PE MARGINEA COMENTARIILOR DESPRE ADRIAN PĂUNESCU

Victor  – are dreptate cand spune ca „moartea lui  Adrian Păunescu ar fi trebuit sa sa insemne sfarsitul controversei create in jurul personalitatii sale”. Asta este valabil pentru oamenii de bun simt. Numai ca viata ne ofera si altfel de specimene – inveninate de ura, pe care nu si-o pot innabusi nici in asemenea momente. Cel mai dezgustator exemplu l-a oferit Televiziunea Nationala, care nu numai ca nu s-a invrednicit sa relateze ceva despre ceremoniile de la Casa Scriitorilor, Ateneul Roman, Biserica Boteanu sau Cimitirul Bellu – dar şi-a permis, exact în timpul acestor ceremonii, duminică la prânz, să găzduiască un dialog cu Andrei Cornea – un infatuat, exemplu de răutate încrâncenată, care s-a limitat să repete aprecierile demne de alte timpuri din raportul redactat de Tismăneanu (un exemplar de specimen retrovertit intr-un veritabil neo-stalinism, pentru că asta sunt aşa-zişii “anticomunişti” post-factum) .

Numai că afluxul de oameni  la catafalcul lui Adrian Păunescu si la inmormantarea sa a fost o veritabilă palmă pe obrazul acestor „intransigenţi”.

Atât Victor, cât şi krudus şi gellini, ca şi alţi tineri care au frecventat Cenaclul Falcăra – nu numai că nu mergeau la acţiunile sale pentru a-l aclama pe Ceauşescu, ci participau la o acţiune în care simţeau o descătuşare din atmosfera apăsătoare a vremii. Au dreptate cei ce afirmă că unele concesii făcute de Adrian Păunescu erau un fel de tribut pentru libertatea de-a exprima adevăruri deranjante pentru oficialii vremii. De aceea a şi fost suspendat, în 1985.

Din rândul unor participanţi la Cenaclu, s-au regasit, asa cum afirma unii dintre ei, cei ce s-au ridicat impotriva lui Ceausescu in 1989.

Simbolul intruchipat de Adrian Păunescu, care a reusit sa reuneasca mase atat de mari de oameni la catafalcul sau, poate fi, asa cum sugereaza  tudor68, stimulul pentru o miscare culturala veritabila pusa in slujba oamenilor simpli si cinstiti.

Motanul Incaltat deplange tendinta de a denigra tot ce a fost in trecut, atat de frecventa la romani – nu numai in zilele noastre. Nu au fost iertati nici Eminescu, nici Caragiale, nici Arghezi, nici chiar Iorga. Este intr-adevar un subiect de reflectie. Sa invatam din experienta altor natiuni care stiu sa-si apere propriile valori.

Asa cum semnaleaza cirlovacristian , nu contrapunerea sau comparatia, Eminescu – Adrian Paunescu sau altii (ceea ce Adrian Paunescu nici nu ar fi acceptat). Eminescu ramane etalonul suprem – sursa si temelia tuturor . Sa stim sa-i respectam si sa-i valorificam pe toti, fara clasamente inutile !

Gabriela Savitsky  – deplange tendintele negative promovate in societatea romaneasca actuala – spirit mercantil, lupta pentru supravietuire individuala, lipsa coeziunii, a compasiunii, a empatiei, a curajului si a demnitatii. Sunt  „valori” scoase la suprafata de acest capitalism primitiv care si-a croit drum in societatea noastra, in paralel cu declinul economic si social, cu adancirea polarizarii sociale – bogatie stridenta la un pol si saracie extrema degradanta la celalalt pol, care insa afecteaza o majoritate a populatiei.

Aceasta este problema de fond a societatii romanesti, iar actuala guvernare se dovedeste incapabila sa raspunda asteptarilor, etaland chiar incapatanare si dispret fata de cerintele natiunii.

gellini   isi exprima preocuparea fata de pozitia si pretentiile UDMR. Problema e ca tendintele de separatism si atitudinea refractara fata de invatarea limbii romane – sunt in ultima instanta daunatoare pentru copii si tinerii de etnie maghiara, pentru integrarea lor in societatea romaneasca. Nu exista aceasta problema pentru alte etnii.

Dar, Legea educatiei, asa cum vrea s-o promoveze guvernul Boc, are si alte hibe majore. Incapatanarea cu care guvernul si-a asumat raspunderea, incercand sa eludeze dezbaterea parlamentara, care in Senat era benefica, indreptand foarte multe erori din proiectul guvernamental este daunatoare.

Pentru invatamantul preuniversitar mi se pare deadreptul  periculoasa dorinta de a schimba structura traditionala a invatamantului nostru, compusa din trei trepte a cate patru clase (primar, gimnazial si liceal). De ce sa strici un mecanism care a dat rezultate ?!! Compunerea artificiala a doua module de cate 5 ani si treapta liceala de trei ani este la fel de daunatoare ca si incercarea similara, cu prilejul reformei invatamantului din 1948 – cand s-a inlocuit invatamantul de 12 ani cu unul de 10 clase ( dupa model sovietic) si care a trebuit abandonat dupa 1960. De ce sa repetam greseli similare ?

Sper ca Parlamentul sa-si impuna opinia si sa apere invatamantul romanesc de actiunile abuzive ale unor neaveniti, care ignora  opiniile exprimate vehement de oamenii de calitate din mediul scolar si universitar.

Advertisements

38 Responses to “PE MARGINEA COMENTARIILOR DESPRE ADRIAN PĂUNESCU”

 1. Mihnea Georgescu Says:

  Alta era Televiziunea Română pe când era condusă de Răzvan Theodorescu… Chiar discutam cu nişte amici recent, pe blog, despre excelentele serate muzicale de sâmbătă seara ale lui regretatului Iosif SAVA. Le urmăream cu religiozitate… Unde ne sunt Oamenii de Cultură de altădată?

 2. fragmentariumpolitic Says:

  Nimicnicul invidiac

  de Fragmentarium Politic, Ideas.ro/Opinie

  Neindoielnic, limba unui popor care are geniul intelepciunii, cum este cel roman, este o adevarata comoara, asa cum au asemuit-o cel mai bine poetii. Una din vorbele sale rare, pe care in zadar o vom cauta in dictionarele altor limbi, folosita pentru a defini desertaciunea, lipsa de insemnatate, de valoare este cea de nimicnicie. Omul de nimic este un nimicnic, iar vorbele si faptele sale sunt nimicnicii. Pentru nimicnic, nimic nu este mai de urat si mai de temut decat valoarea, a carei lumina ii dezvaluie micimea si josnicia, suficiente motive pentru a incearca sa o distruga, sa o nimicniceasca.

  Nimicnicul este in acelasi timp invidiosul de serviciu al valorii, este un invidiac, sfasiat de sindromul ambitiilor de marire ale mediocrului din esalonul doi. Spre deosebire de lumina valorii, nimicnicul invidac este de un cenusiu-murdar. El sta in penumbra, nu iese la iveala dacat in momente tulburi, si atunci doar pentru a lovi. Nascut din vremuri bolnave, acest sociopat fuge de normalitate, cautand in schimb cu disperare o piata a urii si maniei, a intrigilor si tradarilor, a dezbinarilor si vanatorii de vrajitoare, a revolutiilor si contrarevolutiilor, a contestarilor si dizidentelor, a oportunistilor si oportunismelor sau a oricaror altor mucegaiuri politice, economice sau sociale, stiind ca numai intr-un astfel de mediu poate iesi, precum paduchele, in frunte…

  Am rememorat aceste ganduri in zilele de doliu de dupa trecerea in nefiinta a poetului national Adrian Paunescu. Chiar daca nu a fost unul oficializat de stapanire, inimile romanilor de pretutindeni au fost indoliate, pentru ca bardul din Balti (Basarabia) le-a cantat faptele si nazuintele. Credinta, iubirea si neamul au fost permanente si ale mesajului sau politic, de stanga. Cel de la a carui Flacara s-a incalzit o intreaga generatie a fost mereu prezent la intalnirea cu istoria. Ultima a fost o intalnire cu Nemurirea, maestrul Adrian Paunescu intrand in Pantheonul Neamului Romanesc. Pentru toti cei care simtim si gandim romaneste a fost o pierdere grea, ireparabila, pentru ca marele poet a fost Unul dintre Noi si pentru Noi. Adrian Paunescu a fost nu numai un iubitor si un facator de expresie lirica, dar a fost si un iubitor de popor si, prin iubirea valorilor, si un facator de tara.

  Chiar si in astfel de clipe de pietate fata de marele disparut, nimicnicul invidiac, neavand nimic sfant in el, goleste de orice omenesc expresia latina De mortuis nihil nisi bene, cat si rostirea romaneasca potrivit careia Niciun om de onoare nu scuipa pe mormantul dusmanului sau. Marsava-i strategie, care ce-i drept a mai fost folosita in istorie si de alte nulitati pentru a se impune atentiei publice, ascunde in ea dorinta maladiva a nimicnicului invidiac de a se agata de gloria postuma a lui Adrian Paunescu, intinandu-i memoria. Desi s-ar putea crede ca-i voi face o onoare nemeritata pomenindu-i numele, acest lucru nu se va intampla in cazul lui Vladimir Tismaneanu, care, prin asocierea cu o putere discretionara, a tradat nu numai democratia, dar si poporul din mijlocul caruia s-a ridicat, ale carui dureri inabusite ii sunt straine.

 3. emigrantul Says:

  Citat Ion Iliescu:
  tineri care au frecventat Cenaclul Falcăra – nu numai că nu mergeau la acţiunile sale pentru a-l aclama pe Ceauşescu, ci participau la o acţiune în care simţeau o descătuşare din atmosfera apăsătoare a vremii. Au dreptate cei ce afirmă că unele concesii făcute de Adrian Păunescu erau un fel de tribut pentru libertatea de-a exprima adevăruri deranjante pentru oficialii vremii. De aceea a şi fost suspendat, în 1985.

  Si care au fost adevarurile deranjante pentru oficialii vremii pe care le-a exprimat public (nu in poezii cenzurate si aparute dupa 1989) Adrian Paunescu pe vremea cenaclului Flacara?

 4. emigrantul Says:

  Eu ma intreb un lucru, daca Adrian Paunescu doar ar fi scris si publicat poezie fara sa apara la televizor mai mult decit orice alt scriitor roman, adica fara sa isi faca continuu reclama, ar fi auzit lumea de el? In mod sigur, da insa nu mai mult decit de oricare alt scriitor din generatia sa.

 5. raduhumor Says:

  Cum se face ca cei mai obraznici si nerusinati critici ai lui Adrian Paunescu sunt niste alogeni ca Tismaneanu , acest ACornea sau inca vreo doi cumparati la bucata cum ar fi ingalatul de ITMorar, sau CPatrscoiu ?!.
  Chiar nu sesizeaza nimeni obraznicia si impietatea acestot ” nimicnuri” ce nu se sfiesc sa murdareasca tot ce-i romanesc ?!

 6. emigrantul Says:

  Imi aduc aminte ca intr-o emisiune gazduita de un moderator, om de cultura, care ii luase locul lui Iosif Sava, a aparut la un moment dat un invitat, destul de tinar, care despre Cuza a spus ca “nu era om serios”, despre Eminescu “hai lasati-ma cu Eminescu”, “se supraliciteaza”, “Eminescu nu a fost asa mare”. Daca respectivul era sau nu Andrei Cornea asta nu imi mai aduc aminte insa pentru cazul cind este vorba de una si aceeasi persoana atunci nu avem ce sa discutam. Individul in cauza minimiza contributiile tuturor celor care au facut ceva pentru tara. Ceea ce uita sa spuna era, ce romani exact sunt inaintea personalitatilor pe care le denigra. Impresia pe care mi-a facut-o a fost ca el (Andrei Cornea sau cine era omul respectiv) compara mereu personalitatile din Romania cu cele de nivel mondial si gasea tot timpul diferente mari in favoarea celor din alte state uitind ca, spre exemplu, Eminescu este considerat cel mai mare poet roman insa nici un om serios nu pretinde ca ar fi fost un exponent de frunte al romantismului, sa spunem unul din primii cinci mari poeti, la nivel mondial.

  Citat Ion Iliescu:
  Andrei Cornea – un infatuat, exemplu de răutate încrâncenată

 7. gellini Says:

  Tismaneanu , Andrei Cornea ,etc sint uscaturile padurii, scursurile societatii,ratatii,gunoaie care n-au facut nimic in viata ,cozi de topor, vor ramine in istorie nu prin ceva util facut Romaniei ci prin nivelul cel mai de jos la care poate ajunge o fiinta umana degradata in urma platii argintilor, exact ca iuda.

 8. Sibilla Says:

  Adrian Paunescu – Mortul învingator

  Ce tara, ce morala, ce prapad,
  Un fapt de viata mai grozav ca toate,
  Un mort este votat majoritar
  Si-n clasament pe toti cei vii îi bate.

  Asa a fost si este si va fi
  Conflictul de-ntuneric si de groaza,
  Un mort învinge pe cei vii la vot
  Si ei aproape cred ca îi triseaza.

  Si, vai, absurde autoritati
  Se strâng buluc si judeca draceste
  Si îl declara pe învinsul lui
  Învingator, doar pentru ca traieste.

  Si mortului ce i-a învins pe vii
  Nici nu au apucat sa-i faca groapa
  Si-n primaria lui de-nvingator
  E ordin ca petrecerea sa-nceapa.

  Si prostii râd, în nebunia lor,
  Întarâtati de linistea nocturna
  Si unul zice: hai sa-l îngropam,
  La locul care-i place lui, în urna.

  Ce tara, ce morala, ce prapad,
  Politica de-a pururi surdo-muta,
  Învingatorul se întoarce-n sat,
  Dar voturile lor nu-i mai ajuta.

  Probabil, e-o parabola, aici,
  Chiar daca nu o pomeneste cartea,
  Traim învinsi în fiecare zi,
  Iar, ca sa biruim, platim cu moartea.
  ADRIAN PĂUNESCU

 9. Sibilla Says:

  @gellini,
  CORECT!
  Şi adaug, scribii Cotroceniului, limbricii, trădătorii de neam şi ţară, cuţu-lache la ordinul alcoolicului naţional mârlan Băsescu, se * găsiră *… nişte impostori şi fomişti care pt un pumn de bani fac orice, vai de steua lor de pămpălăi şi prăpădiţi, nu-i ierte Dumnezeu, căci şi-au vândut sufletele altcuiva !

  @Mihnea Georgescu,
  Unii mai sunt încă printre noi, majkă, dar unii, nu dăm nume, alocă mult timp preaslăvirii unor aşa zisşi * iluminaţi * nu patrioţilor, nu valorilor Neamului ci celor din umbră, ăia întunecaţii, însemnaţii…
  Cât despre tembeliziunea în slujba marinerului… spunea bine Criticos la AN pe Blog, acţionată-n instanţă, adunată de pe mirişti c-a luat-o razna rău, da rău.

  @ emigrantul
  Nea Emi, majkă, ideea e că tembeliziunea popolarilor prostocalii, fosta TV Română, dacă tot s-a gândit ea cuminţică şi ASCULTĂTOARE să NU difuzeze funeraliile Poetului, să fi difuzat ceva educativ pt tineri, par egamplă, dar… a preferat păpuşa de dârză să execute şi-a pierdut. Respectul românilor cităvi, măi dragă Emi.
  De când auzişi tălică să fie guguştiucul slugoi al Băsescului ori nea anonimus cornea mari critici literari, sau eşti din aceiaşi breaslă de postaci la ordin şi te luă cu un val de simţiri aşe… să le speli păcatele bidiviilor neghiobi ? Ia-n lasă-i naibii sa se desfasoare-n toata * splendoarea *, c-aşa se dumireşte el românul sărăcuţul cine-s ghiavolii, fariseii, ticăloşii, aista nu că n-am ştii ce hram poartă impricinaţii pe care-i căinezi.
  Ia d-acilea una pe care-a spus-o şi publicat-o Poetul Luptător :
  Adrian Paunescu – Minciunile
  Dar, hai, sa ne spunem minciuni importante,
  Dar, hai, sa ne spunem minciuni si mai mici,
  Asa cum amantii le mint pe amante
  Si ele îi mint pe pamânt pe aici.

  Dar, hai, sa ne spunem cu patos brasoave,
  Dar, hai, sa vedem cine minte mai mult,
  Asculta delirul consoanelor grave,
  Cum si eu minciunile tale le-ascult.

  E foarte frumoasa, e foarte frumoasa
  Minciuna aceasta pe care mi-o spui,
  Asa ca, te rog, si pe mine ma lasa
  Sa palavragesc doar ce nu-i, doar ce nu-i.

  Concurs de minciuni la echipe si solo
  Si ies campioni mincinosii cei mari,
  Dar, draga Pacala, tu ce faci acolo?
  În campionate de ce nu apari?

  Se minte cum nu s-a mintit niciodata,
  E multa minciuna la noi pe pamânt,
  Sunt false recursuri si nu-i judecata,
  Balanta cea veche-a dreptatii s-a frânt.

  Dar, hai, sa mintim fara nici o rusine,
  Dar, hai, sa mintim în direct si-n raspar,
  Ca poate prin rau vom ajunge la bine,
  Minciuna suprema va fï adevar
  A PĂUNESCU
  Cu-alte cuvinte, măi dragă Emi : ne lasă cu durerea noastră şi scuteşte-ne, că de braşoavele unora * traducători * cum tovărăşia tălică suntem şi sătui şi scârbiţi, punct.

 10. Motanul Incaltat Says:

  Va multumesc pentru raspuns domnule Iliescu!

 11. Theodora Says:

  http://theodora0303.wordpress.com/2010/11/08/in-mainile-lui-basescu-deci-fara-nici-o-speranta/

 12. Theodora Says:

  http://theodora0303.wordpress.com/2010/11/09/moratoriu-asupra-bataliei-politice/

 13. Marcus Says:

  Limba Romana, Te Halesc, Da’ N-am Cuvinte!

  Faptul ca preapretuitul nostru presedinte, Excelenta Sa, d-l Basescu Traian, este un sfertodoct, un semianalfabet de talie intrernationala, o stie orice elev mai bunicel la invatatura care a depasit nivelul gimnazial. Dar ca, in ignoranta sa, ‘mnealui, dupa ce s-a inhaitat cu gasca de asa zisi intelectuali ai neamului, in fapt niste “paturici” pupincuristi, incearca sa epateze in discursul politic, dandu-si aere “teleptuale” (vorba unui bun amic de-al meu), precum calul flatulente in ideea odorizarii arealului, o putem constata numai atunci cand isi convoaca portocaliii pentru o sedinta PDL, folosindu-se pentru aceasta de cladirea si interioarele Parlamentului.
  Dupa ce a reformat cam tot ce era de reformat in spatiul carpato-danubian prin metoda boccie a ciomizarii, iata ca a venit si randul reformarii si modernizarii Limbii Romane, fara acordul Academiei, ci doar pe principiul ca d-lui presedinte ii suna frumos la ureche un anumit cuvant pe care il foloseste fara sa-i cunoasca sensul. De-a lungul timpului, ne-a oferit numeroase exemple de creativitate si inspiratie lingvistica, de la moguli si oligarhi pana la tonomate de presa si tiganci imputite.
  Ultima gaselnita in materie de reformare a limbii romane o constituie cuvantul “moratoriu” actiune prin care domnia sa vrea sa instaureze pentru o perioada “pax basescu” la nivel de lupta politica, Putere vs. Opozitie, pace care sa-l ajute sa-si duca la bun sfarsit initiativa de punere definitiva pe butuci a societatii romanesti prin adoptarea unor legi si unor masuri total, dar total aiurea, nedorite de popor, dar izvorate din viziunea sa mesianica referitoare la destinul natiei romane.
  Pentru a nu-l acuza pe d-l presedinte pe nedrept am cautat definitia cuvantului moratoriu in DEX si iata ce am gasit: “MORATÓRIU, -IE, moratorii, s. n., adj. 1. S. n. Amânare pe o anumită perioadă a plății datoriilor unui debitor, acordată de o instanță judecătorească înainte sau după ajungerea lui în stare de faliment; amânare a plății datoriilor publice și particulare scadente, stabilită prin lege, pe un anumit timp. 2. Adj. Care ține de moratoriu (1), privitor la un moratoriu; care acordă un termen de plată (amânat). ◊ Dobânzi moratorii = dobânzile pe care urmează să le plătească cineva de la data acordării moratoriului până la achitarea datoriilor. Daune moratorii = despăgubiri care se acordă creditorului în caz de întârziere de plată a unei obligații și care se calculează din momentul trimiterii somației. – Din it. moratorio, lat. moratorium, germ. Moratorium.”
  Stiindu-l pe d-l presedinte un fin cunoscator al limbii engleze (vezi Sulaina Cenal), m-am gandit ca poate domnul presedinte a conceput discursul in engleza si poate ca aceasta limba este mai generoasa decat limba romana, dand si alte intelesuri, care sa se apropie cat de cat de nazuintele politice prezidentiale.
  Pe dracu, am cautat in “Webster’s Encyclopedic Unabridged Dictionary” si am gasit o definitie asemanatoare pe care, din motive de rigoare a argumentatiei, o redau pentru cititorii acestor randuri: “a legal authorization to delay payment of money due or of performance of some other legal obloigation, asa an emergency. 2. the period during which such authorization is in effect. 3. a temporarary cessation of activity esp. an activity considered hostile or dangerous: a moratorium on the testing of atomic bomb.”
  Ori stiind ca Opozitia nu are de gand sa testeze bombardele atomice in Atolul Portocaliu, ci doar s-o indeparteze pe hoata de Anastase de la sefia Camerei Deputatilor, moment in care va debloca lucrarile acesteia si ca pana cand acest deziderat nu va fi indeplinit, am putea vorbi despre o anumita stare de beligeranta intre Opozitie si Putere, cuvantul pe care nu-l stie d-l presedinte si pe care-l inlocuieste pe principiul “sulii si a prefecturiii’ este de fapt altul:”ARMISTÍȚIU, armistiții, s. n. Suspendare temporară a acțiunilor militare în urma unui acord încheiat între părțile beligerante. – Din fr. armistice.”
  Asa ca domnule presedinte, inapoi la scoala si lasa-ne dracu in pace ca, poate condusi de altcineva , om reusi pana la urma sa iesim din butoiul de rahat in care ne-ai bagat.

 14. emigrantul Says:

  Ma impiedec la tot pasul de postarile unei usere semnata Sibilla care in mod evident profita de bunavointa moderatorului sitului si mizgaleste blogul cu numeroase texte dezlinate logic si presarate cu numeroase jigniri plus cuvinte urite care nu fac altceva decit sa dea o puternica nota de neseriozitate sitului de fata.
  Avem de-a face, fara indoiala, cu o persoana abuziva, fara simtul masurii, avind o imagine falsa despre ea insasi, o comentatoare care a facut blogul lui Ion Iliescu sa arate ca o statie de metrou cu peretii mizgaliti de sus pina jos.

  Citate ilustrative marca Sibilla (luate dintr-o singura postare a sa!)

  “limbricii, trădătorii de neam şi ţară, cuţu-lache la ordinul alcoolicului naţional mârlan”

  “nişte impostori şi fomişti care pt un pumn de bani fac orice, vai de steua lor de pămpălăi şi prăpădiţi”

  “Cât despre tembeliziunea în slujba marinerului… spunea bine Criticos la AN pe Blog, acţionată-n instanţă, adunată de pe mirişti c-a luat-o razna rău, da rău.”

  “majkă, ideea e că tembeliziunea popolarilor prostocalii, fosta TV Română”

  “De când auzişi tălică să fie guguştiucul slugoi … ori nea anonimus … mari critici literari, sau eşti din aceiaşi breaslă de postaci la ordin şi te luă cu un val de simţiri aşe… să le speli păcatele bidiviilor neghiobi ?”

 15. popalumi Says:

  La revedere “Te salut generatie-n blugi !Te salut !”

 16. Marcus Says:

  De La Violetu’ Aliodorian La Portocaliu’ Basist

  Scena descrisa in continuare face parte dintr-o emisiune a postului Antena 3, 100 de Minute, realizatoare A. Stoicescu.
  Protagonisti: el, papagalul portocaliu, deputat de serviciu la purtat vorbe basiste pe la teveuri, ea, realizatoarea emisiunii, ele, trei stancute, lafaite pe o ditai plasma, absolvente “magna cum laudae” ale cursurilor de vrajitorie aplicata tinute de Harry Potter si Vrajitorul din Oz, pe un suport bazic oferit de Invataturile Mamei Omida Catre Urmase.
  In dialogul vioi si debordand de inteligenta infiripat pe tema trecerii tacite prin Parlament a Legii Vrajitoriei (sic!), in urma careia aceasta meserie devine oficiala in Romania europeana a sec. XXI, oferindu-le practicantelor posibilitatea ca, in urma taxelor platite sa-si poata deschide cabinete de lux, la un moment dat ia cuvantul deputatul portocaliu Popoviciu (sper ca i-am retinut bine numele) care face urmatoarea afirmatie (citat cat de cat fidel): “in acest fel doamnelor (adica vrajitoarele), in baza acestei legi vom avea posibilitatea sa stim si noi care sunt vrajitoare adevarate si care nu“.
  Soc de atac de acord, audienta amutita, moderatoarea cu mana la gura pentru a nu izbucni intr-un ras taxabil de amicii de la CNA, pe motiv de comportament indecent fata de reprezentant basist.
  Cu alte cuvinte, pe deja binecunoscutul model basist de moguli buni si rai, oligarhi buni si rai, securisti buni si rai, ziaristi buni si rai etc de acum incolo vom avea si vrajitoare bune si rele.
  Saraca moderatoare, inca sub impresia socului si cu mana la gura, duce dialogul investigational mai departe, dorind sa stie ce avantaje decurg din aceasta.
  Imbecilul portocaliu, pe un ton doct si foarte serios isi continua pledoaria explicand cum clientii, fericiti posesori ai unor chitante cu care pot dovedi ca au platit pentru serviciul prestat, in caz ca, par examplu, persoana iubita si plecata de acasa aiurea nu raspunde la incantatiile vrajitoresti si nu se intoarece la termenul mutual convenit intre client si vrajitoare in domiciliul conjugal, sau daca tot intr-un astfel de termen clientul nu-si satisface dezideratele de prosperitate prin castigarea marelui premiu la 6 din 49 dupa cum a fost asigurat de prestatoarea de servicii, se poate adresa justitiei sau Oficiului Pentru Protectia Consumatorilor in vederea recuperarii banilor si/sau pedepsirii paratei pentru escrocherie.
  Oameni buni, Dvs. realizati cine face legile in aceasta tara si cam ce legi pot iesi din aceste minti bolnave, da’ bolnave rau de tot?
  Si unde mai pui ca, in baza acestei legi, chiombu’ ar putea oficializa prezenta Aliodorului la curtea cotrocenista, in calitate de consilier prezidential pe probleme de elixiruri, potiuni si flacari violet!
  Ca in Romania, ca de altfel in toata lumea, mai exista fraieri dispusi sa-si cheltuiasca banii aiurea pentru ridicarea de turnulete la palatele tiganesti de mahala, mai treaca-mearga, dar ca un parlamentar sa aiba un discurs bazat pe gogomaniile expuse mai sus, asta tine de casacadorii rasului si de productiile hollywood-iene cu prosti si pentru prosti.
  Ori eu, unul, m-am saturat pana in gat sa fiu tinut de prost de o gasca de trogloditi in frunte cu mentorul si binefacatorul lor, Basescu Traian!

 17. Basescu vrea sa o recompenseze pe Anastase pentru ca a FURAT BINE « Dum spiro, spero Says:

  […] Modificarea Regulamentului tensioneaza  si mai mult relatiile PD-L cu PSD si PNL. Atat liderul grupului PNL, Calin Popescu Tariceanu, cat si cel al grupului PSD, Mircea Dusa, au anuntat ca vor ataca la Curtea Constitutionala noul Regulament […]

 18. Seful Jandarmeriei Capitalei demis pentru ca nu a intervenit in forta la mitingul politistilor din 24 septembrie « Hai ca se poate! Says:

  […] Ar fi fost benefic pentru Romania ca jandarmii si politistii sa se incaiere la mitingul din 24 septe… […]

 19. aglaiarosu Says:

  Cartianu = re-incarnarea SS-senatorului McCarthy

  UN FASCI$$T !

  UN EXTREMIST SI COLERIC NECONDITIONAL !

  UN DIE-HARD-PANA-IN-PANZELE-ALBE-ALE-PROPRIILOR-MINCIUNI !

 20. Victor Says:

  Basescu este atat de negativ incat astazi aproape ca nu exista om normal in Romania sa nu-l vorbeasca de rau. A reusit “performanta” sa-i intoarca impotriva sa si pe acei romani -NU PUTINI!- care se comporta in viata precum iepurasul din bancul cu ursul si cu…iepurasul . Cine nu stie bancul sa intrebe. Astia, iepurasii, au inca puterea sa il mai urmareasca si chiar sa comenteze pe marginea tampeniilor si nemerniciilor sale. Personal eu vad lucrurile cam asa : daca maine aflu ca basescu a iesit pe strada cu o mitraliera si a lichidat cateva sute de romani, nu ma mir. Daca maine aflu ca a desfiintat Parlamentul, nu ma mir. Daca maine aflu ca si-a pus echipa de papagali din Palatul Victoria sa dea o ordonanta prin care sa se instituie obligativitatea romanilor de a munci fara remuneratie, nu ma mir…si asa mai departe; cred ca ati inteles ideea. Apropo de asta mi-a venit ideea ca exista posibilitatea ca basescu sa urmareasca sa ne aduca intr-o astfel de stare. Nimic nu-l face mai puternic decat lehamitea si obsinuinta cu raul.

  Pe cat posibil incerc sa evit sa scriu “presedintele tarii” referindu-ma la basescu si asta pentru ca inca dupa 6 ani nu-mi vine sa cred ca asa ar trebui sa ma refer la unul pe care personal “l-am citit” inca de pe vremea cand era ministru al transporturilor. De atunci am spus ca este un ticalos, un caracter meschin si bineinteles cel mai mare hot. Dar niste imbecili au facut posibil acest paradox prin votul lor . Nu putini dintre acestia sunt cei care astazi il injura cel mai tare – ce-i drept ,strict din cauza taierilor salariale ceea ce iarasi nu ma suprinde pentru ca la asa presedinte, asa tara… (sau invers).

  Revenind, vroiam sa enunt o parere pe marginea discursului presedintelui tarii de astazi – undeva la un grup al investitorilor, nu stiu foarte bine pentru ca ma aflam la volan. Ascultandu-l cu cata nonsalanta vorbea despre planul de concedieri din randul bugetarilor, cat de fericit se declara pentru indeplinirea target-ului in materie de aruncat pe strazi a catorva zeci de mii de OAMENI, mi-am dat seama ca presedintele nostru este unic in felul sau. Domnilor, omul asta, adica basescu, este un ticalos cum nici marii scenaristi de la Hollywood nu au reusit sa imagineze. Personajele negative din blockbuster-urile americane palesc pur si simplu in fata nemerniciei presedintelui nostru. Partea proasta este ca a reusit sa ne terfeleasca deopotriva pe noi ca indivizi dar mai ales institutiile statului si legile care ne guverneaza in asa masura incat cred ca ne vor trebui zeci de ani pentru a repara raul facut. Asta admitand ca urmatorii presedinti nu vor fi asemenea lui. Ori chestia asta mi se pare cea mai grava. Si va spun cat se poate de direct. Nu nebunul poarta vina principala ci cine-l pune si cine-l lasa acolo pe nebun.

 21. Marcus Says:

  Recunostinta Lu’ “N-are Mama, N-are Tata”

  Cred ca singura categorie de romani, care a scapat pana acum de veninul acuzator al balelor pline de ura si visceralitate ale realesului, este reprezentata de pruncii aflati in faza de proiect matrimonial, in scrisori de dragoste. Restul societatii de la vladica si pana la opinca, mai putin el si ai lui, a fost de-a lungul timpului, functie de toanele, pohtele sau starea bahica in care se afla la momentul respectiv, tinta mahalagismelor si badaranismelor ilustrului sfertodoct din capul statului care se viseaza dictator.
  Gaozarii, tigancile imputite, tonomatele, tampitii absolventi ai oricaror forme de invatamant din tara, mogulii, oligarhii, politicieni ticalositi ai Opozitiei, candidati cu schelete in dulap, medici, profesori, finantisti pomanagii, tarani lenesi care nu muncesc campul, asistati social, pensionari nesimtiti, militari, politisti, sinistrati, judecatori etc, absolut tot ce i-a deranjat lui chelia la un anumit moment dat a fost bestelit si umilit ca la usa cortului lu’ Mondialu’ de acest accident politic mioritic.
  Ieri a venit si randul judecatorilor de la Curtea Constitutionala, in mare parte produse prezidential-portocaliii si de cele mai multe ori, pana de curand, slugi umile ale chiombului de a li se servi papara cotrocenista a umilintei nationale. A fost suficient ca o singura data acestia sa dea o hotarare contrara indicatiilor sale pretioase si brusc deciziile lor, nu numai ca sunt contestate iresponsabil de seful statului, in fapt garantul si aparatorul de drept al acestei institutii, ci ele devin pur si simplu penibile in viziunea prezidentiala.
  Cu o incrancenare ce tine deja de patologic, frizand de-a dreptul dementa, chiombu’ a atacat dur si fara precedent Curtea Constitutionala, facand trimitere la judecatorii acesteia, decredibilizand si trimitand in derizoriu aceasta ultima reduta care teoretic si legal s-ar mai putea opune nazuintelor sale tiranocrate de instaurare a dictaturii in Romania.
  Pe undeva, ca sa fiu sincer, cam asta merita distinsii judecatori desemnati sa apere prin judecata lor spiritul si litera Constitutiei, deoarece de-a lungul celor doua mandate ale chiombului, ori de cate ori acesta a calcat stramb, facand praf legea mamă si transformand-o practic in hartie igienica, domniile lor au avut grija sa nu care cumva sa-l deranjeze prin hotararile lor din marsul triumfal de desfiintare a statului de drept, netezindu-i astfel calea spre un regim totalitar.
  Cand treaba a devenit groasa insa si chiombu’ a atacat si la drepturile lor s-au trezit din letargie, au intors foaia si au indraznit sa-i trimita aberatiile inapoi in Parlament.
  Motiv de turbare, pur si simplu, si de blamare publica colectiva a distinsilor judecatori.
  Basescu nu s-a dezis nici de aceasta data si a dat cat a putut de tare in cei care, prin decizia lor in cazul suspendarii, au indus prostimii cu drept de vot, la nivel subliminal, ideea ca presdintele nu a incalcat Constitutia, fapt care l-a ajutat sa-si mentina scaunul prin votul popular.
  Caci asa stie “n-are mama, n-are tata” sa multumeasca celor care de-a lungul timpului l-au ajutat in parvenitismul lui politic.
  Stau si ma intreb, acum, ca a reusit decridibilzarea si ridiculizarea si a acestei institutii de top a Justitiei romane si a statului de drept, oare cine a mai ramas sa fie batjocorit in acesta tara, functie de toanele sale de moment?
  Ca pana si mortii ilustri ai acestui neam au avut parte de acest tratament.
  Tot eu imi spun ca nu-i nicio graba, mai avem teoretic si legal inca patru ani pentru aflarea raspunsului, asta daca n-o intra intr-o buna zi cu tancurile in Parlamentul tarii, ocazie cu care se va decreta ales pe viata.

  Nourat si tras la fata, dup-o noapte de betie,
  Chiombu’ a tunat spre Curte, facand-o de bacanie.
  Javra noastra nationala a latrat ca apucatu’
  Spre juratii zisi penibili pe motiv de stricat blatu’,

  Arvunit cu maghiarimea, marfa, limba stramoseasca,
  Ca din scoli sa iasa-afara, ungurii sa n-o vorbeasca.
  Tratand Curtea drept otreapa a spalat cu ea pe jos
  El uitand ca altadata i-a fost pavaza la dos.

  Asta-i chiombu’, de-i faci bine, te injunghie in spate
  Un ingrat de trei parale, mai misel nici ca se poate.
  Cat despre juratii nostri ce nu l-au vrut suspendat
  Li s-a dat cu nod papara, improscati fiind cu rahat.

  Sa le fie-nvatatura ca la stramba judecata
  De dau chiombului dreptate pentru cauza nedreapta
  Sus in cer e-o alta Curte ce repara cateodata
  Si restabilind egalul, ea invarte-a morii roata.

 22. aglaiarosu Says:

  adica Iliescu e curva politica ?!

  ESTI PENAL, Cartianule, nu penibil !

  TU ai TUPOIU’-gjdhie-TUPEU sa guresesti ?! TU care ridici numai oSSanale LYYYYcariciULUI NEO-HAWK-NAZZZZI-FASCI$$T ?!

  ESTI O TRASEISTA !

  DACA ar fi comunism, ai fi printre primii activisti !

  FOR THE MONEY !!!!

  ION ILIESCU – citeste aici si te lumineaza NARODULE ! – si-a
  mentinut CONSTANT SI PUBLIC opiniile politice !

  SI SPRE DEOSEBIRE DE i-SS-tericul de tine McCARTHYanu (!)
  si LE-A ARGUMENTAT !

  … voi fasci$$tii portocacalii CE ARGUMENTE aveti pt. vanatoarea
  voastre de vrajitoare, pt. i-SS-terie, pt. diKKTatura ?!

  CE PLATFORMA POLITICA aveti afara de EXTREMI-SS-i$$zzzzZM ?!

  NICI UNA !

  SUNTETI NISTE GUNOAIE UMANE si niste NON-ENTITATI dpdv POLITIC !

 23. Theodora Says:

  http://theodora0303.wordpress.com/2010/11/12/despre-presedintele-siriei-domnul-dr-bashar-al-assad-cu-respect/

 24. aglaiarosu Says:

  asistam la o ofensiva portocalie TRANSPARENTA !

  asa ataca astia, CU TUPEU si FARA ARMUNITIE !

  a se vedea Georgia (si ce s-a intamplat):

  1) in plan militar au sfeclit-o autentic (dupa cum se si asteptau)

  2) in plan teritorial: au pierdut 17% (in zone strategice: in aprop.
  de Osetia-S trece conducta de olei, iar Abkhazia are porturi
  importante)

  3) in plan propagandistic: ESEC TOTAL ! Exceptie SUA, TOATA
  LUMEA a indicat Georgia ca agresorul (in frunte cu EU).

  concluzia: au luat-o pe toate planurile

  asa-s astia portocalii: NEO-HAWK-NAZZZZI-FASCI$$TI si loseri.

 25. aglaiarosu Says:

  5 motive pentru care avem eşecuri profesionale
  Adevarul / 12.Nov.2010

  http://www.adevarul.ro/societate/sanatate/stil_de_viata/
  5_motive_pentru_care_avem_esecuri_profesionale_0_370763478.html

  1) nu lingi destul

  2) nu faci sluji destul

  3) nu te lasi umilit destul

  4) nu muncesti mocca

  5) nu esti disperat destul

  … si cand le faci pe toate astea MERITI UN SPITZ IN DOS
  (pai daca tot te lasi calcat in picioare, WHY NOT !?)

  AUX ARMES CITOYENS !!!!

  VIVE LA REVOLUTION !!!!

  JOS COPITA – – – – li$$zzzzZMU FASCI$$T NEO-HAWK-NAZZZZI !

 26. Marcus Says:

  Altu’ Mos De La Basescu

  Mos Craciun, de anu’ asta, fara reni a fost lasat,
  Cand sa intre-n tara noastra, chiombu’ sania i-a luat
  Pe motiv de evaziune si neplata de impozit
  Mosu’ fu oprit in vama, fiind taxabil la depozit.

  An de an el impartit-a jucarii fara chitanta,
  Uriase sume-n carca-i sunt tinute ca restanta.
  Printr-o lege de-a lu’ chiombu’, smenuita d-Anastase,
  Mosu-i obligat la plata, amanet sacu’ sa-si lase.

  Intre timp copiii nostri au la schimb un surogat
  Din Siberia, chiombila, Mos Gerila a rechemat.
  Asta mos, de-au plans copiii, ca nimica n-au mancat
  I-a certat ca sunt obraznici si din lista i-a taiat.

  Darurile cuvenite, dulciuri ursi si iepurasi
  Fost-au toate-nlocuite si sub brad sunt fluturasi,
  Ce prin nuditate atesta cum parintii-s jefuiti
  De Basescu si-a sa gasca de banditi si trogloditi.

 27. Victor Says:

  Aseara, liderul PNL Crin Antonescu a tinut sa lamureasca public o declaratie recenta a sa din care unii analisti politici au inteles ca partidul sau isi doreste o apropiere de PDL. A facut-o in felul sau insa nu acesta este subiectul pe marginea caruia am dorit sa scriu cateva randuri. Intamplator, ieri a aparut motivarea Curtii Constitutionale la decizia judecatorilor solicitata de seful Senatului pe marginea conflictului aparut intre Parlament si Guvern ca urmare a incercarii guvernului de a-si asuma raspunderea pentru legea educatiei. Ca urmare a presiunilor facute de Basescu asupra membrilor Curtii unele dintre ele chiar in declaratii publice precum cea in care se referea la salariile judecatorilor acestia, romani ca toti romanii in fapt, s-au simtit obligati sa strice intreaga argumentatie a deciziei lor aruncand in finalul motivarii un pasaj care lasa sa se inteleaga ca totusi guvernul poate sa-si asume raspunderea pe legea in discutie daca insista. Intrebat cum va actiona partidul sau in cazul in care guvernul va continua procedura de asumare pentru legea in discutie, Crin Antonescu a dat dovada din nou ca este un politician superficial si, luat pe nepragatite, a supralicitat afirmand ca in aceasta posibila situatie partidul sau va initia procedura de suspendare a presedintelui Basescu. Nici prin cap sa-i treaca ca initierea unei astfel de proceduri nu poate fi declansata de un partid cu 1/5 reprezentare parlamentara si ca ar avea nevoie de sustinerea PSD, celalalt partid din opozitie. Un raspuns politic ar fi trebuit sa sune cam asa: “in cazul in care premierul va angaja raspunderea si presedintele va promulga legea educatiei, o sa ne consultam cu partenerii nostri din opozitie, adica cu PSD si vom incerca sa actionam impreuna pentru a da cel mai potrivit raspuns abuzurilor puterii”. Cam asa ar fi trebuit sa sune un raspuns politic. Zic eu. Altminteri, nu pot sa inteleg atitudinea lui Crin Antonescu care ii face pe cei din PSD comunisti cu numai cateva zile in urma pentru ca mai apoi sa-i considere o cantitate neglijabila in declansarea unei proceduri de suspendare a presedintelui. Antonescu ar trebui sa inteleaga ca incercarea de suspendare a presedintelui tarii nu este o gluma, actiunea trebuie pregatita minutios pentru ca nu te joci cu Basescu. Ai un shot , un singur shot si nu trebuie sa gresesti pentru ca altfel risti sa arunci in derizoriu actiunea de suspendare asa cum au reusit cele doua partide de opozitie sa arunce in ridicol ideea de motiune de cenzura.

  Nu stiu daca Ponta insusi a gandit replica pe care i-a dat-o liderului penelist dar consider ca are dreptate atunci cand afirma ca Antonescu isi schimba declaratiile de la o zi la alta, ca este din ce in ce mai greu de urmarit si de inteles. Personal, am afirmat inca din timpul ultimei campanii electorale ca Antonescu este un lider de conjunctura, nu este pregatit, documentat in mai nicio privinta iar politic este ignorant, haotic, imprevizibil iar toate astea il fac un partener periculos. Pentru ca stiti cum este : prefer un dusman inteligent decat un prieten imbecil.

  Despre declaratia presedintelui Basescu cum ca insititutia CC este una “penibila”, nu pot face prea multe comentarii. Este evident si pentru un ignorant in materie de politica ca un presedinte normal la cap trebuie sa se abtina de la asemenea aprecieri chiar daca le gandeste. Sunt de acord cu ce spune Basescu, cred ca toti am realizat penibilul CC nu numai atunci cand au declarat legea taierii salariilor constitutionala cu exceptia taierii salariilor lor, ale judecatorilor…Curat constitutional. Si nu este prima oara cand deciziile CC ne amintesc ca sunt romani de-ai nostri si dau decizii la “mica intelegere”. Insa ca presedinte, ca mediator intre institutiile statului nu poti face aprecieri de genul asta. Aparentele au si ele rostul lor, altminteri ce rost mai are politica????

 28. Victor Says:

  Astazi, micul Boc fericit a inaugurat cativa metri de autostrada. A aparut victorios in fata camerelor de filmat si dovedind o gandire profunda a apreciat socotind pe indelete cu degetutele sale ca daca in fiecare an din ’90 pana in zilele noastre s-ar fi realizat nu stiu cati centrimetri de autostrada acum am fi avut mai multi metri de autostrada.

  Penibilul incercarii de a transforma intr-o victorie realizarea a 10Km de autostrada este caracteristic unei slehte de derbedei care au reusit sa puna mana pe putere si sa distruga o tara intreaga.

 29. Bibliotecaru Says:

  @ Ion Iliescu
  Domnule Iliescu,
  Nu puteţi spune câteva cuvinte despre experienţa aceasta?
  http://giconet.blogspot.com/2010/11/ion-iliescu-jucat-in-primul-sau-film.html

 30. Victor Says:

  Poate nu va mai amintiti dar pana in urma cu ceva vreme a existat in Romania o vesnica tanara speranta in materie de politica, a carui mare si singura realizare a presupus infiintarea unui partid cu 2 membri. Ati ghicit este vorba despre Cosmin Gusa. Cu un aer savant, astazi la o emisiune a postului Realitatea si-a prezentat ideile pe care daca am inteles bine le-a inclus si intr-o carte. Aerul sau savant imi aminteste de modul in care s-a prezentat la ultimele alegeri pentru Primaria capitalei. La una dintre confruntari cand participantii trebuiau sa raspunda unor intrebari tehnice care presupuneau o documentare minutioasa, cu acelasi aer savant pe fata, acest individ obscur si a carui prezenta in lumea politica pare a fi de sorginte oculta, s-a facut pur si simplu de ras, nefiind capabil sa invete absolut nimic din ceea ce ar trebui sa cunoasca un potential primar.

  Asa ca aerul lui savant ca si tampeniile pe care le debiteaza respectiv credibilitatea lui au fost taxate cum se cuvine de bucuresteni, facandu-l sa paraseasca scena politica romaneasca. Pe el sau mai degraba pe cei care l-au promovat.

  Ce vroiam sa subliniez este ca aerul savant de astazi cand iarasi debita tampenii, nu-l face mai credibil decat la momentul alegerilor pentru Primaria Bucuresti.

 31. Victor Says:

  PS. Cineva imi spune ca poate lui Boc, de la inaltimea sa, 10Km i se par o enormitate…

 32. ellasarya Says:

  Cimitir de artişti
  de Adrian Păunescu

  Numai artiştii au corupt ţărâna,
  din vina lor răsar pe lume flori,
  prin arbori trec pierduţii dirijori,
  şi-şi mişcă-n fiecare creangă mâna.

  De-atatia pictori morti in cimitire,
  culorile se strang ca pe la nunti,
  un sculptor taie nebuneste munti,
  planeta e-n pericol de iubire.

  Gerosul vant si vantul prea fierbinte,
  ce sfarma tari si prescurteaza vieti,
  pleaca din pieptul marilor poeti,
  ei, dupa moarte, mai rostind cuvinte.

  Artisti nocivi in viata si in arte,
  ei sunt cu-atata mai nocivi in moarte.

  Adrian Păunescu
  Cine iese ultimul din ţară

  Sărăcia noastră ne omoară,
  De atîta marş ne doare splina,
  Cine iese ultimul din ţară
  E rugat să stingă şi lumina.

  Noi mereu le-am suportat pe toate,
  Ducă-se dezastrele de-a dura,
  Dar de ce, în plină libertate,
  Cea mai mare să devină ura?

  Pluralismul � tuturor ne place,
  Chiar dacă îl facem numai unii,
  Dar vedem, de-atîta timp încoace,
  Pluralismul cinic al minciunii.

  Sfîntă-i opoziţia pe lume
  Şi organic preferăm răspărul,
  Dar de ce, în păcăleli şi glume,
  Nu se mai distinge adevărul?

  Mai contează, uneori, şi fapta,
  Nu se poate construi cu tînga,
  Nu există stînga fără dreapta,
  Nu există dreapta fără stînga.

  Ne vor întreba copiii, mîine,
  Morţii vor sări să ne condamne,
  Dacă, pentr-un colţ mai bun de pîine,
  Ne vom vinde ţara noastră, Doamne.

  Libertate şi democraţie,
  Paşapoarte pentru fiecare,
  Dar de milă nimeni nu mai ştie
  Şi e vraişte la hotare.

  Coridor european şi-atîta,
  Sub o licitaţie măruntă,
  Provocarea, patima si bîta
  Şi în curţi, şi-n pieţe se înfruntă.

  Om la om nici nu mai vrea să creadă,
  Om pe om la zid fatal îl scoate,
  Singură se scoală o baladă
  Şi în zdrenţe circulă pe sate.

  Fînul necosit se-nvîrtoşează,
  Putrezeşte sus, pe crengi, caisa,
  În tăcerea-naltă de amiază
  Morţii îşi aud ei înşişi zisa.

  Cale pietruită cu dezastre,
  Noapte-ntredeschisă pentru-o oră
  Grijulii cu soarta ţării noastre,
  Voievozii-a moarte ne imploră.

  N-avem nici o şansă de izbîndă,
  Vom rămîne bieţi orfani pe-aicea,
  Dacă, supăraţi pe cei la pîndă,
  Am trezit din moarte cicatricea.

  C-un refren de muzică uşoară,
  Într-un fel, ne recunoaştem vina,
  Cine iese ultimul din ţară
  E rugat să stingă şi lumina.

 33. Marcus Says:

  Doua La Prefectura, Trei La Scoala De Fete…

  Precum Pristanda, in piesa, pe cand numara drapele,
  Boc cel mic si fara minte socoteste azi sosele:
  Doua-n Cluj si trei in Turda, din nou Cluj si Timisoara
  Bucati mici de kilometru, impanzit-au toata tara.

  Prin metoda Anastase a-nsumat chiar si-o poteca,
  Suta lui i-a dat totalul, rezultat de circoteca.
  Nu conteaza nici cinci veacuri sa avem de asteptat,
  De-om vota portocaliii, avem lucru garantat.

  Pentru a-si serba succesul Boc cu un alai rasat,
  Copilot fiindu-i Ancuta, a luat drumul la testat.
  Dupa zece kilometri, cu motorul greu turat,
  Se oprira intr-o in groapa, cand drumeagu’ s-a gatat.

  Norocos fu totusi Bocu’ de suseaua pe pamant
  De-ar fi fost tip suspendata, la asemenea avant,
  Decola cu masinuta ca pe rampa de lansare
  Avand sansa de poveste de-a ateriza pe mare.

  • emigrantul Says:

   Exista totusi forumuri dedicate creatiilor literare. Postarea exagerata de poezii personale pe blogul acesta (cu specific politic), in speranta popularizarii lor, incepe sa semene din ce in ce mai mult cu spamul.

 34. Marcus Says:

  @Emigrantul: remarca dumitale denota fapptul ca nu citesti continutul acestor poezele, care numai creatii literare nu sunt. Pe blogul personal ele sunt publicate la rubrica “Revista presei in versuri naive” si daca ai fi avut curiozitatea sa le citesti, ai fi constatat caracterul satiric, pamfletar cu care autorul, adica je, trateaza modul in care actuala Putere isi duce traiul ei zilnic la guvernare si il omoara pe al nostru. Pe de alta parte stiam ca doua batai strica, dumneata vaz, ca emigrand ai ajuns la concluzia elitara si sofisticata ca si doua poezele sunt de nesuportat, mai ales daca sunt indreptate spre basescu si gasca lui de banditi.
  sa fii iubit
  marcus

 35. emigrantul Says:

  Citat Marcus:
  “vaz, ca emigrand ai ajuns la concluzia elitara si sofisticata ca si doua poezele sunt de nesuportat”

  Care doua poezii?! Ai postat nenumarate pe blogul de fata.
  Am avut curiozitatea si rabdarea de fier sa-ti citesc vreo zece creatii. Spui ca au continut satiric. Da, insa le lipseste cel mai elementar simt al umorului. Strofele tale sunt ca niste comedii la care nu ride nimeni.
  Incearca sa-ti publici pamfletele la rubrica de comentarii a ziarului Gandul, de exemplu, asta pentru a te convinge singur de reactia publicului la ironiile tale in versuri.

 36. Marcus Says:

  @Emigrantu’: de la stramosi avem o vorba: de guistibus., iar mai actual la starea de disconfort data de constipatie se pot lua laxative si mouse-ul este dotat cu o rotita cu care poti sari ceea ce nu-ti place sa citesti. Asa ca stimate domn, las-o jos ca macane foarte tare si romanii abia si-au potolit gastile in urma lui “ante portas”
  sa fii iubit
  marcus
  PS nici macar nu intelegi ceea ce citesti, ai luat ad litteram “doua poezii” cand eu de fapt faceam astfel legatura cu “doua batai”. Next time iti fac un desen. In ceea ce priveste latura erotica
  ramane cum am stabilit
  marcus

 37. Marcus Says:

  @erata: cu scuzele de rigoare, a se citi gastele in loc de gastile!
  sa fiti iubiti
  marcus

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: