DIALOGURI (2)

Mihnea Georgescu – denumirea de Front al Salvării Naţionale, adoptată în noaptea de 22 decembrie 1989, nu avea nimic comun cu FDUS. În multe ţări au apărut atunci formaţiuni cu denumiri similare – fronturi şi forumuri – civice sau democratice.

Era vorba de o structură provizorie a noii puteri, deschisă tuturor, nu cu orientare politică unilaterală. Partide au apărut ulterior, pe baza legii adoptate de CFSN, în ziua de 31 decembrie 1989, privind constituirea de partide politice – în spiritul programului enunţat – de promovare a pluralismului politic.

Stansebastianeste corectă sublinierea necesităţii unor relaţii normale cu Rusia (ceea ce constată şi autoarea cărţii pe care am prefaţat-o, Helene Carrere d’Encausse).

fragmentariumpolitic remarcă tocmai noua deschidere a Summit-ului NATO de la Lisabona faţă de Rusia.

Marcus – remarca dumitale privind scandalul de la Alba Iulia, cu deformarea drapelului naţional prin introducerea benzii portocalii, a provocat reacţia motivată, de indignare a tuturor mijloacelor media, si nu numai.

bobdole1950Scandalul de la MAI este o reflectare a unei degringolade provocate de actuala guvernare in întreg aparatul de stat.

Victor – pe lângă circul oferit la conferinţa PD-L, de alegere a Elenei Udrea în fruntea organizaţiei municipale Bucureşti, este corectă remarca privind agresivitatea discursurilor la adresa PSD.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: