IPOCRIZIE

Apelul presedintelui Basescu pentru o reconciliere („moratoriu”) ar fi trebuit, in mod firesc, sa provoace o deschidere constructiva din partea partidului de guvernamant si a fragilei majoritati parlamentare. Care a fost insa efectul acestui apel ?

1.- Niciun semn pentru sanctionarea presedintei camerei care a fraudat in mod flagrant votul in plenul Camerei. Solicitarea opozitiei era fireasca : inlocuirea acesteia cu un alt reprezentant al PDL ar fi rezolvat conflictul care impiedica buna functionare a Camerei si a Biroului sau Permanent. Care a fost solutia adoptata de majoritate ? – modificarea regulamentului Camerei, eliminand obligativitatea cvorumului in Biroul Permanent, ceea ce practic, elimina Opozitia de la luarea deciziilor.

In mod abuziv, presedinta a mai dispus si sanctionarea  (cu retinerea indemnizatiei) deputatilor care in semn de protest refuza sa participe la sedinte.

2.- Desi Curtea Constitutionala a exprimat explicit opinia privind caracterul neconstitutional al angajarii raspunderii de catre guvern pentru Legea educatiei nationale, guvernul se adreseaza din nou Curtii Constitutionale pentru a cauta o iesire in vederea reangajarii raspunderii. De ce aceasta incapatanare?

Atitudinea fireasca ar fi fost sa renunte la aceasta procedura fortata (care, in general duce la ocolirea Parlamentului in elaborarea legislatiei, guvernul substituindu-se practic legislativului) si sa fi permis Senatului sa finalizeze dezbaterile aflate intr-o faza avansata asupra acestei legi.

Nu exista nicio urgenta care sa impuna o procedura exceptionala. Din contra ! Iar o lege ca aceasta – a educatiei nationale – trebuie elaborata cu deosebita atentie.

3.- Tot fortand lucrurile, s-a impus in Plenul Camerei Deputatilor cresterea numarului membrilor Comisiei de Munca , ceea ce duce la schimbarea majoritatii acesteia in favoarea puterii (mai ales ca urmeaza dezbateri asupra Legilor salarizarii unitare si cea a pensiilor).

4.- Guvernul a anuntat intentia de a-si angaja raspunderea si pe Legea Salarizarii Unitare.

Toate acestea sunt expresii ale deciziei majoritatii guvernamentale de-a actiona in forta si de a limita tot mai mult mijloacele de actiune ale opozitiei parlamentare. Este o reactie antidemocratica care impinge tara catre un regim autoritar. Limitarea rolului Parlamentului si a opozitiei politice este tipica pentru un asemenea regim.

Deci, care este sensul „chemarii” presedintelui pentru asa-zisul „moratoriu” ?

IPOCRIZIE CURATA !!!

 

22 Responses to “IPOCRIZIE”

 1. Victor Says:

  Intreaga Romanie si-a dat seama ca vorbele actualului presedinte nu au nicio valoare. Este un individ consecvent doar cu a face rau. Altminteri, nimic din ce spune nu trebuie luat in seama, pentru ca niciodata dar niciodata nu a fost consecvent cu propriile afirmatii. Si comportamentul sau pe de-a- ntregul este specific unui om dezechilibrat. Ceea ce evident a avut influente nefaste la nivelul intregii societati. Si asa erau romanii cum erau, dupa epoca basescu nu mai vad deloc “luminita de la capatul tunelului”.

 2. Victor Says:

  Domnule Presedinte,

  Pe site-ul oficial al clubului englez de fotbal Liverpool FC in perspectiva meciului cu Steaua Bucuresti au aparut printre altele, urmatoarele sfaturi pentru suporterii englezi care doresc sa-si sustina echipa favorita la Bucuresti:

  2. Some bars and restaurants in Bucharest will try to take advantage of visiting tourists/supporters, therefore it is advised that you ALWAYS ASK TO SEE THE PRICE LIST BEFORE you order food and/or drinks.

  6. Please take care when ascending and descending the staircase at the rear of the visitors sector as it is narrow and steep with poor lighting and no hand rails.

  8. When using a taxi in Bucharest you should only use vehicles that display a company name and agree / check the rate to be charged before travelling. Independent drivers, especially those located outside railway stations, the airports and hotels tend to be more expensive.

  9. You should be aware of pickpockets and bag snatchers in crowded areas, particularly near exchange shops, hotels, on public transport and the main railway stations.

  10. Be aware at all times of organized groups of thieves posing as plain clothes policemen inspecting your documents or distracting you while accomplices snatch watches or jewellery.

  Va rog sa comentati.

  • emigrantul Says:

   “Be aware at all times of organized groups of thieves posing as plain clothes policemen inspecting your documents or distracting you while…”

   Astia sunt speriati rau de tot de Irak. Acolo, membri ai rezistentei, imbracati in politisti, organizeaza ambuscade carora le-au cazut victime multi englezi.

 3. Marcus Says:

  Sieg Heil, Basescu!

  Inspirat de modelul nazist in care, dupa ce au luat Puterea, pentru a-si putea satisface mendrele in Reichstag, oamenii lui Hitler au modificat in asa fel Regulamentul de functionare al acestuia, incat cei care absentau figurau ca prezenti, caricatura noastra de fuhrer de Basarabi a reusit sa-si vada visul cu ochii si sa elimine, prin modificrea Regulamentului, sine-qua-non-ul existentei unui cvorum, motiv pentru care prezenta Opozitiei la sedinte nu mai este necesara, sluga penala in talharire de voturi, Roberta Anastase, avand de acum incolo puteri discretionare asupra modului in care se vor desfasura lucrarile in Camera Deputatilor.
  Asa ca, in aceste conditii, Opozitia poate sa-si vada linistita de problemele personale extra-parlamentare, Anastase vegheaza, si oricum si cu ea si fara ea, tot ce doreste hoata numara si face ce “vrea” muschii Basescului in Parlamentul Romaniei.
  Scapat de aceasta grija capraru’ chiomb a purces apoi, fara nicio jena sau parere de rau, la conducerea directa si in vazul lumii a trupetilor neinstruiti din Guvernul Romaniei, avandu-l de-a stanga pe nanoboc pe post de ordonanta, incepandu-si activitatea printr-o revista de front si cu cateva glumite cazone, de cel mai prost gust, adresate maghiarimii reprezentata de distinsul vice, Bela.
  Eu, personnal, ma asteptam ca dupa aceasta intoducere, embrionul hitlerist sa vina si cu ceva solutii pentru rahatu’ in care ne-a bagat si in care ne afundam pe zi ce trece.
  Ti-ai gasit!
  ‘Mnealui, atins pana in strafundul viscerelor de ura mocnita care nu-i da pace de cand politistii l-au invitat la dialog strigandu-l pe adevaratul sau nume, “javra ordinara”, a gasit ca este cazul sa-i arda la cotonoage pe caralii spre bucuria lu’ alde Mondialu’ si alti penali din aceasta tara, discreditandu-i cu vorbe de ocara prezidentiala pe motiv ca s-au apucat de streaptease cu caschetele si cu caracterul pe domeniul cotrocenist ceea ce, in opinia sa, este cah, caca, naspa si nu se face la asa o casa mare, dupa care a varat Romania in viziunea sa globala asupra crizei care bantuie Europa, atragandu-le atentia maimutoilor de la guvernare ca e cazul sa stranga surubul si mai tare ca de nu, unde le stau picioarele le va sta si capu’.
  Boc, adoptand pozitia “urat mirositorului cacaniu” in iarba, a tacut in tot acest timp, insa s-a scos cand, scapat de prezenta stajenitoare a chiombului, a anuntat tara cum este el sfatuit de judecatorii Curtii Constitutionale sa procedeze pentru a n-o mai da cu oistea-n gard ca pana acum, riscand sa se trezeasca cu maldare de citari in judecata, pe motiv de ciomizare a veniturilor salariale ale oamenilor muncii.
  Tristetea, data de faptul ca un ditai profesorul de Drept Constitutional a fost pana acum sututit la poponeata de 16 (saisprezece) ori de C.C., pe motiv de neconstitionalitate a bazaconiilor pe care Guvernul condus de Basescu a incercat sa le treaca peste capul Parlamentului, a fost oarecum indulcita de gandul la septimea de pensionari care urmeaza in viitor sa iasa din sistem in pardesiu de scanduri, cu picioarele inainte si plansa de bocitoarele traditionale ale romanilor.
  Si uite asa s-a mai scurs o zi glorioasa de lucru pentru Basescu si gasca sa de derbedei si impotenti intelectual.

 4. exasperat Says:

  E jenant ce se întâmplă.
  Ce frumos suna discursul electoral al lui Traian Băsescu despre întărirea încrederii în instituţiile statului şi ce senin sunt călcate în picioare aceste instituţii acum.
  Ce frumos le vorbea Emil Boc studenţilor din Cluj despre punerea în paranteză a Parlamentului prin asumarea răspunderii guvernamentale şi ce energic se pricepe acum la scoaterea Parlamentului din Constituţie ca “unică autoritate legiuitoare”.
  Ce frumos era când deciziile CCR erau primite şi respectate cu sfinţenie şi ce constant şterg pe jos cu ele actualii guvernanţi.

  Plusaţi!

  http://www.exasperat.wordpress.com

 5. emigrantul Says:

  Dupa esecul Perestroikei acum se prefigureaza cel al Uniunii Europene si monedei sale unice

  Este tot mai evident ca traim perioada marilor experimente esuate, o epoca care pentru noi a inceput pe 22 Dec. 1989 si se va termina odata cu revenirea comunismului la putere. Pina atunci, Romania va persevera in erori.

  Intr-o perioada cind UE se clatina din temelii, moneda unica dovedindu-se deja o imensa greseala, vad ca prioritatea guvernului este aderarea la spatiul Schengen, adica la o structura ce leaga tara si mai mult de Uniune, facind-o mai vulnerabila.
  Dupa Grecia si Romania, tari care au primit imprumuturi masive pentru salvarea bancilor, vine acum si rindul Irlandei, un stat despre care, acum citiva ani, se vorbea doar la superlativ, o minune economica. S-a dus si Irlanda, cine va urma si cit va mai rezista acest joc piramidal? Este ilogic ca niste tari care fac datorii in continuu, si sunt in incapacitatea de a le plati, sa primeasca imprumuturi si mai mari. Explicatia este una singura, cei care acorda banii ii fabrica nu-i muncesc. Uniunea Europeana are in centru o structura de smecheri (baieti destepti) care tiparesc bancnote, inconjurata de o mare de fraieri care iau cu imprumut. Cit o sa mai tina asemenea schema? Probabil citiva ani. Salvarea din criza Euro nu poate veni decit de la o revolutie sau razboi, in nici un caz dinspre actualele structuri de conducere ale statelor UE. Cum sa vina scaparea tocmai de la cei care au provocat dezastrul.

  1) “Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, susţine că experţii din comisia de evaluare Schengen au avut o impresie bună cu privire la îndeplinirea condiţiilor de aderare asumate de România, afirmând că, tehnic, nu este nicio problemă în ceea ce priveşte intrarea în Spaţiul Schengen.

  România ar urma să adere la Spaţiul Schengen în 27 martie 2011.

  În prezent, Spaţiul Schengen cuprinde 25 de state membre: Austria, Belgia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Polonia, Portugalia, Cehia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Olanda, Ungaria, două ţări asociate, Islanda şi Norvegia, şi, din decembrie 2008, Elveţia.
  18 Nov. 2010, Mediafax
  Sursa: http://www.mediafax.ro/social/igas-tehnic-nu-avem-nicio-problema-in-ceea-ce-priveste-aderarea-la-spatiul-schengen-7729878/

  2) “Irish Republic to get bail-out loan, says central bank

  Irish Central Bank governor Patrick Honohan has said he expects the Irish Republic to accept a “very substantial loan” as part of an EU-backed bail-out.

  Mr Honohan told RTE radio he expected the loan to amount to “tens of billions” of euros.

  An EU handout would be seen as a big loss of face for the Republic – essentially meaning that its survival and solvency were reliant on Brussels.

  But BBC business editor Robert Peston said that in terms of Irish resistance to a bail-out, this was “game over”.

  “The Irish government could not conceivably go against the advice of its [eurozone] partners and its central bank,” he said.

  Were it to do so, commercial customers of Irish banks would accelerate withdrawals which would be devastating, he said.

  “The real issue is: will the economy stand on its feet? Will the euro stand under the current circumstances in Ireland? And that’s what the Irish government really has to focus its attention on.”

  Fears about the stability of Irish banks has led to a rise in the price the Irish government – which has pumped billions into its banks – pays to borrow money.

  the country’s banks have recently become heavily dependent on loans from the ECB.”
  18 Nov. 2010, BBC News
  Sursa: http://www.bbc.co.uk/news/business-11782356

 6. Incăpătânarea tăurească,sau cum să-şi facă unii buzunarul mare! « Popateapa's Blog Says:

  […] Din cauze electorale cei doi au căutat să ascundă datoriile şi au zis ” las’ că mer… […]

 7. mgabim Says:

  “Imi exprim convingerea ca, in viitorul nu foarte indepartat, nu maine, nu poimaine, actualei majoritati i se va alatura si un partid care astazi nu isi gaseste locul, zic eu, pe esichierul politic, facand jocul unui alt partid de stanga. Ma refer aici la PNL, care trebuie sa se asocieze cu partide de dreapta si impreuna cu PD-L sa gestioneze aceasta tara multi ani de acum incolo”, spunea Oltean.
  daca adaug si toata retorica lui Crin PSD-comunisti etc. … inclin sa cred ca Oltean are dreptate.
  Deci eu zic ca nu poti sa-ti faci partenerii de opozitie cocina si sa astepti sa fie “sa traiti” la prima chemare. Crin se vede cam devreme presedinte! Daca ar fi cu adevarat lider al opozitiei (si regret, dar nu este) nu te apuci sa pui bicele pe spinarea celor care le ceri cooperarea; nu trimiti presei inti ceea ce partenerii ar trebui macar anuntati telefonic.
  si sincer sa spui (cum a facut Crin!) ca Basescu + sleata a ajuns la putere din cauza PSD-ului, este COMIC! Sa fim seriosi, PNL-ul a facut mare un partid de 7% si a adus la putere un securist. Nu exista scuze. Si uite unde a ajuns Romania condusa de un securist imputit! Deci o opozitie unita inseamna sa lasam trecutul in trecut si sa ne uitam spre viitor. Si sa lasam in primul rind orgoliile pe planul doi, si sa construim. E cale lunga pina in 2012, si nu cred ca Romania isi permite sa astepte. Dar asta inseamna intelepciune din ambele parti.
  Personal, cred ca se poate.

 8. anemary32 Says:

  o motiune de cenzura care ar putea trece, in ochii mei, nu va spala poza opozitiei in victima. si tot alaturi de puterea actuala voi sta.

 9. Victor Says:

  Astazi la Realitatea TV, emisiunea moderata de Stelian Tanase l-am urmarit pe Grigore Cartianu cum incerca sa-si sustina teoriile aberante legate de Revolutia din 1989. Omul asta este incredibil. Asa zisele argumente pe care le aduce in sprijinul afirmatiilor sale sunt atat de puerile incat nu-mi pot imagina cum se gasesc edituri care sa-i publice scrierile. In fapt, reluarea prostiilor conform carora in Romania nu a avut loc o Revolutie si ca in spatele schimbarii s-ar fi aflat fostele servicii sovietice, are ca unic scop discreditarea Presedintelui Iliescu. Grigore Cartianu continua o tema draga a dreptei anilor ’90 cand in dorinta de a-l inlatura cu orice chip de la putere pe Ion Iliescu, dreapta a lansat aceasta teorie nastrusnica total lipsita de temei dar care, din pacate, ne-a adus atat de multe prejudicii la nivelul imaginii. Nu este vorba numai despre imaginea exterioara a romanilor ci si de imaginea in proprii nostri ochi. Stricaciuni de genul lui Cartianu au sadit si continua sa o faca acest sentiment al neincrederii in noi insine. Nu este numai cazul celor tineri dar si al multor romani care au trait acele vremuri si care nefiind implicati in evenimente nu au de unde cunoaste ca adevarul poate fi mistificat chiar de seful unei publicatii destul de importante din tara. Pentru cei tineri este trendy sa se pozitioneze cat mai pe dreapta in contradictie totala cu generatia parintilor care au trait in vremurile ceausiste. Nu ar fi o problema aceasta pozitionare. De cand este lumea, generatiile tinere au tinut sa-si caute propria identitate. Dar este o problema atunci cand un securist ordinar de tipul Cartianu aflat in slujba unui mogul incearca sa speculeze aceste sentimente firesti ale tinerilor doar pentru ca el si cei care il platesc il dusmanesc pe Ion Iliescu. Nu este vorba numai de indignarea celor care am fost participanti activi la evenimentele din Decembrie ’89 dar este vorba despre prestigiul al nostru, al tuturor. Prestigiul nostru in fata strainilor, in fata copiilor nostri si chiar prestigiul fata de noi insine. Ticalosi de tipul Cartianu lovesc la baza sentimentului de mandrie pentru nationalitatea noastra atata cat mai poate exista acesta fara sa se gandeasca nicio clipa la raul provocat. Si asta din pricina unei vendete personale impotriva unui singur om :Ion Iliescu. Ce gasesc eu foarte grav este faptul ca unii il citesc si ii si aproba imbecilitatile. Este posibil doar in Romania dupa parerea mea. Nu cred ca alta natiune ar ramane neutra sau si mai mult, ar incuraja astfel de atacuri la unul din actele cele mai importante din istoria Romaniei. Nu putem sa ne laudam cu multe dar Revolutia este unul dintre actele pe care personal le aduc in discutie ori de cate ori vorbesc cu un strain. Ori jigodii precum Cartianu incearca sa imi ia mie si celor asemenea mie aceasta posibilitate printre putinele pe care le avem de a ridica poporul roman in ochii strainilor atunci cand avem ocazia. Ce pot crede strainii daca unul de-ai nostri incearca sa arunce in derizoriu actiunea de curaj a romanilor din ’89??? Poate va veni si vremea cand se va interzice prin lege defaimarea Revolutiei romane din ’89 pentru ca altminteri romanii sunt singura natie care poate scoate la iveala asemenea ticalosi care isi permit sa denigreze lupta pentru libertate a conationalilor. Alte popoare fac din tantar armasar si se mandresc cu orice nimic iar noi permitem unor subspecii de tipul Cartianu sa murdareasca o actiune cu adevarat de mare curaj… Ca astia tineri sunt fara minte si nu realizeaza este una dar ca printre cei mai maturi se numara chiar si sustinatori ai teoriilor ridicole emanate de tembel, este alarmant si revin la un sfat mai vechi : cei care nu realizeaza sau din dorinta de a lovi in Ion Iliescu marseaza pe linia prostiilor sustinute de Cartianu, acestia ar trebui sa-si faca o introspectie asupra caracterului. Sunt convins ca sunt aceeasi care l-au votat pe Basescu iar mai apoi cand au ramas fara bani s-au intors impotriva sa nemaifiindu-le pe plac vorbe de duh gen “pasarica”…

  • emigrantul Says:

   Citat Victor: “prostiilor conform carora in Romania nu a avut loc o Revolutie si ca in spatele schimbarii s-ar fi aflat fostele servicii sovietice, are ca unic scop discreditarea Presedintelui Iliescu. Grigore Cartianu continua o tema draga a dreptei anilor ’90 cand in dorinta de a-l inlatura cu orice chip de la putere pe Ion Iliescu, dreapta a lansat aceasta teorie nastrusnica total lipsita de temei…”

   In anii ’90 circula o cu totul alta teorie (falsa) lansata de partidele istorice. Acestea incercau sa acrediteze ideea ca evenimentul numit “Revolutia din Decembrie” a avut doua etape. Prima intre 16 si 22 Dec. 1989 ora 12, ce ar fi fost perioada greului revoltei, si care a avut in centru simpatizanti ai dreptei, adica oameni care doreau revenirea la situatia dinaintea lui 1945. In teoria partidelor istorice ei sunt cei care l-au alungat pe Nicolae Ceausescu. Spre ghinionul lor insa, a aparut faza a doua a evenimentelor care a inceput dupa 22 Dec. 1989 ora 12, cind din senin Ion Iliescu, politician cu o agenda total diferita, a aparut pe neasteptate si a pus mina pe putere, furindu-le “Revolutia” taranistilor si liberarilor.

   Primul element serios al teoriei conform careia “Revolutia” a fost de fapt o lovitura de stat organizata de serviciile secrete sovietice a aparut in momentul cind au iesit la iveala informatii referitoare la numarul neobisnuit de mare de turisti rusi din Dec. 1989, date care au aparut mult dupa 1990.

 10. Victor Says:

  “Astia sunt speriati rau de tot de Irak. Acolo, membri ai rezistentei, imbracati in politisti, organizeaza ambuscade carora le-au cazut victime multi englezi.”

  19 noiembrie 2010:

  Preluat de pe realitatea.net (http://www.realitatea.net/trei-barbati-au-talharit-un-angajat-al-unei-firme-de-distributie-de-tigari_773830.html ):

  “Jefuit la drumul mare. Un angajat al unei societăţi de distribuţie tigarete a fost talhărit în localitatea damboviţeană Malu cu Flori de trei indivizi îmbrăcaţi cu uniforme ale unei firme de telefonie. Aceştia l-au oprit în trafic i-au luat tot ce avea în maşină, bani şi ţigări, după care l-au abandonat în altă localitate.

  Tâlharia a avut loc în plina zi într-o zonă pustie. Victima a oprit maşina pentru că un individ îmbrăcat în uniforma unei companii de telefonie îi făcea semn. Imediat a fost dat jos din maşina legat şi urcat în spatele propriei autoutilitare. Hoţii i-au furat telefoanele mobile, 2.000 de pachete de ţigări şi 10.000 de lei, dupa care l-au abandonat în altă localitate, sub un pod în construcţie.

  “Distribuiam marfa la magazin, am oprit, mi-a dat cu spray în faţă. Erau trei inşi. M-au jefuit, asta a fost”, a declarat victima.

  După ce a reuşit să se dezlege, bărbatul s-a dus la primul post de Poliţie. Oamenii legii au instituit filtre la toate ieşirile din localitate.”

  Culmea, nu se intampla in Irak ci in Romania pe 19 noiembrie 2010…

  • emigrantul Says:

   Tu ai ceva cu romanii, Victor.
   Hotii de care vorbesti nici macar nu erau imbracati in politisti. A fost o tilharie si atit.
   Ia citeste cazul de la adresa urmatoare, petrecut in Anglia:
   http://www.guardian.co.uk/uk/2008/jan/28/ukcrime.markoliver
   “The night raid, in February 2006, began when two gang members posing as police officers kidnapped the depot manager Colin Dixon, 51.
   After being pulled over for what he thought was a routine check, he was told by two men dressed in police uniforms he was being arrested for speeding offences. They put Dixon into the vehicle and handcuffed him.
   They later appeared at the bunker-style cash depot with Dixon at 1.30am. Staff thought it was their boss arriving with the police and allowed them through the high steel fence.
   The gang then ran inside with guns and took control of the 14 Securitas staff on duty, handcuffing them and making them lie on the floor while they used a forklift truck and a shopping trolley to move cages full of cash to the getaway truck, which was sat in the loading bay.”

   Ce mai ai de zis Victor?

 11. anemary32 Says:

  de ce nu vreti sa treaca cele 4 legi ? va este teama cumva ca romania va ajunge tara europeana cu drepturi depline? guvernul romaniei nu a incalcat nimic ce facea referire la opozitie fara acordul acesteia. guvernul romaniei a incalcat un drept de proprietate al romanilor. este singura incalcare flagranta a legii fara acordul victimelor pentru care opozitia nu a luptat. si nu voi ezita sa o penalizez. cele 4 legi aduc romania in europa si transforma romania din cocina de porcii in care se gaseste astazi intr-o tara europeana civilizata, toleranta cu drept salarial deplin cu al neamtului asa cum romanul il merita si i se cuvine. dumneavoastra vad ca sunteti mesagerul saraciei. si pentru asta nu veti scapa nepenalizat. atunci cand guverul romaniei si-a batut joc de romani ce ati facut? ati ras in barba banuiesc. sa va luptati pentru retrocedarea dreptului salarial al romanului pentru redarea celor 25% care intre timp s-au facut40% daca mai aveti graunte de respect si consideratie fata de romania si fata de cetatenii ei.

 12. Victor Says:

  Este lesne de observat ca extremele, stanga si dreapta se intalnesc in modul de a gandi. In prezent ambele tabere prevestesc savant esecul proiectului Uniunii Europene si implicit al monedei Euro. Deopotriva dreapta si stanga extrema plang de grija unor tari cu un nivel de trai remarcabil. Cel putin Traian Basescu a fost megaridicol cand cu un aer superior intr-un talk show al propriei televiziuni, fosta televiziune nationala TVR1, arata cat de greu o duc irlandezii, spaniolii, italienii si mai stie el cel putin o tara care o sa dea de dracu cat de curand in timp ce din perspectiva sa Romania este pe val… Evident, fara comentarii. In mod sigur nici uniunea si nici euro nu o sa dispara cu toate greutatile pe care le traversem tot asa cum nici caii nu mor cand vor cainii.

  Fara legatura cu subiectul de mai sus, am remarcat reactia golaneasca in fata lui Basescu a presedintelui Frantei, Sarkozy, un individ cu un caracter asemanator celui al preseddintelui nostru. Nu stiu ce motiv a avut sa refuze dialogul cu Basescu , pot sa speculez ca este vorba despre problema emigrantilor tigani romani din Franta, insa orice ar fi un astfel de comportament este nedemn pentru orice presedinte de stat cu atat mai mult pentru presedintele unei tari cu o istorie a civilizatiei demna de invidiat. Desigur as putea sa ma bucur ca Basescu a primit un tratament meritat pentru felul lui de a fi. As putea sa ma bucur ca cineva l-a tratat asa cum ii trateaza el pe toti partenerii sau adversarii sai politici din Romania, cum ii trateaza pe toti romanii in final. Numai ca nu pot pentru ca eu am niste principii si nu pot sustine contrariul numai de dragul de a lovi in Basescu. Sarkozy a avut un comportament golanesc inacceptabil la un om de stat. M-as bucura ca Basescu sa realizeze cat de urat este sa ai un astfel de comportament. Indiferent de propriile justificari tip “presedinte jucator” sper sa-i devina clar ca derbedeul este derbedeu si nu este nimic de nuantat in astfel de situatii…

 13. Victor Says:

  Asadar Domnule Presedinte, iata un blogger care ne lumineaza. Spune el metaforic banuiesc, ca Romania este o “cocina de porci” astazi si intre aceasta stare in care ne gasim si civilizatie stau 4 legi. Nu intru in detalii, va las dumneavostra placerea dar rationamentul conform caruia intre cocina de porci si civilizatie ar sta doar 4 legi ma indeamna sa sugerez politicienilor romani sa gandeasca inca 4 similare sau sa dubleze potul din cele 4 puse in discutie ca sa depasim chiar si civilizatiile consacrate… Pentru ca nu romanul las si dezorganizat este de vina ca taierile salariale au fost posibile in tara asta la un nivel unde nicaieri in lume nu ci opozitia. Dupa mintea putina a unora opozitia probabil trebuie sa se ia la bataie fizic cu puterea ca sa convinga altminteri nu inteleg ce ar fi putut face opozitia ca sa nu permita taierile salariale gandite si implementate de Basescu si servantii sai.

  As mai adauga ca Romania este “tara europeana cu drepturi depline” doar ca exact asa cum am scris nu o data si iata se confirma, unii habar nu au acest lucru. Sunt cei care asteapta ca altii sa le rezolve problemele, mai precis ca statul – in intelesul abstract al termenului daca ma pot exprima astfel- sa le rezolve problemele, statul sa acceseze fondurile europene, etc, etc. Statul in vizunea acestora inseamna Basescu, Boc, ministri si parlamentarii. Astia trebuie sa rezolve tot. Astia sunt statul. Restul, celelalte milioane de romani nu au nicio legatura cu statul abstract. Sunt cei care nu au auzit de grupuri de initiativa , de presiuni asupra parlamentarului care ii reprezinta si asteapta mai mereu ca cineva sa le intuiasca nevoile, dorintele si sa le rezolve.

 14. emigrantul Says:

  1) CITAT Victor: Este lesne de observat ca extremele, stanga si dreapta se intalnesc in modul de a gandi.

  Din nou, o idee pe care am vazut-o scrisa de Ion Iliescu, cel putin o data, pe blogul acesta.

  2) Comentariul meu despre esecul UE a fost postat inainte ca Traian Basescu sa-si exprime la TV opiniile referitoare la criza din Uniune.
  De asemenea, trebuie remarcat ca actualul sef al statului spune ceva diferit. Nu la dezmembrarea UE se refera ci la faptul ca o serie de state membre, superior plasate fata de noi, au intrat in crize mai puternice. Este un adevar, Grecia si Irlanda au ajuns la faliment.
  Train Basescu se scuza, incearca sa spuna ca Romania merge mai bine decit altii.

  In realitate (aproape) nimeni nu se descurca bine. O cantitate imensa de bani falsi (nu explicit bancnote tiparite) a fost introdusa in economiile statelor europene prin schema de aici:
  https://ioniliescu.wordpress.com/2008/12/04/despre-%E2%80%9Cconferinta-onu-%E2%80%9D/#comment-7179
  Ca sa insanatosesti economia trebuie sa elimini banii falsi (cei despre care crezi ca exista si te bazezi pe ei cind de fapt nu sunt). Cum ii scoti altfel decit prin falimentul bancilor si in esenta al clientilor acestora adica al intregii populatii europene?

 15. Victor Says:

  emigrante, ai cautat pe internet doar doar vei gasi o golaneala similara in UK. Numai ca acolo este vorba despre un caz izolat, dupa cum se vede a trebuit sa te intorci in 2008 pentru a gasi o astfel de intamplare pe cand la noi este ceva obisnuit , dovada ca nu a trebuit decat sa rasfoiesc presa zilei in care am discutat. Argumentul conform caruia nu era uniforma de politist ci de telefonist este pueril.

  Normal ca am ceva cu romanii pentru ca sunt roman, am o legatura cu ei si ma intereseaza sa traiesc intr-o tara cu oameni civilizati, educati. Spre deosebire de aberantii conationali care ii (ne) ridica in slavi si se arata multumiti de comportamentul si gradul de civilizatie existent in Romania, eu consider ca aruncand mizeria sub pres nu faci decat rau. Critica nu inseamna ca nu-ti pasa sau ca “ai ceva cu cineva” ci dimpotriva. Mai ales ca nu o fac decat intre noi romanii. In familie cum s-ar spune. Nu accept ca in prezenta mea un conational sa ii vorbeasca de rau pe romani in fata strainilor. Intr-un caz ipotetic pentru exemplificare, tu daca remarci ca fratele tau nu invata sau nu munceste , daca iti pasa ii spui, nu-i asa? Il certi si incerci sa-l corectezi. Pe de alta parte nu te duci sa te plangi ca imbecilul cunoscutilor. Este o problema de familie.

  Bineinteles ca teoria aberanta conform careia nu a fost vorba despre o Revolutie in Decembrie ’89 a fost lansata de dreapta in anii ’90 cand celor alde Patriciu li se strapezeau dintii pentru ca nu pot pune mana mai repede pe Petromidia, ca nu pot devaliza bancile etc. Hai nu mai ma invata ce a fost si cum a fost pentru ca am trait si am fost implicat in evenimentele din ’89 si ’90. Si in plus cauta sa intri cat mai rar in dialog direct cu mine pentru ca imi esti total antipatic.

 16. Victor Says:

  PS. Sigur ca Ion Iliescu a spus inaintea mea ca extremele, stanga si dreapta se intalnesc. Crezi ca este ceva ce nu a spus Ion Iliescu inaintea mea? Nu ti se pare firesc sa fie asa? Eu nu repet, constat ca are dreptate cu argumente.

 17. anemary32 Says:

  pentru mine eliminarea cvorumului inseamna fie o masura de constrangere a politicienilor din biroul permanent pentru a fi prezenti la locul de munca fie desfasurarea activitatii fara prezenta lor acolo. lucru firesc dealtfel. parerea mea.
  sanctionarea absentei lor de la locul de munca, din nou, consider a fi o masura corecta. si eu sunt sanctionata daca lipsesc de la locul de munca. mi se pare normal ca aceeasi regula sa fie pentru toti. de aceea traim intr-un stat de drept.
  iesirea parlamentarilor din sala, in semn de protest spun ei, mi se pare o dezertare de pe campul de lupta si o lasitate. un gest pe care personal il cataloghez ca fiind execrabil.
  consider ca tocmai pentru ca traim intr-un stat de drept, puterea poate face ce doreste ea in conditiile in care opozitia ii permite acest lucru.
  am ajuns la concluzia pe care pot sa o sustin cu argumente logice si cu fapte concrete ca opozitia se preface ca isi joaca rolul, pozand intr-un fel de victima a puterii, ceea ce este fals. insa nu gasesc ratiunea acestui joc care in acest moment mi se pare absurd.
  prin masura de eliminare a cvorumului se ajunge la eliminarea opozitie numai daca opozitia nu-si face treaba si nu este prezenta la locul de munca. logic. asa ca mi se pare de domeniul absurdului sa strigam in gura mare ca puterea elimina opozitia. pot argumenta logic si cu fapte concrete poza opozitiei in victima. desi mi se pare execrabil acest joc politic daca motivul lui este cel la care ma gandesc eu.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: