivi. Statul a stricat caruta, statul s-o repare, ar fi cuvertura lor “conceptuala”. Demagogia lui Basescu se bazeaza exact pe asta.
  Deschiderea larga si explicativa a noii formule politice trebuie sa articuleze extrem de clar si convingator traseul care s-il propune. Punct cu punct, problema cu problema, orict de neplacuta problema este. Cel mai important este ca parametrii schimbarilor sa fie realisti, conform tangibilului si corespunzator cu ce cetateanu poate identifica imediat ca realizabil, bazat pe realitatile care le cunoaste, nu fantasme bine decorate.
  Atit pe ziua de azi….

 5. Am participat la reuniunea Consiliului National Extraordinar al PSD si la ceremonia de infiintare al Uniunii Social Liberale (USL) « Hai ca se poate! Says:

  […] Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, se arata increzator in succesul dintre PSD si ACD, considerand ca aceasta se realizeaza dupa ce a fost bine gandita. “Este o decizie politica de fond a ambelor politice. Nimeni nu face concesii la platforma ideologica, dar s-a gasit o platforma de intelege intr-un moment social de mare responsabilitate. Temelia aliantei este bine asezata, bine gandita, nu superficiala, nu pornind de la conjuncturi sociale conjuncturale” […]

 6. Uniunea Social Liberala: conexiuni si provocari (II) « ALIANTA DREPTEI Says:

  […] Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, se arata increzator in succesul dintre PSD si ACD, considerand ca aceasta se realizeaza dupa ce a fost bine gandita. “Este o decizie politica de fond a ambelor politice. Nimeni nu face concesii la platforma ideologica, dar s-a gasit o platforma de intelege intr-un moment social de mare responsabilitate. Temelia aliantei este bine asezata, bine gandita, nu superficiala, nu pornind de la conjuncturi sociale conjuncturale” […]

 7. Sibilla Says:

  D-le Preşedinte,
  Ca de obicei, aţi fost de nota zece, cu plus !
  Mă bucur că am reuşit să fiu prezentă, nu v-am * prins * de această dată însă am reuşit să vă fotografiez şi să transmit live, de la faţa locului.
  Includerea d-lui Athanasiu in CEx al PSD o salutăm cu entuziasm şi consideratie!
  “Important este însă dialogul viu, contactul direct cu cetăţenii, preluarea problemelor lor şi gândirea de soluţii adecvate” – CORECT!!!
  Doamne Ajută !!

  stimă şi deosebită consideraţie Echilibrului nostru,vocii Înţelepciunii,

  Sibilla

 8. aviaxis Says:

  “Exista bere si bere fara alcool, exista cafea si cafea fara cofeina, exista tigari si tigari lights, exista flori si flori din plastic, exista femei si femei gonflabile, exista liberalism, iar unii zic ca exista si social-liberalism. Eu beau cafea adevarata, fumez tigari, ofer flori, iubesc femei si sunt liberal.” – Dinu Patriciu

  O struto-camila al carei unic program este Jos Basescu, care are 2 lideri de carton, nu are cum sa functioneze. Probabil va castiga alegerile dar nu are cum sa stea impreuna mai mult decat alianta D.A.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: