SEMINAR INTERNATIONAL

Percepţia Rusiei în presa europeană şi românească” a constituit, luni, tema unui seminar internaţional organizat inforusia.ro, cu sprijinul Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti, la Camera de Comerţ şi Industrie a României .

Am participat in calitate de invitat la acest eveniment care a reunit jurnalişti şi formatori de opinie din ţările CSI, România şi alte state europene, politicieni şi membri ai corpului diplomatic acreditaţi la Bucureşti.

Postez in continuare relatarea evenimentului in presa :

„Ion Iliescu: România nu a avut şansa unei lovituri de stat care să-l înlăture pe Nicolae Ceauşescu”.

Fostul preşedinte Ion Iliescu a subliniat, în cadrul seminarului ‘Percepţia Rusiei în presa europeană şi românească’, importanţa depăşirii unui ‘mod primitiv’ de a aborda lucrurile şi de a ne raporta la trecut.

Potrivit acestuia, trebuie depăşit ‘primitivismul politic’ care domină, încă, gândirea unora, incapabili, spune Iliescu, să iasă din anumite tipare. ‘Se vehiculează aberaţii, precum Iliescu – omul KGB-ului care a venit şi a pus mâna pe putere’, a argumentat preşedintele de onoare al PSD. ‘Să vedeţi, din nou, acum în decembrie, că vin perioadele acestea de aniversări: Revoluţia Română – ‘Nu a fost Revoluţie!’, ‘A fost lovitură de stat şi nu orice fel de lovitură de stat, dar pusă la cale de KGB şi Iliescu cu Gorbaciov’. Această fabulaţie că Iliescu a fost coleg cu Gorbaciov… Nu ne-am cunoscut! Dacă ne-am fi cunoscut, aş fi avut vreun motiv să nu folosesc acest lucru?’, a afirmat Iliescu, în discursul său,

În opinia acestuia, se fac tot felul de speculaţii pe seama Revoluţiei din 1989, menite să compromită ideea de revoluţie şi care îmbracă forma unei acţiuni anti-naţionale.

„Pentru unii este şi primitivism politic, adică nu înţeleg noţiuni fundamentale, confunda categorii serioase. Categoria de revoluţie cu cea de lovitură de stat, sau cu cea de insurecţie, pentru unii, Revoluţia inseamna o mişcare violentă de masă cu vărsări de sânge. Revoluţia este procesul istoric care duce la schimbarea structurilor, mai ales, a relaţiilor politice dintr-o societate, se schimbă un regim politic cu altul”, a spus, în context, fostul preşedinte.

El a adăugat că „ar fi fost bine pentru România ca cineva să fi putut să provoace o lovitură de stat care să-l înlăture pe Nicolae Ceauşescu’, dar că acest lucru nu s-a întâmplat, ţara noastră neavând această şansă”.

„Toţi vorbesc despre Revoluţiile din 1989, inclusiv acolo unde n-au avut loc vărsările de sânge pe care le-am avut noi. Cehii vorbesc de Revoluţia de catifea, unii de la noi contestă: „Nu a fost Revoluţie, a fost o lovitură de stat”. „Pot fi lovituri de stat care să genereze revoluţii, pot fi lovituri de stat care să nu genereze nimic, provoacă doar nişte tulburări, chiar şi cu vărsări de sânge, dar care schimbă o echipă cu alta şi nu schimbă nimic în structura societăţii”, a mai spus Iliescu.

„Trebuie să depăşim primitivismul politic care domină încă mintea multor jurnalişti şi care îi împiedică să aibă o imagine obiectivă asupra procesului istoric”, a adăugat fostul şef al statului.

La rândul său, ambasadorul Federaţiei Ruse în România, Alexander Churilin a discutat despre puterea mass-media în societatea modernă şi despre responsabilitatea morală pe care jurnaliştii o poartă.

„Aceasta (presa n.r.) este o forţă extraordinar de puternică, care poate determina relaţiile dintre evenimente, dintre state şi poate influenţa populaţii întregi. Orice demers jurnalistic trebuie să fie subscris contextului internaţional, altfel îşi pierde puterea informativă. Dumneavoastră, jurnaliştii sunteţi paznicii relaţiilor ţării dumneavoastră şi puteţi afecta aceste relaţii prin modalitatea în care le reflectaţi”, a afirmat ambasadorul Rusiei la Bucureşti.

Printre temele dezbătute s-au numărat reperele istorice în relaţiile Rusiei cu ţările din Europa Răsăriteană, prezentarea realităţilor din spaţiul rus în mass-media românească şi europeană.

Agenţia de ştiri şi informaţii inforusia.ro a lansat cu această ocazie două albume media: „O carte a prieteniei” şi „Din Rusia, cu drag”.

64 Responses to “SEMINAR INTERNATIONAL”

 1. fragmentariumpolitic Says:

  Trei dorinte

  Daca de 1 Decembrie, Ziua Nationala a Romaniei, pestisorul de aur mi-ar spune ca-mi va indeplini trei dorinte, le-as dedica pe toate Romaniei.

  Prima dorinta ar fi ca poporul sa traiasca mai bine, in asa fel incat vitregiile din versul eminescian De la Nistru pan’ la Tisa tot Romanul plansu-mi-s-a sa nu-si mai gaseasca niciun corespondent in realitatile viitoare.

  A doua dorinta ar fi indeplinirea indemnului pasoptist barnutian, adresat surtucarilor (intelectualilor): : La cultura nationala cu puteri unite, caci cultura este astazi masura fericirii si bunastarii fiecarui popor ! Tineti cu poporul, ca sa nu rataciti !

  A treia dorinta ar fi indeplinirea unui mesaj personal, adresat tuturor politicienilor, indiferent daca sunt la putere sau in opozitie: Atunci cand va certati sau va luptati intre voi, sa nu o faceti impotriva interesului national !

  La multi ani, Romania !

 2. fragmentariumpolitic Says:

  Asertiunile celor care sustin ca nu a fost revolutie, ci lovitura de stat sunt fie ale unor ignoranti, fie ale unor indivizi rau intentionati. Si cand spun acest lucru am in vedere faptul ca intre revolutie si lovitura de stat exista o diferenta fundamentala, cantitativ si calitativ. In timp ce o revolutie se face in strada, la lumina zilei si de catre o masa imensa de oameni, practic de majoritatea poporului, o lovitura de stat se infaptuieste de catre un numar extrem de limitat de persoane, in barlogul puterii si in conditii de conspirativitate perfecta… Unde sunt caracteristicile loviturii de stat la evenimentele din Decembrie 1989, cand oamenii au iesit din casele lor, iar coloanele de muncitori din marile platforme industriale au inundat strazile, toti cerand abolirea dictaturii ?!… Evident nicaieri, pentru ca ele nu exista ! Nu pot insa sa nu observ ca numarul celor care contesta Revolutia este la fel de mic ca al celor care sunt implicati in producerea unei lovituri de stat… Daca am compara Revolutia cu orice lovitura de stat (cum ar fi, de pilda, cu cea de la 23 august 1944), vom constata un sir lung de incompatibilitati si vom intelege de ce in Romania nu a fost posibila o lovitura de stat, sansa schimbarii neputand veni decat din partea unei revolutii…

 3. emigrantul Says:

  De ziua sa nationala ziaristii de la Gandul fac tarii diverse urari.

  Remarcabile sunt gandurile lui Cristian Tudor Popescu care doreste Romaniei nimic altceva decit ocupatie straina.

  Oricum ai incerca sa interpretezi formularea acestui individ, care isi cam face de cap in presa, tot la concluzia ca scrie prostii ajungi.

  „Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie…” Ziariştii GÂNDUL despre România lor şi ZIUA NAŢIONALĂ
  Sursa: http://www.gandul.info/news/ce-ti-doresc-eu-tie-dulce-romanie-ziaristii-gandul-despre-romania-lor-si-ziua-nationala-7766176

  Sugar free
  de Cristian Tudor POPESCU | ieri, 21:31

  Eu îi doresc ei, României dulci, să obţină statutul de colonie a unei ţări adevărate. Să ne guverneze alţii, iar noi, românaşii, să ne putem împlini vocaţia de băştinaşi cu talent.
  Sursa: http://www.gandul.info/puterea-gandului/sugar-free-7766243

  Felicitari celor care i-au dat lui CTP replicile urmatoare:

  – Sa-ti fie rusine, tataie, ca versi venin cu fiecare ocazie, iar acum ai crezut ca ne dai gata pe toti cu aceasta urare, pe care ai vrut-o originala, inedita, asadar, dar care nu e decat o porcarie.

  – Romanii transilvaneni au trait 1000 de ani sub stapanire straina, au vazut si au simtit cu varf si indesat ce insemna sa traiesti intr-un stat strain, cum e sa fii sluga la altii in propria ta tara.

  – Ca un om care locuieste in afara Romaniei, ca un om care are la activ doua emigrari in doua din acele “tari adevarate” la care viseaza CTP-ul, am sa-i spun totusi un singur lucru la care il rog sa reflecteze serios:
  Dintotdeauna iarba din curtea vecinului ni se pare mai verde decat a noastra.

  – Da’ Congo n-a fost colonie belgiana? India, Nigeria colonii britanice? Ciadul colonie franceza? Indonezia colonie olandeza? Poate vrei sa ne dai si noua un exeplu concret, d-le Popescu, de colonie care a prosperat sub administratia altora.

  – Este trist ca un bolnav mintal precum CTP, e lasat sa publice. Pacat de acest ziar.

 4. cirlovacristian Says:

 5. Sibilla Says:

  Ziua Naţională. A patriei. Şi ce e patria… * Patria este norodul, nu tagma jefuitorilor. * 1 decembrie, o pildă istorică şi un îndemn: renunţarea la renunţare, căci, numai împreună, uniţi, cu credinţă în Dumnezeu, vom izbândi şi vom scăpa trupul patriei de ciuma jefuitorilor. E patria noastră, a românilor de pretutindeni !
  * Este nedrept să înveţi copilul cum să moară pentru patrie, înainte de a-l învăţa cum să trăiască pentru ea. * – Grigore Vieru

  http://sfinx777.wordpress.com/2010/12/01/rugaciune-pentru-1-decembrie/

  LA MULTI ANI ROMÂNIA!
  LA MULŢI ANI, ROMÂNILOR DE PRETUTINDENI !

 6. popalumi Says:

  La multi ani Romania!
  La multi ani d -le presedints Ion Iliescu, cel care ati preluat tara de la inaintasi
  si ati transmis-o celor de azi si celor de miine.!

 7. bobdole1950 Says:

  http://bobdole1950.wordpress.com/2010/12/01/istoria-se-repeta-sau-curvele-istoriei-manual-de-supravietuire/
  Daca Dvs. considerati , publicati-l !

  “Mi-a picat in mana , absolut intamplator , un excelent volum al lui Cristian Tudor Popescu , de fapt o colectie de editoriale stranse si publicate in anul de gratie 2002. Anul are o mare importanta . Deoarece de la distanta celor 8 ani observ ca in mare parte personajele sunt aceleasi cu doua exceptii . Le discutam la sfarsitul editorialului….

  Cu prilejul instalarii unei linii de computere la Sf. Sava, fostul elev al liceului, Adrian Nastase, a vorbit cu mult elan despre necesitatea introducerii tehnologiei informatice în scoli. Mi-am îngaduit sa-i atrag atentia dlui prim-ministru ca, dincolo de utilitatea sa deosebita în asimilarea de cunostinte si antrenarea gândirii, computerul influenteaza intim structura umana: e greu de crezut ca elevul care îl foloseste, dialogând prin internet cu oameni din toate colturile lumii, familiarizându-se cu alte limbi si limbaje, necunoscând frontiere în calea mintii si a sufletului, va ajunge vreodata xenofob, rasist sau nationalist sovin. Ura se naste de cele mai multe ori din izolare si ignoranta. Am mai zis si ca mintea utilizatorului de computer este îndreptata de la bun început pe calea rigorii, a rationalismului, a gândirii bazate pe principii, ceea ce da sperante cu privire la împutinarea demagogilor buimaci printre politicienii români ai viitorului. Dl premier a aprobat fara rezerve si a întarit toate acestea.

  Pentru ca miercuri dimineata sute de elevi români de la liceul româno-maghiar Bolyai Farkas din Târgu-Mures sa fie nevoiti sa recurga la manifestatii cu steaguri nationale, ca sa nu fie stramutati cu forta la liceele Papiu Ilarian si Unirea, în locul elevilor maghiari adusi la Bolyai Farkas. Nu exista nici o justificare scolara pentru aceasta actiune segregationista: unicul motiv este, la dorinta UDMR, crearea de licee pure etnic, sa nu se mai amestece adolescentii unguri cu cei români si viceversa. Cine a dat acest ordin de tip bosniac? Partidul de guvernamânt, condus de progresistul, liber-schimbistul, computeristul, futuristul domn Nastase, care spunea ca trebuie sa deschidem ferestrele calculatoarelor pentru toti elevii si sa le închidem în nas usile scolii lor, domnule prim-ministru? Nici un responsabil pesedist nu a catadicsit sa-i întrebe pe elevii români si maghiari de la liceele în cauza daca vor sau nu sa se mute. Marele partid i-a tratat pe tineri ca pe o adunatura de deportati. Unde e grija fata de copii si tineri, pe care o afiseaza pesedistii în tot momentul? N-a contat decât trocul politic PSD-UDMR, semnat la Bucuresti la începutul anului de dnii Nastase si Markó Béla si consfintit la nivel local. Din bezna natângiei sale, Natea, prefectul Târgu-Muresului, anunta ca el aplica legea (adica protocolul PSD-UDMR).

  Si daca, fereasca Dumnezeu, mai avem unTârgu-Mures 90, unde se ascunde dl Natea?

  Si care lege? Potrivit Legii învatamântului, art. 11-(1), “Învatamântul nu se subordoneaza scopurilor si doctrinelor promovate de partide”.

  Cine da dreptul PSD si UDMR sa-si bage aranjamentele de partid în scoli?

  Dl prefect Ovidiu Natea nu este singurul demagog buimac care, si daca doarme cu capul pe computer, nu va ajunge vreodata la ratiunea bazata pe principii. Însusi ministrul Educatiei Nationale, dna Ecaterina Andronescu, o scalda în modul cel mai didactic: mai întâi declara ca a fost de acord cu operatiunea de stramutare dictata de PSD, fapt confirmat si de dl Markó Béla, apoi, câteva ore mai târziu, spune: Nu este în interesul învatamântului românesc aceasta masura. Probabil auzise vântul cum bate dinspre Cotroceni: joi, la Miercurea-Ciuc, presedintele Iliescu a declarat ca nu întelege de ce trebuie sa se treaca la epurare etnica. Strivita între Iliescu si Nastase, ieri, la prânz, dna ministru se refugia în penibil, bântuita probabil de dorinta sa-si poata retrage complet capul între umeri, ca broasca testoasa: E o problema a comunitatii locale. MEC încurajeaza descentralizarea învatamântului preuniversitar. În loc sa procedeze ca o profesoara si sa bage în ochii partidului art. 11-(1) al Legii învatamântului, dna ministru se leapada si de prevederile aceleiasi legi potrivit carora numai MEC are dreptul sa decida în legatura cu profilul, specializarile si cifrele de scolarizare din învatamântul liceal. Sa se descurce comunitatea locala cum o sti. La Slobozia în schimb, oras situat tot în România, dna Andronescu îsi înalta ochelarii si redevine ministreasa. D-sa hotaraste, pe baza indicatiei pretioase a sefului de partid, dl Nastase, cu privire la înfiintarea câte unei universitati în fiecare capitala de judet, sa se faca cel putin un colegiu, o filiala de Universitate la Slobozia, .pentru a mai ridica putin nivelul orasului. Adica are Slobozia de toate, apa calda, curent ieftin, drumuri ca-n palma, spitale, scoli primare, si obsesia slobozenilor e sa nu .ramâna fara coledzi, când în România sunt 56 de universit ati de stat legale, 8 particulare acreditate si 50 autorizate provizoriu. Din nou, partidul strânge legea de gât: ce daca înfiintarea unei universitati e permisa doar prin proiect de lege, nu prin decizie ministeriala, ce daca o filiala de universitate poate lua nastere doar prin decizia Senatului respectivei Universitati? Dna ministru a prevazut si numarul de locuri la Universitatea Slobozia, nu mai mult de 25, încalcând cu picioare vesele si autonomia universitara cu privire la cifrele de scolarizare. Ce pacat ca dna profesoara Andronescu nu are unde sa predea niste învatamânt politic…

  La distanta celor 8 ani , PDL-ul joaca rolul mirelui care face orice sa castige bunavointa miresei si pentru asta ii ofera orice … Iar spre deosebire de Ion Iliescu care s-a opus vehement enclavizarii invatamantului romanesc , actualul presedinte ce face ???

  Deviza elecorala cu care a cucerit electoratul maghiar “egy mindenkiert”
  UNUL PENTRU TOTI ???????????? Pe “UNUL” il stiu , dar nu stiu cine sunt “TOTI” …..

 8. Marcus Says:

  Apăru cimilitura, drept eroi avand pe Boc
  Si-un copil sugar, de ţâţă, romanas fara noroc.
  Intre ei e biberonu’, plin cu lapte pentru tzanc:
  – Boc i-l da sau i-l ciordeste? Ia gandiţi-va adanc!

  Cine stie a raspunde la aiasta ghicitoare
  In curand va sta-n Jilava, premiant, da’ la racoare!

 9. Marcus Says:

  http://marcus64.wordpress.com/2010/12/02/centura-ma-tii-boc/

 10. Marcus Says:

  De La Biru’ Lu’ Boc, La Taxa Pe Boc

  In formol la conservare, Boc va fi etichetat
  Pus pe raft in eprubeta, imbecilul unicat.
  Daca-n viata fost-a sluga, pres de usa la palat,
  Sursa la buget el fi-va, vizitat ca exponat.

  Borcanelu’ cu Milica va avea drept companie
  Falus mandru de Terente, de urat pe veci sa-i tie.
  Comparati ca inaltime, falusul e etalon
  Bocul fiind doar jumatate din asa un campion.

  Lume multa, imbulzeala, coada mare la intrare
  Va salva tara din criza, noua sursa de taxare.
  Chinuit de remuscare, c-a luat papa la copii,
  Mantuit va fi Milica, ca pastisa de mumii.

 11. Dorin Tudoran Says:

  D-lui Ion Iliescu

  Președinte de Onoare al Partidului Social Democrat

  3 decembrie, 2010

  Stimate domnule Ion Iliescu,

  În ediția din 16 noiembrie, a.c., a revistei ”22”, d-na Magda Botez, văduva regretatului Mihai Botez, oferă cititorilor următoarele informaţii în legătură cu moartea celui numit de Domnia-voastră ambasador al României mai întâi la Organizația Națiunilor Unite și apoi la Washington:

  ”Apoi Mihai vorbea despre el însuşi, de faptul că a fost o persoană indezirabilă în timpul comunismului şi de un paradox aparent: a rămas o persoană incomodă.

  Cât de “incomodă“ era aveam să aflu în iulie 1995, când Mihai a fost asasinat la Spitalul Elias.

  Stefan Halper, înalt ofiţer CIA, a venit personal în România cu acest mesaj şi cu propunerea ca Mihai să fie înmormântat cu toate onorurile în cimitirul eroilor în SUA, Arlington.

  Am refuzat, spunând că, dacă Mihai şi-a dat viaţa, a fost pentru ţara lui, pentru România.“

  La un an de la dispariția lui Mihai Botez, dna Magda Botez semna în publicaţia de limbă română “Universul”, din Los Angeles, o scrisoare deschisă intitulată ”Mihai Botez a fost asasinat!…” , text în care, printre altele, menţiona următoarele:

  ”Închei cu un “zvon” venit din foarte înalte cercuri americane (David Funderburk, membru al Camerei Reprezentanților a SUA), citat și în presa românească (vezi Evenimentul zilei, 17. a.c.) că Mihai Botez ar fi fost asasinat fiind din nou incomod pentru fracțiunea de la putere ce nu dorește intrarea României în NATO.”

  Consider că autorităţile române au obligaţia de a exprima o poziţie în legătură cu aceste informaţii, cu atât mai mult cu cât ele au fost aduse la cunoştinţa opiniei publice de o persoană ce a reprezentat România (începând cu al doilea mandat prezidenţial al Domniei-voastre) în calitate de Consul General la Montréal.

  Cum moartea lui Mihai Botez – om pe care l-aţi preţuit în mod deosebit – a survenit la 11 iulie 1995, când erați șeful statului, îmi îngădui să vă solicit un punct de vedere în legătură cu aceste dezvăluiri, considerând că sunteți personalitatea cea mai indicată să comenteze informaţii de o asemenea gravitate.

  Cu mulțumiri,

  Dorin Tudoran

  http://www.dorintudoran.com/2010/12/03/scrisoare-deschisa-adresata-dlui-ion-iliescu/

 12. emigrantul Says:

  De ce acele 251 287 telegrame in curs de publicare pe Wikileacks nu contin aproape deloc informatii cu caracter negativ la adresa Israelului?

  RASPUNS:

  Pentru ca membrii misiunilor diplomatice americane din Israel (si multe alte state ale lumii) sunt in proportie ridicata persoane cu origine evreiasca. Este si normal ca acestia sa nu emita pareri negative despre Israel in mesajele informative trimise la Washington.

 13. Marcus Says:

  Rusine, “Draga Stolo”, Ai Facut Caca Pe Noi !

  A plesnit bubuioul si ego-ul basescian s-a revarsat precum potopul peste granitele tarii, acesta ajungand sa-si verse umorile, frustrarile si neputinta , prin purtatorul sau de cuvant “Draga Stolo”, tocmai in Parlamentul European. O marsavie si ticalosie mai mare, care pur si simplu ii descalifica pe acesti indivizi, nici ca se putea imagina. Stolojan, acest finantist ex-securist (oare, ex?), care se mai bucura de oarece urme de credibilitate in fata unor romani de buna credinta, s-a transformat in porta-vocea chiombului si a aruncat cu mocirla in compatriotii sai de la tribuna celui mai inalt for european. Penibilitatea si ridicolul situatiei constau insa, pe de o parte in motivul jelaniei basite, iar pe de alta parte in modalitatea in care a fost ea facuta si nu in ultimul rand in adresantul acesteia. A te duce in fata acestui for, mandatar si chezas al conservarii si aplicarii principiilor democratiei intr-o Europa unita, pentru a te jelui cu privire la faptul ca o parte din mass-media isi face meseria, refuzand sa te pupe in cur, ba mai mult te sanctioneaza ori de cate ori o iei pe aratura din punct de vedere al respectarii statului de drept si al democratiei, iar tu sa consideri aceasta atitudine, mai mult decat normala, drept o amenintare la siguranta statului si sa o tratezi ca atare, nu dovedeste altceva decat ca ai ramas puternic cantonat si ancorat in ghearele comunismului si ale totalitarismului si ca ai face orice este posibil penru a reveni la dictatura.
  “Draga Stolo”, ca umil executant al unui ordin basit aberant, a facut-o si mai de oaie, umplandu-se efectiv de rahat in momentul in care, pe modelul “tovarasa, tovarasa, soimu’ Gigel a facut caca pe el”, a acceptat sa infiereze proletar “mogulii rai” de presa care nu-i dau pace tovarasului presedinte si tin sa-i aduca mereu aminte ca zilele dictaturii s-au terminat lamentabil in fata unui zid din Targoviste si ca nu este cazul unui “redivivus”.
  In ceea ce priveste adresantul parei respective de gradinita, daca “draga Stolo” se producea intr-un interviu in media pupinbasista, mai era cum mai era, ca deja suntem obisnuiti cu astfel de dejectii, dar sa te duci sa-i spui in fata gardianului democratiei ca o anumita parte a presei dintr-o tara membra a UE ar trebui redusa la tacere, este de-a dreptul de porc si denota nebunia la care a ajuns emitentul unor astfel de “judecati”.
  Acum faptul ca s-au facut ‘mnealor de rasul curcilor in fata omologilor lor si a mediei europene si nu numai, parca n-ar fi cine stie ce pierdere, insa sa nu uitam ca acesti indivizi au fost alesi sa ne reprezinte pe noi, simpli cetateni romani, la nivel european. Nu-i suficient ca am ajuns sa fim confundati cu tiganii in unele tari europene, datorita comportamentului unor conationali mai tuciurii, iata ca la cel mai inalt nivel dovedim mentalitate de satra si nu stim sa ne spalam izmenele murdare in familie, preferand o balacareala de Ferentari in vazul intregii Europe.
  Oricum aceasta noua isprava cotrocenista nu dovedeste nimic altceva decat faptul ca portocaliii au venit la Putere doar cu gand la japca si furat cat cuprinde din bugetul tarii fara sa dea doi bani pe faptul ca la modul in care au reusit sa aduca tara de rapa, numai niste dementi le-ar mai acorda votul intr-o viitoare legislatura.

 14. gicacontra.eu Says:

  Off Topic

  Tanar pdl-ist din Cluj o ameninta cu moartea si o hartuieste pe bloggerita Theodora Marinescu, acuzand-o ca este PSD-ista.
  El a fost identificat.
  Amanunte aici:

  http://www.gicacontra.eu/criminal-periculos-cer-public-politiei-si-psihiatriei-sa-se-autosesizeze/

  Ce parere aveti?
  Ce se poate face?

 15. Mihnea Georgescu Says:

  Domnule Preşedinte,

  Cum răspundeţi la Scrisoarea Deschisă adresată de Dorin Tudoran?

  http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/scrisoare-deschisa-adresata-dlui-ion-iliescu-55940.html

 16. fragmentariumpolitic Says:

  In timp ce la Bucuresti politicienii s-au calcat pe picioare in a primi onorul Armatei Romane de Ziua Nationala, la Budapesta maghiarul roman Laszlo Tokes a calcat peste sensibilitatile istorice ale celor doua tari vecine, afirmand ca sarbatoarea romanilor este zi de doliu pentru maghiari. Intr-o cheie tendentioasa, s-ar putea crede ca sarbatoarea unora este pe seama doliului altora, dar prima are si ea partea ei de tristete, discreta insa sau nespusa. Desi doliul se tine o perioada determinata, fiind o recunoastere implicita a unei disparitii ireversibile, vii fiind cu vii, iar mortii cu mortii, cum spune Sfanta Scriptura, preotul reformat a facut o greseala religioasa. Europarlamentarul a fost incorect si politic, pentru ca niciun imperiu care a murit nu a mai inviat. 1 Decembrie nu este numai un moment de sarbatoare, asa cum petrecaretii portocalii, carora le place sa iasa in fata cu astfel de prilejuri, ar putea lasa sa se inteleaga. Intr-o abordare sincronica, Ziua Nationala este sarbatorirea de catre urmasi a Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918, care este insa doar o felie dintr-un intreg. Diacronic, aceasta este si o comemorare a unei nenorociri colective a inaintasilor, care i-a urmarit o mie de ani, asa cum este Pesahul la evrei, prin care celebreaza eliberarea din robia egipteana sau Hanuka, comemorarea victoriei macabeilor asupra monarhiei seleucide din Siria, care a incercat sa le distruga religia si sa-i asimileze. Unii extremisti din UDMR nu s-au sfiit sa ceara chiar schimbarea Zilei Nationale, care sa nu mai amintreasca de cei o mie de ani in care romanii s-au aflat sub robie ungureasca, si probabil ca cei mai slabi de inger din PDL sau cei care merg la toarta cu radicalii respectivi nu ar zice nu… Numai ca, in constiinta politica si religioasa a Romanilor, Ziua Nationala reprezinta si o Zi de Comemorare a Miimii.

 17. Victor Says:

  Se pare ca toti derbedeii din tara asta au o problema cu Ion Iliescu.

 18. Victor Says:

  Se pare ca toti derbedeii din tara asta au o problema cu Ion Iliescu. Reactia deplasata a lui Sorin Cartu la dojana parinteasca a Presedintelui Iliescu il incadreaza fara doar si poate in categoria derbedeilor. Daca dupa spargerea protectiei bancii rezervelor de la Basel nu eram edificat asupra felului de a fi a antrenorului concediat din aceasta pricina de conducerea echipei de fotbal Universitatii Cluj, raspunsul dat dojanei Presedintelui m-a edificat: omul este un golan , un derbedeu iremediabil care nu are ce cauta in lumea sportului. De altfel tocmai asta ii transmitea Presedintele , si anume ca in calitatea lui de antrenor al unei echipe care joaca peste hotare are anumite RESPONSABILITATI si trebuie sa aiba un COMPORTAMENT adecvat statutului sau presupus de antrenor = formator de caractere. Dar imbecilul, golanul , ca orice lichea, in loc sa inteleaga, s-a simtit atacat de Ion Iliescu de parca Presedintele discuta de la egal la egal cu un neispravit a carui unica realizare a fost gestul de la Basel si a replicat cu vesnicele acuze ale contestatarilor Presedintelui Iliescu. Isi permite chiar sa invoce mortii revolutiei referindu-se culmea chiar la cel care si-a riscat viata atunci in ’89 asumandu-si RESPONSABILITATI si care toata viata , in orice imprejurare a avut un COMPORTAMENT adecvat. Ma refer la Ion Iliescu , evident. Ca sa nu mai amintesc diferenta de varsta , sau faptul ca Ion Iliescu este un fost Presedinte al Romaniei. Nimic nu l-a oprit pe derbedeu sa faca declaratii defaimatoare la adresa lui Ion Iliescu asa cum nimic nu l-a oprit sa vandalizeze banca de rezerve la Basel. Se pare ca masurile coerecitive de genul amenzii pe care a primit-o de la UEFA sau faptul ca afost imediat demis de conducerea formatiei ardelene nu l-au convins pe animal ca gestul lui este reprobabil si ca ar fi trebuit sa declare ca REGRETA. Macar de dragul celor tineri cu care a lucrat sau cu care -doamne fereste- va mai lucra!

 19. Victor Says:

  Comentariul de mai sus, ceva mai corect in privinta gramaticii si a unor confuzii gen Universitatea Cluj in loc de CFR, pe blogul meu.

 20. Theodora Says:

  Domnule presedinte Ion Iliescu,
  Daca aveti cateva minute libere as vrea sa va intreb care este parerea dumneavoastra despre filmuletul ridicat de mine pe blog
  http://theodora0303.wordpress.com/2010/12/03/sunt-doua-moduri-de-a-cuceri-si-subjuga-o-natiune-prin-sabie-sau-prin-indatorare/
  Cu deosebit respect
  Theodora Marinescu

 21. emigrantul Says:

  Razbunarea iraniana

  De ani de zile am remarcat o coincidenta ciudata intre datele la care se produc diverse lovituri impotriva intereselor iraniene (asasinate, accidente de avion suspecte unde mor multi militari ai republicii islamice, etc.) si “accidente” catastrofale ce au loc in US, Anglia sau Israel.

  Doua exemple:

  1) 6 Decembrie 2005
  Un avion militar iranian C-130 se prabuseste in conditii ramase inca neclare.
  http://en.wikipedia.org/wiki/2005_Iranian_Air_Force_C-130_crash

  11 Dec. 2005
  Se produce in Anglia, la un deposit de combustibil, cel mai mare incendiu de dupa al doilea razboi mondial. Cauze neclare.
  http://en.wikinews.org/wiki/Major_explosions_at_UK_oil_depot

  2) 29 Noiembrie 2010
  Este asasinat, de catre personae ramase neidentificate, un fizician atomist iranian si ranit altul.
  http://english.cntv.cn/program/newsupdate/20101130/102039.shtml

  2 Dec. 2010
  Se declanseaza cel mai mare incendiu din istoria Israelului. Cauze neclare.
  http://www.bbc.co.uk/news/world-middle-east-11907871

 22. fragmentariumpolitic Says:

  Manual de campanie

  de Fragmentarium Politic, Ideas.ro/Analiza

  Am urmarit scrutinul parlamentar 2010 al neamurilor transprutene nu numai cu un firesc interes coetnic si geopolitic, ci, avand in vedere esecurile stangii romanesti si perspectiva alegerilor din 2012, si cu unul electoralist. Cateva lucruri care mi-au atras atentia ar putea rescrie multe pagini.

  Cei care au avut o incredere netarmurita in suprematia masinariei electorale pro-occidentale si-au vazut asteptarile inselate, cea pro-estica performand intr-un mod neasteptat, ceea ce ar putea indica persistenta unor stereotipuri in primul caz si o evolutie semnificativa in cel de-al doilea.

  Ideea ca cine organizeaza alegerile poate transa si victoria a fost inca o data infirmata prin relevarea unor factori transcendenti care pot juca un rol decisiv in ecuatia electorala, ca in orice batalie care nu poate fi dinainte castigata.

  In pofida tuturor preparativelor adversarilor sai, comunistii au devenit prima forta politica a tarii, obtinand cele mai multe voturi din partea alegatorilor si cele mai multe mandate in parlament: PCRM (Vladimir Voronin) – 39,3% din voturi, 42 mandate; PLDM (Vlad Filat, dreapta) – 29,4% voturi, 32 mandate; PDM (Marian Lupu, centru) – 12,7% voturi, 15 mandate si PL (Mihai Ghimpu, dreapta) – 10% voturi, 12 mandate.

  Cum a fost posibil ca PCRM sa castige alegerile fara o campanie mediatica, sa-l sustraga pe alegator influentei ochiului ciclopic al televiziunii si sa-l castige de partea sa ?! Ei bine, acest lucru s-a intamplat prin ceea ce comunistii stiu cel mai bine, prin comunicarea electorala directa, de la om la om, prin grupuri mici sau adunari publice, ceea ce a insemnat o suntare sau ocolire a Ciclopului, practic o orbire a acestuia.

  Cel mai probabil, in modularea perceptiilor electorale a intervenit nu numai schimbarea felului comunicarii, ci si modificarile survenite in atractivitatea modelelor vehiculate de catre competitori, criza economico-sociala si austeritatea sociala facand ca cel occidental sa nu mai aiba stralucirea de alta data. In fata alternativei taierii de salarii si pensii, oferita de dreapta europeana, inclusiv de cea portocalie din Romania, cei mai multi moldoveni au votat stanga comunista, pentru ca le-a dat pensii, dupa cum au declarat majoritatea dintre acestia.

  Chiar daca in unele privinte s-a dovedit nesigura prin penele politice suferite, anveloparea PLDM, PDM si PL in alianta AIE a oferit, spre deosebire de situatiile individuale, suportul unei contraponderi colective, dar nu si posibilitatea controlului jocului politic in cazul alegerii presedintelui (lipsindu-i 2 mandate pana la 61 necesare, din 101), ceea ce a lasat deschisa oricarui compromis problema constituirii majoritatii parlamentare. A existat insa si un efect toxic al anvelopei AIE, sub raportul optiunilor democratice, prin polarizarea politica si electorala pe care a indus-o excluzand practic posibilitatea existentei unei a treia forte sau unei a treia cai.

  Revelatorie pentru situatia din campul electoral este si eroarea uriasa, una dintre cele mai mari intalnite vreodata, a sondajului realizat dupa iesirea de la urne (exit-poll), care dadea drept castigator detasat PLDM si indica o victorie zdrobitoare a aliantei pro-occidentale, AIE. Incapacitatea acestei adevarate Casandre moderne, tehnic bine pusa la punct, de a prevedea rezultatul alegerilor nu poate veni decat din dedublarea electorilor, care una au votat si alta au declarat, ceea ce ar putea reprezenta un al doilea indicator de rezistenta la manipulare.

  Campaniile electorale moderne sunt de neconceput fara media si sondaje, dar acestea din urma sunt recunoscute pentru capacitatea lor de a manipula intentiile de vot. Cum experimentul moldovean a evidentiat unele modalitati de crestere a rezistentei la manipularea electorala, nu poti sa nu te intrebi, daca acestea vor castiga teren, cum vor arata campaniile viitorului ?

 23. divanuriletomitane Says:

  Stimate Domnule Presedinte Ion Iliescu ( Institutul Revolutiei Romane din Decembrie )

  Stimate Domnule Dorin Tudoran ( fost presedinte de onoare al ICCMER – Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc )

  Plecand de la scrisoarea deschisa a d-lui Dorin Tudoran catre d-nul Ion Iliescu, am considerat mai relevante pentru Romania in actualul context de blocaj al integrarii Romaniei in structurile euro-atlantice ( tinand cont si de « glumita Schengen », ca si cum noi am fi principalii beneficari ai statutului de « strajeri » la frontierele UE ), titulaturile cu care ma adresez amândurora in actuala adresa. Consider initiativa d-lui Dorin Tudoran perfect simetrica ( mutatis mutandis ) cu cea a d-lui Ion Iliescu care a transmis in anul 2002 acea scrisoare d-lui Paul Goma, initiativa care ar fi putut schimba cursul istoriei Romaniei post-decembriste. Din pacate, atunci s-a pierdut acea sansa, deoarece cunoscuta acribie a lui Paul Goma nu a fost interpretata ca atare de stafful tehnic a d-lui Ion Iliescu. Acum, considerandu-ma oarecum in « stafful tehnic » al d-lui Tudoran ( in masura in care am identificat corect că si d-nul Dorin Tudoran este de acord cu forumistul Belphegor ca « Adevarul nu are termen de valabilitate si este impresciptibil », desi acelasi forumist aduce intregul context intr-o abordare foarte extinsa, amintind si de “Pacurcu & Turcepa »….), incerc sa repun adevarul necesar Romaniei in drepturi si, va rog d-le Ion Iliescu, sa nu ignorati cererea d-lui Tudoran.

  D-nul Tudoran a inceput « seria » cu o intrebare asemanatoare adresata Departamentului de Stat al SUA cu privire la relatia dintre Securitatea din Romania si pozitia lui Andrei Brezianu la « Vocea Americii ». Consider ca este momentul d-le Tudoran sa ne transmite-ti detalii despre acea solicitare ( nr. adresei, data, etc…). Apoi, ne-ati scris pe forum ref. la aceasta chestiune ca , « nimic nou pe frontul de Vest », chiar ati sugerat ulterior, si mai direct, ca nu ati primit niciun un raspuns ( « chiar daca nu primim nici un raspuns ….»

  Ofer mare importanta problematicii deoarece abia prin astfel de blocaje de comunicare Revolutia Romana isi va dovedi inutilitatea, marcata de ipocrizia si iresponsabilitatea asociate ei. Ipocrizia si iresponsabilitatea, fiind asociate de Regele Mihai I, Occidentului ( ipocrizia ) si elitelor romanesti ( iresponsabilitatea ).

  Ca analist angrenat continuu in demantelarea proceselor ce tin blocate societatile in status-quo-uri, sunt marcat, de ex., de lipsa de savarsire a initiativei lui Anghel Rugina de a decupla Romania de la un proces de dependenta economica pernicioasa fata de sisteme care devin din ce in ce mai corozive. Devenind membrii NATO si UE ( intr-o formula federala, si nu unificatoare precum actualele, nu ar fi fost nici o problema ), nu ne mai ramane sa facem pentru intreaga lume decat ceea ce si-a dorit reputatul economist american de origine romana pentru tara lui de bastina….Lucru imposibil daca nu se comunica intre adversarii de pe front, front artificial, creat si extins continuu de cei pe care Machiaveli a incercat odinioara sa-i trimita acasa dupa terminarea razboielor…Acum, dupa secole, acestia sunt in masura sa ne trimita pe noi DE acasa, oriunde…, doar pentru a nu a avea linistea necesara de a ne evalua necesitatile reale…Dupa ce « tot ce misa in lume », ne-a convins ca democratia si economia de piata trebuie sa reduca la minimum Statul din societate, incepand cu octombrie 2008, tocmai Statul a fost implicat si a salvat economiile occidentale. Ambasadorul SUA dadea si explicatia, sunt banii lor….Si economia romaneasca de dinainte de 1990 era (tot) a noastra…

  Deoarece aceasta adresa va fi transmisa ca si comentariu pe blogurile dvs., anunt ca ea este asociata si cu comentariul urmator, vizand un punct de inflexiune pentru Romania in lume ( pe blogul d-lui Tudoran a mai fost odata )…Imposibil fara si o inflexiune a lumii….

  Cu bine,
  Dezideriu Dudas

  P.S. 1 . Trebuie curmate odata « povestile » despre Securitatea perpetua si crimele ei….Sigur au (si) fost, nu vad insa de ce nu s-ar putea aborda folosind dreptul comun. Cei posibil prejudiciati , creaza atmosfere irespirabile in societati si, pana si anticomunismul creeaza astfel « imunitati”. Ref. la Revolutia Romana, nu cred ca cineva din popor nu ar fi constient de faptul ca Nicolae Ceausescu putea sa continue la nesfarsit lupta daca nu ar fi fost eliminat ( el fiind intr-adevar doar pretextul, grupurile care puteau conta pe el ar fi fost motorul de fapt ) iar ref. la Mineriade, e istorica afirmatia lui Andrei Plesu ca d-nul Ion Iliescu inclina sa mearga in Piata Universitatii dar « baietii destepti » ii dadeau rapoarte amenintatoare ca cei de acolo vor sa-l elimine….Ambele situatii sunt imposibil de imaginat in occident, dar aici, unde poate veni gripa aviara « oricand » si cu orice viteza si orice forta ( financiara, cum sugera si ambasadorul american ….), e de inteles….

  P.S. 2 Ar trebui ca raspunsul d-lui Ion Iliescu macar sa clarifice usurinta cu care David Funderburk a afirmat ca Mircea Malita, este cel mai mare mincinos pe care l-a cunoscut ( de fapt afirmatia apartine fostului senator american Jeese Helms, preluata de David B. Funderburk in cartea sa, « Un ambasador american, intre Departamentul de Stat si dictatura comunista din Romania 1981-1985 », la pag. 166, in cartea aparuta la Editura Dacon Constanta 1994 – intr-un mod « inocent », David Funderburk, afirma ca duritatea lui Helms era interpretata atat de oficialitatile americane cat si de cele romanesti ca fiind indusa de dansul….QED ? Si in cazul M. Botez ? )…Altfel, vom mentine la nesfarsit Academia Romana la statutul de « PRETIOS RIDICOL » ( ma refer la felul in care e bagata in seama in problema Rosia Montana )

  PS 3 Un forumist de pe blogul d-lui Dorin Tudoran, foarte expansiv impotriva lui Vladimir Tismaneanu, a intervenit spre sfarsitul tiradelor sale, intrebandu-l pe un alt forumist care se intreba natural de ce fostii « cei mai comunisti » sunt si cei mai anticomunisti acum, unde au fost gazati bunicii lui !!! .Probabil, crezand ca a incheiat subiectul. Totul plecand de la ideea de « baietii si fetele de bani gata »…Trebuie completata expresia astfel : « baietii si fetele de bani gata sau idei gata »…Si atunci ne putem explica de ce tema nu se va incheia niciodata, cel putin in aceasta dinamica globalista ( fosta internationalista )… Cum s-ar putea incheia totusi ? D-nul Dorin Tudoran ne da solutia, sa nu legam destinul copiilor de vinovatia parintilor….Dureros este ca acel forumist este presedintele Asociatiei Jurnalistilor de Stiinta din Romania. Nu cred ca mai trebuie sa precizez care din ei….Daca raspundea precum Dorin Tudoran era OK. Dar el a intrat intr-o polemica care nu-l viza si i-a dat o profunzime la care niciunul dintre noi nu ne asteptam…Sa ne tot asteptam la astfel de « suprize » ? Pe aceasta directie, nu putem decupla macar Romania ? Intr-o prima etapa spre detensionarea globala ?

 24. divanuriletomitane Says:

  Motto : Dorin Tudoran : « Castiga cei ce nu cer si nu mai au nevoie (integral si de la un punct) de voie de la cei care incep sa piarda… »,

  PUNCTUL DE UNDE NU AR MAI FI NEVOIE DE « VOIE » :

  La CITY PARK MALL, asociat CENTRULUI DE SERVICII PUBLICE, poate fi imaginata organizarea unor conferinte publice prin care « Constanta » sa fie pusa si pe « harta doctrinara » a politicii Romaniei, nu doar pe cea a politicii concrete. Se pot crea mijloacele unei dezbateri reale ale ideilor politice, sociale si economice in Romania. De exemplu, in cazul aparitiei publice,
  – a unui Program de Guvernare, ar trebui primita Replica tehnica a Partidului 2 ( P 2 ) si a Partidului 3 ( P 3 ), in cazul aparitiei Programului P 2 , ar trebui primite Replicile P 1 si P 3 , s.a.m.d…
  – a unui Program tehnocratic ( din Administratie, inclusiv BNR…), ar trebui primite replicile de la P1 + P 2 + P3 ( inclusiv Replici tehnocrate la Programele P 1 , P 2 si P3 )
  – a unui Program din societate ( ONG-uri, societati profesionale ), ar trebui primita Replica P 1 + P 2 + P3 + Replica tehnocrata ( inclusiv Replica societatii pentru Programele P 1 + P 2 + P 3 + Programul tehnocratic).
  ….Pentru concretete, redam mai jos partea din comunicarea nostra ref. la posibilele intalniri din anul 2011 :
  « Pentru viitor, vizam organizarea, probabil in luna februarie 2011, a « Divanurilor Tomitane » editia a II-a, prin participarea in primul rand a asociatiilor profesionale locale, la 4 evenimente publice de prezentare a unor lucrari de referinta :
  1. Pentru societate : Cartea istoricului Bogdan Murgescu, ” Decalajele economiei Romaniei fata de Europa, anii 1500 – 2010 ” / D-nul Bogdan Murgescu a fost de acord in principiu.
  2. Pentru idei social-democrate : Cartea d-lui Adrian Nastase, ” Romania Europeana” / Am avut cateva comunicari cu d-nul AN pe aceasta tema si d-na Mihaela Nistorescu, asistenta sa, mi-a transmis ( acum cca. 3 ani ) ca ramane ca in viitor sa gasim o modalitate de organizare a prezentarii cartii.
  3. Pentru idei de dreapta : Cartea d-lui Valeriu Stoica ( alaturi de Dragos Paul Aligica), ” Reconstructia dreptei” / Am discutat odata cu d-nul Valeriu Stoica la Conferinta anuala de Drept organizata de el ( si Gheorghe Piperea ), prea putin insa pentru a intra in astfel de propuneri. Ma bazez insa pe d-nul Mircea Iustian – PDL pentru contactul cu d-nul Stoica.
  4. Pentru idei liberale : Cartea d-lui Claudiu Doltu ( propunerea PNL pentru viitorul ministru de finante ), ” Monetarismul ” ( scrisa alaturi de Alexandru Tasnadi ). / Aici, ma bazez pe d-nul Alexandru Tasnadi ( este in conducerea CENTRAS Romania, a carui presedinte este d-nul Dorin Tudoran, probabil unul din sustinatorii importanti ai initiativelor noastre ) ».

  Dezideriu Dudas

 25. Marcus Says:

  Cainii Latra, Chiombu’ Si Clanu’ Fura-n Draci!

  Maniera de guvernare, masurile aberante luate prin macelarirea veniturilor romanilor fara nicio perspectiva de relansare economica, nesimtirea totala a basescului si a slugilor sale manifestata fata de protestele justificate ale romanilor, batjocorirea si umilirea tuturor categoriilor sociale din tara, prabusirea pana aproape de cota zero in sondaje, ridiculizarea publica a sefului statului roman de catre importanti lideri europeni, amestecul tot mai desantat al FMI-ului in guvernarea Romaniei, umilirea tarii de Ziua ei Nationala de care Laszlo Tokes, care nu uitase sa-i multumeasca basescului pentru sprijinul dat pentru a fi ales euoparlamentar etc., nimic din tooate astea nu deranjeaza sau alarmeaza in vreun fel cabinetul Boc, condus nemijlocit de la Cotroceni.
  Ba mai mult, in loc sa aiba dureri de cap date de situatia catastrofala in care ne-au adus, portocalii, in frunte cu chiombu’, manifesta acute dureri in cur, singura lor preocupare constand in cum sa devalizezeze cat mai cu spor banul public.
  Situatia este cu atat mai dramatica cu cat, in timp ce ungurii din tara declara doliu de Ziua Nationala a Romaniei, romanul portocaliu, mandatat ca parlamentar la Bruxelles, se si ne face de ras in Europa pe motiv de libertatea presei considerata de chiomb si de gasca sa de derbedei drept o amenintare la siguranta nationala.
  Terminand cu ciomizarea veniturilor la aproape toate categoriile de romani bugetari, guvernul Basescu a luat in colimator si pruncii acestei tari pe care, dupa implinirea varstei de un anisor ii trimite sa “zboare” singuri in lume, considerandu-i destul de maturi pentru a da piept cu vicisitudinile traiului basist, in timp ce pe mame le forteaza sa revina la locul de munca.
  Si in tot acest timp portocaliii isi scot papagalii la inaintare pe toate posturile tv si in toate publicatiile media din tara care, recitand din carticica portocalie basista, incearca sa ne convinga cum se sacrifica ei saracutii pentru ca noi sa traim bine. Tragic esta faptul ca, daca ar fi sa ne luam dupa sondaje, inca se mai gasesc destui tampiti cu drept de vot care sa se lase convnsi de faptul ca negrul este alb si noaptea este zi, mergand inca pe cartea masluita a golanului din capul statului.
  Imbucarator (halal satisfactie!) este totusi faptul ca numarul de manelisti dispusi sa puna botu’ la galeti si pufoaice portocaliii este in cadere libera si că daca se va merge in ritmul acesta pedelistii nu vor mai pupa nici macar usa de intrare in Parlament la viitoarele alegeri.
  Asta in situatia in care chiombu’ nu-i va numi ca reponsabili cu numaratul si centralizarea voturilor pe Anastase si Baconschi, situatie in care vor castiga din nou detasat alegerile.
  Si vazand ceea ce se intampla in tara in sensul in care singura preocupare a actualei Puteri este cum si ce sa fure mai cu spor, nedand practic nici doi bani pe imaginea sa electorala, inclin sa cred ca de fapt asta este planul portocaliilor bazati pe voturile din Franta si din Republica Moldova pentru a ne-o trage iarasi la turloaie de sa nu ne vedem. Asta sau votul electronic supervizat de Servicii.

 26. fragmentariumpolitic Says:

  Quo vadis, Moldova ?

  Asa cum se prezinta situatia postelectorala, miza geopolitica a alegerilor din Moldova nu s-a jucat, ci doar s-a amanat pana la alegerea presedintelui tarii de catre parlament, care se anunta a fi nodul gordian de care va depinde inclinarea balantei de putere sau readucerea electoratului la urne. Pauza de foc este folosita pentru reconsolidari si scenarizari. De o parte, Rusia incearca sa-si construiasca o masina de ancorare pentru Moldova dupa modelul care a dus la sfarsitul revolutiei portocalii ucrainene. Ancora politica se va numi guvernul PCRM-PDM, cea economica, CSI si integrarea in spatiul vamal al trioului ruso-kazaho-belarusian, iar cea militara, Transnistria. De cealalta parte, cel mai probabil se va urmari consolidarea sau reproiectarea unei masini de absorbtie, capabila sa rupa ancorele ruse si sa aspire Moldova in spatiul integrat european. Unei astfel de masini nu-i vor putea lipsi cele trei motoare, OSCE, UE si NATO, care sa aiba AIE drept pivot geopolitic. Trimotorul in cauza va trebui sa lase deoparte argumentul etnico-istoric, care nu este decat unul sentimental-emotional, si sa se pozitioneze astfel incat sa le aduca in prim plan pe cele de statalitate, Moldova fiind subiect de drept international, granitele acesteia fiind recunoscute implicit de Actul Final de la Helsinki (1975), in urma prabusirii celor ale fostului imperiu sovietic, care a dus la incheierea Razboiului Rece. Nici argumentul social, in sensul escaladarii protestelor si demonstratiilor, asa cum cer unele voci din PDLM, nu este unul viabil, in democratie vointa populara putandu-se exprima si exercita in procesul electoral, ceea ce s-a si intamplat in urma alegerilor parlamentare din 28 noiembrie. Sansele pro-europene nu pot veni decat din partea argumentului politic, dar pentru aceasta AIE ar trebui revitalizata (poate ar trebui privit mai atent si in ce ape se scalda PDM, care baleiaza in mod echivoc intre pozitii centriste si social-democrate). Cum economic UE reprezinta o solutie imbatabila in raport cu CSI, alternativei de securitate la Transnistria i-ar trebui valorizate si alte fatete, profitand de oportunitatea noilor deschideri ale NATO catre Rusia. O garantie de securitate comuna ar putea veni, de pilda, din instalarea scutului NATO-Rusia, al carui pilon de sprijin ar putea fi chiar Transnistria. In orientarea pro-europeana a Moldovei, Romania va juca inevitabil rolul unui insemnat vector geopolitic al intereselor NATO si UE.

 27. Omorâţi-ne, dragi guvernanţi « Popateapa's Blog Says:

  […] Haită de necrofagieni ce sunteţi! […]

 28. Marcus Says:

  In Loc De Coliva Si Colaci, O Noua “Nefacubila” Cotrocenista!

  Ieri, derbedeii de la guvernare, in frunte cu tatucul lor Basescu, au ratat doua mari oportunitati. In primul rand, domniile lor, facand apel la rezervele strategice de grau ale tarii, ar fi avut sansa de a intra in Cartea Recordurilor cu cea mai mare coliva din lume, iar in al doilea rand, daca ar fi avut o minima educatie crestin ortodoxa si de respect fata de datinile noastre strabune, ar fi putut anagaja un cor de popi, intruniti sub forma unui sobor cu care s-o puna de-o “Vesnica Pomenire”, pentru a comemora crestineste implinirea unui an de la moartea democratiei si a statului de drept in tarisoara aflata la poale de Carpati, tarisoara care aspira in van fie primita in Spatiul Schengen.
  Dar si cu aceasta ocazie sleahta de golani a dat dovada de faptul ca nu-i intereseaza decat propriul buzunar motiv pentru care decesul susamintit si consemnat exact in urma cu un an, cand derbedeul national numaru unu, furand la greu si ciuruindu-si poporu’ a fost reconfirmat pentru un al doilea mandat, ocazie cu care i-a mentinut si pe ei la guvernare in ciuda oricarei morale data de cei sapte ani de acasa, a tuturor prevederilor constitutionale si a unei majoritati, alta decat cea formata din lingai, tradatori si unguri revansarzi si revizionisti, a fost dat uitarii, chit ca el a consemnat inscaunarea lor ce se vrea vesnica intru nenorocirea acestui neam.
  Carapanosii nu numai ca n-au dat de pomana o lingura de coliva si un eventual pahar de vin fiecarui crestin mioritic, dar au continuat politica de genocid si ciomizare inceputa de cand au venit la Putere, politica prin care au reusit sa ucida pe rand, cate un pic, prin metoda picaturii chinezesti toate categoriile socio-profesionale din tara dependente de buget, supravietuitorii fiind la randul lor izgoniti pentru a iobagi pe meleaguri straine.
  Consecvent acestei politici, nanopremierul Boc, pe post de goarna cotrocenista, a iesit la sfarsit de zi pe posturile tv, pentru a transmite amaratilor ramasi inca in viata pe aceste meleaguri, noile pofte presidentiale in stare sa-i potoleasca ura viscerala, patologica pe care o resimte fata de poporul pe care il conduce. Asa ca de la unu ianuarie, Romania, in cel mai “curat” spirit al discriminarilor practicat de acesti trogloditi perversi pana in maduva oaselor, va avea parte de doua categorii de bebelusi. Prima categorie, cea avantajata (sic!), se va bucura de prezenta nemijlocita a mamelor in procesul direct de crestere si educatie pana la varsta de doi ani, cea de-a doua categorie, ghinionistii nascuti incepand cu prima ora a noului an, dupa implinirea frumoasei si rotundei varste de un anisor, fie ca vor popula spitalele neperformante din Romania si transformate la indicatiile pretioase ale chiombului in crese, fie ca scarbiti de portocaliii si de chiombila, isi vor lua destinele in propriile manute si vor zbura spre meleaguri mai ospitaliere.
  Sincer sa fiu, am incercat o inventariere a celor care si-au dat tributul de sange pe altarul masurilor in primul rand vindicative si apoi voit si declarat salvatoare (pe dracu!) din criza in care ne-a bagat pana peste cap chiombu’ si ostile sale de impotenti intelectual si am ajuns la concluzia ca singurii care nu au fost inca incolonati in turma de sacrificiu dictata de chiriasu’ de la Cotroceni sunt mortii. Si asta deoarece, pana in momentul de fata, guvernul nu a umblat inca la ajutorul de inmormantare si nici nu s-a gandit la vreo taxa pusa pe slujba de pomenire sau pe colacii si coliva date de pomana. Spun asta deoarece, in viziunea reformatoare a sefulu statului, cuvantul pomana trebuie practic scos cu forcepsul din dictionarul limbii romane, utilizatorii lui si practicantii acestui gen de activitate urmand a fi supusi oprobiului public prin expunere si bataita la poponeata in pietele Romaniei basiste.
  Dar tot eu m-am incurajat si mi-am spus ca n-a trecut totusi un an de cand s-au numarat voturile romanilor la Paris si in Republica Moldova, asa ca timpul minunilor basiste comise pentru ca noi sa traim bine este abia la inceput si ca, ne este dat sa traim altele si mai si decat am vazut si trait pana acum.

 29. Marcus Says:

  Basescule, Potoleste-ti Bestiile, Ca Va Veni Vremea Judecatii!

  In timp ce paturicii si paturicele basescului isi fac de cap prin Guvern si prin Parlamentul tarii, intrecandu-se in a-l servi pe dictator in satisfacerea setei sale de razbunare primitiv-viscerala impotriva celor care nu l-au votat, nestiind ce biruri aberante sa mai impuna amarastenilor din aceasta tara, beizadelele acestora toaca in nesimtire recompensele basesciene pentru servilismul de-a dreptul imbecil manifestat de parinti, prin varii strainataturi, chipurile la studii, iar cand vin in tara, profita de ocazie pentu a urina pe simbolurile crestinatatii neamului sau pentru a fugari cu masina cu scop vadit terminator conationali, care intamplator nu suporta sa vada cum isi molesteaza aceste odrasle prietenele in public.
  Basescu si gasca sa de derbedei, practic nu stiu ce sa mai inventeze pentru a ne umili si, dupa ce ca in mod discretionar ne confisca dreptul la viata, prin progeniturile lor ne aduc aminte zi de zi ca ei au luat tara in stapanire, iar noi nu suntem altceva decat niste slugi dispensabile (cu cat mai curand, cu atat mai bine), aflate la totala lor discretie, sortite sa asistam la orice toana de-a lor, oricat de perversa sau cretina ar fi ea fara sa cracnim, ba daca se poate sa si aplaudam.
  Daca bestia de Placinta jr. si-a permis ieri demonstratia de animalism total, pe care ne-au prezentat-o televiziunile, fata de cetatenii acestei tari, asta se datoreaza sistemului de nonvalori promovat de chiomb. Pe de-o parte faptului ca atunci cand, intr-un dispret total fata de valorile religioase ale neamului s-a pisat pe o troita maramureaseana, gest imortalizat si facut public chiar de catre animalul in cauza, nesimtita de ma-sa, la vremea respectiva unsa de Basescu ca ministereasa responsabila, culmea, cu viitorul tineretului acestei tari, a iesit pe un post de televiziune unde, in loc sa se arate oripilata de o asemenea fapta abominabila, a sfidat pur si simplu audienta, declarandu-se mandra de “performanta” cretinului, iar pe de alta parte faptului ca, beizadele precum EBA, semianalfabete, ajung prin vointa parintlor si lipsa de reactie a romanilor, sa reprezinte tara la cel mai inalt nivel european.
  Avand in tara niste organe de cercetare penala, total obediente basescului, care sa bulucesc, spre exemplu, sa dea NUP atunci cand fratiorul dictatorului de caricatura isi permite sa agreseze o soferita in trafic, sau cand o cerere de arestare a unui deputat portocaliu, pe motive de santaj, amenintari etc. inaintata de Parchet Parlamentului zace de vreo trei luni uitata prin cine stie ce sertare la fel de portocaliii, sau cand, si mai si, gestul de furt pe fata in ditai Prlamentul tarii, practicat de curevetu’ de Anastase, ramane nesanctionat, mi se pare mai mult decat normal ca aceste javre care accidental ne-au luat destinele in stapanire, sa se comporte de maniera aceasta, stiind ca atata timp cat asupra lor se pogoara protectia baseasca dimpreuna cu lumina de la Elena Udrea, le este pemis sa faca ce “vrea muschii” lor, intr-o tara in care institutiile staului au ajuns la discretia totala a chiombalaului si a clanului sau de mafioti damboviteni.
  Tin minte, imediat dupa decembrie ’89, cum tirajele ziarelor depaseau matca normalitatii, revarsandu-se diluvian asupra noastra cu dezvaluiri referitoare la beizadelele fostilor demnitari comunisti, cu precadere la fiul cel mic al dictatorului, care era pur si simplu stigmatizat pentru niste aventuri extraconjugale, sau pentru consum excesiv de alcool.
  Pai, sa ne fie cu iertare, ceea ce ni se prezenta atunci din povestiri, in ideea de a reliefa “monstruozitatea printisorului” fata de ceea ce vedem astazi cu ochii nostri ca se preteza sa faca acesti trogloditi de bani gata (bani furati din buzunarele noastre), nu prea se incadreaza de niciun fel in vreun criteriu de comparatie, Nicusor putand fi considerat cel mult drept un fiu obligat de ma-sa sa se insoare impotriva vointei lui, pe cand o bestie ca cea vazuta de toata lumea, in plina actiune, trebuie musai izolata pentru multi ani de aici inainte.
  Si pentru ca rahatul Placinta sa aiba si mot, aleasa neamului dimpreuna cu “hotul din Paris”, Baconschi, au pus-o si de infiintarea cu mult fast si bautura a unei fundatii crestin-democrate (sic!), in timp ce protestatarii din Finante isi plangeau spontan amarul veniturilor macelarite de tatucu’ de la Cotroceni.
  Ce-o avea in comun urinatu’ pe troite a lu’ mult laudatu’ fi-su cu fundatia lu’ ma-sa, numai Dumnezeu poate sti.
  Sau, daca nu Dumnezeu, in mod cert Basescu si dracu!

 30. fragmentariumpolitic Says:

  Renasterea Cauzei (I)

  Pentru cei care ar fi inclinati sa creada ca titlul ar putea face trimitere la trecutul de care ne-am despartit in 1989 (chiar daca acestia ar putea sa nu fie putini, pe fondul crizei economico-sociale provocate de neoliberalism), trebuie sa-i dezamagesc, pentru ca de acel tip de societate ne-am despartit o data pentru totdeauna, la democratie neexistand alternativa. Alegerea unui asemenea titlu incearca sa stimuleze reflectia social-democrata prin prisma unor valori nemuritoare, cum sunt cele de Libertate, Egalitate si Fraternitate, care nu au devenit inca globale, din pacate, fiind vorba deci de renasterea cauzei celor multi.

  Oricat de traumatic ar fi fost insa trecutul antedecembrist (adjectivare preluata din analizele unui politolog), el nu trebuie reactualizat la nesfarsit, ca un laitmotiv de psihonevroza politica care ne impiedica sa ne vindecam si sa privim catre viitor. Chiar daca fara a o uita, de o boala urata trebuie sa te distantezi in primul rand prin incercarea de a nu-i retrai angoasele.

  Statul social nu numai ca nu a fost si nu este in criza, ci este singurul viitor posibil, ca alternativa tangibila pentru majoritatea oamenilor, care-i justifica in acelasi timp ratiunile originare. Ceea ce s-a numit criza statului social a fost de fapt un fenomen de eclipsa, generat de bula neoliberala, ca tip dezechilibrat de crestere, rupt de o serie de legitati care tin de raporturile dintre economia reala si economia iluziei, finitudinea resurselor, protectia mediului, finalitatile sociale ale cresterii economice etc. O data sparta aceasta bula economico-financiara, lumea a intrat in criza mondiala pe care o traversam, care este o criza a neoliberalismului, nu a statului social.

  Adrian Nastase lanseaza pe blogul sau o dezbatere extrem de interesanta, in prelungirea celei a Consiliului PES de la Varsovia, pe o tema relativ dihotomica, de rebranduire sau revolutionare a social-democratiei (http://nastase.wordpress.com/2010/12/08/). Nu cred ca cei doi termeni se exclud, abordarea lor trebuind sa fie, mai degraba, nu una alternativa, ci una complementara (corelata chiar, putandu-se vorbi foarte bine si de o rebranduire a revolutiei social-democrate, care inca asteapta la portile istoriei), deoarece e nevoie si de rebranduire, si de revolutionare. Este nevoie, in primul rand, de o proiectie aplicata, de etapa, care presupune adaptare, un new look, o rebranduire. Acest fapt nu exclude, ci presupune ca din portofoliul de idei al social-democratiei sa faca parte, alaturi de cele curente, si cele de perspectiva, cat si posibilitatea ca uneori rebranduirea sa revolutioneze. In al doilea rand, este nevoie de strategii si tactici adecvate de tintire si infaptuire, in care sa fie turnat un anumit militantism (de care amintea Ion Iliescu la Congresul extraordinar din octombrie), ceea ce ne aduce pe terenul revolutionarii. In doua cuvinte, Idee si Metoda, rebranduirea primeia si revolutionarea celei de-a doua (de exemplu, cum ar putea fi oare inovata comunicarea electorala pentru a o sustrage influentei hipnotice a Ciclopului mediatic, care face uneori ca, prin show-ul manipulativ care o insoteste, rezultatul alegerilor sa fie mai mult o proiectie de laborator si mai putin una sociala ?!).

  Privind publicul-tinta al social-democratiei, cred ca se face o confuzie de planuri cand se vorbeste despre pretinsa dificultate de a-l identifica. Acest lucru ar fi valabil daca l-am privi dintr-o perspectiva exclusiva, indiferent daca ar fi una depasita, precum cea a revolutiei industriale sau una noua, ca cea a serviciilor, ceea ce nu se va intampla in cazul uneia extinse, societale, ca cea a muncii salariate, segment distinct in toate sectoarele socio-economice, in toate domeniile socio-culturale si in toate categoriile socio-profesionale, motiv suficient de puternic de a folosi pluralul de publicuri-tinta. Empatizarea cu ideile social-democrate a unei parti insemnate a intelectualitatii, de exemplu, este o o realitate indiscutabila. Desi importanta ca pondere, nici munca salariata nu ar fi suficient de acoperitoare, daca ne gandim la intreprinzatorii mici si unii chiar mijlocii din industrie, agricultura, constructii, comert etc, pentru care marea proprietate, corporatista sunt o continua amenintare de criza si faliment, fapt care-i indreapta catre social-democratie. Cred ca aici problema ramane deschisa, de a studia in ce masura sau ce segmente legate de proprietatea privata ar putea fi tinte electorale pentru social-democratie, care ar insemna totodata si spulberarea unei mistificari de dreapta. Discursul social-democrat ar trebui sa se plieze pe noile nise sociale, noile clase sociale si categorii socio-profesionale fiind entitati sociale stratificate.

  i

 31. Marcus Says:

  Mizerabilu’ (Varianta De Basarabi)

  Silviu: – Ne-am scos, Adriana, am semnat cu Basescu un contract pe patru ani sa-l scap de toate mizeriile pe care a stat pana acum la Cotroceni. Ne umplem de bani !
  Adriana: – Ce bine, dragule ! Poate acum ne permitem si noi un plici nou !

  Faptul ca Basescu este o sursa inepuizabila de nesimtire si tupeu, dublate de o imensa doza de dementa egocentrista, cred ca a devenit clar pentru orice roman cu mintea intreaga si nepupator de cur basescian. Sincer sa fiu, nu stiu de unde le scoate, dar acest exemplar bun de studiu in laboratoare de criminalistica, reuseste totusi, cu fiecare aparitie televizata, sa-si surprinda auditoriul cu cate una si mai si in domeniul autodepasirii personale in materie de badaranism, mitomanie si derbedeism dambovitean, daca nu chiar universal.
  Ieri, par examplu, aflandu-se in inima mahalalei personale in care a transformat televiziunea nationala, stand la o barfa cu doua tzatze invatacele, mahalagioaica numarul unu a tarii, Basescu Traian, si-a pus din nou, demonstrativ poalele in cap si si-a aratat romanilor izmenele otravite cu maro, indreptandu-si de aceasta data tirul mascarilor in directia Presedintelui Senatului Romaniei si a mamicilor si bebelusilor acestei tari.
  Substituindu-se, fara pic de rusine sau retinere Constitutiei tarii, mascariciul mahalagiu a gasit o explicatie de rasu-plansu’ pentru faptul ca si-a bagat din nou picioarele in Legea Mama a tarii si ca l-a numit pe becisnicul de Boc sa primeasca onorul garzii militare cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei, in locul cuvenit constitutional de drept celui de-al doillea om in stat, Mircea Geoana.
  Incercand din nou o alba-neagra cu romanii mai usor de fraierit, derbedeul s-a produs cu doua materiale in care erau trecute temele la care atat el cat si contracandidatul lui in alegeri, Mircea Geoana, trebuiau sa se pregateasca pentru a face fata intrebarilor puse de moderatorul confruntarii finale dintre cei doi. Substituind intrebarile temei confruntarii, mitomanu’ a tras concluzia ca adversarul sau este nedemn de a primi onorul Armatei Romane, pe motiv ca duce in spate o tona de mizerii care ar fi intinat onoarea ostenilor patriei basiste.
  Sa fie clar, nu mi-e drag de nicio culoare Mircea Geoana, mai ales ca a pierdut ca ultimul prostanac, pe mana lui si iuteala de mana a basescului alegerile prezidentiale, lasandu-ne cu Anticristu’ pe cap pentru inca un mandat, dar ca un individ ca Basescu a carui intreaga cariera si ascensiune politica se bazeaza pe un morman de mizerii si rahat, de la fost colaborator al Securitatii, la delicvent de drept comun si mai nou la gropar al neamului romanesc, sa aiba tupeul sa-l acuze pe Mircea Geoana care, in afara de binemeritata porecla, nu s-a facut cu nimic remarcat in domeniul salubritatii, e o cale extrem de lunga.
  Pai, daca criteriul dupa care Armata da onorul unei personalitati politice consta in cantitatea de mizerie de la curul personalitatii respective, apai chiombu, pentru care nici groapa Marianelor n-ar fi suficienta sa primeaca in custodie ticalosiile acestui individ, n-ar trebui lasat sa se apropie nici macar la distanta de vizibilitate de vreun ostean al acestei Armate, daramite sa mai primeasca si onoruri militare. Dar pe principiul atat de folosit pana acum de chiombu’, “hotul striga hotii”, se pare ca aceasta manipulare ordinara si grosolana inca mai prinde la sub zece procente din populatia acestei tari.
  Dupa ce a terminat cu Geoana, mahalagiu’ a dat-o la terfeleala cu mamicile si bebelusii lor, confirmand inca o data, daca mai era nevoie, ca el, personal, n-are mama, n-are tata cand vine vorba de a-si satisface poftele cretine. Totusi de la mamicile pe care el doreste sa le responzabilizeze si sa nu mai astepte pomana de la stat, a gasit si exceptia care intareste regula, in persoana nimanui altcuiva decat a inocentei Ridzi, pe care a cainat-o sincer, o data pentru ca are de crescut un copil, deci nu poate face puscarie pentru japca pe fata si a doua oara pe motiv de boala intervenita la momentul oportun.
  Si pentru ca tacamul sa fie complet, a terminat en fanfare, bagandu-si picioarele si in statul de drept, declarand nonsalant si hahait faptul ca organele de cercetare penala din Romania fac anchete si investigatii fara a avea un mandat legal, prealabil emis de organul judecatoresc in acest sens, motiv pentru care continutul calculatorului ministrului Ridzi a fost cercetat si rascercetat de catre procurori, cererea adresata de acestia Parlamentului fiind de fapt o simpla formalitate.
  Concluzia acestui monolog televizat basescian este una singura. Daca pana la alegeri chiombu’ le graia mai cu fereala, sau cand le scapa arata spre altii ca le-ar fi tras, de cum si-a vazut sacii in caruta le trage la liber, in vazu’ si auzu’ concetatenilor, care trebuie sa bage la cap ca el este stapanul acestei tari si ca face ce vrea cu slugile sale, avand drept seniorial, discretionar de viata si de moarte asupra supusilor sai.
  La cat de apatica, umila si rabdatoare se dovedeste societatea romaneasca, singura speranta care mie, unu, mi-a mai ramas in ceea ce priveste terminarea mandatului sau inainte de temen, in afara de iesirea naturala din sistem (vezi Boc), consta in alegerile parlamentare care sa dea o noua majoritate capabila sa-l suspende pe chiomb si sa-l trimita de urgenta dupa gratii pentru toate marsavile si ticalosiile comise in toti acesti ani de mandate prezidentiale.

 32. Mihnea Georgescu Says:

  Domnule Preşedinte,

  Vă supun atenţiei un Proiect de Reformă a Statului:

  http://mihneazgeorgescu.wordpress.com/2010/12/09/federalizarea-romaniei/

 33. Sibilla Says:

  Am scris pe blogurile d-nilor V Ponta şi A Năstase, permiteţi să postez şi aici, în speranţa că cineva va recepţiona şi rog să-mi fie scuzată îndrăzneala… După cum bine ştiţi, n-aş mai fi eu de aş tăcea.

  Sibilla spune: Comentariul tău e în așteptare.
  decembrie 10, 2010 la 2:21 am

  D-le AN,
  Cu tot respectul,
  PSD, da, trebuie şi va depăşi acest episod, căci, după cum bine subliniaţi, altele sunt priorităţile PSD, necum vorbele-n… vânt ale guguştiucului cu pricin(i)a.
  PSD are treabă, e presat de timp, România e-n chinurile chinurilor sub tare multe aspecte, românii…
  Însă, pentru ca treaba să fie treabă şi nu doar să rămânem la teorii, oricât de frumos ar suna auzului , mai sunt ceva priorităţi şi care NU trebuie trecute cu vederea la infinit ca să nu se ajungă la trista situaţie de-a constata prea târziu şi aiurea că * ceea ce ne-am făcut cu mâna noastră, merităm * ori, * oare de ce n-am fost receptivi ŞI la… ŞI la… *…
  Am scris şi d-lui V Ponta pe blog, o spun şi aici şi vă mulţumesc pentru spaţiul acordat, câteva aspecte ( rog să-mi fie iertate greşelile de exprimare sau tastare, chiar sunt foarte obosită şi supărată… necăjită pentru că se poate şi altfel şi domnia dvs. ştiţi că da ! ) :

  D-le Ponta,
  Când veţi rezolva disfuncţionalităţile din PSD care nu numai că de regulă crează confuzie, ci lovesc direct ţinte cum ar fi : imaginea PSD, credibilitate, etc… şi mă refer la ceva anume, da :
  – disciplina comunicaţională
  Purtătorii de cuvânt ai organizaţiilor judeţene PSD ( teritoriul, bată-l !! ), au nişte atribuţii. Sunteţi amabil să vă faceţi timp să trimiteţi tuturor org. din teritoriu neşte * traduceri * din care să reiese clar, limpede, pe înţelesul tuturor mansardelor mai mult sau mai puţin deschise, aceea că:
  – purtătorul de cuvânt monitorizează, transmite informaţiile, comunicatele de presă
  – nu e normal ca alte persoane să iniţieze acţiuni care sunt în responsabilitatea purtătorilor de cuvânt iar acesta să nu fie nici măcar înştiinţat ( sunt situaţii în care purtătorul de cuvânt este abordat de o publicaţie şi întrebat de ce nu trimite comunicate de presă tuturor, iar acesta rămâne interzis, altcineva făcând-o )
  – purtătorul de cuvânt trebuie să ştie de TOATE conferinţele de presă organizate la nivel de organizaţie
  – purtătorul de cuvânt are responsabilităţi şi răspundere… ce se întâmplă însă când e doar un nume pe o hârtie pentru că se găsesc guguştiuci care în loc să se ocupe de Programul de acţiuni al PSD, fac treaba purtătorului de cuvânt c-aşa li se căşună
  – de ce purtătorilor de cuvânt NU li se aduce la cunoştinţă programul de acţiuni al organizaţiei, în schimb le aflădin… culmea, presă.. ??
  Exemplele pot continua. La capitole ca seriozitate, ordine şi disciplină, implicare, responsabilizare, etc, cu regret şi amărăciune o spun, în teritoriu, PSD e la pământ şi NU E ÎN REGULĂ !
  Şi mai limpede, concret : secretara să facă munca de secretariat, purtătorul de cuvânt treaba sa, respectiv org conferinţe de presă, monitorizarea presei, comunicate de presă, site partid, facebook partid… preşedinţii de organizaţie OFPSD, TSD, OPPSD la nivel de teritoriu au treaba lor ( fişa localităţii, evidenţa membrilor de partid, acţiuni concrete, discuţii cu electoratul, deplasări în teritoriu, comunitate, acţiuni de sărbători, atragerea de noi membrii şi aceasta NU ajutând DOAR prietenii selectaţi din mijlocul membrilor de partid, apropiaţii, căci electoratul cuprinde ŞI simpatizanţi, voluntari, susţinători… românii, cei mulţi şi cărora li se dă cu tifla !! )etc etc etc
  Sunt convinsă că-mi veţi lua îndrăzneala drept ceea ce este, bună credinţă şi nu altceva. Ca de ex să mă luaţi drept ne bună… sunt rea ca naiba, adicătelea am toleranţă zero faţă de impostorii şi vânătorii de funcţii şi atât, faţă de neghina care în opinia mea trebuie cernută naibilor odată!
  Mai am întrebări la care singurul răspuns pe care îl aştept e să se vadă/simtă SCHIMBĂRI cu adevărat :
  – monitorizează cineva de la Centru activitatea Departamentelor PSD în teritoriu ? ( dacă există au ba, dacă da în ce constă, concret )
  – monitorizează cineva de la Centru, evaluează cineva de la Centru nr de membre ale OFPSD din teritoriu, adicătelea un * top * ŞI ceva criterii de altă natură…
  – monitorizează , evaluează cineva de la Centru activitatea, acţiunile organizaţiilor locale şi judeţene pe parcursul unui an, anume nu să se * bifeze * ca activitate ieşitul în presă cu… declaraţii, vorbe şi cu aista punctum cu treaba, timpul trece, noi deţinem funcţii şi ne bucurăm de oareşce facilităţi ale… funcţiei .. ??
  – sunteţi de acord că aspectele semnalate mai sus se definesc ca haos, ghiveci, nicidecum altceva şi totuşi realitatea e cea care ne bate de fiecare dată la timpul Alegerilor ?
  – oameni ca Sibilla, sunt în plus în peisaj , trebuie amuţiţi, şicanaţi până pleacă de bunăvoie, sau… ??
  Mi-e ruşine de absenţa ruşinii şi cu anume personaje cu numele doar social-democraţi . Doftorii social-democraţiei EXISTĂ ! Nu lăsaţi microbii să-şi facă de cap căci ne dorim un partid sănătos şi vă stau în putinţă multe şi NU sunteţi singur !!
  Cu toată sinceritatea şi cele mai bune intenţii, dar n-aş fi eu de n-o spun în felul meu : TRIMITEŢI TRADUCERI ÎN TERITORIU, SEMNATE ŞI PARAFATE ( atribuţiile fiecăruia, ce prevede Statutul PSD, noile prevederi, ce e aceea disciplina comunicaţională şi nu numai, etc ) şi nu toleraţi ocupanţii de funcţii dijiaba şi de pomană, căci pentru fiece asemenea pată, PSD pierde mia de posibili membrii şi claro votanţi !
  Am spus-o direct căci vreau să nu crăp pe redute până ce nu apuc ziulica în care să NU mai am dreptate .
  Nu există * nu se poate * şi vi-o spune furnica pentru care frunzesky sorinache * ayatollahul * de Caraş-Severino e doar un mit şi atât, punct.
  Sibilla
  P.S. aceia din teritoriu care tremură şi se caină în faţa unor frunzesky, falcă, pinalti, etc, NU sunt decât nişte pămpălăi, sau şantajabili.

  Your comment is awaiting moderation.

  Mulţumesc pentru atenţie.

 34. bobdole1950 Says:

  Stiu ca e off-topic dar trebuie sa recunoasteti ca este o tema de MAAAARE actualitate . Macar sa stim de unde ni se trage

  http://bobdole1950.wordpress.com/2010/12/10/who-is-the-winner-who-is-the-loser/

 35. Marcus Says:

  Basescule, Ia Cu Lecitina, Mosule !

  Din momentul in care chiombu’ a reusit sa acapareze in mainile viguroase de marinar fraile puterii absolute in Romania, avand drept seniorial de viata si de moarte asupra vasalilor sai, iar ubicuitatea sa s-a revarsat ca o pleasca mesianica asupra capatanilor de romani, pe modelul indicatiilor pretioase ale predecesorului sau cu piatra la capatai in cimitirul Ghencea, el a inceput sa vorbeasca intru luminarea poporului suveran dar cam tampit in pilde. Si nu orice fel de pilde, ci pilde personale, din care orice mujic sa se adape din Invatatura Sa si sa procedeze musai asijderea si pe cale de consecinta ca altfel jar mananca.
  De la Invataturile adresate copiilor la deschiderea unui anumit an scolar, in care-i indemna prin exemplu personal la mediocritate, chiul si fumat de la o varsta frageda, idemn al carui rezultate se vad astazi cu prisosinta in invatamantul romanesc, rezultate dublate de inflorirea comertului cu etnobotanice, daca se poate chiar in curtea scolilor, la rabdarea pe care trebuie sa o manifeste tinerii absolventi in ceea ce priveste devenirea materiala in viata pe modelul sau care la inceput de cariera castiga mai putin decat femeia de serviciu de la Navrom si pana la mamicile si bebelusii Romaniei basiste, care trebuie sa urmeze exemplul familiei prezidelului, invaturile lui chiombila ne inunda precum a inundat Dumnezeu Pamantul pe vremea lui Noe. Numai ca la o analiza putin mai atenta a acestor izvoare de lumina cotrocenista, descoperi fara prea multa greutate ca le poti cataloga fie drept miniciuni gogonate, fie dovezi ale efectelor consumului excesiv de alcool asupra memoriei prezidentiale.
  Ori cum noi stim foarte bine ca iubitul nostru presedinte nu si-ar minti boborenii nici daca ar fi ars cu fierul rosu, gurita sa de aur numai Adevar graind, ramane doar varianta cu Johnny Plimbaretu’ sau Chivasul scotian care i-au intunecat pur si simplu mintile.
  In ceea ce priveste salariul unui ofiter de marina in anii saptezeci pot declara cu mana pe inima, ca era mai mare decat salariul femeii de serviciu de la Navrom, eu insumi, ca proaspat absolvent al Institului de Marina si Ofiter Maritim III, fiind beneficiarul unui astfel de salariu care depasea cu vreo trei sute de lei comunisti pe cel invocat de Minciunila.
  Cat despre pilda cu prima doamna, care la trei luni dupa ce a nascut s-a dus voioasa la munca pentru a-si aduce pretioasa contributie la indeplinirea planului ceausist cincinal, chiombu’ iar o da in deficit de memorie, deoarece sotia sa il contrazice intr-un interviu anterior, povesindu-ne cum s-a retras din activitatea pe care o desfasura pentru a-si putea creste cele doua fete sugare si a avea grija de familie.
  Avand in vedere cele de mai sus si preocupat, ca orice bun roman, de starea sanatatii presedintelui sau, ii recomand fie sa se lase dracului de bautura, fie sa incerce cu lecitina, compot de oase de peste sau fosfor de la betele de chibrit ca altfel s-ar putea trezi romanu’ din starea cataleptica in care zace de mai bine de cinci ani si cine stie ce dracu’ mai iese.

 36. fragmentariumpolitic Says:

  Privind inainte

  O proiectie politica privind Romania urmatorilor zece ani (Agenda 2020), idee adusa in campul dezbaterilor de catre PSD, ar trebui sa fie suficient de scrutatoare, pentru a nu merge in orb, dar si destul de flexibila, pentru a nu deveni un pat procustian. Cateva observatii.

  -In primul rand, ar trebui sa nu uitam ca ne aflam in avionul UE, de ale carei parcurs de zbor si aterizare depindem. Turbulentele pe care le parcurgem indeamna la prudenta si la desenarea unor solutii in cazuri de urgenta, dupa care putem sa ne imaginam ce vom face cand vom ajunge la destinatie.

  -Scopurile si obiectivele propuse vor avea, in mare parte, un caracter operational in raport cu cele comunitare, avand in vedere preeminenta acestora asupra celor nationale. Ca urmare, marjele de proiectie vor fi determinate, ceea ce vor spori considerabil importanta si rolul guvernele aplicante, sub aspect managerial si instrumental.

  -In acest cadru, erorile de guvernare vor trebui minimizate, practic excluse, avand in vedere uriasul cost national al acestora (experienta curenta este, din pacate, elocventa din acest punct de vedere). Dupa vorba ca masori de zece ori si tai o data, puterea si opozitia vor trebui sa conlucreze activ pentru optimizarea oricarei decizii politice.

  -Competenta si performanta, atat de greu incercate in ultimii sase ani, vor trebui sa devina cuvinte de ordine pentru guvernele viitoare, ceea ce nu va fi posibil fara responsabilizarea actului electoral al cetateanului si regandirea procesului electoral (modificarea legii electorale va trebui sa devina unul din obiectivele pe termen scurt).

  -Cultura coabitarii ar trebui sa vizeze nu numai relatiile din interiorul guvernarii sau dintre aceasta si administratia prezidentiala, ci si pe cele dintre putere si opozitie (denuntand unilateralismul PDL) si chiar pe cele dinauntrul opozitiei. Functionalitatea opozitiei ca pol de contraputere politica este la fel de importanta ca si cea in rolul unuia dintre cele doua pistoane ale motorului social, iar unitatea sau dezbinarea sa este raspunzatoare de orice victorii sau infrangeri (PSD ar trebui sa se vindece de sindromul Geoana, iar PNL sa revina la sentimente mai bune).

  -Fracturile din actul de guvernare vor fi irepetabile numai daca se va pune capat oricaror acte nedemocratice (unilateralism, abuzuri de putere, clientelism, lipsa de comunicare, opacitate etc.), care fac ca dupa fiecare ciclu electoral sa se priveasca inapoi cu manie, si vor fi inlocuite cu dialog, transparenta, co-participare si co-decidenta, in probleme de interes social, national si comunitar.

  -Constitutia ar trebui sa ramana deasupra partidelor si in afara jocului politic, painea si cutitul in materie constitutionala ramanand in mainile poporului, respectand vointa populara consfintita in legea fundamentala. A face din schimbarile constitutionale un instrument politic de slabire a pozitiilor unora sau intarire ale altora, dupa cum bate vantul electoral, este o practica periculoasa pentru democratie, dar si pentru soarta Revolutiei. A pune un om sau un partid sa rescrie Constitutia (asa cum se lauda Ceausescu, ca a scris-o “rand cu rand” !), ar insemna o (re)deschidere a Cutiei Pandorei. Nu semiprezidentialismul (care e solutia de mijloc) este de vina de unele excese ale puterii, ci lipsa de inteligenta politica si luptele intestine din opozitie, greselile si autoflagelarea acesteia. Constitutia trebuie sa ramana o garantie pentru popor, dar si o botnita pentru fiarele politice.

  i

 37. Ceva bancuri « Omnia mea mecum porto Says:

  […] Nu soferii sunt miopi Când conduc. Ci trebuie spus, C-au o mare vinã-n plus: si sunt “prosti de dau în gropi” Cei de sus. […]

 38. Marcus Says:

  Uciderea Pruncilor (Noul Testament- Sfanta Evanghelie Cea Dupa Traian)

  Din Scriptura invatat-am cum ca Irod Imparat
  La un ceas de nebunie, crunt macel a ordonat.
  Vrand sa scape de Oracol, ce sfarsitu-i prevestea,
  A ucis toti nou-nascutii, tronul pentru a-si salva.

  Tot din cronici si istorii, stim ca-n veacuri inapoi
  Regi si popi si-au dat acordul sa porneasca un razboi.
  Avand oastea lor formata din copiii si-adolescenti
  Au iscat mare urgie, ucigand multi inocenti.

  Catre zilele noastre, mai precis chiar acest an,
  Ne uitam cum cu copiii poarta nou razboi Traian.
  Suparat nevoie mare pe mamici si bebelusi
  El ii vrea dusi pe vecie, de-ale lui masuri rapusi.

  Le ia tzatza de la gura si mamicile le-alunga
  Sclave pe a sa mosie, sa munceasca ca o sluga.
  Terminand cu vracii tarii, dascalii si pensionarii
  Ca un ghimpe-i stau in coasta, inamici ii sunt sugarii.

  Mandru e Traianul nostru, cand la unguri le graieste,
  Promitand marea cu sarea, el din vorba-i ameteste.
  Doar asa afla romanul sa-si ia gandul de la stat
  Care numai grija lui n-o are, un lenes si-un asistat.

  Noul stat al lui chiombila se vrea pentru bogatani
  Ce si-au dobandit averea, dovediti ca sarlatani.
  Restu’, adica talpa tarii, libera-i sa emigreze,
  Sau ca robi pe-a sa feuda, fara plata sa lucreze.

 39. Ce parere aveti de noul Cod al Muncii? « Omnia mea mecum porto Says:

  […] acele criterii de stabilire a performantelor individuale sunt lasate la libera alegere a angajatorului, cum ar putea ele sa fie si obiective? Aici cred ca ar trebui sa fie tratate separat toate […]

 40. emigrantul Says:

  Citat Marcus:
  “In ceea ce priveste salariul unui ofiter de marina in anii saptezeci pot declara cu mana pe inima, ca era mai mare decat salariul femeii de serviciu de la Navrom, eu insumi, ca proaspat absolvent al Institului de Marina si Ofiter Maritim III, fiind beneficiarul unui astfel de salariu”

  Acum se explica de ce acest Marcus scrie intr-una poezie si proza denigratoare la adresa lui Traian Basescu si partidului sau PDL.
  Lui Marcus ii este necaz ca Basescu din marinar a ajuns sef de stat pe cind el, cu aceeasi pregatire, a ramas un amarit de marinar.

 41. Marcus Says:

  Interviu In Exclusivitate

  Agentia de presa Erevan News dorind sa-si informeze cititorii cat mai exact, in privinta noului concept prezidential in domeniul transportarii bolnavilor de la spitalele dezafectate catre spitale performante, via helicopter, a obtinut un interviu in exclusivitate, cu d-l presedinte Basescu Traian care a detaliat acest mega-proiect:
  Reporter: – Domnule presedinte, conform celor afirmate de Dvs. pe postul national de televiziune, TVR 1, am retinut ideea reformarii sistemului actual de transport medical din Romania, prin crearea unei adevarate flotile de helicoptere, capabile la orice ora din zi si noapte sa transporte pacientii de la un spital la altul. Cum veti realiza acest proiect, stiut fiind faptul ca serviciul specializat in acest domeniu, SMURD, nu dispune decat de cateva helicoptere?
  D-l Basescu Traian: – Ei bine, in acest sens nu exista absolut nici un fel de problema. Inspirati din experienta comunista in care Armata pe timp de pace contribuia la muncile agricole, constructii, cataclisme etc. vom apela la serviciile acesteia care ne va pune la dispozitie aparatele necesare.
  R: – Excelent, domnule presedinte! Insa tinand cont de starea de criza prin care trece Romania, moment in care fortele aereiene nu dispun de combustibil nici macar pentru ridicarea de la sol a acestor aparate, cum vedeti Dvs. rezolvata problema?
  B.T.: – Aveti perfecta dreptate, insa pentru depasirea acestei probleme avem un plan alternativ. Dupa cum stiti, chit ca-l mai critic eu cateodata ha, ha, ha!, romanul este inventiv. Pornind de la aceasta idee, pana la rezolvarea problemei combustibilului, pentru a mentine totodata si forma fizica a pilotilor si personalului navigant de pe aceste aparate, acestia vor face cursuri si antrenamente speciale de transportat pacientii in carca, cu viteza maxima, de la un spital la altul. In plus, in bugetul pentru anul viitor, 80% din acesta este alocat Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, personal D-nei Ministru Elena Udrea, in vederea construrii de popasuri speciale, din zece in zece kilometri, pe modelul Postelor, unde transportatorii vor fi schimbati. Sper ca acest concept revolutionar, pus in practica, sa genereze si o afluenta masiva de turisti, a caror prezenta sa amortizeze investitia.
  R: – Jos palaria, domnule presedinte, va dorim succes si va multumim pentru interviu.
  B.T.: – Si eu va multumesc si va doresc toate cele bune si nu uitati : http://www.armata.romana.serviciulpostalionhelio.ro

 42. fragmentariumpolitic Says:

  Fatalitatea clientelara a vicepremierului

  de Fragmentarium Politic, Ideas.ro/Analiza

  In timp ce in Palatul Culturii din Targu Mures avea loc sedinta CRU al UDMR, unde urma sa se faca un anunt important pentru tara, in afara acestuia zeci de protestatari scandau, in limbile romana si maghiara: Ati sacrificat romani si maghiari deopotriva ! Iesiti din monstruoasa coalitie ! Vicepremier=Vicevinovat !, dar si multe altele care zgaraiau urechile subtiri ale politicienilor dinauntru. Probabil ca pentru Marko Bela nemultumirile si cererile oamenilor au sunat la fel de suprarealist ca si pentru Ceausescu, in urma cu douazeci de ani. Adevarul e ca prin coalizarea cu PDL la guvernare, UDMR a devenit coautor la scrierea celei mai negre pagini din istoria postecembrista a Romaniei, implicit si a Uniunii, iar singura sansa de rebranduire nu va putea veni decat din iesirea acesteia de sub povara bizareriilor politice ale lui Marko Bela.

  Retragerea lui Bela de la sefia UDMR, anuntata pentru februarie 2011, va insemna nu numai inregistrarea unui record absolut de putere (18 ani !), neagreat de nicio cutuma a democratiei alternantei, dar si inchiderea unui capitol din istoria Uniunii plin de disonante si excentricitati dezintegratoare, parca voit ostile integrarii europene. Acordarea autonomiei teritoriale pe criterii etnice, schimbarea constitutiei, limbii oficiale, a celei a educatiei sau zilei nationale sunt cateva din temele politicii excesive a UDMR, care au fost si tot atatea scandaluri nationale. In timp ce pentru a trai mai bine si a fi mai in siguranta lumea isi da mana si tinde sa se integreze pe spatii largi, poate chiar continentale, Marko Bela s-a comportat precum un sef de trib, incercand sa-i inchida pe maghiari intr-o cusca a localismului, carora, pentru a-i controla, le-a livrat regulat mesaje etnico-emotionale.

  Din declaratiile-epilog ale lui Marko Bela, prilejuite de anuntarea deciziei de a nu mai candida la presedintia UDMR, iese la suprafata, ca dintr-o psihologie abisala, o conceptie ciudata, care se poate dovedi periculoasa pentru un politician, si nu numai, judecandu-i impactul asupra comunitatii national-statale. Dar sa-l lasam pe Marko Bela sa si-o prezinte singur: “Ma irita in ultima vreme ca se spune ca UDMR a fost deja in alianta cu toata lumea, cu PSD, PNL, PDL. Cei ce spun asta nu-s deranjati ca si ei sunt in aceeasi situatie. Si in Ungaria deranjeaza ca UDMR a colaborat cu diferite partide de acolo. Eu trebuie sa va spun ca vad o interpretare fatala a loialitatii politice si repet ca UDMR nu se aliaza in baza unor ideologii cu diverse partide, ci coopereaza in functie de natura coalitiei in care vede implinirea obiectivelor propriei comunitati si unde vede solutii. Putem fi criticati pentru acesti 20 de ani, dar in acest timp UDMR a fost in stare sa colaboreze cu toate fortele democratice, in masura in care a putut actioneze in interesul comunitatii si al tarii. Nu sunt dispus sa ma rusinez ca am reusit sa colaboram cu diferite coalitii, nu sunt dispus sa se spuna ca am dat dovada de lipsa de loialitate politica. Politica noastra trebuie sa dea rezultate, trebuie sa arate ca poate si vrea sa faca totul pentru comunitatea maghiara”.

  La un prim nivel de analiza, care este si cel mai fardat politic, s-ar putea achiesa la tertipul contrapunerii tribale, obtinut prin politizarea decontextualizarii sociale a comunitatii maghiare, numai ca prin gaurile produse de criza acestei perdele cu care incearca sa se acopere Marko Bela adevarul se vede in tot dramatismul lui: raiul capitalist e doar pentru clientela UDMR, nu si pentru restul tribului, asemanarea cu clientelismul PDL fiind izbitoare. Demagogie, cinism, viclenie, oportunism sau… ce ? Probabil ca toate la un loc si, dupa cum vom vedea, inca altele pe deasupra, pentru ca singurul efect al vanturarii la tot pasul a laitmotivului “in numele comunitatii maghiare” (vrand parca sa ia locul trandafirului in titlul celebrului roman al lui Umberto Eco !) este mentinerea unei stari mentale speciale, pretabile la manipulare.

  Sub urmatorul strat de analiza vom afla si argumentul ideologic, de care Marko Bela se dezice, de parca ar putea sa existe un partid fara ideologie, axa PDL-UDMR-FIDESZ-JOBBIK pozitionand exact Uniunea in spectrul ideologiilor de dreapta. Indiferent de cum va arata ideologic in viitor, UDMR-ul lui Marko Bela a fost intotdeauna de dreapta, excesele nationalist-sovine fiind proprii acestei familii ideologice, iar faptul ca escamoteaza aceasta identitate nu este decat o alta stratagema, care sa-i poata permite lipirea de vectorii de putere de stanga, pentru a putea evita opozitia, cand barca puterii de dreapta se scufunda…

  La cel mai profund nivel de analiza dam peste cea mai primejdioasa caracteristica a filosofiei politice a lui Marko Bela, fatalismul, atunci cand spune ca da o interpretare fatala loialitatii politice. Din felul cum isi nuanteaza aceasta afirmatie, iti dai seama de o lacuna grava, de faptul ca ceea ce-i lipseste este tocmai interesul national, fara de care orice conceptie politica devine o elecubratie. Nu poti sa fii loial unui om sau unui partid impotriva interesului national. Istoria este plina de exemple privind consecintele ruinatoare ale unei asemenea orbiri politice. De fapt, fatalitatea loialitatii de care vorbeste vicepremierul este una clientelara, de dragul puterii in orice situatii si cu orice pret. In niciun caz nu vizeaza interesele comune ale romanilor si maghiarilor, cuantificate de interesul national. Romania dezastrului national produs de Basescu, Boc si Bela, in care romanii si maghiarii au fost in egala masura victimele genocidului social, arata nu numai clientelismul monstruoasei coalitii, dar si nocivitatea politica a separarii in comunitati etnice diferite, in detrimentul celei politice national-statale. Exista o singura Romanie si un singur stat, iar binele comun nu poate veni decat din partea acestuia din urma, care nu poate fi decat un stat social.

 43. Victor Says:

  Domnule Presedinte, in scandalul “Cablegate” adus in atentia opiniei publice de site-ul Wikileaks, americanii si aliatii lor europeni au dat o noua lectie de democratie intregii omeniri arestandu-l pe editorul sef Julian Assange. Nu s-au oprit aici si asa cum ne-au obisnuit in lupta lor pentru promovarea valorilor umane au incercat sa blocheze accesul la pagina de internet wikileaks.org . Nici macar aici nu s-au oprit si a urmat arestarea unui copil de 16 ani pentru simplul motiv ca acesta s-a alturat unei comunitati formata ad-hoc pe internet din asa-zisi “hacktivisti”, in fapt tineri care cred in adevar, libertatea de exprimare si alte valori care ar trebui sa caracterizeze societatile democratice, tineri care au luptat cu metodele lor pentru ca site-ul “wikileaks” sa nu fie blocat abuziv.

  Cum caracterizati acest comportament al liderilor occidentali carora se pare ca li s-au alaturat si anumite entitati financiare in lupta lor impotriva wikileaks, mai ales in contextul in care la Oslo s-a decis acordarea Premiului Nobel lui Liu Xiaobo? S-ar intelege ca Liu Xiaobo este dizident, lupta pentru drepturile fundamentale ale omului, iar Julian Assange si copilul de 16 ani au comportament subversiv. Asa arata libertatea si democratia pentru care am luptat in Decembrie ’89? Apropo, statul roman pe care Basescu l-a declarat “iresponsabil”, a decis participarea la Oslo – Nobel Peace Prize 2010- la nivel inalt de reprezentare. Ce parere aveti?

 44. Marcus Says:

  Ia Gogoasa Infuriata!

  Basescu: – Emile, mai baga, ba, ceva c-a inghetat marea doar la mal si vreau sa ma duc in Georgia in vizita pe patine!
  Boc: – Sefu’ io atata am putut. Da’ baga mata una d-aia, gen “sa traiti bine !”, ca sa te duci si la Obama cu patinele!

  Inghetat-a Marea Neagra langa tarmul tomitan,
  Fenomen ce rar se-ntampla, cateodata in vreun an,
  Doar de-i ger de crapa piatra si cu Crivatu’ din nord
  Marea pod de ghiata face, patinoar pentru norod.

  De pe mal uimiti se uita si se-ntreaba constantenii
  Ce miracol se produse far’ sa fie toiul iernii?
  Ba, mai mult, e cald afara, n-a cazut prima zapada
  Drept urmare, pe faleza, lumea e la promenada.

  La aceasta intrebare, un mister pentru localnici,
  Specialisti in studiul vremii in raspunsuri au fost darnici.
  Daca marea e-nghetata, de n-o spargi cu dinamita
  Vinovat e nanoBocu ce-a-nceput la greu sa minta.

  El, pe sticla la teveuri, ne-a turnat doar gogonate
  Cum ca tar-a scos din criza luand decizii aberante,
  Cainii cu covrigi in coada, miere, lapte stau sa curga
  Raiul va domni in tara, rezultat la a sa truda.

  Fericiti sunt azi romanii, au uitat chiar si de flota
  De chiombila-nstrainata, la fete sa faca dota.
  Si ei vor ca premierul sa ii minta-n continuare
  Pe patine si cu sanii sa faca comert pe mare.

 45. Sibilla Says:

  D-le Preşedinte,
  Cu tot respectul, am deja 5 comentarii la moderare/spam… V.am supărat cu ceva ??!!!

 46. Victor Says:

  PSD partid de lingai s-au dus sa pupe mana nasului. Felicitari PNL pentru constanta.

 47. Victor Says:

  De suspendarea lui Geoana avea nevoie PSD, astazi? Asa arata partidul interesul pentru situatia extrem de grea prin care trec romanii? Asta este grija lor???

 48. Marcus Says:

  Te Baligasi In Galeata Cu Lapte, D-le Ponta!

  PSD-ul a scapat de Prostancu’. datorita caruia sperantele a milioane de romani de a nu-l mai avea presedinte pentru inca un mandat pe Anticrist s-au spulberat acum mai bine de un an, si s-a pricopsit la conducere cu tac’su. Sincer sa fiu, chit ca am fost crunt de dezamagit de pierderea alegerilor prezidentiale de catre Mircea Geoana, pe mana lui, dupa ce in prealabil fusesem din nou atacat in sentimente, in calitate de simpatizant al doctrinei social-democrate, de alianta incestuoasa pana la blestem dintre PSD si PDL, la guvernare, alegerea lui Victor Ponta la conducerea partidului m-a facut sa privesc din nou cu speranta catre acest partid.
  Geaba insa! Se pare, fara nicio exagerare sau ironie ca, flacara violet exiista, lucreaza si ia mintile unor oameni, care desi fripti si prajiti, mai ceva decat Scaevola in antichitate, de tatucu chiomb de la Cotroceni, continua cu nonsalanta si naivitate (eufemism fortat) sa-i faca acestuia jocurile, ba mai mult, au tupeul sa sustina ca miscarea de ieri de pupare a varfului imineului basescian, de catre delegatia PSD, ar reprezenta de fapt dorinta electoratului PSD.
  Poate dorinta lui Marian Oprisan si a altor lingai pupinbasisti din PSD, care atunci cand a venit vorba sa se inhaite cu sleahta lui Basescu la guvernare au facut-o cu viteza luminii, fara sa tina cont de opinia alegatorilor, privind doar catre gaurile din cacavalul mancat de portocaliii, gauri pe care acestia le-au dat in schimbul prostiei pesedistilor de a pune botu’ la cai verzi pe pereti.
  Aseara, la emisiunea Sinteza Zilei, am incercat din rasputeri sa inteleg ce vrea sa zica si ce argumente are Victor Ponta pentru a justifica gestul de abdicare in fata pohtelor basesciene. Poate daca ar fi vorbit si justificat in sanscrita ar fi avut sanse sa se faca mai inteles, decat in romana lamentabila cu care papagaliceste o tinea una si buna, mai penibil decat recitatorii de carticica portocalie, ca de fapt el n-a facut altceva decat sa respecte dorinta alegatorilor pesedisti.
  Sa mori, tu , bade Victore ca exact asta ti-au cerut cei care au votat PSD, sa te duci si sa te dai la barfe si chicoteli cu cel care le mananca de sase ani ficatii si care a reinstaurat cu surle si trambite dictaura in Romania, pe cadavrul staului de drept, inlocuit de statul mafiot?
  Nu, bade Victore, omu’ de rand nu ti-a cerut asa ceva, iar argumentele lu’ talica nu tin nici cat ata de papiota, in fata evidentei de a-i da apa la moara tatucului si hoardelor sale de termite portocaliii.
  Dovada cea mai vie consta in schimbarea discursului acestora tinut pe la diferite televiziuni, chiar in momentele in car talica pupai mana Copitatului in Postul Craciunului, conform caruia in sfarsit un lider al Opozitiei a inteles necesitatea dialogului cu seful staului, dialog cu efecte mai mult decat benefice asupra situatiei de tot rahatul in care ne aflam.
  Sunt convins ca aceleasi elogii le vei primi, binemeritat de altfel, si de la jurnalistii pupinbasisti pe care ai incercat prin gestul de ieri sa-i convingi de bunele tale intentii.
  Numai ca la polul opus acestor atitudini de osana portocalie sta masa imensa de alegatori pesedisti, care se vede inca o data tradata si umilita de conducerea unui partid ce se defineste de Opozitie, dar care prin actiunile sale legitimeaza un presedinte reales printr-o frauda fara precedent, in istoria post decembrista a acestei tari, concomitent cu actiunile criminale ale unui Guvern de slugi impotente din punct de vedere intelectual, dar obediente pana la moarte dictatorului.
  Degeaba ai incercat s-o dai la intors cu cat de intelept te-ai dovedit, batand palma cu liberalii si conservatorii, pentru o actiune comuna si eficienta impotriva Anticristului. Laptele bun se stricase datorita balegii trantite de tine in galeata, cu ocazia puparii imineului cotrocenist.
  Atat de mult i-ai reprezentat pe alegatorii pesedisti incat eu, fara sa fiu membru al acestui partid, ci doar un umil simpatizant al ideilor social democratiei si care v-am votat tot timpul, ma intorc acum scarbit cu spatele la PSD si voi vota PNL.

 49. fragmentariumpolitic Says:

  WikiLeaks, martirul Geoana si piticii din PSD

  Desi Ion Iliescu s-a opus, motivand ca un conflict personal nu se solutioneaza prin masuri de partid, sub amenintarea demisiei Victor Ponta si-a dus planul pana la capat, rivalul Mircea Geoana fiind suspendat timp de sase luni din PSD, pentru declaratii considerate a fi compromitatoare pentru imaginea liderilor si a organizatiei. A devenit Geoana in urma acestei sanctiuni un fel de Julian Assange, si el un proscris pentru ca a adus in spatiul public informatii deranjante pentru puternicii zilei ? Si daca da, in ce capat al scalei marcate cu “pozitiv” si “negativ” ar putea fi pozitionat, avand in vedere dihotomia opiniilor pe aceasta tema ?

  Dupa cum se stie, fondatorul WikiLeaks, care a facut dezvaluiri din corespondenta Departamentului de Stat al SUA cu ambasadele americane din toata lumea, punand pe jar personalitati politice sau religioase si guverne din multe tari, a fost arestat la Londra, starnind reactii controversate. Unii vad in demersul jurnalistic respectiv un act temerar al unui erou in slujba informarii opiniei publice, perceptie in numele careia s-au organizat demonstratii prin care s-a cerut eliberarea din arest a lui Assange, ba chiar unii l-au propus pentru Premiul Nobel. Altii in schimb vad in eveniment o operatiune speciala pusa in opera de SUA pentru manipularea “piticilor politici” ai Europei, dupa cum titra Der Spigel, invocandu-se gradul redus de probabilitate ca scurgerile de informatii sa vizeze tone de documente, care ar putea fi carate cu camioanele, dar si metoda cunoscuta a plasmuirii eroului-dizident, caruia, dupa ce a devenit suficient de credibil, i se pun noi dinti si i se indica noi tinte. Este greu insa de crezut ca SUA ar fi putut da dovada de atata inabilitate, comitand greseala de a furniza un dizident anticapitalist exact cand Nobelul pentru Pace se acorda unui dizident anticomunist.

  Revenind la cele doua intrebari, la prima raspunsul este categoric afirmativ, pentru ca Geoana, la fel ca si Assange, a fost pedepsit pentru ca a vorbit liber, luindu-i-se un drept fundamental. Chiar si atunci cand spui lucruri incomode pentru putere (sau poate tocmai atunci), nu trebuie sa fii impiedicat, orice caz contrar insemnand practic un act de suspendare a democratiei. Privind raspunsul la ce-a de-a doua intrebare, lucrurile sunt la fel de complicate, pentru ca Mircea Geoana a fost un adversar ideologic si electoral de temut pentru Traian Basescu, dar si unul personal pentru Victor Ponta, in alegerile pentru presedintia PSD. Cum Basescu si PDL au esuat in incercarile de a-l inlatura pe social-democratul Geoana de la sefia Senatului, singura posibilitate ramasa ar fi fost ca acest lucru sa-l realizeze chiar… PSD, daca i s-ar fi “oferit” suficiente motive. Ori un asemenea efect autodistructiv, provocat de altii prin manevrare abila de conjuncturi si orgolii, se numeste manipulare, in care Traian Basescu s-a dovedit a fi un expert fara egal, si nu mult a lipsit ca Geoana sa fie mazilit chiar de ai lui, cel mai probabil luciditatea liberalilor, care si-au dat seama ce ar fi insemnat pentru opozitie pierderea capului de pod de la Senat, a facut sa nu se ajunga la un asemenea rezultat funest. Din tote aceste ipoteze sau speculatii un singur lucru este insa cert. Piticii din PSD au gresit pedepsindu-l pe Mircea Geoana.

 50. emigrantul Says:

  Limbajul userului Marcus

  Citeva cuvinte si expresii extrase dintr-un singur comentariu al lui Marcus:
  tzopul badaran, malagioacele mioritice, de la tzatza, oftica, mahalagiul numaru’ unu, tucalul cu ocari, albie de porci, dobitocu’, scabros, cretinoidu’, manarit, chiombu’, i se scoala lui pe chelie, haznaua de cuvinte, magarul dracului, tuta, bagat in coma, basiti, etala tampenia, mahalagism, isterii televizate, sa-si dea nadragii jos, sa ne arate dosu’, sa-l pupam in fund.
  Sursa: https://ioniliescu.wordpress.com/2010/11/25/reformatorii/#comment-14147

  Cind citesti un mesaj presarat cu asemenea exprimari, in mod automat ramii cu o impresie proasta despre autor. Este vreun interlop ceva, iti spui. Ce vrea omul asta de fapt? In general, cuvintele urite, abundent raspindite intr-un text, au formidabila putere de a-l face nu doar greu de inteles ci si autodenigrator la adresa celui care l-a scris.

 51. Victor Says:

  Domnule Presedinte, de dragul ideologiei de stanga spuneti-i va rog ridicolului Ponta sa mai stea pe acasa sau sa se duca la raliuri si sa ne lase cu iPad-ul lui pe care il plimba ca un milog de la un mogul la altul. Nu mai vreau sa reiau ideile expuse excelent mai sus atat de Marcus cat si de Fragmentarium. Am scris si la mine pe blog ca nu-mi amintesc ca dumneavoastra atunci cand ati fost in opozitie sa va fi plimbat de dimineata pana seara pe la televiziuni si am scris mai multe intr-un limbaj nu tocmai ortodox dar si nervii mei au o limita. Cu tembeli precum cei care conduc astazi psd se duce dracu definitiv si iremediabil stanga romaneasca. PSD inteleg ca avea in intentie de vot un procentaj foarte bun. Eu scriu acum si va ramane scris : daca PSD continua sa fie condus de un imatur va ajunge in prag de alegeri la jumatate din cele 35-37 procente intentie de vot.

 52. Marcus Says:

  @Emigrantu’ acu’ iti vazui cugetarea adanca in legatura cu motivele care ma determina sa scriu impotriva actualului regim. Nenica esti dus rau de tot daca crezi ca eu am ceva cu chiombu’ din acest punct de vedere. Eu sunt impotriva dictaturii, nea si prodemocratie, ori chiombu reprezinta, prin prezenta lui in capul tarii, exact ce-am urat pe vremea ciuruitului si ce urasc acum, dictatura pe temelie de impostura. Chiombu’, din punct de vedere intelectual, imi este total inferior, eu am alt sistem valoric dupa care ma ghidez, si decat sa ma fac de rahat si sa fiu injurat, facut javra ordinara etc., in calitate de asa-zis presedinte al romanilor, este de preferat pozitia mea. In ceea ce priveste asertiunea dumitale cu “un amarat de marinar”, esti de-a dreptul magar, deoarece jigneti o categorie socio-profesionala, fara ca macar sa stii cu ce se mananca meseria asta si ce calitati trebuie sa dovedesti pentru a o putea practica. Nu orice amarat e in stare s-o faca, fie si numai pe motiv de rau de mare, asa ca las-o jos, nea. In al doilea rand eu sunt comandant de nava, bre nea caisa, cand sunt pe comanda navei, de decizia mea de moment depind o gramada de vieti si bunuri materiale, iar intre apa si cer, in patratica respectiva, in afara de voia Domnului, numai ce spun eu conteaza. Pricepusi mai, emigrantule, ce si cum e cu dictatura si cu marinaria?

  • emigrantul Says:

   Citat Marcus:
   Chiombu’, din punct de vedere intelectual, imi este total inferior…eu sunt comandant de nava, bre nea caisa

   Limbajul murdar si arogant pe care il folosesti ca si faptul ca tot comandant de nava ca Traian Basescu esti, te pune in aceeasi oala cu acesta. Este tot mai clar ca in persoana lui Marcus avem de-a face cu un invidios pe realizarile personale ale actualului presedinte si nicidecum cu vreun critic obiectiv al politicii duse de acesta.

 53. Theodora Says:

  http://theodora0303.wordpress.com/2010/12/15/basescu-cel-mare-cel-bun-cel-viteaz-si-cel-frumos-acest-albu-ca-zapadu-al-politicii-romanesti/

 54. All warfare is based on deception/Toate razboaiele se bazeaza pe inselaciune « Popateapa's Blog Says:

  […] De fapt titlul articolului si citatele de aici sunt preluate  din lucrarea “The Art of War&#8… […]

 55. popateapa Says:

  De mult ,cand dvstra erati secretar de partid la Iasi,parca,in Oltenita se vehicula ideea ca il veti inlocui pe Ceausecu! De ce, nu stiu. A venit si ziua aceea . Cat ati tinut fraiele tarii, a fost mai bine. Acum sunt certuri si in PSD,si la nivel national. Pacat. Dvstra nu mai puteti reveni la conducere, dar discipolii dvstra mai au mult pana sa va calce pe urme,si pana la a va depasi….e cale lunga. Cel mai demn urmas al dumneavoastra il vad fiind domnul Nastase. Diplomat si calm. Cu respect
  https://popateapa.wordpress.com/wp-admin/post.php?post=1449&action=edit&message=1

 56. telkon Says:

  Stimate domnule Iliescu
  va scriu pentru ca intr-o anumita perioada eram responsabil de o paret din ceea ce inseamna securitatea institutiei prezidentiale.
  CNP 1650702205035
  Numelem real este Konyar Zoltan Endre
  Am transmis un e-mail de autodenunt organelor statului roman.
  Poate problema mea este mica.
  Dar doresc sa va asigur domnule Iliescu ca problema mea este una a foarte multi cetateni romani.
  Ea nu este legata de suma este legata de principiu.
  In momentul in care i-am atras atentia domnului Paul Chitic ca incalca legea am fost amenintat.
  Domnule Iliescu,nu doresc protectie pentru greselile pe care eu le-am facut,dar vreau protectie pentru ca am curajul de a pune punct unor practici care aduc prejudicii statului roman.
  Sper ca politia romana sa ma aresteze inainte de a face eu ceva mai rau,cu toate ca nu am astfel de intentii,sper totusi sa o faca ca sa ma protejeze de anumite persoane care pot sa faca rau familiei mele.
  I-am transmis un email si domnului Basescu,poate problema mea este una mica,raportat la ce afaceri se fac in tara.
  Dar domnule Iliescu,va rog sa ma credeti ca schimbarea vine de la oamenii mici.
  Rolift srl Timisoara,si domnul Paul Chitic este problema mea.
  Ma ameeninta si crede ca scapa.
  Error.
  Daca este nevoie ma voi duce pana la curtea europeana a drepturilor omuilui.
  Sper ca dumneavoastra sa ma puteti asculta si eventual ajuta sa punem un pic de ordine in aceasta tara.

  Cu deosebita stima,
  Zoli Konyar

 57. mgabim2009 Says:

  Domnule Presedinte,

  A aparut pe http://www.ziare.com un interviu cu domnuyl Nastase. EXCELENT! Un interviu ce face “perfect picture” a sfirsitului de an 2010, dar si da a buna predectie 2011-2012. Am postat si eu un comentariu, dar din nefericire nu sint prea populara (deh, nu am vina PDL!) si de cele mai multe ori sint banata. Pentru posteritate :) m-am gindit sa las o copie pe blogul domniei voastre. Nu este un top de inteligenta, dar dorec ca lumea sa stie ca mai sint oameni care mai au si alte idealuri. Postul meu l-am adresat tuturor PDL-acheilor si pupinbasistilor, si este semnat mgm ( daca aveti rabdare si eu norocul, sint mai multe postari decit cel initial)

  Voi chiar nu va uitati in jur? Inteleg, uriti din ranunchi pe Nastase si PSD. dreptul vostru, ca doar de aceea a fost decembrie 21/89 (ma intreb pe unde erati voi atunci)ca sa aveti dreptul sa uriti si sa va exprimati cit va tin planii!
  Dar sa vezi ce se intimpla, sa ii asculti pe oameni care traiesc din 350 lei pensie carora acest guvern inteligent ii mai pune o taxa de 5.5%! In contrast sa vezi mausoleumul lui Videanu, toaletele lui Udrea din care ar hranii o armata de pensioanari, sa vezi cum o fosta miss fara nici un dram de cultura face si rasface (a se citi fura) in parlament, sa-l auzi pe el, pe ala pe care il idualizati (repet dreptul vostru!) ce spune ca 2010 a fost un an PERFECT (in conditiile in care i-a murit mama acum 2 luni, Romania a pierdut o gramada de oamnei de cultura, si a saracit pina la limita subzistentei) si voi sa continuati sa o tineti cu PSD-comunism-bolsevism sinteti PATETICI! Astia nu or sa mai fie la putere mult (daca aveti cit de cit materie cenusie vedeti si voi), multi dintre ei vor pleca direct la Vacaresti, ce o sa faceti atunci?
  Eu va doresc succes si spor in munca, dar sa nu ajunteti pe linga ei (sau in locul lor!) la mititica….

  Din Chicago,
  O zi buna!

 58. Marcus Says:

  L-ai Facut Arsice Pe Chiombila, Victore!

  De cand a numit-o pe tovarasa gradu’ la conducerea TVR (e vorba de tov. Culcer), transformand aceasta televiziune in proprietate personala, tribuna pentru declamarea monologului prezidential, ce aduce extraordinar de mult cu continutul unei fise de observatie medicala a unui pacient atins grav la mansarda, chiombu’, mai ceva decat plumbuitu’ la vremea lui (cel putin ala nu vorbea el, vorbeau altii despre activitatea si indicatiile date de el), calareste fara incetare acest post de televiziune unde, asa cum am aratat, spune orice ii trece prin minte, fara a fi contrazis, sau macar incadrat intr-un anumit timp de emisie suportabil pentru audienta.
  Nu sunt psihiatru, dar cred ca daca un medic de aceasta specialitate, le-ar lua painea de la gura jurnalistilor si asa-zisilor analisti politici si ar intrepreta din punct de vedere strict medical iesirile si discursul basist, comunicand boborenilor rezultatul unei astfel de activitati, am avea surpriza sa constatam ca suntem condusi de un nebun tocmai bun de legat.
  Omu’ acesta, pe langa ura viscerala pe care o nutreste fata de toti cei care incearca sa se opuna instaurarii dictaturii in Romania, are o serie intreaga de trairi, marote, umori, frustrari, inchipuiri etc, toate dublate de o mitomanie cronica, care, daca n-ar ocupa functia ce-i ofera imunitate medicala, de aceasta data, l-ar transforma urgent in pacient de balamuc.
  De sase ani de cand este presedinte si-a creat singur fel si fel de dusmani, inamici etc. incepand cu d-l Tariceanu, numit de el prim ministru si culminand cu poporul roman, pe care de altfel l-a si pedepsit, atingandu-l grav la buzunar, simultan cu balacareala si umilirea la care-l supune ori de cate ori i se scoala lui pe chelie. In astia sase ani am vazut cum s-a razboit cu toti si cu toate, tariceni, moguli, media, parlamentari, Ion Iliescu, Oprescu, pensionari, bebelusi, medici, profesori, Opozitia, etc, aparand si protejand totodata cu toate fortele si calcand orice lege, incepand cu bunul simt elementar, hotii portocaliii si gainariile acestora transformand statul de drept in statul mafiot basist, fara nicio remuscare sau rusine.
  Mascarada asta cu Ridzi in care el, chipurile, pentru public, da indicatii pretioase cum sa o dea pedeleu’ pe mana Justitiei, iar in particular pedeleu’ voteaza impotriva unei astfel de masuri sustinand, culmea tupeului, a minciunii si a neam-prostiei ca de fapt Opozitia a votat pentru ca Ridzi sa nu dea ochii cu oamenii legii, nu este altceva decat o noua minisceneta bulevardiera marca Traienel.
  Cel mai mult insa m-a amuzat efectul pe care l-a avut vizita delegatiei PSD la Cotroceni. Praf l-a facut Ponta pe presedinte! De cum au plecat cei trei crai de la Rasarit, chiombu’ a convocat de urgenta ziaristii anuntandu-i ca va face totul pentru a respecta cele cerute de PSD incepand cu Statul Social si teminand cu demiterea curvetului de Anastase pe motiv de talharie la drumu’ mare.
  E adevarat ca a mai spus ca Opozitia (a se citi si PSD-ul) face totul pentru ca Romania sa deraieze de pe drumul bun pe care au adus-o masurile lui de ciomizare, dar asta nu se pune! Se pune doar ca a tinut cont de doleantele pesedistilor, acestia putand inscrie vizita respectiva la categoria succesuri.
  La fel de adevarat este ca daca, Doamne Fereste!, nu vom fi primiti in Spatiul Schengen de vina va fi tot Opozitia, care impreuna cu Justitia (in frunte cu CSM) si cu Voiculescu care vrea sa-si refaca averea au facut numai rau sarmanei noastre tarisoare in aceasta privinta.
  Dar nici asta nu se pune, totul paleste in fata gestului lu’ chiombu’ de a o demite pe Anastase la cererea expresa, directa si derulata pe mai bine de o ora de convorbiri a PSD-ului cu tatucu’.
  Oricum, ‘mnealui chiombu’ pregateste terenul pentru a da vina pe altii, asa cum a facut-o in toti anii de cand zice el ca face politica, in cazul unui esec in privinta aderarii la Schengen. Sa te tii atunci circ, fara paine, ce ne va oferi stimabilu’.
  Sa speram totusi ca nu va fi cazul, dar dupa curul pe care i l-a aratat Sarkozy si dupa multe alte semne si semnale aratate mai de toata lumea buna, se pare ca ne vom amuza la greu cu chiombila in rol de Arlechin si Udrea pe post de Colombina.

 59. zoltybogata Says:

  vezi aici http://zoltybogata.wordpress.com/about/

 60. Mihnea Georgescu Says:

  MEDALIA DE ONOARE

  Nu am avut răgazul să iau Pana Virtuală să scriu câteva rânduri despre Cultură, din cauza ritmului trepidant al vieţii care ne înconjoară cu contingentul ei… Dar cred că, dacă va rămâne prin ceva în BlogoSferă, blogul acesta va rămâne prin câtimea de Kultură care se poate găsi într-însul…

  Am fost la Medalia de Onoare la Cinematograful Patria…. Câteva vorbe despre locaţie… Situat pe vetustul Bulevard Magheru… Când am venit în Bucureşti în ’97 era crème de la crème, recte gemea de tinerime debusolată care “socializa” prin cârciumile cu ifose occidentale care se întindeau de la Piaţa Romană până în Piaţa Unirii. Astăzi, a mai rămas doar o arteră mizeră străbătută în viteza bolizilor de Noii Îmbogăţiţi care se îndreaptă spre zonele de Nord… departe de prostime şi de sărăcie… Estimp, asistăm la un Prozess de Gentrification, prin care Mahalale precum muncitoreştii Militari beneficiază, graţie investitorilor israelieni de un ultramodern AFI Palace Cotroceni, având măcar aparenţa accesului la Civilizaţie.

  În condiţiile acestea, vă întreb, ce Om Normal s-ar mai putea duce la un Film la “Patria”!? Şi totuşi, eu am făcut-o… pentru că rula acel Film cu Preşedintele, pe care îl văzusem promovat undeva pe Şerban Vodă, cu vreo lună în urmă, la ceas târziu de noapte, prin drumurile mele, undeva în dreptul celebrului Cosmos TV vadimist, când m-a frapat posterul, sau mai bine zis bannerul, de dimensiuni neruşinate, ceauşiste cu Preşedintele… Nu, nu era vorba de o ieftină şi tardivă propagandă electorală ci de o reclamă la ultimul film al Bunul Român şi Regizor Peter Călin Netzer…

  Ceea ce m-a frapat însă la film, dincolo de bizara locaţie, a fost pasiunea pentru Detaliu a lui Netzer… Filmul este o capodoperă nu atât prin intrigă, banală şi apăsătoare precum mizeria acestui pseudo-oraş – Bucureştii noştri cei de toate zilele – cât prin pasiunea talmudică pentru Detaliu, de la Cana cu frunza roşie de arţar din care îşi bea ceaiul soţia eroului (trimisă, fără doar şi poate, de fiul înstrăinat prin Canada anilor ’90), până la mersul apăsat al unui Rebengiuc îmbătrânit, care priveşte în gol, undeva prin Staţia de Metrou Eroilor în timp ce un tânăr se aruncă printre uşile care se închid într-o garnitură veche de metrou pe care le mai poţi vedea doar prin blestemata mahala a Militarilor şi aterizează artistic pe un scaun, alături de masa amorfă a călătorilor toropiţi de depresie…

  Ah, anii ’90! Anii copilăriei şi tinereţii mele, în care îl înjuram cu Patimă pe Preşedinte şi credeam că totul este posibil! Ani de mizerie crâncenă pe care abia acum o conştientizez, retroactiv, ani de “democraţie originală”… Şi, a propos de detalii este o scenă fascinantă în care Rebengiuc, din mizerul său apartament de bloc situat undeva într-o fictivă adresă pe str. Biruinţei (!) în Sectorul 6, în realitate în blocurile militare din vecinătatea Pandurilor, unde am primit şi eu Botezul Focului ca Bucureştean, o scenă fascinantă în care priveşte cu ochi goi un Iliescu aflat în vizită la Vatican prin ’95, alături de un încă în vigoare Ioan Paul al II-lea, sau în care FSN-ul sau cum s-o mai fi numit pe atunci, depunea diligenţe în sensul integrării în UE…

  Scene de mizerie crâncenă, stătută cum este aceea, superbă, suprarealistă în care Rebengiuc stă de vorbă cu mecanicul de la încălzire chiar în punktul termic, în zgomotul asurzitor al turbinelor, cu privire la “agentul termic” care ajungea în apartamente la doar 35 de grade. Sau scene înduioşătoare, la care nu mi-am putut reţine o lacrimă discretă, în care pleacă la Cotroceni, precum în Vechime, cu Jalba-n Proţap la Vodă, cu cererile asociaţiei de locatari pentru sistarea construcţiei “ilegale” a unei vile de lângă bloc şi de a li se da “căldură”, dar şi cu nădejdea secreta că “Iliescu” îi va găsi un serviciu fiului înstrăinat pe alt Continent şi care îi înjură pe “securişti”… Romantismul acestor scene urbane frizează chiar abisul dostoievskian, în Viziunea mea. Este ceva adânc, ceva Mare, acolo, Domnii mei, ceva care face diferenţa dintre simpla tehnică şi Artă…

  Scene de mizerie care poate nu le mai spun nimic astăzi puştilor îmbuibaţi crescuţi în lux de parveniţii postdecembrişti, dar care pentru mine au rezonat familiar şi familial, pentru că era o Lume pierdută, o Lume a Normalităţii, a Dreptei Aşezări a Tuturor Lucrurilor, în care nădăjduim ca în Messiah… o lume a oamenilor cu credinţe simple şi previzibile, evaluabile şi tangibile, o lume lipsită de iluzia comunicării prin Internet şi în care televiziunea era redusă la postul “naţional”…

  Şi ca să închei, totuşi, pe notă optimistă, este extrem de amuzantă scena în care Rebengiuc şi administratorul surd al blocului ticluiesc o Scrisoare pentru Iliescu în care nu ştiu cum să i se adreseze: “Domnule Preşedinte”, cum propune administratorul, “Stimate Domnule Preşedinte”, cum pare să încline Rebengiuc sau “MULT Stimate Domnule Preşedinte”, soluţie respinsă ca o piază rea cu iz ceauşist, finalmente, de ambii… sau reţinerea firească de a se defini ca “Asociaţie de Proprietari”, preferând formula mai benignă de “Asociaţie de Locatari”, asumată ca fiind mai pe placul unui Preşedinte prea puţin încrezător, la acea Vreme a Vremurilor (1995), în “moftul” Proprietăţii Private…

 61. Marcus Says:

  @emigrantu’: ma bucur ca mi-am gasit un asemenea exeget, taman peste ocean. Nene, eu intr-adevar stiu sa folosesc si un asemenea limbaj, adunat de talica cu multa truda, se pare, din postarle mele, dar il folosesc, nu pentru ca ma caracterizeaza, ci pentru a ma face inteles de Basescu (daca ar face efortul, distrugator pentru neuronii lui faultati de alcool , de a citi) si de sustinatorii lui iute tucatori si spalatori de fund cotrocenist. Cat despre partea cu invidia, gelozia etc. daca nici dupa ce ti-am explicat ce si cum n-ai inteles, inseamna ca esti dus rau de tot cu capu’ si n-are rost sa insist. O lasam asa, ai talica dreptate! Cu “amaratu’ de marinar”, insa, reiterez ideea ca esti magar. Daca n-ar fi existat pe lume aceasta profesie, talica n-ai fi mai “descoperit” Canada de unde sa-mi dai mie lectii de conduita si comportament fata de derbedeu’ din capu’ statului.
  sa fii iubit
  marcus

 62. Marcus Says:

  Bancul Anului :”Ponta Prezinta Toate Simptomele Unui Mincinos Patologic”

  Exact cum anticipam intr-o postare anterioara, a fost suficient ca liderul PSD, Victor Ponta, sa renunte la ideea unui dialog institutional, civilizat, obligatoriu intr-o tara cu o democratie normala, cu derbedeu’ din capul statului, pentru ca acesta sa-si dea in petec rau de tot.
  Servindu-i cu ocazia respectiva, pe tava, public, magariile manarite de el in cazul Ridzi, pentru a-si apara progenitura stipendiata din zvastul bagat in caraiman de ex-ministereasa tineretului pentu a o face europarlamentar, Ponta a reusit sa-l determine pe chiombu’, pe modelul deja cunoscut cu “javra ordinara”, sa-si iasa pur si simplu din minti si sa-l asmuta pe Turcan la gatul lui prin aducerea unor acuzatii de rasul natiunii si de Cartea Recordurilor, in materie de culmea tupeului si a nerusinarii cotroceniste.
  A face vorbe despre funie in casa spanzuratului, cu alte cuvinte a afirma despre liderul PSD ca: “Ponta prezinta toate simptomele unui mincinos patologic” in apararea unui presedinte de-a dreptul mitoman, ale carui mandate prezidentiale au folosit ca motor de functionare doar minciuna si dezinformarea ridicate la nivel de “ars politica” de un individ care si cand respira, minte, este sinonim cu depasirea oricaror limite imaginabile si inimaginabile in materie de tupeu si nesimtire pe paine.
  Pai, daca ar fi sa contabilizam sau sa inventariem toate minciunile, unele dintre ele de-a dreptul hilare, de gradinita, lipsite de orice logica elementara (vezi, de antrenament, betisoru’ buclucas!) pe care ni le-a servit mamelucu’ de Basescu, numai in anii de cand este presedinte si am da de lucru unei generatii intregi de medici psihiatri care se ocupa de studierea si eventuala tratare a mitomaniei.
  Mincionsul, mincinosilor insa, daca i-a tinut faza cu “tata la hoti striga hotii”, o da la incercare si cu “tata la mincinosi, striga micinosii!”. Numai ca de data asta e prea gogonata. Daca in cazul hotiei poate sa ne abureasca cu “justitia nu si-a spus cuvantul” si sa ne ceara probe, ei bine, in materie de minciunele, putem sa-i servim chiombalaului pe tava, tone de minciunele , tot atatea cate a produs domnia sa timp de sase ani de zile, cu o seninatate demna de Pinocchio sau Baronul Munchausen. Aici, din pacate pentru el, nu prea are loc de intors, deoarece inregistrarile si arhivele “vorbeste”.
  Lasand la o parte obraznicia de-a dreptul dureroasa a administratiei prezidentiale prin care incearca sa acopere hotia din aceasta tara, un lucru trebuie insa retinut de liderii Opozitiei si, in general, de toti cei care i se opun dictatorului. Si anume ca atunci cand ii spui adevarul gol, golut neinzorzonat cu un limbaj fad de salon, si-i arati in fata fie ca e un hot ordinar, fie o “javra la fel de ordinara”, aceasta caricatura dictatoriala, neputand suporta adevarata sa imagine, isi iese pur si simplu din minti, fata i se transforma intr-o masca a urii, iar gafele incep sa curga si mai abitir, aratandu-i adevaratul caracter sau mai bine zis non-caracter.

 63. Primul meu premiu pe care il acord in acest an. Promit ca vor mai fi. « Omnia mea mecum porto Says:

  […] ca sunt marinimos, mai acord acest premiu si dlor. Ion Iliescu si Adrian Nastase, dar asta doar pentru ca suntem in Opozitie si sa nu zica vreunul ca suntem […]

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: