SINTEZA ZILEI

In aceasta seara, incepand cu ora 21,30 voi participa alaturi de Claudiu Iordache, Gelu Voican – Voiculescu si Alexandru Mironov la emisiunea „SINTEZA ZILEI cu Mihai Gadea avand ca tema „21 de ani de la Revolutia din Decembrie 1989” , emisiune difuzata de Antena3.

Advertisements

24 Responses to “SINTEZA ZILEI”

 1. Theodora Says:

  Va multumim ca ne-ati anuntat!

 2. fragmentariumpolitic Says:

  Ca orice imperiu, cel sovietic a fost construit pe principiul domino-ului. Cand o piesa se misca, toate celelalte se prabusesc. Este o reactie in lant, imposibil de controlat. Asa au fost si revolutiile est-europene. Cei care vorbesc de “lovitura de stat” nu sunt decat niste bieti analfabeti politici, marcati in schimb de o neostoita sete de putere… Loviturile de stat sunt niste coup de foudre, nu o lupta populara extinsa pe durata unui sir de zile… Revolutia “furata” sau “confiscata” ?! Da, daca poporul isi poate fura sau confisca singur propria revolutie. Ce ne-am fi facut daca poporul roman nu si-ar fi legitimat si securizat revolutia prin alegerile libere si cinstite din mai 1990 ?! Am fi incaput pe mana gruparii politice a lui Verdet ori a samsarului care ne vindea prin capitalele occidentale ?! Sau, si mai grav, a grupului armat al lui Dan Iosif ?!

 3. Theodora Says:

  Dupa 21 de ani descopar ca traiesc mai rau decat inainte de Revolutie si ca unii mi-au furat tara.
  Sunt unul dintre participantii la Revolutia din 1989, fara diploma fara nici un fel de avantaje.
  Am fost in Bucuresti, in strada, din ziua de 22 decembrie dimineata pana pe 23 seara tarziu, impreuna cu un grup de colegi de serviciu.
  In noaptea aia a fost un adevarat macel.
  Suntem dintre cei norocosi. Toti am scapat cu bine. Nimeni nu a fost ranit desi ne-au suierat gloantele pe deasupra capului.
  Dumnezeu a vrut ca noi sa traim.
  Acum, dupa 21 de ani de la Revolutie constat cu disperare ca mie imi este mai rau decat inainte de ’89.
  Nu am serviciu si nici bani sa ma oprez de henie de disc asa ca risc paralizia.
  Singurul lucru pe care acum INCA mai pot sa il fac este sa vorbesc.
  Inainte cine vorbea impotriva partidului risca sa fie arestat.
  Cei care au strigat JOS COMUNISMUL au vrut sa traiasca mai bine si acum realizeaza cu tristete ca au ajuns sa traisca mai rau.
  Sunt curioasa cati dintre adevaratii revolutionari, care au fost in strada in zilele acelea, au o situatie mai buna decat inainte.
  Oameni care au stat ascunsi prin debarale au obtinut diplome de revolutionar, au avut si inca mai au avantaje si o parte din ei au ajuns mari stapani peste Romania.
  Romania este din nou indatorata puterilor financiare straine.
  Romania este condusa de oameni carora nu le pasa deloc de noi ci numai de ei.
  Avem nevoie de conducatori care sa guverneze pentru popor
  Poporul este norodul, nu tagma jefuitorilor
  HAI CA SE POATE!

 4. Mihnea Georgescu Says:

  V-am urmărit. Sunteţi într-o formă excelentă. Felicitări!

 5. Ovidiu Says:

  @Theodora
  Astia care au certificate nu-si fac probleme. Ai grija de tine.

 6. emigrantul Says:

  Declaratie a poetei Ana Blandiana, martora oculara la plecarea lui Nicolae Ceausescu, de pe cladirea CC, pe 22 Dec. 1989 ora aproximativa 12

  “La un moment dat, o basculantă plină cu copii între 10 şi 15 ani a trecut prin mulţime, cu riscul de a accidenta pe cineva, şi s-a oprit în treptele CC, acolo unde apărea Ceauşescu în ajunul anului nou
  împreună cu un copil simbolizând noul an. Copiii au coborât din basculantă şi au intrat, fără să întâmpine nici o rezistenţă, în clădire.

  Şi în următoarele minute au început să apară la geamurile de la etajele succesive, aruncând portrete de-ale lui Ceauşescu, lozinci, steaguri roşii şi ajungând în cel mai scurt timp sus pe clădire. Nu pot să spun câte minute a durat.Ţin minte că, în clipa în care au ajuns pe acoperiş, am fost mirată cât de mari erau pe lângă ei literele care formau “Partidul Comunist Român”. Nu le ajungeau nici la un sfert din înălţime. În timp ce ţopăiau şi fluturau steaguri tricolore, i-am văzut deodata alergând cu toţii într-o altă parte a acoperişului de unde s-a ridicat un elicopter.

  Tot ce povestesc are doi timpi: Sentimentul de atunci de exaltare, când copiii erau gata-gata să îl aresteze pe Ceauşescu, şi întrebarea de acum: cine i-a urcat pe copii în basculantă, cine i-a dus acolo, cine i-a lăsat să intre pe uşa principală şi cine i-a ajutat să ajungă pe acoperiş.”

  Sursa: http://www.romaniapress.ro/interviuri/2944-ana-blandiana-despre-lovitura-de-stat-din-1989-i-misterul-basculantei-cu-copii.html

  Intrebarea ar fi daca poate si altcineva sa confirme evenimentul cu basculanta si revolutionarii de 10-15 ani?

 7. Victor Says:

  Theodora, cred ca ar trebui sa incerci sa obtii certificat. Nu stiu daca acum mai este posibil dar ar trebui sa te documentezi in acest sens. Daca ati fost mai multi are cine sa-ti confirme participarea la revolutie si ai putea avea o indemnizatie. Nici eu nu am considerat demn sa solicit diploma si implicit anumite avantaje insa acum imi pare rau pentru ca era un drept, o recunoastere a faptului ca ne-am riscat viata si cum atatia altii au profitat fara sa aiba niciun merit nu era nicio rusine sa ne solicitam drepturile legale. Insa in situatia ta chiar se impune sa incerci cu toate ca s-ar putea sa fie tarziu. Firesc ar fi sa ti se recunoasca meritele dar din cate stiu a existat un termen legal in care se puteau solicita certificatele de revolutionar. Ar putea sa-ti raspunda Presedintele sau Claudiu Iordache.

 8. Mihnea Georgescu Says:

  Românii au început să se sinucidă pe capete! Cerem Pedeapsa cu Moartea pentru iudele trădătoare de Neam Băsescu, Udrea şi Boc!

 9. Sibilla Says:

  CÂŢI VOR MAI URMA , CÂŢI ŞI PÂNĂ CÂND , DOAMNE, PÂNĂ CÂND…..
  Un angajat al TVR s-a aruncat de la balconul Parlamentului: “Aţi luat mâncarea de la copii!”
  S-a aruncat in gol din disperarea de a nu-si putea ajuta fiul autist
  CÂŢI VOR MAI URMA , CÂŢI ŞI PÂNĂ CÂND , DOAMNE, PÂNĂ CÂND…..
  Ipocrita, panarama blondă din dotarea mârlanului de la Cotroceni, e interesată de cum dă pesticlă, de * politizare *, nicidecum de gradul de disperare , de insuportabilitate al românilor,al celor mulţi !
  Teatrul ieftin al duduii Udrea în faţa camerelor nu face decât să ne sporească scârba faţă de ipocrizia acestei impostoare! Atentă la gesturi, buchetul de flori şi poşeta pe care bag seama că nu le-a scăpat din mână din pricina * afectării *, Nutzi-emblema guvernării Băsescu, care să NU uităm a abandonat cu luni în urmă dosarul unui copilaş autist pe băncuţa unui parc , şi-a continuat de ale sale * îndeletniciri *, să dea telefoane.
  * AŢI LUAT MÂNCAREA DE LA COPII ! *
  * NE-AŢI UCIS VIITORUL *
  * LIBERTATE ! *
  PRESA INTERNAŢIONALĂ RELATEAZĂ, TVR-SLUGA băsescului şi a jagardelei sale ipocrite… ei bine TVR a apelat la calupuri de publicitate, apoi la scuze şi explicaţii, nimic demn, nimic în favoarea angajatului lor !
  De ipocrizie dă dovadă şi duduia Crişu :
  Pentru un părinte care află că are un copil cu autism este foarte important să depăşească şocul. Însă domnul Sobaru nu a reuşit să facă acest lucru, era foarte afectat. L-am cunoscut acum câţiva ani şi atunci mi-a părut labil psihic, un om care putea uşor să cadă într-o extremă”, spune, pentru romanialibera.ro, preşedintele Asociaţiei Naţionale pentru Copii şi Adulţi cu Autism (ANCAA), Georgeta Crişu.
  Dovada de * profesionalism * al duduii Crişu arată limpede că în România NU se acordănicio atenţie unui aspect extrem de important, cel mai important, anume: părintele unui copil autist depăşeşte şocul DACĂ e consiliat, ajutat, deoarece nu doar copilul autist trebuie să beneficieze de terapie ci ŞI părintele trebuie acompaniat cu maximă atenţie şi profesionalism ca să reuşească în demersurile ce decurg după stabilirea diagnosticului!!

  BLESTEMAŢI FIE : BĂSESCU, NUTZI UDREA ,BOC !!!
  Potrivit colegilor din TVR, Sobaru are doi copii, iar unul dintre ei suferă de autism şi face terapie la un cabinet psihologic de patru ori pe săptămână, informeaza realitatea.net. Până de curând, spun colegii, tratamentul ar fi fost plătit din ajutorul primit de la stat pentru îngrijirea persoanelor cu handicap, însă prin intrarea în vigoare a noilor reglementări legislative Sobaru ar fi fost exclus de la aceste drepturi. Suma pe care Sobaru ar trebui să o plătească pentru tratamentul copilului său ar fi de 800 de lei pe săptămână, spun colegii.
  Colegii mai spun că Adrian Sobaru avea de plătit rate bancare şi că banii pe care îi câştigă nu sunt suficienţi şi pentru tratamentul copilului său.
  CNA, altă slugă a ticălosului dictator Băsescu, e chitit pe televiziunile care au difuzat imaginile incidentului, chipurile ca să protejeze minorii care minori oare nu trebuie să ştie cine sunt cei care i-au condamnat la sărăcie, le-au ciuruit părinţii şi le ucid bunicii, oare nu trebuie să ştie că mafia PDL le-a amanetat viitorul, că neruşinata blondă din dotarea Satanei de la Cotroceni a fost întotdeauna pusă deasupra intereselor copiilor românilor, oare nu trebuie să ştie că pentru copii guvernul premierului Băsescu NU are bani pentru copii în schimb are mereu pentru impertinenta Nutzi … ???
  TREZEŞTE-TE NAŢIE ROMÂNĂ!!!
  CÂŢI VOR MAI URMA , CÂŢI ŞI PÂNĂ CÂND , DOAMNE, PÂNĂ CÂND….
  RUŞINE NESIMŢIŢILOR INDIFERENŢI PROSTOCALII * PARLAMENTARI * !!!SĂ NU ÎI IERTE DUMNEZEU !! JAVRE ORDINARE LA ORDINUL JAVREI ORDINARE DE LA COTROCENI !!
  Basescu & Udrea , PDL, UDMR, Minoritatile Nationale si scursorile de la UNPR, va vom judeca si condamna, pentru : GENOCID , Subminarea premeditata a economiei si nu in ultmul rand pentru INALTA TRADARE !
  “Cum nu vii tu Tepes, Doamne/ Ca punand mana pe ei/ Sa-i imparti in doua cete/ In nebuni si in misei?….”
  ADRIAN SOBARU… NU este suferind psihic cum afirmă slugile Cotroceniului, NU ESTE ADEVĂRAT !!! E doar unul din părinţii, unul din românii disperaţi sătui de ticăloşiile gubernului Băsescu-Udrea-Boc! În situaţii asemănătoare acestui ROMÂN CARE A STRIGAT * LIBERTATE ! * ŞI PENTRU NOI mai sunt alte milioane!!
  DEŞTEAPTĂ-TE ROMÂNE !!!

 10. Theodora Says:

  @Ovidiu
  Stiu ca sunt multi carora nu le pasa de mine.
  @Victor
  Nu cred ca se mai poate. Cred ca este mult prea tarziu. Am inteles ca acum, se verifica dosarele celor care au deja certificat de revolutionar. Sper sa nu isi piarda drepturile chiar cei care au fost in strada si sa ramana cu diplome si privilegii cei care au stat ascunsi in case.
  Nu mai stiu nimic de fostii mei colegi de serviciu cu care am fost zilele acelea in strada dar as putea sa incerc sa ii gasesc.
  Oricum daca as vrea ceva, as vrea doar un certificat de participare, fara nici un avantaj. Asa am gandit atunci, asa gandesc si acum. Nu am fost ranita.
  Inca mai sper ca soarta mea se va schimba. Inca mai sper ca imi voi gasi un serviciu decent ca sa imi permita supravietuirea ca la mai mult nu indraznesc sa ma gandesc acum.
  Multumesc pentru grija!

 11. popalumi Says:

  V-ati intrerupt unde doream sa stiu mai mult:ce urmeaza dupa? unde este social-democratia care duce spre SOCIALISM?

 12. Remember Jan Palach. Adrian Sobaru un alt om de toata isprava! « Popateapa's Blog Says:

  […] Internationala […]

 13. Lucia Hossu-Longin, despre gestul angajatului TVR: Îmi aminteşte de anii ’50 când oamenii se aruncau din camerele de anchetă | Ultimele Stiri din Romania Says:

  […] SINTEZA ZILEI « ECHILIBRU […]

 14. mgabim2009 Says:

  Din Chicago, un Craciun fericit dumneavoastra si familiei. Dumneavoastra personal, va doresc putere sa distrugeti plaga si mizeria ce acopera Romania!
  http://ak.imgag.com/imgag/product/preview/flash/bws8Shell_fps24.swf?ihost=http://ak.imgag.com/imgag&brandldrPath=/product/full/el/&cardNum=/product/full/ap/3166187/graphic

 15. Larisa Says:

  Craciun Fericit!

  http://clubulconventiadoamnelor.wordpress.com/2010/12/24/craciun-fericit/

 16. Madi Says:

  Crăciunul aduce magia sărbătorilor de iarnă. E timpul să visăm, să sperăm şi să credem că nimic nu e imposibil !


  Sărbători Luminate !

 17. Corina Cretu Says:

  Craciun fericit, dumneavoastra si doamnei, si un An Nou cu multa sanatate si numai bucurii!
  La Multi Ani!
  Corina

 18. Theodora Says:

  Craciun fericit, dumneavoastra, doamnei Iliescu si prietenilor acestui blog!
  Theodora Marinescu

 19. Theodora Says:

 20. Victor Says:

  Sarbatori fericite, dumneavoastra si doamnei. Sanatate si aceeasi minte limpede. La multi ani!

  Victor

 21. Sibilla Says:

  Sărbători în Lumină, binecuvântate !

 22. fragmentariumpolitic Says:

  Sarbatori fericite si multa sanatate, dumneavoastra si familiei ! La multi ani !

 23. cosmin1cojocaru Says:

  Consider ca revolutia, desi un act necesar, a fost o schimbare prea brusca la nivel social.Asa cum taierea celor patru zerouri la moneda nationala a necesitat o perioada de cativa ani de zile, asa si schimbarile revolutiei trebuiau abordate la nivel micro cu o mai mare atentie. Daca pana la revolutie statul a fost cel care ne-a aratat ce sa facem, dupa revolutie, cei care se aflau la conducere trebuiau sa se astepte la o populatie bulversata, cu acces la prea multa informatie si pe care nu stiau cum s-o interpreteze. Ajutorul statului, conducerii statului, a fost in a se ajuta pe el insusi sau chiar a accepta sfaturi de la cei care nu intotdeauna au vrut binele acestui popor. Se spune ca invatam din mers, dar a devenit un sablon in spatele caruia cei care sunt numiti in unele functii se ascund. Nu conteaza ca nu esti profesionist, ca ar trebui sa fi specialist, ca ar trebui sa ai experienta, nuu….e de ajuns ca ai fost numit. Iar acest fenomen a fost perpetuat inca de la revolutie. Oare ar fi putut cineva sa schimbe ceva?…..Cred ca da, dar poate din lipsa experientei politicii in democratie, poate a unui interes ascuns sau poate a unei stupide atitudini de a se crede in continuare politician fara a avea in vedere protectia si sprijinul acestor oameni care dupa 21 de ani se infunda tot mai tare in acest ,, mal,, de politici personale. Desi am trait experiente personale pe care nu le-as dori nimanui si inca le resimt dupa atatia ani datorita acestor politici, am sa ma rezum in a spune ca , domnule fost presedinte, oamenii din tara asta meritau un trai mai bun.

 24. SINTEZA ZILEI | Stiri | A-Media.ro Says:

  […] complet: SINTEZA ZILEI Articole similare:“DUPA 20 DE ANI”!22 decembrie 2010DIALOGURI (2)SEMINAR INTERNATIONALDIALOGURI […]

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: